6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ne,teď mi dělal jen nrmálka UTZ a klasika vyetření spodem.
A jak jsou teda ty hraniční hodnoty toho čípku-nebo jak se to počítá-jen vím,e u prvorodiček je to prý jinak ne u těch,které u rodily.
Není tady
Maharishi napsal(a):
Toa napsal(a):
akar napsal(a):
Maharishi to je jasny, kdyz takovou dobu jsi zvykla na jiny rezim, ze te to pak "odrovna" jen hezky zas lez, at jeste nejaky ten tyden vydrzis
presne tak, prece jsme se domluvili ze zadny predbihani
Hehe, no snad to nebude tak havy, ale potřebovala bych si zase nějak posílit svaly, ale mám strach cvičit...holky vy cvičíte v těhu? u NIKY jsem normálně cvičila a do porodu podle kníky FIT MaMINKA.
v prvnim tehu jsem to mela v planu (koupila jsem si DVD a parkrat jsem si i zacvicila), ted beham kolem male, tak nejak na cviceni nemam ani pomysleni, jsem rada, kdyz si muzu chvilku sednout
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Toa napsal(a):
mne se teda jeste nestalo, ze by mi nedelali utz... vetsinou je to teda jen takova rychlovka, ale polohu a srdicko kontroluji vzdycky... jo a cipek... ale zadnou konkretni hodnotu snad taky nikde napsanou nemam... nevim...
jak na to pořád hledím,tak to asi taky nebude čípek-nejde přečíst ani písmenko jen ty číslovky
ale co hledím,e ti dělal vdy utrazvuk
Marek ho dela opravdu pokazde (venkovni) a pozdeji uz oba (i vnitrni) a minule kdyz tam byl Dostal, tak ho taky delal, coz se ted teda taky divim, kdyz ty rikas, ze tobe ho pokazde nedela jsem zvedava, co ted ve ctvrtek, ale to srdicko opravdu kontrolovali vzdycky... oba...
Není tady
Toa napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
Toa napsal(a):
mne se teda jeste nestalo, ze by mi nedelali utz... vetsinou je to teda jen takova rychlovka, ale polohu a srdicko kontroluji vzdycky... jo a cipek... ale zadnou konkretni hodnotu snad taky nikde napsanou nemam... nevim...
jak na to pořád hledím,tak to asi taky nebude čípek-nejde přečíst ani písmenko jen ty číslovky
ale co hledím,e ti dělal vdy utrazvukMarek ho dela opravdu pokazde (venkovni) a pozdeji uz oba (i vnitrni) a minule kdyz tam byl Dostal, tak ho taky delal, coz se ted teda taky divim, kdyz ty rikas, ze tobe ho pokazde nedela jsem zvedava, co ted ve ctvrtek, ale to srdicko opravdu kontrolovali vzdycky... oba...
Mě teda ne,vyetření spodem vdy a vnitřní UTZ jen jednou někdy v půlce.Asi,kdy si na nic netěuju a mám ve OK,tak to nedělají-nebo nevím,jak je to moný-ty jsi,ale taky neměla ádné problémy-tak to nechápu
Není tady
Any, tady má ty hraniční hodnoty čípku...ale není tam nic napsaný, jak je to u druhorodiček.
http://www.tehulky.estranky.cz/clanky/v … skore-_CS_
Není tady
slunicka napsal(a):
Ahojte, tak jsem byla dnes malého zapsat do kolky ! Take září 2011 je domluvené, jsem ráda, e u mám o starost míň. Myslím, e dnes se i mimi přetočilo hlavou zpět nahor, bezva...snad se mu bude chtít jetě znovu hlavou dolů..
gratuluju, to je super, ze ti ho vezmou
to se urco zase pretoci (pokud sedi ted pr... dolu)
Není tady
Maharishi napsal(a):
Any, tady má ty hraniční hodnoty čípku...ale není tam nic napsaný, jak je to u druhorodiček.
http://www.tehulky.estranky.cz/clanky/v … skore-_CS_
Díky,u jsem se koukla
Není tady
mefinka napsal(a):
Holky, ja vim, ze mam jeste cas, ale nejak me strasite tou polohou mimca. Kdy by se melo pretocit hlavickou dolu?
po 34tt uz by melo byt ditko hlavou dolu, ale neznamena to, ze se nemuze jeste pretocit, jsou vyjimky, kdy se pretoci i tesne pred porodem (tak ci tak)
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Toi,ty u vlastně jde ve čtvrtek naposled na gyndu-to ti bude dělat stěry a pak u jen nemocnice-se tam vůbec netěím,zvlá po dneku jak mi psala ta kolegyňka
taky jsem se tam prestala tesit, ale aspon budu vedet do ceho jdu
Není tady
Toa napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
Toi,ty u vlastně jde ve čtvrtek naposled na gyndu-to ti bude dělat stěry a pak u jen nemocnice-se tam vůbec netěím,zvlá po dneku jak mi psala ta kolegyňka
Tak to já se zas straně moc těím, cokoliv je lepí ne to příerné čekání ve fakultce v OL!
Není tady
Maharishi napsal(a):
Toa napsal(a):
A-N-Y 1 napsal(a):
Tak to já se zas straně moc těím, cokoliv je lepí ne to příerné čekání ve fakultce v OL!
To ti věřím,muselo to být hrozný
Není tady
Holky mohla bych se vás zeptat, co je to ta hodnota čípku a co to určuje? Mně ten můj flegmo doktor samozřejmě o ničem takovém opět neinformuje
Není tady
A jinak k pohybu a cvičení - doma v baráku je pořád práce dost, take tady mám pohybu hodně a navíc se snaím aspoň pár minut dělat strečink + posilování - zadek, stehna, prsa, ramena....
Není tady
Tak jsem vykafíčkovaná,vykecaná dětičky byli k serání a moc hodné byli jsme v takové kavárně s velkou hernou
Zoubečku u čípku se kontroluje jeho stav(zkracování)a hodnoty se měří jako cervix score (CS) http://www.9mesicu.cz/cervix-skore-cs
Holky já určitě nejsem riziková a kadou kontrolu mě dr. nejdříve vyetří na koze vaginálně,pak i pohmatem přes břicho.Potom přejdu na lůku kde utz-vnějím skontroluje ozvy miminka a jeho růst a od takovýho 24tt kontroluje i délku čípku v mm vnitřním-vaginálním-utz a to opravdu kadou kontrolu
Není tady
ja ty kontroly mam uplne stejne jak popisuje Gabu, minule jsem stravila na UTZ dyl, Dr. zkousel, jestli mi jeste vytiskne nejakou vhodnou fotecku
ja mam ted CS1 (pred tim jsem mela celou dobu CS0)
Není tady
Gabu to je super, ze jsi si to uzila, clovek se musi nejak odreagovat
Není tady
akar napsal(a):
mefinka napsal(a):
Holky, ja vim, ze mam jeste cas, ale nejak me strasite tou polohou mimca. Kdy by se melo pretocit hlavickou dolu?
po 34tt uz by melo byt ditko hlavou dolu, ale neznamena to, ze se nemuze jeste pretocit, jsou vyjimky, kdy se pretoci i tesne pred porodem (tak ci tak)
Vak se dá rodit i bez přetočení, kdy to zvládly jiné....
Není tady
slunicka napsal(a):
akar napsal(a):
mefinka napsal(a):
Vak se dá rodit i bez přetočení, kdy to zvládly jiné....
jj da se rodit i KP (u prvorodicek nenechavaji, u druhorodicek pokud ma ditko odhadovou vahu pod 3.5kg tak jo), nicmene bych to rodit nechtela.
Teda kamoska, prvorodicka pred 8lety KP rodila a moc dobre vzpominky na to nema.
Není tady
můj brácha je koncem pánevním a mamka u druhé nechtěla....no a já byla taky kp
chudák mamka.....dodnes má ohromné problémy
Gabu taky mám takové kontroly jako ty
Není tady
andulka napsal(a):
můj brácha je koncem pánevním a mamka u druhé nechtěla....no a já byla taky kp
chudák mamka.....dodnes má ohromné problémy
jj, hlavni duvod, proc jsem jedinacek
Není tady
Já jsem v oku e se někde druhorodičky nechávají u kp bez císaře
Není tady
andulka napsal(a):
Já jsem v oku e se někde druhorodičky nechávají u kp bez císaře
jj - Maha s tim prisla z minule kontroly v PV, v porodnici a ja jsem se na to minuly tyden ptala sveho Dr. na KO, taky mi potvrdil, ze je to u druhorodicek mozne - zalezi pry na porodnici, odhadni vaze a dalsich okolnostech. Prvorodicky jdou na CS.
Není tady
No já se kadopádně zkusím v pátek domluvit rovnou s primářem, e jinak rodit nebudu
Ale říkal mi dr. v pondělí, e někdy se prostě stane, e se odrodí mimi i s KP, kdy například praskne voda a ne enská dorazí do porodky, tak u se císař ani nestihne.
No já bych se rozhodně nechtěla dostat do situace, e zaiji obojí - bolesti a pak císař kvůli tomu, e to nepůjde
Není tady