|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Nemyslím Vaše osobní pocity, ale obě jste se shodly ve faktech. 
Není tady
Bloss ty stále nemůžeš pochopit, že za pád bank a zhroucení trhu s hypotékami v USA může Kalousek a Modří ptáci. 
Není tady
Judyna napsal(a):
Nemyslím Vaše osobní pocity, ale obě jste se shodly ve faktech.
Ano, a ztoho je vidět, jak z takřka týchž faktů lze vyvodit 2 naprosto protichůdné věci a řešení. Záleží jen na úhlu pohledu. Teď jde jen o to, zamyslet se nad tím a popřemýšlet, kde ta pravda asi skutečně je.
Petr100 napsal(a):
Bloss ty stále nemůžeš pochopit, že za pád bank a zhroucení trhu s hypotékami v USA může Kalousek a Modří ptáci.
A ani takhle uvažovat podle mě moc nemá cenu. Je to jak v mateřské školce: To ne já, to on!!! On za to může, já u toho vůbec nebyl! (volají úplně všichni
)
A k čemu nám teď je, tohle dohadování??
V toto chvíli je podstatné myslet na to, co s tím = pokusit se dalšímu zadlužování zabránit, protože jinak nás VŠECHNY čeká v nejbližších letech pořádný průser.
A abychom se vrátili k tématu tohoto vlákna - tak pro to výše uvedené já rozhodně nebudu volit ty, kteří jen populisticky slibují všem skupinám obyvatelstva přilepšit, jen nás proboha teď zvolte, no a po nás pak potopa. 
Petr100 napsal(a):
To přece nikdo netvrdí, nezlehčuj to. Nebo myslíš, že už si zde nikdo nepmatuje, jak pan Kalousek očekával několikaprocentní růst v době, kdy krize už byla rozjetá?
Není tady
Judyno a na co to mělo vliv, když Kalousek říkal, že se nás krize netýká a že očekává několikatiprocentní růst?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judyno a na co to mělo vliv, když Kalousek říkal, že se nás krize netýká a že očekává několikatiprocentní růst?
"Pouze" na špatné nastavení rozpočtu. A ono na krizi se také všechno svádět nedá. Prostě špatně hospodařil a jak byl mimo realitu, se ukázalo právě i při tom jeho odhadu růstu.
Není tady
Judyno dobře, takže kdyby rozpočet plánoval deficit 200 miliard tak by jsi byla spokojená?
Není tady

Petře, pokud ti už vypršel dobrovolný ban, o čemž pochybuju, dej si ještě jeden 
Není tady
KALIK napsal(a):
Petře, pokud ti už vypršel dobrovolný ban, o čemž pochybuju, dej si ještě jeden
Tos ho jako šanoval, aby mohl slavit vítězný únor?

Není tady
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
"Pouze" na špatné nastavení rozpočtu. A ono na krizi se také všechno svádět nedá. Prostě špatně hospodařil a jak byl mimo realitu, se ukázalo právě i při tom jeho odhadu růstu.
Dobrá tedy. Kdybychom tedy hypoteticky připustili myšlenku, že tedy - za všechno zadlužování může jediný člověk - Kalousek (smajlík udivený a smajlík ťukající si na hlavu mi tu chybí, jinak bych ho sem dodala), tak fajn-máme tedy viníka. Huráááá.
(připomíná mi to kouzelně bloučký bilboard od ČSSD, kde byla otázka - kdo způsobil světovou krizi? A pod tím byla fotka Topolánka, Bushe a někoho třetího - už nevím, kdo to byl...)
Tak tedy máme viníka, faj. A co tedy dál? 13.platy důchodcům, zachování všech výhod veškerým odborářům, přidat temhletěm, přidat támhletěm, (nebo to aspoň před volbami naslibovat)... A tedy dál se fofrem zadlužovat?
Nevím, zda jste nepřehlédli můj předchozí odkaz, kde je jasně vidět, jak rychle se zadlužujeme, tak ho sem dávám znovu: http://verejnydluh.cz/
Blossom napsal(a):
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Dobrá tedy. Kdybychom tedy hypoteticky připustili myšlenku, že tedy - za všechno zadlužování může jediný člověk - Kalousek (smajlík udivený a smajlík ťukající si na hlavu mi tu chybí, jinak bych ho sem dodala), tak fajn-máme tedy viníka. Huráááá.
(připomíná mi to kouzelně bloučký bilboard od ČSSD, kde byla otázka - kdo způsobil světovou krizi? A pod tím byla fotka Topolánka, Bushe a někoho třetího - už nevím, kdo to byl...)
Tak tedy máme viníka, faj. A co tedy dál? 13.platy důchodcům, zachování všech výhod veškerým odborářům, přidat temhletěm, přidat támhletěm, (nebo to aspoň před volbami naslibovat)... A tedy dál se fofrem zadlužovat?
Nevím, zda jste nepřehlédli můj předchozí odkaz, kde je jasně vidět, jak rychle se zadlužujeme, tak ho sem dávám znovu: http://verejnydluh.cz/
Já chci také stravenky!!! 
Není tady
Blossom napsal(a):
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Že za všechno může Kalousek, to opravdu ne. To by bylo příliš jednoduché. Ale že za jeho působení dluh nejvíc povyskočil, to je taky fakt. A teď ten samý člověk a další, kteří s ním byli "u válu" mají plnou pusu šetření. To mi právě nesedí.
Že se šetřit musí, to je fakt. Dluh roste opravdu moc. A ten odka už tu několikrát byl, tak proto možná nikdo nereaguje.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Blossom napsal(a):
Judyna napsal(a):
"Pouze" na špatné nastavení rozpočtu. A ono na krizi se také všechno svádět nedá. Prostě špatně hospodařil a jak byl mimo realitu, se ukázalo právě i při tom jeho odhadu růstu.Dobrá tedy. Kdybychom tedy hypoteticky připustili myšlenku, že tedy - za všechno zadlužování může jediný člověk - Kalousek (smajlík udivený a smajlík ťukající si na hlavu mi tu chybí, jinak bych ho sem dodala), tak fajn-máme tedy viníka. Huráááá.
Nevím, zda jste nepřehlédli můj předchozí odkaz, kde je jasně vidět, jak rychle se zadlužujeme, tak ho sem dávám znovu: http://verejnydluh.cz/Já chci také stravenky!!!
Já chci hodinky s vodotryskem a tričko s Miki Mausem, cukrovou vatu, rychlokvašák a zrušení zlatého cirkusu 
Není tady
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Blossom napsal(a):
Nevím, zda jste nepřehlédli můj předchozí odkaz, kde je jasně vidět, jak rychle se zadlužujeme, tak ho sem dávám znovu: http://verejnydluh.cz/Já chci také stravenky!!!
Já chci hodinky s vodotryskem a tričko s Miki Mausem, cukrovou vatu, rychlokvašák a zrušení zlatého cirkusu
a já myslela že termoprádlo. 
Není tady
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Blossom napsal(a):
Pisateli, teď jsi promluvil úúúúplně stejně jako naši milí soudruzi odboráři, kteří nám to ve čtvrtek všem ukážou, že je máme brát vážně....
Jo, jen tedy stávkujme, a nejlépe několik stávek za sebou, až do úplného "vítězného února".
...a třeba takoví Číňané nekecají, makají jak šrouby, a pomalu nás ze všech hospodářských pozic vytlačují.... 
Upravil(a) Blossom (28. 2. 2010 20:35)

KALIK napsal(a):
Já bych si od voleb přál, aby byla velká účast a aby lidi nevolili parlamentní strany. Přál bych si, aby volili ty malé a neznámé, aby měli šanci. Jestli se budou volit opět parlamentní v čele ODS, ČSSD, TOP09 a podobně, tak se v našem státě nic nezmění, maximálně tak k horšímu.
Já jsem se už rozhodl. Budu volit ČPS a to z důvodu jejího úzkoprofilovaného programu zaměřeného na svobodu slova.
Souhlas, budu volit jedině nějakou malou stranu, jestli tam vůbec půjdu.
Není tady

Profesorka.OL napsal(a):
sisi21: Takové jistoty jako za komunistů už nikdy mít nebudeme ani vy, ani já. Ale máme mnoho pozitivního, třeba svobodu. Rozhodně jsem ráda za možnost cestovat, byť s mým platem je to často spíš jen o snění. Nechápu jak mohou komunisty volit lidé, kteří v tom žili...
Mně se žilo docela dobře, rozhodně líp než ted.
Není tady

Bloss, pracovat od rána do večera za hrst rýže v pracovních podmínkách takových, že si to neumíš představit? Tohle jim vážně závidíš? 
Není tady
Blossom napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Pisateli, teď jsi promluvil úúúúplně stejně jako naši milí soudruzi odboráři, kteří nám to ve čtvrtek všem ukážou, že je máme brát vážně....
![]()
![]()
![]()
![]()
Jo, jen tedy stávkujme, a nejlépe několik stávek za sebou, až do úplného "vítězného února".![]()
...a třeba takoví Číňané nekecají, makají jak šrouby, a pomalu nás ze všech hospodářských pozic vytlačují....
Ale Blossom, benefity, neboli volné jízdenky, slevy na vlastní výrobky či produkty, osobní požitky (auta dříve kočáry, a jiné) není vynálezem soudruhů, ale u jízdenek na dráze dokonce císaře Rakouského, Uherského, krále českého Francz Jozefa, který svým patentem dal zaměstnacům C a K R-U drah právo volného jízdného, navíc u drah a pošt a telekomunikací je to upraveno prostřednictvím mezinárodních úmluv (mnohostraných) pro ně a jejich rodiné příslušníky. Rovněž tak tímto patentem jim dal i právo stravného. A tak bych mohl mluvit o poštách později i telefonech. U Bati měli zaměstnanci na 4 páry bot pro sebe a rodinu ročně zdarma a právo nákupu se slevou v jeho prodejnách (dneska by se řeklo třeba v Tesco) atd. A tak bych mohl pokračovat i u dalších oborech lidské činnosti.
Blosomm a kdo ti přikazuje abys bydlela v Brně a dojížděla do zaměstnání do Kutné Hory? když to tak vemu tak jako správnej zelenej a ochránce planety musím zvednout varovně prst, neboť tímto pěkně ničíš ovzduší a zatěžuješ přírodu. Víš jak se zlepší teď při inverzi ovzduší!
A jak tě znám stejnak bys prac dobu využila ke své potřebě a nikoli k výrobě či službě ostatním. Takže když budeš sedět doma na zadku bude to výhodnější

Není tady
KALIK napsal(a):
Bloss, pracovat od rána do večera za hrst rýže v pracovních podmínkách takových, že si to neumíš představit? Tohle jim vážně závidíš?
Divím se že tu nevyskočila jako správný ochránce lidských práv. I když k tomu aby makali za hrst rýže, spali na rohoži a ještě občas dostali od pána kopanec je vlastně nutí ona sama tedy my všichni jinak by jsme za blbý bavlněný tričko nedali 30 Kč ale 300 Kč
. Ještě máš touhu Blossom jít makat za 3 dolary denně
hrst rýže a spát pod rohoží. Ale to bys měla. Nebo by jsi se měla zamyslet na sebou a ty trička za tu "směšnou cenu" a poznamenané krví od nich nekupovat. Ale jak tě znám tak ne už stojíš frontu aby se na tebe dostalo a svého spoluobčana který pracuje za 2 dolary na hodinu pošleš díky frontě u ťamanů na úřad právce a do sociální sítě a pak tu budeš prskat s Petrem jak moc musímě dávat na daních a DPH. ještě nioc kočko ještě pořád máš čínského dělníka za vzor? 
Není tady
KALIK napsal(a):
Jestli jsi to pochopil Kaliku tak, že Číňanům jejich pracovní podmínky závidím, a nebo že jejich zavedení doporučuju tady, tak jsi tedy nic nepochopil.
Zkusím to tedy vysvětlit po lopatě:
Je celosvětová krize. To snad všichni víme.
Kdo ji chce ustát, musí se aspoň lehce dočasně uskromnit. To platí jak pro jednotlivé rodiny, firmy a podniky i pro stát jako celek.
Na mnoha místech se už museli uskromnit velmi, velmi výrazně, např. mnoho firem muselo zeštíhlet a zavést razantní úpo*ná opatření.Např. u nás jsem lidem musela z úpo*ných důvodů sebrat pátý týden dovolené, který původně měli, stravenky jsem jim taky před 2 lety zrušila, z benefitů zůstal pouze příspěvek na penzijní spoření.
Díky těmto a mnoha dalším úsporám krizovou dobu celkem slušně přežívámě a nemusela jsem už 3 roky propouštět, ač náš obor je z těch krizí nejvíce zasažených a mnoho podobných firem jako ta naše v okolí v posledních letech zkrachovalo, lidi jsou na pracáku a máme tu enormní nezaměstnanost.
Naštěstí mám ve firmě inteligentní lidi, kteří pochopili, že tato úpo*ná opatření nejsou má ziskuchtivost nebo nenažranost, ale nutná podmínka přežití.
Odborářům v dopravě NIKDO JEJICH BENEFITY NEBERE!!!!!! 
Pokud vím, tak jim je pouze chtějí zdanit, jelikož dosud tyto výhody byly nezdaněné. Chce se po nich tedy zcela nepatrné uskromnění.
A oni řvou: My vám ukážeme, kdo jsme! My vám ukážeme, že na naše výhody si sáhnout necháme!!
A aby jim nezdanili jejich benefity, jsou schopni v této krizové době vydírat celou zemi a vydupat si, že ONI se tedy neuskromní ani náhodou. Ať se uskromňují jen ti ostatní!!! 
Za cenu, že řada lidí se nedostane vůbec do práce, že ten den ztížených podmínek bude naší ekonomice těžce chybět.
Proděláme na tom všichni.
A kdo na tom vydělá? Státy, kde se nestávkuje, kde makají a nekecají. Jako třeba i ta Čína, která nám ekonomicky šlape na paty a vytlačuje nás postupně ze všech světových trhů.
MNOHDY NAŠÍ VLASTNÍ VINOU, A NEBO VINOU TÉ NENAŽRANÉ ČÁSTI LIDÍ U NÁS, JAKO JSOU TŘEBA SOUDRUZI DOPRAVNÍ ODBORÁŘI!
Jestli to nechápeš ani teď, Kaliku, tak nemůžu sloužit. Teď už to nechápeš jenom proto, že to pochopit nechceš....
Pisatel napsal(a):
Blossom napsal(a):
Pisatel napsal(a):
![]()
![]()
![]()
![]()
Jo, jen tedy stávkujme, a nejlépe několik stávek za sebou, až do úplného "vítězného února".![]()
...a třeba takoví Číňané nekecají, makají jak šrouby, a pomalu nás ze všech hospodářských pozic vytlačují....Ale Blossom, benefity, neboli volné jízdenky, slevy na vlastní výrobky či produkty, osobní požitky (auta dříve kočáry, a jiné) není vynálezem soudruhů, ale u jízdenek na dráze dokonce císaře Rakouského, Uherského, krále českého Francz Jozefa, který svým patentem dal zaměstnacům C a K R-U drah právo volného jízdného, navíc u drah a pošt a telekomunikací je to upraveno prostřednictvím mezinárodních úmluv (mnohostraných) pro ně a jejich rodiné příslušníky. Rovněž tak tímto patentem jim dal i právo stravného. A tak bych mohl mluvit o poštách později i telefonech. U Bati měli zaměstnanci na 4 páry bot pro sebe a rodinu ročně zdarma a právo nákupu se slevou v jeho prodejnách (dneska by se řeklo třeba v Tesco) atd. A tak bych mohl pokračovat i u dalších oborech lidské činnosti.
Blosomm a kdo ti přikazuje abys bydlela v Brně a dojížděla do zaměstnání do Kutné Hory? když to tak vemu tak jako správnej zelenej a ochránce planety musím zvednout varovně prst, neboť tímto pěkně ničíš ovzduší a zatěžuješ přírodu. Víš jak se zlepší teď při inverzi ovzduší!
A jak tě znám stejnak bys prac dobu využila ke své potřebě a nikoli k výrobě či službě ostatním. Takže když budeš sedět doma na zadku bude to výhodnější![]()
To je moc pěkné, že některé benefity byly zavedeny už za císaře pána. Takže na ně je podle tebe už navěky automaticky NÁROK, ať se děje co se děje?
Jestli sis Pisateli nevšiml, je krize. A kdo se aspoň trochu neuskromní, nepřežije.
Druhou část tvého příspěvku jsem vůbec nepochipila, tu o tom Brně a Kutné hoře..???
Prosím, jak jsi tohle myslel?
Mimochodem - do práce chodím ekoogicky po svých - přejdu přes zahradu do sousedního baráku, kde máme firmu, a je to v úplně jiné oblasti než Brno nebo Kutná hora..
A jak to, že "mě tak dobře znáš"? (smajlík ťukající na hlavu tu postrádám...).
Věty "A jak tě znám stejnak bys prac dobu využila ke své potřebě a nikoli k výrobě či službě ostatním. Takže když budeš sedět doma na zadku bude to výhodnější :lol " jsou tedy legrační, jak jsi na něco takového vůbec přišel?? A jakou tohle má souvislost s ostatními částmi příspěvku??
Pisateli, pokud vím, tak jsi právník, tak bych u tebe předpokládala aspoň nějakou schopnost logiky a souvislého vyjadřování. Bohužel, předpokládala jsem marně... 
Až si svoje benefity zdaní i poslanci v parlamentě, tak nechť je zdaní i zaměstnancům. Proč my, kteří máme maličké platy, pevnou pracovní dobu a vůbec samé "nevýhody" bychom měli "trpět" a oni se svými stotisícovými platy a všemožnými náhradami a úlevami si "užívat"?
Není tady

Bloss, nepochopil jsem, proč kdy si i u nás lidi uskromňují, proč mluvíš o Číňanech, kteří jsou rádi, že nepomřou hlady. Teď už chápu, že by sis přála, abychom tu měli stejné pracovní podmínky jako v Číně, kde lidi drží hubu a krok. Ano, někdo by to tak viděl rád. Někdo je naopak rád, že nejsme v Číně. Já se osobně řadím k té druhé skupině.
Proti úpo*ným opatřením firem nic nemám, pokud se uskromnění týká celé firmy. Co se týká odborářů, tak stávkovat je jejich právo. Nevím, co se ti na tom nelíbí? Zdá se mi tak trochu, že ostatním něco závidíš, podle toho, jak se zde vyjadřuješ. Víš co se říká. Přej a bude ti přáno.
Není tady