29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Profesorka.OL napsal(a):
sisi21: Takové jistoty jako za komunistů už nikdy mít nebudeme ani vy, ani já. Ale máme mnoho pozitivního, třeba svobodu. Rozhodně jsem ráda za možnost cestovat, byť s mým platem je to často spíš jen o snění. Nechápu jak mohou komunisty volit lidé, kteří v tom žili...
No právě,ta jistota tu v ničem není a tu já bych docela chtěla mít.Jak pro sebe,tak i pro svoji rodinu...a to si myslím chce dnes každý.Pro mě je to důležitější než nějaké cestování.Ano můžu cestovat .jenže do těch zemí co bych se ráda podívala, na ty stejně nemám.
..a ta svoboda? Nevím.mě to tady přijde už pěknej bordel.Každý si totiž tu svodu vysvětluje po svém!!
Není tady
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
sisi21 napsal(a):
Profesorka.OL
Také nevím koho volit.
..ale jen k těm komunistům..Né ,že bych je měla volit..Jen chci říct,že já jsem za nich měla sociální jistoty a to dnes rozhodně nemám"!Za nich podporovali rodiny s dětmi což se dnes také neděje.Jo jo, sociální jistoty byly.
V období komunistické diktatury podle údajů zveřejněných Úřadem pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu:
* 234 občanů popraveno
* 374 lidí bylo zastřeleno na západní hranici
* 188 občanů zahynulo v elektrických drátech na západní hranici.
* nejméně 8000 lidí zahynulo v koncentrácích a vězeních
* okolo 600 lidí bylo zlikvidováno při zatčení a výsleších
* 240 000 občanů bylo odsouzeno z politických důvodů
* 300 000 jich bylo perzekuováno v zaměstnání a studiu
* 244 000 občanů uprchlo před zločinným komunistickým režimem.Petře a co takto 63 zmrzlých spoluobčanů za letošní zimu v Česku? 35% tj. cca 3 800 000 lidí žijících pod hranicí bídy (nebýt sociální sítě tak už tu nejsou) No nic to je jen odbočka.
Srovnáváš jabka s hruškama .
Není tady
Pisatel napsal(a):
KALIK napsal(a):
Vanda napsal(a):
A jsou vůbec?Obávám se,že důvěryhodní lidé v politice jsou živočišný druh který už se v naší zemi nevyskytuje.Ráda bych se ale mýlila.
Je spousta nových stran, jsou v nich mladí a "nezkažení" lidé. Co třeba volit je?
kaliku a už jsi viděl nějakou mladou politickou stranu, která by uspěla? Maldí nemají skušenosti, nejsou zavedení a pak hlavně mají vlastní problémy se sebou. Já volím permanetní revoluci, jednou za 4 roky levici, jednou za 4 houby z voctem
![]()
No, když nedostanou šanci, tak nás už nic nepřekvapí
Není tady
aprill napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Jo jo, sociální jistoty byly.
V období komunistické diktatury podle údajů zveřejněných Úřadem pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu:
* 234 občanů popraveno
* 374 lidí bylo zastřeleno na západní hranici
* 188 občanů zahynulo v elektrických drátech na západní hranici.
* nejméně 8000 lidí zahynulo v koncentrácích a vězeních
* okolo 600 lidí bylo zlikvidováno při zatčení a výsleších
* 240 000 občanů bylo odsouzeno z politických důvodů
* 300 000 jich bylo perzekuováno v zaměstnání a studiu
* 244 000 občanů uprchlo před zločinným komunistickým režimem.Petře a co takto 63 zmrzlých spoluobčanů za letošní zimu v Česku? 35% tj. cca 3 800 000 lidí žijících pod hranicí bídy (nebýt sociální sítě tak už tu nejsou) No nic to je jen odbočka.
Srovnáváš jabka s hruškama
.
No když vemu počet postižených demokratickým režimem pak je to stejné měřítko.
Není tady
KALIK napsal(a):
Pisatel napsal(a):
KALIK napsal(a):
Je spousta nových stran, jsou v nich mladí a "nezkažení" lidé. Co třeba volit je?kaliku a už jsi viděl nějakou mladou politickou stranu, která by uspěla? Maldí nemají skušenosti, nejsou zavedení a pak hlavně mají vlastní problémy se sebou. Já volím permanetní revoluci, jednou za 4 roky levici, jednou za 4 houby z voctem
![]()
No, když nedostanou šanci, tak nás už nic nepřekvapí
Káliku a včem nás mohou překvapit? Mladí budou převálcováni staršími matadory a převlíkači kabátů a stranických kobyl. Takže tady se překvapení konat nebude. Staří ty my známe, takže nula od nuly pošla a jedeme pořád stejnou brázdou. POdle mě to chce změnit totálně společenský systém jinak je to pořád o stejném jen v jiných vodovkách.
Není tady
Já nečekám od voleb vůbec nic. Politika v našem státě je naprosto shnilá a já bych opravdu nechala politiky pěkně vycukat tím, že by zde nynější úřednická vláda byla ještě nějakou dobu. A z parlamentu bych všechny vyházela s tím, že by poslance také zastupovali odborníci - z každého resortu stejný počet.
Bohužel, nejsem si jistá, že když příjdou do politiky úplně noví lidé, tak se něco změní. Peníze a moc mají velkou sílu. Myslím destruktivní. A kolem politiků se motá příliš mnoho lidí.
Není tady
Já jsem z toho taky docela nešťastná a zmatená. Jsem stejné věkové kategorie jako zakladatelka vlákna a i osobně jsem na tom podobně - jsem sama + 2 děti na VŠ. Kdybych přišla o práci, vůbec nevím, co bych si počala. Už teď mám rozpočet hodně napnutý.
Koho volit, to je strašný problém. Jsem politicky spíše levý střed. Jenže která strana po volbách opravdu plní to, co před volbami hlásá? Kromě toho osobnosti, které ty strany reprezentují, jsou mi šíleně nesympatické a připadají mi nedůvěryhodné. Zaujaly mě Věci veřejné, ale po aféře Radka Johna s nemanželským dítětem už nevěřím, že by, když lhal a podváděl v osobním řživotě, že by totéž nedělal i v tom veřejném.
Jinak Kaliku, navrhni pár neparlamentních nezkorumpovaných důvěryhodných stran, které mají šanci dostat se do parlamentu! Já je nějak nevidím.
Není tady
I já jsem sama, tedy pouze s jedním synem na VŚ, ale i tak se bojím ztráty zaměstnání nebo nějaké dlouhodobější nemoci. Také se kloním k levému středu, proto jsem volila dříve soc. dem. Teď vážně nevím. Zatím jsem byla vždy na každých volbách a teď možná poprvé nepůjdu. A nerada, ale opravdu nevidím stranu, které bych dala svůj hlas. Třeba se ještě rozkoukám. Radek John je přesně obrazem dnešní doby a našich politiků. Vlastně patří v politice k těm novým tvářím a sympatie si u mě svým nemorálním postojem nezískal. Něco jiného by bylo, kdyby svůj mimomanželský vztah oznámil sám, ale takhle... Když hraje nečistou hru v osobním životě (tam je to jenom jeho věc), tak ji bude hrát i v politice (a tam už se to bude dotýkat více lidí).
Není tady
Kaliku a jak by se ti líbila teorie, že do politiky by měli jít lidé už zajištění? Aby je k rozhodování nenutily věci majetkové? Krásná teorie,ovšem u nás asi nepobereš...
Není tady
Která strana se dostane do parlamentu? Já myslím, že je úplně jedno, kterou neparlamentní stranu budete volit, hlavní je volit a nevolit ODS, ČSSD, TO09, KDU-ČSL a zelené.
Já osobně jsem už rozhodnut pro ČPS, líbí se mi její cíle a jsou to vesměs mladí lidé.
Pavlo, teorie, že zajištěný člověk bude dělat lépe politiku je nesmyslná. Podívejte se do USA a podobně. Pracháč se vyznačuje tím, že chce prachy. Vstup do politiky má umožnit získat víc peněz. Jinou motivaci bych tam neviděl. Zajištěnost nemá co dělat s charakterem!
Není tady
Dovolím si odcitovat jeden komentář na Zvedavec.org, snad mě autor nezabije :
Saša napsal(a):
Pan Maftik zde již upozorňoval na http://www.voltenevyvolene.cz dnes je všeobecně rozšířený názor, že zvolit nějakou neparlamentní stranu je to samé, jako svůj hlas zmařit, popř. „dát jej komunistům“. To je ale nesmysl, proto se současná vládní garnitura již řadu let nezměněna. Z toho právě úspěšně jen těží, neboť s tímto postojem voličů se její členové udrží u koryt ještě dlouho.
Nebojte se dát svůj hlas nějaké vám programově blízké „malé“ neparlamentní straně. Zapomeňte na výmluvy typu „můj ojedinělý hlas nic nezmění“. V momentě kdy se takto vymluví všichni, pak opravdu vše zůstane při starém. Je prověřenou pravdou, že chce-li člověk něco změnit, nemůže začít jinde než sám u sebe. Nikdy to jinak nebylo a nikdy to jinak nebude. Nevolte ty, co vám lhali!
Není to jen problém ČR; v řadě států se střídají dvě téměř stejné strany a voliči jsou vždy podvedeni. Mám na mysli např.: USA, Británii, Kanadu atp.
Není tady
Nietzsche:
"Parlamentarismus, to znamená veřejné povolení volit mezi pěti základními politickými názory, se vlichocuje onomu množství lidí, kteří se rádi jeví jako samostatní a individuální a rádi by za své názory bojovali. Nakonec je však lhostejné, zda je stádu nařízen jeden názor, nebo zda je jich povoleno pět. - Kdo se od pěti veřejných názorů odchýlí a postaví se stranou, má proti sobě vždycky celé stádo."
Není tady
Ivana: Radek John a Věci Veřejné? Jen si pročtěte kdo tu stranu sponzoruje! Například pan Semerák, který dříve pracoval pro Sekyra Group (pan Sekyra byl spojka pana Františka Mrázka - toho zastřeleného) a nyní například spravuje v Praze Park hotel, kde neměl šéf ani na výplaty (sestra tam pracovala).
Kalik: To je zajimavé, že v USA a Velké Británii na to nepřišli, volit malé strany. Jsou tak hloupí nebo prostě došli k závěru, že nemá smysl volit malé strany, protože nikdy neuspějí?
Zatím se kloním k tomu jít volit ČSSD, protože tam jsou aspoň nějaké jistoty v sociální oblasti. Je mi jasné, že celý stát bude muset šetřit, ale je vidět moc dobře jaké nepravosti se dějí tam, kde na radnici sedí ODS. V Praze je to Opencard, v Brně pro korupci už rovnou zatkli nějakého starostu městské části...
Není tady
Profesorka.OL napsal(a):
Kalik: To je zajimavé, že v USA a Velké Británii na to nepřišli, volit malé strany. Jsou tak hloupí nebo prostě došli k závěru, že nemá smysl volit malé strany, protože nikdy neuspějí?
Nevím proč v Anglii a USA mají jen 2 strany, je to čistě jejich věc, nehledě na to, že USA je v současné době v takovém srabu, že jim to nezávidím. Možná je to právě i jejich demokracií.
Řeknu svoji úvahu. Pokud vidím, že velké strany slibují a neplní, tak co udělám? Budu je volit znovu? Asi je rozumnější se zamyslet nad alternativami. Jistě, nemůžeme čekat, že ČPS a podobné strany vyhrají volby, ale může je to dostat do parlamentu a jejich hlas už bude něco znamenat. Co uděláš ty?
Není tady
KALIK: Zvolím tak, aby můj hlas podpořil silnou stranu, která bude mít odvahu a hlavně možnosti prosadit své návrhy. Zvolím stranu, nevyhodím svůj hlas někam, kde propadne tím, že se strana nedostane do parlamentu.
Není tady
Od voleb nečekám žádné zázraky, ale samozřejmě - volit půjdu.
Stejným způsobem vyřazovacím,jako to dělám vždycky: Toho né, toho už vůbec né, toho tedy ani náhodou a tohoto ani omylem.
A prostě toho, kdo mě v té hromádce zbyde jako poslední = nejméně nepřijatelný, nejméně strašný, toho zvolím. A to hlavně proto, abych pomohla zabránit přístupu k moci těm, ze kterých se mi dělá . Jako například komunistům. Na ty mám naprosto stejný názor, jako Petr100.
Bloss nezabráníme ničemu, ale jak zpívá Wabi, "zase bude líp". Smiř se s tím, že nám budou vládnout Třicetistříbrňáci společně se zločineckou komunistickou sebrankou v čele s agentem StB Filipem. Budem se mílovými kroky blížit k socanskému Řecku, socanskému Španělsku, socanskému Portugalsku................A nejvíc se těším na nového ministra zdravotnictví, námi všemi milovaného Ratha, poslance, hejtmana, majitele dvou manželek, špitálu, soukromé praxe a několika činžáků v Praze. Přeji krásný usměvavý den.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Bloss nezabráníme ničemu, ale jak zpívá Wabi, "zase bude líp". Smiř se s tím, že nám budou vládnout Třicetistříbrňáci společně se zločineckou komunistickou sebrankou v čele s agentem StB Filipem. Budem se mílovými kroky blížit k socanskému Řecku, socanskému Španělsku, socanskému Portugalsku................A nejvíc se těším na nového ministra zdravotnictví, námi všemi milovaného Ratha, poslance, hejtmana, majitele dvou manželek, špitálu, soukromé praxe a několika činžáků v Praze. Přeji krásný usměvavý den.
Ono Petříku, zas velká slova a co objektivní pohled do vlastních řad zkorumpovaných úplatných politiků? Pořád ti tu já, ale i jiní říkají vyhrň rukávy a začni makat. Za kapitalismu vlády demokratů pečení holubi do huby nelítaj ani nejsou nošeni na zlatých podnosech. Víš na rozdíl od komunismu je demokracie pořádná fuška a hlavně velká morální odpovědnost. Ani se nedivím, že jsme tam kde jsme tedy v prd***, když nidko nechce být odpovědný, ani za své bohatství natož svoji vybojovanou svobodu.
Není tady
Profesorka.OL napsal(a):
KALIK: Zvolím tak, aby můj hlas podpořil silnou stranu, která bude mít odvahu a hlavně možnosti prosadit své návrhy. Zvolím stranu, nevyhodím svůj hlas někam, kde propadne tím, že se strana nedostane do parlamentu.
jj, z tohodle způsobu uvažování jsem už vyrostl.
Stejně tak můžu argumentovat, že strana se širokou voličskou základnou nepotřebuje můj hlas. Tím se de facto můj hlas ztratí. Větší váhu bude mít hlas straně malé, uvažujeme-li poměrově. Radši podpořím neparlamentní stranu a třeba se do parlamentu dostanou, poté můžou být už jen silnější a silnější.
Jinak ti přeji štěstí, aby ta velká strana, kterou podpoříš, splnila to, co slíbí
Není tady
Pisateli, dyk znáš Petra, ne? Zbytečná práce
Není tady
KALIK napsal(a):
Pisateli, dyk znáš Petra, ne? Zbytečná práce
Žádná práce není zbytečná. Kór na polidštění politického rivala
Není tady
Pročetla jsem se zájmem celé vlákno. Několik z vás se zmiňuje, že se bojíte o svá pracovní místa (to dnes pomalu každý ) a u některých je naznačeno, že Z TOHOTO důvodu budete volit asi levici.
Dovolte mi krátkou úvahu o tomto: Jezdívám poslední dobou kolem billboardu jednoho nejmenovaného usmívajícího se politika, kde je psáno "Budu bojovat o vaše pracovní místa".
A v duchu si říkám - sedíš tam nahoře už tolik let, a kolik pracovních míst jsi tím svým řečněním dosud "vybojoval"?
Pracovní místa se "nevybojovávají", a už vůbec ne politiky samými. Politici mají nastolit v zemi taková pravidla, aby se zaměstnávat lidi zaměstnavatelům vyplatilo. A nevymýšlet další daňová zatížení zaměstnavatelů a některé vyslovené buzerace zaměstnavatelů, jako doposud.
Pracovní místa vytvářejí zaměstnavatelé, nikoli politici. A zaměstnavatelé - to můžou být velké firmy, třeba akciovky, menší podnikatelé - s.r.o. čka nebo podnikající fyz.osoby a nebo živnostníci, kteří zaměstnávají sami sebe.
A v praxi je to tak, že levicové vlády zaměstnavatelům podmínky ztěžují, takže ti pak v důsledku toho přibírají míň lidí. Takže ačkoli levicoví politoci hlásají "My vám ta pracovní místa vybojujeme", v konečném důsledku jejich působení dělají pravý opak.
Nechci tady agitovat za pravici, taky se mi na jejich straně mnoho věcí nelíbí.
Ale pokud vám jde o zachování pracovních míst, případně vytvoření nových, tak se aspoň zamyslete nad tím, co která strana veřejně proklamuje, a co reálně v důsledku svých aktivit na pacovním trhu působí. Že často jde o zřejmý protimluv.
Upravil(a) Blossom (17. 2. 2010 9:29)
Blossom, jistě, že páni politici, jak levicoví tak pravicoví nebojují o pracovní místa, byť by to mělo být jejich hlavním posláním v tom zlatém cirkuse.
Víš holka, když si vemu, že v roce 1989 byl státní dluh 2 miliardy převoditelných rublů (počítal se asi 15 korun za rubl /údaj z roku 1992/) a to ještě z nedobytných pohledávek zaseknutých OSN pro sankce, řekl bych, že ten dluh dnešní sekl dnešní hradní pán se svými pomahači ať z prava tak z pravicovéholeva. Současnou krizy z nadvýroby sekly právě pravicové strany po celém světě zejména pak v USA, kde nenažranost bank, dospěla tak daleko, že strhla celý svět do propasti a jednotlivé vlády chtíc to zahránit, tak zašanovali a co udělaly banky "dotaci" si rozdělily jako dividendy.
Víš současná politická garnitůra pravolevicových (rádoby) partají jde jen po moci a uzurpaci druhého, zejména pak svého chlebodárce kterým je toliko a jen jejich volič.
Víš, už jen to, že partaje počítají kolik jim vynesou volby na hlasech je silně zarážející. Už tady by jsme jako voliči měli říci pánům a dámám, že politika je služba a ne zalté korýtko, že žádnech 10 korun za hlas, ale chcešli ukázat své umění, tak jako každý zaměstnanec nejdřív práce a pak "odměna". Ty miliardy za hlasy které obdrží parteje by jistě zmírnili mnohé dopady a díry třeba na silnicích nebo v kvalitě zdravotnictví či sociálních služeb či při onom pracovním místě.
Není tady
Bloss, se zájmem jsem si přičetl tvůj příspěvek, v lecčems souhlasím, v lecčems bych si dovolil polemizovat.
Funkcí státu by mělo být nastavení prostředí tak, aby to bylo schůdné pro obě strany (zaměstnavatelé a zaměstnanci). Neměl by zbytečně komplikovat podnikání, měl by ho podporovat a měl by rovněž hájit zájmy zaměstnanců. Rovněž daně by měl nastavit tak, aby to bylo spravedlivé. Měl by svou politiku nastavit tak, aby se zde tvořila nová pracovní místa a aby práce neodcházela na východ. Že toto stát nedělá je věc druhá. Že politické strany slibují a sliby neplní je běžná praxe. Pak už je čistě na voličích, jestli si nechají sr... na hlavu. Pracovní místa v soukromé sféře tedy tvoří nejen podnikatelé, ale i stát (svou podporou). Navíc stát přímo i vytváří pracovní místa (státní sféra). Bez těchto pracovních míst by se netvořilo ani tolik míst v soukromém sektoru, páč jsou tyto sféry na sebe dost navázané. Tož asi tak.
Každopádně pravicový volič, co volí levici z toho důvodu, že se momentálně bojí o práci, je pokrytec.
Není tady
Kaliku, i já si dovolím polemizovat: Ano, pracovní místa vytváří i stát. Ve smyslu - ti státní úředníci jsou zaměstnaní, zajištění.
Ano, samozřejmě, určitý počet úředníků, učitelů, knihovníků, muzejníků (zkouším vypsat aspoň některá státem vytvořená pracovní místa) je naprosto v pořádku a správný .
Avšak oddělme pracovní místa ta, která finance do státního rozpočtu formou daní tvoří = soukromá sféra a ta pracovní místa, která vytvořené finance ze státního rozpočtu spotřebovávají = státní sféra.
Jak už jsem psala, určitý počet takto státem placených lidí opravdu každá společnost potřebuje, o tom žádná. Druhá věc je to, že státní aparát je u nás přebujelý, a že tedy (podle mého) v tuto chvíli ve státní sféře nově vytvářená pracovní místa nejsou skutečnými "nově vytvořenými pracovními místy", ale ve skutečnosti jen další zátěží už tak úpícího státního rozpočtu.
Naopak - pokud jakékoli pracovní místo vytvoří sféra soukromá, je to VŽDY nové pracovní místo ve smyslu nového přílivu daní do státního rozpočtu.
V tom vidím obrovský a zásadní rozdíl pracovních míst v soukromé sféře a ve státní sféře.
Upravil(a) Blossom (17. 2. 2010 15:21)