6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky , holky, prosím, co mám dělat se synem 13 let, zhruba tak 1x do měsíce ho bolí hlava tak nesnesytelně, e ho učitelka pole domů, je sportovec, ale ani z únavy to mít nemůe.
Není to u něj ulejvání ze koly ani výmysl, kam bych s ním měla zajít na nějaké vyetření ?? Nebo nějaké rady, díky moc.
P.S. : jetě podotýkám, e občas má pitný reim jak o ivot a druhý den pije zase straně málo ! Vím, e to můe být i tím, ale nemyslím si, e to má nějakou spojitost zrovna s dnem, kdy jej hlava bolí.
Není tady
Kuricka napsal(a):
Ahojky , holky, prosím, co mám dělat se synem 13 let, zhruba tak 1x do měsíce ho bolí hlava tak nesnesytelně, e ho učitelka pole domů, je sportovec, ale ani z únavy to mít nemůe.
Není to u něj ulejvání ze koly ani výmysl, kam bych s ním měla zajít na nějaké vyetření ?? Nebo nějaké rady, díky moc.
P.S. : jetě podotýkám, e občas má pitný reim jak o ivot a druhý den pije zase straně málo ! Vím, e to můe být i tím, ale nemyslím si, e to má nějakou spojitost zrovna s dnem, kdy jej hlava bolí.
Něco podobného má i můj syn ( dnes skoro 17 ) a od stejného věku jako tvůj. Můe to být růstem,nebo vývojem vůbec- hormony atd. ale v první řadě dojdi na oční, jestli to není od nich, a pak zvate neurologa. Pediatr poradí. Můj syn je také sportovec a v kombinaci s vývojem a kolou.....jo a solí??? prý to můe být i nedostatkem soli.
Není tady
rejka napsal(a):
Kuricka napsal(a):
P.S. : jetě podotýkám, e občas má pitný reim jak o ivot a druhý den pije zase straně málo ! Vím, e to můe být i tím, ale nemyslím si, e to má nějakou spojitost zrovna s dnem, kdy jej hlava bolí.Něco podobného má i můj syn ( dnes skoro 17 ) a od stejného věku jako tvůj. Můe to být růstem,nebo vývojem vůbec- hormony atd. ale v první řadě dojdi na oční, jestli to není od nich, a pak zvate neurologa. Pediatr poradí. Můj syn je také sportovec a v kombinaci s vývojem a kolou.....jo a solí??? prý to můe být i nedostatkem soli.
Rejko,
díky, oční máme za sebou, nosí na střídačku čočky a brýle na dálku !!!
Není tady
KUricko, příčin můe být hodně, od zdravotních, přes růstové a hormonální a po psychické. Bohuel ty poslední se napravují hodně těce.
Není tady
Stres, unavený,přetíený.Chce to opravdu i dodrovat pitný reim.Syn to občas taky mívá.je prostě nervák a ve kole chce mít ve perfektně udělaný! a ve 13 puberta by tomu taky nasvědčovala!
Není tady
A není to migréna? To by chtělo neurologický vyetření.
Není tady
Jo a pitný reim neznamená vypít dopoledne za jeden zátah litr vody a odpoledne znovu....popíjet průběně celý den....a snídá? spousta puboů odmítá snídat....toho neurologa udělejte...EEG hodně napoví....ale jak to přilo,tak to zase můe odejít. I děvčata díky hormonálním změnám mají v tomto věku potíe,moná není od věci udělat základní krevní vyetření- biochemii,hlavně minerály,cukr a klidně i hormony , krevní obraz.I kdy 1x za měsíc není a zas taková tragédie,můj kluk to měl cca 1-2x za týden...teprve za poslední půl rok se to zlepilo ( nevím jestli to má souvislost,ale začal chodit s děvčetem se vím vudy......)
Není tady
Ahojky vem, tak jen jdu napsat, co nám pověděl pan Dr. není to nemoc, dejte mu 650 g Brufenu a bude zase dobře, no v.l na entou, to nejím ani já, tak moc brufenu !!!
Migréna to prý je , ale je záhadou, e prý nezvrací, on jen prospí celý den , musí mít ticho a klid a pak je ok.
Take vem děkuji za vae názory Radka
Není tady
no, k panu dr se nebudu vyjadřovat. on nejdřív řekne, e to není nemoc, pak e je to migréna a nakonec na migrenu naordinuje brufen??kámoka měla na migrenu nějaký antimigrenika,a kupodivu i zabrala.ale to nejsou práky na zobání, ale na předpis a v balení byly jen dva práky. at si pan doktor ničí játra brufenem sám.
Není tady
Jedna věc je - nebrat to jako nemoc, naučit se s tím ít. Já mám to těstí, e mi v tomhle rodiče velmi pomohli. Holt tím trpí, nauč se s migrénou vycházet. To vak neznamená brát takhle léky. Mě zprvu stačil sedolor a zalehnout (to bylo jetě hodně hodně dávno v mých 11 ). Netrpěla jsem zvracením. PAk u jsem musela brát brufen, ten jsem zvracela, tak jsem přila na to, e mi pomáhá algifen. Take zkouet. Dávkuju si vdy indivindi - co mi zabere a co u ne, take začínám u slabí dávky ne se doporučuje a popřípadě zvyuju. Nemám je nijak často, take neřeím. Rodiče mě jetě protáhli nějakýma doktorama, ale výsledky byly pořád stejné a antimigrenika byly tehdá větí sajrajty. DOktoři se shodli, kdy pomáhá tenhle postup, tak se ho drte, nebudeme zbytečně zatěovat organismus. A kdyby dolo ke zhorení, vak to znáte....
Take má ode mě v podstatě návod, který zabral mě. Třeba ti něco z toho také pomůe.
Není tady
650 g brufenu je na zabiti, predpokladam, ze rikal 650mg.
Ale i 650 mg je hodne moc, kolik kluk vazi? Na 650 mg by musel mit minimalne 80kg vahy. Rekl ti dr. kolik tbl denne maximalne si muze kluk vzit?
Jo, tak mé dítě taky tím začlo trpět a i věk sedí. Já zatím u ní zkusila pouze paralen, bez úspěchu, pak 1/2 acylkoffinu, který u mne zabírá. Jí zabral celý, ale ne na celou noc. Právě si dělám starosti, co to tak můe být. Moná kolní fobie?, taky nechce snídat, taky málo pije.Chtěla jsem ji taky obejdnat na neurologii. Právě měla týden bolesti hlavy, ale i v noci a já u jsem zoufalá. Pak ráno-kadé se kroutí bolestma břicha a je to!
Dnes na některých kolách chtějí váně hodně učení, u na Z stupni berou něco z toho, co my kdysi na střední. Přitom já sama ji říkám, e nemusí být ve kole nejlepí a e nevadí třeba 5 dvojek na vysvědčení. Mne tedy ne.
No, ten brufen, to bych nedala. Já sama nemohu ani 400 mg, mne z toho hned rozbolí aludek. Snesu jen 200 mg, ale i tak se mu vyhýbám.
Jako dítě u sebe si taky pamatuji časté bolesti hlavy, hlavně večer, ale bolesti břicha jsem nemívala.
Není tady
Syn trpí u od mala na bolest hlavy.Vyetření nic neprokázalo,ale má to převáně,pokud je změna počasí.kdy málo pije, působí na něj i stres. Na bolest hlavy mu naopak zabere jedině ten ibalgin ..Je fakt ,e kupuji jen ten APo-ibuprofen.Mě zabere taky na ve i na záda! Mám nemocnej aludek a tehle mi na to fakt nevadí.
Prostě kadému zabírá něco jiného..
Jinak dost často bývá příčina bolesti hlavy nedostatek tekutin!!
Není tady
Při frekvenci 1x měsíčně nepůjde o nic tak váného.
Nejpravděpodobnějí příčiny budou asi ty hormonální
a pak moná i ty spojené s pravidelnějím pitím či nepitím vody...
(můe jít o jejich kombinaci, plus i třeba náhlý pokles tlaku vzuchu..)
A co sexuální uvolnění - jak často k němu dochází?
Není tady
Kdy jsem se při preventivní prohlídce zmínila, e syna občas bolí nesnesitelně hlava, tak se doktor zaměřil na páteř a povídal, e by to i od ní mohlo být. Poslal syna k odborníkovi a ten mu naordinoval rehabilitaci. Na ní chodil asi dva měsíce dvakrát týdně a dá se říct, e to pomohlo. Hlava se občas sice ozve, ale není to u tak často. Jinak synovi dávám 200 mg Ibalginu, kdy nezabere klid a odpočinek.
Není tady
Dobrý den, také máme v rodině problémy s bolestmi hlavy..........spoutěčema bolestí hlavy jsou někdy změna počasí, nepravidelný spánek,stres, ale hodně často je to nedodrení pitného reimu. jinak, ibalkin není k tělu uplně etrný, nám lékařka doporučila Neocefyl, nebo neocephyl, tak nějak... hodně těstí
Není tady