Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 11. 2. 2010 16:08

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: CHAT - duchovní

mariposa napsal(a):

Souhlas smile Jasny, je ze pokud tomu veris, je to spravne pro Tebe. Potud neni problem, ze to rikas. V momente, kdy to (co si myslis, ze je spravne) zacnes rikat proto, aby si to mysleli i ostatni, uz to je pruuuuuser dudlik

Hele Kaliku, mozna moc myslis wink

Proč průser? Můžeš to říkat třeba jako afirmaci smile
Hele Mar, možná bych měl myslet víc smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#177 11. 2. 2010 16:14

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

hirondel napsal(a):

Kaliku mozna ze jestli mas cas a setrvas v naproste nehybnosti a v klidu ,prijde Ti odpoved. 
Tahle moudrost za Tebe rozlusti vsechny otazniky. 
Jsi blizko.  smile

Aha, takže mi vychází, že neodpovíš, protože já nesetrvám v naprosté nehybnosti. To neumím. Chápu to správně?

Chapes jak chapes ,je to spravne pro Tebe. Nic vic Kali.  smile
Je to tezke pochopit ,ze to na co clovek prijde sam je mu velice hodnotnou veci?
Takhle to delavam ja a proto jsem Te k tomu vyzvala,ovsem to dalsi rozhodnuti je uz jen ve Tvych rukach.

Predstav si ze sni Ty ani ja nemusime odpovidat na nic. smile
  Jen ciste na zaklade rozhodnuti.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#178 11. 2. 2010 16:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

mariposa napsal(a):

Souhlas smile Jasny, je ze pokud tomu veris, je to spravne pro Tebe. Potud neni problem, ze to rikas. V momente, kdy to (co si myslis, ze je spravne) zacnes rikat proto, aby si to mysleli i ostatni, uz to je pruuuuuser dudlik

No tak nad tim -proc pruser - jen proste tise rozjimej,pak dostanes odpoved. Jestli to jde me a jinym ,proc by to nemelo jit i tobe preci Kalikuuuuuu  wink

Není tady

#179 11. 2. 2010 16:29

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Chapes jak chapes ,je to spravne pro Tebe. Nic vic Kali.  smile
Je to tezke pochopit ,ze to na co clovek prijde sam je mu velice hodnotnou veci?
Takhle to delavam ja a proto jsem Te k tomu vyzvala,ovsem to dalsi rozhodnuti je uz jen ve Tvych rukach.

Predstav si ze sni Ty ani ja nemusime odpovidat na nic. smile
  Jen ciste na zaklade rozhodnuti.

Hir, děkuji. A odpovíš mi prosím na otázku: "A ty druhé toleruješ? Neukazuješ též na druhé?"? Jestli nechceš odpovídat, stačí říct, že odpovídat nechceš, pochopím to smile
Děkuji.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#180 11. 2. 2010 16:31

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

No tak nad tim -proc pruser - jen proste tise rozjimej,pak dostanes odpoved. Jestli to jde me a jinym ,proc by to nemelo jit i tobe preci Kalikuuuuuu  wink

No, jak můžeš vědet, že to všem ostatním? Pochopil bych, kdyby si mluvila za sebe, ale nechápu, z jakého titulu mluvíš za ostatní? Z čeho usuzuješ, že jsem nerozjímal, jak si na to přišla? Děkuji za odpověď.

Není tady

#181 11. 2. 2010 16:47

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

hirondel napsal(a):

No, jak můžeš vědet, že to všem ostatním? Pochopil bych, kdyby si mluvila za sebe, ale nechápu, z jakého titulu mluvíš za ostatní? Z čeho usuzuješ, že jsem nerozjímal, jak si na to přišla? Děkuji za odpověď.

Ale Hir neříká všem ostatním, ale mě a jiným.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#182 11. 2. 2010 16:51

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Jen tak mezi námi, milá Hir - to, že někdo by mohl něco zvládat lépe a snášet "legrácky" jiných, je sice ok, v tom se shodneme, ale nicméně tě to neomlouvá z toho, že se snažíš být z obliga v této věci. Projdi si hezky debaty tady na Babi, projdi si, JAK lidi odpovídají na tvoje dotazy a najdeš tam i takové, které jsou v jistém smyslu "hůře stravitelné".. To vše, ti mohlo naznačit, že NĚCO je ve vzduchu...

Mas ted prave pocit ze si neco neuvedomuju a tak me to radeji vysvetlis? 
Pokud by to tak bylo,pak dodam ze je to Tvuj omyl.
Moc dobre si uvedomuju co se deje a moc dobre citim co je ve vzduchu,proc by snad o tom mohl nekdo pochybovat.

DaiTerr napsal(a):

Pokud bys mohla mít ten názor (jen domněnka, nic více), že "ty nic, ty jen muzikant", tak tě to staví do pozice člověka, který si jde bezohledně za svým cílem přes "mrtvoly".. Sem tam ti někdo napíše, zda by nebylo možné přibrzdit, ale ty vesele svištíš dál.. Je jedno, co a jak se stane dál. Prostě Ty si Ty a po tobě potopa... Mám to tak brát? Co myslíš? Pokud mi teď napíšeš, že je to opět jen moje domněnka, pak na to poukazuju v závorce. Ovšem z této hry prostě jen tak nelze idejít. Už proto, že tato hra má své následky..

Dai probud se ,vzdyt Ty nechapes nic z toho co ja delam a ani nemuzes ,nedokazal jsi to.
Pokud Ty pises neco o mojich domnenkach ,pak ver ,ze ja napisu neco o Tvych.

Ovsem z kazd hry kterou kdokoli znas hral ,nelze odejit jen tak. A kazdy ,uplne kazdy si za ni ponese nasledky.
Zadna akce neni bez rekace.
Ja nesu plne zodpovednost za sve ciny a vis proc? ,protoze chapu  a vim vic nez dobre, ze to jinak nejde.
Stejne tak vim ze kazdy zde si ponese zase ten svuj dil zodpovednosti v tehle spolecne smesi nas vsech.

Znas svet bez hranic Dai? 

O me se nemusis bat,zajimej se o sebe a o to kam miri Tve kroky za ktere si odneses svuj dil.
Amen!
Posilam Ti timto zpet jen to co si vyslal.

Proč si opět myslíš, že bych měl mít zas jakési pocity?

Jsi si jistá, že si uvědomuješ, co se děje? Pokud ano, mělo by to být tak, jak to je?

Hir, hlavně TY se probuď.. Na spánku je vše krásné, ale o to horší je pak probuzení.. A proč si myslíš, že bys měla něco psát o mých domněnkách? Kde jsi na tohle přišla? Stačí snad, když jsem ti něco napsal do závorky, nebo ne?

Já samozřejmě nemám tvůj mozek, takže ti snad musí bý jasné, že nemůžu chápat, co tobě se kde vylíhne, ovšem jak ty můžeš tvrdit, CO chápu a CO ne? Hraješ si na něco? Nebo zkoušíš a sleduješ? Kde jsi přišla na toto?

Ovsem z kazd hry kterou kdokoli znas hral ,nelze odejit jen tak. A kazdy ,uplne kazdy si za ni ponese nasledky.
Zadna akce neni bez rekace. 
Tak to je jedna věc z mála se kterou souhlasím..

Pokud neseš zodpovědnost za své činy a "chápeš", pak se budu těšit do budoucna, že to i tady na Babi poznáme v tom pozitivním slova smyslu. Pokud to teda opravdu je, jak píšeš..

Proč si myslíš, že se o tebe bojím? Kdes to sebrala?

Moje kroky jdou tam, kde jít mají, to tě přece nemusí zajímat, nebo snad ano?

Posíláš mi co? Přijmout bych měl co? Akorát mne to utvrzuje v tom, že by měl hlavně něco přijmout původce toho, co se stalo.. Ona ta duchovnost jde ruku v ruce s jistou zodpovědností.. No ale jak píšeš, tak zřejmě všecko toto "víš a máš", takže čas ukáže. wink

Upravil(a) DaiTerr (11. 2. 2010 16:53)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#183 11. 2. 2010 16:56

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

V tom případě se dopustila nepřesnoti, páč měla říct, "některým" smile

Není tady

#184 11. 2. 2010 17:05

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Víš jak to je - věci se nedějou dřív, než se stanou i přes to, že jim něco předchází. Jen jsem tu napsal CO se děje a dal tak najevo, že se mi TOTO nelíbí. Pokud s tím máš problém, je to tvůj problém. Já si svoje problémy řeším po svém. Každý člověk může být jak chce daleko, ale vše má v této realitě své meze. Pokud hledáš někoho, kdo je duchovně daleko, proč se mne na to vůbec ptáš?

K té větě - čemu nerozumíš? Jistá osoba se v SZ vyjádřila, že už zde být nechce, protože jistí lidé (tyvíškdo) všechno akorát zničí svýma "hrama na otázky" Bylo toho tam hodně, ale píšu jen podstatné. Takže se ptám - nerozumíš tomu, nebo si to spíš raději nepřipouštíš? wink

Veci se deji Dai a je treba byt pozorny, ja vim, ze to neni vzdy jednoduche smile
Nemam problem s tim cos tu napsal, jen jsem se vyjadrila zase ja s tim, ze nerozumim jednani te osoby. Tobe ale rozumim, nevnimam Te totiz stejne jako tu druhou osobu, Ty jsi Dai a Daiem zustavas smile

Dai, vim, ze mluvis o mne, ale ja tu uz x krat napsala, ze otazky miluju nic proti nim nemam, bavi me prichazet na odpovedi. Nekomu to vadi, ale to uz neni moje vec. Ta osoba sama musi (pokud samozrejme chce, je to jeji vlastni volba) prijit na to proc ji vadim. Odpovedet si na to musi (pokud chce) ten dotycny.
Ted se Te ptam naprosto otevrene Dai, co jsem tady svymi otazkami znicila??? Odpovis mi prosim smile

Abych odpověděl hlavně na poslední větu - dle té osoby jste ty a Hir svým "rytím" znechutili nejen ji, ale pár dalších, které už sem na Babi chodit nechtějí. Já to považuju za smutnou událost, protože v tom nevidím tu pozitivní stránku. Pokud ty a Hir si myslíte, že je to super, tak časem se může stát, že budete jediné, které si tady budete dávat vzájemně otázky.. Ona totiž je jistá hranice, která by se překračovat neměla, když to někomu dobře nedělá.. Právě proto, že se věci dějí.. Zřejmě to tvé pozornosti uniká?

Pokud miluješ otázky, je to super, ale je zde možný předpoklad, že na otázky jiným sama odpovíš. Pak to může leckomu připadat neomalené - dávat odpovědi opět v otázkách. Ale ani to bych neviděl jako ten "big" problém. Dobře víš, že  když nechci, neodpovím a neřeším. Další průser spíš možná bude i v tom, že rozbíjíte s Hir debaty slovíčkařením. Takže to je stále dokola - "kde jsi viděl... a kde máš napsané že.. Prostě PES není PES, ale pes, nebo PeS, nebo zas pES a podobně. Pak to ve výsledku opravdu může zaplevelovat celá vlákna. Toto ti já nevytýkám. Toto pouze tlumočím. Tak se k tomu, prosím, takto stavěj.. Kdyby šlo o mne osobně, tak mi na takové "srandy" stačí dvě věty a už jsem někde přece psal, že když tu s váma debatuju, tak je to můj problém a "moje blbost", ovšem ona osoba to prostě nějak neustála. A další jí podobné také ne. Stačí to jako odpověď?

Upravil(a) DaiTerr (11. 2. 2010 17:08)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#185 11. 2. 2010 17:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

...tak časem se může stát, že budete jediné, které si tady budete dávat vzájemně otázky...

Úžasná představa lol tummenupp

Není tady

#186 11. 2. 2010 17:28

Miluš
♥♥♥♥---

KALIK napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

...tak časem se může stát, že budete jediné, které si tady budete dávat vzájemně otázky...

Kalik, keby si v sebe nemal tú úžasnú bojovnosť, už by sa asi stalo smile

Není tady

#187 11. 2. 2010 17:31

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Miluš napsal(a):

Díky wink

Není tady

#188 11. 2. 2010 17:33

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Mohu říct za sebe, že pro mě jsou otázky Hir a Mar podnětné, takže já tu zůstanu s nimi.
Bohužel se tedy ta "úžasná představa", o které mluví Kalik, nevyplní.

Upravil(a) Vějířovka (11. 2. 2010 17:34)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#189 11. 2. 2010 17:34

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Mohu říct za sebe, že pro mě jsou otázky Hir a Mar podnětné, takže já tu zůstanu s nimi.
Bohužel se tedy ta "úžasná představa" nevyplní.

Já myslím, že i ve třech by to šlo, neboj wink

Není tady

#190 11. 2. 2010 17:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

mariposa napsal(a):

Afirmaci? K cemu? va

Hele Kali, muzes to klidne zkusit a uvidis co se bude dit wink big_smile Je to na toooooobeeeee

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#191 11. 2. 2010 17:54

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Afirmaci? K cemu? va

Hele Kali, muzes to klidne zkusit a uvidis co se bude dit wink big_smile Je to na toooooobeeeee

Co k čemu? Musíš číst předchozí příspěvky, pak pochopíš souvislosti wink
No, já to zkouším pravidelně před zrcadlem. Jsem potom takovej spokojenější. Zkus to taky místo toho zubení. Doporučuji big_smile

Není tady

#192 11. 2. 2010 18:01

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Hir, hlavně TY se probuď.. Na spánku je vše krásné, ale o to horší je pak probuzení..

Podle me je spanek a probuzeni dvema konci jednoho. Proto ani neni mozne se probudit, bez toho aniz by clovek predtim spal. Teprve v momente probuzeni si clovek uvedomi, ze predtim to vse byl jen pouhy spanek, sen. Spat = nezit, byt mrtvy. Probudit se = zit, tancit, milovat smile

DaiTerr napsal(a):

Ona ta duchovnost jde ruku v ruce s jistou zodpovědností..

Dle meho vnimani veci, byt duchovni = byt zodpovedny smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#193 11. 2. 2010 18:02

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

V tom případě se dopustila nepřesnoti, páč měla říct, "některým" smile

Kaliku, Ty uz si zase delas srandu, viiiiiid? lol

Není tady

#194 11. 2. 2010 18:03

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Kaliku, Ty uz si zase delas srandu, viiiiiid? lol

Jistěže.... ne smile Mluvím naprosto vážně wink

Není tady

#195 11. 2. 2010 18:08

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Miluš napsal(a):

KALIK napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

lol  Milosko mas bod.  tummenupp

Jinak je tu snad nekdo kdo by si mohl myslet ze se z toho hir a mari podelajiiiii ?  va   
Snad ne.  lol

Není tady

#196 11. 2. 2010 18:09

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Vzhledem k tomu, jaké má mít toto téma charakter, možná se přihlížejícím bude hodit vysvětlení. Otázky jsou velmi dobrým způsobem, jak člověka posunout k budoucnosti. Samy o sobě bohužel nestačí a velkým uměním je "umět je položit" Tohoto způsobu k posunu využívá mnoho metod. Jednou z nich může být kaučing. V poslední době jsem narazila na více metod, kdy otázky mohou navést k poznání.

V první řadě to chce ovšem vhled, pokoru a trpělivost. Neustrnout pouze u jednoho stylu, ale styly obměnovat. Využívat otázky zjištovací a umět shrnout ze slov toho druhého to podstatné.  Ne hodnotit. Není správně je také nechávat vyšumět. DObré je taky uvědomit si, komu otázky pokládám a tomu přizpůsobit jejich jazyk.

Otázky nejsou vůbec špatným pomocníkem při hledání.

Kam a jak vedou otázky Hirondel? Maripozy? Kaštanky?  Jedna ukončuje slovy ještě jsi na to nepřišel, druhá  je ukončuje uvidíš ty na to jednou přijdeš a třetí zlobí, že ty dvě nechápeme. Jedna vrána k druhé sedá. Není špatné si s nimi občas zacvičit. ALe to je tak asi vše. Není třeba je brát osobně. Stejně může posloužit nějaký odstavec z knihy a nebo časopisu...

Upravil(a) PavlaH (11. 2. 2010 18:11)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#197 11. 2. 2010 18:12

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Proč si opět myslíš, že bych měl mít zas jakési pocity?

Proc si opet myslis ze ja myslim,jenom proto ze myslis Ty,ze myslim ?  lol

Není tady

#198 11. 2. 2010 18:14

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

Kam a jak vedou otázky Hirondel? Maripozy? Kaštanky?  Jedna ukončuje slovy ještě jsi na to nepřišel, druhá  je ukončuje uvidíš ty na to jednou přijdeš a třetí zlobí, že ty dvě nechápeme.  Jedna vrána k druhé sedá. Není špatné si s nimi občas zacvičit. ALe to je tak asi vše. Není třeba je brát osobně. Stejně může posloužit nějaký odstavec z knihy a nebo časopisu...

Hlavne to vytucnene plati jak na Tebe tak na vsechny co si sedaji zase k jinym vranam.  pussa

Není tady

#199 11. 2. 2010 18:15

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

Kam a jak vedou otázky Hirondel? Maripozy? Kaštanky?  Jedna ukončuje slovy ještě jsi na to nepřišel, druhá  je ukončuje uvidíš ty na to jednou přijdeš a třetí zlobí, že ty dvě nechápeme.

loltummenupp

Není tady

#200 11. 2. 2010 18:16

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

J8 to nijak nerozporuju Hirondel. MOžná sis toho nevšimla ale jisté mé vymezení v tom odstavci je, ne?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí