6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
DaiTerr napsal(a):
To, e nemůe z podstaty věřit, e lidé odcházejí kvůli jiným - klidně nevěř. Já bych to nazval "sebeobranný klam", ale to je můj názor, take ho neře.
Ty take resis muj nazor-napsal jsi ze by jsi ho nazval >sebeobranny klam<. V tom pripade poresim Tvuj at jsme si fifty fifty.
Sebeobranny klam (podle mne naopak) je to u tech co prave odchazi "kvuli jinym" a jeste tomu iluzorne veri,neb jinak tojeste videt zatim nedokazali. Nikdy neni jen jeden pohled na vec. To vis nebo?
"Co ty si myslí a jak ty si ve zdůvodní, je tvoje věc. Napsal jsem ti "pomůcku", vyber si z toho co chce. By ta pomůcka byla drsná."
-------------------------------
Napodobne=co Ty si zduvodni s tak ci onak je Tvuj zivot. Pisu Ti neco z ceho bud ber nebo nech byt=volba.
Mimojine ,zadnou drsnou pomucku nejenom ze nevidim,ja ji ani nevnimam (Tak to vidis ci vnimas Ty)
Není tady
I kdyby jsi tohle vsechno psala schvalne nic Ti to nepomuze at veris nebo ne. Mozne je totiz vsechno a proto to pisu. Pro pripad ze by ses me ptal jak jsem na to prisla.
PsalA?? A jej..
Co ty ví, co mi pomůe, nebo ne? Jak ty můe vědět, na co bych se tě ptal?
Dai,
Ty jak vidim svym zrakem ,nejsi zatim schopen prehlednou iluzi vnimani.
Kde jsi, prosím, přila na to, co jsem a nebo nejsem schopen? Napsal jsem snad někde, e "něco nejsem schopen"??
Tvuj zakladni omyl je uz jen v tom ze nechapes ,ze jakmile Ti pisu ze me svedomi je ciste,znamena to ze nemam si co vzit z toho co me predkladas.
Jak ty ví, co já chápu a co ne? Kde píu, e nechápu to, co popisuje? Kde jsi na to přila?
Ani tu vetu o Kalikovi a te hypoteze jsi to nepochopil ,jinak by jsi me ted neodpovidal ,ze Ti Kalik nikde nepise a nestezuje si.
Jak ty ví, co jsem pochopil a co ne? Odkud bere tu jistotu?
A pokud jsi to sice pochopil ale delas ze sebe hloupeho (jak se recnicky rika) to je to co k nicemu nevede,to nepomuze,jak jsem psala na zacatku.
Znovu se ptám, kde bere jistotu, zda jsem to či ono pochopil, nebo nepochopil a zda ze sebe dělám, či nedělám hloupého? Psal jsem ti to snad někde? A jak ví, zda to něčemu povede, nebo nepovede? To vechno přece říká ty. Odkud bere tu jistotu?
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
To, e nemůe z podstaty věřit, e lidé odcházejí kvůli jiným - klidně nevěř. Já bych to nazval "sebeobranný klam", ale to je můj názor, take ho neře.
Ty take resis muj nazor-napsal jsi ze by jsi ho nazval >sebeobranny klam<. V tom pripade poresim Tvuj at jsme si fifty fifty.
Sebeobranny klam (podle mne naopak) je to u tech co prave odchazi "kvuli jinym" a jeste tomu iluzorne veri,neb jinak tojeste videt zatim nedokazali. Nikdy neni jen jeden pohled na vec. To vis nebo?
"Co ty si myslí a jak ty si ve zdůvodní, je tvoje věc. Napsal jsem ti "pomůcku", vyber si z toho co chce. By ta pomůcka byla drsná."
-------------------------------
Napodobne=co Ty si zduvodni s tak ci onak je Tvuj zivot. Pisu Ti neco z ceho bud ber nebo nech byt=volba.
Mimojine ,zadnou drsnou pomucku nejenom ze nevidim,ja ji ani nevnimam (Tak to vidis ci vnimas Ty)
Co myslí, mám pokračovat otázkami?
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Takze Ti uz z podtaty nemuzu verit ze lide odchazi kvuli jinym i presto ze si to mysli,ze je to kvuli jinym.
Ten pristup lezi v nich.
Zkus nad tim rozjimat priteli.Naprostý souhlas
Zásadně nechodím například do putyk, kde ivotní ztroskotanci plýtvají siláckými kecy nad pullitrem piva.
A jest naprostou pravdou, e tam nechodím kvůli sobě. Vím naprosto jistě, e takovou společněost si fakt nezaslouím, nic mi to nedá, leda bych snad začala o některých věcech pochybovat, tak maximálně nakouknu
Silácké a hloupé kecy různých mimoňů fakt ale nemusím
Daí, nebuď smutný, ona osoba se zase vrátí, je to ale těké pro někoho, kdo "cyhtá" i to, o čem takový mimoň ani neví, e v něm sídlí.....Celkem beru některé věty, ale zkus , prosím, vysvětlit následujíci: je to ale těké pro někoho, kdo "cyhtá" i to, o čem takový mimoň ani neví, e v něm sídlí....."
Daí,
mám tam přesmyčku - překlep: CHÝTÁ, tedy CÍTÍ, VNÍMÁ...
A tenhle člověk má hodně rozířené vnímání a některé věci ho přímo "bolí".
Fyzicky bolí...
A pochopitelně taky má svoje vlastní lekce
Jak tobě asi bude v putyce, kde brečí do piva chlap, jak je na něj svět nespravedlivej, e se mu chudákovi nedaří, lidé mu házejí klacky pod nohy a jeho éf, ten blbec neschopnej, neumí ocenit jeho přednosti bla bla a přitom ty ví, e ten "borec" ani nedostudoval vysokou kolu, lidé kolem něj si ho nijak zvlá nevímají a jeho éf jen chce, aby odváděl práci, za kterou dostává plat, přestal chlastat a začal chodit do práce konečně včas?
Asi se ho bude nejprve snait povzbudit a ukázat mu, e by měl dodělat kolu a sám se sebou něco udělat. A kdy tě nebude poslouchat, tak se zvedne a z té putyky odejde někam, kde jsou lidé příjemní a ty si s nimi má o čem popovídat.
Udělá to kvůli sobě, protoe nač ztrácet svůj drahocenný čas s někým, kdo jen běhá v kole jako veverka. A jetě to vydává za vrchol duchovního poznání a bůh ví jak humornou hru?
Ber to tak, e v té putyce zůstane vdycky jen ten, komu to něco dá.
Kadý rozumný člověk změní lokál, pokud má piva a keců v tom stávajícím u dost Je to normálka
Není tady
A jest naprostou pravdou, e tam nechodím kvůli sobě.
Kvuli sobe. Je to volba.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Proc tam mas ten otaznik?
Není tady
DaiTerr napsal(a):
I kdyby jsi tohle vsechno psala schvalne nic Ti to nepomuze at veris nebo ne. Mozne je totiz vsechno a proto to pisu. Pro pripad ze by ses me ptal jak jsem na to prisla.
PsalA?? A jej..
Dai,
Kde jsi, prosím, přila na to, co jsem a nebo nejsem schopen? Napsal jsem snad někde, e "něco nejsem schopen"??
Tvuj zakladni omyl je uz jen v tom ze nechapes ,ze jakmile Ti pisu ze me svedomi je ciste,znamena to ze nemam si co vzit z toho co me predkladas.
Jak ty ví, co já chápu a co ne? Kde píu, e nechápu to, co popisuje? Kde jsi na to přila?
Ani tu vetu o Kalikovi a te hypoteze jsi to nepochopil ,jinak by jsi me ted neodpovidal ,ze Ti Kalik nikde nepise a nestezuje si.
A pokud jsi to sice pochopil ale delas ze sebe hloupeho (jak se recnicky rika) to je to co k nicemu nevede,to nepomuze,jak jsem psala na zacatku.
Znovu se ptám, kde bere jistotu, zda jsem to či ono pochopil, nebo nepochopil a zda ze sebe dělám, či nedělám hloupého? Psal jsem ti to snad někde? A jak ví, zda to něčemu povede, nebo nepovede? To vechno přece říká ty. Odkud bere tu jistotu?
Jak jsem rekla- na sve otazky si najdi odpoved. Nejlepe je na vsechno prijit sam.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Naprostý souhlas
Zásadně nechodím například do putyk, kde ivotní ztroskotanci plýtvají siláckými kecy nad pullitrem piva.
A jest naprostou pravdou, e tam nechodím kvůli sobě. Vím naprosto jistě, e takovou společněost si fakt nezaslouím, nic mi to nedá, leda bych snad začala o některých věcech pochybovat, tak maximálně nakouknu
Daí, nebuď smutný, ona osoba se zase vrátí, je to ale těké pro někoho, kdo "cyhtá" i to, o čem takový mimoň ani neví, e v něm sídlí.....Celkem beru některé věty, ale zkus , prosím, vysvětlit následujíci: je to ale těké pro někoho, kdo "cyhtá" i to, o čem takový mimoň ani neví, e v něm sídlí....."
Daí,
Fyzicky bolí...
Jak tobě asi bude v putyce, kde brečí do piva chlap, jak je na něj svět nespravedlivej, e se mu chudákovi nedaří, lidé mu házejí klacky pod nohy a jeho éf, ten blbec neschopnej, neumí ocenit jeho přednosti bla bla a přitom ty ví, e ten "borec" ani nedostudoval vysokou kolu, lidé kolem něj si ho nijak zvlá nevímají a jeho éf jen chce, aby odváděl práci, za kterou dostává plat, přestal chlastat a začal chodit do práce konečně včas?
Asi se ho bude nejprve snait povzbudit a ukázat mu, e by měl dodělat kolu a sám se sebou něco udělat. A kdy tě nebude poslouchat, tak se zvedne a z té putyky odejde někam, kde jsou lidé příjemní a ty si s nimi má o čem popovídat.
Udělá to kvůli sobě, protoe nač ztrácet svůj drahocenný čas s někým, kdo jen běhá v kole jako veverka. A jetě to vydává za vrchol duchovního poznání a bůh ví jak humornou hru?
Kadý rozumný člověk změní lokál, pokud má piva a keců v tom stávajícím u dost Je to normálka
Ano, to chápu, děkuji.
Není tady
KALIK napsal(a):
Dai, děkuji za podporu, váím si takových lidí, co dokáí nezitně pomoci Přesto si buď jistej, e tahleta "přestřelka" je z mého pohledu jen ta hra, jak psala tuím Hir a jinak to ani neberu. Nečekám od toho nějaká duchovní moudra a u vůbec si to neberu osobně Já jen zkouím, jestli z Hir či Mar vypadne taky něco hodnotného, ne jen přihlouplé plky. Je to zkouka i trpělivosti Zatím mě to baví. Těko říct, jak dlouho. Přece jenom je to přihlouplá zábava ..............
Dobrý, Kaliku, hezky jsi to napsal,má to kadý ve svých rukách.
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Proc tam mas ten otaznik?
Protoe se tě ptám
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
PsalA?? A jej..
Dai,
Znovu se ptám, kde bere jistotu, zda jsem to či ono pochopil, nebo nepochopil a zda ze sebe dělám, či nedělám hloupého? Psal jsem ti to snad někde? A jak ví, zda to něčemu povede, nebo nepovede? To vechno přece říká ty. Odkud bere tu jistotu?Jak jsem rekla- na sve otazky si najdi odpoved. Nejlepe je na vsechno prijit sam.
Take a se mne přítě na něco zeptá, uvidí ode mne tuto větu: "Jak jsem rekl - na sve otazky si najdi odpoved. Nejlepe je na vsechno prijit sam"
Take vlastně se mne u nikdy na nic nemusí ptát
Není tady
KALIK napsal(a):
Docela vak chápu, e to některé lidi dokáe znechutit a k odchodu. To je mi moc líto, ale co se dá dělat. Nejsnazí je některé lidi prostě ignorovat, nevímat si jich, nereagovat na jejich přihlouplé příspěvky. Kdyby to udělali vichni, tihle "otkové" by přestali dostávat tolik potřebnou energii z druhých a velice brzy by buď odeli, nebo by se změnili. Je to utopie, vím, ale máme to kadý ve svých rukách
To mne ale moc mrzí, jak vnímá (vnímáte) Hir a Mari. Mně se jejich styl líbí stále. Chápu, e to někoho můe vytáčet, ale tenhle vá nájezd na ně je protivný mému naturelu. Trochu jste mne zklamali, nikdy bych nemohla po někom takhle vyjet. Ano, nikdy
Není tady
Katanka napsal(a):
KALIK napsal(a):
Docela vak chápu, e to některé lidi dokáe znechutit a k odchodu. To je mi moc líto, ale co se dá dělat. Nejsnazí je některé lidi prostě ignorovat, nevímat si jich, nereagovat na jejich přihlouplé příspěvky. Kdyby to udělali vichni, tihle "otkové" by přestali dostávat tolik potřebnou energii z druhých a velice brzy by buď odeli, nebo by se změnili. Je to utopie, vím, ale máme to kadý ve svých rukách
To mne ale moc mrzí, jak vnímá (vnímáte) Hir a Mari. Mně se jejich styl líbí stále. Chápu, e to někoho můe vytáčet, ale tenhle vá nájezd na ně je protivný mému naturelu. Trochu jste mne zklamali, nikdy bych nemohla po někom takhle vyjet. Ano, nikdy
Je moné, e "duchovnost jednoho" končí tam, kde "trpělivost druhého"...
A nikdy neříkej nikdy..
Není tady
hirondel napsal(a):
BB napsal(a):
Hir ... můu tě ujistit, e pokud někde vidím tvůj a mariprosin nick, tak normálně mizím, protoe zaplevelíte jetě s dalími rejpalkami kde co .... mylenka pořádná ádná, jen plané plácání. Pokud ti dělá dobře, e osud kdekoho vypudí, tak to je tvoje věc. Naprosto souhlasím s Daiem. Je mi moc líto, e filozofické duičky odsud zmizely ... ráda jsem je četla ....
I pro Tebe je BB prispevek 68. pokud si ho budes prat cist.
Jestlize se divas takhle nikdy neuvidis jinak ,ale jak jsem rekla kazdy voli jak koho vidi a proc.Kazdy voli i to koho ma rad a koho ne.
Nicmene ta volba neni svobodna je ovlivnena okolim,podvedomim,minulosti,nevedomosti,nepochopenim sebe sama.
Krásný příměr od Pan o té hospodě. Ráda jsem sem chodila, byla to tu moje oblíbená útulná hospůdka, ve které bylo příjemno, ne se tu objevili otravní rejpalové a otrávili vzduch....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Naprostý souhlas
Daí,
Fyzicky bolí...
Pan, chodila jsi někdy opravdu do putyky? Promin, ale asi ne Spí bude muset odejít ten fnukálek.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Take a se mne přítě na něco zeptá, uvidí ode mne tuto větu: "Jak jsem rekl - na sve otazky si najdi odpoved. Nejlepe je na vsechno prijit sam"
Take vlastně se mne u nikdy na nic nemusí ptát
Dai ,ja neverim ze jsi tak natvrdlej jak se to tvari. Ale ani tuhle moznost neni mozne vyloucit.
Rekla jsem uz vcera= na vsechny otazky ktere pokladam znam odpoved. Zapomnel jsi,prehlednul jsi to,to nevadi presto to tam je a je to i tady.
Zdani muze klamat ale reknu Ti ze me se zda ,ze s tim mas dost fusku ze pokladam otazky a pritom se neptam,ze na ne znam odpoved.
Jeste jsi se s tim mozna nesetkal ale to nemeni nic na tom ze to existuje a co clovek odmita to mu lezi v zaludku.
To neni prca tohle vsechno.
Muzes me tak odpovidat,ale tim se nic nezmeni. Ja odpoved budu vedet,ty se nad ni ani nezamyslis.
To je take zivot.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
A nikdy neříkej nikdy..
Dai já vím, e to tady na foru nemáte rádi. Ví, já u to mám tak nastavený. Já to mám nastavený na "nikdy" jen v zásadních hodnotách, prověřených mými mantinely. Vím, je to riskantní, ale zase udělám, co budu moci, abych to "nikdy" dodrela. (to mám ambice )
Není tady
BB napsal(a):
hirondel napsal(a):
BB napsal(a):
Hir ... můu tě ujistit, e pokud někde vidím tvůj a mariprosin nick, tak normálně mizím, protoe zaplevelíte jetě s dalími rejpalkami kde co .... mylenka pořádná ádná, jen plané plácání. Pokud ti dělá dobře, e osud kdekoho vypudí, tak to je tvoje věc. Naprosto souhlasím s Daiem. Je mi moc líto, e filozofické duičky odsud zmizely ... ráda jsem je četla ....
I pro Tebe je BB prispevek 68. pokud si ho budes prat cist.
Jestlize se divas takhle nikdy neuvidis jinak ,ale jak jsem rekla kazdy voli jak koho vidi a proc.Kazdy voli i to koho ma rad a koho ne.
Nicmene ta volba neni svobodna je ovlivnena okolim,podvedomim,minulosti,nevedomosti,nepochopenim sebe sama.Krásný příměr od Pan o té hospodě. Ráda jsem sem chodila, byla to tu moje oblíbená útulná hospůdka, ve které bylo příjemno, ne se tu objevili otravní rejpalové a otrávili vzduch....
A BB asi taky nechodí do putykýýýý
Není tady
BB napsal(a):
Krásný příměr od Pan o té hospodě. Ráda jsem sem chodila, byla to tu moje oblíbená útulná hospůdka, ve které bylo příjemno, ne se tu objevili otravní rejpalové a otrávili vzduch....
BB tak prosim te nefnukej a zamysli se . Neni to rozkaz je to vyzva na kterou muses reagovat jen podle sve volby-bud vedome ,nebo nevedome-slepe.
Podivej Tva mysl si to vyprojektovala a pritom nevnima to co se deje okolo.
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Take vlastně se mne u nikdy na nic nemusí ptátDai ,ja neverim ze jsi tak natvrdlej jak se to tvari. Ale ani tuhle moznost neni mozne vyloucit.
Rekla jsem uz vcera= na vsechny otazky ktere pokladam znam odpoved. Zapomnel jsi,prehlednul jsi to,to nevadi presto to tam je a je to i tady.
Zdani muze klamat ale reknu Ti ze me se zda ,ze s tim mas dost fusku ze pokladam otazky a pritom se neptam,ze na ne znam odpoved.
Jeste jsi se s tim mozna nesetkal ale to nemeni nic na tom ze to existuje a co clovek odmita to mu lezi v zaludku.
To neni prca tohle vsechno.
Muzes me tak odpovidat,ale tim se nic nezmeni. Ja odpoved budu vedet,ty se nad ni ani nezamyslis.
To je take zivot.
Proč vlastně pokládá otázky, kdy zná odpověď?
Pozor, zdání fakt klamou... hodně..
Upravil(a) DaiTerr (11. 2. 2010 12:22)
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Je moné, e "duchovnost jednoho" končí tam, kde "trpělivost druhého"... ..
V tomto případě to bude platit achich,bohuel.
Kdy člověka něco baví, čas se neměří na trpělivost.
Není tady
Katanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
A nikdy neříkej nikdy..
Dai já vím, e to tady na foru nemáte rádi. Ví, já u to mám tak nastavený. Já to mám nastavený na "nikdy" jen v zásadních hodnotách, prověřených mými mantinely. Vím, je to riskantní, ale zase udělám, co budu moci, abych to "nikdy" dodrela. (to mám ambice )
ikovná
Není tady
Katanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Je moné, e "duchovnost jednoho" končí tam, kde "trpělivost druhého"... ..
V tomto případě to bude platit achich,bohuel.
Kdy člověka něco baví, čas se neměří na trpělivost.
Jak kdy a jak v čem. Ve je relativní.
Není tady
hirondel napsal(a):
Dokud nedokazes milovat kazdeho stejne,zpusobi Ti to takovy pohled na vec jaky mas prave ted.
Milovat kadého stejně je nesmysl. Moné je jen milovat (třeba i různě). Druhá monost je nenávidět
Nebo spí pochopí, kdy napíu, e jak si přila na to, e nemiluju lidi stejně? Jaky pohled má na mysli? Jak můe vědět, e mám takový pohled na lidi?
Jakej styl odpovědí si vybere Hir? Pokud první, čekám, e mi oplatí stejně Pokud druhý, tak ten první zapomeň, je určen pro jiné lidi
Není tady
..... protoe nač ztrácet svůj drahocenný čas s někým, kdo jen běhá v kole jako veverka. A jetě to vydává za vrchol duchovního poznání a bůh ví jak humornou hru?"
Srsi z toho pohled na vec urciteho cloveka ktery tenhle pohled voli na zaklade mnoha okolnosti z minulosti i ze soucastne volby jit zivotem s timto pohledem.
Jak je libo. Kazdy to nejak uvidi a mel by jednou pochopit proc zrovna takhle.
Z takoveho cloveka citim nesnasenlivost k cloveku.Dela rozdili jakoby nevedel ze i v tom mimoni v hospode je kus jeho sama ,at podtsta nas vsech.
Takovy clovek ktery nejde do putyky protoze ty mimone k zivotu si nezaslouzil ten je tim kdo nic zatim nepochopil a svadi to na ty druhy. Jak prosta hra pro Ty kdo vidi do karet. Horsi vsak pro Ty co se neprobudili.
Není tady