29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
KatjaCat napsal(a):
PetraP napsal(a):
Spina napsal(a):
....atd...mě třeba jednou ortoped vytknul, že má dítě na sobě body
už si nepamatuju ten argument, ale přišel mi tak nějak méňě závažný, než to aby malé táhlo na záda..
myslím, že je lepší se v určitých věcech obrátit na svůj instinktBody, pokud špatně sedí a přesahuje na stehýnka, tak je stahuje a neumožňuje jim volný pohyb. Pak není správná abdukce a koleduje se tím o špatný vývin kyčlí . Já vím
Nechtěla jsem se zapojit, ale toto je myšleno ironicky, ne?
Katjo to myslíš ten můj příspěvek? Já jsem byla takhle poučena na ortopedii. Malému nešly kvůli bodýčku roztáhnout nožky. Sahalo mu až do půlky stehýnek a on ho vlastní silou "nepřetlačil" a měl přád nohy u sebe. Ale to sem na tohle vlákno nepatří
Není tady
Definitiv napsal(a):
Ještě dodávám jeden zdroj http://lesk.cas.sk/clanok/83632/nevidan … rachu.html
Pokud máte někdo otázky přímo na mě, ráda je zodpovím v SZ.
Def, fotky k tomuto článku jsou úplně v pohodě. Dítě zvednuté do výšky, dítě které se houpe na nohách u maminky. Taky jsem dítě takto houpala, to je stará známá věc, alespoň u nás doma, že je to pro dítě prospěšné houpat ho na svých nohách, asi pro to, že se snaží držet rovnováhu. Navíc to bylo dobré pro moje nohy a břišní svaly.
No pověsit dítě za 1 nohu nebo ruce, by mě nenapadlo. Určitě jsou i jiné metody, jak posílit svaly a získat důvěru. U toho pověšení dítěte za jednu nohu nebo ruku jednoznačně riziko převažuje nad užitkem.
Nejdu s davem a dítě očkovat v porodnici nenechám, taky proto, že riziko převažuje užitek, což si myslí i někteří doktoři. Nechám očkovat později.
Ještě jsem neslyšela, že by nějaký Mudr. neviděl riziko v létání mimin. To stojí minimálně za zamyšlení. To očkování sem pletu jen tak na okraj jako reakci na dopis od jiné Evy.
Není tady
Ahoj holky, já se zapojovat do diskuze nechtěla, ale shlédla jesm video od Zuzky - musím říct, že to taťka s tim malym docela koulel mě se to líbilo... ale rozhodně to dělat nemíním..posilovat svalstvo a disbalanci lze i jinak. Nicméně, každý jedná podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Takže si o tom ani nebudu shánět víc informací, protože to dělat nechci. Ale kdo chce, ať to dělá...podle toho videa byl dost pevně v kramflecích a vypadalo to na hodiny a hodony poctivého cvičení :Dna ještě se to prckovi evidentně líbilo
ten muj má smůlu a budem jen houpat na nohách a blbnout tak, jak to cítím já
protže je JEN MŮJ a tak mi NIKDO nemůže říkat JAK ho mám držet nebo CO mám dělat - JÁ sem MAMKA a dělám to, co mi instinkt a prcek říká, že je dobré
))
dibnrou všem
Není tady
zuzík22 napsal(a):
Kdysi jsem viděla tohle video: http://www.zkouknito.cz/video-magor-cvi … fefe3e5670
tak jsem to teprve teď konečně dokoukala až do konce a je mi z toho fakt hodně zle. Myslím že tohle je takovej extrém, že snad ani ta Blanka tohle s těma dětma nedělá.
Není tady
Izi napsal(a):
... nebo paní Blanka vydělává na "jinakosti" protože plavání miminek už je nuda?
no prostě nevim
Nemam uz "miminko", ale... mam vnuka. A budu mit dal (doufam) mnoho vnoucat..., ale TOHLE bych teda odmitla jako naprostou ZHOVADILOST...!
S ohledem na vsechny poznane i nepoznane veci o "schopnostech" detskeho organizmu...
Fakt mi to prijde jako "fantasmagorizmus" ve sfere "Vydelam na jinakosti"...
Jak hluboko lidi v touze po "zisku" dokazou "klesnout"?????????
Není tady
Fidorka napsal(a):
zuzík22 napsal(a):
Kdysi jsem viděla tohle video: http://www.zkouknito.cz/video-magor-cvi … fefe3e5670
tak jsem to teprve teď konečně dokoukala až do konce a je mi z toho fakt hodně zle. Myslím že tohle je takovej extrém, že snad ani ta Blanka tohle s těma dětma nedělá.
Fi - máš pravdu, taky jsem na to koukala do konce a bylo mi z toho úzko - za to miminko vždyť to není kosmonaut (co asi žaludek na to) a pak představa vykloubených ručiček a nohou a ono se nemůže bránit... brrrr
hrozný.... (a to nemluvím o páteři, mozku nebo jiných vnitřnostech)
Mně bylo špatně po jakési minutové atrakci v Prátru, ale čtyři minuty takhle házet s dítětem a nenechat ho ani vydechnout... síla
chudák malej
Manžel uviděl 10 sekund a řekl, že na toho magora se nebude dívat..
taky mi to přijde pěknej hazard a nesmysl
Upravil(a) Berka (9. 2. 2010 23:46)
Není tady
eva4444 napsal(a):
Definitiv napsal(a):
Ještě dodávám jeden zdroj http://lesk.cas.sk/clanok/83632/nevidan … rachu.html
Pokud máte někdo otázky přímo na mě, ráda je zodpovím v SZ.Def, fotky k tomuto článku jsou úplně v pohodě. Dítě zvednuté do výšky, dítě které se houpe na nohách u maminky. Taky jsem dítě takto houpala, to je stará známá věc, alespoň u nás doma, že je to pro dítě prospěšné houpat ho na svých nohách, asi pro to, že se snaží držet rovnováhu. Navíc to bylo dobré pro moje nohy a břišní svaly.
No pověsit dítě za 1 nohu nebo ruce, by mě nenapadlo. Určitě jsou i jiné metody, jak posílit svaly a získat důvěru. U toho pověšení dítěte za jednu nohu nebo ruku jednoznačně riziko převažuje nad užitkem.
Nejdu s davem a dítě očkovat v porodnici nenechám, taky proto, že riziko převažuje užitek, což si myslí i někteří doktoři. Nechám očkovat později.
Ještě jsem neslyšela, že by nějaký Mudr. neviděl riziko v létání mimin. To stojí minimálně za zamyšlení. To očkování sem pletu jen tak na okraj jako reakci na dopis od jiné Evy.
Evi, ony totiz ty fotky, az na tu posledni s Blankou, s tou metodou nemaji nic spolecneho - proste autor clanku vyhledal na netu fotky, kde rodice drzi deti ve vzduchu. Podle Blancine metody maji totiz byt deti nahate (v reportazi ale nektere mely myslim plenku), a to na prvnich trech nejsou.
Byt autor tech fotek, normalne bych ten server zazalovala, ze me spojuji s touhle silenosti.
Jinak bych ty Blancine deti po osmi letech jeji pece a "letani" chtela videt, ona se mi z toho rozhovoru taky zdala trochu mimo. Neni jeji otec nebo matka z Ruska, a nepraktikovali to na ni take???
Není tady
Angel, respektuji tvuj nazor, ale jsi asi jedina tady, komu to otcovo "umeni" prislo legracni a obdivuhodne. Vetsina lidem to prijde silene a naprosto bez dobreho smyslu, k nepochopeni. Myslim, ze ten otec je minimalne nejakym zpusobem mentalne retardovany, jinak si jeho jednani nedokazu vysvetlit. Proste zkousi, co dite vydrzi, jinak to video nechapu.
Není tady
Kdyz vzpominate to Rusko,tak me napadlo, vzpomenete si jeste na tu reportaz ne primo z Ruska,ale Ukrajiny,jak tam v te porodnici ta sikovna sestricka detem v porodnici lepila pusinky lepici paskou,aby tak nervaly? Nastesti toto se neuchytilo a zustalo jen jako praktikou dane zeme. Omlouvam se za tu ironii,ale kdyz uz se bavi o tom,co uzasneho a genialniho tyto zeme dokazi vytvorit.
Není tady
Zajimave je, ze se to ujalo jen u nas...SNazila jsem se o tom najit nejake informace v anglictine na zahrnicnich strankach, ale bez uspechu. Jedine, co jsem nasla, je to video od Zuzika s anglickymi komentari. 90% komentaru je ve stylu, ze to je dobre udelane video, ale ze to je podvod, ale ne skutecne...No my vime, ze to bohuzel skutecne je. Smutne, ze u nas se najdou tak hloupe matky, co to se svymi detmi provoyuji a jeste si mysli, ze je to pro jejich deti nejakym zpusobem dobre.
Není tady
No já si pořád kladu otázku, proč když je to tak skvělý a má to takové blahodárné účinky, se paní Blanka se svými zkušenostmi, studiemi a bůh ví čím, nesnaží o "legalizaci" a prosazení jako další metoda.
Stále se jenom ohání, že to nechce zkomerčnit a že se bojí, když to někdě zpřístupní, že to budou dělat maminy doma bez instruktáže, no to je důvod jak noha. Chtěla bych vidět tu odvážlivkyni, co si to lajsne.
Prostě mi to "smrdí" že to tak ututlává a dělá si z toho takový vlastní kult a uzavřenou společnost. Jestli to tu dělá 8 let tak to už mohla být někdě jinde ne.
A chvalozpěvy mamin ze stránek Plaváčku fakt nemůžu brát ani k zamyšlení, sorry. Asi si tam nedají reakci typu "šílenost nechoďte tam, týrají děti" čili antireklamu.
No nenašla jsem k tomu nikde vůbec nic, kromě vášnivých diskuzí, ale nic oficiálního, ani od pí. Blanky žádné info vo co jako go.
Není to třeba tak, že prostě jen zve na svůj seminář, kde svou obchodní obratností "prodá" i suchý z nosa, protože kdyby si tohle kdokoli jenom přečet tak to okamžitě zavrhne???
možná už nad tím moc přemýšlím
a na seminář opravdu nehodlám jít, pač to bych asi posbírala všechny děti a utekla s nima pryč
Není tady
Jeste pro zajimavost - pri svem patrani na internetu jsem nasla zpravu, ze muz, ktery ono video na internet nahral (nikoliv ten otec ve videu), byl kvuli tomu obvinen z trestneho cinu.
http://www.theage.com.au/articles/2008/ … ntentSwap1
Není tady
Sakura napsal(a):
Zajimave je, ze se to ujalo jen u nas...SNazila jsem se o tom najit nejake informace v anglictine na zahrnicnich strankach, ale bez uspechu. Jedine, co jsem nasla, je to video od Zuzika s anglickymi komentari. 90% komentaru je ve stylu, ze to je dobre udelane video, ale ze to je podvod, ale ne skutecne...No my vime, ze to bohuzel skutecne je. Smutne, ze u nas se najdou tak hloupe matky, co to se svymi detmi provoyuji a jeste si mysli, ze je to pro jejich deti nejakym zpusobem dobre.
Sakur, taky mi to nedalo, pač se nepočítám mezi konzervativce ani prvoplánový "odsouzeče" čehokoli a sdnažila jsem se něco vygooglit jinde...bez úspěchu.,..ale je fakt,že na googlení informací nejsem správnej expert,pač mě to po chvíli přestane bavit,kor když jde o něco,čemu úplně neholduju
Ale je fakt,že mě napadlo, co jako bude dál...Jestli třeba za pár let nepřijde fenomén "skákaní" nebo "padání " miminek, kdy se budou pořádat kurzy, na kterých svý rodiče budou zkoušet pouštět děti z co největší vejšky na čtyři nebo nevím, fantazii mám nekonečnou,ale na tohle asi fakt nestačí
Upravil(a) evajs (10. 2. 2010 10:53)
Není tady
Izi napsal(a):
No já si pořád kladu otázku, proč když je to tak skvělý a má to takové blahodárné účinky, se paní Blanka se svými zkušenostmi, studiemi a bůh ví čím, nesnaží o "legalizaci" a prosazení jako další metoda.
Izi, paní Blanka ani studie nemá. Když se jí na to reportér ptal, tak odpověděla, že fakt nemá čas psát nějaké studie a proč by taky měla. Máme tu jen její zkušenosti, jak to údajně působí na koliku a bolení bříška a vytváří důvěrný vztah mezi rodičem a dítětem .
Není tady
Prvni moje reakce po shlednuti videa byla SOK. Nasledovalo odmitnuti cokoliv dal studovat, informovat se...
Nicmene to pro me bylo tak sokujici, ze jsem zacala cist diskuse a zajimat se. V soucasne dobe mam neutralni postoj, nejsem ani pro ani proti. Cviceni mi prijde neprirozene a na vlastnim diteti bych ho nezkousela. ALE opravdu me udivuji reakce typu "hon na carodejnice", jak jsou lide zmanipulovani medii. Nic konkretniho o tomto letani nevim, a proto zde nebudu vyjadrovat soudy o maminkach, ktere maji s touto metodou pozitivni zkusenosti. Abych si vytvorila jednoznacny nazor na vec, musela bych se kurzu zucastnit-byt jen s plysovym medvedem. Zamyslete se prosim aspon nad tim, jaky obrovsky vliv maji media, ktera odvysilaji nevyvazenou reportaz s cilem sokovat verejnost. Ono je proste jednodussi vec jednoznacne odsoudit, splynout s davem, nevycuhovat, kryt si zada.
Není tady
Paulino, nemyslím si, že je to nutně o splynutí s davem nebo nevyčuhování. Mě se prostě nelibí to, co jsem viděla. A nelibí se mi to ani když jsem po tom pátrala více. Názor jsem prostě nezměnila. Příjde mi to jako šílenost. Pořád ještě nevidím důvod, proč bych s třítýdenním děckem měla točit nad hlavou.
Není tady
Taurus-tocit s ditetem nad hlavou taky nebudu, ale na kurzu jsem nebyla, urcite tech cviku bude cela rada, ne jen ty sokujici z TV.
Není tady
Přečetla jsem celou diskuzy, všechny odkazy a reportáže, a souhlasím s většinou. Nevidím nic bohulibého, nebo dokonce zdraví prospěšného na tomto vysoce rizikovém podnikání. Zajímalo by mě DEF, jak by jsi vysvětlila, že všichni dětský lékaři, ZAKAZUJÍ při začátcích chůze, při posazování BRÁT ČI TAHAT ZA RUČIČKY - kvůli kloubům, šlachám a tak, mávání dětí či třesení s nimi, kvůli nitrolebečnímu krvácení a já nevím a snad ani vědět nechci kvůli čemu všemu ještě. Ještě si živě pamatuji z porodnice, jak nás sestřičky učily brát miminka a starat se o ně a jak nám všichni kladli na srdce, co se smí a co ne , jaké cvičení pro miminka je fajn a co s ním nedělat za žádnou cenu. (mávat s ním, třást, tahat za ruce, nohy atd.....) . Návštěvy u dětských praktických lékařů, u dětských ortopedů atd atd.....mohla bych pokračovat do nekonečna - CHCEŠ SNAD ŘÍCT, ŽE VŠECHNY TYTO KAPACITY Z CELÉ ČESKÉ REPUBLIKY LŽOU A VYMÝŠLEJÍ SI A ŽE PRAVDU MÁ JEN JAKÁSI CHORÁ ŽENA, KTERÁ PROVOZUJE COSI, CO POCHÁZÍ Z RUSKA A PŘI SHLÉDNUTÍ SE VĚTŠINĚ DĚLÁ ZLE, ZAKRÝVÁ SI OČI, POPŘÍPADĚ UTÍRÁ SLZY?????????????????????????????????????????????????????????? A NAPROSTÁ VĚTŠINA VŠECH LIDÍ, CO O TOM ČETLO, NEBO TO VIDĚLO S TÍM NESOUHLASÍ ASI PROČ??? JEN PROTO, ŽE JSOU STÁDO???? TO SNAD NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S: Na facebooku je kompletní nahrávka, jak ho natočila redaktorka skrytou kamerou,nesestříhaná. Na ČT1 byl na to odkaz, ale bohužel ho teď nemohu dohledat. CELOU, KOMPLETNÍ HODINU JSEM SHLÍDLA, A NÁZOR JSEM NEZMELILA ANI NÁHODOU, BA NAOPAK, ZAS TAK PŘEKROUCENÉ TO NEMĚLI. Až ten odkaz najdu, hodím ho sem, nebo možná někdo bude rychlejší!!
Upravil(a) camelia (10. 2. 2010 11:25)
Není tady
Takže je to vlastně pořád X:1. To poslední, co k téhle diskusi řeknu a tím končím je to, že už tady v mnoha diskusích bylo řečeno, že miminko své znepokojení, hlad, žízeň, bolest a prostě stav, který se mu nelíbí vyjadřuje pláčem. Nikde nebylo řečeno, že pláč je projevem radosti a nezlobte se na mě, ale když jsem viděla ty miminka, která tam do jednoho řvala jak tur, tak mi moc šťastná nepřišla. Já tedy nevím jak Vy, ale já když jsem Davídka v porodnici viděla prvně, tak jsem byla přesvědčená o tom, že udělám všechno proto, aby plakal co nejméně. Takže ty maminky docela nechápu, že jim to prostě nevadí dělat s dětmi něco, jehož výsledkem je dětský pláč. A nevěřím tomu, že by reportáž sestříhali natolik, že by z toho vystříhali "smějící se děti". Tomu fakt nevěřím.
Není tady
Cam, prosim o ten odkaz, hledala jsem to na facebooku, ale nenasla.
Jinak tu nekdo (snad Def) daval plavani miminek a "tohle" dohromady, ze na plavani s miminky se taky nejdriv divalo skrze prsty, a ted to provozuje kazda druha mamina. Myslim, ze se to dalo dohromady prave jen proto, ze tuhle letajici silenost propaguji stranky nejakeho kurzu plavani. Jinak to je nebe a dudy - miminko se citi ve vode dobre, protoze si v ni v KLIDU plavalo 9 mesicu. Urcite s nim 9 mesicu nikdo netocil za ruku nad hlavou, jak uz tu nekdo psal.
Není tady
Tady uz to tak hrozive nevypada...
http://webtv.idnes.cz/webtv.asp?c=A1002 … p;strana=1
Tak to neni ono, kdyz video skonci, jsou tam souvisejici videa, mrknete na to mezi Kocabem a autobusem
Upravil(a) Paulina (10. 2. 2010 11:39)
Není tady
Paulino, me to desi....
Není tady
To prvni video ve mne taky nevzbuzuje libe pocity... ale kdyz nevim, tak dopredu neodsuzuju...
Není tady
Jak tu psala Cam, v porodnici nas uci drzet hlavicku, aby se nezaklonila vice, nez je zdravo - tady na tom videu od Pauliny jsem videla, jak ma miminko zvracenou hlavicku dozadu a bez opory hlavicku skoro porad...
Není tady
Sakur a při plavání většina miminek nepláče. děti totiž většinou vodu milujou, protože na ní byli zvyklé fakt 9 měsíců. To opravdu nejde srovnávat.
Není tady