|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

bohužel ve videu magora a paní Blanky vidím dost podobných ne-li stejných prvků.... ale je fakt, že to Blančino oproti magorovi vypadá něžně
Lulano,
k tomu plavání, budu teď mluvit čistě za sebe z vlastních zkušeností...
plaveme již od 4.měsíců, kdy 4-6měsíc docházela plavčice k nám domů a plavalo se v domácí vaně, postup byl veeelmi pozvolný, v podstatě to bylo jako běžné koupání, akorát mě naučila úchopy navíc, při kterých se posiluje určité svalstvo. Od 6. měsíce chodíme do bazénu, do roka jsme byli v malém bazénku (výřivka), která byla vyhřátá leckdy až moc (stupně fakt nevim
) tam už se začalo pracovat trochu více a soustředilo se už více na potápění, ale i to bylo tak pozvolné, že ponory, kdy byl prcek pod vodou cca 3vteřiny proběhl možná až někdy na 8měsíci a to ještě indivindi, náš potápka to dal dříve, některé děti i na roce se nepotápěli vůbec nebo se jenom polévali kelímkem nad vodou, nikdo je pod vodu nestrkal.
Rozhodně z toho nemám pocit zátěže kloubů či svalstva, všechno se dělá tak postupně, že mi někdy přišlo, že měsíc nebylo nic nového (což možná v někom vyvolá otázku proč tedy na takové kurzy chodit).
Od roka jsme již ve větším bazenku a to už se docela řádí, ale pořád je to korigované. Teď už se ale spíš piluje technika plavání - kopání nožkama apod., potápění už se dostalo do fáze, kdy proplouvají obručí apod., můžou do vody skočit z desky položené na vodu.
Za sebe v tom žádná rizika neshledávám. Pohyb ve vodě mi přijde obecně dost přirozený. Než jsme do kurzů nastoupili, museli jsme mít potvrzení od dětské dr., že můžem kurzy navštěvovat.
Snad jsem to tu nezahltila 
Není tady
Ahoj! Ne že bych se chtěla tak moc účastnit této plodné diskuze
ale zajímalo by mě, jestli je tu vůbec někdo, kdo na tom lítání byl? Já mám totiž kamarádku, která to absolvovala se synem, protože měl děsné koliky, a nemohla si to vynachválit. Ukazovala mi některé ty cviky s Honzíkem u nás doma, no trochu jsem se divila, že to miminku nevadí a že ho to nějak neohrožuje, ale Honzík se tvářil spokojeně a byl to skutečně téměř jediný způsob, jak u něj dosáhnout, aby chvilku neřval... Podotýkám, že to nebyla žádná centrifuga nad hlavou, ale třeba "letadlo" za jednu ruku a jednu nohu... Jinak Honzíkovi jsou dneska 3 a je to moc šikovnej kluk.
Není tady
jilinda napsal(a):
ale zajímalo by mě, jestli je tu vůbec někdo, kdo na tom lítání byl? Já mám totiž kamarádku, která to absolvovala se synem, protože měl děsné koliky, a nemohla si to vynachválit. Ukazovala mi některé ty cviky s Honzíkem u nás doma, no trochu jsem se divila, že to miminku nevadí a že ho to nějak neohrožuje, ale Honzík se tvářil spokojeně a byl to skutečně téměř jediný způsob, jak u něj dosáhnout, aby chvilku neřval... Podotýkám, že to nebyla žádná centrifuga nad hlavou, ale třeba "letadlo" za jednu ruku a jednu nohu... Jinak Honzíkovi jsou dneska 3 a je to moc šikovnej kluk.
no já nevím jestli letadlo ze jednu ruku a nohu je lepší než centrifuga.
Ani letadlo totiž nenajdeš mezi cvikama, který praktikuje Blanka Sudíková, a když už ona sama o považuje za naprosto nevhodný (u mimin), tak to musí být pro klouby a obratle něco...
A jak už tu mockrát padlo, kdybys měla koliku a někdo s tebou lítal tak, že nevíš čí jseš a kde máš začátek a konec, tak se taky krásně vyprdíš, možná i pose..š, takže to považuju za neoddiskutovatelný přínos létání :sup
Není tady
Jilindo, kdybys tuhle plodnou diskuzu jenom zběžně prolítla, tak najdeš odpověď na tvoje otázky a nemusíš se ani účastnit, když tolik nechceš
- ano, byla tu i účastnice létání 
Izi, díky za odpověď
Asi nezbude než si na to stanovisko ČPS počkat.. Jsem zvědavá, s čím přijdou 
Není tady
To stanovisko CPS jiz existuje (dost kratke, ale je oficialni na jejich strankach):
http://www.cpsjep.cz/cz/dokumenty/Stano … iminek.doc
Upravil(a) Sakura (18. 2. 2010 9:51)
Není tady
omyl 
Upravil(a) lenkaB (18. 2. 2010 9:33)
Není tady
Díky Saku, tak se jdu podívat 
Edit: Saku, ptala jsem se na stanovisko ohledně plavání kojenců
I tak díky 
Upravil(a) lulana (18. 2. 2010 10:00)
Není tady
Tak jejich vyjádření mě zklamalo, jako už dlouho něco ne.
Naprosto nevhodné použití uvozovek, úroveň vyjádření, že by to mohl sespat laik, který absolvoval devátou třídu, posměch, který se celým vyjádřením nese a věta "5. existuje reálné riziko vysmeknutí dítěte při prudkých manévrech s následkem těžkého úrazu" 
Možná jsem fakt zaujatá, ale tohle mi přijde jako podjatá věc, sepsaná na kousek toaletního papíru, jen aby rychle, rychle něco mohly dát na stránky 
Jsou tam všechny argumenty, které padaly i tady a to se to tu neřešilo z lékařského hlediska. Od odborných dotorů mi to přijde fakt málo 
Není tady
To je zvláštní, Defi, mě to přijde stručný, věcný a nad slunce jasný
Ale to je asi fakt pohledem na věc
Navíc, je to psáno pro širokou veřejnost, takže to asi nemůže být zahlceno odbornými výrazy, latinskými termíny a co já vím čím vším
Zkrátka je to napsaný tak, aby tomu rozuměl i "pasáček krav" 
Není tady

To létání se jinde, v Rusku, jmenuje dynamická gymnastika. Na youtube jsou méně či více nebezpečně vypadající příklady např. pod vyhledáním dynamic gymnastics baby. Zajímavé, že ty děti při tom neřvou, ale nějak ani nevidím jejich nadšený výskot. Když s nimi mávají jen tak "decentně", tak se děti tváří spokojeně.
Když jsem dělala s malým různé jiné blbosti, jako houpání na nohách, tak se u toho řehnil nahlas. Což zrovna na žádném videu nevidím, že by děti z toho létání nad nadšené byly.
Není tady
Evi, kdyz uz jsme u toho, tak by me zajimalo, jak se pozna, ze se neco libi tritydennimu miminku. Ze nebreci??
Def, a co bys chtela od te CPS presne slyset? Je jasne, ze souhlas s Blancinymi metodami od nich tak jako tak neuslysime...Takze jakym stylem by se ti libily jejich argumenty proti te metode?
Def, a ohledne toho vysmeknuti, mne to jako vysmech neprijde, taky me to hned napadlo, ze tohle fakt hrozi...Ono nekdy nekomu hooodne nesikovnemu vypadne i dite z naruce, a to s nim ani nelita.
Není tady
Fidorka napsal(a):
jilinda napsal(a):
no já nevím jestli letadlo ze jednu ruku a nohu je lepší než centrifuga.
Ani letadlo totiž nenajdeš mezi cvikama, který praktikuje Blanka Sudíková, a když už ona sama o považuje za naprosto nevhodný (u mimin), tak to musí být pro klouby a obratle něco...
A jak už tu mockrát padlo, kdybys měla koliku a někdo s tebou lítal tak, že nevíš čí jseš a kde máš začátek a konec, tak se taky krásně vyprdíš, možná i pose..š, takže to považuju za neoddiskutovatelný přínos létání :sup
Zeptám se kamarádky, ke komu chodila. Ovšem Fidorko, ty víš jistě předem nejlíp, co "i Blanka Sudíková považuje za zcela nevhodný", takže vás to stejně nebude zajímat.
O kolice jsem se špatně vyjádřila, chtěla jsem říct, že miminko během "létání" bylo spokojené. Nevím, jak jsi přišla na to, že "nevědělo, čí je atd." působilo to velmi ladně a elegantně
Ale hlavně kromě toho to mělo trvalý pozitivní efekt na jeho prdíky, aspoň to tak vypadalo, protože podle slov kamarádky během měsíce dvou, co začli létat, se toho skoro zbavil. Prý posilování svalů, které normálně mimino moc nepoužívá, ale to asi pořádně nikdo neví, jestli to tak fakt je...
Není tady
lulana napsal(a):
Jilindo, kdybys tuhle plodnou diskuzu jenom zběžně prolítla, tak najdeš odpověď na tvoje otázky a nemusíš se ani účastnit, když tolik nechceš
- ano, byla tu i účastnice létání
Izi, díky za odpověďAsi nezbude než si na to stanovisko ČPS počkat.. Jsem zvědavá, s čím přijdou
Přečetla jsem této plodné diskuze zhruba půlku a účastnici nenašla. Nebo myslíš tu, jak sem dávala Def? Tu jsem myslela, že nepočítáte, protože chudinka nemůže přiznat, že děti dala na něco hrozného 
A pardon, už jsem ji našla, Gia, byla schovaná uprostřed vlákna, potvora 
Jinak já se nepovažuju za zastánce této metody, ani odpůrce, jen jsem chtěla přispět osobní zkušeností jinou než jsou cíleně natočené videoklipy, ale zdá se, že to nikoho nezajímá, protože máte jasno. Tak sorry. 
Upravil(a) jilinda (18. 2. 2010 15:37)
Není tady
Definitiv napsal(a):
![]()
Naprosto nevhodné použití uvozovek, úroveň vyjádření, že by to mohl sespat laik, který absolvoval devátou třídu, posměch, který se celým vyjádřením nese a věta "5. existuje reálné riziko vysmeknutí dítěte při prudkých manévrech s následkem těžkého úrazu"
Možná jsem fakt zaujatá, ale tohle mi přijde jako podjatá věc, sepsaná na kousek toaletního papíru, jen aby rychle, rychle něco mohly dát na stránky
Jsou tam všechny argumenty, které padaly i tady a to se to tu neřešilo z lékařského hlediska. Od odborných dotorů mi to přijde fakt málo
fakt směšné, dát za sebou "takzvané" a ještě za to uvozovky, asi tím chtějí vyjádřit výsměch na druhou. Navíc takzvané se píše dohromady.
Není tady
ted jde o to, jestli se prdíků zbavili díky létání...
to je diskutabilní... asi jsem konzervativec, ale radši bych zkusila cokoliv jiného než toto...
at si každý zváží, co se mu líbí a co ne...
Def, nevím, mě to prohlášení přišlo vcelku logické a výstižné, možná jsi chtěla slyšet něco jiného, tak proto nejsi spokojená...
Fidorko, ty to tu trošku odlehčuješ... dík za to, v podstatě jsi to vystihla
A ještě se zeptám... vrtá mi hlavou... když je ten kurs na 3 hodiny, tak tam určitě maminky musí děti kojit, buď před nebo během... to pak létají s nakojeným dítětem?
Jilindo, absolvent kurzu tu byl...
Upravil(a) spirula (18. 2. 2010 19:29)
Není tady
no já si hlavně myslím že dopady této metody na miminka nemůže nikdo vědět neboť je to tedy metoda u nás v česku velmi mladá... je to jako když dítěti kupuješ špatné boty.. taky se to většinou neprojeví hned ale ve dvaceti mají dítka skoliózu jako prase.... třeba
takže tvrzení jsou mu tři roky a je moc šikovný kluk....neprokáže vliv létání na dítě
ale to je jen můj názor!!!
Není tady
Spiru, to s tim kojenim a plnym briskem me taky napadlo a jeste plus plinky. Deti letaji nahate, co kdyz se s prdiky uvolni i neco jineho, treba pri nejakem houpavem cviku. Nechtela bych byt v blizkem okoli toho detatka. 
Jilindo, byla tu jedna prima ucastnice kurzu - Gia, ale napsala sem asi jenom dvakrat, takze jsi to mozna nenasla v te zaplave prispevku.
Jinak ve slove "takzvane" osobne neslysim zadny vysmech. "Takzvane" podle me v tomhle kontextu znamena, ze pod timhle terminem tuhle metodu siroka verejnost zna. Nic zakerneho bych v tom nehledala. 
Není tady
Spiru, jeste s tebou souhlasim v tom, ze chybi nejake padne dukazy o tom, ze pokud cvicim letani a za par mesicu na to dite prestane trpet na boleni briska, melo to letani na nejaky vliv. Ja totiz neverim takovym vyzkumum typu: lide, kteri casto jedi zeleninu ziji dele apod.
Na delku zivota ma preci vliv spousta faktoru, nejen jeden.
Stejne tak na prdiky, ale pozor - je to jen muj nazor. 
Není tady
Sakura napsal(a):
Spiru, jeste s tebou souhlasim v tom, ze chybi nejake padne dukazy o tom, ze pokud cvicim letani a za par mesicu na to dite prestane trpet na boleni briska, melo to letani na nejaky vliv. Ja totiz neverim takovym vyzkumum typu: lide, kteri casto jedi zeleninu ziji dele apod.
Na delku zivota ma preci vliv spousta faktoru, nejen jeden.
Stejne tak na prdiky, ale pozor - je to jen muj nazor.
Chtěla bych dodat ještě fakt, že u některých možných potíží existuje i spontánní vymizení příznaků, bez nutnosti léčby...i třeba u prdíků. U dcerky jsem to nijak neřešila, žádny kapky na prdění nezabíraly, ale prostě to jednoho krásného dne začalo ustupovat (myslím tak kolem 4. měsíce)...no a pak jak se začala trochu hýbat, tak jí to přešlo úplně. Je pravda, že pohyb má právě dobrý vliv na zácpu, metabolismus atd. obecně. Ono někdy stačí u mimíska několikrát denně pocvičit nožičkama (pomalé přitahování kolínek k bříšku) a mělo by to mít také efekt na vyprdění a přitom je to bezpečný pohyb. Proto si také myslím, že cokoliv více (jako létání) je zbytečné a jenom kvůli tomu, aby se dítě vyprdělo, mi to připadá jako zbytečný hazard.
Upravil(a) Maharishi (18. 2. 2010 16:32)
Není tady

jilinda napsal(a):
Definitiv napsal(a):
![]()
fakt směšné, dát za sebou "takzvané" a ještě za to uvozovky, asi tím chtějí vyjádřit výsměch na druhou. Navíc takzvané se píše dohromady.
Není tady

Škoda, že mi ještě žádný zastánce nevysvětlil, proč kvůli prdíkům se to dítko při točení musí držet za ruce či za jednu nohu a nejde to šetrněji: držet dítko pod paží místo za ruce, cvičit s dítkem vleže na bříšku místo ve visu hlavou dolů.
Upravil(a) eva4444 (18. 2. 2010 19:47)
Není tady

Sakura napsal(a):
Evi, kdyz uz jsme u toho, tak by me zajimalo, jak se pozna, ze se neco libi tritydennimu miminku. Ze nebreci??
Sakuro, myslím, že např. dítě toho ruského magora z youtube vypadalo už dosti apaticky: jako že protesty vzdalo.
Když s nimi cvičí šetrněji, nemusí je to bolet, oni neví, že jim to do budoucna ničí klouby a že jim může prasknout céva v mozku. Rozum by měli mít matky. Přirovnala bych to třeba ke gymnastice malých dětí na vrcholové úrovni. Pár měsíců či let vydrží a později mají problémy třeba se zády. Netuším, co rodiče vede k tomu vystavovat malé děti extrémní zátěži, ať už létání mimin nebo přípravě na vrcholový sport v pěti letech.
Není tady
jilinda napsal(a):
Zeptám se kamarádky, ke komu chodila. Ovšem Fidorko, ty víš jistě předem nejlíp, co "i Blanka Sudíková považuje za zcela nevhodný", takže vás to stejně nebude zajímat.
O kolice jsem se špatně vyjádřila, chtěla jsem říct, že miminko během "létání" bylo spokojené. Nevím, jak jsi přišla na to, že "nevědělo, čí je atd." působilo to velmi ladně a elegantněAle hlavně kromě toho to mělo trvalý pozitivní efekt na jeho prdíky, aspoň to tak vypadalo, protože podle slov kamarádky během měsíce dvou, co začli létat, se toho skoro zbavil. Prý posilování svalů, které normálně mimino moc nepoužívá, ale to asi pořádně nikdo neví, jestli to tak fakt je...
Člověk nemusí hned vědět všechno dopředu, nebo nejlíp, někdy stačí jen číst.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Škoda, že mi ještě žádný zastánce nevysvětlil, proč kvůli prdíkům se to dítko při točení musí držet za ruce či za jednu nohu a nejde to šetrněji: držet dítko pod paží místo za ruce, cvičit s dítkem vleže na bříšku místo ve visu hlavou dolů.
no podle mě je to opravdu o ztrátě ovládání svěračů z části překvapením (šokem, stresem) a z části rozpohybováním jako takovým. Si dej kýbl luštěnin a jdi na nějakou divokou atrakci na Matějskou - no neříkej že to nezafunguje líp, než nahřátý třešňový pecičky 
Není tady