|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
budu OT, ale nelíbí se mi jak se hážou Rusové do jednoho pytle, ne všichni tam jsou "sověti" a většina z nich (a že jich je) za politickou minulost a možná i současnost nemohou... mám kamarádku Rusku a věřte, že dnešní generace - teda ta naše jsou většinou lidé smýšlející svobodně! 
Není tady
Spirulo - naopak příklad s penicilinem mi přijde téměř famózní. Celé staletí si lidstvo myslelo, že plíseň škodí. Až poté se ukázalůio, že je-li plíseň správně použita, může být velice prospěšná. 
A k opozici? Kdes našla napsáno, že chci něco zkoušet? Já chci vědět víc, abych se mohla rozhodnout. Prostě na základě těch faktů, které jsou uvedené si nedokážu vytvořit názor. A protože si názor vytvořit chci, zjišťuju víc faktů. A jelikož nejlepší zdroj ej u pramene, jdu tedy k pramenu. Poté se rozhodnu, zda budu něco zkoušet, nebo nebudu.
A ne, nepřijde mi přirozené takto držet miminko, stejně jako mi nepřijde přirozené píchat do něj injekci obsahující vakcíny proti šesti nemocem. A představ si, prý je to zdravé
A ještě jednou opakuju, to že jsem ěla možnost vidět Blanku deset minut v televizi, a možnost slyšet vyjádření čtyř doktorů, mi pořád nepřijde dostatečné. Pokud tobě to stačí, fajn, rozhodnuto máš 
Maharishi - myslím že tebou zmiňované vyhození z kloubu vzniká právě v důsledku špatným uchopením a následným zacházením, Typický skok přes kaluž je velice, velice škubavý pohyb, vedený vyloženě trhem. Pokud ses koukala na videa, všimla sis toho, že když se dítě chytá za jednu ručičku (vlastně se spíš spouští) pohyb je velice velice pomalý, aby se stihli zapojit veškeré svaly. Alespoň tak si to laicky vysvětluji já.
Na poznámku o kouření neraguju, když jsem si totiž přečetla svojí odpověď, je mi vcelku jasné, jak by se to tu zvrhlo 
Luli - neříkám že nikdo názor zaujmout nemůže. Vždyť všichni zaujaly. Říkám že ten názor potom nepovažuji za objektivní, tímpádem mu nepřisuzuju téměř žádnou váhu.
Jak obhajuju? Napsla jsem, že je to super? Že to určitě neškodí? Že je to nejlepší pro vývoje dětí? Nevšimla jsem si.... celou dobu píšu o tom, že to neodsuzuju, že to chci jen prozkoumat. To jak takdy argumentuju jsou víceméně reakce na nepřátelské postoje. prostě jen moje myšlenkové pochody, kterými se snažím ukázat že věci nejsou černobílé.
Jestli do toho nic nevleze, tak na kurz půjdu. O bohužel nepůjde, neb mění práci, takže nedostane dovolenou
a kurzy jsou ve čtvrtek. Když viděl poprvé reportáž (168hod), tak mu málem vypadly oči z důlků
Pak si něco málo přečetl, poslechl ode mě stručný výtah a teď pročítá diskuze (přiznám se že jsem doporučila BC, jinde mi to přijde jako ztráta času). Takže se těší na můj pocit, dojem a informace z kurzu. Ty další videa (létání, ne akrobacie) se mu líbily. Pokud já budu mít z kurzu pozitivní pocit a půjdeme do toho, určite to zařídíme tak, aby i on mohl kurz absolvovat.
Very 
Katjo - taky se mi tohle komplexní škatulkování moc nezdá 
Ale alespoň mě to něco naučilo. Věděla jsem že existuje anglofobie, ale dneska jsem zjistila, že i slovo rusofobie existuje 
Není tady
Definitiv napsal(a):
Pokud já budu mít z kurzu pozitivní pocit a půjdeme do toho, určite to zařídíme tak, aby i on mohl kurz absolvovat.
a co se vám na tom líbí, že byste do toho šli, kdyby se ukázalo, že to je prospěšný (nebo aspoň neškodný). Co vás na tom jako zaujalo? Když všechny ÚDAJNÝ benefity lítání mají i jiný aktivity s dětma, tak se vám to líbí jako esteticky, nebo jak jako? 
Není tady
Fidorka napsal(a):
Definitiv napsal(a):
Pokud já budu mít z kurzu pozitivní pocit a půjdeme do toho, určite to zařídíme tak, aby i on mohl kurz absolvovat.
a co se vám na tom líbí, že byste do toho šli, kdyby se ukázalo, že to je prospěšný (nebo aspoň neškodný). Co vás na tom jako zaujalo? Když všechny ÚDAJNÝ benefity lítání mají i jiný aktivity s dětma, tak se vám to líbí jako esteticky, nebo jak jako?
Nevím jak kdo, ale my opravdu některé cviky děláme na cvičení s kojenci a nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo mít nějaký negativní vliv. Je to prostě tak, že chvíli leží A. na zemi hejbe se jí ručičkama nožičkama, pak si lehne na míč a chvíli se koulí a pak si prostě dáme jeden "letecký" cvik. Nikdy jsem nad tím neuvažovala v otázkách, který ty píšeš. Tak nevím jak ti odpovědět.
Každopádně jak už jsem psala, nejsem zastáncem ani odpůrcem, jen prostě nechápu tu šílenou davovou psychózu co se tu strhla.
Není tady
KatjaCat napsal(a):
na zemi hejbe se jí ručičkama nožičkama, pak si lehne na míč a chvíli se koulí a pak si prostě dáme jeden "letecký" cvik. Nikdy jsem nad tím neuvažovala v otázkách, který ty píšeš. Tak nevím jak ti odpovědět.
co to je za terminus technicus? Vemeš jí za jednu nohu a otočíš s ní nad hlavou jako s lasem? Uděláš jí centrifugu? Prostě uděláš jeden z těch prvků ze záběrů, který lidi šokovaly? Nebo uděláš nějakej elegantní plavnej a zcela bezpečnej pohyb vzduchem, o kterém není pochyb, že je košer, protože například dítě držíš oběma rukama kolem trupu a nedojde k přetížení 2g (plácám), překrvení a odkrvení?
Není tady
Holky, už to tady balím
, už mě nebaví argumentovat proč a jak.. 
No každopádně jsem zvědavá, jak se tato celá problematika bude dál vyvíjet (myslím, jestli to po chvíli utichne, nebo se tato metoda bude razantně zkoumat a probádávat). Já to rozhodně nikdy zkoušet nebudu (a to jsem zastánce tvrzení "nikdy neříkej nikdy" - toto je první věc
), ale zajímá mě, jak to celý dopadne.
Def, dej pak vědět, jaký to bylo na kurzu, jaký jsi z toho měla pocity.
Pa holky 
Není tady
Fidorka napsal(a):
KatjaCat napsal(a):
na zemi hejbe se jí ručičkama nožičkama, pak si lehne na míč a chvíli se koulí a pak si prostě dáme jeden "letecký" cvik. Nikdy jsem nad tím neuvažovala v otázkách, který ty píšeš. Tak nevím jak ti odpovědět.
co to je za terminus technicus? Vemeš jí za jednu nohu a otočíš s ní nad hlavou jako s lasem? Uděláš jí centrifugu? Prostě uděláš jeden z těch prvků ze záběrů, který lidi šokovaly? Nebo uděláš nějakej elegantní plavnej a zcela bezpečnej pohyb vzduchem, o kterém není pochyb, že je košer, protože například dítě držíš oběma rukama kolem trupu a nedojde k přetížení 2g (plácám), překrvení a odkrvení?
cviky, které děláme a zahlédla jsem je v inkriminovaných videích jsem popsala níž/výš.... něco kvůli kyčlím nedělám...... mmch já jsem nikde na dostupných videích neviděla žádný z tebou popisovaných cviků - možná užíváme jiné terminy technicy (ty brďo latinu jsem nikdy neměla, tak jestli jsem nepoužila správný pád tak se všem latinou zběhlým omlouvám...)
Není tady
Def, pokud cítíš potřebu tam jít a dál poznávat, tak běž... a budu ráda, když dáš pak vědět, jak to na vás zapůsobilo.
Já mám opravdu jasno, tyhle informace mi bohatě stačí...
A tady v tom vlákně se diskutuje, nikdo nečeká, že tu něco vyřešíme, od toho snad babinet je...
Není tady
Sakuro - já se do Tebe nenavážela, já se ptala, proč se tak strašně rozčiluješ...
Jestli sis to takhle vztáhla, tak to sorry

Není tady
Def, nechtela jsem tu poukazanim na ty videa z Ruska spustit zadnou lavinu rusofobie, to kazdopadne ne. Vim, ze obe metody, o kterych se tu bavime, tedy delfinkovani a letani, prisly k nam z Ruska, tak me zajimalo, jak to probiha tam, tak jsem si vyhledala videa na Youtube, kam me odkazal jeden clanek o delfinkovani, na ktery tu na diskuzi dal nekdo odkaz. A dle spousty videi, ktere na ruskem Youtube jsou, a kde delfinkovani je soucasti kazdeho plavani s detmi, vcetne nasilneho kraulovani i malych miminek, tahani ve vode jen za hlavicku apod., jsem si z toho udelala obrazek, ze proste v Rusku je vseobecne pristup k malym detem uplne jiny nez to, na co jsme zvykle tady. U nich na to jdou proste uz odmala jinak a ja s takovou vychovou proste nesouhlasim. Je to ale samozrejme kazdeho vec, pokud te to, Def, tak laka, a manzele nebo pritele taky, tak samozrejmen je to vase svate pravo. O vychove a peci o deti v Rusku nic nevim, teda krome shlednutych videji, ale podle me ne nadarmo se rika, ze ceska (lekarska) pece o deti je jedna z nejlepsich na svete. O Japonsku, kde ted ziju, se rika, ze je za Ceskem hned na druhem miste - tedy alespon v poporodni peci a nizkem umrti novorozencu a kojencu. Ale musim rict, ze mi tu spousta veci chybi - napr. tu vubec nedelaji vysetreni kyclicek, coz by teda mohli, protoze Japonci hrozne smajdaji, chodi spickami dovnitr a skoro denne vidam lidi, co maji nejake postizeni pohyboveho aparatu. Takze za sebe - proti Rusum nemam zadnou osobni averzi ale nemyslim si, ze bysme si meli brat v peci o deti od nich priklad a ucit se jejich metody.
Není tady
Jsem klidně za odmlčení se, dokud nebudou nové informace k diskuzi.
Tenhle odkaz už jsem dávala, ale dnes tam najdete vyjádření Blanky k dopisu Aliance a její vyjádření z 13.2.2010
http://www.plavacek-deti.cz/plavani-s-d … .php?ID=18
Není tady

Dobrý den,také jsem to viděla v televizi,mrazilo mně z toho.Já osobně bych do toho nešla.A navíc žádný lékař to nedoporučuje.
Není tady
áááááá tak že by konečně nějaká studie..tak paní Blanka změila názor a nyní asi studii potřebuje....no jsem zvědavá ikdyž i já jsem dneska již přesvědčená že bych do létání ani jejího plavání nikdy nešla.....
Není tady
Def, take se odmlcim, nez budou nove informace k diskuzi, ale jen jsem chtela rict k te reakci Blanky na dopis od Aliance - z reakce je patrne, ze Blanka tedy s Alianci mluvila i osobne, udelala jim prednasku, ukazala DVD, dostalo se ji zamitave rekce od nich. Ona se nevzdava. Chce sehnat svoje pediatry a doktory, aby si protlacila a posvetila sve. Pak mozna nastane boj mezi pediatry - "jejimi" a temi z Aliance. Uvidime, jak se to vyvine dal...
Není tady
ja napíšem len toľko, že ak sa po rokoch ukáže(ako sa po rokoch ukázalo, že napr. niečo je zdravé a niečo nie, že niečo je možné a niečo nie atd), že to lietanie škodí,tak už mi to bude naprd, ak bude mať moje decko dodrbané kĺby.... toľko k názoru že odsudzujeme niečo, čo nepoznáme dôkladne...pokusy na mojom dieťati robiť nemienim.
Není tady
Definitiv napsal(a):
Jsem klidně za odmlčení se, dokud nebudou nové informace k diskuzi.
Tenhle odkaz už jsem dávala, ale dnes tam najdete vyjádření Blanky k dopisu Aliance a její vyjádření z 13.2.2010
http://www.plavacek-deti.cz/plavani-s-d … .php?ID=18
tak ty fotky, co jsou tam mě akorát vyděsily. no a jestli teprve TED hledá SVE pediatry, posudky....neměla mít tohle zajištěné jako první?
Není tady
koukla jsem i na to video, ovšem to jsem musela vypnout, protože se mi z toho udělalo špatně.
Není tady
Už jsem nechtěla nic k tomu říkat, ale Adri, to je přesně to, co mě běží v hlavě, od té doby, co Def napsala, že tam půjde.. Co když vyjde najevo, že nakonec to opravdu je podle předpokladů škodlivé a nebezpečně atd.. Proč to zkoušet předem, když si nemůžu být jistá, viď???
Def, prosím nechceš se raději jenom dívat?
Pro získání osobní zkušenosti by to snad mohlo stačit
Navíc paní Blanka říkala, že jí vyhledávají převážně rodiče s dětmi, co mají problém a vy snad naštěstí žádný nemáte ne? Tak já furt přemýšlím proč byste do toho měli jít? Ze zvědavosti? Z nudy? Z touhy získat osobní zkušenost, abych mohla objektivně hodnotit? Stejně nebudeš moct sdělit víc než svůj osobní, subjektivní dojem. Těžko po absolvování kurzu budeš moct říci, jo, je to úplně v poho, ničemu to nevadí, žádná zdravotní rizika nejsou
Jinak už jsem teda měla možnost zkouknout všechny video materiály, no nějak zvlášť šokovaná jsem z toho nebyla, asi jsem z otrlejších jedinců, což ale nemění nic na skutečnosti, že bych to se svými dětmi opravdu nikdy nedělala.. Je to proti mému přesvědčení jak zacházet s miminkem a dítětem...
A některé ty pohyby mi moc plavné a plynulé nepřijdou, třeba ten jak si dítě háže jakoby na střídačku přes ruku - 1x přes levou, 1x přes pravou.. Zkrátka vždycky na konci a na začátku těch pohybů z toho fakt nemám dobrý pocit 
Není tady
Sakura napsal(a):
Ruska matka uci plavat a chodit mesicni dite ve vane:
http://www.youtube.com/watch?v=dHM_2UXb … re=related
Prohlizim si rusky Youtube a nestacim se divit, co rusti rodice a lektori plavani s detmi vsechno provadi...
k tomu videu jenom tolik, kdyz segra koupala synovce zhruba ve stejnem veku tak on proste tema nozkama po te vanicce behal sam.... ona ho drzela a umyvala a on se ji nohama odrazel... takze na tom nevidim nic strasneho, ale treba sme naprosto strasna rodina
... ta druha cast to mi uz prijde trosku narocnejsi s tou hlavickou teda, to bych asi nedelala, ale tu prvni cast klidne...
Není tady
Marti, mne uz je to jedno, at si kazda maminka dela se svym ditetem, co uzna za vhodny - klidne at ho da v mesici treba do choditka, nebo hodi z mostu na lane jako bungee jumping, pokud si mysli, ze to je pro nej dobre - koneckoncu, je to jeji dite, ne moje. Ja teda ale svoje miminko koupala opatrne a nikdy by me nenapadlo s nim tohle provadet - nevidim duvod, proc bych mela mesicni dite "ucit chodit". Pokud ho nekdo ma, tak prosim. Ja uz se nepozastavuju nad nicim.
Není tady
Marti84 napsal(a):
Sakura napsal(a):
Ruska matka uci plavat a chodit mesicni dite ve vane:
http://www.youtube.com/watch?v=dHM_2UXb … re=related
Prohlizim si rusky Youtube a nestacim se divit, co rusti rodice a lektori plavani s detmi vsechno provadi...k tomu videu jenom tolik, kdyz segra koupala synovce zhruba ve stejnem veku tak on proste tema nozkama po te vanicce behal sam.... ona ho drzela a umyvala a on se ji nohama odrazel... takze na tom nevidim nic strasneho, ale treba sme naprosto strasna rodina
... ta druha cast to mi uz prijde trosku narocnejsi s tou hlavickou teda, to bych asi nedelala, ale tu prvni cast klidne...
Marti, nejspíš šlo o chodící reflex, který by mělo mít každé miminko, ale během dvou měsíců vymizí...
Není tady
Enji, to, co ta Ruska dela v tom videu je ale zamerne, nikoliv reflexni pohyb miminka...
Není tady