Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#226 13. 2. 2010 10:27

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kurs létání miminek

Def, ma snad Blanka licenci na metodu delfinkovani nebo letani??? Pokud ano, kde se tom pise? Nikde jsem to nenasla. Dekuji.

Není tady

#227 13. 2. 2010 10:40

lulana
♥♥♥♥♥♥-

Definitiv napsal(a):

Luli - na studii si začla trvat ty wink Tak se do mě pak neobouvej kvůli něčemu, co byl tvůj nápad wink
A jednohlasné tvrzení je podle mě pojem značně nadnesený. Dva doktoři se noshodnou a tři už vůbec. Rozhodně bych si netroufla byť jen naznačit, že se jednohlasně shodnou wink

Defi vážně? va Tak ještě jednou-cituji sebe samu: (a neobouvám se do tebe dumbom)
"Holky- zástankyně, odpůrkyně i neutrálky smile
Já jenom nechápu jednu věc: Proč každá voláte a toužíte po studii, která by prokázala, že "tahání miminek a malých dětí za končetiny" je ok, když existují mraky odborných materiálů, které dokazují, že se to dělat z mnoha vážných důvodů prostě nemá...........  nebyla by tedy taková studie trochu zbytečná?????"

Def, já myslím, že v tomhle případě se lékaři a odborníci shodují tak jednoznačně jako málokdy smile Koneckonců profesor Janda v pořadu na ČT24 myslím prezentoval názory jako předseda České pediatrické společnosti, ne jako jeden z pediatrů.. Já sama jsem mluvila už s 8 lékaři různých specializací, které máme v širší rodině (jeden z nich je obrovská kapacita z Motole wink) a jejich názor byl řekněme totožný.

Mimochodem, konečně jsem teda měla možnost zkouknout ty TV materiály a z paní Blanky mám pocit značně smíšený. Ano, mohla mít jistě trému, ikdyž na mě víc než ztrémovaně působila dost "namistrovaně" až povýšeně  - výroky typu JÁ nepotřebuju studie, JÁ pracuju s dětma apod.. roll Nevím nevím, měla jsem z ní pocit, jako kdyby autoritama trochu pohrdala sad A moderování Jakuba Železnýho bylo podle mě naprosto vyvážený.. Ne jednou se snažil profesora přivést na myšlenku, jestli třeba to odborníci nezatracují, porotože je to nové, nepoznané atd.. Paní Blanku rozhodně do ničeho netlačil..

No a po přečtění příspěvku Fidorky ohledně zátěžového plavání kojenců mi už veškerá slova docházejí kapitulation

Není tady

#228 13. 2. 2010 11:57

Abby21
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karviná
Web

Tak, už jsem se vůbec nechtěla zapojovat, ale nedá mi to.

Def, ty pořádpíšeš, že o tom nic podrobnějšího nevíme, a že podle 15 minut nemůžeme soudit celý kurs...
Naopak, mě těch 15 minut úplně stačilo k tomu, abych věděla, že tam nikdy nepůjdu. I kdyby těch dalších 165 minut bylo úplně o něčem jiném, tak se mi protě příčí jít někam, kde se točí s tříměsíčním miminkem za ručičky a za nožičky. Já vím že třeba zrovna tenhle cvik dělat nemusím, ale nemohla bych se koukat ani na ostatní maminky jak ho provádějí.
A navíc, i já jako laik vím, že tahat děti za ruce a nohy se prostě nemá, ale jak poznám, že i ostatní cviky nejsou nějak škodlivé? U tahání za ruce a nohy se to prostě všeobecně ví. U ostatních cviků bych už to poznat nemusela. Proto jsem ráda,že jsem to viděla předem a budu se tomu vyhýbat obloukem.

K delfínkování se ani nevyjadřuju, přiznám se, že si to neumím ani pořádně přestavit, co se tam s těmi dětmi vlastně provádí. Ale to jsem neuměla ani u létání, a to co z toho vylezlo se mnou dost otřáslo usch

Upravil(a) Abby21 (13. 2. 2010 11:58)

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Xlno2jv.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Xlnop1.png

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/uhYVRv3.jpghttp://lb5f.lilypie.com/uhYVp2.png

Není tady

#229 13. 2. 2010 12:10

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Defi, uznávám tvůj pohled na různé názory (když jsem četla diskuze atak), ale zkus pochopit, že zrovna tady tahle problematika je opravdu těžce pochopitelná pro většinu z nás (když většina maminek ví a existuje na to mnoho důkazů, jaká je vhodná a šetrná manipulace s dítětem, a která může ublížit). Tady už ani nejde o to, jaká byla reportáž o tom kurzu, ani o to, jestli se to někomu líbí a někomu ne, ale o to co s těmi dětmi tam dělají. Stačí už ten základ (klidně stačí se podívat na jednu minutu videa), že prostě malé dítě vezmou za ruku a tím mu zatěžují vlastní vahou všechny klouby a šlachy. A přesně o tomto to je. Snad neexistuje (nebo já jsem ho neviděla) žádná studie, která by řešila to, že takový pohyb nevadí. Chápu, že časem se pohled na různé věci mění ("a přece se točí"atd.), ale zrovna problematika vývoje dítěte a psychomotorika se studuje celkem dlouho a po dlouhé době výzkumu se zjistilo, co je vhodné a co ne.

A teď někdo příjde s revoluční metodou (kterou nemá od nikoho potvrzenou!, že opravdu nemůže způsobit do budoucna nějaké problémy) a neexistuje žádný (alespoň pro zatím) výzkum nebo názor odborníka, který potvrzuje, že to nevadí a má to i nějaký prospěch. A u tohoto se opravdu nedá spoléhat na subjektivní názory maminek. Navíc, jak bylo řečeno, metoda se zde cvičí teprve 8 let, tzn. že většina dětí, které se jako malé zúčastnili této metody nejsou ještě ani v pubertě.

Dále, když instruktorka tvrdí, že cvičení navštěvovali i lékaři apod., proč není někde jejich vyjádření? Proč ji nechávají potopit?

Promiň, ale na jednu stranu vyčítáš Sakuře, že užívá nevhodné přirovnání, ale tvoje jsou také celkem od věci. Přirovnávat paralen ke droze není výstižné...znáš copak někoho, kdo by byl zrovna na paralenu závislý?

Zde je pro informaci definice slova "droga", všimla jsem si, že si zakládáš na přesnosti výroků, tak aspoň o tom nemusíme dále polemizovat:

Drogu, chápeme-li pod tímto termínem omamnou či psychotropní látku, můžeme
definovat dvěma hlavními znaky:
1. Jedná se o látku, která má psychotropní efekt, tj. ovlivňuje nebo mění naše vnímání a prožívání reality
. Změna se nejčastěji týká emočního (citového) prožívání. Jednotlivé látky vyvolávají charakteristickou změnu emočního stavu. Změna bývá obyčejně příjemná, ale nemusí to být pravidlem.
2. Druhým znakem nezbytným pro to, abychom nějakou látku mohli označit jako drogu, je schopnost vyvolat závislost. Závislostní potenciál je také charakteristický pro každou látku. Některé vyvolávají závislost relativně snadno (například heroin), u jiných látek se závislost
vyskytuje spíše výjimečně (kanabinoidy, LSD).

Na okraj by se slušelo podotknout, že "droga" v českém jazyce
správně znamená upravenou surovinu nerostného, rostlinného, nebo živočišného původu, která je určena k přípravě léku.
Termín droga, který označuje omamnou, nebo psychotropní látku vznikl nesprávným překladem
anglického termínu drugs = léky všeho druhu, léčiva.

http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#230 13. 2. 2010 13:02

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Jitko - moje odpověď se vztahovala na tvojí otázku "proč asi Blanka nevyužija možnosti argumentace?" Zbytek tvých komentářů se objevil až po mém příspěvku a neodpovídala jsem na ně.

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#231 13. 2. 2010 13:18

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nad Brniskem
Web

Takže.... nejsem přesvědčeným odpůrcem ani ortodoxním zastáncem.
Paní Blanka opravdu nepůsobí přesvědčivě, jen to, že to myslí dobře s dětmi roll to opravdu nestačí..... a to delfínkování mě dorazilo va.
Nemůžu se ubránit přirovnání k Marie Curie Sklodowské, když objevila Radium (bylo to Radium?), taky dokud nezačala mít zdravotní problémy nikdo netušil, že je radioaktivita nebezpečná až smrtelná. A taky se to neprojevilo hned, radioaktivita je tichý a pozvolný vrah. Ta ale ublížila sobě, kdežto u paní Blanky to je tak, že opravdu "testuje" na dětech, které se nedokáží bránit.

Vím, že se ozve spousta lidí, ale když pan Vojta (neznám historii, ale snad to byl pan Vojta smile) zakládal svoji metodu, taky určitě neměl v ruce žádné podklady a studie a vidíte jak je dnes metoda uznávána. Chci tím jen říct, že možná za 20 let bude paní Blanka sedět v base, nebo jí spousta doktorů a rodičů bude blahořečit za převratnou metodu, možná...... neutral... to se teprve uvidí...

Shlédla jsem všechna videa (doufám) a nezdálo se mi, že by cviky byly rychlé, trhané....
Musím přiznat, že na plavání tak cca 5x vyhazujeme mimino do vzduchu (chodíme do Filie v Brně) a Aničce se to opravdu líbí. Přehazuje se ze břehu do rukou rodičů. Ale vše se děje jemně a k dětem ohleduplně, pokud by se to dětem a rodičům nelíbilo, tak to nemusíme dělat.
Dále chodíme na cvičení s kojenci, kde dle videí soudím, že také některé cviky provádíme. Houpání dítěte držení za ruku a nohu (my kvůli kyčlím nemůžeme) a znovu upozorňuji, že se vše dělá pomalu a plynule, když se to dítěti nebo matce nelíbí, nedělá se to. Nebo se dítě vezme pod pažemi zádíčkama směrem k matce a přehodí se otočkou na rameno - takže taky lítá. A musím říct, že přes počáteční nedůvěru to jde, je to plynulé a neprudké. Anička ani jednou nezaplakala a směje s u toho a já tím tak získala jistotu, že jí určitě nijak viditelně neubližuji.
Nemyslím, že bych byla střelená, jsem ženská stojící pevně nohama na zemi, realistka, žádná alternativní nebo bio matka, jsem klasická "stádní" matka, ale tyto věci mi proti srsti nejsou.

Uznávám, toto téma je hodně kontroverzní, sama v sobě nemám jasno, budu tedy čekat co zhodnotí policie a lékaři, příp. pokud někdo další kurz podstoupí budu ráda za další poznatky.

Tak asi tak.

hjarta
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/iyACml8.jpghttp://lb3f.lilypie.com/iyACp2.png

Není tady

#232 13. 2. 2010 13:30

PeťuleBambule
Letňátka 2008
Místo: Karviná

No ja nevim ... kdyz uz prece jednou s necim vyjdu na svetlo a z vlastni zkusenosti vim, ze to z pocatku pusobi docela neduverive, desive, tak se na to sakramentsky pripravim, abych byla schopna ozrejmit vse a dat tak tomu alespon jakou takou tvar. Kdezto, tim, ze pani Blanka odmita vice ohledne kurzu sdelovat, sama sobe skodi a porad svoji neduveryhodnoust zvysuje. Musela prece pocitat i s kritikou, to snad kazdy kdo zacne neco prezentovat neveri tomu, ze to hned vsichni budou schvalovat a nebudou mit vuci tomu zadne vyhrady.
Jestli si za necim stojim, delam to x let, musim vedet, jak jsem se k tomu dostala, na jakem zaklade to presne funguje a take kym, cim mi to bylo odobreno, prece si jen tak sama neco nevymyslim a neschvalim a na zaklade toho to budu ucit jine? Proste je ohledne toho spoustu nezodpovezenych otazek a dozvedet vice se muzu akorat od jiz letajicich maminek a na kurzu, jak jiz pani Blanka psala. Ale takhe to ma fungovat? Nemit zadne dostupne informace a jen slepe verit instruktorce?
Vice nez ty zdravotni prospechy (coz me by zajimali nejvic) porad popisuje jen budovani duvery. A text, kde se zminuje o neustalem zakazovani detem, aby to a ono nedelali, ze jsou rodice prehnane ustaseni a pod., To mam chapat jako jak? Ze kdyz s ditetem budu pravidelne litat, ze mu budu JA natolik duverovat, ze se stanu benevoletni a necham ho delat vse? Uz ho nebudu upozornovat at na to okno neleze, pac mu budu verit, ze i kdyz vyleze, tak nespadne a dam mu tak tu potrebnou volnost a rozhled? A ono bude rado, ze mu maminka vse dovoli, protoze mu duveruje, tak at si jen zkusi co mu bude libo??? Tohle mi jako padny argument neprijde. Duvera se da budovat mnoha jinymi, lehcimi a hlavne bezpecnejsimi zpusoby a takove to upozornovani rodicu deti, ktere porad potrebuji neco zkoumat, je myslim na miste.
Ale nebudu presvedcovat ostatni, at to nebo to nedelaji, jsme dospeli lidi, kazdy se rozhodne podle sveho nejlepsiho svedomi a vedomi. Kdyz v tom jini vidi obrovsky prinos pro ne i deti, tak at letaji, ale ja sama za sebe rikam, ze bych do toho NIKDY nesla.

No a k tomu potapeni a vyjadreni aliance, k tomu neni co dotat. roll

http://lb3m.lilypie.com/TikiPic.php/aODG.jpghttp://lb3m.lilypie.com/aODGp2.png    http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/R0NR.jpghttp://lb1m.lilypie.com/R0NRp2.png

Není tady

#233 13. 2. 2010 13:37

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Luli - pak tedy pardon, nemyslela jsem že trváš na vykonání studie, nýbrž že mluvíš o studii a trváš si na slovu. Asi to vysvětluju blbě, ale jakože slovou studie je to na čem ty si trváš (namísto použití třebas slov příručky, knihy, apod). Prostě že studie by měla být odborná, objektivní a pokud možno vzniknout spoluprací lidí, kteří mají alespoň trochu odlišné názory, protože tak se nejlíp pracuje. Ale sorry, to už je OT.
O moderování Jakuba Železného jsem neřekla ani slovo. Jeho styl je mi vcelku příjemný, zůstává objetivní a k oběma stranám přistupuje stejně.
Co se týče zátěžového plavání, jsme zase na začátku. Názor vyvotřený z čeho? Jendoho článku....

Sakuro - a proč a proč a proč? Ty sis s licencí začla, ty si odpověz. Určitě jsi pře pečlivém pídění o informacích přišla na skutečnost, že licence se neudělují na jednu a jedinou činnost, ale že akreditaci uděluje Mimisterstvo školství jednotlivým institucím (a to prosím takovým, které splní podínky MŠMT, takže jedno zda fyzická, právnická osoba či neziskovka - chápu-li to dobře). Tato instituce dále vzdělává instruktory na základě svého uvážení. A vydává jim licence na základě svého uvážení. V určitých oborech jsou licence pevně zavedeny a zakotveny, jelikož mají dlouho tradici (myslím instruktoři lyžování mají přesně dané kvalifikační stupně, ať škoolí kdokoliv v ČR). Zatímco u ostatních, kde tradice slouhá není, může dojít k rozdílům, mezi jednotlivými školiteli (proto třeba lektor snowboardingu I. stupně někde musí umět skočit 180°a někde 360°). Vzhledem k tomu, že Plaváček akreditovám je, tak Blanka, která je jeho duší, nejspíš licenci mít bude.

Víte, mě přijde, že tady mluvím čínsky. Několikrát jsem tady zopakovala, že opravdu zatím neexistuje studie, která by prokazovala, že takové zacházení dětem nijak neuškodí, že možná dokonce prospěje. A několikrát jsem tu naznačovala, že před 60-ti lety taky nexistoval člověk na Měsíc, že před sto lety neexistoval rychlovlak a že před dvěstělety neexistoval telefon. Dneska naprosto běžné záležitosti.
Pokud to chcete víc zaměřené na děti - neexistoval penicilin, byl studený odchov, rodilo se v chýši na kopci.... Bla bla bla. Celý svět je o vývoji a nikdo - NIKDO - nemůže dopředu vědět, co ej špatné a co ej dobré. To ukáže až čas. Možná se za rok zjistí, že létání je hrozné, hrozné hrozné a už to nikdy nidko nezkusí. Nebo se s hrůzou přijde na to, že miminku tyhle pohyby nevadí, pokud jsou prováděny správně a že se celý lékařský svět mýlil a nechtěl svoji chybu uznal. Třeba, třeba, třeba.

Mahrischi - chápu že novátorství hodně lidí znervózuje a na sobě ho zkoušet nebudou. Ale kdyby nebyli lidé, kteří se do toho pustí, tam bychom ještě škrtali křemeny o sebe a modlili se za bouřku, která nám ten oheň dá bez práce.
Já prostě nedokážu akceptovat pohled, že "všechno už bylo objeveno", zatímco vy v něm všichni zřejmě žijete (soudím dle množství příspěvků ve stylu: bylo přece dokázáno---- pro mě to znamená, že sice bylo dokázáno, ale klidně může být dokázáno, že to jde i jinak.
Ohledně lékařů, kteří absolvovali létání se mohu jen domnívat (jak už jsem tady taky psala). Tipuju, že by třebas mohli mít strach z reakce svého okolí (stačí se rozhlídnout, že? A to ani nelétám, jen jsem si dovolila něco nezavrhnout roll)
Ano, i na paralenu jsou lidé závislí. To že je dorga civilizační, neznamené, že to droga není. Bohužel. Ligvistika, nelingvistika, kdo to pochopit chtěl, ten to pochopil. kdo nechtěl, ten půjde třeba po pravopise wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#234 13. 2. 2010 13:38

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Web

Maharishi napsal(a):

Chápu, že časem se pohled na různé věci mění ("a přece se točí"atd.), ale zrovna problematika vývoje dítěte a psychomotorika se studuje celkem dlouho a po dlouhé době výzkumu se zjistilo, co je vhodné a co ne.

Poznamenávám, že výzkumy jsou od toho, že kdykoliv se přijde na něco nového tak je potřeba to prozkoumat a i to co se týká vývoje dítěte.

Dříve se léčilo vše pouštěním žilou, věřím, že v té době na to bylo spousta názorů a možná i studiíí, že je to to nejlepší co může být. Tak buďme rádi, že doba pokročila a zkoumalo se dále......

A tak je to ve všem..... zdravotnictví, technika..... kdyby nebylo bláznů, kteří vždy přišli s něčím novým, které ve své době "autorita" zatracovala, tak jsme dneska ještě na stromech.

Ale tak to bylo i v historii, že se většina vždy postavila proti.... čarodejnice se upalovaly.....

hjarta
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/iyACml8.jpghttp://lb3f.lilypie.com/iyACp2.png

Není tady

#235 13. 2. 2010 13:51

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Definitiv napsal(a):

Jitko - moje odpověď se vztahovala na tvojí otázku "proč asi Blanka nevyužija možnosti argumentace?" Zbytek tvých komentářů se objevil až po mém příspěvku a neodpovídala jsem na ně.

a proč tedy?????????????????.. já bych toho využila abych se mohla bránit..jenže jak jsme viděli v reportáži tak ona neměla čím agrgumentovat a v tom je asi zakopaný pes

Není tady

#236 13. 2. 2010 14:18

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Def, to je sice hezke, ze pani Blanka ma licenci, ale pokud vim, tak to je na plavani s detmi a ne nikoliv letani ci delfinkovani, ktere se te asociaci vubec nelibilo. Muze se take stat, ze pokud bude takovehle neschvalene metody dal provozovat, a to jako svou zivnost - vybira za to penize na lekcich, takze to zivnost je, muze o licenci instruktora take prijit, ze. To, ze nekdo ma licenci treba na trenera karate neznamena, ze pri lekcich muze treba nutit zaky mlatit rukou do zdi, az si ji zlamou, napriklad. Jsou urcite schvalene techinky, atd. A to promin, ale delfinkovani ani letani - zatim - nejsou.

Není tady

#237 13. 2. 2010 14:34

spirula
♥♥♥♥♥♥♥

Def, promiň ale tohle mi nedá... nemůžeš srovnávat létání s vývojem lidstva... kam nás to asi tak posune, když budeme s dětma všichni létat... to promiň ale např. objev penicilinu a toto, je uplně o něčem jiném.... nesrovnatelné... sama Gia přiznala, že to byla vlastně jen zábava...

Mě se zdá, že se snažíš tu většinu z nás, které s tím nesouhlasíme a nelíbí se nám to, zahnat do pozice, že se vyhýbáme novátorství a nechceme přijímat nic nové alternativní... mě se zase naopak zdá, že ty jsi uplný opak... vše nové, alternativní, neprobádané tě zajímá a chceš to zkoušet.... tak mi jen řekni, tobě přijde přirozené takto držet dítě, miminko? Materiálu už myslím je k dispozici dost, aby sis udělala vlastní názor...Nebo to obhajuješ jen ze zásady "něco nové" obhajovat, když se to ostatním nelíbí... promiň ale takhle to na mě působí.

Každý má na věc svůj názor, respektuju i ten tvůj... jen si nejsem jistá, zda tě neovlivňuje ta touha nejít s davem až moc...

Upravil(a) spirula (13. 2. 2010 14:36)

Není tady

#238 13. 2. 2010 14:38

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sakuro - Asociace o které mluvíš, není kontrolním orgánem, tímje stále MŠMT. Stejně jako se třeba ministerstvu Podolí nemusí líbit jakou mají vodu v bazénu na Slavii, mají smůlu kontrolním orgánem je Krajská hygienická správa a basta fidli. Podolí může sice Slavii kritizovat, nic to však nedokazuje.
Dál jsem si nevšimla, že by Blanka někoho k něčemu nutila, ty ano?

Jitko - ty ses ptala na argumentaci Blanku vůči asociaci. Výslovně to máš ve svém příspěvku napsané. Na to jsem ti také odpověděla. Nevím, co ti mám říct víc? va Pokud to chceš slyšet ještě jednou a po lopatě:
Dle mého názoru Blanka nešla Asociaci plavání (nebo jak se jmenujou) argumentovat a obhajovat svojí metodu z důvodu toho, že by jí nikdo nenaslouchal.
Rozeberu to do detailů:
- poslouchat není naslouchat. To že jsem někde přítomna a nespím u toho neznamená, že naslouchám. Naslouchat znamená dle mě snažit se pochopit, podívat se z druhá strany, zkusit akceptovat jiný názor. Naslouchat dle mě neznamená udělat si názor na základě dvou vět, křičet "ne,ne, ne to je špatně" - i když o tom nic nevím.
- troufám si skutečně odhadnout, že by jí moc sluchu nepopřáli, jelikož vidím reakci na létání (delfínkování) v přímém přenosu: matky tyranky, všechno je vynalezeno, to je špatně. 90% lidí se ani nesnaží rozpohybovat mozek natolik, že by byť jen jedním procentem mozku zauvažovali, jestli není jiná cesta. Proč by to dělali - autority přece už všechno objevili. A basta fidli.

Toť můj názor. Pokud chceš odpověď na jinou otázku, polož jí prosím konkrétně, tvoje a proooooč?????? se pro mě stává dost matoucím a absolutně už netuším, k čemu to vztahuješ teď.

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#239 13. 2. 2010 14:46

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

KatjaCat napsal(a):

Maharishi napsal(a):

Chápu, že časem se pohled na různé věci mění ("a přece se točí"atd.), ale zrovna problematika vývoje dítěte a psychomotorika se studuje celkem dlouho a po dlouhé době výzkumu se zjistilo, co je vhodné a co ne.

Poznamenávám, že výzkumy jsou od toho, že kdykoliv se přijde na něco nového tak je potřeba to prozkoumat a i to co se týká vývoje dítěte.

Dříve se léčilo vše pouštěním žilou, věřím, že v té době na to bylo spousta názorů a možná i studiíí, že je to to nejlepší co může být. Tak buďme rádi, že doba pokročila a zkoumalo se dále......

A tak je to ve všem..... zdravotnictví, technika..... kdyby nebylo bláznů, kteří vždy přišli s něčím novým, které ve své době "autorita" zatracovala, tak jsme dneska ještě na stromech.

Ale tak to bylo i v historii, že se většina vždy postavila proti.... čarodejnice se upalovaly.....

¨

Kat, jasny já jsem taky pro nové studie a výzkumy, jsem ráda, když se můžu dozvědět něco nového, na co se dřív dívalo jinak...sama dělám výzkumy celkem často, vzhledem k mému stud.zaměření.smile

Ale co se týče této problematiky nevidím právě smysl, že by případné výzkumy ukázaly něco jiného (ale byla bych ráda, kdyby jo). Dlouhodobé zkušenosti neurologů a ortopedů ukazují na to, že prostě když se s malým dítětem manipuluje za jednu ruku ve vzduchu  může takový pohyb způsobit vyhození kloubu z jamky, nebo natáhnutí šlach. Proto nevím, jak by mohl případný další výzkum ukázat opak... Znám mnoho maminek, které skončily kvůli tomuto na pohotovosti (blbly s dítětem a "skákaly" s ním za ruce přes kaluž atak.) Zrovna toto se stalo ročnímu chlapečkovi mé kamarádky na Vánoce. Museli na pohotovost, aby mu zápěstí dali do původní polohy. A to říkala, že tam s tím rodiče jezdí celkem často a dostali poučení, že prostě takto to nepůjde. Je fakt, že některé děti mají třeba pevnější stavbu těla, a proto se to nestane. Ale když je zde již  riziko, že se to stát může,  je opravdu nutné zabývat se tím, jestli přece jenom táková manipulace dítěti neublíží?

Mě to příjde jako dělat zase další výzkumy jestli náhodou přece jen kouření cigaret nemá i nějaký pozitivní efekt.
Toť vše smile

Upravil(a) Maharishi (13. 2. 2010 15:06)

http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#240 13. 2. 2010 15:41

jitka2
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Definitiv napsal(a):

sakuro - Asociace o které mluvíš, není kontrolním orgánem, tímje stále MŠMT. Stejně jako se třeba ministerstvu Podolí nemusí líbit jakou mají vodu v bazénu na Slavii, mají smůlu kontrolním orgánem je Krajská hygienická správa a basta fidli. Podolí může sice Slavii kritizovat, nic to však nedokazuje.
Dál jsem si nevšimla, že by Blanka někoho k něčemu nutila, ty ano?

Jitko - ty ses ptala na argumentaci Blanku vůči asociaci. Výslovně to máš ve svém příspěvku napsané. Na to jsem ti také odpověděla. Nevím, co ti mám říct víc? va Pokud to chceš slyšet ještě jednou a po lopatě:
Dle mého názoru Blanka nešla Asociaci plavání (nebo jak se jmenujou) argumentovat a obhajovat svojí metodu z důvodu toho, že by jí nikdo nenaslouchal.
Rozeberu to do detailů:
- poslouchat není naslouchat. To že jsem někde přítomna a nespím u toho neznamená, že naslouchám. Naslouchat znamená dle mě snažit se pochopit, podívat se z druhá strany, zkusit akceptovat jiný názor. Naslouchat dle mě neznamená udělat si názor na základě dvou vět, křičet "ne,ne, ne to je špatně" - i když o tom nic nevím.
- troufám si skutečně odhadnout, že by jí moc sluchu nepopřáli, jelikož vidím reakci na létání (delfínkování) v přímém přenosu: matky tyranky, všechno je vynalezeno, to je špatně. 90% lidí se ani nesnaží rozpohybovat mozek natolik, že by byť jen jedním procentem mozku zauvažovali, jestli není jiná cesta. Proč by to dělali - autority přece už všechno objevili. A basta fidli.

Toť můj názor. Pokud chceš odpověď na jinou otázku, polož jí prosím konkrétně, tvoje a proooooč?????? se pro mě stává dost matoucím a absolutně už netuším, k čemu to vztahuješ teď.

nezlob se ale argumentovat tím že by ji nikdo neposlouchal??? to jako myslíš vážně????????????...a žádné otázky už nemám... začínám mít tak trochu jasno..

Není tady

#241 13. 2. 2010 16:04

lulana
♥♥♥♥♥♥-

Maharishi napsal(a):

Ale co se týče této problematiky nevidím právě smysl, že by případné výzkumy ukázaly něco jiného (ale byla bych ráda, kdyby jo). Dlouhodobé zkušenosti neurologů a ortopedů ukazují na to, že prostě když se s malým dítětem manipuluje za jednu ruku ve vzduchu  může takový pohyb způsobit vyhození kloubu z jamky, nebo natáhnutí šlach. Proto nevím, jak by mohl případný další výzkum ukázat opak...
Mě to příjde jako dělat zase další výzkumy jestli náhodou přece jen kouření cigaret nemá i nějaký pozitivní efekt.
Toť vše smile

Souhlasím Mahari, taky nevidím smysl stolt

Defi, ty argumentuješ tím, že na základě jedné reportáže plus několika dalších informací přece nikdo (soudný) nemůže zaujmout objektivní názor v tom smyslu, že to zatratí, odsoudí apod.... Ok, může být. Ale na druhou stranu ty to na základě stejných informací zarytě obhajuješ. Protože tvůj postoj už mi neutrální nepřijde, to je vyloženě obhajoba.. nebo se pletu? Ty jsi taková bojovnice jánošice par  někdy za každou cenu mi přijde smile

každopádně jsem zvědavá na tvoje dojmy, až kurz absolvuješ, půjde i O.? Jak se na to dívá on? Stejně??
Tak jestli se pak pochlubíš, tak se sem přijdu podívat smile

Není tady

#242 13. 2. 2010 16:09

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Jen vam chci ukazat jedno kratke video, co jsem nasla na Youtube - rusky otec leta se svou dcerou pri prebalovani:
http://www.youtube.com/watch?v=2NOrotOA … eature=fvw

Není tady

#243 13. 2. 2010 16:15

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#244 13. 2. 2010 16:20

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Ruska matka uci plavat a chodit mesicni dite ve vane:
http://www.youtube.com/watch?v=dHM_2UXb … re=related

Prohlizim si rusky Youtube a nestacim se divit, co rusti rodice a lektori plavani s detmi vsechno provadi...

Není tady

#245 13. 2. 2010 16:21

verynka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Svitavsko
Web

nemáte pocit, že tohle dohadování nemá smysl... co tím docílíte?
Myslím, že každý má právo na svůj názor a druhý by ho měl respektovat. Zatím nikdo neví, je-li metoda létání vyloženě špatná, nebo jesti opravdu dětem nějak pomáhá. Pokud tento kurz "přežije" tak je rozhodnutí na každém rodiči.

Není tady

#246 13. 2. 2010 19:05

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

O kurzu létaní jsem se bavila s tchýní (je doktorka) a pustila jsem jí videa a řekla, že paní Blanka nemá všech pět pohromadě, a tchyně jako lékař létání miminek nedoporučuje. Řekla, že létání by mohlo nejvíce ublížit dětem které se narodily předčasně a maminky létání s nimi provozují.

Není tady

#247 13. 2. 2010 19:30

Izi
Letňátka 2008
Místo: Severní Čechy

offtopic tak z těch videíí mám pocit, že v Rusku mají tyto radovánky hozené trochu jinak, spíše dítko zocelit a vychovat fyzicky silného jedince, nevidím tam žádnou pohodu a radost. Ten klučina se směje jenom když nedělá nic náročného a jen si hraje, při cvikách je zkoprnělý a vykonává podle pokynů, aspoň ně mě to tak působí. A u toho měsíčního miminka mi tedy některé pohyby přišly až brutální, takový tvrdý, bez citu, jen mechanicky provedené... ale pro tělo to možná fakt není tak traumatizující jak to vypadá, jen asi máme jinou představu a kursy plavání v ČR probíhají opravdu jinak, aspoň u nás.

http://izi.webgarden.cz/image/16334439http://lb3f.lilypie.com/5cCip2.png
12.7.2008 10:50 3490g a 51cm, 29.1.2010 18měs. 90cm, 13,81kg
http://izi.webgarden.cz/image/15597799http://lb1f.lilypie.com/3Vh7p1.png
14.12.2009 17:00 3620g a 52cm, 20.5.2010 7,46kg

Není tady

#248 13. 2. 2010 20:13

hanuscb
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Týn nad Vltavou
Web

tak po shlédnutí videí jsem ráda, že nebydlím v Rusku. smile

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/waSJRbm.jpghttp://lb5f.lilypie.com/waSJp1.png
http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/0ucxCD0.jpghttp://lb4f.lilypie.com/0ucxp2.png

Není tady

#249 13. 2. 2010 20:18

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Web

Maharishi napsal(a):

Toť vše smile

Nemyslím si, že by to nějak souviselo, na kouření je spousta výzkumů, miliony lidí na to umírají....

Existují určitě studie na manipulaci s dítětem, ale určitě nikdo nikdy nezkoumal vliv "létání", zřejmě proto, že to nikdy nikoho nenapadlo.... teď je to tady, tak ať se to prozkoumá, věřím, že se najde spousta dobrovolníků z řad absolventů kurzů paní Blanky, kteří "obětují" své děti vědě.....

hjarta

Není tady

#250 13. 2. 2010 20:38

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

hanuscb napsal(a):

tak po shlédnutí videí jsem ráda, že nebydlím v Rusku. smile

Sovětský člověk vydrží všechno a musí být idolem každého z nás stolt

Když byla doba normalizace, školáci povinně chodili na propagandistický film, na silný příběh o nezničitelném Sovětském člověku, pilotovi s nezlomnou vůlí:
Pilot Meresjev havaroval za války v hlubokých lesích a při pádu se těžce zranil. Přesto každý den urazil s rozdrcenými nárty a snětí v chodidlech 10 tisíc kroků, za obrovských bolestí a po 18 dnech došel na svobodu. Tam mu pak obě nohy amputovali. Jistě pak žil šťastně až do smrti, která přišla nedlouho poté.
Jistě s ním matka lítala a topila ho ve studeném rybníce, páč by tohle jinak nedal.

Tak tohle může být možný přínos delfínkování a létání wink tummenupp Jsem na to už přišla godlike

Upravil(a) Fidorka (13. 2. 2010 20:39)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí