29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminy,
nevím, jestli jste viděly včera na ČT 1 pořad "168 hodin". Byla tam reportáž o kursu létání miminek.
Svoje mimčo nosím zatím v bříšku, ale vím zcela jistě, že tohle bych mu teda neudělala. Bylo to docela šokující, jak s těma nebožátkama točily nad hlavou. Děti řvaly a nevypadaly moc šťastně.
Dnes na ČT 24 byla instruktorka kursů versus pediatr z Motola. Instruktorka si stála za svým, že se to dětem líbí, smějou se u toho, doktor kroutil hlavou, jako nejvyšší riziko označil neurologickou změnu v mozečku. Podotýkám, že šlo o děti od 3 týdnů (!) do 1,5 roku.
Také řekl, že Česká pediatrická společnost připravuje oficiální vyjádření k plavání mimnek. Jak jsem to pochopila, bude to stanovisko spíše negativní.
Co si o tom myslíte vy?
Není tady
Létání neeeeee, z toho je mi špatně samotný, ale plavčo je pro mimča super, ale my jsme tam bohužel asi chytily atop. ekzém , takže teď nechodíme.
Není tady
Vidíš, na Pavlači bych to nehledala. Koukala jsem jen na Miminka.
Není tady
Naprosto šílené, a zvrhlé
.
Plavat chodíme taky, a nic nebezpečného tam neděláme.
Upravil(a) topazio (9. 2. 2010 5:55)
Není tady
Ja jsem se na to koukla na internetu, protoze se tohle tema natuklo u nas na Letnatkach, a neverila jsem svym ocim. Uplne jsem musela vypnout zvuk, jak mi rvalo srdce to plakani miminek. Nechapu, jak nekkdo takhle muze se svyma temer novorozenyma miminkama zachazet a jeste tvrdit, ze je to pro ne dobre. A po rozhovoru s tou instruktorkou jsem si jista, ze zastankyne teto metody patri na psychiatrii, a to bez legrace.
Není tady
Myslim,ze kazda maminka vi,jak se spravne s miminkem zachazi a drzet ho za ruce ci nohy a mavat s nim nad hlavou mi opravdu prijde az barbarske. Vzdyt pro poskozeni mozku staci jen minimalne s miminkem zatrepat,takze jsem se na to radsi ani nedivala,protoze mi to prijde uz jen to,co popisujete neskutecne absurdni a nelidske.
Není tady
Nejsem pediatr, atd. takže po téhle stránce nemohu soudit, ale když na to koupám, chce se mi brečet-ale to samé jsem měla právě u vojtovky /na první pohled/-potápět když se to dítěti nepáčí /čtvrt roku jsem malou nepotápěka, když brečela/ a tak i u baby gymnastiky - která mi přišla taky v nějakém období a cviku s tím spojené drsná a tak jsem cviky prostě nedělala.
Ale vyjadřování a argumenty paní lektorky mi přijdou dost ,,jednoduché,,
A bez studia - z minulosti bych do žádného projektu opravdu nešla. Jsem zvědavá jak ty děti budou vyzerat právě za x let ...
Ještě jsem chtěla napsat, že si úplně přesně vzpomínám, jak jsem se po narození vůbec malou bála držet-obléknout...teda tohle si fakt neumim ani představit-strachem bych asi umřela
Upravil(a) Leda (9. 2. 2010 9:03)
Není tady
Já to viděla a nevěřila vlastním očím ani zdravému rozumu To jsou snad kre.teni i ti rodiče, že jsem teda fakt vulgární
Ty děti úplně šílely! Když to vezmu od sebe, odmala je mi blbě na houpačce, na kolotoči, v autě (když se jede brzda - plyn) a když absolvuju jedno z toho, točí se mi hlava ještě půl dne. Takže točit někdo śe mnou, tak bych se přinejmenším poblila. Nehledě na to, jak tam ty mimča drží za jednu nohu atp.
Divím se, že se nebojí vypadnutí dítěte. A pak - pamatuju si nějakou reportáž snad před půl rokem, kdy pediatři nedoporučili nadhazování dětí. No zírám - zavřít je...
Není tady
Nejlepší na tom je, že si atdy všichni udělají názor ze čtyř setříhaných minut, natočených skrytou kamerou
Už jsem to psala několikrát - stačí natočit jak paní X dítě pláče, když ho dává do šátku. pak se vyjádří jeden ortoped, jak je to hrozný na záda a veřejnost uspořádá hon na šátky. To samý s plaváním, gymnastikou - čímkoliv.
Možná by bylo leopší něco o tom vědět, než rovnou soudit
Mimochodem - pokud jste se dívaly, tak se o žádné házení nejedná, pohyby jsou plavné a plynulé. Zkuste si jednou do kočárku dát kameru, až se pojedete s miminkem projet - uvidíte, jak je kočárkový pohyb plynulý a vůbec se u něj netřese Třeba ve vesnici na polňačce a ve měste na kostkách.
A i takovýto večerní "šíšání" dítěte zopůsobuje podle mě víc otřesů než tohle.
Není tady
Osobně bych na takový kurs nešla, ale každý dělá to, co považuje pro své dítě za nejprospěšnější.
Def, ty sama nenecháváš Maty spát na rovném, protože páteř miminka se narovnává postupně, samotné měření po porodu, je dle mě, naprostá zbytečnost, opravdu si myslíš, že houpání novorozeněte, kdy je drženo za nohy, je pro jeho páteř vhodné? Stejně tak pro jeho nožičky, které chudák zatím samo nenatáhne?
Nesoudím, ale z mého pohledu v tom nevidím pro své dítě nic prospěšného.
Upravil(a) mag (9. 2. 2010 10:34)
Není tady
je pravdou že i já při zhlédnutí nevěřila vlastním očím a moc šťastně tam ty dětičky nevypadali.... ale je taky pravdou že o této mětodě nevím nic konkrétního každopádně ji ale nebudu zuby nehty obhajovat jen proto že je to hit a novinka pokud se s ním neseznámím a nebudu mít vlastní zkušenosti....
Definitiv ty máš vlastní zkušenost???????????..asi ano ... tak se poděl s ostatními
Není tady
Tak já se do diskuse nějak zapojovat nebudu, protože tomu fakt moc nerozumím a nejsem pediatr ani žádný jiný odborník . já to tedy rozhodně praktikovat nebudu, protože mě fakt mrazí po těle, když to vidím. Prostě mám strach, že některá z maminek ta dítka prostě upustí
. Ale zase na druhou stranu, když kolikrát čtu, jakým způsobem maminky uspávají svá miminka, že s nimi skáčou na míči, jezdí s kočárem přes hrboly o velikosti sněžky, houpají s nimi, třesou, tak tohle asi nebude o moc větší "zlo"
. Tedy z mého pohledu. Já totiž osobně vůbec nepraktikuju nějaké natřásání, skákání a vůbec prudkými pohyby miminka. Ono to l étání opravdu je asi plynulý pohyb, ale jak u koho. Ze začátku si myslím, že o plynulý pohyb nepůjde.
Není tady
A vidět v tom něco prospěšného, když vlastně ani podrobně nevím o co jde, protože jsem o tom nikde nečetla, opravdu jsem jen viděla tu reportáž, tak to si nedovolím říct. Dávat dítěti široké balení, v tom taky neviím nic prospěšného a přitom to prospěšné je.
Není tady
Já naopak věřím, že ty pohyby jsou plynulé a když to někdo umí, miminku to neublíží, ale vadí mi jiné věci, viz. tahání za jednu ručičku, nožičku, narovnávání zad ap. u třeba 14 denního miminka.
Upravil(a) mag (9. 2. 2010 10:41)
Není tady
Mag tak jsem to chtěla říct, když to někdo umí. Jako amatér bych se toho fakt bála. A víte třeba, že měření délky u novorozenců a miminek, která ještě nemají plně vyvinuté kyčle, je naprosto nevhodné. To jsem četla nedávno a při tom létání se jim ty nožičky musí podle mého narovnat ne? Ale fakt nechci nic říkat, protože jsem viděla opravdu jenom tu reportáž.
Není tady
no jasně neznám, nesoudím, ale já jsem hrozný kopyto, já bych to sto pro nezvládla
každopádně nic pro nás, takže ani nehodlám víc zkoumat a zjišťovat.
Není tady
No me ty pohyby moc plynuly nepripadaji, respektive pohyb ano, ale zarazeni na konci rukou matky ne... Vsechny deti tam plakaly a spokojene teda nevypadaly... Navic by se to nelibilo ani me, aby tohle delal nekdo se mnou...tak proc proboha budu takhle trapit vlatni dite? A jak pise Leda, tento kurz je ted v CR novy a nikdo nevi jake budou nasledky za par let a vyhody me teda od pani instruktorky nepresvedcily
Není tady
Jako mi to přijde trošku divné srovnávat jízdu v kočárku a točení s dítětem ... Každopádně je neuvěřitelné, za co všechno berou lidi peníze a jsou to čím dál větší šílenosti
Není tady
Mag - ta reportáž je velice nešťastmně podaná. Ovšem moje informace jsou také z doslechu. Ale alespoň z doslechu lidí, co to skutečně absolvovali a ne jen viděli v televizi. Jinak bych pět minut rovných zad nepřirovnala k celodennímu spaní v postýlce či kočáru a vůbec k době strávené na zádech- To je jedno.
Netuším co to dělá s klouby, vazy, svaly a šlachami, ale vzhledem k tomu, že Blanka už to 8 let praktikuje, tak už jsou určitě děti, u nichž by se daly nějaké odchylky pozorovat.
Jitko - ne, neabsolvovala. Ale chystám se na to. Možná s tím pak souhlasit budu, možná nebudu. Ale nebudu tady mlátit prázdnou slámu na základě skrytý kamery.
Smutný jak je veřejnost manipulovatelná.
Není tady
Já tedy nevím, ale když tenhle kurs existuje, tak snad ten dotyčný, který ho provozuje, musí mít nějakou licenci ne? Přece si nevymyslím, např. že budu já nevím, řeknu blbost kroutit dítěti hlavičkou, budu si myslet, že je to výborná věc a uspořádám si na to kurs. To přece musí být schválené ne? Nějaký odborník musí říct, že je to dobrá věc.
Není tady
já vím, že reportáž je poněkud tendenční, což nezmění můj názor. A taky jsem myslela, že to přišlo od nějákého přírodního národa, tedy že to je pro tělo přirozené a ejhle ono z Ruska, ze země, kde člověk zas tak moc neznamená.
Není tady
Z Ruska jo? Tak potěž bůh. A já taky myslela, že tak z nějakého kmene z Afriky.
Není tady