18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
AHOJ nevim jak zacit ale vase prispevky ostatnim me hodne pomahaji tak doufam ze budete mit dobrou radu a mozna povzbuzujici i pro mne. Jsem z partnerem sest let meli jsme krasny vztah sem tam nejaka bourka ale vse jsme vzdy vyresily v klidu.Loni me pozadal o ruku zacli jsme planovat rodinu a ted jsem mu prisla na neveru.je sni asi dva mesice.rika ze mne miluje a chce zustat se mnou ale nevi jak to ma rict jí.nejhorsi je ze spolu delaji v praci.chci mu odpustit ale kde najit tu stracenou duveru.
BOZA napsal(a):
AHOJ nevim jak zacit ale vase prispevky ostatnim me hodne pomahaji tak doufam ze budete mit dobrou radu a mozna povzbuzujici i pro mne. Jsem z partnerem sest let meli jsme krasny vztah sem tam nejaka bourka ale vse jsme vzdy vyresily v klidu.Loni me pozadal o ruku zacli jsme planovat rodinu a ted jsem mu prisla na neveru.je sni asi dva mesice.rika ze mne miluje a chce zustat se mnou ale nevi jak to ma rict jí.nejhorsi je ze spolu delaji v praci.chci mu odpustit ale kde najit tu stracenou duveru.
Pryč pryč pryč!!! bude to bolet, ale pryč!!
Hm, sama to nedokáu...
kukačka D napsal(a):
BOZA napsal(a):
Pryč pryč pryč!!! bude to bolet, ale pryč!!
Hm, sama to nedokáu...
CHtela jsem ale kdyz ho miluji ja vim je to hodne otrepana fraze ale proc mu nedat jeste jednu sanci ja vim ze pak jestli to nevijde bude to bolet dvakrat tolik.
v tom případě přemýlej, zda ho miluje i s chybama, a nikdo dokonalý není- take i on má nějakou tu chybku. Ta smůla, to těstí, je to jenom nevěrník?!?!?A jsi schopná do budoucna to překousnout a tolerovat???To má, jako kdyby byl gambler, nebo workoholik nebo alkoholik...,toto je holkoholik(to je můj momentální výmysl).
Ty mu chce odpustit, OK, ale stojí on o to?Miluje on tebe? nebo vás má rád víc?
A jestlie oni spolu pracují, ustojí to do budoucna?
Taky radím hodit zpátečku, ale to jsi jistě slyet či číst nechtěla...
Není tady
BOZA napsal(a):
Ahoj, po esti letech ho u zná a ví co od něj můe čekat, dělat spolu kadopádně nemůou a kdy chlap řekne jakýkoliv údaj, v tvém případě 2 měsíce, pak nikdy nevěř! Já slyela něco o 3-4 nocích a nakonec z toho byl skoro 3-letý poměr se vím vudy. Nevím z tvého krátkého příspěvku podrobnosti, ale soudila bych, e lo z jeho strany o poslední pokus něco si uít před svatbou, miminkem a závazkem do budoucna. Větinou maj svůj podíl kamarádi, větinou sami enatí, kteří rádi radí ... Pokud by to byl "jen" pokus o rozlučku se svobodou, pak se s tím dá určitě dál ít a přijde mi to od něj dětinské. Vdy sahl po tom co se mu samo nabízelo a nemusel vyvíjet a tak velké úsilí, nebude mít ani dobrý pocit z úspěného dobývání. POKUD tě chce, a to řeí hned ráno. Nikdo není nenahraditelný, tak můe odejít z práce on, nebo ona. Jestli to bude oddalovat, souhlasím s reakcí : pryč, pryč. Dr se Lída
Udělal to jednou, udělá to i podruhý. Pokud to bude tolerovat zůstań, pokud né, tak pryč!!!!
Není tady
jak radí Lída- taky můe jeden z nich odejít z práce...to je pravda, ale to by jeden nebo druhý musel chtít!!Nechci říct,e to vidím černě a sýčkuju, ale nechci mazat med okolo úst.A jestli to byla rozlučka se svobodou..tak aby to druhá strana taky správně pochopila a nenaléhala na dalí kontakty....alezná to, holky se hned zamilujou a pak se o něj budete tahat....a to ti absolutně nepřeju
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
jak radí Lída- taky můe jeden z nich odejít z práce...to je pravda, ale to by jeden nebo druhý musel chtít!!Nechci říct,e to vidím černě a sýčkuju, ale nechci mazat med okolo úst.A jestli to byla rozlučka se svobodou..tak aby to druhá strana taky správně pochopila a nenaléhala na dalí kontakty....alezná to, holky se hned zamilujou a pak se o něj budete tahat....a to ti absolutně nepřeju
Před 15 lety jsem si vyzkouela taky něco před svatbou, moná ve stejném duchu, tak soudím podle sebe, e se nic podobného ani omylem neopakovalo. Lída
Lído, a ty jsi byla na kterém břehu?
Jako nevěsta touící po nepoznaném? ale píe před svatbou, i kdy mezi námi, dnes u ten papír nefunguje, ostatně on nefungoval nikdy, nelo-li o nic...
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
Lído, a ty jsi byla na kterém břehu?
Jako nevěsta touící po nepoznaném? ale píe před svatbou, i kdy mezi námi, dnes u ten papír nefunguje, ostatně on nefungoval nikdy, nelo-li o nic...
Michaelo, abych byla konkrétní, před 15 lety jsem byla v období kdy začlo vyprchávat původní okouzlení, dostala jsem se na kole do nového kolektivu, který mi velmi imponoval (dnes si ukám na čelo), plánovali jsme s mým nynějím manelem budoucí ivot a já se snad chtěla přesvědčit, nebo se dnes vymlouvám jak mně chce i někdo jiný, jestli to bude jiné s jiným, tak jsem do toho vlítla na ten druhý břeh a pak (jsem ve znamení vah), dlouhodobě trpěla výčitkami svědomí. Teď jsem na břehu věrných těch krásných 15 let , ale bohuel se zkuenostmi těch co jim partner "zblbnul" a nael si něco navíc. Psala jsem o tom, JSEM NA DNĚ. Dokáu tedy pochopit, e člověk ulítne a nemusí to pak dělat opakovně. Díky tomu, e jsme spolu od 16 let, pravá chmelová velká láska, byli jsme si první, můj partner si moná taky něco ověřoval, bohuel mu to nedolo dost brzo, proto teď neseme vechny ty depresivní důsledky. Zpátky nic nevezmem, můem se vak z chyb ponaučit. Nevím, jestli nepíu zmateně, mylenky jsou moná rychlejí ne ruka. Jo, ze koly jsem odela, ikdy ne hned, ale nelo to tam zůstat, nedělalo to dobrotu. Vechny ty události a přehodnocení ivota mně dohnaly nastoupit do jazykových kurzů a teď i do nuláku V, odkud jsem tenkrát zdrhla. Tak to dávám nějak do pořádku a nemám mylenky jen na hnusné období. Jinak docela dost dám na znamením dost o lidech vypovídá, samozřejmě záleí moc na rodině, která nás do partnerství připravovala. Lída
Michaelo, proč myslí, e Papír nefunguje? Nesouhlasím, jen nám zapomněli dát záručák na 70 let.
Lída
...........nu ...ako rozozna neveru od nevery....to je tvoja otázka dňa................jednorázová (ubliujúca-sebaobviňovanie, pátrajúca-zo zvedavosti, žahostajná-prilo a odilo, ...atď a mnohé iné......)...alebo má doma neverníka ????!!!
Není tady
Lído, ten papír asi funguje, jak pro koho...ale samozřejmě, e ti nedává záruku, e jeden či druhý budou věrní...
Mám kamarádku a její matka byla 4 x vdaná.Kamarádce je ji 39,nevdala se(má 2 děti), ale ije "váně" ji se třetím partnerem - take kdyby se bývala hnala za papírem, tak je taky 2x rozvedená(a moná i 3x)
ale je pravda, e je rozdíl "chodit současně se dvěma", či "jednou" to zkusit, jaký je to jinde.....
Není tady
Vcera se vratil z prace ze se sni rozesel ona odpovedela ze to cekala.vecer jsme si dlouho povidali co dal.padl i takovy navrh,z jeho strany, ze se rozejde i se mnou protoze se mi nemuze podivat do oci.ale nakonec jsme se domluvily ze to znovu zkusime nevime na jak dlouho ale treba zrovna nam to vyjde prece nemuzou vsechny nevery koncit jen spatne.vzdyt vyjimka potvrzuje pravidlo.drzte mi prosim palce.mam ho moc rada nikdy mi nijak jinak neublizil ba naopak spis mi pomohl. ve22 jsem otehotnela tak mam doma 7letou holku a on je s nami uz sest let dcera mu sama zacala rikat tato nikdo ji k tomu nenavadel.ma ji rad jako svoji.moc mi v te dobe pomohl.mozna u nas nastal takovy ten stereotyp a ani jeden z nas nevedel jak z neho ven tak sel jinam.neni to omluva pro nej ale mozna pro mne taky na tom urcite mam podil.
Bozo,
tak ti drím palce, zkus to, dejte si anci....ale s tou rodinou bych jetě počkala, aby tě pak "neměl jistou", hlavně finančně závislou.....doma, hlídající dítě.....
Není tady
taky bych s ditetem chtela pockat ale jak dlouho uz nejsem zrovna nejmladsi a pak taky nevim jestli se to vubec povede zkousime to uz rok a pul a stale nic.a taky si myslim ze jestli mne bude chtit podvest znovu tak to udela at budem mit dite nebo ne.samozdrejme kdyz tady bude dite tak nebudu mit cas na nej a mozna zase spadnem do toho samho stereotipu.jsem hrozne zmatena.
BOZO,
ztracená důvěra se hrozně patně hledá. Já jsem po 15 ti letech přila manelovi na nevěru s mou nejlepí kamarádkou. Zhubla jsem 12 kilo a jsem na prákách. Hrozně jsem se bála, e odejde, prola jsem si peklem. Nakonec zůstal a řekl mi, e je rád, e zůstal, e je mu se mnou dobře. Mám ho straně moc ráda, ale pořád s tím bojuji. Nedokáu spolkonou to, co se stalo, prostě pořád nevěřím. Jsem toho tak straně plná a nedokáu se toho zbavit a dělám, co dělám. Někdy je líp a někdy zase hůř. On se chová normálně, jakoby nic. U kolikrát jsem si myslela, e je to za mnou, není. Je to hrozně těké a dobře se mi nedýchá. Snaím se si dělat pro sebe radosti, snaím se nějak zabavit, abych na to nemusela myslet, ale nejde mi to, ta bolest je a příli veliká. Chováme se k sobě hezky, ale já se pořád nedokáu uvolnit, nejsem prostě v pohodě a asi to bude jetě dlouho trvat.
Je to jen a jen na tobě, jak s tím dokáe pak dál ít. Přeju ti hodně těstí a hlavně hodně sil.
Není tady
jsem na tom asi stejne misto abych byla v praci tak jsem se zhroutila a beru prasky na nervy.vim ze zrovna ted bych mu spis mela ukazat jak jsem silna a krasna ale misto toho mam kruhy pod ocima za tyden jsem zhubla 5 kilo kdyz si nevezmu prasek tak se mi sevre zaludek azacnou tect slzy.zatim ale ne pred nim.doufam ze to za par dni nejak prejde.
S tymi neverami je to strasne zvlastne. Podla mojich prispevkov viete, ze ja ohladom tohto zastavam velmi nekompromicny nazor, neodpustila bysom. Co ale netvrdim, ze je moj nazor spravny.
Boza, premyslam nad tvojim poslednym prispevkom: Som na praskoch, schudla som, trapim sa.
Co ja viem, mam jednu zasadu a tou je, ze neublizujem tym, ktorych milujem. Iste, obcas to urobim nevedomky a nezamerne, svojim spravanim, ale aby som niekoho trapila tak, ze by sa z toho zosypal??? Ak takto dokazem niekomu ublizit, znamena to pre mna, ze uz ho nemilujem natolko, aby mi stalo za to jeho stastie. Zaroven ocakavam, ze vsetci ludia, ktori miluju mna, mi nebudu ublizovat. Ak to urobia, logicky si z toho vyvodim, ze asi az o taku lasku nejde.
Predpokladam, ze tvoj partner vedel, ze by ta jeho nevera trapila, ze nie si za volny vztah, kde obaja obcas mate aj inych partnerov.
Nikdy si nevyberame partnerou so "zarukou", bohuzial, stat sa moze hocico a hocikedy, ale v tvojom pripade by som to brala skor ako varovanie. Vydat sa za muza, co ma pdviedol este pred svadbou? A pozor, nejde o jednorazovy ulet, ale o vztah, on ta vlastne scasti opustil, to uz nie je len sex, to uz su aj city....
Dobre si zvaz svoju buducnost, aby si neskor nelutovala. Mozno sa mi to hovori lahko, ale radsej cely zivot byt sama, ako s partnerom, ktory si ma nevazi a nemiluje ma tak velmi, ako ja jeho.
Není tady
ja vim ze mas pravdu ,byl to od nej hrozny podraz .ale nemam na tom taky trochu vinu ja. mam v tom hrozny zmatek asi si nedokazu predstavit zivot bez neho nebo mozna bez lasky jsem asi hrozne zavysla na neci lasce.nebo jsem hroznej srab a radsi budu ustupovat a doufat ze zrovna me to vyjde. nemam ani komu to rict vsichni pratele jsou spolecni .takze kdyz odejdu budu dvakrat sama. chci mu odpustit nebo jen chci patrit nekomu?mam v tom hrozny bordel.je to moc bolestive myslet na rozchod treba se k tomu casem dopracuji a budu tak silna a hrde odejdu,ted to proste nejde.
To je presne o tom, strach zo zivota bez lasky.... Hm, nuti ta to uspokojit sa s muzom s ktorym ti zivot prinesie viac trapenia, akoby ti priniesol bez neho....
Vies, uplne si viem predstavit, co by ti napisala Pandorraa, nas dvorny psycholog tu na babinete: Ze ak nemas rada ty seba poriadne, nebude ta tak mat nikto rad. ( no, ona by to nepochybne sformulovala lepsie, ale nieco v tom zmysle to je ) :-)
Nesmies sa bat, nesmies robit taketo kompromisy, jednoducho si preboha uvedom vlastnu hodnotu. Opakujem tvoj partner ti nebol neverny, on mal pomimo vedlajsi vztah. To nie je nevera, to je v istom zmysle opustenie teba..... Ako ti niekto moze pri svadobnom obrade slubit nieco, co uz raz nedodrzal??? ( vernost a tak dalej ).
Ak by si ta naozaj vazil, neurobil by ti nieco take. A ak by si si ty vazila sama seba, neuvazovala by si o tom, ze si ho po tom vsetkom vezmes. 3mesacny vztah s kolegynou na pracovisku popri planovani svadby so svojou priatelkou nie je chyba, ktora by sa mala odpustat. Budes lutovat, ak si ho vezmes, ver mi...
Len tak skusmo som urobila po precitani tvojho prispevku malicky prieskum medzi zenskou castou svojho pribuzenstva a kamaratkami, v zmysle, ci by si vzali chlapa, ktory im bol pred svadbou neverny.... Vsetky si tukali na celo, ze nie su predsa na hlavu padnute. Nechcela som ta tymto urazit, len demonstrujem.
Drzim palce na spravne rozhodnutie a aby si bola v zivote stastna....
Není tady
BOZA napsal(a):
ja vim ze mas pravdu ,byl to od nej hrozny podraz .ale nemam na tom taky trochu vinu ja. mam v tom hrozny zmatek asi si nedokazu predstavit zivot bez neho nebo mozna bez lasky jsem asi hrozne zavysla na neci lasce.nebo jsem hroznej srab a radsi budu ustupovat a doufat ze zrovna me to vyjde. nemam ani komu to rict vsichni pratele jsou spolecni .takze kdyz odejdu budu dvakrat sama. chci mu odpustit nebo jen chci patrit nekomu?mam v tom hrozny bordel.je to moc bolestive myslet na rozchod treba se k tomu casem dopracuji a budu tak silna a hrde odejdu,ted to proste nejde.
Úplně tě chápu, já si vůbec nedovedu představit, kdybych zjistila manelovu nevěru,co bych dělala. Ikdy jsem psala"udělal to jednou ,udělá to podruhý" asi bych nedokázala jen tak zbalit věci a odejít. Chápu tvůj zmatek. Výčitky bych si ale nedělala. Ale na druhou stranu, dokáe mu znovu tolik důvěřovat tak jako před tím?
Nebude ho neustále podezírat? Hlídat na kadým kroku? Záleí hlavně na tobě jak se rozhodne. AtĄse rozhodne jak chce, drím ti palce.
Není tady
Mně to manel udělal taky po 6 letech, a to u jsme byli spolu v manelství. Odpustila jsem mu to, nebylo to jednoduché a nebylo to hned. Několik ndů jsem nejedla, pila čaj z třezalky a z meduňky na uklidnění. ale pak jsem si řekla, e já se trápím víc, ne je nutné, e si sama táhnu ten balvan výčitek, zlosti, smutku a nejistoty. Měli jsme spolu tenkrát několik váných pohovorů, které mi pomohly. Potřebovala jsem o tom mluvit s ním... MLuvili jsme o tom, jestli spolu zůstat, proč to vzniklo (myslím, si e ani já jsem v tom nebyla bez viny), co z toho veho vyplývá a co budeme dělat se svým vztahem dál. Jak to udělat, aby se vztah vyvíjel a nenechat ho zakonzervovaný tak, jak se nám to podařilo. Nikdy jsem si o sobě nemylela, e kdy mi bude můj partner nevěrný, e s ním zůstanu, e ho nevyhodím. Ale měla jsem pocit, e jestli tento problém, který vznikl, říkáme to krize, nevyřeím, najdu si chlapa, se kterým tohle budu muset řeit znova. Pak jsme si udělali dovolenou, kde jsme byli jenom sami pro sebe a byla to tak nejkrásnějí dovolená, kterou jsem s ním proila. Nemůu říct, e mu 100% věřím, to ani náhodou, ale neřeím to. Jsem nějak nad věcí. Jsem vůči němu vnímavějí, ale nejsem na něm závislá, jsem silnějí - změnilo mě to. A jeho taky. Doufám Ná vztah se moc zlepíl, je jiný, bez stereotypů, zkátka - snaíme se oba. Dokonce jsme si i pořídili dítě, jsem v 6. měsíci.
Odpus mu, dej mu anci, mluvte o tom. To Ti pomůe, jestli pokračovat dál a jakým způsobem.
Upravil(a) Gia (20. 2. 2006 17:04)
Není tady