Oznámení

16.srpna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

16.srpna : Co upéct z ostružin? Dvoubarevný suverénně snadný ostružinový koláč s drobenkou a mandlemi

14.srpna : Poprvé do školky aneb školka není bubák.

#1 15. 2. 2006 18:22

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3887
Web

co s baklažánem

Holky, poradte nejaky dobry recepty na baklazan. Diky.


http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

 

#2 15. 2. 2006 20:26

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: co s baklažánem

BAKLAŽÁNY S MASOVOU NÁPLNÍhttp://animace.org/wmf_ovoce/thumb/t_W070379.jpg

4 malé nebo 2 velké baklažány, 20g másla, lžíce strouhanky, sůl.

Náplň : 300g mletého masa, 1 paprika, 1 cibule, česnek,1 žemle, mléko, 2 lžíce oleje, petrželka, sůl, pepř, 1 vejce.


Baklažány rozkrojíme podélně na půlky, zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut stát. Potom vydlabeme vnitřky,osolíme a necháme chvilku odležet. Osušíme a naplníme směsí, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Náplň: Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout - po chvilce ji rozmělníme. Drobně nakrájenou cibuli, česnek a petrželku osmažíme na oleji a promícháme s mletým masem, žemlí a vejcem, pokrájenou paprikou, rozsekanou dužinou z baklažánů, solí a pepřem.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


BAKLAŽÁNY S RÝŽOVOU  NÁPLNÍ

4 malé nebo 2 velké baklažány, 2 lžíce oleje, sůl.

Náplň : 120g rýže, 2 lžíce oleje, 1 menší cibule, kousek kostky slepičího bujonu,30g rozinek, 60g strouhaného sýra, 2 rajčata, pepř, sůl.

Baklažány podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme, osolíme a  naplníme. Vložíme je do mělké zapékací misky, pokapame olejem a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Náplň: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, vmícháme rýži, osmažíme ji, zalijeme 2 dl vody, přidáme slepičí bujon, sůl a dusíme do měkka. Do dušené rýže vmícháme spařené rozinky, sýr a drobně pokrájená rajčata, posekané vnitřky baklažánů, pepř, sůl.

BAKLAŽÁNY NA SMETANĚ

600g baklažánů, 40g másla, 2 dl kyselé smetany, ostrá mletá paprika, sůl.

Omyté, oloupané baklažány nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme nakřehnout. Po chvíli osušíme, vsypeme na rozehřáté máslo a osmažíme. Poprášíme mletou paprikou, znovu osmažíme, podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme, až změknou a všechna voda se odpaří. Potom podlijeme rozšlehanou smetanou a ještě podusíme.

Podáváme jako přílohu k vařenému masu.

SALÁT Z BAKLAŽÁNŮ S PAPRIKAMI A UZENÝM MASEM.

300g baklažánů, 300g paprik, 100g vařeného uzeného masa, 4 lžíce oleje, česnek, citronová šťáva, sůl.

Omyté oloupané baklažány nakrájíme na kostičky, osolíme, osmažíme na dvou lžících oleje a dusíme do měkka. Baklažány sejmeme z plotýnky, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, papriky nakrájené na proužky, utřený česnek, případně osolíme a promícháme se zálivkou, připravenou protřepáním oleje s citronovou šťávou.

Salát podáváme studený.
http://www.gify.nou.cz/r_ovoce_soubory/ov7.gif

Upravil(a) Verča (16. 2. 2006 15:14)

Není tady

 

#3 16. 2. 2006 10:33

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3887
Web

Re: co s baklažánem

Verco, diky!!! A to mas vsechno vyzkousene?


http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

 

#4 16. 2. 2006 11:40

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: co s baklažánem

Romano, baklažány nemám vyzkoušené, ale našla jsem to v kuchařce z roku 1982 od Libuše Vlachové. Kuchařky sbírám již 25 let a Libuše Vlachová je jedna z nejlepších autorek kuchařek. Podle ní peču moučníky a jiné, žádný její recept mě ještě nezklamal. Tyto recepty se mi líbí a chystám se je vyzkoušet na základě Tvojí inspirace hned jak baklažány objevím v obchodě . Takže podle autorky vím, že se dá na její recepty spolehnout a jsou dobré.

Není tady

 

#5 13. 5. 2006 16:21

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: co s baklažánem

Pro luetu :

Baklažán = lilek.

Upravil(a) Verča (13. 5. 2006 16:24)

Není tady

 

#6 14. 5. 2006 14:16

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: co s baklažánem

Verča napsal(a):

Pro luetu :

Baklažán = lilek.

Díky, vařím už nějaký ten pátek, takže to vím. To jsi měla poslat pro Romanu, ne?

Upravil(a) lueta (14. 5. 2006 14:17)


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#7 14. 5. 2006 14:32

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: co s baklažánem

lueto,
reagovala jsem na Tvůj dotaz z 12.5., 20:00 , jestli někdo nezná recept na lilek.
(Nechtěla jsem se Tě dotknout.)

Není tady

 

#8 14. 5. 2006 15:10

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: co s baklažánem

Verča napsal(a):

lueto,
reagovala jsem na Tvůj dotaz z 12.5., 20:00 , jestli někdo nezná recept na lilek.
(Nechtěla jsem se Tě dotknout.)

Já jsem se "nedotkla" gloria jen jsem si nevšimla, že tam už ten dotaz byl  vznesen. Přeju hezký den Verčo.

Upravil(a) lueta (14. 5. 2006 15:11)


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#9 15. 5. 2006 7:59

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: co s baklažánem

oloupat, nakrájet na plátky, osolit, nechat "vypotit" a pak poprášit moukou a osmažit v olivovém oleji

Není tady

 

#10 15. 5. 2006 9:26

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: co s baklažánem

ivca napsal(a):

oloupat, nakrájet na plátky, osolit, nechat "vypotit" a pak poprášit moukou a osmažit v olivovém oleji

To miluju a dá se to dělat i s cuketama a ještě je to dobré trošku očesnekované a s kysanou smetanou...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#11 15. 5. 2006 12:26

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: co s baklažánem

no já jsem na ten časnek úplně zapomněla - to je teprve paráda a ta smetana nebo dresing - no snad si to dneska udělám

Není tady

 

#12 17. 5. 2006 21:21

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: co s baklažánem

ivca napsal(a):

no já jsem na ten časnek úplně zapomněla - to je teprve paráda a ta smetana nebo dresing - no snad si to dneska udělám

Dnes jsem si to ukuchtila, bylo to nebe v hubě( i s tím česnekovým dresinkem), ale můj žlučník úpí!!! Ale stálo to za to. Dík godlike


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#13 18. 5. 2006 7:24

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: co s baklažánem

žlučník nesmíš rozmazlovat!

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů