6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nejdříve vem babinetkám děkuju za gratulace a předevím mým Zimňačkám za drení palců, povzbuzování, rady a přátelství
Jak to tedy bylo s naí Kristýnkou
První termín minul, 23.1. jako by nic. Časté cesty do porodnice na monitor v těch mrazech, jaké ani moje prababička nepamatuje mě ničily íleným způsobem, bydlím toti na konci světa. Čili ráno v est hodin vyrazit do - 15ti stupňů neprohrábnutou cestou, a vracet se totálně promrzlá a uondaná kolem poledne - to jen abych vykreslila pohodu posledních dní před velkým dnem D Říkala jsem si, aspoň budu mít fyzičku na porod, ale to jsem se přepočítala
Minul druhý termín a 29.1. v pátek na kontrole se paní doktorka zamračila, e nemůeme déle čekat, a pozvala mě na pondělí 1.2. na vyvolání porodu. Původně mi jiná její kolegyňka řekla, e počkáme do 6.2., čili tato informace mě zaskočila jak rybí kost v krku, e u mám čas jen přes víkend. Dále se ve mně paní doktorka porýpala a řekla, e "tomu troku zkusila pomoct" - pravděpodobně Hamiltonův hmat, pravda, mohla mi to troku osvětlit, takhle jsem myslela e jí kopnu, proč mi hrabe tak hluboko A odela jsem sněhem ledem domů.
Nakonec tomu buď pomohl právě tento zákrok, nebo úplněk který následoval v sobotu - buď jak buď, u tu noc jsem měla poslíky, při kterých se nedalo spát. Přes den to samé, přila mě zkouknout zkuená sousedka-matka a prohlásila, e to vyvolání u nestihnu zato jsem stihla jetě uvařit svíčkovou a upéct bábovku, aby tady pan otec nezemřel hlady
V sobotu večer, 30.1. nastoupily pravidelné bolesti po 7mi minutách, trvaly asi tři-čtyři hodiny, skutečně na minutu přesné. Začala jsem panikařit, e se intervaly nezkracují, a do toho mi "pomohla" smskou kamarádka, e se mimčovi můe něco stát, e se asi neotvírám, a sypu do porodky. Mezitím u se to ale pohlo, a kontrakce byly co 5 minut. Cinkla jsem do porodnice, kde na mě sestra zamrčela "Já se s váma o porodu přes telefon bavit nebudu, přijeďte" - a jelo se.
Pak to lo ráz na ráz - tedy zpětně, tenkrát mi to tak nepřilo. Příjem, prohlídka, milá paní doktorka, vyplňování papírů, otázky a otázky.. a ubytování na porodním pokoji. Zatím to bylo jetě moc fajn Vedle naříkala nějaká maminka, co byla zrovna v nejlepím - můu říct, e to bylo VELICE decentně, a přesto mi projela hlavou mylenka "Jestlipak já budu takhle vyvádět?" - taky jsem za ni byla po zásluze potrestána
Bolesti se zintenzivňovaly, zkoueli jsme sprchu, masáe.... přilo mi to nekonečné, a začala jsem pomalu ale jistě křičet. Ne, já jsem doslova řvala. Postupem času jsem řvala na celou nemocnici, v ivotě bych nečekala jaké zvuky jsem schopná vyluzovat..nepomáhalo u vůbec nic. Mezitím praskla voda.. Dostala jsem jetě na výběr kapačku, která ve urychlí, ale bude to větí mazec, a tak jsem si ji nechala dát. Pak u jsem jen prodýchávala a tlačila. Pamatuju si jako nejílenějí bolest, tlačení na boku s jednou nohou nahoře, a také monitor mimča při těch bolestech.
Kdy porodní asistentka rozhodla, e můu začít tlačit "u doopravdy", byla to úleva, ale následovala hrozná námaha. Miminko stále klouzalo zpátky, já v sobě u nemohla najít síly, tlačit tak jak mi říkaly.. straně dlouho byla u vidět hlavička s vlásky a já začínala rezignovat. Měli na mě zařvat nebo mě nějak postrait takhle přily dalí PA a doktorka, leely mi na břie a pomáhaly a povzbuzovaly, můj chlap mi drel hlavu a tlačil mi ji na hrudník (doteď to cítím, nemůu pohnout vrkem těla bez bolest a neudrím jednou rukou ani konev vody)... a pak se to stalo.
Ucítila jsem, jak ze mě něco těkého a mokrého vyklouzlo, tenhle pocit proti těm ostatním nikdy nezapomenu. Obrovská úleva, ale nebrečela jsem. Personál nemocnice jásal, pobízeli tatínka k stříhání pupeční ňůry, dali mi malou na tělo a já poprvé pocítila dojetí
Pak u jsem jen leela a koukala, co se děje kolem mě.
Následovala revize dělohy, neodloučila se mi placenta, a dost nepříjemné ití, ale bylo to velmi rychle a proti tomu, co předcházelo, srandička. Pan doktor byl moc ikovný.
Potom u nás nechali s Kristýnkou a přítelem samotné a my si uívali ty první hodinky.
Sakumprdum trval tedy porod cca. čtyři - pět hodinek, v duchu hesla "Krátce, zato intenzivně"
Dneska, po týdnu, je z Kristulky něňoučká milá holčička, která jen papá, spinká a brečí málo, a já jsem z ní dojatá víc a víc Neskutečné, jak je to bezbranné a křehoučké zvířátko, pořád bych ji pusinkovala. Ale to u jsem jinde
Děkuji tímto, co jsem učinila osobně jetě na porodním pokoji, ale sluí se to - celému personálu Vítkovické nemocnice v Ostravě. Děkuji porodním asistentkám za neuvěřitelnou trpělivost, elán a nádherný lidský přístup.
Nevím jestli jetě někdy budu rodit ale jsem ráda, e díky těmto andělům z porodu nebyl horí záitek, ne by mohl být.
Samozřejmě jsem pochválila mého přítele, e to zvládnul, musel být moc statečný - a nebýt jeho, cítila bych se hůř, být na to sama
http://www.filipekmilacek.estranky.cz/f … -porodnice
Není tady
jste ikulky
Není tady
sissinko, bolest se natěstí nedá popsat přítě bych zkusila epidurál..a noc předtím se rozhodně vyspat
Není tady
Paráda
teda takhle strait nově příchozí
gratuluju ke Kristýnce, moc hezké jméno
Není tady
Moc pěkná slohovka .
Není tady
No, pěkně realisticky popsaný porod U se těím...
Blahopřeji k miminku, hodně zdraví a pohody.
Není tady
Clari, moc hezky napsaná slohovka A porod je prostě porod!
Hodně zdraví, těstí a radosti s Kristýnkou!
Není tady
clariceann napsal(a):
sissinko, bolest se natěstí nedá popsat přítě bych zkusila epidurál..a noc předtím se rozhodně vyspat
No Clari, mě odrazujou, e se tím porod protahuje... Ale kdoví co já e?? V zoufalství at mi dají cokoli
Není tady