3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Ros: Jene z pohledu na prsten po babičce se nenajíme ani nezaplatíme splátku nájmu v lékárně
Otázka je, jestli ten prsten a podobných pár krásných věcí po předcích můe vyrovnat by jen částečný dluh. Jestli to není jen minimum, jeho prodáním se udrí sotva týden... Je to koda. Já bych předtím vyzkouela úúúúúplně vechno moné.
Kdy mi kdysi před léty jedna návtěva ukázala prstem do vitríny, kde mám věc po babičce (není to prsten) , a řekla, e za tohle mi hned donese desetitisíce, odpověděla jsem, a zapomene. Moje výplata tehdy činila nějaké 2 tisíce, manelova nulu a bylo nám docela ouzko. Kdepak. Zaili jsme různé finanční milionové krize, ale ty krásy po babičce pořád mám. Já je ke svému ivotu potřebuji a vdycky se dá vecko zařídit "jinak".
Ros, jsem ráda, e se věci u vás hnuly, moc Ti fandím.
Není tady
Tercila napsal(a):
Ros: Jene z pohledu na prsten po babičce se nenajíme ani nezaplatíme splátku nájmu v lékárně
Otázka je, jestli ten prsten a podobných pár krásných věcí po předcích můe vyrovnat by jen částečný dluh. Jestli to není jen minimum, jeho prodáním se udrí sotva týden... Je to koda.Já bych předtím vyzkouela úúúúúplně vechno moné.
Kdy mi kdysi před léty jedna návtěva ukázala prstem do vitríny, kde mám věc po babičce (není to prsten), a řekla, e za tohle mi hned donese desetitisíce, odpověděla jsem, a zapomene. Moje výplata tehdy činila nějaké 2 tisíce, manelova nulu a bylo nám docela ouzko. Kdepak. Zaili jsme různé finanční milionové krize, ale ty krásy po babičce pořád mám. Já je ke svému ivotu potřebuji a vdycky se dá vecko zařídit "jinak".
Ros, jsem ráda, e se věci u vás hnuly, moc Ti fandím.
Terci, nejhorí je, e u nemám kam jinam sáhnout, teda věci po babičce zatím pořád mám, ale prodala jsem svoje perky a u mnohých mi srdce krvácelo, jene co se dá dělat, kde nic není ani čert nebere.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Tak se snadblýská na lepí časy, u sezase něco trochu pohnulo,hurá!
Ros vežmi ti to prajem
Není tady
Tak se mi dnes po 3 týdnech povedlo prvně objednat zboí na fakturu, hurá!!! Aspoň nějaké pozitivum v tom vem marastu
Není tady
Tak máme 2 kupce na lékárnu, tak uvidíme, jak to půjde. Jsem z toho ale otrávená, představa, e jsem na tom nechala 13 let ivota a teď tu budu dělat poskoka, mně velmi sluně řečeno tve, jene co se dá dělat. Kdyby se to dalo prodat a pak u do konce ivota nehrábnout prstem, tak by mě to tak netvalo, ale takhle poplatím dluhy a nezbyde mi nejspí nic, take zase rovnou hurá do rachoty a budu dřít a do smrti, ani toho důchodu se zřejmě nedoiju, sakra. No kdy je holt člověk blbej....
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Tak máme 2 kupce na lékárnu, tak uvidíme, jak to půjde. Jsem z toho ale otrávená, představa, e jsem na tom nechala 13 let ivota a teď tu budu dělat poskoka, mně velmi sluně řečeno tve, jene co se dá dělat. Kdyby se to dalo prodat a pak u do konce ivota nehrábnout prstem, tak by mě to tak netvalo, ale takhle poplatím dluhy a nezbyde mi nejspí nic, take zase rovnou hurá do rachoty a budu dřít a do smrti, ani toho důchodu se zřejmě nedoiju, sakra.
No kdy je holt člověk blbej....
Ros nedalo by sa by aspoň spolumajitežkou? Naozaj je koda tých rokov, mono by si sa s novým majitežom dohodla. Prepáč, ak je to blbý nápad
Není tady
Milu, to asi těko, páč já nemám ani vindru, take představa, e by to někdo koupil a pak mně udělal spolumajitelkou jen tak pro mé krásné oči, to si nedovedu dost dobře představit.
Není tady
Ros, takto som to zas nemyslela, iba ma napadlo skúsi sa dohodnú so záujemcom, či by ste do toho neli spolu, ale ako vidím, tak by to nelo. No je to koda, myslím, e tam má kus srdca. Tak sa dr
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Tak máme 2 kupce na lékárnu, tak uvidíme, jak to půjde. Jsem z toho ale otrávená, představa, e jsem na tom nechala 13 let ivota a teď tu budu dělat poskoka, mně velmi sluně řečeno tve, jene co se dá dělat. Kdyby se to dalo prodat a pak u do konce ivota nehrábnout prstem, tak by mě to tak netvalo, ale takhle poplatím dluhy a nezbyde mi nejspí nic, take zase rovnou hurá do rachoty a budu dřít a do smrti, ani toho důchodu se zřejmě nedoiju, sakra.
Ros,jestlie ti to zaplatí dluhy,tak nelituj. Horí by bylo,kdyby to na ty dluhy nestačilo a musela bys dřít v rachotě,abys to doplatila. 13 let je kus ivota a podnikání ne vdy dobře dopadá.To je právě to riziko.Jsi sice svým pánem ve vech směrech,ale taky jen na tobě je ta otázka bytí či nebytí.Dostala ses na dno a má to jednu výhodu.Můe se odrazit a stoupat zase vzhůru. Jestlie se nalo řeení na tvou sloitou situaci,tak je to vlastně hrozně fajn,ne? Ve vem patném si zkus najít něco pozitivního pro sebe.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
jak nechala? neříkej, e v tom nebyly i hezké chvilky?
ví, nic v naem ivotě není "napořád". ber to tak, es měla 13 let, kdy jsi byla v práci svým pánem. spousta lidí nemá ani to.
Není tady
agewa napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
jak nechala? neříkej, e v tom nebyly i hezké chvilky?
ví, nic v naem ivotě není "napořád". ber to tak, es měla 13 let, kdy jsi byla v práci svým pánem. spousta lidí nemá ani to.
No nechala jsem je v tom tak, e jsem se snaila něčeho dopracovat akdy u jsem to mělana dosah, tak to krachlo, ale nelituju těch let, lituju toho, e tu pozici ztratím, ale bohuel u mi od toho nikdo nepomůe.
Není tady
Tak jsem tu včeraměla 1. zájemcea dnes přijel na obhlídku pán z konsolidační agentury, tak uvidím,jestli z toho něco bude nebo ne, drte mi palce, abych to přestála ve zdraví
Není tady
Tak si sem zase po delí době něco přidám, zatím to vypadá, e se prodej konat nebude. V dubnu jsme se trochu zvedli, jene teď jsme zase klesli, zůstala jsem tu sama jetě s jednou kolegyní a děláme práci za dalí 2 lidi, take ádná sláva.
Nejhorí je, e tady u se moc navýit obrat nedá, zkusím jetě domovy důchodců, se dvěma sploupracuji, tak zkusím jetě ten třetí a prodlouit o 1/2 hodiny otevírací dobu. Uvaovala jsem i o sobotě, ale nevím jak to zvládnu, u takhle toho mám a nad hlavu.
Není tady
Ros, neblázni, kdo ti přijde v sobotu dopoledne do lékárny na maloměsto ??? Jeden a půl člověka ...
Ledae bys ... ledae bys zauvaovala o tom, e z lékárny udělá něco jako víkendovou pohotovostní lékárnu s celonočním provozem a vude bys to rozhlásila. Neznám legislativu, take nevím, jestli je to schůdný nápad, druhé mínus by bylo, e by ses vůbec nevyspala a měla bys víkendy absolutně zabitý, plus je ten, e vůbec ve Středočeském kraji je pohotovostních lékáren jako afránu a rozbolí-li někoho např. zuby, nebo dostane horečku a doma nemá ani acylpyrin, autem najezdí kilometry do nejblií nemocnice třeba hodinu cesty. Nebo si vem - lidi se o víkendu přeerou, chytne je v noci lučník a dojde jim Cholagol nebo Cholaspan ... sama ví, e tyhle zákony schválnosti fungují nejvíc o víkendu, kdy jsou lidi na chatách nebo doma, kdy mají malé děti, sami jsou třeba lučníkáři, vude je zavřeno, praktický doktor neordinuje, dětský lékař rovně ne a nejblií pohotovost je padesát kilometrů daleko. Kdy u se dopraví na pohotovost, ani tak nemají vyhráno, poněvad lékárna, kam je odkáou s předepsanými léky je nejblí ve spádové nemocnici (a to jetě kdoví jestli) kde otvírají v neděli ráno (kdy mají těstí) anebo a v Praze.
Opravdu podle mě vidím jediné východisko - kdy u má tu smůlu, e na maloměstě máte dvě lékárny vedle sebe - udělat z té vaí lékárnu s víkendovým pohotovostním non-stop provozem, vude vylepit letáky, rozhlásit to kde se dá a fungovat převáně takhle - kdy u na té lékárně mocí-mermo lpí a nechce o ni zaboha přijít.
Upravil(a) Kiara (12. 5. 2010 20:48)
Není tady
To je výborný nápad! Práve som cchela napísa, e pre mňa existujú prakticky len obchdoy, ktoré majú otvorneé cez víkend, cez týdeň sa do nich nedostanem... Ale ja ijem v hlavnom meste, to je mono iné ako u vás. Ale tá pohotovos sa mi vežmi páči...
Není tady
Já na té lékárně nelpím mocí mermo, ale kdy ji nikdo nechce....
S pohotovostí je to pokud vím těké, páč tu provozuje stát. Nemám zdání jak to dnes funguje a nevím jestli by to byl nějaký přínos, páč tady pohotovost nebyla ani za totáče, doktoři v sobotu ani v neděli nejsou a jedinou lékařskou pohotovost, co jsme tu měli, přesunuli do Kolína. Díky za nápad, ale tudy asi cesta nevede, to spí ten prodej s tím, e tam zůstanu zaměstnaná (není to podmínka, ale bylo by to fajn).
Zatím se snaím přeít, přítí týden budu jednat s řediteli místních domovů důchodců, tak uvidím jestli z toho vzejde nějaká uí spolupráce ne dosud, drte mi palce nebo tak něco.
Není tady
Ros tu lékárnu má někde v centru městečka?Dům ve kterém bydlíte je v tom samém městě,v centru nebo někde na okraji?Jak je to daleko z domu do lékárny?
Není tady
Vanda napsal(a):
Ros tu lékárnu má někde v centru městečka?Dům ve kterém bydlíte je v tom samém městě,v centru nebo někde na okraji?Jak je to daleko z domu do lékárny?
Lékárnu mám na náměstí a bydlím ve vesnici asi 5 km od města. Proč?
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Vanda napsal(a):
Lékárnu mám na náměstí a bydlím ve vesnici asi 5 km od města. Proč?
No, ptala jsem se,protoe kdybys ten domek měla kousek, tak jestli by nebylo moné zřídit si lékárnu přímo doma a nemusela bys platit nájem,ale to je asi pasé kdy píe,e to má pět km.
Pak kdy jsi psala,e přemýlí otevřít i na víkend, to by jsi tam byla uvázaná téměř pořád.
Tak mě napadlo ,e bys tam mohla mít jen upozornění-o víkendech a po zavírací hod.volejte na tel....přijdu léky vydám-ale zas má to daleko a asi bys víc projezdila.
U nás v mením městě jsme tak měli zubaře a ten tak fungoval, vichni jsme to tu věděli,take kdy někoho i v noci i třeba v neděli chytla bolest zubů brnkl mu a on doběhl do ordinace během 10min.Kdy řekl,jsem mimo město nikdo se nezlobil, ale kadý to vdy první zkusil k němu-kdy mohl a byl toma vdy pomohl.Určitě to bylo lepí ne jet v 55km na zubní pohotovost.
No moná by lo mít tam tu ceduli -volejte na tel. a přijedte na adresu ......tam vám léky vydám s tím,e bys měla doma jakýsi mezisklad.Moná by si raději zajeli pro lék 5km ne já nevím 30km do nejblií nemocnice nebo pohotovosti.
Moná co jsem napsala jsou samo blbosti a vůbec není moné, aby z toho něco fungovalo.Pak promiń ,jen si tu tak uvauju.
Není tady
vando, Rosamunda nemůe mít z pochopitelných rodinných důvodů doma ádný mezisklad léků to jen tak na okraj.
Mně se naopak nápad s noční lékárnou líbí - mohla bys fungovat s tím, e přes týden bys měla přes den minimální otvírací dobu nebo vůbec ádnou a jela bys naplno jenom ty víkendy, aby ses nestrhala hůř, ne ten kůň. Zjisti si vude moně, co musí udělat pro to, abys mohla převést lékárnu na víkendový non-stop provoz a hledej cestičky, aby to lo
Není tady
Kiara napsal(a):
vando, Rosamunda nemůe mít z pochopitelných rodinných důvodů doma ádný mezisklad léků
to jen tak na okraj.
Mně se naopak nápad s noční lékárnou líbí - mohla bys fungovat s tím, e přes týden bys měla přes den minimální otvírací dobu nebo vůbec ádnou a jela bys naplno jenom ty víkendy, aby ses nestrhala hůř, ne ten kůň. Zjisti si vude moně, co musí udělat pro to, abys mohla převést lékárnu na víkendový non-stop provoz a hledej cestičky, aby to lo
Tak bohuel takhle by to určitě vůbec nelo, páč iju hlavně z chronických pacientů a jejich receptů a ti by v noci nepřili. Za hotové prodáváme sice taky, ale to je jen doplňkové a rozhodně mě to neuiví. Nicméně díky za nápady.
Není tady
Jako doplňkové prodávat zdravotní pantofle a hygienické potřeby.
Není tady
Vladena napsal(a):
Jako doplňkové prodávat zdravotní pantofle a hygienické potřeby.
Přesně to prodávám a taky dětskou výivu a vitamíny, ale z toho se opravdu vyít nedá, mně iví chroničtí pacienti co mají vysoký tlak a srdcaři a diabetici a tak.
Není tady
Take v tomto městě se dvě lékárny neuiví a jedna bude muset zavřít. Razantně zvýit počet chronicky nemocných pacientů se nikomu nepodaří. Otázkou zůstává,která lékárna zůstane.
Upravil(a) Vladena (19. 5. 2010 12:23)
Není tady
Přesně jsi to vystihla, Vladěno, a bohuel ta lékárna která zavře budu já.
Není tady