6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No a já jsem z toho na nervy, tak sem tam mlsnu 1/2 Lexaurinu (teď to bylo po týdnu poprvé), ale nejradi bYch s tím ufakt pratila a jela někam do lázní, tobybyla nááádhera
Není tady
Ty lázně bys fakt potřebovala jako sůl, ale asi si bude muset jetě chvíli počkat
Není tady
No já myslím, e ta chvíle potrvá asi tak rok, moná i déle.
Není tady
Neblázni a nehro to Ty bys ten relax potřebovala naordinovat po malých dávkách a postupně přidávat, ne e se bude trápit jetě rok a potom hurá na čtrnáct dnů do lázní. Takhle by to nefungovalo, navíc jsi nastavena na nedostatek odpočinku tak dokonale, e by sis stále hledala důvody proč lázně odloit a nakonec bys stejně nejela nikam
Ví co? Zkus si vyčlenit jeden den v týdnu - dejme tomu pro začátek sobotu jednou za čtrnáct dnů. Na ten den si zařiď program od rána do večera nezávisle na dětech, Munďákovi, lékárně a nařiď si, e v tuto sobotu od 8,00 do 23,00 profláká, prolenoí, půjde do kina, do divadla, na procházku, na výstavu koček, cokoliv kamkoliv a na ten den si poručí vypnout. Kluky a Munďáka přenech na starost jednoho druhému (jeden den jsou schopni s přehledem bez Tebe přeít) kdy se na jeden jediný den přestane zaobírat lékárnou, taky se nic nestane a nic důleitého rovně nepropase. Ze začátku se Ti asi nepodaří na nic nemyslet a plně relaxovat, ale vytrvej a dalí "sobotu sama pro sebe" si za čtrnáct dnů zopakuj.
Hlavně mi netvrď, e "to nejde", e sobota jednou za čtrnáct dnů nepřipadá do úvahy, e by to rodina bez Tebe nepřeila atd. atd. protoe tyhle argumenty Ti prostě věřit nebudu
Není tady
Áno - ide jar a to u mono na zrelaxovnaie postačí nejaký pekný výlet s minimálnymi alebo nulovými výdajmi...
Není tady
No jak začíná vylézat sluníčko, tak u se s tím dá něco dělat. Doposud jsem odpočinek provozovala tak, e jsem udělal doma večeři a ve ostatní jsem nechala na klucích, kromě vytírání, oni zase luxují. Pak jsem si lehla k televizu pod teplou deku, mlsala hroznové víno a dívala se na přírodopisné pořady a detektivky a drbala při tom některou z naich 6i koček - krásně hřejí. Take ne , e bych si relax nedopřála, jak za sebou doma zavřu dveře, snaím se starosti nechat za nimi. Jen poslední dobou to jde trochu hůř, ale éf konsolidační firmy mi dnes řekl, e lékárna, sice s obtíemi, ale fungovat bude, ta moje kamarádka se rozhodla zůstat, tak propustím uklizečku no a pak se děj vůle boí....
Není tady
Rosamunda napsal(a):
No jak začíná vylézat sluníčko, tak u se s tím dá něco dělat. Doposud jsem odpočinek provozovala tak, e jsem udělal doma večeři a ve ostatní jsem nechala na klucích, kromě vytírání, oni zase luxují. Pak jsem si lehla k televizu pod teplou deku, mlsala hroznové víno a dívala se na přírodopisné pořady a detektivky a drbala při tom některou z naich 6i koček - krásně hřejí. Take ne , e bych si relax nedopřála, jak za sebou doma zavřu dveře, snaím se starosti nechat za nimi. Jen poslední dobou to jde trochu hůř, ale éf konsolidační firmy mi dnes řekl, e lékárna, sice s obtíemi, ale fungovat bude, ta moje kamarádka se rozhodla zůstat, tak propustím uklizečku no a pak se děj vůle boí....
...tak paráda, tak snad to nebude tak černé jak to vypadalo snad se ta krize u trochu s tím slunčkem pohne a lidi zase pustí chlup
Není tady
Tak jsem bez laborantky a bez uklízečky, tak nevim jak to zvládneme, ale snad jo, tedy přesněji - musíme! Uklízečka natěstí odchází a koncem března, no a pak tu na práci pro 4 zbydeme 2. Snad se to vyplatí a vyhrabeme se z toho nebo u se fakt
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Tak jsem bez laborantky a bez uklízečky, tak nevim jak to zvládneme, ale snad jo, tedy přesněji - musíme! Uklízečka natěstí odchází a koncem března, no a pak tu na práci pro 4 zbydeme 2. Snad se to vyplatí a vyhrabeme se z toho nebo u se fakt
...určitě to pujde, uklizečku nahradí myslím snadno, jen to bude stát trochu potu / v lékarně snad tolika píny není, sklo si spláchne laborantka a vytřít před kasou kadý večer zabere s trochou praxe pár minut a zůstanou ti korunky navíc a jetě se zbaví prokletých odvodů za zaměstnance/ Určitě to zvládnete, větinou a v krizi člověk zjistí kolik je rezerv.
Není tady
Jo to má asi pravdu, e člověk v krizi zjistí, e skutečně v sobě nějaké rezervy má a neví o nich. Problém bude, e ta uklízečka taky přebírala zboí a dělala desinfekci a sterilizaci, tak holt si to budeme muset nějak rozdělit. No
a k tomu obsluhovat, míchat léky, objednávat.....je toho prostě hafo a navíc u mi teda určitě nehrozí, e bych do práce la na 9.00 a to jsem sova a chodím spát kolem půlnoci. No co se dá dělat, není kadý den posvícení.
Není tady
Ros, kdy je třeba firmu zetíhlit, tak to se nedá nic dělat ... bohuel.
Pro Tebe je důleitý, e bude sice dělat práci za dva lidi, ale bude hlavně vyplácet o dva lidi míň. A mít v kase tím pádem kadý měsíc o pěkných pár tisíc víc, to u je velkej rozdíl
Není tady
Tak jen budu doufat, e to "zetíhlení" bude stačit, e u to nebude s kříkem po pohřbu, páč u mám zase zápis v registru. Nebyly hotové peníze a ni peníze na účtu a tak jsem nezaplatila splátku na překlenovací úvěr na stavebním spoření. Peníze jsem sice měla v pátek odpoledne, ale z té naí díry zakopané jsem se do Prahy dostala a po 18.00 a tak mi ve stvební spořitelně zavřeli před nosem, prostě paráda. Kdy se daří, tak se daří.
Není tady
No tak to zetíhlení bohuel nestačí a milou lékárnu budeme muset prodat, leda e by se nael někdo, kdo by mi chtěl půjčit 6 mega, co asi těko, kdy můu ručit jen do 4 mega. Take lékárna holt půjde do kelu. Ale na druhou stranu u konečně vím, co a jak a nakonec ze mně ten kámen spadne, nechám se zaměstnat a bude.
Není tady
Hm, kadý koniec je zároveň aj začiatok. Drím päste, aby toto bol DOBRÝ začiatok.
Není tady
Ros, to je mi líto, ale jak píe Selima - ber to jako nový začátek.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
No tak to zetíhlení bohuel nestačí a milou lékárnu budeme muset prodat, leda e by se nael někdo, kdo by mi chtěl půjčit 6 mega, co asi těko, kdy můu ručit jen do 4 mega. Take lékárna holt půjde do kelu. Ale na druhou stranu u konečně vím, co a jak a nakonec ze mně ten kámen spadne, nechám se zaměstnat a bude.
Ros, moc gratuluju k tomuhle rozhodnutí. To je podle mě to nejlepí, co můe udělat.
To vyvolá i dalí změny - Munďák ti u nebude moct vlézt zpátky do lékárny (jak chtěl) a bude si po návratu ze Sadské muset taky něco najít, a nebo jít do pekel. Nebude u moct spoléhat na to, e ho přihlásí jako spolupracující osobu a tím zakryje jeho nicnedělání, příivnictví a alkoholické a prákové úlety.
Ros - vykročila jsi dobře, a rozhodnutí je to nejtěí Jsem skálopevně přesvědčená - za čas ti bude líp, mnohem líp. Přeju ti to moc!!!
Blossom napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Ros, moc gratuluju k tomuhle rozhodnutí. To je podle mě to nejlepí, co můe udělat.
To vyvolá i dalí změny - Munďák ti u nebude moct vlézt zpátky do lékárny (jak chtěl) a bude si po návratu ze Sadské muset taky něco najít, a nebo jít do pekel. Nebude u moct spoléhat na to, e ho přihlásí jako spolupracující osobu a tím zakryje jeho nicnedělání, příivnictví a alkoholické a prákové úlety.
Ros - vykročila jsi dobře, a rozhodnutí je to nejtěí Jsem skálopevně přesvědčená - za čas ti bude líp, mnohem líp. Přeju ti to moc!!!
Díky vem za povzbuzení, budu to potřebovat,páč se zatím neví, jestli se povede tu lékárnu prodat nebo ne, nájemní smlouva jetě není hotová a bez ní neprodám ani ň. Snad se nám ztoho povededostataspoň ten barák, no ale kdyby se to nepovedlo, tak taky houby zle, tak bychom tam třeba bydleli v nájmu nebo bychom se přestěhovali jinam.
Doufám, e za čas budelíp, aleteď jsem s nervama úplně v prd*e.li, po nocích brečímjak elva, usínám ve 2 ráno....musím to probrat s psycholokou dneska.
Není tady
Ros, neboj, teď u to bude jenom lepí, hůř u nebude. Ten konec lékárny udělá, jak nejlíp bude moct, a pak se u jen bude orientovat v nové situaci a v nových podmínkách. Ty jsi schopná enská, o tebe se nebojím A i po "krachu" se dá ít hezký ivot, a ty si ho prostě hezký udělá. Tak hlavu vzhůru, drím ti palce!
Upravil(a) Poly (4. 3. 2010 13:29)
Není tady
Tak jsem si pokecala s psycholokou, doly jsem k názoru, e to je posun vpřed, co sice je, jene já u mám tak málo sil, e bych potřebovala, aby u to bylo prodané, abychom mohli poplatit vechny ty dluhy a abch u měla taky chvilku klid nebo se zhroutím jetě i já a pak na nás skočí exekutoři a bude po lékárně i po baráku.
A moc vem děkuju za podporu, srdíčka a pusinky
Upravil(a) Rosamunda (4. 3. 2010 23:12)
Není tady
Ros....udělalas dobře....bude líp...uvidí
Není tady
Rosamundo, myslím na tebe, moná by ti mohl pomoct mnou proitý vzdáleně podobný stav:
Jak u jsem psala i jinde, před 3,5 lety u nás rapidně poklesly zakázky, dá se říct z měsíce na měsíc, s reálným předpokladem, e to není jednorázový výkyv v poptávce, ale trend doby-co se pak taky potvrdilo.
Tehdy jsme zaměstnávali kolem 20 lidí. Vypadalo to na průser - obrovský průser. Na krach. A e budeme moná muset prodat i dům, ve kterém je firma, abychom pokryli odstupné apod.
Kdy jsem se tehdy ptala daňového poradce, co vechno obnáí případné zavření firmy a ukončení podnikání, z toho co mi řekli, jsem la do kolen: Kdybychom my, plátci DPH, měli skončit s podnikáním, musíme zdanit vechny zásoby DPHčkem i daní z příjmu (moná, e to neříkám zcela účetnicky přesně, ale takto nějak mi to řekli a ostatní daňoví poradci potvrdili). Jeliko máme zásoby za několik milionů (které se prudkým poklesem poptávky v naem oboru ale staly takřka neprodejnými), znamenal by pro nás konec firmy nejen vyplácení odstupného těm cca 20 zaměstnancům (řádově 3 měsíce odstupného * 20 zaměstnanců * průměrná nae tehdejí mzda 16.000 Kč = celkem 960.000 Kč), ale i dalí statisíce na těch doplatcích daní ohledně zásob.
Tehdy jsem se v podstatě zhroutila - několik dní jsem jen leela v posteli, s depresí tak obrovskou, e jsem takřka nebyla schopná vstát dojít ani na záchod, i tam jsem chodila s doprovodem, protoe jsem měla pocit, e cestou omdlím.
Ale byla jsem na tom podobně jako teď ty- nebylo o koho se opřít, nebylo nikoho kdo by to mohl vyřeit za mě, celá odpovědnost za ve leela pouze na mě.
Pro mě to bylo psychicky o to horí, e nepodnikám s majetkem svým, ale spravuju (dost velký majeteksvých dětí, který zdědily po tátovi.
Připadala jsem si hrozně, obviňovala jsem se - tak tys to nedokázala ani udret, dětem firmu a jejich dědictví, děti přijdou o firmu po tátovi, vysoce pravděpodobně i o dům. Měla jsem pocit stralivé viny, neschopnosti, totálního selhání, výčitky svědomí vůči dětem. Nic na tom neměnil ani fakt,e děti mi nic nevyčítaly, naopak, uklidňovaly mě a utěovaly. Nic na tom hrozném pocitu neměnil fakt, e ve stejné situaci jako my byly rázem vechny firmy naeho oboru (a větina z nich to nakonec skutečně neustála a zkrachovaly - na rozdíl od nás).
Prostě-cítila jsem se neskutečně hrozně, asituaci se mi podařilo nakonec zvládat díky prákům na nervy, pro které jsem si k doktorce dola.
Vlbec jsem nevěděla, co mám dělat. 30.listopadu (měsíc před vánoci-o to to bylo horí) jsem rozdala výpovědi 8 lidem. A dál jsem začla jednat jako stroj - vůbec jsem nevěděla, jak to dopadne, co mám dělat abychom nepadli, ale tak jsem aspoň kadý den dělala to, co bylo prostě třeba - polatit dolé faktury, rozdat lidem materiál napráci. To ve jsem dělala jaksi mechanicky, a vdy kdy mě něco napadlo, co by mohlo situaci firmy zlepit, zkusila jsem to, bylo to prostě pokus-omyl. Mnohé z toho nevylo, ale občas něco jo: Třeba se mi podařilo velmi výhodně prodat část zařízení, které jsme vlastně léta nepouívali.
Dál některé věci se zlepily jaksi "zvenčí", bez mého vlivu: Jedna ze zaměstnankyň, která výpověď nedostala a měla tu zůstat, přila s tím, e se jí podařilo sehnat práci v jiném oboru. Řekla mi - naemu oboru u nevěřím, nikoli e bych nevěřila tobě, ale kdy tu monost mám, chci ten perspektivnějí obor zkusit.
Jejím dobrovolným odchodem jsem mohla jednu z ji daných výpovědí stáhnout. No, a během výpovědní doby přeci jen troku nějaké zakázky přily, take nakonec jsem k své i jejich úlevě mohla stáhnout výpovědi u dalích 2 lidí. tedy odcházelo s odstupným 5 lidí. Na jejich odastupné naráz bych neměla, ale natěstí - oni, jak se to dělávalo-li kadý vymarodit ve, co dosud odkládal (léta zanedbané křečové íly apod.), tím pádem neodcházeli najednou, ale postupně - a tím se to odstupné rozloilo na pár měsíců a dalo se finančně ustát. Dalích pár zaměstnanců tu bylo na dobu určitou (např. důchodci), take těm jsem ty smlouvy nechala doběhnout a nemusela jim odstupné platit.
No a ohledně odbytu jsem také pořád zkouela nové cesty metodou pokus-omyl, a sem tam něco zabralo. Take postupně se situace firmy ustálila, a najednou se ukázalo, e dům se určitě prodávat nemusí, a e to - s odřenýma uima, přeci jen ve zetíhlené podobě ustojíme.
Sice i z toho jsem měla výčitky - chtěla jsem dětem a dostudují, předat firmu aspoň takovou, jaká byla v době, kdy ji zdědily.
Ale pak jsem zjistila zvlátní poznatek: Zetíhlená firma jak tak prosperovala a prosperuje. A já mám najednou daleko mení pres, ne dříve s 20 zaměstnanci. A pořád nás to celkem sluně uiví...
Výsledek je ten, e to, co jsem zkraje pokládala za naprostou apokalypsu, konec, krach a mé selhání, se s odstupem času ukázalo jako plus:
Vysvětlím: To, e jasem tu situaci řeila radikálně, pomohlo tomu, e jsme jako firma přeili (na rozdíl od těch, kteří propoutění odkládali a doufali, e zakázky zas přijdou - nepřily a tyto firmy na rozdíl od nás zkrachovaly definitivně.)
Zetíhlení firmy bych s ohledem na osudy zaměstnanců nikdy dobrovolně neudělala, ale tím, e jsem neměla jinou cestu, firmu jsem tedy zmenila. A paradoxně- to znamenalo i pozitivní změnu v mém osobním ivotě - nejsem u tak utvaná a uhoněná jako dřív, kdy firma byla velká.
To, co před 3,5 lety tedy vypadalo jako obrovský neúspěch, nyní vlastně hodnotím jak ne úplně patnou změnu v mém ivotě. A nebylo to tak katastrofické a hrozné, jako to v počátku vypadalo.
Chci tím Rosamindo říct - i kdy to teď vypadá u vás hrozně a jak píe, i ty sama se cítí hrozně, uvidí, nakonec nebude tak zlé a bude líp. Donutilo tě to lékárnu zavřít a prodat, co nyní vnímá jako svůj obrovský neúspěch.
Ale Ros, já jsem přesvědčená, e za pár měsíců ti bude mnohem, mnohem líp, bude zaměstnaná v nějaké dobře platící farmaceutické firmě, bude domů chodit be¨z obrovských starostí a zozpovědnosti, bude mít placenou dovolenou... Jsem přesvědčená, e tě osud donutil udělat změnu, která celkově povede k tomu, e ti bude časem líp. Jinak by ses s neprosperující lékárnou trápila a bojovala marný boj a do smrti, jak tě znám.
A podobně to předpokládám bude i v tvém osobním ivotě. Já taky myslela, e to snad nepřeiju, kdy se mi rozpadlo manelství. A hele - přeila jsem! A je mi mnohem líp, ne posledních 5 let v pak u hororovém manelství.
Ros,já to VÍM, e ti brzy bude líp. Posílám ti tři vagóny energie, bude ji teď potřebovat, a TY TO ZVLÁDNE, tím jsem si jistá.
BUDE LÍP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ros...jasně...taky tomu věřím....e to zvládne...kočko
Není tady
Bloss:
Naprosto jasně, výstině a ze ivota popsáno tak, jak bych to já nikdy nedovedla.
Ros, vzpomeň si na tu písničku "Kadá trampota má svou mez ..." Zdá se, e Tvoje situace dospěla ke klíčovému bodu, kdy vechno patné u vykulminovalo, hůř u snad být nemůe a zákonitě to znamená, e od teďka u musí začít být jedině líp ...
Taky posílám spoustu energie k řeení vech úkolů, které před Tebou jetě stojí:
... dr se a nevzdávej to!!!!!!!
Není tady
To čeho se nejvíc bojím, je, e podle mně jetě můe být daleko hůř - nestačím ohlídat vechny hrozící platby, skočí po nás exekutor a jsme v háji. Nemám sepsanou tu nájemní smlouvu = lékárna je neprodejná. Nepovede se mi vyvést barák z toho prů*seru = budeme spát pod mostem. No a na to vechno jsem úplně sama a e na to prostě nemám, páč lidi nechodí a já nemám zaplaceno dodavateli a on mi nechce počkat.
Není tady
Mysli aj na pozitívne monosti, nielen na tie negatívne... V skutočnosti to ai bude pol na pol - niečo vyjde a niečo nie. Tak ako celkovo v ivote, nie?
Není tady