6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
agewa napsal(a):
amely napsal(a):
agewa napsal(a):
Taky Ti tu radí, a si najde práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři vechno seberou a nechají Ti jen ivotní minimum. To ivotní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
to je pravda, jene nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.take to není dobrá rada.Jene kdy vezme v úvahu tu dlunou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyovat, e nebude ance to splatit nikdy.
Vycházela jsem z toho co říkal Rosamundě ten ekonom. e kdy zavře, tak nemá do smrti anci ty dluhy splatit.
pro zajímavost, lidé co jedou tramvají na černo, dostanou pokutu 1000 Kč, ale kdy to nezaplatí a vymáhá to exekutor, tak musí zaplatit 12 000.
I kdyby měla splácet jen těch 7 milionů, tak si to rozpočítej, kolik by musela splácet a jak dlouho.
Neposílám ji na sociálku, jen píu o vech variantách.kdy vyhlásí osobní bankrot, tak to není do smrti.musela by se zeptat na podrobnosti, ale je tam , myslím , doba 5 let. a to by se u moná vydret dalo.
...jene u osobního bankrotu je pokud vím podmínka, e za těch 5 let musí aspoň třetinu svých dluhů splatit. Obávám se, e to u Ros není reálné.
Je fakt, Rosamundo, e být tebou bych začla asi zjitěním si detailních informací o tom os. bankrotu. Pokud by to touto cestou lo, tak do toho jít, těch 5 let bohuel vydret ít z absolutního minima, ale pak u bez dluhů, a začít od nuly.
Pořád mi to přijde lepí, ne neřeitelná situace kdy takové mnoství dluhů (s narůstajícími úroky apod.) opravdu není splatitelnáani v několika generacích...
Snaila bych se připravit se na monost nejzazí - monost krachu, vdy i ekonom hovořil o tom, e "zkusit maximálně 3 měsíce zda se nestaně zázrak, apak to zavřít".
já vím, e to povoluje soud.
taky si myslím, e ten dluh by mohl být o něco mení, kdy by prodali zásoby atd...
mě to prostě v tuto chvíli přijde nejrozumějí, ne čekat "na zázrak" . myslím, e na ten čeká u dost dlouho a zatím se situace jen zhoruje.
přesné informace má jen Roz, take jen ona si můe nechat udělat rozbor, zda a za jakých podmínek by to lo. vzhledem k tomu, e na druhém vlákně se o této monosti taky u mluvilo, mám dojem, e ona si prostě tuhle monost nepřipoutí. radi bude čekat na ten zázrak.
Není tady
protoe je vidět, e u ní kadý dalí měsíc jen zhoruje současnou situaci, a tohle tu neřeí jeden-tři měsíce, ale daleko déle.
Není tady
Ros, podívej se sem:
http://www.mesec.cz/clanky/nezvladate-s … esenim-je/
http://www.penize.cz/42794-osobni-bankr … jsich-chyb
http://www.penize.cz/42761-osobni-bankr … ymi-prijmy
http://www.pomocvpravu.cz/viewforum.php?f=47 - tohle je přímo internerové fórum, které se zabývá nejrůznějími otázkami a problémy úpadců ... něco, jako Babinet pro dluníky
Není tady
Tak bohuel děfčata osobní bankrot není nic pro mně nebo: Od ledna mají dluníci nepodnikatelé monost zbavit se svých za léta nahromaděných závazků formou oddluení.
Take jsem si to myslela správně, e se osobní bankrot týká pouze fyzických osob - soukromníků, ale ne u fyzických osob podnikajících. Tudy to prostě nepůjde
Amely: Psala jsem Ti to u. Tak se zaměř na to, co udělat, aby víc chodili. Jaké výhody oproti konkurenci jim nabídne? U nás v lékárně máme věrnostní karty, načítají se nám zaplacené peníze a pak máme slevy. Rozíření sortimentu? Lepí ceny? Dovoz domů - třeba seniorům papírové pleny? Nevím, třeba někdo poradí víc.
Tohle vechno jsem u udělala, bohuel to ádné obrovské výsledky nepřineslo.
Agewa: přesné informace má jen Roz, take jen ona si můe nechat udělat rozbor, zda a za jakých podmínek by to lo. vzhledem k tomu, e na druhém vlákně se o této monosti taky u mluvilo, mám dojem, e ona si prostě tuhle monost nepřipoutí. radi bude čekat na ten zázrak.
Nevím, kde jsi přila k tomu, e budu radi čekat. Zdá se, e čte jen to co se Ti hodí do Tvého obrazu o mně. Mám udělaný rozbor od ekonoma a druhý odborník - éf konsolidační firmy - na tom teď pracuje, ale momentálně je na dovče, take a za týden.
Úvěry zatím s vypětím vech sil splácím, jene pak mi zase rostou dluhy u malých dodavatelů, take musím setsakra hlídat, jestli u nám někdo nehrozí vymahačskou firmou, to se pak musí zaplatit hned.
Monost krachu u mám promylenou, pokud to bude třeba, tak mi s tím pomůe ta konsolidační firma, prodá se dům i lékárna a snad z toho vechno splatím nebo mi zbyde jen něco málo ke splácení (to kdyby se povedlo komplet lékárnu prodat za 3 mega). No a pak si najdeme nějaký malý byt a necháme se zaměstnat a budeme ít z ruky do huby. Ale bez dluhů
Upravil(a) Rosamunda (9. 2. 2010 15:56)
Není tady
Ros, jsi statečná holka a drím Ti palce taky v tom svrabu nebudete ít věčně, neboj ...
Není tady
No tak jsem poprvé kousla do toho kyselého jablka a řekla jsem plnou pravdu té mladí laborantce - je to moje kamarádka, tak to bylo jednoduí. Probraly jsme co a jak, dokonce mi nabídla, e by se nechala na těch 20 měsíců, co zbývá té druhé do důchodu, zaměstnat jinde a pak by se vrátila. Vzala to normálně s tím, e oni to vichni vědí, tak jsem si oddechla, e aspoň něco mám za sebou. Nebýt Lexaurinu, nevím, jak bych to zvládla.
S uklízečkou a tou druhou laborantkou budu mluvit a přítí týden, nejdřív to ve čtvrtek detailně proberu s účetní, jak se to ve vlatně dělá, co jim musím zaplatit, jestli není nějaká monost, jak jim to odstupné nedávat hned, kdy nemám ani floka. Začínám z toho pomalu taky být na práky, ne-li na Sadskou .
Není tady
Ros, neblbni, copak jsi chlap, aby ses ze veho hnedka skládala ???
A s tím Lexaurinem etři, jako se afránem, ví, e je to silně návykový benzodiazepin! Raději si nech předepsat přímo antidepresiva
Není tady
Kiara napsal(a):
Ros, neblbni, copak jsi chlap, aby ses ze veho hnedka skládala ???
A s tím Lexaurinem etři, jako se afránem, ví, e je to silně návykový benzodiazepin! Raději si nech předepsat přímo antidepresiva
Kiaro, díky za podporu, hezké slovo zahřeje. AD u beru dlouhá léta, ten Lexaurin mám jen jako nárazovku, kdy u mi jektají zuby a třesou se mi ruce a nemůu dýchat. To bych toho pak asik moc neřekla Vdycky jsem měla problémy s mluvením před lidmi a v tomhle případě je to jetě minimálně 2x tak těké - mám trému, mylenky se mi rozlítnou do vech stran, tak proto ten Lexaurin, ale jen 1,5 mg a jen sem tam, tak 1 - 3x do týdne. Je to taková moje záchranná brzda.
Není tady
Stejně buď opatrná a sna se ten Lexaurin pouívat "jenom v nouzi nejvyí" kdy u jó opravdu není zbytí. Třikrát do týdne je i tak dost ... nevykládej si to tak, e Tě zbytečně straím a maluju pověstné čerty na zeď, viděla jsem toho okolo sebe dost
Jinak Tě chválím za praktický a konstruktivní přístup, se kterým řeí problémy s lékárnou. Klobouk dolů, uznávám, e by to bez podpory AD nelo - a osobně neznám nikoho, kdo by byl tak silná osobnost a při řeení takhle závaného problému by se bez podpory léků s přehledem obeel - a drím Ti palce.
Hele, fakt by sis nemohla zařídit aspoň jeden oddychový a relaxační den v týdnu jenom sama pro sebe? Bez ohledu na Munďáka, děti, povinnosti ... třeba například sobotu. Ráno někam zmizet, proít relax a večer přijet ... uvauj o tom, podle mě by Ti podobná akce mohla být uitečná.
Není tady
Kiaro, bohuel nemohla nemám na to prachy
Není tady
Ros, choď aspoň na dlhiu vychádzku, na beky alebo tak... sú aj veci, ktoré nestoja peniaze a pomôu odreagova sa. Potom si pus dobrý film, uvar čajík a skús vypnú aspoň na chvížu mylienky...
Není tady
Brrr, na vycházku je moc zataeno, z toho bych měla akorát depku. Počkám a vyleze Puna. to je ten sníh takový jiskřivý, to se topak prochází Zatím jsem chtěla jít plavat, ale není mi přáno (na kadou kadý měsíc dojde ), tak budu muset počkat i s tímhle.
Zíra na mě myslete, budu projednávat s účetní to propoutění, páč zatím nevím vůbec, jak se to dělá, tak si to s ní nastuduju, chjooo, bojim, bojim
Není tady
Jez vitamíny, jestli nemá peníze, tak levné je třeba zelí a mrkev. Z toho se dá udělat dobrý salát.
Na Tvém místě bych asi neměla mylenky na dovolenou nebo vycházky. Asi bych etřila síly.
Ale zkus si koupit nebo půjčit tu knihu Carnegie - jak se zbavit starostí a začít ít. A uvař si k ní dobrý čaj.
Bude muset vyřeit spousty velmi nepříjemných věcí, tak se v rámci moností etři.
Není tady
Rosamundo, neboj, strach má velké oči. Vechno bude dobré. Já vím, e jsou to jen řeči, ale vím, co proívá.
Potřebovala bys finančního poradce, který má silné zázemí v bankách eventuelně-bance- a nějak ty dluhy umořit. Jinak jak se dostane do rukou ikovných exekutorů- Bůh tě ochraňuj.
Myslím si o tomto co se tady děje svoje a stát nepomáhá. A co si najít k sobě nějakého investora, ze začátku přistoupit i na drsnějěí podmínky, lékárnu nezavírat- to je nemoné v tvém případě. Po čase potom se nějak s investorem domluvit o přijatelnějích podmínkách pro tebe. Ze začátku to chápej tak, aby ses nedostala do spárů exekutorů.
Existují různé weby s poptávkami a nabídkami, a nebo co já vím, něco vymysli. Existuje cesta- musí,musí.
Moná, e ti to pomohlo, moná ne, ale je mitě líto a věřím, e bychom si poplakaly a ......)) drím palce.
Není tady
Ros, tak si zalez s nějakou pěknou kníkou do postele, udělej si horkej čajík a jenom se tak povaluj ... nebo si někde opatři pěknej film na DVD a zkoukni ho ... nebo si udělej domácí zkrálovací salón - manikúra, pedikúra, pleová maska (třeba z domácích zdrojů). Jestli se nechce povalovat, můe jít v rámci moností na procházku nebo na běky, to u záleí na Tobě. Věř zkuené, i bez koruny v kapse se dá proít super víkend ... nejsi sama, která si to musí umět zorganizovat i s minimálními finančními náklady. Nevím, nakolik jsi manuálně zručná a jestli by Tě bavily ruční práce (ití, pletení, háčkování) nebo jiné výtvarničení (korálkování, pletení z pedigu, patchwork, decoupage, obrázky vyráběné ehličkovou voskovou technikou, PC grafika ...)
Tak Ti drím palce, a si alespoň něco vybere, i kdyby to mělo být jenom zachumlání se pod deku a četba
Není tady
Kiaro, ta deka a četba je asi momentně nejlepí volba, s pletením nevím jak dál, páč neumím uplést rukávy a tety, která to umí jsem se jetě nezeptala
Není tady
Tak uple vestu bez rukávů ne, váně, kdy u se rozhodne pustit do pletení, je nejlépe plést podle nějakého vzoru z časopisu, kde je uveden i detailní popis, včetně toho, jak si počínat při pletení rukávů. Co vzor, to jiný postup, take univerzální rada "jak na rukávy" váně neexistuje.
Nic si z toho nedělej, já taky delí dobu mámím z babičky zase jiný postup pletení svetru "od krku", čili "odshora dolů" a nějak mi toto stále zůstává utajeno
Není tady
Tak mi drte tento týden pěsti a ve ostatní, chci si promluvit s tou starí laborantkou, tak potom poreferuju.
Není tady
Není tady
Tak hrdinně oznamuju,ejsem to s ní dnes probrala, vysvětlila jsem jí vechny aspekty a dala jsem jí časdo úterý,aby se rozhodla jestli půjde nebo tu zůstane. Byla bych radi aby la,ale to u nechám koňovi.
Není tady
Toto je hodné demokratické a málo éfovské...
Není tady
No ono to moc jinak nejde, ona je pěkná mrcha a kdybych jí to řekla nějak příli direktivně, tak by mi udělala takovou reklamu, e by si ani pes ode mně kůrku nevzal. S mou předchůdkyní, jetěza lékárenské sluby, se normálně porvala a natrhla jí ucho. Je to domýlivá, vzteklá a mstivá megera, take jsem si hodně oddechla, e to vzala v klidu a nijak na mně neútočila.
Vysvětlila jsem jí dost barvitě, co ji čeká, kdy tu se mnou zůstane, tak si myslím, e si to na 20 měsíců rozmyslí, aby dělala víc práce včetně vytírání podlahy a mytí nádobí za mení peníze. No uvidíme.
Není tady
Rosamundo, dneska je díky krizi vude tak mizerná situace, e paní - a je mstivá a vzteklá megera jak chce - můe být ráda, e to pro ni dopadlo alespoň takhle Teď to záleí jenom na ní - jestli se jí vyplatí být na podpoře, která je o hodně mení neli plat a v jejím případě (předpokládám, e je jí více, ne 55 let) trvá 11 měsíců, nebo to nechat tak, jak to je a těch dvacet měsíců u Tebe odpracovat a doklepat a do důchodu. Já kdy to vezmu selským rozumem s tukou a papírem, tak by se mi na jejím místě vyplatilo u Tebe pracovat a do konce, by za dva lidi a míň peněz pořád je to lepí, ne pobírat malou podporu nebo jít do předčasného důchodu. Práce není, před důchodem ádnou jinou neseene, take jí nezbývá ne zatnout zuby a brát to tak, jak to je Na Tebe jako majitelku nemůe být natvaná nebo rozezlená, protoe podnikatelů, kteří v této době končí je hafo, končí nejenom drobní podnikatelé, ale i větí a velké firmy třeba s 500+ zaměstnanci ... kadý, kdo čte noviny nebo má doma televizi to ví, v čem ijeme a jaká je blbá doba ... bohuel ...
Není tady
Tak je to přesně naopak ne psala Kiara, paní se rozhodla, e se na práci u můe vykalat a e půjde na pracák. To je pro mně docela dobrá zpráva, jene teď nevím, jak se k tomu postaví ta má kamarádka, páč je samoivitelka a kdyby to opravdu krachlo, tak je o ebrácké holi. Mám pocit, e se jí do toho moc nechce . Take to klidně taky můe skončit tak, e tu zůstanu sama jen s tou uklizečkou, kterou jsem původně chtěla vyhodit. Sice nevím, jak bych to pak dělala, ale asi bych to nějak zvládnout musela. Musím vymyslet nějakou strategii, abych té kamarádce byla schopna dát aspoň nějakou jistotu, e to nekrachne hned přítí měsíc. Zítra si o tom promluvím se éfem konsolidační firmy, jestli si myslí, e se to dá přefinancovat nebo spí ne, abych tu sama sobě a té kamarádce nevěela buliky na nos ("nerajtovala na mrtvém koni" )
Není tady