18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem si zaloila tohlevlákno, abych neplevelila jiná. Máte někdo zkuenosti s krachem firmy? Najela jsem sice na úpo*ná opatření, ale asi budu muset propustit 2 enské a vůbec nevím jak do toho, jak jim to říct. Hlavní problém je v tom, e jedna z nich -laborantka- tu pod různými zaměstnavnateli pracuje u cca 30 let, má 20 měsíců do důchodu, lidé ji mají rádi a chodí sem za ní a mám pocit, e kdybych ji propustila, tak mně po tom malém městě roznese na kopytech, e by ode mně ani pes kůrku nevzal. Pak tu mám uklizečku, ta by jít mohla a pak jetě jednu laborantku, té jekolem 40 let, je schopná a zastane spoustu práce, tu bych propustit nechtěla. Nenapadá někoho z vás, jak to zaonačit? Díky za rady.
Není tady
já bych to nijak nezaonačila, já bych bych si je zavolala a popravdě jim vysvětlila, jak se věci mají. Rozumné enské to pochopí.
Tak to prostě v ivotě chodí. Nikdo nemá zaručené, e kdy dostane práci, má ji jistou a do důchodu. Ty hlavně musí zachránit sebe, bez co nejmeních ztrát.
Není tady
Ros, nemůe nic jiného, ne je seznámit s fakty a důsledky z likvidace firmy vyplývajícími. Hlavně neml a neslibuj, e moná někdy... to je k ničemu. Klidně jim řekni, e tě to mrzí, ale prostě jinou monost nemá a nestarej se o to, kdo a jak tě kde roznese. Ty se potřebuje dostat ze sr.aček a zcela upřímně - nejsi charita. Asi bys jim to ale měla říct co nejdřív, aby měly monost se připravit - ne je "vyhodit" ze dne na den.
Není tady
no ROz i kdyby tě po městě roznesla, upřímě, myslí, e by řekla něco víc, ne se u o vás povídá?
a i kdyby ano, tak co? zachránit musí sebe, pak teprve ostatní. a jak ví, ruka, co ti pomůe začíná u tvého ramene, take........jestli a o čem lidi povídají a pomlouvají ti můe být jedno. chvíli budou drbat tebe, pak zase někoho jiného.a ti , co nejvíce drbou málokdy pomůou.
Není tady
Kdy já se nejvíc bojím toho, e kdy tu starí laborantku vyhodím, tak u k nám nepřijde vůbec nikdo. A navíc teď nějak nejsem sto jít do konfliktu, mám z toho strach. No nejsem já pratěná? Napadlo mně, e bych se s ní mohla domluvit, jestli by nenastoupila do předčasného důchodu s tím, e bych ji vzala na 100 hodin ročně na výpomoc. Moná e by to pak nemělo takové dopady, kdyby ty lidi, co chodí za ní viděli, e tam někdy je a někdy ne, tak by neodeli a ona by mně nemohla nikde roznáet. Akorát to musím probrat řádně s tím odborníkem nebo s účetní, kolik bych jí mohla nabídnout k té penzi, aby se mi to vyplatilo.
Samozřejmě vyhodit je "ze dne na den" nechci a ani snad nemůu, ale nejdřív musím mít jistotu, e je tohle řeení to správné - tím myslím tu laborantku, uklízečka má bohuel smůlu.
No a navíc mi jetě nae účetní řekla, e by spí propustila tu mladí, páč proputění té starí by podle ní moná bylo horí ne krach, tak vám nějak nevím.
Upravil(a) Rosamunda (8. 2. 2010 12:13)
Není tady
Ros, před 3 lety jsem stála před podobným problémem. propustit pár lidí od nás z firmy, co tu pracovali třeba 10 let, s větinou jsem si tykala, znala jejich rodinné problémy.
Přiznávám, e po zlé době řeení alkoholismu mého mue, pak po rozvodu, pak po předčasné smrti mého BM byla tato situace ve firmě pro mě čtvrtá psychicky nejtěí v ivotě.
Lidi jsem propotěla podle toho, jak jsou pro mě dál ve firmě potřební a pouitelní, pak podle toho, jak je kdo ochotný a byl mi schopen vyhovět (dostali přednost před těmi, kdo nikdy vstříc v ničem nevyli) a třetí hledisko bylo řekněme sociální - pokud to bylo mezi 2 lidmi z předchozích hledisek nerozhodné, koho mám propustit, tak jsem ve firmě nechala toho, kdo měl na sobě ekonomicky vázané víc lid (děti na V, apod).
Lidem jsem situaci vysvětlila, přiznávám, neudrela jsem se, a brečela jsem u toho já a někteří i oni.
Vem jsem dala ve jak má být - odstupné apod. U některých lidí jsem se bála toho, jak to přijmou. Měli jsme třeba i domácí pracovníky, kteří nemohli na vlastní oči vidět, e dělám co můu, tam jsem se bála toho co ty, Ros, e mi to dají serat. Paradoxně - s těmi jsme se loučili v dobrém, oboustranně v slzách, a moc mě potěila a dojala nabídka z jejich strany - Paní XY, a a pojedete přes nai vesnici, tak se stavte na kafe, ráda vás uvidím.
Pak přímo tady ve firmě jsem měla kamarádku, která to se mnou ve proívala. Viděla na vlastní oči, jak zakázek je míň a míň, jak bojuju jak lev, a jak se nedaří. Její mu navíc pracoval ve stejném oboru a na vlastní kůi znali, e práce objektivně ubylo. Paradoxně - zde, kde jsem naprosto nečekala komplikace, to dopadlo blbě. Kamarádce v jednu chvíli ruply nervy, a řekla mi, e je to moje vina, a e jsem způsobila její těkou ivotní situaci, atd., atd,. bohuel tu větu Je to tvá vina pouila minimálně 6*. Kdy jsem se jí tedy ptala, co by dělala na mém místě, jak to asi mám řeit, nevěděla. Ale tady jsme se bohuel tedy nerozely v dobrém. Kdy se potkáme, pozdravíme se, ale dál nic. Ani já jí nedovedu úplně odpustit to mnohokrát opakované nespravedlivé Je to tvoje vina.
Vichni lidi dostali ve, co jim náleelo (odstupné, placené dny na hledání nového zaměstnání) a velký pugét na rozloučenou.
Kromě toho jediného případu s tou kamarádkou to nakonec dopadlo dobře - mnozí bývalí zaměstnanci k nám občas zajdou aspoň na kafe a kus řeči.
Upravil(a) Blossom (8. 2. 2010 14:46)
Ros, jetě jednou já. Doporučuju - to proputění neodkládej. Pokud ví jistě, e to ekonomicky není únosné, kadý dalí měsíc tě to potáhne dolů a navíc ten psychický balvan (rozhodnout kdo půjde ařícz jim to) bude mít pořád před sebou.
Já zareagovala rychle a teď zpětně vidím, e to bylo dobře. Mnoho nám podobných firem vyčkávalo - třeba se to zlepí, třeba se to otočí. neotočilo. A tyhle firmy pak propoutěly později, ale to u neměly ani na to odstupné, a nebo je to smetlo komplet celou firmu.
My jsme těkou dobu přeili a a přijdou lepí časy, zas můem kdytak růst. Ty, koho to smetlo, po těch je definitivně veta.
Jak říkám - nejtěí bylo rozhodnout koho propustit a koho ne, a říct jim to. Pak u mi bylo líp.
Ale představte si, e pak jsme se vichni ve firmě shodli, e máme vichni práky na nervy - i já. Nesli jsme to patně psychicky vichni.
A dollo i k tragikomické situaci - vzájemně jsme si začli radit, kdy komu ty práky začly zabírat, a jaké mají vedlejí účinky...
Ale hodně těké bylo i to, e po rozhodnutí kdo půjde akdo zůstane, nastalo ve firmě napětí, ne ti dotyční odeli. Někteří z nich útočili slovně na ty, co zůstali, ve stylu Já tu jsem o dva roky dýl ne ty, tak měli vyhodit tebe, a kdybys byla co k čemu, tak půjde sama dobrovolně, abych já-sluebně starí tu mohla zůstat... Bylo to chvílemi zlé. To jsem tam musela vdy vlítnout a kategoricky to utnout - tohle tu rozhodju já, ne vy.
Upravil(a) Blossom (8. 2. 2010 14:55)
Uvař vám oběma kafíčko, sedněte si spolu a začni. Ví Maruko, mám Tě moc ráda, vím e jsi vdycky byla perfektní a spolehlivá enská a pracovnice, ale doba je taková, e současný stav nelze udret.
Mám nějaké dluhy a budu nucena udělat nepopulární opatření. Jedno z nich je, e si nemohu dovolit platit zaměstnance. Tvoje mzda byla tolik, ale spolu s odvody státu to bylo tolik a to je příli.
Zvate spolu monosti, co by mohla kolegyně dělat. Předčasný důchod, pracák, jít marodit, nebo najít práci jinde.
Farmacie je obor zasaený krizí jen minimálně a navíc enský obor - viděla bych anci získat zástup za mateřskou někde v okolí.
Pak bys jí mohla slíbit, e kdybys někdy v budoucnu někoho brala, tak ona by byla první.
Fakt neprotahovat.
Jinak, mimo téma, nejsi v situaci, kdy bys mohla řeit detaily na psychologickém.
Já bych si spí sedla a udělala plán - co dělat.
Jestli se pokusit lékárnu zachránit - na jakém místě by byla, jak by fungovala, v tomto případě bych zvaovala i to, jestli neprodat dům a nesplatit část dluhů - dům lze prodat i se zástavou, je to sloitějí, ale moné. Chtělo by to zadat dobré realitce a jedná o monostech s bankou a přesvědčit Munďáka -tvrdě, reálně.
Nebo uvaovat o krachu - jak to udělat rychle, z čeho a kde budete ít, kdy byste přili o barák a dalí detaily.
Vim o čem píu, podílela jsem se na záchraně 3 zadluených firem, 2 se zachránily, právě jedna za cenu, e majitelé prodali dům. Třetí se nezachránila, přily exekuce a majitelé jsou dnes prakticky bezdomovci.
Jinak úplně chápu, e si neplatí to zdravotní. Při obratu 1,5 mega měsíčně Ti těch 10 000 stejně nepomůe. Buď budou prachy ve firmě a půjčí si je, nebo nebudou a tou desítkou úvěry nesplatí.
Taky Ti tu radí, a si najde práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři vechno seberou a nechají Ti jen ivotní minimum. To ivotní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
Jetě Ti diporučím jednu knihu - Carnegie - jak se zbavit starostí a začít ít. Pomůe Ti, kdy by dolo k tomu krachu. Napíi Ti z ní jednu větu.
Připrav se na to úplně nejhorí, co se Ti můe stát a pak to můe u jen vylepovat.
Teď se do mne určitě pustí řada en, co nemají ponětí, co by Tě v případě krachu čekalo. Ale je jen na Tobě, jak se rozhodne. Neztrácej tady čas, e bude něco vysvětlovat. Má právo na jakékoliv rozhodnutí.
Není tady
Ros a co si nechat obě laborantky,ale zkrátit jim úvazek. Třeba jedna nevydrí a odejde sama ?
Není tady
amely napsal(a):
Uvař vám oběma kafíčko, sedněte si spolu a začni. Ví Maruko, mám Tě moc ráda, vím e jsi vdycky byla perfektní a spolehlivá enská a pracovnice, ale doba je taková, e současný stav nelze udret.
Mám nějaké dluhy a budu nucena udělat nepopulární opatření. Jedno z nich je, e si nemohu dovolit platit zaměstnance. Tvoje mzda byla tolik, ale spolu s odvody státu to bylo tolik a to je příli.
Zvate spolu monosti, co by mohla kolegyně dělat. Předčasný důchod, pracák, jít marodit, nebo najít práci jinde.
Farmacie je obor zasaený krizí jen minimálně a navíc enský obor - viděla bych anci získat zástup za mateřskou někde v okolí.
Pak bys jí mohla slíbit, e kdybys někdy v budoucnu někoho brala, tak ona by byla první.
Fakt neprotahovat.
Jinak, mimo téma, nejsi v situaci, kdy bys mohla řeit detaily na psychologickém.
Já bych si spí sedla a udělala plán - co dělat.
Jestli se pokusit lékárnu zachránit - na jakém místě by byla, jak by fungovala, v tomto případě bych zvaovala i to, jestli neprodat dům a nesplatit část dluhů - dům lze prodat i se zástavou, je to sloitějí, ale moné. Chtělo by to zadat dobré realitce a jedná o monostech s bankou a přesvědčit Munďáka -tvrdě, reálně.
Nebo uvaovat o krachu - jak to udělat rychle, z čeho a kde budete ít, kdy byste přili o barák a dalí detaily.
Vim o čem píu, podílela jsem se na záchraně 3 zadluených firem, 2 se zachránily, právě jedna za cenu, e majitelé prodali dům. Třetí se nezachránila, přily exekuce a majitelé jsou dnes prakticky bezdomovci.
Jinak úplně chápu, e si neplatí to zdravotní. Při obratu 1,5 mega měsíčně Ti těch 10 000 stejně nepomůe. Buď budou prachy ve firmě a půjčí si je, nebo nebudou a tou desítkou úvěry nesplatí.
Taky Ti tu radí, a si najde práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři vechno seberou a nechají Ti jen ivotní minimum. To ivotní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
Jetě Ti diporučím jednu knihu - Carnegie - jak se zbavit starostí a začít ít. Pomůe Ti, kdy by dolo k tomu krachu. Napíi Ti z ní jednu větu.
Připrav se na to úplně nejhorí, co se Ti můe stát a pak to můe u jen vylepovat.
Teď se do mne určitě pustí řada en, co nemají ponětí, co by Tě v případě krachu čekalo. Ale je jen na Tobě, jak se rozhodne. Neztrácej tady čas, e bude něco vysvětlovat. Má právo na jakékoliv rozhodnutí.
Amely, díky za přínosný příspěvek. Ta řeení, cos psala, jsem u rozjela, zadala jsem celou situaci konsolidační firmě, která se mnou u předloni jedno oddluení dělala. Jejich éf mi řekl, e mně můe jedině zachránit dalí konsolidace - kromě úvěru, ve kterém mám zastavený dům (to je ta 1. konsolidace), jsem nasekala díky slibům dodavatele, kterému jsem slepě věřila, dalí 4 úvěry, kadý splácím po 20.000 a to je moc. Take se prý bude snait ty úvěry opět přefinancovat, ale zádrhel je v tom, e u nemám čím ručit, take fakt pochybuju, e by se to povedlo. Otec mi nabídl půl bytu, který má v osobním vlastnictví, jene já nedokáu odhadnout, jak budou chodit pacienti, bojím se , abych pak o tu půlku bytu nepřila. Jak to vidí Ty? A lze vůbec ručit půlkou bytu?
No a na nejhorí u připravená jsem, kdy bych prodala dům, tak mně to sníí splátky akorát o 20.000 a to mi trn z paty nevytrhne, to bych to musela prodat vechno, jene zatím nemám novou nájemní smlouvu na lékárnu, tak to by se to blbě prodávalo.
Jinak sem píu právě proto, e si o těch psychologických aspektech nemám s kým popovídat, Munďák je nemocný - má deprese, rodiče u jsou chudáci takhle dost vyděení a tak tu hledám, kdo by mi "naslouchal" a případně i poradil.
Frigo, ona ta starí laborantka u zkrácený úvazek má a o tu druhou bych nerada přila.
Upravil(a) Rosamunda (9. 2. 2010 8:47)
Není tady
Frigi, to se mi nezdá nejlepí - sice budou dělat obě, ale za pár korun a můe to vést i k tomu, e se jedna druhou pokusí vytípat. I kdy to zní oklivě vůči té starí paní, asi by bylo lepí propustit ji - pravděpodobně u má věk na to, aby byla na ÚP 11 měsíců, co jí pokryje větinu doby do termínu důchodu. Zrovna nedávno jsem si to tak probírala, protoe mě to můe potkat taky a dola k názoru, e to není nejhorí řeení. Pak buď předčasný důchod nebo na těch pár měsíců klidně třeba někde mýt nádobí, abych to překlepala a k důchodu řádnému. Paní by to mohla udělat podobně.
Není tady
Jo Amely, jetě něco - zdravotní pojitění samozřejmě platím, ale neplatím si nemocenskou, take kdy onemocním, nedostanu ani halíř, ale to mi nedali ani kdy jsem si ho platila a teď u si to vůbec nemůu dovolit.
Není tady
Heleno, já bych radi propustila tu starí, jene se bojím, e to pak na tom naem maloměstě bude mít horí následky ne kdybych zkrachovala. Oni vichni zaměstnanci vědí, jak na tom jsme, ale nevím, jak by to nesla právě ona, kdybych jí řekla, e ji propustím. Navíc jsme v takovém srabu, e ani nemám na to zákonné odstupné, tobych jí musela zase slpácet, tak já nevím. Papírově jsem sce ve zisku, ale reálně nemám ani floka.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Heleno, já bych radi propustila tu starí, jene se bojím, e to pak na tom naem maloměstě bude mít horí následky ne kdybych zkrachovala. Oni vichni zaměstnanci vědí, jak na tom jsme, ale nevím, jak by to nesla právě ona, kdybych jí řekla, e ji propustím. Navíc jsme v takovém srabu, e ani nemám na to zákonné odstupné, tobych jí musela zase slpácet, tak já nevím. Papírově jsem sce ve zisku, ale reálně nemám ani floka.
pokud to vědí, tak to nebude a takový problém jí to říct.
nezlob se na mě, ale já mám pocit, e ty místo toho, abys tvrdě la za tím, e zachrání sebe , tak pořád zachranuje okolí, lékárnu, Mundaka. Prosím tě, konečně pochop, e zachránit musí sebe, pak si klidně dovol luxus záchrany ostatních nebo přemýlení o tom, jak to ty ostatní zvládnou.
Není tady
to je pravda, jene nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.take to není dobrá rada.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Jo Amely, jetě něco - zdravotní pojitění samozřejmě platím, ale neplatím si nemocenskou, take kdy onemocním, nedostanu ani halíř, ale to mi nedali ani kdy jsem si ho platila a teď u si to vůbec nemůu dovolit.
Myslela jsem to tak, jak to píe, přepsala jsem se, promiň.
Při té úvaze jsem vycházela z toho, e dům má o dost vyí hodnotu, ne je hodnota toho úvěru, k vůli kterému je zastaven. e by tady byla rezerva, ale asi není.
Kdyby to bylo před tím rokem a půl, tak bych Ti doporučila zváit monost přetransformovat firmu na sro., teď u by to ale mohlo být bráno jako podvod.
Pokud vím, tak půlkou bytu ručit nemůe. Ten byt rodičů bych si nechala jako zálohu pro nejhoí případ, kdybys zkrachovala - tak a se mají aspoň kluci kam nastěhovat. Kdy jim bude 18 ? To se ptám proto, e v případě krachu bych k tátovi přihlásila jen kluky a sebe na ohlaovnu pro bezdomovce a oficiálně bych tam chodila jen na návtěvu. Aby jim tam nechodili zbytečně exekutoři. Nechci děsit dopředu, to je jen úvaha.Byt rodičů bych v této situaci nezastavovala.
Já si tu situaci po ekonomické stránce dovedu představit, ale - nevím.......
Asi jsi u uvaovala i o tom, jak by se daly zvýit trby, jaké dalí sluby by ly nabízet.
Jinak, i kdybys zkrachovala, tak bys nebyla první ani poslední, teď nemá smysl si to vyčítat. Jen bych se zajímala o informace, jak s tím ít.
Není tady
Ros, jetě důleitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spí mluví jen o zetíhlení firmy-proputění jedné z pracovnic, jen neví která to má být.
Napi tedy , zde lékárnu zavírá úplně, a nebo jen zetíhluje.
To je velmi důleité, od toho se můou odvíjet rady. K obojímu ti mám co říct. Krachu jsem se před 3 lety obávala, ve jsem si kolem toho zjiovala, natěstí se to podařilo odvrátit právě zetíhlením firmy a u 3 roky jsme zas v plusu, i kdy - velmi mírném, ale na dobu krize je to pořád úspěch.
Tak napi přesně oč u vás jde a podle toho ti můu napsat zkuenosti a rady.
A rada č. 1: NEOTÁLEJ S TÍM, čím dřív do toho řízne, tím líp, jinak to povalí stejně před sebou jak zvětující se balvan.
Jetě jen k tomu ručení bytem otce (či jeho polovinou) - doporučuju touto cestou nejít a jeho byt v ádném případě nezastavovat.
Kdytak bys snad měla aspoň kam jít, kdybyste přili o dům. Ale být bez domova víc členů rodiny a ít s pocitem, e táta přiel neúspěchem mého podnikání o střechu nad hlavou ve stáří, to bych asi já psychicky neunesla.
Riziko ztráty toho tátova bytu je zde straně veliké, při 7 mega dluhů, bohuel....
Upravil(a) Blossom (9. 2. 2010 9:44)
agewa napsal(a):
to je pravda, jene nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.take to není dobrá rada.
Jene kdy vezme v úvahu tu dlunou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyovat, e nebude ance to splatit nikdy.
Vycházela jsem z toho co říkal Rosamundě ten ekonom. e kdy zavře, tak nemá do smrti anci ty dluhy splatit.
pro zajímavost, lidé co jedou tramvají na černo, dostanou pokutu 1000 Kč, ale kdy to nezaplatí a vymáhá to exekutor, tak musí zaplatit 12 000.
I kdyby měla splácet jen těch 7 milionů, tak si to rozpočítej, kolik by musela splácet a jak dlouho.
Neposílám ji na sociálku, jen píu o vech variantách.
Není tady
Oni vichni zaměstnanci vědí, jak na tom jsme, ale nevím, jak by to nesla právě ona, kdybych jí řekla, e ji propustím.
Ros, tobě teď bohuel nezbývá nic jiného, ne nebrat ohledy na okolí. Vzpomněla jsem si na pravidlo platící při problémech v letadle - dýchací přístroj nasazují rodiče nejdřív sobě a teprve potom dětem. Určitě ví proč.
Není tady
Take děfčata, děkuji moc za rady vem.
Blossom: Ros, jetě důleitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spí mluví jen o zetíhlení firmy-proputění jedné z pracovnic, jen neví která to má být.
Napi tedy , zde lékárnu zavírá úplně, a nebo jen zetíhluje.
Ten ekonom mi doporučil abych propustila 2 lidi, sníila stav skladu a čekala na zázrak tak maximálně 1/4 roku a pkud by se zázrak nakonal, tak abych to zavřela. Take je to něco mezi zetíhlením a krachem. Proto jsem hned la do konsolidační firmy, jestli by mi s tím nepomohli, páč dle toho ekonoma i dle éfa té konsolidační firmy nebýt toho předluení, tak by to byl docela dobrý byznys. Take zatím se budu snait firmu zetíhlit a uvidím, jestli to něco přinese.
Co se týče ručení bytem rodičů, právě jsem chtěla znát vá názor, taky si myslím, e takhle to nejde, jetě mít výčitky, e děda nemá kde bydlet.
A co se týče dluhu, momentálně řeím cca 2,5 mega, ten zbytek je ta 1. konsolidace a dluh z obchodního styku, mám dlouhou dobu splatnosti, take proto. Pokud by se mi podařilo zkonsolidovat i těch 2,5 mega na rozumnou splátku, tzn. tak asi 30.000, tak bych nic zavírat nemusela. Jen ty pacienti by u sakra mohli začít víc chodit.
Není tady
amely napsal(a):
agewa napsal(a):
to je pravda, jene nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.take to není dobrá rada.Jene kdy vezme v úvahu tu dlunou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyovat, e nebude ance to splatit nikdy.
Vycházela jsem z toho co říkal Rosamundě ten ekonom. e kdy zavře, tak nemá do smrti anci ty dluhy splatit.
pro zajímavost, lidé co jedou tramvají na černo, dostanou pokutu 1000 Kč, ale kdy to nezaplatí a vymáhá to exekutor, tak musí zaplatit 12 000.
I kdyby měla splácet jen těch 7 milionů, tak si to rozpočítej, kolik by musela splácet a jak dlouho.
Neposílám ji na sociálku, jen píu o vech variantách.
kdy vyhlásí osobní bankrot, tak to není do smrti.musela by se zeptat na podrobnosti, ale je tam , myslím , doba 5 let. a to by se u moná vydret dalo.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Blossom: Ros, jetě důleitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spí mluví jen o zetíhlení firmy-proputění jedné z pracovnic, jen neví která to má být.
Napi tedy , zde lékárnu zavírá úplně, a nebo jen zetíhluje.Ten ekonom mi doporučil abych propustila 2 lidi, sníila stav skladu a čekala na zázrak tak maximálně 1/4 roku a pkud by se zázrak nakonal, tak abych to zavřela. Take je to něco mezi zetíhlením a krachem. Proto jsem hned la do konsolidační firmy, jestli by mi s tím nepomohli, páč dle toho ekonoma i dle éfa té konsolidační firmy nebýt toho předluení, tak by to byl docela dobrý byznys. Take zatím se budu snait firmu zetíhlit a uvidím, jestli to něco přinese.
Co se týče ručení bytem rodičů, právě jsem chtěla znát vá názor, taky si myslím, e takhle to nejde, jetě mít výčitky, e děda nemá kde bydlet.
A co se týče dluhu, momentálně řeím cca 2,5 mega, ten zbytek je ta 1. konsolidace a dluh z obchodního styku, mám dlouhou dobu splatnosti, take proto. Pokud by se mi podařilo zkonsolidovat i těch 2,5 mega na rozumnou splátku, tzn. tak asi 30.000, tak bych nic zavírat nemusela. Jen ty pacienti by u sakra mohli začít víc chodit.
to jako váně? není to zase jen zbytečný hazard,??
Není tady
agewa napsal(a):
amely napsal(a):
agewa napsal(a):
to je pravda, jene nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.take to není dobrá rada.Jene kdy vezme v úvahu tu dlunou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyovat, e nebude ance to splatit nikdy.
Neposílám ji na sociálku, jen píu o vech variantách.kdy vyhlásí osobní bankrot, tak to není do smrti.musela by se zeptat na podrobnosti, ale je tam , myslím , doba 5 let. a to by se u moná vydret dalo.
Agewo s osobním bankrotem by museli souhlasit věřitelé a Ros by musela splatit asi 30%. Osobní bankrot musí povolit soud, to si Ros nemůe vyhlásit sama. A není jisté jestli by jí to povolili.
Samozřejmě bych se na monosti informovala - naděje umírá poslední.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Napi tedy , zde lékárnu zavírá úplně, a nebo jen zetíhluje.Ten ekonom mi doporučil abych propustila 2 lidi, sníila stav skladu a čekala na zázrak tak maximálně 1/4 roku a pkud by se zázrak nakonal, tak abych to zavřela. Take je to něco mezi zetíhlením a krachem. Proto jsem hned la do konsolidační firmy, jestli by mi s tím nepomohli, páč dle toho ekonoma i dle éfa té konsolidační firmy nebýt toho předluení, tak by to byl docela dobrý byznys. Take zatím se budu snait firmu zetíhlit a uvidím, jestli to něco přinese.
Psala jsem Ti to u. Tak se zaměř na to, co udělat, aby víc chodili. Jaké výhody oproti konkurenci jim nabídne? U nás v lékárně máme věrnostní karty, načítají se nám zaplacené peníze a pak máme slevy. Rozíření sortimentu? Lepí ceny? Dovoz domů - třeba seniorům papírové pleny? Nevím, třeba někdo poradí víc.
Není tady