|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Muži to samozřejmě mají jinak než ženy. Po stovky tisíc let jsme každé pohlaví fungovali se zcela odlišnými úkoly a ta stovka dvě posledních let na tom nic moc nezměnily.
Je tedy dobré to vědět, ale taky to není potřeba používat jako zeď, za kterou se dá leccos schovat.
A taky to nemáme až zas TAK jinak, abychom se nedohodli 
Nu a osobní "nastavení - temperament" s touhle "druhovou odlišností" mezi muži a ženami nemá vcelku nic společného 
Není tady

oba (babí a Pisatel)vedle jak ta jedlé
zase 
Upravil(a) Kaštanka (9. 2. 2010 19:00)
Není tady

Kaštanka napsal(a):
oba (babí a Pisatel)vedle jak ta jedlé
zase
Dobre mi tak! ;-)
Není tady
Jasně, že to mají muži "jinak" než ženy.
Vyplývá mi to z jejich rodového určení. Lovit, dobývat, tokat a natřásat barevná brka před pářením. Ale není to psáno pejorativně ..to vůbec.
Žena pečuje o potomstvo - také se nabízí.
V dnešní době je to samozřejmě už jinak, nejde to brát jako v pravěku, "loví" třeba oba, ale ty hormony a nevímcoještě budou takto nasměrovány zřejmě pořád.
Zbytek bych řekla, že závisí na naší inteligenci /všeho/, schopnostech, povaze, přizpůsobování se, sebevědomí atd, atd.
proto třeba někdo(třeba paní A), ne že by mužskou nevěru omlouvala, ale třeba zjistí, že co ona může udělat, to je jen práce na sobě. a proto se do ní hned pustí A když svůj díl práce odvede, pak se teprve koukne na druhého, jak se to odrazilo , ne dřív. Tady možná dochází k tomu omylu, nedorozumění, že já musím a on ten partner nemusí nic...
A ve skutečnosti jsem zjistila, že muž zase nepotřebuje tolik, že jsou v podstatě jednoduší. Zase nemyšleno pejorativně. 
Upravil(a) Wiki (10. 2. 2010 13:42)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Muž a žena se DOPLŇUJÍ, proto to prostě nemohou mít STEJNĚ, ale musejí to mít JINAK
Ano, je to tak, skutečně se doplňují, a to po všech stránkách.
To lze na průřezu množení i dokázat 
Není tady
Vyplývá mi to z jejich rodového určení. Lovit, dobývat, tokat a natřásat barevná brka před pářením. Ale není to psáno pejorativně ..to vůbec
Jak tak koukám kolem sebe, tak mám pocit, že tahle role se obrátila 
Já jsem ale stará škola, mně se líbilo, jak to "bejvávalo" 
Upravil(a) dixina (11. 2. 2010 8:24)
Není tady

dixina napsal(a):
Vyplývá mi to z jejich rodového určení. Lovit, dobývat, tokat a natřásat barevná brka před pářením. Ale není to psáno pejorativně ..to vůbec
Dixi
souhlas 
Není tady
Ale no tak holky, oběcně lze říci, že v podstatě jsme stejní bo muži umí stejně dobře prát, vařit, žehlit i o toho potomka se postarat, ulovit mamuta či sbírat bobule. Stejné to máme i v tom co asi tady se řeší a to onen vztahový stav. Rozdíl je v prkotině a to v "přístupu" a možnostech. Ano přznávám, že žena onu "lásku" (chápejte vztah) prožívá víc srdcem, emocí, kdežto muž tak jemný emoční (až asi na 4% ale to je jinde či do jiného vlákna) není, ale tu lásku cítí stejně.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Ale no tak holky, oběcně lze říci, že v podstatě jsme stejní bo muži umí stejně dobře prát, vařit, žehlit i o toho potomka se postarat, ulovit mamuta či sbírat bobule. Stejné to máme i v tom co asi tady se řeší a to onen vztahový stav. Rozdíl je v prkotině a to v "přístupu" a možnostech. Ano přznávám, že žena onu "lásku" (chápejte vztah) prožívá víc srdcem, emocí, kdežto muž tak jemný emoční (až asi na 4% ale to je jinde či do jiného vlákna) není, ale tu lásku cítí stejně.
Samozrejme. Zeny ty rozdily zbytecne moc dramatizuji ...
Ja osobne dokazu switchovat svoje mysleni mezi tzv. muzskym a zenskym skoro vzdy.
Upravil(a) baba.jaga (11. 2. 2010 9:32)
Není tady

dixina napsal(a):
Jako obvykle, mam opacny nazor. Mne se to zase naramne libi. Nemusim nic. Nemusim se vdavat, mit deti, zehlit, varit, malo vydelavat, sedet v koutku a drzet hubu.
Ale muzu lovit, dobyvat a taky to obvykle delavam.
Upravil(a) baba.jaga (11. 2. 2010 9:39)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
dixina napsal(a):
Já jsem ale stará škola, mně se líbilo, jak to "bejvávalo"Jako obvykle, mam opacny nazor. Mne se to zase naramne libi. Nemusim nic. Nemusim se vdavat, mit deti, zehlit, varit, malo vydelavat, sedet v koutku a drzet hubu.
Ale muzu lovit, dobyvat a taky to obvykle delavam.
No tak osobně se považuji za vysoce emancipovanou ženu, rozhodně nesedím v koutku a nedržím hubu 

Taky jsem nemusela mít děti a nemusela jsem se vdávat, ale já jednoduše chtěla.
Měla jsem svým příspěvkem spíše na mysli to, že to bývalo fajn, že ten lovec a dobyvatel byl muž, že to bylo o dvoření a že se mi docela příčí, když vidím, jak u baru stojí hoši a děvčátka jim podlézají, nabízejí se jim a v podstatě je loví. Tohle se mi fakt hnusí.
Samo, že nehážu všechny chlapy do jednoho pytle 
A doma? Mám to nejlepší pod sluncem, vůbec mu nevadí, že musí chytit hadr do ruky, nafedrovat myčku a nebo třeba vyprat a pověsit prádlo.
Není tady
Pisatel napsal(a):
naprosto s Tebou souhlasím 
Není tady

dixina napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
dixina napsal(a):
Já jsem ale stará škola, mně se líbilo, jak to "bejvávalo"Jako obvykle, mam opacny nazor. Mne se to zase naramne libi. Nemusim nic. Nemusim se vdavat, mit deti, zehlit, varit, malo vydelavat, sedet v koutku a drzet hubu.
Ale muzu lovit, dobyvat a taky to obvykle delavam.No tak osobně se považuji za vysoce emancipovanou ženu, rozhodně nesedím v koutku a nedržím hubu
Taky jsem nemusela mít děti a nemusela jsem se vdávat, ale já jednoduše chtěla.
Měla jsem svým příspěvkem spíše na mysli to, že to bývalo fajn, že ten lovec a dobyvatel byl muž, že to bylo o dvoření a že se mi docela příčí, když vidím, jak u baru stojí hoši a děvčátka jim podlézají, nabízejí se jim a v podstatě je loví. Tohle se mi fakt hnusí.
Otazka preferenci. Ja zase radeji lovim, protoze proste rada vybiram sama ;-))
Upravil(a) baba.jaga (11. 2. 2010 10:23)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Otazka preferenci. Ja zase radeji lovim, protoze proste rada vybiram sama ;-))
potfory jedny

Není tady
I když jsem (bývala jsem
) lovená, tak jsem si vybírala.
A doufám, že výběr se vyplatil
Zatím dobrý 
Není tady
Babo, i když s Tebou v mnoha věcech nesouhlasím, tak Tě považuji za inteligentní ženskou, a proto věřím, že mi rozumíš 
Není tady

dixina napsal(a):
Babo, i když s Tebou v mnoha věcech nesouhlasím, tak Tě považuji za inteligentní ženskou, a proto věřím, že mi rozumíš
Da se rict, ze ti rozumim i kdyz celkove nesouhlasim ;-)))
Pokud se ti libi byt lovena, tak proc ne. Ja takova nejsem. Mne, kdyz se neco libi, tak si pro to proste jdu ;-)) Lovim.
Upravil(a) baba.jaga (11. 2. 2010 10:48)
Není tady

Ja sa rada nechávam loviť, ale občas sa stárcajú kontúry toho, kto loví a kto je lovený
- a to sa mi na tom páči. Asi sa mi občas viac páči samotná hra ako výsledok... 
Není tady
Koukám, že Selima, Baba.jaga, Dixína a některé další dámy, jsou jasné, aby na ně byla hozena síť a staly se pacientkami nejbližší psychiatrické kliniky.Od kdy pevnost dobývá obléhající vojáky dobyvatele? 
Není tady
Selima napsal(a):
Ja sa rada nechávam loviť, ale občas sa stárcajú kontúry toho, kto loví a kto je lovený
- a to sa mi na tom páči. Asi sa mi občas viac páči samotná hra ako výsledok...
Já bych svůj výběr partnera popsala tak, že si vyberu sama a pak se "nechám" ulovit. 
Není tady
Pisatel napsal(a):
Koukám, že Selima, Baba.jaga, Dixína a některé další dámy, jsou jasné, aby na ně byla hozena síť a staly se pacientkami nejbližší psychiatrické kliniky.Od kdy pevnost dobývá obléhající vojáky dobyvatele?
Nerozumím. A zejména druhé větě..ani nevyčtu podmět a přísudek, šlo by to napsat jinak? 
Není tady
Wiki nevím jak ti vysvětlit, že tou pevností je žena a obléhajícími vojáky muži dobyvatelé? 
Není tady

Pisatel napsal(a):
Wiki nevím jak ti vysvětlit, že tou pevností je žena a obléhajícími vojáky muži dobyvatelé?
Hele, Pisateli, Tebe někdy nějaká ženská lovila? Mně teda ne (nebo jedna teda možná jo
) ale jináč jsem to musel vždycky vokecat já... 
baba.jaga napsal(a):
Mne, kdyz se neco libi, tak si pro to proste jdu ;-)) Lovim.
A jak to děláš, babi?
Mně by to fakt zajímalo, bez ironie...
Upravil(a) Mikeš (12. 2. 2010 14:55)
Není tady

Wiki napsal(a):
Já bych svůj výběr partnera popsala tak, že si vyberu sama a pak se "nechám" ulovit.
Řekl bych, že takhle to praktikuje většina ženskejch... 
Není tady