29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
29.10 se narodilo první zimňátko Daneček PetiP
19.11 Zimňátka jsou plně v provozu narodila Kamilka Dajaje
21.11 se narodila Deniska Fufíkovi
3.12 nastoupila Potvůrka do porodnice na vyvolání
9.12 má Potvůrka už u sebe princezničku Sofii
15.12 A smršť holčiček pokračuje...očekávaná Anežka se narodila Brusince
18.12 Máme další zimňátko od Račice, Ondrášek
20.12 zimňátka pokračují..Pajtašek má Lukáška už u sebe
21.12 Raiem přesně v termínu se narodil Danielek
31.12 nastoupila Mag do porodnice na vyvolání
3.1 se Mag dočkala svojí Agátky
7.1 nastoupila Nikiska na vyvolání
9.1 se Nikiska dočkala chlapečka Tomáška
18.1 u Cream se vyvolávat nebude, Mikulášek vykoukl sám
22.1 Mauska má Honzíka
24.1 Zcela nečekaně má Corine Maximka
25.1 Marluk má Tomáška
27.1 nás překvapila Annie synem Jakubem narozeným 26.1
28.1 Jitulak má Terezku po plánovaném CS
31.1 Clari téměř v přímém přenosu má Kristýnku
4.2 a další téměř přímý přenos Leninky Matýsek vykoukl
7.2 Market nás ráno naprosto překvapila Matyáškem
chlapečka čeká: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Cream
holčičku čeká: Brusinka, Mag, Jitulak, Clariceann
SUDINA 32 let, snažení 2 měsíce po revizi 11/08
termín porodu: 23.2.
srdíčko potvrzeno: ---
NT screening: triple testy
první pohyby:
chlapeček
SISSI 29 let, snaženíčko o první dítko od března 2005, endometrióza, 3x IVF, IUI a DIPI a nakonec si příroda poradila sama
termín porodu: 28.2.
srdíčko potvrzeno:10.7.
NT screening: triple testy
první pohyby: 19 tt
chlapeček - jméno stále řešíme
PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g
DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g
MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm
MAUSKA 28 let, Mikulášek se narodil41+4tt 22.1.2010
CORINNE 33 let, Maxime Henri se narodil39+6tt 24.1.2010, v 8:57, 3480g a 50cm
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Upravil(a) sissi (9. 2. 2010 19:10)
Není tady
Baf
Tak Sudi a Sissi
Není tady
mag napsal(a):
Baf
Tak Sudi a Sissi
Tak to nevím..pokud si mimča rozmyslí až v termínu, tak tenhle chlívek nebude ten náš
Jsem se ted válela ve vaně...to mi dělá dobře na bříško
Upravil(a) sissi (7. 2. 2010 20:28)
Není tady
Jé Sissi, díky, jsem poněkud zabržděná po celým dni.
Tak těhulky tfuj, tfuj, ať to máte rychle za sebou
Ještě týden a něco si nechte mimísky u sebe a pak šupky ven
PetraP napsal(a):
Už jsem tu
Doufám, že to Marluk zítra zvládne
děkuji Peti že na mně myslíš, začínám být nervozní tak půjdu raději zalehnout, ještě mám pocit, že mám nějak málo mléka a malý když nespí tak chce pořád prso, a když si ho zmáčknu tak mlíko teče, ale on pije jen ze začátku a pak jen dujdá, a když ho položím do postýlky tak zase hledá a já nevím jestli nemá hlad:dumbom: Už aby to bylo za mnou začínám panikařit.
Není tady
Ahoj holky,
jak koukám, tak nám moc času do rozpadnutí chlívku nezbývá. Tak hodně štěstí, těhulky.
My jsme týden doma, dost bojujeme s kojením. Mlíko se mi spustilo až šestý den a to jenom z jednoho prsu, takže příkrmy už v porodce.
Druhé se uvolnilo až devátý den.
Malý u prsu furt spí, takže při kojení budit a zase budit a pak stejně odstříkané mléko z láhve.
Kojím přes kloboučky /jak jsem zjistila, tak spíš se o kojení pokouším/ a po více než půlhodinové mordě, kdy jsem ho budila a jakž takž sál, jsem zjistila, že nevypil vůbec nic.
Tak to se mnou v kombinaci s hormony zacvičilo, že jsem jenom brečela.
Opatrujte se.
Není tady
Ahoj kočky, tak Market psala o svém porodu, čekatelky to jistě potěší, my zbylé můžeme jenom tiše závidět
Ve tři jí vzbudily bolesti po 6 min., ale daly se prodýchat, v půl čtvrté jí odtekla voda, ve 4 byli v porodce, 20 min. monitor, prohlídka a rodit. Na 4 zatlačení byl MAtýsek venku. šití nic moc, stehy bolí, přežit se to dá. matýsek se snaží sosat, tak snad bude mít co. mám vás moc pozdravovat.
Není tady
marluk, neboj, bede to ok a brzo jsi zpátky doma u tomáška.
annie, ahoj to zná hodně z nás, ale vydrž, ono se zadaří
Není tady
marluk-hodně štěstí na dnešek
jéééééééé mag-to je krásná zpráva od markétky-konečně něco povzbuzujícího po těch hororech -no to je fakt nádhera-moc jí to přeju
potvůrko-takhle to mám v plánu-ještě tak týden a prd ho ven -nejlíp jako markét
-vid sissi
anie drž se
Není tady
Ahoj matky-čekatelky, koukám, že už i Market "to má za sebou"
A asi to bylo solidně ve fofru, tak to je supeeeer! Jestli jí budete některá psát, tak že jí pozdravuji a gratuluji!
Není tady
Dobre rano
Tak ta naše princezna s nami pěkně cvičí Mam stejne pocity jako Marluk:( jestli nemam malo mlíka,protože mala pořad chce pít a zda se mi ,že nedostava dost.Dnes jdeme k dr.tak jsem zvědava na vahu
A dost bojujeme se škytavkou
Přitom je najezena,přebalena.
Holky davate prckovi dudlík?? Ja jsem včera nevydržela a zkusila jí ho dat,ale se mi zda,že byla ještě víc vztekla,když zjistila,že z něj nic neteče
Peti do čeho oblekaš maleho,když ho nechavaš doma u toho okna??
Marluk moc držím palečky at to dobře dopadne
Tak ja se jdu chystat na tu cestu k dr. Terezka je uplně hotova,když jí začnu balit
A v te autosedačce se mi zda takova utopena a jakoby zlomena
Už aby bylo po zimě a my je nemuseli tak navlíkat.
Mějte hezky den
Není tady
mag napsal(a):
Ahoj kočky, tak Market psala o svém porodu, čekatelky to jistě potěší, my zbylé můžeme jenom tiše závidět
Ve tři jí vzbudily bolesti po 6 min., ale daly se prodýchat, v půl čtvrté jí odtekla voda, ve 4 byli v porodce, 20 min. monitor, prohlídka a rodit. Na 4 zatlačení byl MAtýsek venku. šití nic moc, stehy bolí, přežit se to dá. matýsek se snaží sosat, tak snad bude mít co. mám vás moc pozdravovat.
Brý ráno
Já chci taky takový Volala jsem na tu sociálku o doplacení metřské do 7600.- Že mám jít na uřad práce a tam vyplnit nějaký fialový tiskopis a doplacení..pak ho poslat potvrdit na sociálku a dát zpět na uřad. No, ale nevím jak dojdu UP...a jaký že tiskopis. Hledala jsem na netu nějaký, ale nenašla jsem asi ten správný
Ony že ho žadatelky na UP dávají..já jsem nic nedávala..jen zaměstnavateli..
Není tady
ježiš to je super že měla Marki takový fajn porod ale jak to přijde, že někdo trpí a někdo to má tak pohodové? Jak se mám asi odhodlat k dalšímu miminku, když je to taková sázka do loterie, có?
Jinak dobré ránko kočičky
My máme dneska poprvé doma vykoupáno, kojíme ostošest - myslím že budu muset odstříkávat, sem tam se mi začínají dělat v prsou takové ty velké boule a to není dobré.. A to je přitom Kikuša pěkný bumbrlík.
Zatím je pořád hodná, budí se v noci jen dvakrát, takže teď vpohodičce poklízím, a píšu mailíky atd.
Jo a napíšu tu slohovku..ale ta moje bude o třech větách
Není tady
Ahoj clari, mlíko závidím, já mám teda akorát, ale každé kojení je dvakrát z každého prsu a celkem to trvá skoro hodinu
Na ty tři věty jsem fakt zvědavá
Jinak hlásím, že Agi má 4 kilča A spí
TAk asi půjdu něco dělat
sissi, tak zavolej přímo na ÚP.
Není tady
Ahoj holky,
Annie vydrž! To kojení je fakt boj, ale výhra stojí za to
Jitu .... v té místnosti je cca 15 stupňů, takže mu na jeho domácí oblečení dám takovou lehkou kombinézku a lehkou čepici a dám do fusaku, kterej neutahuju, aby se nezpotil. A takhle je v té tašce od kočáru, která není zapnutá. A je přímo pod oknem a je spokojený. Záleží na té teplotě v místnosti. Zkus tam chvilku být a podle toho , jak bude tobě a jak by ti bylo kdybys tam spala, oblékej prcka. A třeba přidej deku navíc. Oni jsou přece jen hodně malinký.
Marluk ... to dobře dopadne. Chlapi to v pohodě zvládnou a ty už budeš v pořádku. A málo mlíčka nemáš, když jsi při kojení ještě odstříkala 300 ml
Mag ... děkujem za zprávy. Moc Markeet pozdravuj a že už se na ní těšíme
Clari .... takže pohodička, jo? Neboj .... to přejde
My jdeme dneska odpoledne na to oční. Tak nám držte prosím palčáky, ať mu to očíčko nemusí prošťouchávat
A já jdu teď mejt koberec. Kocour včera prolezl oknem na uhlí , a tak jak byl zprasenej tak nám vlezl do bytu. A béžovej kobereč má teď černý vzor tvaru kočičích tlapek
Není tady
Clari, jak píšte Petra... já měla 14 dní taky velkou pohodu
Peti, to ale může být pěkný vzor tak to tak nech....
Na očním držíme palce, dej vědět.
A už taky jdu
Není tady
Mag, jj, volala jsem tam, ale baba dojde až po obědě a jiná mi to říct asi nemůže. Na soc byla mladá příjemná žába.
Není tady
holky-a už máte věci který jste koupili a příjdou vám k ničemu?????
já furt přemýšlím že bych si spíchla ten kojící polštář-ale u adámka jsem se bez něj obešla tak nevím zda to dělat..... no a dumám nad odsávačkou mm-bez tý jsme se taky obešli..... já měla mlíka ako a odstříkávala jsem jen když se hodně nalili..... -a to bylo teda utrpení......
mě to učila kámoška-u toho jsme se tenkrát natlemili-s kozama nad umyvadlem jsme odstříkávali mlíko
Není tady
Téma zavřeno