19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj holky,
moje malá bude nastupovat úderem svých 3.narozenin (od dubna) do kolky. Máme ve kolce známou ředitelku, proto jsme se domlouvali, e můe nastoupit hned, jak bude mít 3 roky. Jene mám trochu strach, e tam vlastně bude nejmladí...poslední dobou toti nejsou místa ve kolce a dávají přednost starím dětem, take vechny děti budou od ní starí nejméně o rok i víc.
Mám obavy, aby to nebylo pro ni moc náročné, kdy tam bude jediná tak malá. Co si o tom myslíte? Je rozumné ji tam u teď dávat?
Jinak je dcerka hodně vepředu co se týče jazykové i sociální stránky, take si myslím, e o moc pozadu za nimi nebude.
Upravil(a) Maharishi (6. 2. 2010 18:18)
Není tady
Ahoj Maharishi, vůbec se toho neboj. Můj syn u je to tedy nějaký ten pátek co chodil do kolky. Byl ve třídě, kde byly děti od 3 let a předkoláci, taková míchanina. Starí museli pomáhat mladím a hlavně se nenaučil zpětně vatlat. Vím, e si na to maminy stěovaly dítě jim hezky mluvilo a přilo k mladím nebo stejně starým a bylo po hezkém povídání.
Přeji malé a se jí tam líbí.
Není tady
ahojky..souhlasím s Janinkou
..pracuji ve kolce..sama tam mám tříletou Verunku...a vidím jak ti starí mladím pomáhají.. jsou nad nimi ,,kápo"
ale berou to dětinsky..jako- to nesmí-tak to udělej..a dětičky se od nich tímto učí..
Tak snad to i u vás proběhne na 1*
Není tady
taky jsme ve třídě s větíma dětma a jsem jedině ráda.... kdy slyím jaký to je ve třídě kde jsou ty 3letý a míň -jak jsou -přirozeně -nesamostatný,nechtěj moc spolupracovat.....tak tady si lebedíme
Není tady
Díky moc holky za odpovědi, tak to se asi nemusím ničeho bát
A jetě jeden dotaz: Jak ve kolce celkově učitelky řeí, kdy nechce dítě po obědě spát? Moje dcerka nespí u asi půl roku vůbec po obědě a netuím, jak bych ji měla k tomu přinutit.
Není tady
některé děti ve kolce znova začnou, protoe je to pro ně jiná zátě. JInak u nás ve kolce je povinných 20 minut klidu a pak děti, které neusnou si jdou v klidu kreslit nebo mají jinou podobnou klidnou činnost.
Není tady
tak nase mala taky nastoupila uderem tretiho roku, mela jsem z toho strach, par dnu brecela, ale nakonec to zvladla
ted uz tam je rok a je ve smisene tride, a taky musim rict, ze ti starsi spis opecovavaji ty mladsi... a vetsina deti zacla znovu spavat po obede, i kdyz uz nespavali doma
Není tady
u nás ve kolce... kdy jsou děti ,,nespavci " i tak musejí dodret polední klid na lůku..ne
usnou.. pustí se pohádka..pak pro ty nespavce hraje nějaká hudba ..
třeba Vltava..pak to začne v hudbě bublat..to bych byla hned vzhůru-probraná...
no mohla bych vyprávět.. kolikrát se tak nasměji
jsou to zlatíčka.. ..a to jsem spíe v kuchyni..
Není tady
Ahoj,
moje ji 10 letá dcera, nastupovala do kolky ve 2,5 letech, tenkrát to lo, bylo míň dětí. A myslím si , e to zvládla bravurně. Kdy je dítě bez plen, umí se najíst, pomáhat při oblékání a je samostané - myslím, e tam problém není a jak tady u někdo psal, mám stejnou zkuenost s tím, e starí děti přejímají " jakousi" odpovědnost a snaí se být menímu détěti nápomocni - baví je to .
Není tady
Taky nás to koncem března čeká. Mám z toho docela strach. S klukama jsem byla doma na čtyřletý.
Markétka chce sice vechno dělat sama, ale umí si akorát sama svlíknout. U oblíkání jí musím pomáhat stylem - e jí musím podávat oblečky jak patří.
Taky má problém s jídlem. Polívky nechce jíst sama, musím krmit. Ale jinak zvládne ve sama
Není tady
dusička napsal(a):
Taky nás to koncem března čeká. Mám z toho docela strach. S klukama jsem byla doma na čtyřletý.
Markétka chce sice vechno dělat sama, ale umí si akorát sama svlíknout. U oblíkání jí musím pomáhat stylem - e jí musím podávat oblečky jak patří.
Taky má problém s jídlem. Polívky nechce jíst sama, musím krmit. Ale jinak zvládne ve sama
Dui, tak to máme nastejno. Taky je NIki celkem samostatná. Akorát mám obavy z jídla - ona se sice nají sama, ale je hrozně vybíravá a nejí straně moc jídel. No snad to ty nae holky zvládnou
Není tady
drím palce holky
jen chci napsat k tomu jídlu...adam doma jí hrozně.....tak se tuhle ptám učitelky-jak jí ve kolce-a ta ho do nebe chválila-e on patří k dětem které jí naprosto skvěle a jetě si chodí přidávat
Není tady
Ahojky, nás nástup do kolky čeká zhruba za půl roku, ale trápí mě právě otázka toho jídla, dneska jsem narazila na tenhle článek http://www.maminka.cz/clanek/deti-a-mat … nikdo-neji a docela mi to leí v hlavě. Protoe nae myka je takovej puclík, jí dost, ale některý věci do ní nedostanu (třeba vařenou mrkev), ale právě e je taková baculatá, tak vůbec neřeím, kdy prostě odmítne svačinu nebo do oběda jen tak dloubne. A bojím se, jestli učitelky ve kolce děti do jídla nenutí? Mám bohuel patné záitky z dětství, kdy nám ve kolce dávali po*ný pomazánky (dodneka nejím ádný pomazánky) a kdy jsem se po tom pozvracela, tak mě to nutili jíst znova (abych do sebe něco dostala a neměla hlad). Věřím tomu, e se tohle dneska u neděje, ale přeci... Jakou máte zkuenost?
Není tady