29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
moje malá bude nastupovat úderem svých 3.narozenin (od dubna) do školky. Máme ve školce známou ředitelku, proto jsme se domlouvali, že může nastoupit hned, jak bude mít 3 roky. Jenže mám trochu strach, že tam vlastně bude nejmladší...poslední dobou totiž nejsou místa ve školce a dávají přednost starším dětem, takže všechny děti budou od ní starší nejméně o rok i víc.
Mám obavy, aby to nebylo pro ni moc náročné, když tam bude jediná tak malá. Co si o tom myslíte? Je rozumné ji tam už teď dávat?
Jinak je dcerka hodně vepředu co se týče jazykové i sociální stránky, takže si myslím, že o moc pozadu za nimi nebude.
Upravil(a) Maharishi (6. 2. 2010 18:18)
Není tady
Ahoj Maharishi, vůbec se toho neboj. Můj syn už je to tedy nějaký ten pátek co chodil do školky. Byl ve třídě, kde byly děti od 3 let až předškoláci, taková míchanina. Starší museli pomáhat mladším a hlavně se nenaučil zpětně žvatlat. Vím, že si na to maminy stěžovaly dítě jim hezky mluvilo a přišlo k mladším nebo stejně starým a bylo po hezkém povídání.
Přeji malé ať se jí tam líbí.
Není tady
ahojky..souhlasím s Janinkou
..pracuji ve školce..sama tam mám tříletou Verunku...a vidím jak ti starší mladším pomáhají.. jsou nad nimi ,,kápo"
ale berou to dětinsky..jako- to nesmíš-tak to udělej..a dětičky se od nich tímto učí..
Tak snad to i u vás proběhne na 1*
Není tady
taky jsme ve třídě s většíma dětma a jsem jedině ráda.... když slyším jaký to je ve třídě kde jsou ty 3letý a míň -jak jsou -přirozeně -nesamostatný,nechtěj moc spolupracovat.....tak tady si lebedíme
Není tady
Díky moc holky za odpovědi, tak to se asi nemusím ničeho bát
A ještě jeden dotaz: Jak ve školce celkově učitelky řeší, když nechce dítě po obědě spát? Moje dcerka nespí už asi půl roku vůbec po obědě a netuším, jak bych ji měla k tomu přinutit.
Není tady
některé děti ve školce znova začnou, protože je to pro ně jiná zátěž. JInak u nás ve školce je povinných 20 minut klidu a pak děti, které neusnou si jdou v klidu kreslit nebo mají jinou podobnou klidnou činnost.
Není tady
tak nase mala taky nastoupila uderem tretiho roku, mela jsem z toho strach, par dnu brecela, ale nakonec to zvladla
ted uz tam je rok a je ve smisene tride, a taky musim rict, ze ti starsi spis opecovavaji ty mladsi... a vetsina deti zacla znovu spavat po obede, i kdyz uz nespavali doma
Není tady
u nás ve školce... když jsou děti ,,nespavci " i tak musejí dodržet polední klid na lůžku..než
usnou.. pustí se pohádka..pak pro ty nespavce hraje nějaká hudba ..
třeba Vltava..pak to začne v hudbě bublat..to bych byla hned vzhůru-probraná...
no mohla bych vyprávět.. kolikrát se tak nasměji
jsou to zlatíčka.. ..a to jsem spíše v kuchyni..
Není tady
Ahoj,
moje již 10 letá dcera, nastupovala do školky ve 2,5 letech, tenkrát to šlo, bylo míň dětí. A myslím si , že to zvládla bravurně. Když je dítě bez plen, umí se najíst, pomáhat při oblékání a je samostané - myslím, že tam problém není a jak tady už někdo psal, mám stejnou zkušenost s tím, že starší děti přejímají " jakousi" odpovědnost a snaží se být menšímu détěti nápomocni - baví je to .
Není tady
Taky nás to koncem března čeká. Mám z toho docela strach. S klukama jsem byla doma na čtyřletý.
Markétka chce sice všechno dělat sama, ale umí si akorát sama svlíknout. U oblíkání jí musím pomáhat stylem - že jí musím podávat oblečky jak patří.
Taky má problém s jídlem. Polívky nechce jíst sama, musím krmit. Ale jinak zvládne vše sama
Není tady
dusička napsal(a):
Taky nás to koncem března čeká. Mám z toho docela strach. S klukama jsem byla doma na čtyřletý.
Markétka chce sice všechno dělat sama, ale umí si akorát sama svlíknout. U oblíkání jí musím pomáhat stylem - že jí musím podávat oblečky jak patří.
Taky má problém s jídlem. Polívky nechce jíst sama, musím krmit. Ale jinak zvládne vše sama
Duši, tak to máme nastejno. Taky je NIki celkem samostatná. Akorát mám obavy z jídla - ona se sice nají sama, ale je hrozně vybíravá a nejí strašně moc jídel. No snad to ty naše holky zvládnou
Není tady
držím palce holky
jen chci napsat k tomu jídlu...adam doma jí hrozně.....tak se tuhle ptám učitelky-jak jí ve školce-a ta ho do nebe chválila-že on patří k dětem které jí naprosto skvěle a ještě si chodí přidávat
Není tady
Ahojky, nás nástup do školky čeká zhruba za půl roku, ale trápí mě právě otázka toho jídla, dneska jsem narazila na tenhle článek http://www.maminka.cz/clanek/deti-a-mat … nikdo-neji a docela mi to leží v hlavě. Protože naše myška je takovej puclík, jí dost, ale některý věci do ní nedostanu (třeba vařenou mrkev), ale právě že je taková baculatá, tak vůbec neřeším, když prostě odmítne svačinu nebo do oběda jen tak dloubne. A bojím se, jestli učitelky ve školce děti do jídla nenutí? Mám bohužel špatné zážitky z dětství, kdy nám ve školce dávali po*ný pomazánky (dodneška nejím žádný pomazánky) a když jsem se po tom pozvracela, tak mě to nutili jíst znova (abych do sebe něco dostala a neměla hlad). Věřím tomu, že se tohle dneska už neděje, ale přeci... Jakou máte zkušenost?
Není tady