Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 5. 2. 2010 19:32

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Metody "zklidnění mysli"..

Ahoj,

relativně brzy mně čekají přijímačky na VŠ. Jde o obor, na který se opravdu, opravdu chci dostat a vůbec další okolnosti v mém životě jsou takové, že nebýt to klišé, řekla bych, že přijetí je pro mne otázkou života a smrti big_smile
Loni jsem na přijímačkách totálně pohořela těsně v cíli, u ústního pohovoru, byla jsem nevyspalá, unavená, měla jsem šílenou bolest hlavy - vše ze stresu.
Pikantní na tom je, že nepatřím mezi nerváky, ne, že bych neznala trému atp., ale rozhodně nejsem ten typ, který se rozklepe, sotva ho čeká něco důležitého.. jenže tohle je opravdu pro mne velmi zásadní.
Letos nechci dopustit, aby mne opět podrazily moje vlastní nervy, a tak mně zajímá, jestli znáte a můžete doporučit nějakou metodu, jak se naušit s tímhle pocitem pracovat. Panáka mi prosím nedoporučujte tongue

Není tady

#2 5. 2. 2010 20:20

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Re: Metody "zklidnění mysli"..

Já používám EFT nebo bachovky.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#3 5. 2. 2010 20:47

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Teru,
nechtít tak moc je ta nejlepší metoda. Nechat to, pustit to a věřit, že to dopadne nejlépe jako může. Tys pro to udělala maximum, víc udělat nemůžeš smile .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#4 6. 2. 2010 15:46

konstance
♥♥♥♥♥--

Teru99 napsal(a):

Ahoj,

relativně brzy mně čekají přijímačky na VŠ. Jde o obor, na který se opravdu, opravdu chci dostat a vůbec další okolnosti v mém životě jsou takové, že nebýt to klišé, řekla bych, že přijetí je pro mne otázkou života a smrti big_smile
Loni jsem na přijímačkách totálně pohořela těsně v cíli, u ústního pohovoru, byla jsem nevyspalá, unavená, měla jsem šílenou bolest hlavy - vše ze stresu.
Pikantní na tom je, že nepatřím mezi nerváky, ne, že bych neznala trému atp., ale rozhodně nejsem ten typ, který se rozklepe, sotva ho čeká něco důležitého.. jenže tohle je opravdu pro mne velmi zásadní.
Letos nechci dopustit, aby mne opět podrazily moje vlastní nervy, a tak mně zajímá, jestli znáte a můžete doporučit nějakou metodu, jak se naušit s tímhle pocitem pracovat. Panáka mi prosím nedoporučujte tongue

teru, selhani nervu je obranny mechanismus tela, a telo nebo tvoje podvedomi nekdy vi vic nez ty... mela bys ho poslouchat. mozna ze to, co ty si myslis ze je pro tebe dulezity a podstatny, pro tebe neni az tak dobry. a proto te tvoje nervy varujou.. a jestli se hroutis uz u prijimacek, co budou tvoje nervy delat dal? prijimacky jsou teprv zacatek, pak prijde spousta dalsich zkousek a stresu, jedna za druhou... jses si jista ze to OPRAVDU chces? ne svym vedomim a cilevedomosti, ale tam nekde hluboko uvnitr?? zkus meditace, jogu apod, treba se nejen zklidnis ale i  najdes odpoved  wink

Není tady

#5 6. 2. 2010 18:55

Teru99
♥♥♥----

Konstance, jistá si jsem, v tom problém opravdu není. Právě, že si jsem až moc jistá a to je problém. Je to jako se sportovci, když jedou na olympiádu, víš, že jsi trénovala, víš, že jsi v kondici, ale taky víš, že budeš mít jediný hod/ pokus / skok.. a víš, že další šance bude za dlouhou dobu. Ne nadarmo se říká, že vítězí ti, co mají silnější nervy ;o) A to je ten můj problém.. studium, které si představuji, trvá minimálně 8 let. Rozhodla jsem se pro něj ve věku, kdy už si nemůžu dovolit čekat tak, jako si to může dovolit třeba maturant. Každý rok odkladu je pro mně celkem vážná věc.
Kdyby šlo jenom o to, předvést znalost, nestresovala bych se tolik, ale součástí přijímaček jsou i různé logické záležitosti, které vyžaduji klidnou a odpočatou mysl, jinak není šance to zvládnout. A protože to vím, jsem samozřejmě super vynervovaná.. ;o)
nejsem nervózní jen proto, že je to důležité, ale protože je to jen jednou za rok a mně tlačí čas. Zkoušky a podobné věci mně nerozhází, tam je vždycky možnost "si to opravit", druhý pokus.. tady není, to je ten stres.

Není tady

#6 6. 2. 2010 19:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Teru,
často to funguje taky tak, že to my sami si klademe překážky, aby jsme to, co chceme, nedostali.... házíme si klacky pod nohy a to v podobě strachů a výčitek, co se stane když...

Zkus si ty "klacky", které sama sobě házíš pod nohy sepsat, seznam si v klidu pročíst a pak to prostě sakum prásk a nebo položku po položce příjmout.
Zkus si to "prožít" mentálně a tak si to reálně "pročistit".

Konec konců, co se stane, když se na školu nedostaneš?
Nejspíš nic.
Jako vždycky, když se to něco "nepovede" stolt
Kdybys pak sama sebe netrápila výčitkami, ani bys nepostřehla, že se něco nepovedlo, protože se povedlo zase něco jiného smile
Zkušenost střídá zkušenost a čím víc tlačíš, tím víc to drhne, že?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#7 6. 2. 2010 19:37

Teru99
♥♥♥----

Pan díky moc. určitě zkusím.
problém je v tom, že když se nedostanu, bude to problém. Práce, kterou bych chtěla dělat, vyžaduje toto konkrétní vzdělání, pokud ho mít nebudu, nemůžu tu práci dělat. Je to životní rozhodnutí.
Se zbytkem souhlas ;o)

Není tady

#8 6. 2. 2010 20:48

konstance
♥♥♥♥♥--

Teru99 napsal(a):

problém je v tom, že když se nedostanu, bude to problém. Práce, kterou bych chtěla dělat, vyžaduje toto konkrétní vzdělání, pokud ho mít nebudu, nemůžu tu práci dělat. Je to životní rozhodnutí.
Se zbytkem souhlas ;o)

no ja si stejne myslim ze problem je nekde jinde, a ze zbytecne komplikujes zivot sama sobe. pises ze je to otazka zivota a smrti.. ja fakt nevim, ale znam spoustu lidi co VS nemaji a celkem to vsichni bez problemu prezili. a co se stane kdyz tu skolu neudelas a nebudes delat to a ono povolani? nic. bude ho delat nekdo jinej a svet se bude tocit dal. a ty budes delat neco jinyho. clovek muze bejt spokojenej v ruznejch povolanich, ktery mu davaj trochu smysl, ne jen "v tom jednom jedinym".

Není tady

#9 7. 2. 2010 10:35

Teru99
♥♥♥----

Konstance, já patřím mezi lidi, kteří dlouho nemohli přijít na to, jaké povolání by je mohlo těšit, tohle je jediné za ty roky, ke kterému cítím silnou vazbu a dokonce je mi i "prorokováno" jako ideální pro mně ;o)
každý to máme jinak, tvůj pohled na věc nedokážu sdílet ;o)

Není tady

#10 7. 2. 2010 10:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Teru99 napsal(a):

Se zbytkem souhlas ;o)

Teru,
vždycky to, co by člověk CHTĚL dělat, není totožné s tím, co BY MĚL, dělat, co je jeho "předurčená" cesta. A  protože duše člověka je mnohem moudřejší než jeho ego, dějí se pak různé věci....

Pidívej se na ty svoje strachy a uvidíš smile
Držím palce pussa

Není tady

#11 7. 2. 2010 11:50

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Teru, krizové kapky - Rescue remedy od Bacha. Originálky! Rozdíl je obrovský. Nakapat na jazyk - působí prakticky okamžitě. Kdyžtak si to vyzkoušej v jiné situaci.
A afirmace typu: " Dávají mi ty otázky, co perfektně umím...jsem v klidu a pohodě....jsem už prakticky na škole..." Prostě si představ, že povzbuzuješ vyplašenou kamarádku. Musí se pouze dodržet dvě zásady: Přítomný čas a nesmí tam být záporky (žádné ne!)
Hodně štěstí a dej vědět!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#12 7. 2. 2010 12:03

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Teru99 napsal(a):

Konstance, já patřím mezi lidi, kteří dlouho nemohli přijít na to, jaké povolání by je mohlo těšit, tohle je jediné za ty roky, ke kterému cítím silnou vazbu a dokonce je mi i "prorokováno" jako ideální pro mně ;o)

Píšeš, že je ti to prorokováno.... tak co se bojíš! Hele jestli to tak má být, tak to tak bude a ty přijímačky uděláš!

Před usnutím si představuj jak čekáš na ty výsledky a oni ti oznámí, žes je udělala, že jsi přijatá. Prožívej to našení a tu radots z toho, že to máš v kapse wink

Upravil(a) pomněnka (7. 2. 2010 12:05)

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#13 7. 2. 2010 21:42

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Teru,
vždycky to, co by člověk CHTĚL dělat, není totožné s tím, co BY MĚL, dělat, co je jeho "předurčená" cesta. A  protože duše člověka je mnohem moudřejší než jeho ego, dějí se pak různé věci....

S tim vytucnenym nemuzu souhlasit. Vidim to presne naopak. To co clovek delat chce, to co mu prinasi opravdovou radost a poteseni, je presne to co by mel a ma delat. Co je vic nez radost z toho co delam? tummenupp

Pan, co se pak deje za veci, vidim tam jen tri tecky, to Ti dosly priklady, ci co? Te vete chybi polovina myslenky, jake veci se pak deji. Dej priklad, at je v tom jasneji. Se mi zda, ze Ty Teru vic strasis nez abys ji navedla k tomu co Teru potrebuje poznat roll

Upravil(a) mariposa (7. 2. 2010 21:45)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#14 7. 2. 2010 21:43

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Teru99 napsal(a):

Píšeš, že je ti to prorokováno.... tak co se bojíš! Hele jestli to tak má být, tak to tak bude a ty přijímačky uděláš!

Před usnutím si představuj jak čekáš na ty výsledky a oni ti oznámí, žes je udělala, že jsi přijatá. Prožívej to našení a tu radots z toho, že to máš v kapse wink

Tohle je dobry, to se mi libi tummenupp

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#15 8. 2. 2010 19:44

konstance
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Teru,

S tim vytucnenym nemuzu souhlasit. Vidim to presne naopak. To co clovek delat chce, to co mu prinasi opravdovou radost a poteseni, je presne to co by mel a ma delat. Co je vic nez radost z toho co delam? tummenupp

Pan, co se pak deje za veci, vidim tam jen tri tecky, to Ti dosly priklady, ci co? Te vete chybi polovina myslenky, jake veci se pak deji. Dej priklad, at je v tom jasneji. Se mi zda, ze Ty Teru vic strasis nez abys ji navedla k tomu co Teru potrebuje poznat roll

....pak te ego zavede  nekam uplne jinam nez by vlastne chtela jit duse..ego ma vetsinou silnejsi hlas a dusi prekrici, a proto se pak stane ze clovek poslechne ten rev ega, misto aby poslouchal tiche signaly duse..

Není tady

#16 8. 2. 2010 19:47

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

konstance - dobrý postřeh, velmi dobrý...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#17 8. 2. 2010 19:48

konstance
♥♥♥♥♥--

terru ja te nechci odrazovat, je to hezky ze mas cil za kterym si jdes. na druhou stranu sama pises ze to chces az moc..chtit neco "az moc" je proste vzdycky spatne..

Není tady

#18 8. 2. 2010 21:36

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Teru,

....pak te ego zavede  nekam uplne jinam nez by vlastne chtela jit duse..ego ma vetsinou silnejsi hlas a dusi prekrici, a proto se pak stane ze clovek poslechne ten rev ega, misto aby poslouchal tiche signaly duse..

Konstance a myslis, ze tohle, to s tim egem, se stane, pokud clovek dela to co ho bavi, co mu dela radost, poteseni, to co chce delat? Co na to rika duse? smile

Není tady

#19 8. 2. 2010 21:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Teru,

V textu možná něco chybí TOBĚ.
A opravdu se ti ZDÁ.
Je to ovšem TVŮJ sen.

Není tady

#20 8. 2. 2010 22:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

konstance napsal(a):

Ano, to je jedna z možností smile

Vidím, že kdo umí, ten si s tím poradí a o schopnostech Teru nepochybuju, už jsme se potkaly par Ona si s tím poradí.

Není tady

#21 9. 2. 2010 12:28

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já si myslím, že v tuto chvíli ani přesně nikdo nevíme, co je pro nás nejlepší. Dáme tomu tedy směr - tam, kam nás to táhne, a co bychom chtěli dělat.., ale je možné, a mockrát se ¨mi to potvrdilo, že když jsem něčeho dosáhla, spokojená jsem nebyla , že mě cesta dovedla někam jinam, kde jsem naprosto spokojená a při zpětném ohlédnutí jde o neuvěřitelnou sestavu "náhod" a setkání a "směrovek"

Řekla bych - chtít něco - jít za tím, ale hravě, ne na silu, přát si můžu směr nebo obecný cíl, ale pak už bych to měla pustit, a nechat ať to vesmír směruje, a´t mi pomůže. Pochopitelně, že u toho nelžím na gauči, jdu za tím také, ale zklidněna v myšlenkách, že na to nejsem sama, že jde celý svět se smnou a pomáhá mi..

K vytoužené práci příklad se zvířaty nemusí proběhnout jednoznačně: gymnázium, a výška vetrina. Můžu se k tomu dostat úplně jinak, a nebo cestou zjistím, že vlastně práce s dětmi je mi bližší...co my dnes víme..

Není tady

#22 9. 2. 2010 12:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Teru, krizové kapky - Rescue remedy od Bacha. Originálky! Rozdíl je obrovský. Nakapat na jazyk - působí prakticky okamžitě. Kdyžtak si to vyzkoušej v jiné situaci.
A afirmace typu: " Dávají mi ty otázky, co perfektně umím...jsem v klidu a pohodě....jsem už prakticky na škole..." Prostě si představ, že povzbuzuješ vyplašenou kamarádku. Musí se pouze dodržet dvě zásady: Přítomný čas a nesmí tam být záporky (žádné ne!)
Hodně štěstí a dej vědět!

Lupi - odbočím - malinko - opravdu máš tak dobrou zkušenost s bachovkami? Nějakou dobu už s nimi koketuju, zatím jen teoreticky. Zkušenost nemám žádnou.

Není tady

#23 9. 2. 2010 14:15

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Wiki, sice nejsem Lupíš ale s bachovkama mám více než dobrou zkušenost. Nedám na ně dopustit.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#24 9. 2. 2010 14:25

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Řekla bych - chtít něco - jít za tím, ale hravě, ne na silu, přát si můžu směr nebo obecný cíl, ale pak už bych to měla pustit, a nechat ať to vesmír směruje, a´t mi pomůže. Pochopitelně, že u toho nelžím na gauči, jdu za tím také, ale zklidněna v myšlenkách, že na to nejsem sama, že jde celý svět se smnou a pomáhá mi.

S timhle se ztotoznuju tummenupp

Není tady

#25 9. 2. 2010 20:10

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Teru, mně hodně pomáhá, když se několikrát pořádně nadechnu a vydechnu a poprosím anděla strážného o ochranu, o pomocnou ruku tam, kde už to jaksi nezvládám a jsem v pohodě. Nebo to aspoň pořádně pomůže storstark
Nevím, jestli by tohle pomohlo i tobě - každý jsme jiný wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí