|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ahoj, mám syna (11 let) a je podle mě velmi nadaný na všelijaké technické věci, počítače, elektro atd. Ovšem kvůli tomu mi přijde zvláštní. V jeho pokoji se válí spoustu starých počítačů, všelijakých součástek, odborných knížek (nic jiného nečte) a dalších "podivných" věcí, kterým ostatní za boha nerozumí. Syn neustále počítá jakési složité výpočty (včera počítal "adresový prostor protokolu ip6 v hex soustavě), podle toho co jsem viděla ovládá spoustu všelijakých počítačových jazyků...
Jsem sice ráda, že tomu takhle rozumí, ale nejspíš kvůli tomu si nedovede najít kamarády, nic jiného ho nezajíma a tak má špatné známky ve škole a další podobné problémy. Nedávno jsem ho dokonce musela vyzvednout z ředitelny s napomenutím třídního učitele, prý se naboural do počítačového systému školy a smazal celou bezpečnostní složku. Zdůvodnil to tím, že nechtěl, aby ho někdo natáčel (ve škole jsou bezpečnostní kamery). Navíc všechno ustavičně zapomíná, řeknu mu ať uklidí ty kapesníky na stole a on řekne "jasně mami" a za deset minut tam pořád jsou a on neví. Ještě k tomu je strašně cholerický, naštve se kvůli každé maličkosti. Když jsem mu nabídla, že ho přihlásím na nějaký sport, tak mi řekl, že jsem se jako zbláznila... Poraďte mi prosím, jak mám udělat, aby se začal chovat alespoň trochu normálně.
Není tady
Adélo - on je normální a normálně se chová. Zkus využít toho co zná a umí. Škola si s ním viditelně neláme hlavu. Já bych se obrátila na psychology v ped poradně, měli by umět určit, zda jde o nadání a jakým způsobem ho dále rozvíjet. Kroužek určitě ano, ale proč ho lámat do něčeho co nechce, nějaký počítačový by nebyl? A myslím si že správný rozhovor by mu dokázal vyjasnit , že pokud se chce věnovat svému snu, potřčebuje zvládnout i ty základní věci. Aby mohl postoupit na průmku či vysokou, kde už bude hlavním předmětem "jeho obor".
Není tady

Sestřenice má kluka nadaného, teď chodí na gympl. Známky měl dobré, ale kdysi problém najít si kamarády také. Sestřenice ho přihlásila do PC kroužku, no nemělo to pro něj smysl: Učili se tam, to co už uměl a on už měl vysokoškolské znalosti. Nakonec ho začala bavit španělština a kroužek házení šipek, nyní si dělá pilotní průkaz, možná už ho má a připravuje se na přijímačky na Oxford a chce se stát diplomatem, takže od počítačů se dostal k jiným zájmům.
Zkus se synkem určitě zajít k psychologovi, synek by si mohl klást na sebe vysoké cíle a zlepšit známky, když je tak dobrý, může se v budoucnu uplatnit v ledasčem.
Není tady

nepovolená reklama
Není tady

My toto vyřešili sportem 
Není tady