1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Kitkat, to je dotaz spí na psychologickou. Já bych se bála, e kdy manel dalí dítě nechce, tak Ti s ním potom ani nepomůe a nebude rád, e je. Moná bys měla, ne se rozhodne, zjistit proč dalí dítě nechce. Moná se moc věnuje malému a on se cítí odstrčený, bála bych se mít dítě přes odpor manela, aby to nezhorilo vztah. Kadé dítě je zásah do vztahu, i kdy je chtěné. Musí si dobře promyslet, jestli bys zvládla 2 děti a zůstat sama. To riziko je tu vdy.
Jinak při této vaí metodě antikoncepce je pravděpodobné, e dřív nebo později stejně otěhotní.
Není tady
Káti, jestli nejsi připravená dostat virtuálně přes d*ku, tak s tím radi na psychologickou nelez
Nene, chápu, e se trápí, obzvlá po tom zamlklém, ale "uít" těhotenství na partnera mi jako dobré řeení nepřijde. To bych spí zkouela partnera obměkčit...vdy ten tvoreček má být počatý z lásky a mají se na něj těit oba rodiče, přece bys mu nechtěla připravit takhle oizenou startovní čáru.Mě by bylo třeba hodně líto vědět, e mě táta nechtěl, ale máma ho oidila s antikoncepcí...nechci se tě nijak dotknout, jen se snaím ti říct, jak to cítím já.
Tvůj manel by měl pochopit, jak důleité to pro tebe je, obzvlá, pokud jste o více dětech mluvili od začátku. Takhle změnit názor v půli vesty je vůči tobě nefér. Jinak ne poctivým rozebráním svých pocitů s manelem se z tohohle bludnýho kruhu nedostanete. Mrzí mě to, chápu, e je to těký, i třeba jen přimět chlapa k mluvení je problém a drobné zapomenutí antikoncepce vypadá jako mnohem snazí a spolehlivějí řeení, jak dosáhnout svého. Jene lehčí cesta není vdycky lepí, raději si takhle se vztahem nezahrávej. Určitě dej vědět, jak se to vyvíjí, budeme ti tu moc dret palce a dr se!
Není tady
Kitkat, v necem ti docela rozumim..My s manzelem jsme take domluveni na dvou detech jiz pred svatbou..Po obou potratech me ale manzel moc nepodporil (zrejme to ale bylo tim, ze nevedel jak a sam se s tim vyporadaval po svem) a ja si chvilema rikala, kdo vi, zda vubec to druhe chce tak jako ja..V te dobe jsem si rikala, ze vubec netusim, co by to s nasim manzelstvim udelalo, kdyby se zasekl,ze uz ne, protoze ja druhe proste chci a kdyz to prezenu (nemyslim to doslova), zadny chlap mi nestoji za to, abych se vzdala moznosti mit deti..takze tvoje zoufalstvi plne chapu, ja taky mela pocit, ze bez druheho nedokazu zit, po te druhe revizi jsem byla hodne na nervy..CO bych ale delala na tvem miste ti rict nedokazu, protoze to vazne nevim..takze ti alespon napisu, ze doufam, ze se to urovna a ze se ti sen o dvou detech splni..Rekl ti manzel, proc to druhe nechce? Jestli zatajit plodne dny nebo ne, si vubec netroufnu rict, ale tipnu si, ze manzel by na miste tveho byl asi nakonec mel ditko rad, ale me by to asi nikdy neodpustil..
Není tady
Kati, Karal, můj mana se mnou o potratech taky nemluvil. myslela jsem si,e on to neřeí, ale řeil to po svém. Zael na pivo, oral se a bylo pomalu po alu. On to dítě nenosil, take ta rána je mnohem mení. Nejvíc mě dorazil, kdy jsem se k němu jednou ráno, cca měsíc po první revizi přitulila a začala brečet a on mi řekl, e myslel, e u je to za mnou
Ale k tvému problému, nemá třeba pocit, e malý je jetě malý nebo kvůli fin. situaci? Já bych se asi na nějakou dobu sekla a řekla bych mu, nechce děti, tak ádný sex ale jen na chvíli, taky by mohl jít jinam, e a to nechceme.
Vím, e to bolí a je to těké,a le asi to chce skutečně komunikovat a ptát se proč. Taky bych přes mrtvoly nela, ikdy by to hóódně bolelo.
Není tady
a koukám, e prďola bude mít za chvíli 2
A z kolika dětí je mana?!? Nepomohlo by třeba o tom chvíli nemluvit? Nebo hodit dohodu, e třeba po dovolené se vrhnete na druhé?!?! Nenapadá tě něco o co mana přiel při narození prcka? Ví, e to jsou nae dalí malé děti, které potřebují opečovávat
Není tady
Kitkat,
souhlasím s holkama, bylo by to vůči manelovi i děátku nefér Nedej boe, kdyby ses jednou někde nějak podřekla a manel se fakt natval a.... nechci malovat četa na zeď, ale důvod k rozchodu to je
Zkus to vzít z druhé strany, sice dobrá, sexujete více méně podle krajně nejisté a nespolehlivé metody antikoncepce, ale představ si, e ty bys dítko v ádným případě nechtěla, byla bys unavená, apod. A manel by ho prostě - pardon "zapomněl vytáhnout"
Rozhodně bych s ním ale o tom mluvila, popisovala mu, jak se cítím, proč to bolí, proč bych chtěla druhé (taky jsem si revizi "uila" jetě před Tobísem). Ne furt, aby z toho nezmagořil, ale čas od času bych s enebála před ním smutek ventilovat, připomínat tu bolest atd.
A zároveň asi bych trochu fikaně hrála na jeho city, kdy si hraje s malým, kdy se s ním směje a evidentně si spolu uívají (pokud u takové okamiky jsou). Je to sice taky trochu zákeřné, ale rozhodně míň ne plánovaný úlet s ovuí.
Holka, já s tebou fakt soucítím, vím, jak to bolí. Ale obávám se, e rozkol manelství, dítka pátrající "kde je tatínek?" a výčitky svědomí, to ve by fakt mohlo bolet víc
Zkus mu fakt dát čas, načapat ho, kdy dovádí s Tobiákem a nenápadně pouchovat (ne moc, aby se nelekl, chlapi jsou trochu posery, ví ) Bude to těký, ale enská přeci vydrí víc ne člověk
Není tady
Kitkat, mám pocit, e bych měla být spoluautorkou tohoto vlákna, ale zaloila jsi ho Ty, take písnu něco málo k danému tématu.....
Máme moc a moc společného, s tím rozdílem, e manel sice druhé chce (ikdy by moná raději měl prostě jenom jedno) nicméně mám obavy, e tím, jak moc tlačím na pilu mu působím "depky". Cesta za prvním dítkem ne/byla tak "dramatická" jako to snaení o druhé, nicméně byla poměrně dlouhá a vyčerpávající. Vechno to proíval se mnou .... po porodu nastalo spousta změn a ty se samozřejmě těch chlapů straně dotknou .... U nejsou číslo jedna na Tvém seznamu, u se nemilujete tak často, prostě je to jinak ... ná vztah se taky změnil, ale bylo to i tím, e jsme začali stavět. Málo jsme se viděli, málo komunikovali .... Vím, e manel po tom druhém netouí, vidí praktičnějí věci, ne jsou děti - které samo stojí peníze a ty se můou hodit třeba na ploty, e ??? Ale vím, e se milujeme a doufám, e za mnou bude stát ... vidím, jak se trápím - mám ty samé pocity jako ty, moje emoce jsou můj vlastní nepřítel, zabředávám do toho, trápím se, brečím, vyčítám a nadávám na celý svět .....
Kitkat, myslím, e nejlepí zbraň je Tvoje enskost a arm, čím jiným ty chlapi udoláváme ... zkust se k němu přitulit, namasírovat mu záda, vlézt za ním do vany, hladit ho za uchem, svést ho .... prostě mu dělat dobře ... ale nemluvit o druhém dítěti - netlač na pilu, já to dělala a nevyplácí se .... Taky jsem chtěla stihnout porodit druhé dítě do konce mateřské a taky mi to nevyjde. Zkus o tom chvíli nemluvit a za nějaký čas při sklence vína to probrat .... rozumné důvody proč mít, či nemít druhé dítě ... proč by se měl jeho ivot od základů změnit - vdy u je změněný - máte dvouleté dítě, to si toho viml teprve teď ???
A sakra, chtěla jsem napsat něco málo .... no nějak to nevylo, nicméně mám pocit, e bych mohla pokračovat dál
Moc přeji, aby manel nakonec změnil názor a zadařilo se co nejdřív
Není tady
Má pravdu, je těký o tom nemluvit .... člověk se trápí, uírá a má pocit, e pochopení od drahé polovičky nikde. Manel nesouhlasil s IVF - pořád mi říkal, e je teď patný čas a vůbec vechno divně načasovaný, ale já si stála za svým .... nebyl z toho nadený a tak mi řekl, e jestli se nepovede, tak a za ním nechodím brečet .... nela jsem. Tak straně jsem se bála .... take hraju hrdinku, ale uvnitř se mi vechno svírá, nemůu jíst, potajmu brečím a modlím se .... Myslím, e oba nai chlapi potřebují čas na to, aby to strávili .... ten můj taky nechce pochopit, e se cítím polovičatě, nenaplněně .... ale já to s ním u neprobírám. Kolikrát mě pusa svrbí, ale mlčím - ticho po pěině a to mě teď asi čeká KET .... nevím, jestli jsem na to psychicky vůbec připravená ....
Buď silná Kitkat, babinet je tu pro Tebe ...
pá
Není tady
Kati, já nemyslela nemluvit jako nemluvit, ale nemluvit jako nemluvit Zkrátka nepřetřásat to třeba 3x denně nebo nevím, jak často u vás na mimčo přijde řeč
Není tady
Kitkat - krásný citát praví e mluvíme, pokud nejsme v souladu se svými mylenkami, zkus se nejprve vyrovnat s tím co bylo a pak udělat krok dál...
Není tady
Ví, chlapi nejsou na citovečky, spí na dobrou argumentaci. Nevím proč se mi zdá, e ty bys tím dalím těhu zaplácla díru ve svém srdíčku. Nevím proč tě tak vidím, moná je to jen můj pohled. POkud ty ses posunula, pak dobře, ale tvůj chlap potřebuje víc času a zřejmě vyrovnat se s tím faktem, e příroda něco zahodila a podruhé umoní vývoj úasného dítěte...
Není tady
Kitkat, na vysazeni HA jste se domluvili ??? Proc byl teda manza tak silene prekvapenej, ze jsi znovu otehu ??? Vedel preci, ze driv nebo pozdeji se zadari .... takze mezi vami existuje ticha dohoda, kdy Ty dopredu hlasis jestli mas nebo nemas plodne dny ????
Není tady
Je sice nepravděpodobné, e by s tím Tvůj mu souhlasil, Kitkat, ale co takhle manelská poradna? (jen takový nápad...moná byste si to v přítomnosti prostředníka mohli oba lépe ujasnit)
Já mám opačný problém. My se oba snaíme vrchem spodem a dítě nikde
Hodně těstí!
Není tady
Jasně, e budeme Kitkat .... moc na Tebe myslím
Není tady
Kitkat, to jsem ráda, e je to ve lepí, čas je opravdu velký lékař. Vím o čem píu.
Mě kdy bylo ouvej, tak jsem si často vzpoměla na pořad Áčko, u je to dávno, co to
vysílali a tam byl chlápek, který měl dva kluky a manelka se sním rozvedla a nechtěla
mu syny půjčovat, a on byl na dně a řekl si, e skončí se ivotem, ale pak si řekl, e počká
tři měsíce, a pokud na tom bude pořád tak patně, tak e to udělá, a stala se náhoda, a on
začal přemýlet o ranči a dnes je to známé místo pro turisty a kluci za ním hned jezdili a byli
při tom, kdy to jejich táta budoval. Já taky díky němu si říkám, e se to časem ve podá, drím
palečky, co to dá.
Není tady