Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 7. 2. 2010 15:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Proč manželství...

PPavlaa napsal(a):

je fuk, jestli posvěcený, když stojí jako takový za prd. a je fuk, jestli neposvěcený, když je nám v něm oběma dobře.
ty ses vdávala v kostele, že píšeš před bohem ?

Ne, ani tak nehodlam ucinit. Vztah posveceny Bohem nema podminku byt uzavren v kostele...

Není tady

#52 7. 2. 2010 15:14

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Viktorka:"... a proc je to min, na to prijdu pozdeji, teda proc je to min vim, ale neumim to zatim vyjadrit slovy...

Jééé, Viky, já se už teď těším, až potom napíšeš, na co jsi přišla! Fakt. BI. Jen tak, čistě debatně... smile

Není tady

#53 7. 2. 2010 15:18

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Viktorka:"... a proc je to min, na to prijdu pozdeji, teda proc je to min vim, ale neumim to zatim vyjadrit slovy...

Jééé, Viky, já se už teď těším, až potom napíšeš, na co jsi přišla! Fakt. BI. Jen tak, čistě debatně... smile

Ja to tusim..., a dik taky, holky, vy mne tak "hladite"... az se z toho snad dojetim grater grater grater

Není tady

#54 7. 2. 2010 15:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

je fuk, jestli posvěcený, když stojí jako takový za prd. a je fuk, jestli neposvěcený, když je nám v něm oběma dobře.
ty ses vdávala v kostele, že píšeš před bohem ?

Ne, ani tak nehodlam ucinit. Vztah posveceny Bohem nema podminku byt uzavren v kostele...

aha, tak to mě pouč. já myslela, že na úřadě je to něco jiného, jak v kostele. že právě v kostele je to před bohem, neříká se tam, co bůh spojil, člověk nerozlučuj atd atd nebo tak něco ? já se o tohle teda nikdy nezajímala, ale myslím si, že to tak něják je.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#55 7. 2. 2010 15:21

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Toz ja si myslim neco jineho nez ty, a "poucovat" te nechci..., to ani nahodou... kapitulation a pokud mas fakt vazny zajem, cislo aiska jiste mas, tak...

Není tady

#56 7. 2. 2010 15:55

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nemyslela jsem to ironicky, ptala sjem se tě vážně.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#57 7. 2. 2010 16:17

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

nemyslela jsem to ironicky, ptala sjem se tě vážně.

No vsak jsem ti vazne odpovedela, uprimne a od srdce... toto uz je na SZ, presto to sem vlepim: Mi je lito, co se stalo, nedavno (ci davno?)...

Není tady

#58 7. 2. 2010 16:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mě taky Viktorko a ty víš proč.

Není tady

#59 7. 2. 2010 16:34

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

mě taky Viktorko a ty víš proč.

Nevim. Vazne. Pac to vsechno dodnes nechapu... grater

Není tady

#60 7. 2. 2010 22:39

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tak. Manzelstvi versus partnerstvi, nebo manzelstvi a partnerstvi, co je vic?
Dost jsem se s tim poprala, skoro jsem si hlavku zavarila... ale vysledek mam:
hjarta Partnerstvi ve sve ciste podobe = mame se radi, jsme si verni a zestarneme spolu v dobrem i ve zlem, muze byt povazovano za neoficialni formu manzelstvi. Ovsem jeho chyba (nekdo mozna rekne "prednost") je prave v onom "neoficialnim"...
Manzelstvi tady bylo, je a bude porad jako "instituce", ktera manzele oficialne a zakonne uznava a chrani. Ze se na nej v dnesni dobe hledi jako na "nepodstatnou formalitu", jeste nemusi znamenat, ze tomu tak doopravdy je. Proto ma pro mne takovou cenu: vstoupit do manzelstvi znamena oboustranne se oficialne zavazat k vernosti a spolecnemu usili vytvorit kvalitni svazek...
Nekteri zde psali, ze tyhle vznosna slova si muzou rict nekde na louce jeden pred druhym... a verim, ze muzou a muzou se u toho citit stejne vznesene, jako pri oficialnim uzavreni snatku, a cely zivot se chovat tak, jako by byli sezdani... Ale proc "si slibovat jako...", "se chovat jako..."?
Taky nekdo psal, ze "se vzali", kdyz uz byli prarodici..., nebo ze se vezmou pozdeji, aby "detem osetrili majetek"..., a tusim Ronja psala, ze byvse manzelkou se citi byt jaksi "hodnotnejsi", vazenejsi, nez jako partnerka... Ano. Tak ja to citim. Vstoupit do manzelstvi je cest. Pro oba. Oficialne potvrzena a dana na vedomost jeden druhemu, a taky vsem okolo... hjarta

Upravil(a) ViktorkaLove (7. 2. 2010 22:41)

Není tady

#61 7. 2. 2010 23:16

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Je to svazek pro dva lidi, kteri se dobre znaji a chteji spolu zestarnout a pritom se prihlouple neptat, co s nim/ni az bude nemocny, stara atd. Loajalita, oddanost, vernost. Pokud v tomto nemaji jasno, je lepsi do manzelstvi radeji nejit a halvne si neporizovat deti. Ale... je to kazdeho vec smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#62 8. 2. 2010 9:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

javena napsal(a):

Já tedy jak to tu pročítám, plus samozřejmě osobní zkušenost nejen má, ale i mých známých a přátel, tak si opět uvědomuju, jak strašně moc je důležitá rodina/partnerství ve kterém jsme vyrůstali pro to, jak na tyto instituce budeme jednou nahlížet. Pokud je manželství rodičů v pohodě, není problém se vdát/oženit, když je to katastrofa, moc se do toho člověku nechce... Když rodiče žili jako partneři a byli v pohodě, tak proč se brát... Myslím, že to nějak v sobě máme, třeba si to ani neuvědomujeme. Je to jako stravovací návyky... big_smile

Moji rodičia žijú spolu v manželstve (asi vcelku spokojnom) už skoro 45 orkov, napriek tomu som sa nikdy netúžila vydávať a svadbu som nepovažovala za nutný predpoklad pekného vzťahu... Možno keby bývalý nebol taký, aký bol,  abol taký, aký nebol... big_smile inak by som spievala. Ale na tomto sme sa zhodli(aj keď dnes viem, že každý z iných dôvodov) a tak to fungovalo.
Bracho sa oženil, síce po dosť dlhom chodení, ale oženil - dokonca v kostole dumbom . Možno tá pôvodná rodina vplýva na každého inak... (Mmch, u nás v užšej rodine - tuším ani v širšej - sa nikto nerozvádzal... Maximálne ovdoveli. stolt

Upravil(a) Selima (8. 2. 2010 9:53)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#63 8. 2. 2010 9:39

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Selima napsal(a):

javena napsal(a):

Já tedy jak to tu pročítám, plus samozřejmě osobní zkušenost nejen má, ale i mých známých a přátel, tak si opět uvědomuju, jak strašně moc je důležitá rodina/partnerství ve kterém jsme vyrůstali pro to, jak na tyto instituce budeme jednou nahlížet. Pokud je manželství rodičů v pohodě, není problém se vdát/oženit, když je to katastrofa, moc se do toho člověku nechce... Když rodiče žili jako partneři a byli v pohodě, tak proč se brát... Myslím, že to nějak v sobě máme, třeba si to ani neuvědomujeme. Je to jako stravovací návyky... big_smile

Moji rodičia žijú spolu v manželstve (asi vcleku spokojnom) už skoro 45 orkov, napriek otmu osm s anidky netúžila vydávať a svadbu som nepovažovala za nutný predpoklad pekného vzťahu... Možno keby bývalý nebol taký, aký bol,  abol taký, aký nebol... big_smile inak by som spievala. Ale na tomto sme sa zhodli(aj keď dnes viem, že každý z iných dôvodov) a tak to fungovalo.
Brahco sa oženil, síc ep odosť dlhom chodení, ale oženil - dokonca v kostole dumbom . Možno tá pôvodná ordina vplýva na každého inak... (Mmch, u nás v užšej rodine - tuším ani v širšej - sa nikto nerozvádzal... Maximálne ovdoveli. stolt

Taky si myslím. Se ségrou jsme si prošly obě tou samou situací (rozvod v rodině). A výsledek je ten, že ségra se zuřivě chce vdát a mít kopu dětí a já se zuřivě vdávat nechci o dítěti ani nemluvě lol.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#64 8. 2. 2010 12:11

javena
♥♥♥♥♥♥-

Jistěže to záleží i na povaze toho kterého dítěte - viz taurus. Lidi kolem mě z rozvedených manželství se buď touží zuřivě vdát nebo proboha jenom ne nic vážnýho. Kámoš otálel - táta byl chudák, matka na něj furt nasazovala - i po rozvodu, nechtěl se seknout ve výběru. Kámoška se bojí jít do vztahu, natož se vdát, protože máma byla s dětma sama a otec byl gauner. Oba mají společné rodiče...
Samozřejmě, že každý v rodině to vnímá podle své povahy.
A Sel, já nikde nepíšu, že svatba je předpoklad ke spokojenému vztahu, to si opravdu nemyslím a ani to tak nemám. Manža mě vcelku uháněl. Bylo nám fajn i tak, tak co. Brali jsme se až když jsme naplánovali a počali syna - kvůli jménu, tam to mám nějak staromódně nastavený a v porodnici jsem si potvrdila, jak blbě to vypadá -Paní Novotná, nesu vám Kubíčka... já jsem ale Procházková (dotčeně...). To je váš problém maminko, po kojení ho nezapomeňte zvážit. Rodila jsem dvakrát a vždycky se našla nějaká dotčená, co jí nedošlo, že dětská sestra vychází z příjmení dítěte a nebude maminku oslovovat - vy na tý posteli u okna... dumbom Když jsem svobodomyslná a svatba není nutnost, musím být hrdá... ne? big_smile Někomu se to asi líp píše, než žije. tongue
A jen tak mě praštilo - "asi vcelku spokojnom..." wink Nebude to ono? Ber mě s rezervou... smile

Není tady

#65 8. 2. 2010 12:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Bude to ono... Oni sú spokojní, ale mňa by v takom vzťahu(poťažmo v takom živote) drblo! dumbom No ale ak im to vyhovuje, preoč by som im to kazila, nie? To ale neznamená, že KAŽDÝ vzťah musí byť taký, mne sa naopak daria vzťahy dosť zábavné a turbulentné. wink Až na staré kolená sa to trochu upokojuje.

Upravil(a) Selima (8. 2. 2010 14:39)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#66 8. 2. 2010 13:31

javena
♥♥♥♥♥♥-

Právě, Sel... proč jim to kazit nebo vymlouvat. smile
Každý by si to měl udělat tak, aby byl spokojený... smile

Není tady

#67 9. 2. 2010 9:18

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Tak. Manzelstvi versus partnerstvi, nebo manzelstvi a partnerstvi, co je vic?
Dost jsem se s tim poprala, skoro jsem si hlavku zavarila... ale vysledek mam:
hjarta Partnerstvi ve sve ciste podobe = mame se radi, jsme si verni a zestarneme spolu v dobrem i ve zlem, muze byt povazovano za neoficialni formu manzelstvi. Ovsem jeho chyba (nekdo mozna rekne "prednost") je prave v onom "neoficialnim"...
Manzelstvi tady bylo, je a bude porad jako "instituce", ktera manzele oficialne a zakonne uznava a chrani. Ze se na nej v dnesni dobe hledi jako na "nepodstatnou formalitu", jeste nemusi znamenat, ze tomu tak doopravdy je. Proto ma pro mne takovou cenu: vstoupit do manzelstvi znamena oboustranne se oficialne zavazat k vernosti a spolecnemu usili vytvorit kvalitni svazek...
Nekteri zde psali, ze tyhle vznosna slova si muzou rict nekde na louce jeden pred druhym... a verim, ze muzou a muzou se u toho citit stejne vznesene, jako pri oficialnim uzavreni snatku, a cely zivot se chovat tak, jako by byli sezdani... Ale proc "si slibovat jako...", "se chovat jako..."?
Taky nekdo psal, ze "se vzali", kdyz uz byli prarodici..., nebo ze se vezmou pozdeji, aby "detem osetrili majetek"..., a tusim Ronja psala, ze byvse manzelkou se citi byt jaksi "hodnotnejsi", vazenejsi, nez jako partnerka... Ano. Tak ja to citim. Vstoupit do manzelstvi je cest. Pro oba. Oficialne potvrzena a dana na vedomost jeden druhemu, a taky vsem okolo... hjarta

Mám to stejně jako ty Vik. Taky pro mne manželství znamená více než partnerství. Ovšem je pro mě důležité, aby to partnerství v manželství bylo. Taky mám manželství spojeno s rodinou....jako jedno.

Proti těm co žijí "jen" v partnerství nic nemám. Ale upřímně, dovedete si představit, že generace našich dětí budou žít převážně v partnerství a manželství bude jako šafránu. Já tedy ne...i když vím, že přesně tam to spěje. A vytrácí se z mladých lidí ten základ, a to zodpovědnost.

Není tady

#68 9. 2. 2010 9:41

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

souhlasím

Není tady

#69 9. 2. 2010 11:12

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřátko napsal(a):

Proti těm co žijí "jen" v partnerství nic nemám. Ale upřímně, dovedete si představit, že generace našich dětí budou žít převážně v partnerství a manželství bude jako šafránu. Já tedy ne...i když vím, že přesně tam to spěje. A vytrácí se z mladých lidí ten základ, a to zodpovědnost.

Já si to dovedu představit! a rozhodně je lepší žít v dobrém partnerství než v rozhádaném manželsvtví!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#70 9. 2. 2010 12:53

javena
♥♥♥♥♥♥-

Musím se smát. Přeci - když mám pěkné, spokojené partnerství, bylo by takové i manželství, ne? Je to o lidech, kteří ho tvoří, ne o názvu...
Tak jako špatné, nefunkční manželství by v momentě, kdy by spolu jeho aktéři zůstali žít bez "papíru" bylo prostě špatné a nefunkční partnerství...  wink
Takže tvrzení - lepší dobré partnerství, než špatné manželství - je v případě, že jde o totožný pár, dost divoký... big_smile
Protože když Tonda s Jarkou žijou 15 let v naprostý shodě na psí knížku, žili by tak i s oddacím listem v šuplíku. A Franta s Boženou, co mají doma pravidelně "itálii" by jí měli i kdyby se kdysi nedošourali pompézně na radnici... A naopak. vissla

Není tady

#71 9. 2. 2010 13:55

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

javeno
Možná divoký lol,ale je to tak!Znám pár páru ,kteří spolu žili 8,10let .Vzali se a do 2 let byli od sebe!
Někdo je totiž takový ,že ten papír jak já říkám moc žere a pak vznikne,že se lidi chtějí navzájem vlastnit.Což moc dobře nejde! Nevím jak je to možné ,ale je to tak!! wink

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#72 9. 2. 2010 14:14

javena
♥♥♥♥♥♥-

sisi21 napsal(a):

javeno
Možná divoký lol,ale je to tak!Znám pár páru ,kteří spolu žili 8,10let .Vzali se a do 2 let byli od sebe!
Někdo je totiž takový ,že ten papír jak já říkám moc žere a pak vznikne,že se lidi chtějí navzájem vlastnit.Což moc dobře nejde! Nevím jak je to možné ,ale je to tak!! wink

Prosím tě sisi - a ty víš, že kdyby se nevzali, byli by spolu v pohodě dál? wink To je oč tu běží...
To, že ty si myslíš, že je žral papír a chuť toho druhýho vlastnit je čistě tvůj dojem. Něco tam bylo špatně a projevilo se to až pár let nato, co se vzali. Bylo by to tak i bez svatby... Ale jako důvod a výmluva - proč nám to krachlo - je to dobrý... tongue
Kámoška to říká taky. Nijak ji netrápí fakt, že po dobu, co spolu v pohodě žili se dvakrát stěhovala k mamince a jejich názory na život si byly vzdálené jak Hamburk a Praha... Osm let byli v pohodě a tři roky po svatbě - konec... No, měla smůlu, že se vdala, jinak jim to klapalo doteď... loldumbom

Není tady

#73 9. 2. 2010 14:59

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Prosím tě sisi - a ty víš, že kdyby se nevzali, byli by spolu v pohodě dál? wink To je oč tu běží...
To, že ty si myslíš, že je žral papír a chuť toho druhýho vlastnit je čistě tvůj dojem. Něco tam bylo špatně a projevilo se to až pár let nato, co se vzali. Bylo by to tak i bez svatby... Ale jako důvod a výmluva - proč nám to krachlo - je to dobrý... tongue
Kámoška to říká taky. Nijak ji netrápí fakt, že po dobu, co spolu v pohodě žili se dvakrát stěhovala k mamince a jejich názory na život si byly vzdálené jak Hamburk a Praha... Osm let byli v pohodě a tři roky po svatbě - konec... No, měla smůlu, že se vdala, jinak jim to klapalo doteď... loldumbom

wink
Nenapsala bych to lépe.

Není tady

#74 9. 2. 2010 17:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

Je to svazek pro dva lidi, kteri se dobre znaji a chteji spolu zestarnout a pritom se prihlouple neptat, co s nim/ni az bude nemocny, stara atd. Loajalita, oddanost, vernost. Pokud v tomto nemaji jasno, je lepsi do manzelstvi radeji nejit a halvne si neporizovat deti. Ale... je to kazdeho vec smile

tos napsal hezky Morfe ..

Není tady

#75 9. 2. 2010 19:29

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vrtalo mi hlavou, ze do rozliseni partnerstvi od manzelstvi, a jakesi "nadrazenosti" manzelstvi nad partnerstvim, v mem pojeti (podotykam, ze nikoumu jeho jiny nazor neberu...), mi jeste cosi chybi... Mezifaze uvazovani byla: Manzelstvi je zastreseny a oficialne posveceny vztah. Partner, pro mne, muze byt fantasticky, spolehlivy, uzasny a ja nevim co, dokonce muze byt aj milencem (mym), ale plnohodnotnym clenem, ucastnikem, podilnikem, plnohodnotnou casti tandemu, je pouze jako manzel...
Tak mi pomozte,... nebo si ty zavity fakt "zavarim"... par

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí