29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vzpomínáš na větu písně: "Pravda je tanečnice a pro každého zvlášť tančí"?
V tom je ta podstata.
Je totiž v každém okamžiku nová, právě zrozená a ty ji musíš sledovat, dívat se na ni i milovat ji.
Jenom tak ji poznáš, splyneš s ní, staneš se jejím nositelem.
A když ji pocítíš ve svém nitru a myslíš, "teď ji mám!., je mojí součástí", už dávno to není pravda,
protože mezitím kamsi odeběhla pryč.
Taková je Pravda a budeš ji muset dlouho, dlouho hledat, než se zas k Tobě skloní.
Není tady
..."Nocni rozhovor" (ten Mnackuv),... a tenhle,... O, jaky nadherny rozdil...
Není tady
Crabat napsal(a):
I to je tajemství, Viki, které je nutné hledat.
Nemysli, že všechny odpovědi k Tobě přijdou samy, bez Tvého úsilí.
Ve sve podstate jsem lina, ac presvedcena, ze silne "duchovni"...
A Pravda me naucila, ze kdyz se ji zeptam, primo, adresne, odpovi mi. I usty lidi. Pokud ji cti...
Upravil(a) ViktorkaLove (4. 2. 2010 0:59)
Není tady
Nejak nestihas... nebo UZ nechces?
PS: Dik a pa... , zas nekdy...
Upravil(a) ViktorkaLove (4. 2. 2010 1:13)
Není tady
No, ještě tu mám nějaké povinnosti a pak si také musím jít lehnout.
Takže se rozloučím.
Ale nad tou osmasedmdesátkou se důkladně zamysli.
Hodně o Tobě vypovídá.
Nyní ale dobrou noc.
Není tady
Jo,jo, vysvobodila me totiz, od zbytecnych uvah, vis?
Není tady
Mily Crabe..., vidis, nemohla jsem ani dospat, po nasem vcerejsim rozhovoru. Premyslela jsem.
Tak dobre. Polozim svuj dotaz jinak: Dle tveho vyjadreni, ze Pravda se porad meni..., vyviji (jestli jsem to spravne pochopila...), kdy je clovek teda duchovne dostatecne na vysi? Kdy je na vrcholu?
Nebo jeste jinak: Kdyz clovek Pravdu pozna a vi, ze zadnou jinou uz hledat nechce, prestane byt "duchovni"? Nebo snad zacne duchovne "zaostavat"?
Mmch., uz "nesedim na dvou zidlich"...
Není tady
Já si myslím, že když někdo přijme jednu PRAVDU jako dogma a svůj pohled na přicházející věci a události tomu přizpůsobuje, pak ustrnul ve vývoji, pokud přímo nežije v omylu od samého počátku té "pravé" PRAVDY. Protože všechno kolem nás je pořád v pohybu, pravdu si musí nacházet každý sám v každé chvíli svého života. Jediná jistota našeho života je, že nic není jisté a všechno kolem nás se nějak neustále pohybuje, mění a vyvíjí. A člověk se o nic nemůže opřít, leda o to, co má uvnitř sebe. Tohle je tedy můj pohled.
Není tady
Milý kolego, vše kolem nás je ryze duchovního charakteru, protože vše vzešlo z “Počátku” a vše se vyvíjí pomocí různých cest. Ať se to zdá sebeujetější, tak k tomu všemu “duchovnu” patří jak všichni “dobří” a moudří lidé, co žijí v lásce, tak i veškeré “negativní” věci, jako je část naší “zprofanované” společnosti, politici (námi tak všemi milovaní posranci), váleční štváči, masoví vrazi, může se nám to “líbit”, nebo “nelíbit”, ale to je prostý zákon zdejší vývojové “reality show”..
“Žijeme své životy” v interaktivitě s ostatními a vzájemnými “akcemi a reakcemi” se vyvíjíme. O cíli pouze spekulujeme, občas něco tušíme, ovšem vizí máme hodně a to nám mnohdy pomáhá zvládnout naši roli na jevišti zvaném Země. To se samozřejmě týká i lidí zde na Babinetu. Každý z nich hraje svou roli tak, jak mu bylo předurčeno jím samým. Má svou roli, svůj příběh, má možnost jisté improvizace a stejně, jako “Svaťa Kuřátko”, může občas vybrat “jiný směr příběhu”, než původně zamýšlel.
A tím, jak každý z nich “žije svůj život a svůj příběh”, tak tím se samozřejmě nutně musí odlišovat od ostatních. Je možné, že toto je také cíl od “Počátku” – vývoj těmi nejrozmanitějšími cestami za nejrozmanitějších podmínek. To ovšem znamená neustálou duchovní interaktivitu s ostatními. Akce vyvolává reakci, ale rovná se vývoji všech zúčastněných stran. To, co bychom se mnohdy učili spoustu let, stačí někdy uspíšit jediná bouřlivá debata, třebas zde tady na fóru.
Jistě, nejenom tobě se zdá, že se tady množí různé výpady a narážky. Jenomže kromě “katalyzace” vývoje všech zúčastněných je potřeba se zeptat – co je původcem. Jistě, můžeme říci, že ta a ta osoba má takové a makové názory, čímž si vlastně "ponasírá" lid” natolik, že se jí pak "mstí”.. Jenže to je jen pouhý náznak situace viděný zvenčí. Když se budeme zaobírat tím – “kdo a proč a co a jak” za to může, pak se do toho zamotáme jak moucha do pavučina a než se z toho dostaneme, tak to bude řádnou chvíli trvat.
Proč tedy jsou lidé, kteří svými názory a svým jednáním jiné lidi “vykolejují, popuzují, vyvolávají v nich pocit ublíženosti, pocit, že se někdo nad ně vyvyšuje, je na ně zlý, dává kopance, rozdrásává rány”? Protože tito lidé, ať se nám to jakkoliv nemusí líbit, jsou právě těmi “katalyzátory” vývoje. Oni jsou ti, “poháněči” ostatních a tím, jak “lezou na nervy”, tak vše urychlují. Tito lidé na sebe vzali “břemeno sporu za účelem zrychlení vývoje”, takže jako přímí “vyvolávači slovního deště” jsou za to zodpovědní, což v důsledku vede díky “zainteresovanosti” všech zúčastněných k tomu, že se hodně “lámou ledy a jarní voda bere vše sebou, aby pak následující období byla voda čistá”..
Zkusím toto aplikovat na jeden případ – Pandorraa vs. část zdejšího osazenstva (snad se Pan na mne nebude zlobit..) Všichni více méně víme, že debata s ní je dost specifická. Některými názory dokáže lidi řádně vytáčet, dokáže kopnout bolestivě do citlivých míst, nedá se jí oponovat, má neustále “svou jedinou pravdu”, když má pocit, že to neukočíruje, tak odkazuje na to, že je vše “off topic” a tak podobně. Jenže pozor, vážení, takhle by se to dalo hodnotit pouze na základě neúplného uvědomění si daného postoje všech zúčastněných. Zkusme si to více rozebrat.
Pandorraa je typem bytosti, co na sebe vzala vekou zodpovědnost za “spoluvývoj” všech zúčastněných. Dobře si uvědomuje, že všichni zúčastnění potřebují popohnat, ale svým způsobem to nikomu nenutí. Ten, kdo na tohle “nemá žaludek”, prostě nechť neřeší. Ten, kdo má nějaký svůj vnitřní problém, tak ten samozřejmě debatou s Pan dojde k pořádnému nakopnutí a je z toho pak “hodně divoká jízda”. Ovšem ti, co to vydrží, tak nakonec přiznají, že vše mělo svůj smysl. A že bez takových debat a nakopnutí by stagnovali na místě. Ale k tomuto poznání se dopracovat – to nějaké období trvá.
Po čas tohoto období se účastníci samozřejmě snaží pochopit, “proč ty kopance jsou takové bolestivé” a je jasné, že to dávají zde ve fóru Pandoře “řádně vyžrat” kdykoliv je k tomu příležitost. I toto ale časem pomine. Vše záleží na vývoji daného člověka. To, že nás něco přitahuje k tomu, abychom se s Pandorrou začali “dohadovat”, má svůj vnitřní smysl. Ona ovšem není jen tím, kdo “drží karabáč”, ale je také tím, kdo si to také musí “ vyžrat až do dna”, protože jako každý člověk, má svůj osud a cíl. Nikdo z nás nedostává v životě do vínku víc, než by mohl snést, i když to mnohdy tak nevypadá. Pandorraa, aby vyřešila své dávné “pohledávky” a urychlila svůj vývoj, na sebe vzala tuto roli, která je taková, jaká je. Ovšem pointa je v tom, že tohoto “klání” se zúčastňují pouze ti lidé, kteří toto potřebují.
Znáte to – někdy se hned zapojíte do debaty a jindy si jen přečtete názory, ovšem dál nemáte zájem něco řešit. To samé je i v tomto případě. Ten, kdo potřebuje “katalyzátor, tak ten debatuje s Pandorrou. Ten, kdo potřebuje spíše klidnou cestu vývojem a nemá předurčeno nějak “zrychlovat”, tak ten s ní nedebatuje, nebo pouze okrajově. Každé nakopnutí od ní totiž nejen, že zabolí dotyčného, ale samozřejmě se odrazí i na Pan, která se s tím musí pak srovnat jak v rovině duchovní, tak i v rovině fyzické.
Zvládnout totiž tolik energie “nenávisti” z okolí – to vyžaduje dobrý trénink a disciplínu, aby to pak všechno ustála. Pandorraa má svůj osud tak, jako jej máme i my. Vyvíjí se ona a pomáhá ve vývoji nám. Za což jí patří velký dík i přes to, že se nyní spousta zúčastněných cítí blbě s “rozkopanou zadnicí”.. S Pandorrou je to jako s výběrem hudby – chci příjemnou cestu? Pustím si klasiku. Chci ale pořádný vodvaz a vyřvat ze sebe všecko? Pak si pustím něco, co to dokáže, například něco z Metalu, nebo Punku. A je jen na vás, “kterou hudbu na cestu” si pouštíte.
“Ať už peklo bylo, nebo nebylo, vymyšleno bylo dobře” / “Ať už Pandorraa byla, nebo nebyla, vymyšlena byla dobře”
Proto je, kolego, nyní Babinet takový jaký je. Nyní je vše v pohybu a je to vývoj. A sám jistě víš, že tam, kde to všechno začalo, tam to také i skončí, ale myslím, že na tom konci budeme mít všichni jistě bohaté zkušenosti a to i díky “neduchovním” debatám zde na Babinetu.
K té oáze – pokud máš potřebu oázy klidu a míru, máš možnost ji založit a dát ji svá pravidla pro možné účastníky. I to je další krok ve vývoji.
A pravda? Co to vlastně je? Výsledek poznatků a zkušeností implementovaný do mluveného slova a to vše závislé na “momentálním stavu vývoje nyní a teď”? Jak už kdosi tady psal – “Pravda a lež” ve své podstatě neexistuje.. A dodávám – vše je pouze momentálním shrnutím a popsáním stavu vývoje daného člověka. Nebo-li: pravda v naší “realitě” je jako všechny kuchyně světa.. Pravda se dá upravovat na tisíce způsobů. Pravda se dá smažit, vařit, ochucovat, kořenit. Pravda se může podávat jako dezert s ovocem, nebo šlehačkou a k tomu ta třešnička navrch... Ano, i to je pravda. Pravda má tolik tváří, kolik je lidí na planetě. Pravda se dá ohýbat a přeskládávat. Stále je to pravda, protože nikdy ta pravda není odrazem konečnosti pravdy.... atd.
Upravil(a) DaiTerr (4. 2. 2010 8:53)
Není tady
Ne, Viktorko, Pravda se nevyvíjí, to my se vyvíjíme a směřujeme do ní. A jelikož nás každý okamžik, kdy nad námi převáží naše jáství, může rozhodit, může z té Pravdy vyšoupnout, takže v příští vteřině už v ní nebudeme, už ji nemusíme mít (byť tady ještě před okamžikem byla!), proto hovoříme o tom, že Pravda je v každém okamžiku jiná, jelikož se na ní co chvíli, vždy znovu a znovu musíme vyladit.
A na vrcholu, tj. věčně v ní, je člověk až teprve dosažením duchovní realizace. Pak ji trvale vidí, přizpůsobuje se neustále jejímu vyzařování a nic ho nerozhodí, protože vlastní ego má již zvládnuté.
Není tady
Daphné, říkáš to správně. Kdyby Pravda byla taková, za co ji považuješ, musela bys nutně proti ní stát. Je tady jeden problém: Různé náboženské směry, filosofie, psychologie a vlastně každý, kdo se Pravdu pokusil vzít do svých služeb, nám ji prezentují tak, jako by Pravda byla něco zkostnatělého, co chtějí oni. Ovšem tak tomu rozhodně není!
Pravda je nejvyšší meta pochopení energetického vyzařování, jež je kolem nás věčně přítomné. Představ si to tak: Do místnosti vstoupí člověk. A toto energetické vyzařování těch, kteří již tam byli, už svou vlastní přítomností trochu změní. Rozumíme si?.. Potom ten (z těch co byli přítomni dříve), kdo dokáže zachytit tento nový prvek vyzařování a přizpůsobit se mu, zůstává v Pravdě. Tedy pokud v ní předtím byl a vnímal ty ostatní. Ten však, kdo to ani nepostřehne anebo úmyslně přehlédne, už v ní být nemusí.
A znovu. Rozumějme si správně: Neznamená to zákonitě, že už v ní není, protože vždycky se na jejich vlnu může vyladit ten nový příchozí. Pokud se však nevyladí a on to nezohlední, Pravda mu odtančila do neznáma.
Není tady
Jednu chvíli jsem se hrozně bála, že se někteří tady moji milí človíčkové nechají otrávit a zmizí mi .... po přečtení tohoto vlákna už se nebojím ....
mají velikou výdrž, trpělivost a nadhled .... ten mi chybí, a proto jsem to neviděla. Díky
Není tady
Crabat napsal(a):
Ti, kteří spravedlnost hledali a trpěli pro ní, ví přesně, co mám na mysli, Kaštánku.
Zatímco ti, kteří po ní ještě nedychtili, nežíznili a nesměnili celý svůj život v jejím jménu, nemohou rozumět.
A ti,co pro ni trpěli, ti co rozumí, neumí odpovědět? nebo nechtějí? Ty si myslíš, že bych nepochopila, a pokud si toto myslíš, považuješ mne tedy za někoho, kdo spravedlnost nehledal a dostatečně pro ni netrpěl. Nejsem(zatím) hodna tohoto vysvětlení ?
Není tady
BB napsal(a):
Jednu chvíli jsem se hrozně bála, že se někteří tady moji milí človíčkové nechají otrávit a zmizí mi .... po přečtení tohoto vlákna už se nebojím ....
![]()
![]()
mají velikou výdrž, trpělivost a nadhled .... ten mi chybí, a proto jsem to neviděla. Díky
Neboj BB, nenechávám se něčím znechutit ;)jak píšeš -mám velkou výdrž,trpělivost a hlavně ten nadhled
Není tady
DaiTerr to bylo parádní shrnutí. Všechna čest.
A i když bych k tomu měl některé drobné připomínky, ale vlastně je zodpovídám v reakcích k ostatním, takže Ty už je nyní znáš. Držím palce, abys měl vždy tento úžasný nadhled a dovedl vždy znova každou věc i situaci do něho zahrnout.
Není tady
BB, to byla i má obava, ba dokonce jsem se tím úplně vyděsil, což je i pravý důvod, proč jsem založil toto vlákno.
Ale Ty už to nyní víš.
Není tady
Kaštánku a co Tě zlobí, na co Ti neodpovídám?..
Ze svého hlediska jsem přesvědčen, že jsem tu odpověděl každému.
Ovšem můžeš to cítit jinak.
Tak pověz.
Není tady
Crabat napsal(a):
DaiTerr to bylo parádní shrnutí. Všechna čest.
A i když bych k tomu měl některé drobné připomínky, ale vlastně je zodpovídám v reakcích k ostatním, takže Ty už je nyní znáš. Držím palce, abys měl vždy tento úžasný nadhled a dovedl vždy znova každou věc i situaci do něho zahrnout.
Ten nadhled jsem získal i díky vám všem zde na Babinetu. Takže hlavně já děkuji.
Není tady
Všichni jsme si navzájem učiteli. Je to jako s tou Pravdou. Myslíš si, že ji máš a ona si zatím, mrška, rejdí v kole s tvým sokem.
Není tady
DaiTerr, úžasné shrnutí. Není co dodat. Snad jen, aby takto prohlédnout, mělo vícero jedinců
Není tady
Díky diskusím a různým seminářům jsem objevila Ameriku, tak jednoduché a zjevné pravdy, principy a zákony, že není nic jednoduššího, než se podle nich řídit a témeř vše vychází, aniž bych pro to vyvíjela jakoukoliv energii.
Je to jako dodržovat Desatero...mně hodně pomohly Čtyři dohody a dost mě nakoply Duchovní zákony od Tepperweina- a v momentě, jak jsme se s nimi stotožnila- už jsem neměla potřebu řešit, co je pravda a cone, prostě jsem to cítila a přitom jsem nohama na zemi .
Není tady
Blahopřeji, Regino.
Není tady
Kaštanka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Kaštanko, co to je OBJEKTIVNÍ ? BI
to je pohled co nejširší se všemi souvislostmi, kterého je člověk obecně schopen. Bez osobního či emočně zaujatého přístupu. Jako s tím slonem ten příklad:
Lidé se vrátili z lovu, kde zhlédli zvláštni zvíře a bylo jim řečeno, že to byl slon. Jeden říkal tak slon je tlustá noha, druhý, jo ale s kusem břicha třetí......a poslední tvrdil, ne, slon je velké zvíře se čtyřma nohama, dlouhým nosem atd. Ten poslední stál prostě tak, že viděl celého slona a ne jen části.
Každý si hájí svůj názor ( i já), ale ne všichni celého slona vidíme, a ani to hlavně nevíme. Člověk by se neměl brát tak vážně a své názory občas zdravě zpochybnit, aby neustrnul na trůnu své pravdy,páč to je cesta zpět
Krasnej priklad
Není tady
Crabat napsal(a):
Jak dávno, Viki, že jsi na to mezitím stačila zapomenout?.. Rozkrytí podstaty není jev, který proběhne jednou a pak už bude vždy jasno. Ale jev, který nás má naučit myslet nově, vidět širší souvislosti každým okamžikem a vnést do nich světlo poznání. Proto každou situací, která právě vzniká, je nutné rozkrýt onu podstatu znovu a znovu. Ovšem jestliže tak budeš činit opravdově a s čistým úsilím, bude to pro Tebe pořád snazší a snazší. Světlo onoho poznání Ti přejde do mysli, do očí i začneš jej sama vyzařovat. Nakonec se tak sama staneš Světlem.
Crabe, jak ale muzes vedet, ze Viky tim svetlem uz neni?
A proc vubec davat tolik energie tomu jestli jsou nebo nejsou ostatni svetlem, proc radeji tu energii nevlozit do vlastniho odkryvani svetla v sobe?
Není tady
Crabat napsal(a):
Ti, kteří spravedlnost hledali a trpěli pro ní, ví přesně, co mám na mysli, Kaštánku.
Zatímco ti, kteří po ní ještě nedychtili, nežíznili a nesměnili celý svůj život v jejím jménu, nemohou rozumět.
Crabe, priznavam, ze tomuhle vubec nerozumim.
Nekteri lide trpi, to je pravda, ale je treba nezapominat, ze trpi proto, ze zapomneli na svoji podstatu, na svuj puvod. Oni sami jsou tim utrpenim, oni sami ho stvorili a vyzivovali. A zase jen oni se mohou utrpeni vzdat. Je treba pohlednout vecem primo do tvare
Spravedlnost je jen uhel pohledu. Vesmir neni ani spravedlivy ani nespravedlivy, Vesmir jednoduse JE.
Není tady