|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Daphné napsal(a):
Tu spontánnost, zvídavost, ptaní.....to je celkem jasné, musejí mít prostor, jinak by se děti vlastně omezovaly. Ale všechno musí mít nějaké hranice, řád, neboli musejí vědět, co se smí, a co ne, už v zájmu zdraví a bezpečnosti. Také je třeba je v dobrém vést, vkládat jim životní hodnoty, kultivovat jejich projevené vlohy a zájmy - to je taky výchova. To, co ty píšeš, je teorie, idealismus, pohled zvenku.
Mariposo, znova se proto ptám: máš vlastní děti?
Co otazka zda nekdo ma ci nema deti zmeni?
Je to snad podklad pro to, ze clovek ktery deti ma ten vi jak s nima zachazet a ten co je nema to tedy nevi?
Ten kdo si myslel ze deti vedl v dobrem a dal jim nejake hodnoty (dle sebe) ,ten mozna vubec netusi jak moc muze tim i ublizit, jelikoz vedome neni pripraven a sam uz zapomnel na svuj vlastni detsky svet. 
Není tady

mariposa napsal(a):
KALIK napsal(a):
hirondel napsal(a):
Sikovnej je kazdy,presto ver ci never videla jsem uz dost sikovnych kteri ve chvilce nepozornosti uklouzli a ublizili si.
Fesak jsi, to ano.Sikovnej fesak i ten muze uklouznout.
Hir, nezáviď, ju? Já za to nemůžu, že jsem takovej
Hele Kaliku, jak Te vlastne napadla zavist?
Jak Te tohle napadlo?
Mar, nechtěla si se spíš zeptat Hir, proč píše v reakci na to, že jsem se pochválil a vyzdvihnul své přednosti, to co napsala? Možná by ses mě ani nemusela ptát, proč mě napadlo slovo závist
Chceš to blíže osvětlit? Pokud něco mám, co druhý nemá a chtěl by to, tak se buď snaží to všemožně získat a nebo toho druhého o to připravit a to třeba i zavrženíhodnými způsoby. Do tohoto ranku spadá i to, že když někdo něco má a ten druhý ne, že se mu alespoň pomstím tím, že mu zařídím "uklouznutí" a "ublížení si". Někteří slabší jedinci o tom jen hovoří
Stačí takto? Už víš, proč mě napadlo slovo "závist" v souvislosti s výrokem Hir? Je to dost popisné? 
Není tady
Daphné napsal(a):
Tu spontánnost, zvídavost, ptaní.....to je celkem jasné, musejí mít prostor, jinak by se děti vlastně omezovaly. Ale všechno musí mít nějaké hranice, řád, neboli musejí vědět, co se smí, a co ne, už v zájmu zdraví a bezpečnosti. Také je třeba je v dobrém vést, vkládat jim životní hodnoty, kultivovat jejich projevené vlohy a zájmy - to je taky výchova. To, co ty píšeš, je teorie, idealismus, pohled zvenku.
Mariposo, znova se proto ptám: máš vlastní děti?
Daph, jejich intuice je to co jim dava hranice, to co je chrani, jejich intuice (pokud je jim dospelymi ponechana) je jejich bezpecim
Jak krasne a jak proste
Daph, jake zivotni hodnoty mas na mysli? Ja mluvim o lasce, o lasce, o lasce, o lasce...
Kultivovat jejich projevene vlohy? Co je to za slovo to kultivovat? Promin, ale tohle slovo je dost nechutny 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
BB napsal(a):
DaiTerr .... všechny tři poslední příspěvky
![]()
.... připomínáš mi Dona Quichotta v boji s větrnými mlýny a obdivuju tě, že máš tolik trpělivosti .... trpělivost - ta mi chybí. Musím se jí naučit .... ale je to někdy pekelně těžké ....
BB, přečti si, prosím, příspěvek 825.
A s tou trpělivostí? Myslím, že nejen Dai, ale i já mám trpělivost.To Ty ale nevidíš, i když to ve skutečnosti tak je. To přehledneš, ale mne to nevadí, jen Ti chci napsat, že neměříš stejným pohledem na věc.
A já to zase vidím jinak, vidím to tak ze svého pohledu pozorovatele .... a ani ty mi nemůžeš vnutit, abych to cítila jinak ... možná, až z tvých písmenek bude vyzařovat alespoň kousíček snahy o porozumnění názoru toho druhého ... změním názor. A ano, obdivuju Daie, že má trpělivost stále dokolečka odpovídat na tvoje slovíčkaření. Možná mu to i něco dá, netuším. Pro mě tahle debata zcela ztratila smysl .... a souhlasím s Andou ... spousta debat takhle končí ....
Není tady
KALIK napsal(a):
mariposa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Hir, nezáviď, ju? Já za to nemůžu, že jsem takovejHele Kaliku, jak Te vlastne napadla zavist?
Jak Te tohle napadlo?Mar, nechtěla si se spíš zeptat Hir, proč píše v reakci na to, že jsem se pochválil a vyzdvihnul své přednosti, to co napsala? Možná by ses mě ani nemusela ptát, proč mě napadlo slovo závist
Chceš to blíže osvětlit? Pokud něco mám, co druhý nemá a chtěl by to, tak se buď snaží to všemožně získat a nebo toho druhého o to připravit a to třeba i zavrženíhodnými způsoby. Do tohoto ranku spadá i to, že když někdo něco má a ten druhý ne, že se mu alespoň pomstím tím, že mu zařídím "uklouznutí" a "ublížení si". Někteří slabší jedinci o tom jen hovoří
Stačí takto? Už víš, proč mě napadlo slovo "závist" v souvislosti s výrokem Hir? Je to dost popisné?
Kaliku, veeeeeelice zajimavy 
Muzu se Te zeptat jeste na neco? Tys uz Hir nekdy videl? Osobne? Vis ci nevis jak vypada - fesna ci nikoliv? 
Není tady
I lákaly bludičky svými blikajícími světýlky poutníky do temných bažin, by tam bloudili a blouduili, v nekončícím kole se s nimi motali, k cíli se ani o píď nepřiblížili a setrvali co nejdéle s nimi v těch nehostninných temných místech, neb se tam samy véééélmi bály.
A jak se dostat ven, to samy nevědely, neslyšely....nechtěly...
I lákaly bludičky svými blikajícími světýlky poutníky do temných bažin,
atc. atc. atc....
Není tady
BB napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
BB napsal(a):
![]()
.... připomínáš mi Dona Quichotta v boji s větrnými mlýny a obdivuju tě, že máš tolik trpělivosti .... trpělivost - ta mi chybí. Musím se jí naučit .... ale je to někdy pekelně těžké ....
A s tou trpělivostí? Myslím, že nejen Dai, ale i já mám trpělivost.To Ty ale nevidíš, i když to ve skutečnosti tak je. To přehledneš, ale mne to nevadí, jen Ti chci napsat, že neměříš stejným pohledem na věc.
A já to zase vidím jinak, vidím to tak ze svého pohledu pozorovatele .... a ani ty mi nemůžeš vnutit, abych to cítila jinak ... možná, až z tvých písmenek bude vyzařovat alespoň kousíček snahy o porozumnění názoru toho druhého ... změním názor. A ano, obdivuju Daie, že má trpělivost stále dokolečka odpovídat na tvoje slovíčkaření. Možná mu to i něco dá, netuším. Pro mě tahle debata zcela ztratila smysl .... a souhlasím s Andou ... spousta debat takhle končí ....
BB, a ja to vidim zas uplne jinak
Kastanku vidim jako trpelivost samu, a Dai to je palicak
To je variabilita, coooooo?
Není tady

mariposa napsal(a):
Muzu se Te zeptat jeste na neco? Tys uz Hir nekdy videl? Osobne? Vis ci nevis jak vypada - fesna ci nikoliv?
Neviděl, proč se ptáš?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
I lákaly bludičky svými blikajícími světýlky poutníky do temných bažin, by tam bloudili a blouduili, v nekončícím kole se s nimi motali, k cíli se ani o píď nepřiblížili a setrvali co nejdéle s nimi v těch nehostninných temných místech, neb se tam samy véééélmi bály.
atc. atc. atc....
Přesně tak ....
Mariproso, tady je i moje odpověď pro tebe .... doputovala jsem na okraj lesa a bludičky ponechávám tam, kam patří ... 
Není tady

Prosim moderatory zda by debatu od prispevku 843. presunuli na nove vlakno s nazvem -treba Duchovni Chat.
Neboli to muzu udelat sama.
Dekuju. Myslim ze to bude prima. 
Není tady
Takže zakládáš sama nebo mám založit?
Není tady
Anda napsal(a):
Takže zakládáš sama nebo mám založit?
Prosim Te o zalozeni. Dekuju. 
Není tady

BB napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
BB napsal(a):
![]()
hlavně jsi nepochopila, o co mi šlo, BB.
To mne to zase vadí, když někoho nechápu
a neukončuju debatu. Když Ti to stačí... proč ne. 
Není tady

BB napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
atc. atc. atc....Přesně tak ....
![]()
Mariproso, tady je i moje odpověď pro tebe .... doputovala jsem na okraj lesa a bludičky ponechávám tam, kam patří ...
Hele, jaký poutníky máte na mysli, ty, o kterých psal Crabat, nebo ty, o kterych se píše v pohádkách Páč to je velkej rozdíl ! 
Upravil(a) Kaštanka (10. 2. 2010 13:56)
Není tady

mariposa napsal(a):
BB napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
BB, a ja to vidim zas uplne jinak
Myslíš to, že pokud NEpřijmu názory jiných, musím být hned paličák? Pak ano, to máš pravdu. Tam, kde ty vidíš trpělivost, jiní mohou vidět něco jiného a samozřejmě naopak. Ty vidíš "paličáka", ale to je zase jen a jen tvůj názor. Víš, ono je strašně jednoduché různá slova zaměňovat.. Horší už je - podat názor tak, aby se dal "zkousnout".
Zatím je zde víceméně "umění" sice polemizovat, ale takovým tím stylem: "já, jen já mám pravdu. A když ji nechceš vidět, tak s tebou není domluva. Co s paličákem.." Co takhle ty názory podávat do "placu" s tím, že nemusíme čekat, zda to ten druhý přijme. Pak by nemusela padat i slova, jak "paličák" a podobně. Nejsme náhodou mnozí zde moc "dogmatičtí" ve svých "pravdách"? Co myslíš?
Upravil(a) DaiTerr (10. 2. 2010 13:57)
Není tady

DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
BB napsal(a):
A já to zase vidím jinak, vidím to tak ze svého pohledu pozorovatele .... a ani ty mi nemůžeš vnutit, abych to cítila jinak ... možná, až z tvých písmenek bude vyzařovat alespoň kousíček snahy o porozumnění názoru toho druhého ... změním názor. A ano, obdivuju Daie, že má trpělivost stále dokolečka odpovídat na tvoje slovíčkaření. Možná mu to i něco dá, netuším. Pro mě tahle debata zcela ztratila smysl .... a souhlasím s Andou ... spousta debat takhle končí ....BB, a ja to vidim zas uplne jinak
Myslíš to, že pokud NEpřijmu názory jiných, musím být hned paličák? Pak ano, to máš pravdu. Tam, kde ty vidíš trpělivost, jiní mohou vidět něco jiného a samozřejmě naopak. Ty vidíš "paličáka", ale to je zase jen a jen tvůj názor. Víš, ono je strašně jednoduché různá slova zaměňovat.. Horší už je - podat názor tak, aby se dal "zkousnout".
Zatím je zde víceméně "umění" sice polemizovat, ale takovým tím stylem: "já, jen já mám pravdu. A když ji nechceš vidět, tak s tebou není domluva. Co s paličákem.." Co takhle ty názory podávat do "placu" s tím, že nemusíme čekat, zda to ten druhý přijme. Pak by nemusela padat i slova, jak "paličák" a podobně. Nejsme náhodou mnozí zde moc sobečtí ve svých ůpravdách"? Co myslíš?
Dai, velké nedorozumění.
nejde o to, abys přijmul mé názory !!! Proč to sem pleteš ? Jde mi pouze o to, abys pochopil, jak to myslím já (...a to neznamená, že musíš) Pokud na mé myšlenky reaguješ mylně, že je jasné, že nechapešmůj přístup, furt to melu jinými slovy dokola. Opravdu netoužím po tom, abys přijal mé názory. To je hrubá mýlka. Věř mi, to je nesmysl!!!
Není tady
hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
Mariposo, znova se proto ptám: máš vlastní děti?Co otazka zda nekdo ma ci nema deti zmeni?
Je to snad podklad pro to, ze clovek ktery deti ma ten vi jak s nima zachazet a ten co je nema to tedy nevi?
Ten kdo si myslel ze deti vedl v dobrem a dal jim nejake hodnoty (dle sebe) ,ten mozna vubec netusi jak moc muze tim i ublizit, jelikoz vedome neni pripraven a sam uz zapomnel na svuj vlastni detsky svet.
Já v tomto Daphne mám u sebe také rozpor.
Když bychom nechali děti vyvíjet je samy, aby nebyly ohraničené a omezené a tím pádem předpojaté., když je nebudu cpát do škatulek, říkat to smíš, to nesmíš, jak se říká, teď musíš jít spát, tam už nesmíš..atd, tak jak to může dopadnout?? Jak to dopadne??
Dokáže takto někdo vychovávat? Jen nechat jejich intuicí?
Cítím, že je omezování dětí špatné, ale všichni to děláme (alespoň si myslím,že se o to snažím, JEN v zájmu jejich bezpečnosti.), zajímalo by mě dokázal -li to někdo jinak...
Rozumný je asi zlatý střed, ale kde je?
Není tady

Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
BB, a ja to vidim zas uplne jinakKastanku vidim jako trpelivost samu, a Dai to je palicak
Zatím je zde víceméně "umění" sice polemizovat, ale takovým tím stylem: "já, jen já mám pravdu. A když ji nechceš vidět, tak s tebou není domluva. Co s paličákem.." Co takhle ty názory podávat do "placu" s tím, že nemusíme čekat, zda to ten druhý přijme. Pak by nemusela padat i slova, jak "paličák" a podobně. Nejsme náhodou mnozí zde moc sobečtí ve svých ůpravdách"? Co myslíš?Dai, velké nedorozumění.
nejde o to, abys přijmul mé názory !!! Proč to sem pleteš ? Jde mi pouze o to, abys pochopil, jak to myslím já (...a to neznamená, že musíš) Pokud na mé myšlenky reaguješ mylně, že je jasné, že nechapešmůj přístup, furt to melu jinými slovy dokola. Opravdu netoužím po tom, abys přijal mé názory. To je hrubá mýlka. Věř mi, to je nesmysl!!!
Jak pletu a co pletu? Že by copy?
Že tobě jde o něco, ještě neznamená, že u mně nutně musí jít o to samé. Prostě dej názor do placu, pokud uznáš za vhodné a nechej to na jiných, zda něco pochopí, nebo ne. Pochopení samo o sobě nejde ruku v ruce s tím, že "něco napíšu" a ten druhý to pochopí.." Tak to nefunguje. To platí jen v případech, kdy dva diskutující spolu jedou na skoro stejné koleji. Pak stačí malá vyhýbka a pochopení je na světě. Ovšem pokud ti dva vyjeli každý z jiného světadílu, pak cesta k pochopení není o "dvou názorech", ale bývá značně delší. Proto se tak čile "polemizuje"
Než totiž po někom chceme, aby "nás pochpil", napřed by bylo vhodné se zamyslet, jestli zrovna ta naše "pravda" je ta správná. A zrovna bych si odpověděl, že na tu "pravou pravdu" si ještě hodně dlouho počkáme. Takže ve finále nemá smysl se moc snažit, aby druhý pochopil. To už je dobré nechat na dotyčném, jestli "cvakne" ta vyhýbka, nebo ne. Ovšem pomni na to, že toto si může myslet na oplátku kdokoliv o tobě - "že se ti snažil něco vysvětlit, ale že to nepochopilas.."
Není tady
Wiki napsal(a):
Já v tomto Daphne mám u sebe také rozpor.
Když bychom nechali děti vyvíjet je samy, aby nebyly ohraničené a omezené a tím pádem předpojaté., když je nebudu cpát do škatulek, říkat to smíš, to nesmíš, jak se říká, teď musíš jít spát, tam už nesmíš..atd, tak jak to může dopadnout?? Jak to dopadne??
Dokáže takto někdo vychovávat? Jen nechat jejich intuicí?
Cítím, že je omezování dětí špatné, ale všichni to děláme (alespoň si myslím,že se o to snažím, JEN v zájmu jejich bezpečnosti.), zajímalo by mě dokázal -li to někdo jinak...
Rozumný je asi zlatý střed, ale kde je?
Wiki,
dle mne se jedna o tu vubec nejtezsi lekci lidi. Deti jsou budoucnost a jakmile nezmeni lide sve zvyky ve vychove,nemuze se svet tak snadno zmenit.
Naslouchat a byt si vedom je stale pro mnoho jedincu velice tezke,stale jim do toho vstupuje zvyk,rozum-to vse je iluze. A to co zustava uvnitr nas skryto ,ta nejvyssi moudrost, je tim rozumem zatim zahalena. 
Lide to dokazi ale musi mit odvahu. 
Není tady
BB napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
atc. atc. atc....Přesně tak ....
![]()
No, BB a mozna to je jeste uplne jinak 
Není tady
KALIK napsal(a):
mariposa napsal(a):
Muzu se Te zeptat jeste na neco? Tys uz Hir nekdy videl? Osobne? Vis ci nevis jak vypada - fesna ci nikoliv?Neviděl, proč se ptáš?
Preci jako reakce na tu Tvoji zpoved o zavisti, Kaliku 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
BB napsal(a):
A já to zase vidím jinak, vidím to tak ze svého pohledu pozorovatele .... a ani ty mi nemůžeš vnutit, abych to cítila jinak ... možná, až z tvých písmenek bude vyzařovat alespoň kousíček snahy o porozumnění názoru toho druhého ... změním názor. A ano, obdivuju Daie, že má trpělivost stále dokolečka odpovídat na tvoje slovíčkaření. Možná mu to i něco dá, netuším. Pro mě tahle debata zcela ztratila smysl .... a souhlasím s Andou ... spousta debat takhle končí ....BB, a ja to vidim zas uplne jinak
Zatím je zde víceméně "umění" sice polemizovat, ale takovým tím stylem: "já, jen já mám pravdu. A když ji nechceš vidět, tak s tebou není domluva. Co s paličákem.." Co takhle ty názory podávat do "placu" s tím, že nemusíme čekat, zda to ten druhý přijme. Pak by nemusela padat i slova, jak "paličák" a podobně. Nejsme náhodou mnozí zde moc "dogmatičtí" ve svých "pravdách"? Co myslíš?
Ja sem pro Dai. A pokud ode mne padne slovo palicak, nebudu nic cekat, ok 
Není tady

mariposa napsal(a):
KALIK napsal(a):
mariposa napsal(a):
Muzu se Te zeptat jeste na neco? Tys uz Hir nekdy videl? Osobne? Vis ci nevis jak vypada - fesna ci nikoliv?Neviděl, proč se ptáš?
Preci jako reakce na tu Tvoji zpoved o zavisti, Kaliku
Aha, já myslel, že něco chceš vědět, tak nic no 
Upravil(a) KALIK (10. 2. 2010 16:20)
Není tady
KALIK napsal(a):
mariposa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Neviděl, proč se ptáš?Preci jako reakce na tu Tvoji zpoved o zavisti, Kaliku
Aha, já myslel, že něco chceš vědět, tak nic no
Aha, kdybych neco nechtela vedet proc bych se tedy ptala, Kali?
Jak tak nic no? 
Není tady

mariposa napsal(a):
KALIK napsal(a):
mariposa napsal(a):
Preci jako reakce na tu Tvoji zpoved o zavisti, KalikuAha, já myslel, že něco chceš vědět, tak nic no
Aha, kdybych neco nechtela vedet proc bych se tedy ptala, Kali?
Jak tak nic no?
A na co KONKRÉTNĚ jsi se ptala?
Není tady