Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#826 10. 2. 2010 9:06

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Re: Je tohle forum ještě Duchovní?

BB napsal(a):

DaiTerr .... všechny tři poslední příspěvky   tummenupp godlike ....  připomínáš mi Dona Quichotta  v boji s větrnými mlýny  a obdivuju tě, že máš tolik trpělivosti  .... trpělivost - ta mi chybí. Musím se jí naučit .... ale je to někdy pekelně těžké .... gloria

BB, přečti si, prosím, příspěvek 825. godlike
A s tou trpělivostí? Myslím, že nejen Dai, ale i já mám trpělivost.wink  To Ty ale nevidíš, i když to ve skutečnosti tak je. To přehledneš, ale mne to nevadí, jen Ti chci napsat, že neměříš stejným pohledem na věc. wink

Není tady

#827 10. 2. 2010 9:27

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Crabat napsal(a):

Ach, vítám vás, milí přátelé, co jste se přišli podívat.
godlike Je mi velikou, velikou ctí zase hovořit s vámi. godlike
Ale nejprve musím odpovědět Kaštánce, protože ta již netrpělivě čeká.

Vlastně Ti Kaštánku již velmi přesně odpověděla Largo, když říká, že slovo spravedlnost nejlépe zachycuje onu cestu ze světla do temnoty a znovu vzhůru ke světlu. Dnes se Ti to tak nemusí jevit, ale až tudy projdeš a sama na sobě vybojuješ znovu ono světlo, pak pochopíš, jak hluboký význam v sobě pojem Spravedlnost má.

Je totiž Spravedlivé, že jsme tak trpěli, když jsme byli natolik slepí a bláhově sestupovali dolů, přičemž ubližovali všem kolem nás!
Je zároveň nejvýše Spravedlivé, že netrpí ten, kdo je nevinný a čistý!
Je Spravedlivé, že cesta vzhůru vede přes výmoly a pády, protože jenom jimi se znovu očistíme.
A bylo by vrcholně nespravedlivé, kdybychom ji chtěli pro sebe snadnou!
Je Spravedlivé, když tyto strázně cesty podstoupíme, že nalezneme Světlo!
A je Spravedlivé, že Světlo, které dokážeme potom vnést do svého srdce nás znovu očistí.

Proto hovořím o Spravedlnosti a žádném jiném pojmu. Neboť žádný jiný pojem takto nastolenou Spravedlnost nedokáže zastoupit!

tummenupp Crabate, ted jsem teprv narazila na tu Spravedlnost. godlike Děkuju za  odpoved !!! Vidíme to podobně, karmické zákony.

Není tady

#828 10. 2. 2010 9:34

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Kaštanka napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Vytrhnutá slova z konceptu - všimni si, jak právě ti, co nejvíce ječí o slovíčkaření, si potrpí právě na slovíčkaření.. [b]Nic jsem "nevytrhával", prostě to tak na mne zapůsobilo [/b]a dal jsem ti to najevo. Vyznělo to tak, že "musíme".. No jo, když "musíš, tak musíš..", ale rozhodně "nemusíME".. I to, že "musíme" pít, nás může dovést do průseru.. Když "musíš" vypít 3 litry vody denně, tak se taky může stát, že budeš mít průser s ledvinami, například.. "Musíš", je "negativní nutitel".. Co takle "můžeme", když už?

No, podstatné v diskusi bylo zda se "učitel se učí od žáků" . K tomu bych já se snažila druhému odpovědět v prvé řadě. Pak je možno rozvádět další diskuse, které jsi načal, ale nemíchat dohromady. To pavažuju za vstřícnou diskusi.
Pro tebe to vyznělo, že "musíme", já ale myslela "je potřeba" , páč kdybychom nepili, umřeme.
Je to nedorozumění. Ale místo aby jsi se na to třeba zeptal, tak jsi se hned do mne pustil. Proč, vždyt jsi nemohl vědět, jak to skutečně myslím.(což se stává) smile
Na vytučnělý: Prostě nedorozumění !! předpokládáš, že to mohu myslet jen jako Ty, jinak bys viděl i jiné možnosti tummenupp

Nedorozumění pro Tebe, normální polemika pro mně. Pokud to považuješ za nedorozumění, pak zkus rozebrat, CO a JAK tě vede k tomuto názoru, protože já tam toto nevidím.

"Musíme" a "potřeba" - když napíšeš, že "musíme", pak si můžeš myslet cokoliv, ale já osobně tam vidím "musíme".. Nemám tvůj mozek, takže nemůžu soudit, o čem ajak přemýšlíš, pokud to nenapíšeš wink

"Ale místo aby jsi se na to třeba zeptal.." No já netušil, že se mám ptát. Pokud TY si myslíš, že jsem se měl ptát, je to TVOJE domněnka a názor. Já to tak neviděl. Navíc - Já nic nepředpokládám. Názory a "vidění varianty daného problému"  je každého věc. Já nemám co vidět. Já smím pouze napsat svůj názor a přečíst si tvůj. Buď si z toho něco vezmu, nebo ne. Toť vše.

Pustil jsem se do tebe? Opět - Ty říkáš, že pustil, já jsem ten úmysl neměl. Reagoval jsem pouze na to, co mi připadalo reagováníhodné, stejně jako ty reaguješ na jiné názory. To je přece to samé, jako kdybych napsal, že "jsi se do mne pustila s těma jabkohruškama.." Přitom je myslím jasné, že jsi to myslela úplně jinak - pouze jako přirovnání tvého pohledu na danou věc.

Ještě k vidění "jiných možností" - toto nerad dělám, protože pak už by se problematika až moc rozvolňovala do šíře a dálek. Už tak je to tu, jak sama říkáš, dost od tématu.

Jo a ještě ta odpověď na dotaz, zda se "učitel učí od žáků" - Ano, učí, toto je můj názor. Nemusíš s ním souhlasit.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#829 10. 2. 2010 9:39

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

DaiTerr napsal(a):

To co jsem napsal, že nedokážu použít? A kde, prosím, bereš tu jistotu? wink To je tovoje domněnka vycházející z toho, že "míchám hrušky s jablkama", nic víc.. Ale to je tvůj názor, ne můj. Můžeš si myslet o mně cokoliv, ale budou to vždy jen domněnky. Na to, abys mohla hodnotit někoho, zda je takový, či makový, potřebuješ víc, než jen sklo monitoru..

Nenapsal jsi nic konkrétního jako důkaz svých tvrzení.Svou zkušenost..nebo někoho jinýho pro představu.smile
Hele, DaiTerr, Ty si přeci můžeš taky myslet o mne cokoliv wink a nepíšu Ti to, počítám s tím, že si omne něco myslíš a můžeš mít pravdu, ale můžeš se i mýlit, jako já vůči Tobě. Ale to je samozřejmost. Z těch konfrontací přeci poznáváme náš přístup. smile

Není tady

#830 10. 2. 2010 9:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

KALIK napsal(a):

Nepsal jsem, že tomu nerozumím, ale že nechápu wink

Kaliku, jakej je v tom rozdíl lol

Hir, divila by ses, ale velkej. Nečekej však, že ti rozdíl budu vysvětlovat wink

Dobre rano,

to je husty toletoooooo ...  lol

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#831 10. 2. 2010 9:43

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

To co jsem napsal, že nedokážu použít? A kde, prosím, bereš tu jistotu? wink To je tovoje domněnka vycházející z toho, že "míchám hrušky s jablkama", nic víc.. Ale to je tvůj názor, ne můj. Můžeš si myslet o mně cokoliv, ale budou to vždy jen domněnky. Na to, abys mohla hodnotit někoho, zda je takový, či makový, potřebuješ víc, než jen sklo monitoru..

Nenapsal jsi nic konkrétního jako důkaz svých tvrzení.Svou zkušenost..nebo někoho jinýho pro představu.smile
Hele, DaiTerr, Ty si přeci můžeš taky myslet o mne cokoliv wink a nepíšu Ti to, počítám s tím, že si omne něco myslíš a můžeš mít pravdu, ale můžeš se i mýlit, jako já vůči Tobě. Ale to je samozřejmost. Z těch konfrontací přeci poznáváme náš přístup. smile

A víš co? Zkusme to jinak - dávej mi přesné a stručné dotazy, já se budu snažit ti přesně a stručně odpovědět. K tomuto je potřeba ale oboustranná tolerance názorů. Pokud jsi pro, piš dotazy. Pod každým budeš mít odpověď.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#832 10. 2. 2010 9:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

DaiTerr, obdiv... wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#833 10. 2. 2010 9:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Kde máš jistotu, že to považuju za nutné?

Kde bereš jistotu, že to víš? wink

Ale ale ale...... ahoj chlape ,zacinas tu svoji hru dost smodrchat.

(Kalikovi se ted obrati moznaaaaaa ocicka v sloup, ale to rozchodi je sikovnej)  .....
Dai,pamatujes si jeste, ze slova jistota,nutne,vzeslo z Tebe,Ty jsi to psal ne ja.    wink

Není tady

#834 10. 2. 2010 10:00

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Kde máš jistotu, že to považuju za nutné?

Kde bereš jistotu, že to víš? wink

(Kalikovi se ted obrati moznaaaaaa ocicka v sloup, ale to rozchodi je sikovnej)  .....
Dai,pamatujes si jeste, ze slova jistota,nutne,vzeslo z Tebe,Ty jsi to psal ne ja.    wink

To, že něco "šmodrchám", vzešlo pouze z tebe. Je to tvůj názor, ne můj..

Hir, ano, slova "slova jistota,nutne... atd.." vzešla ze mne stejně tak jako jiná slova z tebe. wink

(jen tak mezi námi - stále jsi neodpověděla)

Upravil(a) DaiTerr (10. 2. 2010 10:01)

Není tady

#835 10. 2. 2010 10:05

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Hi, o mě nemusíš mít strach, jak říkáš jsem šikovnej a ještě k tomu fešák wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#836 10. 2. 2010 10:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Ano,presne tak, o tom neni pochyb.  big_smile

Hir, ano, slova "slova jistota,nutne... atd.." vzešla ze mne stejně tak jako jiná slova z tebe. wink

----------------------------

Ano i s tim dalsim nelze nez souhlasit.  lol

A postrehnul jsi nejaky rozdil mezi tim jaky slova vzesly z Tebe smerujici ke mne ?  napr. jistota,nutny...... a tim co vzeslo napriklad ted ze mne k Tobe? napr. smodrchat.

Jo a na co jsi se ptal?    Jestli mas na mysli otazky se slovy ktere patri Tobe ,pak ver ze si na ne potrebujes odpovedet sam.  smile

Není tady

#837 10. 2. 2010 10:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Sikovnej je kazdy,presto ver ci never videla jsem uz dost sikovnych kteri ve chvilce nepozornosti uklouzli a ublizili si. 
Fesak jsi, to ano.  smile  Sikovnej fesak i ten muze uklouznout.   dudlik

Není tady

#838 10. 2. 2010 10:30

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Ano,presne tak, o tom neni pochyb.  big_smile

----------------------------

Ano i s tim dalsim nelze nez souhlasit.  lol

A postrehnul jsi nejaky rozdil mezi tim jaky slova vzesly z Tebe smerujici ke mne ?  napr. jistota,nutny...... a tim co vzeslo napriklad ted ze mne k Tobe? napr. smodrchat.

Jo a na co jsi se ptal?    Jestli mas na mysli otazky se slovy ktere patri Tobe ,pak ver ze si na ne potrebujes odpovedet sam.  smile

Aha.. Já jen, abych věděl, jak příště odpovídat tobě. wink

Není tady

#839 10. 2. 2010 10:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Aha.. Já jen, abych věděl, jak příště odpovídat tobě. wink

Ty veris ze to na me plati? smile

Není tady

#840 10. 2. 2010 11:07

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Prosím, abyste se od osobní přestřelky (tohle už není ani chat) vrátili k diskusi

Není tady

#841 10. 2. 2010 11:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

offtopic

Ando jen se chci zeptat k jake diskusi se mame vratit,k diskusi o cem? 

Osobne nevnimam nic z toho co tu je, jako nejakou prestrelku.  smile   Vnimam to jako Chat. smile

Není tady

#842 10. 2. 2010 11:30

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Hirondel, dobře víš, o čem mluvím, nebudeme si hrát na schovávanou či dělat ze sebe hlupáky. Kromě toho, že tohle téma rozhodně není označeno jako chat, má sloužit především k vyslovení názoru na současnou kvalitu fóra Duchovní nebo (když už ne úplně k tématu) alespoň obsahovat příspěvky přínosné i pro ostatní. Ty poslední, jak jistě sama uznáš, zase pomalu (leč jistě) sklouzávají k výše zmíněné přestřelce.
Doufám, že tato odpověď stačí.

Není tady

#843 10. 2. 2010 12:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Sikovnej je kazdy,presto ver ci never videla jsem uz dost sikovnych kteri ve chvilce nepozornosti uklouzli a ublizili si. 

Hir, nezáviď, ju? Já za to nemůžu, že jsem takovej wink

Není tady

#844 10. 2. 2010 12:27

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Daphné napsal(a):

mariposa napsal(a):

A k tem detem, me osobne se nelibi slovni spojeni "ucit, vychovavat deti", ma vize je takova, ze detem je treba dat prostor a lasku. Osobne nemam tendence deti jakkoliv vychovavat, neco ucit - ale tak to mam ja a kazdy at to ma tak jak to citi smile

Mariposo, ty stopro nemáš děti, viď? Pak bych k vytučněnému, být tebou, přidala slůvko "zatím"smile.
Mít děti znamená dennodenně se snažit předávat jim to dobré, co je v nás....vlastním příkladem, vyprávěním, péčí, znamená to například objevovat jejich vlohy a schopnosti a ty kultivovat přiměřeně věku....to je učení a hlavně výchova, vedení. Začíná to například už učením dětí mluvit, najíst se lžičkou, vyčistit zoubky ...a nároky a potřeby dětí s věkem rostou..... A to všechno je potřeba dělat s láskou, to je pravda. smile

Daph, to o cem zde pises, to je jasna vec, ja tomu ale rikam "dat jim-detem prostor" - deti sami maji velikou touhu mluvit, chodit, divat se, ptat se - jsou naprosto spontanni. Jsou absolutne zvidave, to je jasny snad kazdemu kdo kdy s nejakym ditetem pobyval smile
Ja (zase pisi o sobe smile ) to nazyvam pecovanim o deti, ovsem pod vychovou-ucenim si predstavuju neco jineho (napr. pravidla, to se smi to ne, vedeni ve smyslu predavani svych vzorcu chovani apod.).
Deti umi uplne prirozene pracovat s intuici, vzdyt je to preci nadhera, dej jim prostor a lasku a budes mit ty nejstastnejsi a nejkrasnejsi deti pod sluncem smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#845 10. 2. 2010 12:33

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

DaiTerr .... všechny tři poslední příspěvky   tummenupp godlike ....  připomínáš mi Dona Quichotta  v boji s větrnými mlýny  a obdivuju tě, že máš tolik trpělivosti  .... trpělivost - ta mi chybí. Musím se jí naučit .... ale je to někdy pekelně těžké .... gloria

BB, v cem je to tezke? smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#846 10. 2. 2010 12:41

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Anda napsal(a):

Hirondel, dobře víš, o čem mluvím, nebudeme si hrát na schovávanou či dělat ze sebe hlupáky. Kromě toho, že tohle téma rozhodně není označeno jako chat, má sloužit především k vyslovení názoru na současnou kvalitu fóra Duchovní nebo (když už ne úplně k tématu) příspěvky přínosné i pro ostatní. Ty poslední, jak jistě sama uznáš, zase pomalu (leč jistě) sklouzávají k výše zmíněné přestřelce.

Ando, napisi tady svuj nazor smile. To o cem se tu bavi Hir s Kalikem nebo Kastanka s Daiem, me osobne dava hodne, skutecne. Napriklada toto co zde uplne prirozene probehlo je pro me osobne velmi cenne:

hirondel napsal(a):

KALIK napsal(a):

Není tady

#847 10. 2. 2010 12:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

hirondel napsal(a):

Hir, nezáviď, ju? Já za to nemůžu, že jsem takovej wink

Hele Kaliku, jak Te vlastne napadla zavist?
Jak Te tohle napadlo?

Není tady

#848 10. 2. 2010 13:02

Anda
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Anda napsal(a):

Hirondel, dobře víš, o čem mluvím, nebudeme si hrát na schovávanou či dělat ze sebe hlupáky. Kromě toho, že tohle téma rozhodně není označeno jako chat, má sloužit především k vyslovení názoru na současnou kvalitu fóra Duchovní nebo (když už ne úplně k tématu) příspěvky přínosné i pro ostatní. Ty poslední, jak jistě sama uznáš, zase pomalu (leč jistě) sklouzávají k výše zmíněné přestřelce.

Ando, napisi tady svuj nazor smile. To o cem se tu bavi Hir s Kalikem nebo Kastanka s Daiem, me osobne dava hodne, skutecne. Napriklada toto co zde uplne prirozene probehlo je pro me osobne velmi cenne:

hirondel napsal(a):

KALIK napsal(a):

Mariposo, těší mě, že Ti tahle z mého pohledu "plodná" debata něco dala, ale obdobně tu končí docela dost témat(Jak můžeš vědět, co já si myslím? Co si myslíš, že si myslím? Ty si myslíš, že si myslím, ale to si vůbec nemyslím) a i z nich je možné něco načerpat (pokud potřeba čerpat je..)

Není tady

#849 10. 2. 2010 13:02

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

ja tomu ale rikam "dat jim-detem prostor" - deti sami maji velikou touhu mluvit, chodit, divat se, ptat se - jsou naprosto spontanni. Jsou absolutne zvidave, to je jasny snad kazdemu kdo kdy s nejakym ditetem pobyval smile
Ja (zase pisi o sobe smile ) to nazyvam pecovanim o deti, ovsem pod vychovou-ucenim si predstavuju neco jineho (napr. pravidla, to se smi to ne, vedeni ve smyslu predavani svych vzorcu chovani apod.).
Deti umi uplne prirozene pracovat s intuici, vzdyt je to preci nadhera, dej jim prostor a lasku a budes mit ty nejstastnejsi a nejkrasnejsi deti pod sluncem smile

Tu spontánnost, zvídavost, ptaní.....to je celkem jasné, musejí mít prostor, jinak by se děti vlastně omezovaly. Ale všechno musí mít nějaké hranice, řád, neboli musejí vědět, co se smí, a co ne, už v zájmu zdraví a bezpečnosti. Také je třeba je v dobrém vést, vkládat jim životní hodnoty, kultivovat jejich projevené vlohy a zájmy - to je taky výchova. To, co ty píšeš, je teorie, idealismus, pohled zvenku.
Mariposo, znova se proto ptám: máš vlastní děti?

Není tady

#850 10. 2. 2010 13:06

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Anda napsal(a):

mariposa napsal(a):

Anda napsal(a):

hirondel napsal(a):

Mariposo, těší mě, že Ti tahle z mého pohledu "plodná" debata něco dala, ale obdobně tu končí docela dost témat(Jak můžeš vědět, co já si myslím? Co si myslíš, že si myslím? Ty si myslíš, že si myslím, ale to si vůbec nemyslím) a i z nich je možné něco načerpat (pokud potřeba čerpat je..)

Jen pro upřesnění - "plodnou" debatou jsem nemyslela přímo odstaveček Tebou uvedený.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí