6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kaštanko, co to je OBJEKTIVNÍ ? BI
Není tady
mariposa napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Mariposo,
už to chápu. Já si takové otázky nedávám, prostě se jen ptám, když mi není dobře nebo cítím něco negativního. Zas až tak do hloubky se "nehrabu", nějak to není součástí mé životní filozofie. Já se prostě jen snažím dávát všemu lásku a dělat vše s láskou. A hlavně žít s láskou. No a pak také chci být šťastná a spokojená a když nejsem, ptám se proč.Tuli, to je Tva volba, mas to ve svych rukou
Ano, tak to je. A život je také, jak sama říkáš, ve své podstatě děsně jednoduchý
Není tady
Kaštanka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Kaštanko, každý posuzujeme ze svého úhlu pohledu. A dodala bych, že do slov si tu každý z nás ještě vkládá to svoje. Svůj pohled na slova....
To jo, ale uhel pohledu může být různě velkýýý u každého, tozn. objektivní jinak
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A to víš a nebo si to i uvědomuješ?Zacinam si to uvedomovat, zacinam si toho vsimat, jde to postupne jako kdyz se rozedniva.
Tak to přeji příjemné probouzení.
Bez ironie
Není tady
Hm mariposo nepřekvapuješ mě, stejně je to dycky o tom tvém.... (vašem, jeho, její, jejich...)
Není tady
Jestliže, Maripose, otázky, co tady uvádíš, pokládáš především sama sobě, tak to jsi na správné cestě. Aby to ti druzí pochopili, tak my to děláme tak, že něco z toho, co jsme si již zodpověděli, vždy jaksi uvádíme společně s otázkou, případně před ní, či v těsném závěsu. Tak totiž přesně vyjádříš tu vůli hledajícího a nemůže přitom dojít k mylné interpretaci. Protože ten, kdo v prvé řadě sám v sobě hledá Pravdu, se totiž nemůže dopustit zásadního omylu. A i když momentálně bude tvrdit naprostou pitomost, či zastávat nějaký nehorázný nesmysl, sám si na to přijde a tím větší váhu jeho poznání potom bude mít.
Podmínkou však je být hledajícím. A všechny otázky i poznatky s nimi spjaté aplikovat potom na sebe, i když to někdy je hodně nepříjemné a občas nepředstavitelně bolí. Tak vzniká Cesta. A každý krok na ní učiněný je veden tím správným směrem, jelikož se při ní učíš z vlastních chyb. Z tohoto hlediska potom chyby jsou ospravedlnitelné a vlastně i nutné, aby Tě dovedly dál. Ovšem platí to jen z tohoto úhlu pohledu, ne obráceně. Obráceně aplikované by to jen rozhojňovalo naše ego a činilo nás stále horšími.
Není tady
Crabe, nejsem si jista jestlis me dobre pochopil. Ty otazky co kladu tady nejsou ty same co kladu sama sobe. Nemam otazky nijak pripravene, abych je pak tahala z klobouku jako bile kraliky, to vubec takhle nefunguje. Vsechny otazky me prirozene, spotanne napadaji, to znamena, ze nejsou nikterak promyslene nebo naplanovane. Ja sama nevim co me napadne za pristi otazku , proto rikam, ze to je velice tvoriva cinnost tyhle otazky (pro me). Rozumis o cem tu mluvim?
Není tady
Ahoj Crabe.
Jsem ráda, že Ti přítomnost některých vlila naději do žil
Tvá přítomnost a energie je zase nadějí pro mne.
Přeji Ti krásný večer.
Není tady
Pag
Není tady
Maripose a v tom je právě ta slabina. Jistě dokážeš rozkrýt přesně v čem spočívá?., stačí, když se nad celou věcí hlouběji zamyslíš. Zkusíš to?..
Není tady
mariposa napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Mně otázky Maripozy připadají zajímavé a podnětné
Kastanko a nebude to proto, ze jsi taky takova zvedavka zvedava?
no jo asi jo
Není tady
Ano, Pavlo, duchovní je všechno, protože ve své podstatě je všechno tvořeno i prodchnuto Duchem. A to je ten důvod, že tohle můžeš říct a budeš přitom mít pravdu. Změň ale úhel pohledu a na chvíli zapomeň na tento elementární poznatek. Co Ti pak zbyde?..
Duchovní je ve skutečnosti jenom to, co si uvědomuje tuto podstatu, zatímco vědomí, jež na ní zapomnělo, je od ní odtrženo. Uvědomuješ si tu nekonečnou spravedlnost, která z toho vyzařuje?.. Nad tím medituj.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Kaštanko, co to je OBJEKTIVNÍ ? BI
to je pohled co nejširší se všemi souvislostmi, kterého je člověk obecně schopen. Bez osobního či emočně zaujatého přístupu. Jako s tím slonem ten příklad:
Lidé se vrátili z lovu, kde zhlédli zvláštni zvíře a bylo jim řečeno, že to byl slon. Jeden říkal tak slon je tlustá noha, druhý, jo ale s kusem břicha třetí......a poslední tvrdil, ne, slon je velké zvíře se čtyřma nohama, dlouhým nosem atd. Ten poslední stál prostě tak, že viděl celého slona a ne jen části.
Každý si hájí svůj názor ( i já), ale ne všichni celého slona vidíme, a ani to hlavně nevíme. Člověk by se neměl brát tak vážně a své názory občas zdravě zpochybnit, aby neustrnul na trůnu své pravdy,páč to je cesta zpět
Není tady
Crabat napsal(a):
Ano, Maripose, (čl. 13) takový pohled je duchovní.
A... kdyz se mi to treba UZ POVEDLO... a davno... ROZKRYT tu podstatu...
... tak jsem "duchovni", ci ne? (Kdyz treba to neni dnes uz snaha, ale je to MA JISTOTA...)
Tak jak, filozofe?
Není tady
Crabat napsal(a):
Maripose a v tom je právě ta slabina. Jistě dokážeš rozkrýt přesně v čem spočívá?., stačí, když se nad celou věcí hlouběji zamyslíš. Zkusíš to?..
Slabina?
Není tady
Crabat napsal(a):
Ano, Pavlo, duchovní je všechno, protože ve své podstatě je všechno tvořeno i prodchnuto Duchem. A to je ten důvod, že tohle můžeš říct a budeš přitom mít pravdu. Změň ale úhel pohledu a na chvíli zapomeň na tento elementární poznatek. Co Ti pak zbyde?..
Duchovní je ve skutečnosti jenom to, co si uvědomuje tuto podstatu, zatímco vědomí, jež na ní zapomnělo, je od ní odtrženo. Uvědomuješ si tu nekonečnou spravedlnost, která z toho vyzařuje?.. Nad tím medituj.
Proč píšeš, Crabate, ale spravedlnost? Proč by z toho měla zrovna vyzařovat ?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
...
A to víš a nebo si to i uvědomuješ?
Jaky je v tom rozdil?
Není tady
Jak dávno, Viki, že jsi na to mezitím stačila zapomenout?.. Rozkrytí podstaty není jev, který proběhne jednou a pak už bude vždy jasno. Ale jev, který nás má naučit myslet nově, vidět širší souvislosti každým okamžikem a vnést do nich světlo poznání. Proto každou situací, která právě vzniká, je nutné rozkrýt onu podstatu znovu a znovu. Ovšem jestliže tak budeš činit opravdově a s čistým úsilím, bude to pro Tebe pořád snazší a snazší. Světlo onoho poznání Ti přejde do mysli, do očí i začneš jej sama vyzařovat. Nakonec se tak sama staneš Světlem.
Není tady
Crabat napsal(a):
... my to děláme tak, že něco z toho, co jsme si již zodpověděli, vždy jaksi uvádíme společně s otázkou, případně před ní, či v těsném závěsu. Tak totiž přesně vyjádříš tu vůli hledajícího a nemůže přitom dojít k mylné interpretaci. Protože ten, kdo v prvé řadě sám v sobě hledá Pravdu, se totiž nemůže dopustit zásadního omylu. A i když momentálně bude tvrdit naprostou pitomost, či zastávat nějaký nehorázný nesmysl, sám si na to přijde a tím větší váhu jeho poznání potom bude mít.
Podmínkou však je být hledajícím. A všechny otázky i poznatky s nimi spjaté aplikovat potom na sebe, i když to někdy je hodně nepříjemné a občas nepředstavitelně bolí. Tak vzniká Cesta. A každý krok na ní učiněný je veden tím správným směrem, jelikož se při ní učíš z vlastních chyb. Z tohoto hlediska potom chyby jsou ospravedlnitelné a vlastně i nutné, aby Tě dovedly dál. Ovšem platí to jen z tohoto úhlu pohledu, ne obráceně. Obráceně aplikované by to jen rozhojňovalo naše ego a činilo nás stále horšími.
Vysvetli mi, prosim, co je to "obracene aplikovane"...
Není tady
Ti, kteří spravedlnost hledali a trpěli pro ní, ví přesně, co mám na mysli, Kaštánku.
Zatímco ti, kteří po ní ještě nedychtili, nežíznili a nesměnili celý svůj život v jejím jménu, nemohou rozumět.
Není tady
I to je tajemství, Viki, které je nutné hledat.
Nemysli, že všechny odpovědi k Tobě přijdou samy, bez Tvého úsilí.
Není tady
Crabat napsal(a):
Jak dávno, Viki, že jsi na to mezitím stačila zapomenout?.. Rozkrytí podstaty není jev, který proběhne jednou a pak už bude vždy jasno. Ale jev, který nás má naučit myslet nově, vidět širší souvislosti každým okamžikem a vnést do nich světlo poznání. Proto každou situací, která právě vzniká, je nutné rozkrýt onu podstatu znovu a znovu. Ovšem jestliže tak budeš činit opravdově a s čistým úsilím, bude to pro Tebe pořád snazší a snazší. Světlo onoho poznání Ti přejde do mysli, do očí i začneš jej sama vyzařovat. Nakonec se tak sama staneš Světlem.
Vytucnene furtem furt nechapu, a vysikmene povazuju za nesmysl. Rozkryti pravdy je jev jednorazovy. Pak uz se da poznavat (a jaksi "pochopovat") jen DO HLOUBKY
Není tady
A jinak, v Tvé otázce pro Pandoru, "obrovský".
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Lidé se vrátili z lovu, kde zhlédli zvláštni zvíře a bylo jim řečeno, že to byl slon. Jeden říkal tak slon je tlustá noha, druhý, jo ale s kusem břicha třetí......a poslední tvrdil, ne, slon je velké zvíře se čtyřma nohama, dlouhým nosem atd. Ten poslední stál prostě tak, že viděl celého slona a ne jen části.
Každý si hájí svůj názor ( i já), ale ne všichni celého slona vidíme, a ani to hlavně nevíme. Člověk by se neměl brát tak vážně a své názory občas zdravě zpochybnit, aby neustrnul na trůnu své pravdy,páč to je cesta zpět
Duchovne smyslejici Kastanka
Neda mi to:
Kastanko, kdo jim TO REKL, ze je to slon? (vis, ja se vpodstate neptam..., ale to ty vis)
Kdyby jim nikdo nic nerekl... kdo z nich se pletl (vice, ci mene...) a kdo z nich mel pravdu? (tu "nejpravdovatejsi"?)
Dobre tema, fakt, diky, Crabe...
Není tady
Crabat napsal(a):
I to je tajemství, Viki, které je nutné hledat.
Nemysli, že všechny odpovědi k Tobě přijdou samy, bez Tvého úsilí.
Hele Crabe, prosim, kdyz odpovidas, vyber (cituj) aspon jedno pismeno z prispevku, na ktery reagujes, bude v tom pak pro ty mene trpelive, jako treba ja, vetsi prehled (...doufam, ze mi az tak moc zas neveris...)
Není tady