Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#676 7. 2. 2010 20:57

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Je tohle forum ještě Duchovní?

Kaštanka napsal(a):

Negativní pohnutky a myšlenky nám zastíní dobrý výhled na svět godlike

YEZ tummenupp

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#677 7. 2. 2010 21:09

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Nemyslim si, ze "myslis negativne"... Teda napsat "jsi pesimista" to neznamena... Uf, neda mi: "Jsi pesimista" jsem napsala zrejme jenom v te vazbe na to, ze "uzasni ucitele nejsou"..., ja jsem presvedcena, ze jsou... pussa A Jezis je ten nejlepsi, pac je zcela dokonalej... godlike (A tvuj odlisny nazor ti tim neberu...)

Učit se od Ježíš znamená dostat se duševně k Ježíšovi. Dostat se k jeho poslání. Bohužel ne každý ohánějící se Ježíšem je tak daleko, aby mu porozuměl.

To co pises Kaliku, je jeden uhel pohledu. Z meho pohledu byla Jezisova podstata - jeho nitro naprosto stejne jako ta Tvoje, moje, Pandorina, Kastancina, Pavlina... nase podstata je to co nas spojuje, Jezis to objevil, kazdy to muze objevit. Jezis je inspiraci, byl to obycejny clovek jako jsem ja nebo Ty. Nic vic v tom neni treba hledat, je to velice proste. Je to na dosah, a je to uvnitr kazdeho z nas tummenupp

Jak vis jak je kdo daleko v porozumeni tomu na co prisel Jezis - co v sobe, ve svem nitru objevil? Jak to vis a proc Te to vubec ma zajimat jak daleko jsem ja??? K cemu Ti ta informace bude dobra? Napadlo Te nekdy si na to odpovedet?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#678 7. 2. 2010 21:16

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

Tráva neroste sama o sobě. Země se netočí jen tak a den nestřídá noc bez příčiny. Na zemi je akce a reakce, příčina vyvolává následek.
Učitel může zjistit, že žák ho obohacuje právě tím, že mu nabízí jiný, zdůraznuji jiný pohled, že mu předává lásku a nutí jej dále se vzdělávat, nutí jej hledat nové přístupy a učí jej novým zkušenostem a hlavně že je roven žáku ... Lépe než já to řekl Chalil Džibrán v knize Prorok. DOporučuji. http://proroctvi.sweb.cz/

Jak tedy roste trava?

Vsichni jsme si rovni, Pavli, vsichni bez rozdilu. Ti co si mysli opak, ziji v iluzi a utrpeni roll

Není tady

#679 7. 2. 2010 21:20

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Na tu knihu se podivam, Pavli. Dik smile

Není tady

#680 7. 2. 2010 22:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

mariposa napsal(a):

KALIK napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Nemyslim si, ze "myslis negativne"... Teda napsat "jsi pesimista" to neznamena... Uf, neda mi: "Jsi pesimista" jsem napsala zrejme jenom v te vazbe na to, ze "uzasni ucitele nejsou"..., ja jsem presvedcena, ze jsou... pussa A Jezis je ten nejlepsi, pac je zcela dokonalej... godlike (A tvuj odlisny nazor ti tim neberu...)

Učit se od Ježíš znamená dostat se duševně k Ježíšovi. Dostat se k jeho poslání. Bohužel ne každý ohánějící se Ježíšem je tak daleko, aby mu porozuměl.

To co pises Kaliku, je jeden uhel pohledu. Z meho pohledu byla Jezisova podstata - jeho nitro naprosto stejne jako ta Tvoje, moje, Pandorina, Kastancina, Pavlina... nase podstata je to co nas spojuje, Jezis to objevil, kazdy to muze objevit. Jezis je inspiraci, byl to obycejny clovek jako jsem ja nebo Ty. Nic vic v tom neni treba hledat, je to velice proste. Je to na dosah, a je to uvnitr kazdeho z nas tummenupp

Jak vis jak je kdo daleko v porozumeni tomu na co prisel Jezis - co v sobe, ve svem nitru objevil? Jak to vis a proc Te to vubec ma zajimat jak daleko jsem ja??? K cemu Ti ta informace bude dobra? Napadlo Te nekdy si na to odpovedet?

Mar, první otázka? Odpovídal jsem snad na tebe nebo tobě? Odpověz si na tuhle otázku, pak se pusť dál smile
Jistě, to co píšu je můj úhel pohledu. Říkal jsem však něco jiného? Ano, Ježíš byl člověk, stejně jako my. Každý má tu možnost se mu přiblížit, pochopit jej, žít jej. Ne každý však chce. To je ten problém. Ještě k tomu nedospěl. Ne každý je na stejným levelu. Nejdřív si musí projít ty nižší, aby se dostal na vyšší. Můžeš nesouhlasit, ale to je tak jediného, co s tím můžeš dělat smile Jistě, i když nechápeš, může ti být Ježíš inspirací. To je na tom to kouzelné. Můžeš se snažit se mu přiblížit a hledat k němu cestičky. Snaž se Mar, lépe se ptej. Zatím se mi zdá, že stále tápeš, dle tvých otázek smile Až se budeš líp ptát, poznám, že směřuješ správně, že se opravdu niterně snažíš smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#681 7. 2. 2010 22:16

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Mar, první otázka? Odpovídal jsem snad na tebe nebo tobě? Odpověz si na tuhle otázku, pak se pusť dál smile
Jistě, to co píšu je můj úhel pohledu. Říkal jsem však něco jiného? Ano, Ježíš byl člověk, stejně jako my. Každý má tu možnost se mu přiblížit, pochopit jej, žít jej. Ne každý však chce. To je ten problém. Ještě k tomu nedospěl. Ne každý je na stejným levelu. Nejdřív si musí projít ty nižší, aby se dostal na vyšší. Můžeš nesouhlasit, ale to je tak jediného, co s tím můžeš dělat smile Jistě, i když nechápeš, může ti být Ježíš inspirací. To je na tom to kouzelné. Můžeš se snažit se mu přiblížit a hledat k němu cestičky. Snaž se Mar, lépe se ptej. Zatím se mi zdá, že stále tápeš, dle tvých otázek smile Až se budeš líp ptát, poznám, že směřuješ správně, že se opravdu niterně snažíš smile

Kaliku, mnohokrat jsi tu na babi psal o lidech, kteri se nechaji ovlivnit, stahnout na stranu, o manipulaci, o stadu ovci. Osobne Te vnimam tak, ze Ty toto tema sam pro sebe resis. Drzim Ti palce, at to vyresis tummenupp
Ale budu k Tobe uprimna, Tve prvni dve otazky jsou primou kopii Pandory. Z fleku bych rekla, ze to pise ona a ne Kalik. Kalik ale preci neni Pandora, no ne? dumbom
Neni treba tehle reakce, ale jak sam vis, mas to ve svych rukou wink

Proc se stale drzis toho sameho? Copak Ti zalezi na levelech tech druhych? Proc prosimTe?
Pises, ze tapu, no tak tapu, Ty me tak vidis, a co ja s tim mam delat? K cemu mi tu informaci davas? Jestli tapu ja, je to jen muj problem a ja jsem za to zodpovedna. Ja si to nesu s sebou. Toto opravdu neni nic co by mel na hrbu nest Kalik smile Chapes co tim chci rict?

Upravil(a) mariposa (7. 2. 2010 22:18)

Není tady

#682 7. 2. 2010 22:29

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Kaliku, mnohokrat jsi tu na babi psal o lidech, kteri se nechaji ovlivnit, stahnout na stranu, o manipulaci, o stadu ovci. Osobne Te vnimam tak, ze Ty toto tema sam pro sebe resis. Drzim Ti palce, at to vyresis tummenupp
Ale budu k Tobe uprimna, Tve prvni dve otazky jsou primou kopii Pandory. Z fleku bych rekla, ze to pise ona a ne Kalik. Kalik ale preci neni Pandora, no ne? dumbom
Neni treba tehle reakce, ale jak sam vis, mas to ve svych rukou wink

Proc se stale drzis toho sameho? Copak Ti zalezi na levelech tech druhych? Proc prosimTe?
Pises, ze tapu, no tak tapu, Ty me tak vidis, a co ja s tim mam delat? K cemu mi tu informaci davas? Jestli tapu ja, je to jen muj problem a ja jsem za to zodpovedna. Ja si to nesu s sebou. Toto opravdu neni nic co by mel na hrbu nest Kalik smile Chapes co tim chci rict?

Díky za ty palce. Každý má ty svoje "témata" a každý se s nimi musí poprat sám smile
Co se týče otázek. Jsou to otázky, nad kterými by ses mohla zamyslet. Potom bychom se už nemuseli točit okolo toho, že odpovídáš na něco, co k tobě nemuselo směřovat a přesto sis to vzala za své smile

Jak si mohla poznat z mých příspěvků, levely ostatních neřeším. Jen tím odpovídám na otázky zde položené. Cožpak to není zřejmé?

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#683 7. 2. 2010 23:36

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Ptala jsi se konkrétně, snažím se ti konkrétně odpovědět.  Ty píšeš, že její otázky ti pomáhají  přemýšlet. Ale najdeš na ně svoje odpovědi? Vyvolají tvoje odpovědi jen další otázky bez vysvětlení? Hodnotí se voje odpověď a něbo se opravdu dovíš něco o postojích a názorech druhého člověka? Od koho se to dozvíš, od koho vidíš jen náznak, za kterým si můžeš domyslet , co jen chceš?

Myslím si , že Mari otázky jsou spíš odpovědmi. Mně se její styl vyjadřování líbí a nepobuřuje mne. To je asi základní spontánní rozdíl mezi náma. Postoj Mariposy přímo vyvěrá z jejích otázek.  Mno až budu překládat big_smile Kalikovi, tak lépe budu schopna říct. big_smile

Není tady

#684 7. 2. 2010 23:49

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Crabat napsal(a):

Všechny věci, co vysvětluji (a nejsem sám), i když se třeba obracím na kokrétního člověka a moc bych si přál, aby ho nějak inspirovaly na cestě poznání, přesto vím, že on si z nich nic vzít nemusí. Když navíc poznám, že jeho úmysly nejsou niterně čisté, zdálo by se, že je pak nesmyslné už cokoliv říkat. Jenomže tak tomu není. Ze zkušenosti totiž vím, že nenaslouchá jenom on, ale občas i někdo, který je zevně tichý, na foru mlčí a přitom se ho to konkrétně dotýká.

Proc ale vysvetlujes, proc si moc prejes abys inspiroval nekoho na jeho ceste poznani? Crabate, pokud nekdo bude mit zajem sam si te najde. Ty ovsem HLEDAS JE!!! A v tom je zasadni rozdil.
Mas sanci tohle rozmotat, pokud se zameris na to PROC mas tyhle tendence neutral

Umysly jez Ty vidis u druhych a nazyvas je niterne necistymi, jsou jen Tve vlastni projekce Tveho nitra.

Kaliku, mně tohle připadá docela dobrý postřeh smile od Mariposy, a srozumitelný pro všechny. godlike

Není tady

#685 8. 2. 2010 0:27

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Samo se nic neděje, učitel hledá své žáky a žáci hledají své učitele. A ani se nevylučuje, že čas od času se role otočí. I učitel se učí od žáků. Zvykla jsem si na tyto dva pojmy i v duchovním významu. Ale pokud vám vadí, nahradte si je čímkoli jiným.

učitel se učí od žáků ???  to si neumím představit smile

Není tady

#686 8. 2. 2010 0:44

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

manipulace je kaštanko zase jen manipulací, není projevem svobodného člověka. TO je asi jedíné, co ti mohu napsat a co snad chápeš.

Vést neznamená duševní masakr. Vést příkladem , tak jak se tu staví na piedestal podle mě znamená, že vyjdu se svými názory na trh a nebudu se tvářit, že vím víc. I ty si jen  myslíš, že mariposa ví víc. Ale je tomu tak? Kdy se tady otevřela natolik, aby popsala, jak to má ona? Jen otázkami a komentáři směřuje k tomu že ona to jediná má správně. Ve skutečnosti má ty věci nastaveny možná jen jinak.  Její slova jsou podle mě činy.  Odkazy na něco vyššího , tajemného, neurčitého... NE, neláká mě to.

na vytučnělé: no pro mne tomu tak je smile ona to popisuje, jak to má. Odkazy ?   Svým způsobem to jsou.Myslíš, že má ambice někoho vést, mne to nepřijde smile Ale je zajímavý, jak se odlišně vnímáme. big_smile Už du chrnět tongue

Není tady

#687 8. 2. 2010 7:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Kaliku, mně tohle připadá docela dobrý postřeh smile od Mariposy, a srozumitelný pro všechny. godlike

Ano, je to celkem srozumitelné wink

Není tady

#688 8. 2. 2010 7:31

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Chceš to vysvětlit? I když mám dojem, že to tu už bylo řečeno wink

Není tady

#689 8. 2. 2010 8:26

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Chceš to vysvětlit? I když mám dojem, že to tu už bylo řečeno wink

Neumím si představit, že by se Ježíš učil od svých učedníků. A Ježíš se  k tomu vyjadřuje dle bible takto smile ev.Lukáš 6, 39-40 Pověděl jim také toto přirovnání: "Může slepý vodit slepého? Nespadnou oba do jámy?Není učedník nad mistra;když se dokonale vyučí, bude jako jeho mistr. " smile

Není tady

#690 8. 2. 2010 8:34

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

mariposa napsal(a):

KALIK napsal(a):

Kaliku, "až se bude Mari líp ptát", myslíš jako až se bude ptát srozumitelněji nebo k věci?

Není tady

#691 8. 2. 2010 8:49

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

mariposa napsal(a):

[

Mar, ....... může ti být Ježíš inspirací. To je na tom to kouzelné. Můžeš se snažit se mu přiblížit a hledat k němu cestičky. Snaž se Mar, lépe se ptej. Zatím se mi zdá, že stále tápeš, dle tvých otázek smile Až se budeš líp ptát, poznám, že směřuješ správně, že se opravdu niterně snažíš smile

Kaliku, zrovna tyto otázky Mariposy mi nepřijdou jako výraz tápání wink  (omlouvám se, že vám do toho lezu big_smile ) a celkem na tělo smile

Není tady

#692 8. 2. 2010 9:01

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Vějířovko, s tím si dovolím nesouhlasit. Působit tak může, ale jaké jsou její činy, co je jejich výsledkem? Nikdy nevíme dost, nikdy nejsme na konci Cesty , a kdo si to myslí, kdo si myslí, že je tak daleko, měl by skontrolovat svoje Ego.  To že maripoza v tobě vyvolává právě tento obraz mi přijde jako potvrzení mých úvah a myšlenek. Ona se snaží takový obraz vyvolat, proč?

Pavlo, to o tom egu, to je zajimavy. Chce Ti to tady vic rozvinout? Jakym zpusobem se dela ta "kontrola ega"? Ptam se Te, protoze me to skutecne zajima smile

např. zpochybnuješ lehce -zdravě- své názory smile "ne já, ale on může mít pravdu" a nikdy si nemyslet "já mám pravdu", spíš "můžu mít pravdu"  dudlik

Není tady

#693 8. 2. 2010 9:13

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

lupina montana napsal(a):

Nojo... koneckonců jsem se taky kdysi takhle tvářívávala lol
Každý si nabijž svou tlamku......
Tak ale šupšup rychle - ať je tady nějakej materiál k diskusi aspoň za rok!

na vytučnělé :Jak?
Zdá se ti, že jsme tu všichni neprohlédli Mari jako Ty, Lupi? smile  Tak mi dej příklad pro své tvrzení o Maripose. Jen osočovat..to je pro mne tummenupp  žádný důkaz. Když já totak nevidím, potřebuju ten důka, to dá rozum, ne  dumbom

Není tady

#694 8. 2. 2010 9:16

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

lupina montana napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

PavlaH napsal(a):

...To že maripoza v tobě vyvolává právě tento obraz mi přijde jako potvrzení mých úvah a myšlenek. Ona se snaží takový obraz vyvolat, proč?

... Nesnazi...

A to víš odkud? winklol

Lupi, a jak Ty víš, že se snaží big_smile

Není tady

#695 8. 2. 2010 9:20

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

Vanilka69 napsal(a):

...Viky, já o sobě netvrdím, že jsem duchovní člověk... tím neříkám, že ty máš nebo nemáš schopnost empatie vyšší než já, také nic ve zlém wink

Ja jsem se ani nahodou ani "neotrela" o tve duchovni dispozice... a uz vubec je nesrovnavala s mymi, jenom jsem podotkla, ze pokud nekdo zamenuje Hir za Mari, nema dost empatie = schopnosti vcitit se (a to se netyka jenom tebe, ale vsech, co si mysli, ze Mari je druhe "ja" Hir), pac treba pro mne je ten rozdil markantni a naprosto evidentni... a prosim, zadne hadky a napadani, napsala jsem jenom, co si myslim, nechca se kohokoliv dotknout... kapitulation

Viktorko, to je jasný, že nechceš hádky pussa  ale pro ty, co sedí na trůnu....to víš, těm to budem muset vytesat, jak radila Lupi lol

Není tady

#696 8. 2. 2010 10:13

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Kaliku, zrovna tyto otázky Mariposy mi nepřijdou jako výraz tápání wink  (omlouvám se, že vám do toho lezu big_smile ) a celkem na tělo smile

To je tvůj názor a já jen respektuji smile

Není tady

#697 8. 2. 2010 10:14

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Kaliku, "až se bude Mari líp ptát", myslíš jako až se bude ptát srozumitelněji nebo k věci?

Oboje?

Není tady

#698 8. 2. 2010 10:15

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

Neumím si představit, že by se Ježíš učil od svých učedníků. A Ježíš se  k tomu vyjadřuje dle bible takto smile ev.Lukáš 6, 39-40 Pověděl jim také toto přirovnání: "Může slepý vodit slepého? Nespadnou oba do jámy?Není učedník nad mistra;když se dokonale vyučí, bude jako jeho mistr. " smile

Cituješ Bibli, nebo koho to cituješ? No, nebudeme zpochybňovat, že to třeba vůbec neřekl. Berme to, jako by to řekl smile Ano, pokud je někdo na vyšší úrovni v něčem (konkrétním), tak ho ten dotyční na nižším levelu v tom konkrétním asi těžko něco naučí. Co ale ostatní věci? Může být Ježíš žákem v tom, jak se vyrábějí zbraně, pokud by je chtěl studovat? Co myslíš? wink

Upravil(a) KALIK (8. 2. 2010 10:19)

Není tady

#699 8. 2. 2010 10:38

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Kdyby náááááhodou někdo z vás měl pocit, že zde už není to "chovno" a že se tu moc řevní, tady jsou odkazy pro poučení příští, že zde je náhodou super parta, i když to tak někdy nevypadá. wink

http://www.exxephoto.estranky.cz/clanky … i-lecitele
http://www.exxephoto.estranky.cz/clanky … einkarnace

Tam si zkuste "podiskutovat"..fuckyou

Upravil(a) DaiTerr (8. 2. 2010 10:39)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#700 8. 2. 2010 11:10

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Cituješ Bibli, nebo koho to cituješ? No, nebudeme zpochybňovat, že to třeba vůbec neřekl. Berme to, jako by to řekl smile Ano, pokud je někdo na vyšší úrovni v něčem (konkrétním), tak ho ten dotyční na nižším levelu v tom konkrétním asi těžko něco naučí. Co ale ostatní věci? Může být Ježíš žákem v tom, jak se vyrábějí zbraně, pokud by je chtěl studovat? Co myslíš? wink

Ale věta sama  o sobě " učitel se učí od žáků" je nesmysl, a na to jsem reagovala. Pokud k tomu přidáš Tvé vysvětlení,pak s tím souhlasím .  Ale vždy bude platit, že žák se učí od učitele. To je dnes trendem - relativizovat, to bude pěknej binec na světě  big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí