29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Posledních pár dnů si tím nějak přestávám být jistý.
Duchovní na Babinetu jsem vždycky vnímal jako jakousi oázu, kam vždycky mohu přijít, setkat se tu s podobně naladěnými lidmi, řešit společně nastolené otázky, které někoho z nás zrovna napadnou. A přitom si popovídat, načerpat naději, že člověk není s takto vyhraněným postojem na světě sám. A také pozdravit známé tváře, utišit se jejich přítomností, sáhnout si téměř hmatatelně na onen duchovní základ, který je v každém z nás, co hledají. Protože jenom oni (hledající) si ho uvědomují.
Nyní se však najednou setkávám doslova s nájezdy přispěvatelek, kterým, když se něco nelíbí anebo to nepochází z jejich kliky, rozcupují každé vlákno. Vyberou si někoho, kdo je jim nesympatický (případně více takových) a systematicky, článek za článkem na všechno, co říká, podniknou jakousi štvanici. Je jedno, jestli to má hlavu a patu, zatímco jejich výplody ne, protože jim nejde o obsah sdělení, ale jen zdiskreditovat každou hlubší myšlenku, která napadne někoho jiného, jež nespadá do jejich klanu. Přitom si předávají štafetu nesouhlasu a melou a melou a melou! Většinou to ani není k věci anebo je to pojaté oním zcela neduchovním způsobem, kdy vlastně všechno, co vede přímo k Duši, do nitra nás samých, je vysmíváno, ovšem to jim nikterak nevadí, tím více prosazují svou vlastní pravdu! Diskutovat se s nimi nedá, neboť odmítají jakékoliv vysvětlení, jež nepochází z jejich ranku.
Klidně pohřbí každé vlákno, každou rozumnou diskusi, protože pro ně není podstatná duchovně zaměřená výměna názorů, ale preferují jen sami sebe. Jejich radost nespočívá ve vlastní tvorbě, ale v ničení tvůrčích principů těm druhým. A tak, když si někdo na nějakém vlákně pěkně povídá, když se rozproudí živá diskuse, hned přiletí někdo z nich a za ním ostatní z tohoto klanu. A to s jediným úmyslem: Zničit jim to!
A tak se ptám: Proč tito lidé, jejichž jednání by bylo pochybné i na Pavlači!., mohou tohle dělat na Duchovním foru? A jestli mohou, je toto forum ještě Duchovní?..
Vždyť každý, kdo má rozum a chce si popovídat o duchovních otázkách, odtud zákonitě musí utéct a jít jinam. Což konečně vidím na každém kroku. Spousta lidí, s kterými jsem si dříve nádherně povídal, už tady nejsou. Anebo, pokud zavítají, ani se v takovémhle prostředí neodváží cokoliv sdělit těm ostatním. Protože jim to za tyhle lapálie a handrkování se, opravdu nestojí.
Není tady
Crabe, asi si nechodil do jiných sekcí, je to tu celkem rozšířený, ale nic si z toho nedělej. Jsou prostě jedinci normální a ti, co nesnáší Pan
Není tady
Crabe, na Tvoji otazku ted reaguji tak jak to vychazi z meho srdce, jak nejlepe dovedu .
Ptam se Te tedy co Ty si vlastne predstavujes pod tim slovem "duchovni"?
Bez toho abychom si vyjasnili pojmy neni mozne diskutovat, neni mozne na sebe reagovat
Není tady
KALIK napsal(a):
Crabe, asi si nechodil do jiných sekcí, je to tu celkem rozšířený, ale nic si z toho nedělej. Jsou prostě jedinci normální a ti, co nesnáší Pan
Kaliku, a jak to ma Pan? Je normalni, snasi tady vsechny bez rozdilu?
Není tady
Crabe,
já bych řekla, že tohle téma ještě je pořád duchovní, protože se tu řeší duchovní otázky .
Ale máš pravdu, jsou tu teď nějaké divné energie, všichni se tu jen hádají a jsem ráda, že to tak vidíš i ty, protože je mi neustále vytýkáno, že to tak vidím jen já a je to jen můj pohled .
Všechna témata jsou ale jen o lidech a možná na nás působí strach (prasečí chřipka, krize), tak jsme prostě agresivnější. Já nevím. A nebo to tak vůbec není a je to jen naše vnímání světa .
V každém případě věřím, že ti to nesebere dobrou náladu, protože naše štěstí a naše spokojenost jsou jen v našich hlavách, nezávislé na venku .
Není tady
Kali,
mně nikdo snášet nemusí, hlavně když snáší vejce
Fuj to jsem ale hnusná a neduchovní, Crabe omlouvám se
K tématu - víš, já to tak nevnímám. Už jen ten fakt, že tyhle lidičky přitahuje duchovní forum, že se vůbec příjdou dohadovat je super... znáš to přece: stačí malá kapka, aby časem naleptala tvrdou horu.
Já vím, můžeš namítnout, že stačí kapka sajrajtu a znehodnotí jezero čisté vody, ale i ta voda se časem zase pročistí a sajrajt se promění v ní samu.
Dnešní doba, energie, které přicházejí a které na nás působí, jsou vyjímečné.
Nikdo z nás přece nemůže očekávat, že vše půjde hladce jak v pohádce s dobrým koncem. To, co tu žijeme, to není pohádka a dobrý konec je pořád ještě nejistý.
Crabe, před lety jsme tu vedli příjemné disputace, nyní je to spíš o tom, zda nám to k něčemu bylo. Je to nikoliv o teorii, ale mnohem víc o praxi.
Alespoň já to tak vnímám.
Proto si pečlivě vybírám, na koho budu reagovat a na koho ne.
Pochopitelně je mi líto, když mne tu někdo zuřivě mlátí po hlavě, aniž by si všiml, že tluče spojence (jak se jedna příjemná bytůstka vyjádřila do SZ). Zdá se mi legrační, když zase jiný spřádá své fantasmagorické tajemné scénáře a dětinsky se domáhá, abych jim věnovala svoji pozornost.
Osobně to všechno vnímám, jako pochody nezbytně nutné k duchovnímu růstu oněch lidí. I svého
Ber to tak, že zatímco mnozí z těch,kteří ti tu dnes chybí, si tímhle prošli už kdysi dávno v minulých životech a jejich práce je dnes v něčem jiném, tak
teď sem přicházejí i ti, kteří si tím teprve musejí projít a nemají třebas už tolik času, aby se s tím mohli párat stovku dalších životů... Proto ten frčák
Vzpomínáš, kdysi jsi tu myslím ty sám řekl, že mezi námi jsou dnes i tací, kteří v minulém životě ještě běhali po lesích a cenili zuby
Nu, tak jsou.
No a?
Není to fascinující pozorovat, jak se s tím vším perou? A pochopitelně sehrát v tom i svou předem danou úlohu?
Duchovní vlákno bude tak douho duchovní, dokud byť jediný člověk zde, nezapomene na to, kdo je Přátelská duše... že i on sám může být Přátelská duše
To si myslím já
Není tady
Maripose, duchovní je všechno to, co nějakým způsobem vede k práci na sobě. Ať již se člověk snaží pochopit a tím i ovládnout své ego nebo jen tak studuje jednotlivé směry a opět, usiluje rozpoznat to vnitřní, co je za tím. Duchovní může být jakákoliv rozprava v níž se někomo snažíme vlít trochu optimismu a elánu do života, přičemž nemyslíme na sebe a jeho přivádíme k němu samému, k jeho niternému vyzařování. Duchovní je postoj, v němž se pokoušíme sami pro sebe nebo pro někoho jiného rozkrýt podstatu života. To je asi základní rámec toho, co je duchovní.
Není tady
Koukám, mezitím mi napsaly dvě nádherné čisté duše, hned jsem celý pookřál a najednou mi není tak těžko. Děkuji vám.
Ano, uznávám, dokud tady bude alespoň pár takových lidí, bude toto forum vždycky duchovní.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Crabe,
já bych řekla, že tohle téma ještě je pořád duchovní, protože se tu řeší duchovní otázky.
Ale máš pravdu, jsou tu teď nějaké divné energie, všichni se tu jen hádají a jsem ráda, že to tak vidíš i ty, protože je mi neustále vytýkáno, že to tak vidím jen já a je to jen můj pohled.
Všechna témata jsou ale jen o lidech a možná na nás působí strach (prasečí chřipka, krize), tak jsme prostě agresivnější. Já nevím. A nebo to tak vůbec není a je to jen naše vnímání světa.
V každém případě věřím, že ti to nesebere dobrou náladu, protože naše štěstí a naše spokojenost jsou jen v našich hlavách, nezávislé na venku.
Tulipanku, pokud tedy rozumis tomu vytucnenemu, nechapu potom, ze Ti to venku pripada jako "nejake divne energie". Pokud jsi na tom nezavisla nemuze to nic zpusobovat, nebot...se Te to nijak nedotyka
Není tady
Mariposo,
ne, nedotýká se mě to. Mně to nijak neubližuje. Je mi jen trochu líto těch, kdo jsou tu často napadáni, i když vím, že i oni si můžou zvolit klid a mír uvnitř sebe nezávisle na okolí. A taky vím, že si tím vším procházejí z nějakého důvodu, pravděpodobně se ta negativní energie hromadí a zesiluje, protože už není moc času.
Dívala jsem se na tu přednášku jedné paní, co tu někdo dával na Babi a ta to přesně tak říkala. Jedna skupina bude ve strašném tlaku, aby se co nejdříve dostala k pochopení a ta druhá se pomalu připravuje na změnu.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Crabe,
budem to tu držet, co to půjde
Jasně, nás nedostanou
A navíc, oni se časem rádi přidají
Už teď jsou jednou rukou v bílém tričku Už si jak se říká "zadali"
Není tady
Crabat napsal(a):
Maripose, duchovní je všechno to, co nějakým způsobem vede k práci na sobě. Ať již se člověk snaží pochopit a tím i ovládnout své ego nebo jen tak studuje jednotlivé směry a opět, usiluje rozpoznat to vnitřní, co je za tím. Duchovní může být jakákoliv rozprava v níž se někomo snažíme vlít trochu optimismu a elánu do života, přičemž nemyslíme na sebe a jeho přivádíme k němu samému, k jeho niternému vyzařování. Duchovní je postoj, v němž se pokoušíme sami pro sebe nebo pro někoho jiného rozkrýt podstatu života. To je asi základní rámec toho, co je duchovní.
I to co je tady na babi je zivot - svet lidskych bytosti tady na Zemi. To co se tu na babi deje neni v nicem jine nez to vsechno co se deje vsude okolo, v celem svete, je to obrazem sveta. Akce a reakce. Pricina a nasledek. Karma.
A podle me to duchovni spociva v tom snazit se tento svet pochopit. Pochopit na jakem principu funguje. Pochopit lidi proc delaji co delaji. Co je k tomu vede. Pochopit proc ja delam co delam. Co me k tomu vede.
Uvnitr kazdeho je cista duse, to je vnitrek. Kdo je ale uvnitr a kdo venku? Pokud jsi uvnitr, chapes to co se deje venku, protoze i Ty jsi byl nekdy venku.
Pochopeni = prijeti. Nepochopeni = neprijeti.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mariposo,
ne, nedotýká se mě to. Mně to nijak neubližuje. Je mi jen trochu líto těch, kdo jsou tu často napadáni, i když vím, že i oni si můžou zvolit klid a mír uvnitř sebe nezávisle na okolí. A taky vím, že si tím vším procházejí z nějakého důvodu, pravděpodobně se ta negativní energie hromadí a zesiluje, protože už není moc času.
Dívala jsem se na tu přednášku jedné paní, co tu někdo dával na Babi a ta to přesně tak říkala. Jedna skupina bude ve strašném tlaku, aby se co nejdříve dostala k pochopení a ta druhá se pomalu připravuje na změnu.
V tom vytucnenem vidim rozpor. Dve veci, ktere si odporuji.
Z ceho tedy vznika ta litost? Pokud se Te to nedotyka.
Není tady
Maripose, to, co píše Tuli, probíhá v jiné úrovni vyzařování, nemůžeš to takhle strhnout k zemi. Já vím, co má na mysli, a je nádherné, že mi to připomíná, protože svými slovy mi právě vlévá naději. Ovšem když to přesuneš do jiné úrovně, v níž jsi sama neprožila onen kvalitativní přerod v sobě, ztrácí to význam i smysl.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mariposo,
K cemu uz neni moc casu? Tomu nerozumim.
Jo, aha, povidala to jedna pani na prednasce. A tim Ty se nechas ovlivnit, Tulipanku?
Není tady
Crabat napsal(a):
Maripose, to, co píše Tuli, probíhá v jiné úrovni vyzařování, nemůžeš to takhle strhnout k zemi. Já vím, co má na mysli, a je nádherné, že mi to připomíná, protože svými slovy mi právě vlévá naději. Ovšem když to přesuneš do jiné úrovně, v níž jsi sama neprožila onen kvalitativní přerod v sobě, ztrácí to význam i smysl.
Ano...stává se to plytkou poučkou.
Vnímám to stejně jako ty Crabe, jen to tak neumím vysvětlit. Nemám už tvou trpělivost, díky.
Není tady
Ano, Maripose, (čl. 13) takový pohled je duchovní.
Není tady
Crabat napsal(a):
Crabe, takze Tys potreboval vlit nadeji? Proto jsi zalozil tohle vlakno? A co s tou nadeji budes delat?
Není tady
Mariposo,
neubližuje mi to, nedotýká se mě to. Zůstává mi vnitřní klid. Jde o nějaké vcítění se do problémů druhých. Dle svých životních prožitků cítím, že oni si svůj klid často nedokáží uchovat.
Není tady
Mariposo,
mám na tebe dotaz: dle mého pohledu se mi zdá, že se snažíš ukazovat mnoha lidem tady na babi, že jejich názor nebo pohled není správný. Je to jen můj pohled nebo je to zrcadlo?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Mariposo,
neubližuje mi to, nedotýká se mě to. Zůstává mi vnitřní klid. Jde o nějaké vcítění se do problémů druhých. Dle svých životních prožitků cítím, že oni si svůj klid často nedokáží uchovat.
Vciteni se do druhych, tomu ja rikam soucit. Litost je necim jinym, neni to soucitem. Jedna se projev neceho jineho.
Vis co ja nechapu?, ze se nekdo stara o klid druhych pred svym vlastnim
Není tady
Nechápeš, co říkáš, Maripose. A vůbec nesleduješ to, co se odehrává v tom druhém. Jen své vlastní myšlenkové pochody. Člověk by však měl především naslouchat, chce-li se něco dozvědět. Jinak totiž jeho otázky nejsou otázkami v pravém slova smyslu, ale jen touhou tím druhým nějak manipulovat.
Není tady
Vidíš, sama to zrovna říkáš - vcítění se.
Není tady
Ale musím už nezbytně utíkat do práce, takže tu budu až později večer. Zatím ahoj.
Není tady