29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
javena napsal(a):
Zklamčo, kam se posunula nevím... stránky mají nejspíš v rekonstrukci. Cituji:
"Sklenářka se v poslední době vytratila z webu, podle sdělení Zdeňka Sokola prochází dění na Sklenářce v současnosti zásadní transformací. Držíme palce!!"
stránky jsou volné - doména k dispozici na zaregistrování
sdělení pana Z.S. je hodně diskutabilní
Není tady
Zklamča prostě musí, no. Je to silnější, než ona, no
Není tady
Wiki:
nevytvářej si domněnky
Samozřejmě, že tady na netu to nikdo dramaticky nebral - prostě jsme pokeceli, nic víc. Názory tu byly, jak pozitivní, tak i negativní - ostatně jako vždy. Ptáš se, proč teď, po nějaké době, co to usnulo mám potřebu - jde mi o štvaní? Já se ptám - koho? Nebo čeho? Dokonce rozmazávání..? Máš něco konkrétního na mysli? Nebo mělo to raději zůstat spát?
Já se pouze optala, zda se tedy v názoru někdo posunul dál - je možné, že někdo tu Sklenářku tedy navštívil, zapracoval si tam, poznal lidi, co ten projekt dali na světlo....a jestli tedy jsou ty jeho názory na tu věc stejně pevné, jak proklamoval před rokem - chápeš? Proto píšu, že můj názor je pevný - tudíž jsem se ani nemohla posunout (pro osvěžení - psala jsem v kostce asi tolik, že projekt nemůže mít dlouhého trvání, nebot je postaven na naivitě a že bude zapotřebí do toho nalít plno peněz a přesto nestane se nezávislým na okolním světě)
Co tebe nutí tady takhle vyskakovat, jak čert z krabičky? Dotkla jsem se nějakého tvého bolavého místa? Proč máš potřebu dělat mluvčího komukoliv? je to diskuze, co tu byla vedena a jsou i jiná vlákna, kam se člověk po roce vrátí a sesumíruje, kam se to posunolo....no vždyť o to jde především, nějkam se pořád sunout, no né?
Jsem asi už dostatečně posunutá, když nemusím po roce své názory měnit. Jak jsi na tom ty? Jak jsou na tom jiní?
Wiki, uklidni se, neprožívej to tolik a neber to tak dramaticky ani za sebe, ani za někoho jiného
Není tady
Zklamaná napsal(a):
javena napsal(a):
Zklamčo, kam se posunula nevím... stránky mají nejspíš v rekonstrukci. Cituji:
"Sklenářka se v poslední době vytratila z webu, podle sdělení Zdeňka Sokola prochází dění na Sklenářce v současnosti zásadní transformací. Držíme palce!!"
stránky jsou volné - doména k dispozici na zaregistrování
sdělení pana Z.S. je hodně diskutabilní
Aha, ještě na podzim pořádali nějaký seminář... narazila jsem na odkaz na zelený síti...
Není tady
Ne Zklamčo, ale téma zní o alternativě a Bloss zmiňované druhotné využívání produktů mi jako alternativa nepřijde. Nepochybně je to dobrá věc, o tom žádná, ale co to má společného s alternativou, to fakt nevím .
Není tady
a já už to chňápu ono to není "kam se kdo posunul za rok", ale "vidíte vidíte, já jsem to říkala"
Není tady
No a v případě Zklamči ani o posunu nemusíme spekulovat
Není tady
javena napsal(a):
Aha, ještě na podzim pořádali nějaký seminář... narazila jsem na odkaz na zelený síti...
Javeno,
stránky jsou zrušeny, Sklenářka žije. Semináře se teď v zimně nepořádají, na jaře budou worshopy a semináře v potřebné míře pokračovat. Bohužel je dům ve stavu, v jakém je, opravy postupují pomalu, protože jdou z vlastních prostředků obyvatel a příznivců Sklenářky. Z toho důvodu jsou akce také většinou určeny především jim.
Sklenářka nemůže nabídnout momentálně žádný komfort ani alternativní bydlení, o které je tak velký zájem, není třeba tedy žádná prezentace na netu. Kdo se k projektu má dostat, tak se k němu dostane, protože okruh lidí jdoucích tímto směrem je široký a ti o sobě vědí i bez stránek.
Kdo potřebuje jen pitvat a kritizovat, ten má smůlu, k informacím přes net se nedostane, protože je stejně nepotřebuje.
Nu a pokud se někdo domnívá, že věci fungují JEN, když se prezentují na netu, tak je prostě hlupák
Někteří jsme se poučili, jiní pořád ještě ne, co naděláš
Není tady
haiel napsal(a):
a já už to chňápu
ono to není "kam se kdo posunul za rok", ale "vidíte vidíte, já jsem to říkala"
no vidíš to, jak ti to jde
Není tady
haiel:
No a to kdybys věděla, co jsem si říkala a nenapsala do diskuze (před rokem)...no škoda, mohl se leckdo chytnout za nos, ale i tak si myslím (
) že někteří, kteří VÍ, tak vědí, že vím i já
Není tady
Zklamco zklamco...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Sklenářka
Zajímavé, že takhle nevinná věc, která se nás vlastně vůbec netýká vyvolává takové emoce (= týká se nás hodně). Zajímalo by mě, proč to podtrhává koberec, na kterém stojíme.
Jednu z hypotéz jsem našel tady:
--------------------------------
Jinými slovy - za zlobou na zelené a na různé nevládní organizace a za chutí zakázat diverzní "ochránce brouků" stojí neuvědomělý strach před koncem éry neomezeného růstu.
http://janbily.blog.idnes.cz/c/149637/P … tneho.html
Není tady
Axi,
vidím to podobně jako Jan.
A myslím si, že tahle změna paradigmatu je nejspíš stejně bolestná pro ty "vpředu" jako pro ty "vzadu".
Rozdíl je nejspíš jen v tom, že ti "vpředu" s určitou "bolestí" počítají, protože přinejmenším alespoň tuší, do čeho jdou
Někdy mi to celé příjde stejné, jako pláč podvedených na "nevěře". Oni říkají: já si to nevybral, ale musím to žít, bééééé, je mi ubližováno.
Legrační.
Jako by si to ta druhá strana vybrala
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Někdy mi to celé příjde stejné, jako pláč podvedených na "nevěře". Oni říkají: já si to nevybral, ale musím to žít, bééééé, je mi ubližováno.
Nebo, ještě lépe: JÁ mám nárok
Není tady
Axi napsal(a):
Jinými slovy - za zlobou na zelené a na různé nevládní organizace a za chutí zakázat diverzní "ochránce brouků" stojí neuvědomělý strach před koncem éry neomezeného růstu.
Hm, to vypadá velice pravděpodobně...takže radši po nás potopa
Já bych ty lidi mlátila potěhem jen jestli by byl dobrej na krátkozrakost
Není tady
Zklamaná napsal(a):
kam jsem se posunula? Nebylo kam, moje základy jsou pevné, .... [b]
V tom případě jde o příspěvek ze záhrobí
Upravil(a) Bramborka (27. 1. 2011 13:51)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
javena napsal(a):
Javeno,
stránky jsou zrušeny, Sklenářka žije. Semináře se teď v zimně nepořádají, na jaře budou worshopy a semináře v potřebné míře pokračovat. Bohužel je dům ve stavu, v jakém je, opravy postupují pomalu, protože jdou z vlastních prostředků obyvatel a příznivců Sklenářky. Z toho důvodu jsou akce také většinou určeny především jim.
Sklenářka nemůže nabídnout momentálně žádný komfort ani alternativní bydlení, o které je tak velký zájem, není třeba tedy žádná prezentace na netu. Kdo se k projektu má dostat, tak se k němu dostane, protože okruh lidí jdoucích tímto směrem je široký a ti o sobě vědí i bez stránek.
Kdo potřebuje jen pitvat a kritizovat, ten má smůlu, k informacím přes net se nedostane, protože je stejně nepotřebuje.
Nu a pokud se někdo domnívá, že věci fungují JEN, když se prezentují na netu, tak je prostě hlupák
Někteří jsme se poučili, jiní pořád ještě ne, co naděláš
Vždyť já jsem myslela, že jsou stránky v rekonstrukci... jak je na tom Slenářka nevím... na seminář jsem narazila náhodou, hodila jsem to sem jen jako info...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Wiki:
vlákno , které Pandora otevřela za jasným účelem jsem sledovala od počátku a také tam přispívala svými názory - vlákno se netočilo jen kolem Sklenářky, nýbrž pojalo celé spektrum alternativního žití a to od jak se říká vrácení se znovu na strom až po gumový rohlíky z Lidlu.
Proč píšu, že bylo otevřeno za jasným účelem - jasným v tom, že Sklenářku má za skoro barákem, mělo se tam scházet vícero lidí s přibližně stejným náhledem na svět a žití v něm, velkou měrou tam figurovala kamarádka Pandory (myslím že Míša), která je (nebo byla?) partnerkou předkladatele projektu na Sklenářce (pana Z.S.) a v neposlední řadě možnost na Sklenářce pořádat Pandořiny semináře (FBI). Proto tu Pandora otevřela toto vlákno, neboť (hlavně) nenápadně potřebovala vysondovat, zda by se tu nenašlo několik dobrovolníků na práce, popřípadě náhled, kdo má k takové alternativě blíže. Potud všechno OK, neboť kdo chtěl, tak se k tématu vyjádřil podle svého vnitřího nastavení. A jelikož se tu našli i jedinci, co hned od začátku ten projekt považovali za naivní snění s absolutní absencí povědomí o náročnosti projektu, docela slušně a bez skurpulí byli setřeni. Že se tu i objevili pochybnosti ohledně investování do projektu - dobrovolné financování - pronajaté nemovitosti - trošku postavené na hlavu, investovat do cizího...pak jak sama Pandora píše 27.1.2010, "Sklenářka potřebuje hlavně pracovité ruce, protože za ta léta, kdy chátrala, se tam nahromadilo spousta věcí, které jse třeba vyspravit, uklidit..." nebo dokonce "Občanské sdružení, které Sklenářku spravuje a "křísí" zpět do života" (v té době žádné občanské sdružení neexistovalo - vzniklo tuším až 14.3.2010 - ale dobrá, měli to v plánu...) na to, že to "našla" náhodou měla až dost informací... i když zase ne příliš.
Ale co mě už od počátku velmi zaujalo, tak to byl ten zanícený Pandořin "boj" za Sklenářku a předkladatele... to přesvědčení o své pravdě a nepravdě pochybovatelů. Např. psaní od Pandory 27.1.2010 "Ale pokud je začne obviňovat téměř z parazitování na druhých, měl by si své domněky a představy nejprve ověřit v praxi, tedy přímo na místě nejprve poznat, co vlastně ti lidé dělají, jaké mají plány a PAK teprve mluvit.
Jinak by měl raději mlčet.
Ovšem tohle je veliká moudrost, ne všem daná."
nebo:
"Ale každý, kdo začne BEZ znalosti konkretních věcí hodnotit samy LIDI, kteří se snaží o něco, co jeho neláká a bude je pomlouvat, musí počítat s tím, že budu chtít, aby mi dokázal svá tvrzení."
Každý, kdo se zapojil do diskuze se šel podívat na stránky Sklenářky s tím, že právě na stránkách se dozví, co mají vlastně za projekt. Šli se tam podívat i ti, co by s chutí přiložili ruku k dílu, nebo i vložili nějakou tu finanční částku... (ne, já to nebyla, můj názor jsem si utvořila hned z počátku - nereálný projekt a nepřesvědčivý výstup předkladatele, prostě nedělal na mě seriozní dojem člověka, co ví, co od života chce a že dokáže realizovat své sny a vize)
Ano Wiki, vlákno jsem sledovala a i se dost účastnila. Chápu, že Pandora nemohla nám zvědavým předložit plán realizace, nebo alespoň představu, neboť o tom věděla také pouze tolik, co jsme se my ostatní mohli dočíst na stránkách (které již neexistují, stejně tak neexistuje ani stránka na Facebooku), ale vzhledem k tomu, jak jsem psala výše o blízkosti k předkladatelům a vzhledem k tomu, jak nás tu Pandora "oťukávala" jsme někteří - budu mluvit tedy za jen sebe, měla jsem předpoklad, že bude vědět toho více...a že vlákno uzavřela? Také chápu, neboť dostala všetečné otázky, na které neznala odpovědi a nepředpokládala, že ji budou položeny. Byla stejně naivně zasněna do projektu, jak o tom Z.S. básnil....předpokládám, že za ten rok, co uběhl, se již probudila ze snění a pravá realita se ukázala .....
a na tvou otázku Wiki, kam jsem se posunula? Nebylo kam, moje základy jsou pevné, ale jiní se mohli posunout, pokud stále dokola nedělají stále stejnou chybu, takže se jim to zákonitě musí dít dokola tak dlouho, dokud prostě nepochopí....
haiel:
téma není nové, jestli dobře čteš, tak je to především o tom, jaké jsme měli názory třeba před rokem (přiznám se, můj názor se nezměnil...a jak je tu u jiných - nemuseli svůj názor třeba poopravit?) kroky k lepším zítřkům - píšem tu o alternativě a alternativním žití, psalo se tu o Sklenářce - tak kam se posunula Sklenářka? Prostě mě to zajímá úplně stejně, jako třeba ty gumové rohlíky z Lidlu, nad kterými se mnozí rozčilují, ale když jim je řečeno, aby šli příkladem a ten nepoživatelný rohlík tedy předložili na ČOI k laboratorním testům, tak je to zas tak tolik netrápí....fascinuje mě ta názorová rozmanitost
PS: praní prádla mě děsně baví
a já myslela že tu už pandořina inzerce zdarma skončila. Každopádně k projektu, který žádá peníze a práci někoho dostatečně naivního jen tolik. Pokud projekt stáhl svoje stránky, dokonce neměl ani pár stovek na koupi domény na další rok, považuju ho za zkrachovalý. Žádná prosperující společnost si nenechá vyfouknout doménu. Jinak Zklamčo na tebe je i FBI krátký. Vyzkoumat jak to je, a že nejde o diskusi ale opakovanou inzerci pandory tady na Babinetu, to už chce zapálení a moře času. Nevěřim na projekty kdy někdo nažene lidi v nouzi k sobě na zanedbaný statek, kde je třeba "přiložit" ruku a hlavně peníze k dílu. Pár takových společností, které naplňují sektářské znaky se občas objeví i v mediích, ale povětšinou je to v pořadech o policejní práci, kdy se hledají další podvedení, kteří odevzdali celé majetky do rukou "parsifalů emanuelu" / v malém nám to tu předvedla estela/kteří pak zametou stopy nejen na netu a zmizí i s prachama a zoufalé ovečky nevědí kde najích svůj klid.
Setkala jsem se s podobnou myšlenkou v Izraeli, kde vznikali Kibucy /nevím jestli to píšu správně/ lidi tam makali, žili z práce na poli a vše se dělilo rovným dílem, fungovalo to pár let než lidi pochopili, že smečka musí mít ředitele a nikdo se nechtěl dřít víc než druhej za nic, takže to padlo, kybuci fungují dál, jen myšlenka už je jiná, jsou to ted taková malá družstva, která svoje lidi platí. V jednom kibucu jsem se byla podívat,sklízeli tam datle a žili velmi velmi chudě až na vedení.Zadarmo dělají dobrovolnci jen krátkodobě, pak chce mít každý svoje ... ani sklenářku nechtěl nejspíš nikdo dotovat ze svého, když se ukázalo, že se chtějí ovečky jen ohřát a napást a nepřinesly si oves --- šlus a z projetku nezbyly ani ty stránky
Upravil(a) xxxx (27. 1. 2011 16:32)
Není tady
Blossom napsal(a):
Já vidím problém mimo jiné v tom, že prý si člověk tu "cenu " může určit i podle toho, jak rád či nerad tu práci dělá. Jakože když to dělá nerad, dá to dražší.
Když to domyslíte - pokud tam bude někdo línější, bude mít vše drahé. A pilnější na tom prodělá. Prostě mi přijde, že tento systém lidi naprosto demotivuje.
Dále je tam řečeno, že tento obchodní systém LETS prý lidi bude sbližovat.... no, nevím nevím. Já bych se spíš obávala dost velkých konfliktů. Právě proto, že ty jednotky nelze objektivně měřit. A toho, že se budou lidi hádat mezi sebou a taky i s administrátory. Sledovat a evidovat takový systémm je hodně složité, a i administrátoři jsou jen lidi. Obávám se, že právě toto nezpůsobí soulad, ale naopak nesoulad mezi lidmi komunity.
A nedělejme si iluze, že lidi "duchovně ladění" lépe najdou stejnou notu, než lidi ostatní. Nakonec - mám pocit že právě tady na duchovním jsou osobní výpady, osočování a až nenávist za odlišný názor mnohem častější, než na vláknech jiných.
Problém vůči státu v tom nevidím. Je to v podstatě směnný obchod, jako když někomu dáte kabát, a on vám zato dá svou úrodu brambor, tak neplatíte nic nikomu a žádné daně i v normální "konzumní" společnosti.
A navíc toto může fungovat jen u malého množství služeb a zboží. Většinu všeho si členové komunity budou stejně muset kupovat v okolním světě za normální peníze.
určovat si cenu podle lenosti? by se ty lidi za chvíli sežrali. A to že někdo věří nějako myšlenku, utopii nebo víru z něj opravdu dobrého člověka nedělá. I mezi věřícimi jsou zloději a vrazi z přesvědčení. Jak si spravně napsala Duchovní sekce je toho důkazem. Nějaké ty do mě kamenem já do tebe chlebem je tu nahony vzdáleno
Upravil(a) xxxx (27. 1. 2011 16:28)
Není tady
Pro inspiraci
Žít moderně a v souladu s přírodou se snaží obyvatelé Jindřichovic pod Smrkem
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1129 … 025/video/
Není tady
zdravím xxxx: napsala jsi to na plnou hubu, což já zatím ještě nenapsala, tak nějak jsem si myslela, že to někomu otevře oči z naivního pohledu na páchání dobra a toho, že nejlépe je páchat dobro s nějakou tlupou za zády (ať v tom nejsem sám/a, že?)
Jen vzpomeňme minutou ticha na projekt "pomoc Estele a jejímu HIV" Vzpomeňme toho náboru dobrovolných plátců na dobrou věc....zajisté, věc jistě dobrou a záslužnou - pokud však především, než něco organizuju, VÍM kdo je hlavní aktér...pak se nemusí šlapat vedle.
Projekt Sklenářka - jestlipak se tedy před náborem pracovních dobrovolných sil a skládání finančních prostředků vědělo, do čeho se leze? - nemyslím tím vůbec tu myšlenku - myšlenka je to dobrá a pokud někdo má chuť a touhu žít takto, proč by nemohl. To není vůbec o strachu někoho před něčím, že někdo bude žít jinak, než běžná konzumní a spotřební populace. Je plno projektů, které takto běží a lidi jsou tam spokojený...
mě spíše šlo o to, zda se zase nešlape vedle...a do toho bahna se na dobrou myšlenku stahují lidi, co to myslí naprosto upřímně a jelikož to jsou lidi, co třeba zakladatelku původního vlákna znají, nebo ji prostě uznávají jako osobnost, tak věří jejím slovům. Na pochybné názory ohledně předkladatele projektu ale docela dost ostře vyskočila - já se ptám proč? Ověřila si zakladatelka vlákna, kam chce vést jiné lidi? Podceňování dalších lidí je oblíbenou parketou - takže původně JAKOBY naivní dotaz - jak by se vám to líbilo....bla bla....našla jsem to na netu...bla bla....neznám, nevím, jen mě to zaujalo.....bla bla....a poté se rozohnit nad nesouhlasnými názory a bít se za Sklenářku, jakoby v tom byl nějaký vlastní interes......takové fatální chyby se dopouštět
A pak se ještě ptám, jak je možné, že ten, kdo učí jiné, aby se poučili z chyb a nedělali je znova a znova, proč tuhle učební látku nemá sám zpracovanou?
A co je nejhorší, že ten, kdo si dal za úkol pomáhat lidem, mnohokrát ty lidi zesměšňuje, byť je nejmenuje (v poslední době si toho více všímám...) Použiju oblíbené rčení, kdo není slepý, ten vidí. Oni ti lidé, co zrovna prožívají nějaké životní trauma...vždyť oni jsou tááák legrační......
Není tady
Bramborka napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
kam jsem se posunula? Nebylo kam, moje základy jsou pevné, .... [b]
V tom případě jde o příspěvek ze záhrobí
měla by ses bát...?
Není tady
Kdepak - to jen, že nehybnost smrt značí .
Není tady
Zklamaná napsal(a):
zdravím xxxx:
napsala jsi to na plnou hubu, což já zatím ještě nenapsala, tak nějak jsem si myslela, že to někomu otevře oči z naivního pohledu na páchání dobra a toho, že nejlépe je páchat dobro s nějakou tlupou za zády (ať v tom nejsem sám/a, že?)
Jen vzpomeňme minutou ticha na projekt "pomoc Estele a jejímu HIV" Vzpomeňme toho náboru dobrovolných plátců na dobrou věc....zajisté, věc jistě dobrou a záslužnou - pokud však především, než něco organizuju, VÍM kdo je hlavní aktér...pak se nemusí šlapat vedle.
Projekt Sklenářka - jestlipak se tedy před náborem pracovních dobrovolných sil a skládání finančních prostředků vědělo, do čeho se leze? - nemyslím tím vůbec tu myšlenku - myšlenka je to dobrá a pokud někdo má chuť a touhu žít takto, proč by nemohl. To není vůbec o strachu někoho před něčím, že někdo bude žít jinak, než běžná konzumní a spotřební populace. Je plno projektů, které takto běží a lidi jsou tam spokojený...
mě spíše šlo o to, zda se zase nešlape vedle...a do toho bahna se na dobrou myšlenku stahují lidi, co to myslí naprosto upřímně a jelikož to jsou lidi, co třeba zakladatelku původního vlákna znají, nebo ji prostě uznávají jako osobnost, tak věří jejím slovům. Na pochybné názory ohledně předkladatele projektu ale docela dost ostře vyskočila - já se ptám proč? Ověřila si zakladatelka vlákna, kam chce vést jiné lidi? Podceňování dalších lidí je oblíbenou parketou - takže původně JAKOBY naivní dotaz - jak by se vám to líbilo....bla bla....našla jsem to na netu...bla bla....neznám, nevím, jen mě to zaujalo.....bla bla....a poté se rozohnit nad nesouhlasnými názory a bít se za Sklenářku, jakoby v tom byl nějaký vlastní interes......takové fatální chyby se dopouštět
A pak se ještě ptám, jak je možné, že ten, kdo učí jiné, aby se poučili z chyb a nedělali je znova a znova, proč tuhle učební látku nemá sám zpracovanou?
A co je nejhorší, že ten, kdo si dal za úkol pomáhat lidem, mnohokrát ty lidi zesměšňuje, byť je nejmenuje (v poslední době si toho více všímám...) Použiju oblíbené rčení, kdo není slepý, ten vidí. Oni ti lidé, co zrovna prožívají nějaké životní trauma...vždyť oni jsou tááák legrační......
...jen jsem upozornila na opakovanou skrytou inzerci, at se jednalo o různé školičky, sklenářku, estelu v rámci "dobré" věci se jen přesouvají peníze z Jirkovi kapsy do kapsy někoho úplně jiného. A to zesměšňovaní lidí,který jsou v "kelu" mě taky zaráží /opakovaně na to upozorňuju/, že to nikdo neřeší /pokud nejedeš moje myšlenky jsi hlupák, chudák, zavislák a pod tituly, které tu duchovně lítají/. Na jedny se tu ukazuje prstem a pod svícnem tma...
Není tady
Bramborka napsal(a):
Kdepak - to jen, že nehybnost smrt značí
.
...garantuji ti že Zklamča je hybná až běda
Není tady