Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Sklenářka a jiné možnosti tzv. alternativních způsobů života

#51 6. 2. 2010 1:34

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Re: Sklenářka a jiné možnosti tzv. alternativních způsobů života

Zklamčo, tohle si opravdu s Pandorrou prosím řešte jinde, na tvém Ringu, nebo v SZ nebo kdekoli, ne na vlákně, které má jiné téma.

Pisateli, pokud máš pocit, že je někde problém a měl by zasáhnout moderátor, pužil prosím tlačítko "nahlásit", které moderátory na problém upozorní. Je to rychlé, bezpracné, účinné a nepřispívá to k plevelení vlákna.

Držte se tedy prosím všichni tématu, další příspěvky mimo téma budeme bez dalšího upozorňování mazat. Díky za pochopení.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#52 6. 2. 2010 2:07

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Blossom napsal(a):

---Zrovna dnes mě velmi zaujala v médiích zmíněná myšlenka, že v Brně se rozhodli nespotřebované jídlo z restaurací  nevyhazovat, ale dávat bezdomovcům. Možná se zeptáte - co je na tom alternativního? No rozhodně nový přístup k člověku v nouzi a také neplýtvání zdroji, jako doposud.Vlastně strašně jednoduchá myšlenka, že si člověk až s údivem řekne A proč už to někoho dávno nenapadlo?
Toto je příklad projektu, který nepotřebuje vznosné filozofické debaty, nepotřebuje dotace, granty, sponzory, ale jen dobrou myšlenkou a její praktickou realizací změní svět o kousek k lepšímu.

...No jo, az tak jednoduche to neni...
Pred par lety jsem pracovala v pizzerii, tak a tak, vecer jsem ji zavirala sama a mohla jsem z povereni majitelky se "zbytkama" udelat, co uznam za vhodne... Kdyz se cela ma rodina a jeji pratele "prezrala" (=konzumni zpusob zivota, proc to nepriznat, kdyz jsme jenom clovjeci?...), zacla jsem prebytky nosit do hospody, kolem ktere jsem chodila domu. Po cca tydnu "obdarovavani" (davala jsem to tam FAKT zadarmo) mi majitelka rekla, ze to tak dal nejde, kdyby prisla kontrola, jak by to vysvetlila... a bla-bla-bla..., zkusila jsem majitelce navrhnout, jestli by se to nedalo nejak "zlegalizovat"... a ona prej ze je to tak silene slozity vyrizovani a papirovani, a at to dal radsi hazim do odpadu..., smutne, no. Nevim, jak to "nase" restaurace dnes prosadily, ze to jde... rozhodne to povazuji za uzitecne...
A co to "aplikovat" na Vietnamcum zabavene "falesne" znackove vyrobky (ktere se "zlikviduji")? Na kradene (pasovane) zbozi zabavene z kamionu..., takovych "nezakonnych" veci, co by mnohym pomohly z nejhorsich srabu je!!!...
Taky alternativa, ne? Ale, kde jsou ti, co "to vyslapou"?

Upravil(a) ViktorkaLove (6. 2. 2010 2:10)

Není tady

#53 6. 2. 2010 2:16

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

... ja to delam takhle a Ty jsi zase vyborna na projekty, ktere detailne propracujes. Kazdy proste dela to co nejlip umi. Vsechno se pocita a vsechno se nejakym zpusobem projevi, ukaze...

... Ten umi to a ten zas tohle... a vsichni dohromady udelame moc... godlike

Není tady

#54 6. 2. 2010 2:30

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

agewa napsal(a):

mariposa napsal(a):

Zda se, Viky, ze ta rodina byla az moc sobestacna, nezavisla na state, na jeho zakonech. To se statu nelibi, to je jasny sad
Ti lidi meli odvahu, ze do toho sli a to se mi libi tummenupp

pokud si dobře pamatuju, tak rodina na státě trochu závislá byla. sám otec řekl, že žijí s přidavků na děti a sociálních dávek. plus to , co vypěstují.

Tak toto je přesně ta "nezávislost" kterou považuji za frašku.
A že na státu "trochu" závislí byli? No, odhaduju to, že 90 % všeho mají z peněz od státu, a těch 10 % co si vypěstují.

Bohužel, takto si "nezávislost" představuje kdekdo... dumbom

Ba ne, Bloss... Nevim, zdali zili "ze socialnich davek" (nepamatuju si), ale! Je fakt, ze napr. deti nechodici do skoly a presto majici potrebne vzdelani nezatezuji stat tim, ze musi mit statniho ucitele, ucebni pomucky, ktere stat dotuje... a pod. Budou pravdepodobne vedeny ke stejnemu zpusobu zivota, takze nebudou potrebovat byt nekde zamestnany, a budou dal "produktivnimi... (takovym zpusobem se da nejen uzivit, ale i vyprodukovat tzv. prebytky = sebe uzivim a svoji praci jeste... napr. vypestuju, vyrobim...atd. neco i pro jine), takze "uspory" se budou nasobit...
Zavisli, (pokud byli), na statnich davkach byli pravdepodobne proto, ze byli prvni, ojedineli, a zrejmne nezabezpeceni "jinak"..., ovsem myslim, ze vice generaci po sobe takto zijicich by na soc. davkach zavislych nebylo.
Je to na delsi uvahu...

Není tady

#55 6. 2. 2010 2:41

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Teda Pan....nebylo to naprosto zbytečný?
pokud mluvíte o nějakém projektu a plamenně ho obhajujete, je divné, že lidi chtějí vědět víc a naprosto konkrétně?
nevím, proč ses najednou tolik navezla do Blos. řekla bych, že to spíš vypovídá o tobě a ne o ní.

Trochu soudnosti by ti neuškodilo.

stolt godlike tummenupp

Není tady

#56 6. 2. 2010 2:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Blossom, napadlo ti niekedy, že ľudia môžu zmeniť vízie v priebehu smaotného budovania, prispôsobiť ich samotným obyvateľom a užívateľom...? Ty mi pripadáš, že by chcela vedieť aj značku toaletného papiera a jeho presné zloženie! big_smile Sorry, ale "alternatívny život" si tak trochu predstavujem ako alternatívu presne k tomuto typu uvažovania: Keď viem presne všetky čísla, tak viem, aký bude projekt... Keď viem vek, váhu, výšku a miery (príapdne IQ) človeka, tak ho dobre poznám... yikes Myslím, že to tak nefunguje, hlavne nie v týchto prvých "priekopníckych" projektoch. Pr emňa by oblo dôležitejšie ísť sa tam osobne pzorieť, porozprávať sa s tými ľuďmi (keby boli ochotní) a zistiť, čo vyžazrujú a ako na mňa pôsobí genius loci. stolt

No a pre ňu bolo doležité to, čo urobila. Tak čo jej do toho kafreš, pani učiteľka?

Není tady

#57 6. 2. 2010 3:03

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Zklamčo,

s tebou je fakt prča a jediné, co tu ukazuješ, je tvá vlastní zaslepenost smile
Kdybys nebyla totiž slepá jako krtek, tak si jistě při své schopnosti lustrovat druhé všimneš, že já NEJSEM členkou představenstva, takže PRÁVNĚ nejsem zodpovědná vůbec za nic a tobě už vůbec ničím smile

Pokud jde o mé fotky "za mlada a nyní", tak ty na stránkách sdružení nikdy nebyly, radši ty špionko zmatená mrkni do svých deníčků a vzpomeň si, že ty vždycky byly na mých osobních stránkách, které jsou zrušené, protože hostitelský server sampa.com ukončil svou činnost a já je zatím nikam jinam neumístila.
Nicméně těší mne, že se ti až tak líbily, že jsi z nich ztratila pojem o skutečnosti lol

Jo jo, takhle to dopadá, když je jeden chytrej jak rádio a myslí si, že se mu musí zodpovídat celej svět.

Nicméně tobě je zbytečné cokoliv vysvětlovat, protože lidi jako ty mají schopnost cokoliv překroutit kamkoliv až sami nakonec zapomenou, na kterou stranu se to původně vlastně vrtělo big_smile

Omlouvám se za off topick, ale jelikož jsem byla infantilně napadena veřejně, infantilně se veřejně bráním smilestolt

Toto je opravdu ukazka prototypu genialniho duchovniho vudce v plne parade... godlike

Není tady

#58 6. 2. 2010 3:07

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Mohu mít dotaz na paní Zklamanou, co má společného projekt Sklenářka s úplně jiným seskupením?
Neměl by zde zasáhnout moderátor a sdělit paní Zklamené, že plevelit vlákna jiným tématem, útočit na diskutující, urážet a pod., je v rozporu s článkem 1.1. Pravidel a měl by následovat....

Mas naprostou pravdu! Nemel.

Není tady

#59 6. 2. 2010 6:48

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Amriana napsal(a):

Zklamčo a chceš to vědět DOOPRAVDY, nebo jenom rejpeš do Pan ?
Víš, pokud Tě zajímá co dál dělá sdružení, jak bylo naloženo s penězi atd,  tak není nic jednoduššího, než se ptát přímo jich.Mají své stránky- k dohledání pomocí google zcela běžně, mají představenstvo, proč se nezeptáš tam jejich mluvčí třeba, pokud chceš NĚCO DOOPRAVDY VĚDĚT ? Proč to děláš tady na babinetu, který pokud vím, nemá se sdružením Eva 21 nic společného?
No rejpání je snazší že ?

Ano - chci to vědět doopravdy - a jelikož jejich stránky mám (bohužel, stejně chudé na informace), jediné, co je tam snad aktuální může být tak mail na Pandoru - jinak už 2 rokem se stále na stráchkách pracuje a čárka tam nepřibyla - joo, abych nekřivdila, zmizel (byl odstraněn právník wink) a fotky Pandory za mlada a nyní...cool
No a vzhledem k tomu, že někdo z představenstva tam jednou za půl roku nahlédne do knihy hostů, aby napsal, že se stále  pracuje....a abych byla konkrétní - právě na tom vyúčtování za sbírku pro HIV pozitivní, tak bylo tam i přislíbeno , že bude vydána  výroční zpráva.... ostatně, výroční zpráva by měla být právě za občanské sdružení k nahlédnutí veřejně. No fajn, napíšu přímo Pandoře a budu požadpovat informace...měla by vědět, že je právně zodpovědná za toto sdružení a taktéž za podávání informací. S radostí se s její odpovědí tady ukážu - neboť nepovažuju občanské sdružení za soukromé, je možné její odpověď tady - nebo kdekoliv jinde - veřejně ukázat.

A neodkazuj mě na mluvčí - s mluvčí je stejná řeč, jako bych se na něco zeptala a bude jak ohraná deska stále dokola mluvit jedno a to samé. Nebo třeba taky - že není povinna odpovídat...

Myslíš že rejpu? Já si to nemyslím, já jen ukazuju konkrétní projekt a jak také může dopadnout a popřípadě, jak mohou dopadnout ti, co by vlezli do projektu, kde si neumí představit budoucnost. Sny a vize má snad každý, ne všqak každý je dokáže zrealizovat...a padne na hubu, někdy s tím pádem sebou stáhne i někoho dalšího.

Zklamčo,

s tebou je fakt prča a jediné, co tu ukazuješ, je tvá vlastní zaslepenost smile
Kdybys nebyla totiž slepá jako krtek, tak si jistě při své schopnosti lustrovat druhé všimneš, že já NEJSEM členkou představenstva, takže PRÁVNĚ nejsem zodpovědná vůbec za nic a tobě už vůbec ničím smile

Pokud jde o mé fotky "za mlada a nyní", tak ty na stránkách sdružení nikdy nebyly, radši ty špionko zmatená mrkni do svých deníčků a vzpomeň si, že ty vždycky byly na mých osobních stránkách, které jsou zrušené, protože hostitelský server sampa.com ukončil svou činnost a já je zatím nikam jinam neumístila.
Nicméně těší mne, že se ti až tak líbily, že jsi z nich ztratila pojem o skutečnosti lol

Jo jo, takhle to dopadá, když je jeden chytrej jak rádio a myslí si, že se mu musí zodpovídat celej svět.

Nicméně tobě je zbytečné cokoliv vysvětlovat, protože lidi jako ty mají schopnost cokoliv překroutit kamkoliv až sami nakonec zapomenou, na kterou stranu se to původně vlastně vrtělo big_smile

Omlouvám se za off topick, ale jelikož jsem byla infantilně napadena veřejně, infantilně se veřejně bráním smilestolt

Pan a že se tady obhajuješ, že tu odpovídáš Zklamče. Ona je pracovnice příslušného odboru MV, pracovnicí berňáku? Od kdy jsou aktivity a jejich vyhodnocení veřejné? Sdružení je stejný právní subjekt jako každá jiná firma či politická partaj. Stránky povinné nejsou co vypustí Sdružení je jeho soukromá záležitost a i zákon o informacích říká že na jisté údaje nemá tazatel právo. Jo znát práva a povinnosti, znát právo......

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#60 6. 2. 2010 9:36

amely
♥♥♥♥♥--

ViktorkaLove napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Mohu mít dotaz na paní Zklamanou, co má společného projekt Sklenářka s úplně jiným seskupením?
Neměl by zde zasáhnout moderátor a sdělit paní Zklamené, že plevelit vlákna jiným tématem, útočit na diskutující, urážet a pod., je v rozporu s článkem 1.1. Pravidel a měl by následovat....

Mas naprostou pravdu! Nemel.

Souhlasím, neměl.

Pisateli, Ty jako právník víš, že občanské sdružení spousty věcí zveřejňovat nemusí. Víš, že občanské sdružení může sloužit dobrým věcem, ale taky se zneužívá k různým neprůhledným aktivitám, praní peněz, podvodům.  Stačí sledovat zprávy, třeba kolik poslanců má založeno občanské sdružení s neprůhlednými aktivitami.

Pokud tady někdo přes Babinet něco organizoval, tak z právního hlediska nemusí nic vysvětlovat, ale z hlediska slušnosti by měl.

Když už sem někdo dá téma Sklenářka, tak je normální, že se diskutuje o všem kolem toho. Taky, když někdo upozorní, že něco není dotažené, tak to nemusí být proto, že by chtěl kritizovat, ale proto, aby ukázal, co zlepšit.

Zažila jsem už spousty alternativních projektů, ale Sklenářka mi připadá jako stavba domu na písku. Přesto jim fandím.

Jinak, toto téma založila Blossom a má v tématu..a jiné možnosti...  do toho se dá přece zahrnout skoro všechno, co tu bylo napsáno.

Není tady

#61 6. 2. 2010 10:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pisatel napsal(a):

Pan a že se tady obhajuješ, že tu odpovídáš Zklamče.

Pisateli, přehlédl jsi slovo INFANTILNĚ? lollollol

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#62 6. 2. 2010 10:38

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Pan a že se tady obhajuješ, že tu odpovídáš Zklamče.

Pisateli, přehlédl jsi slovo INFANTILNĚ? lollollol

Nepřehlédl Pan  Tobě není třeba infantilně se bránit. Moudrá žena infantilní kecy přehlíží bo jí nejsou hodny. tongue

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#63 7. 2. 2010 10:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Blossom napsal(a):

agewa napsal(a):

pokud si dobře pamatuju, tak rodina na státě trochu závislá byla. sám otec řekl, že žijí s přidavků na děti a sociálních dávek. plus to , co vypěstují.

Tak toto je přesně ta "nezávislost" kterou považuji za frašku.
A že na státu "trochu" závislí byli? No, odhaduju to, že 90 % všeho mají z peněz od státu, a těch 10 % co si vypěstují.

Bohužel, takto si "nezávislost" představuje kdekdo... dumbom

Ba ne, Bloss... Nevim, zdali zili "ze socialnich davek" (nepamatuju si), ale! Je fakt, ze napr. deti nechodici do skoly a presto majici potrebne vzdelani nezatezuji stat tim, ze musi mit statniho ucitele, ucebni pomucky, ktere stat dotuje... a pod. Budou pravdepodobne vedeny ke stejnemu zpusobu zivota, takze nebudou potrebovat byt nekde zamestnany, a budou dal "produktivnimi... (takovym zpusobem se da nejen uzivit, ale i vyprodukovat tzv. prebytky = sebe uzivim a svoji praci jeste... napr. vypestuju, vyrobim...atd. neco i pro jine), takze "uspory" se budou nasobit...
Zavisli, (pokud byli), na statnich davkach byli pravdepodobne proto, ze byli prvni, ojedineli, a zrejmne nezabezpeceni "jinak"..., ovsem myslim, ze vice generaci po sobe takto zijicich by na soc. davkach zavislych nebylo.
Je to na delsi uvahu...

takže znovu opakuji, taky jsem viděla reportáž a otec tam na otázku reportérky , kde berou peníze, řekl, že mají přidavky a sociální dávky. on ani jeho žena zaměstnaní nikde nejsou.
já teda myslela, že pokud jsem zaměstnaná , nejen že státu dávám daně, ale jsem produktivní, protože taky vyrábím "přebytky".

tohle je podle mbě velice po*né, konec konců do té doby ty generace bude pořád zčásti živit stát nebo ne?

Není tady

#64 7. 2. 2010 11:01

Nick3594
Host

Pan, ty se opravdu bavíš big_smile tummenupp. Lepší než hovory H, což wink big_smile?

#65 7. 2. 2010 11:45

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

...takže znovu opakuji, taky jsem viděla reportáž a otec tam na otázku reportérky , kde berou peníze, řekl, že mají přidavky a sociální dávky. on ani jeho žena zaměstnaní nikde nejsou.
já teda myslela, že pokud jsem zaměstnaná , nejen že státu dávám daně, ale jsem produktivní, protože taky vyrábím "přebytky".
...tohle je podle mě velice s.p.o.rné, konec konců do té doby ty generace bude pořád zčásti živit stát nebo ne?

Pokud jsi zamestnana, jiste ze "vyrabis"..., ovsem ja jsem myslela ve smyslu, ze oni se uzivi sami, nebo teda z velke casti..., zamestnaji sami, a samozrejme dane a vsechno ostatni "z nich stat ma", jestli jsou OSVC, nebo zamestnanci...
Az ted jsem si vsimla, co pises: ..."on ani jeho žena zaměstnaní nikde nejsou", pockej, pockej, nejaky duvod k tomu asi byl, jinak by na soc. davky snad narok nemeli, ne? Takze "stat je nezivi", ale dava jim, co jim patri stejne, jako vsem ostatnim. Soc. davky a pridavky na "obzivu" nestaci, to snad vi kazdy...
PS: jo a "prebytkama" jsem myslela treba ovoce, zelenina, produkty z domacich zvirat a tak (to, co jim "zbyde", nebo co zamerne vypestuji za ucelem prodeje...), to nelze srovnat s tim, co se vyrabi treba v automobilce nebo kdekoliv...

Upravil(a) ViktorkaLove (7. 2. 2010 11:49)

Není tady

#66 7. 2. 2010 12:09

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tak když se uživí sami, nač potřebují od státu dávky?!

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#67 7. 2. 2010 12:29

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Na davky od statu ma narok kazdy, kdo splnuje podminky pro jejich pobirani. I kdyz se sami uzivi a jejich prijmy nepresahuji statem stanovenou vysi, maji na ne narok...

Není tady

#68 7. 2. 2010 13:44

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

agewa napsal(a):

...takže znovu opakuji, taky jsem viděla reportáž a otec tam na otázku reportérky , kde berou peníze, řekl, že mají přidavky a sociální dávky. on ani jeho žena zaměstnaní nikde nejsou.
...tohle je podle mě velice s.p.o.rné, konec konců do té doby ty generace bude pořád zčásti živit stát nebo ne?

Pokud jsi zamestnana, jiste ze "vyrabis"..., ovsem ja jsem myslela ve smyslu, ze oni se uzivi sami, nebo teda z velke casti..., zamestnaji sami, a samozrejme dane a vsechno ostatni "z nich stat ma", jestli jsou OSVC, nebo zamestnanci...
Az ted jsem si vsimla, co pises: ..."on ani jeho žena zaměstnaní nikde nejsou", pockej, pockej, nejaky duvod k tomu asi byl, jinak by na soc. davky snad narok nemeli, ne? Takze "stat je nezivi", ale dava jim, co jim patri stejne, jako vsem ostatnim. Soc. davky a pridavky na "obzivu" nestaci, to snad vi kazdy...
PS: jo a "prebytkama" jsem myslela treba ovoce, zelenina, produkty z domacich zvirat a tak (to, co jim "zbyde", nebo co zamerne vypestuji za ucelem prodeje...), to nelze srovnat s tim, co se vyrabi treba v automobilce nebo kdekoliv...

Na davky od statu ma narok kazdy, kdo splnuje podminky pro jejich pobirani. I kdyz se sami uzivi a jejich prijmy nepresahuji statem stanovenou vysi, maji na ne narok...

sama jsi si odpověděla.

Není tady

#69 7. 2. 2010 13:46

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

agewa napsal(a):

proč ne?

Není tady

#70 7. 2. 2010 13:51

agewa
♥♥♥♥♥♥-

takže pokud tomu rozumím...stát je neživí, ale dává jim , co jim stejně patří.
proč jim to patří?
sama tady pořád tvrdíš, že se uživí samy, proč tedy žádají o dávky stát?
pokud ani jeden z nich nepracuje, tak sotva

a samozrejme dane a vsechno ostatni "z nich stat ma", jestli jsou OSVC, nebo zamestnanci...

trochu se protiřečíš.

Není tady

#71 7. 2. 2010 13:52

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

pomněnka napsal(a):

v tom připadě se sami neuživí, jinak by přece o ty dávky NEŽÁDALI.

Není tady

#72 7. 2. 2010 14:22

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

...takže pokud tomu rozumím...stát je neživí, ale dává jim , co jim stejně patří...proč jim to patří?... sama tady pořád tvrdíš, že se uživí samy, proč tedy žádají o dávky stát?
pokud ani jeden z nich nepracuje, tak sotva... a samozrejme dane a vsechno ostatni "z nich stat ma", jestli jsou OSVC, nebo zamestnanci... trochu se protiřečíš.

Dekuju za "vsetecne" a taky "konstruktivni" otazky...
Uzivi se sami... ano, zrejme ano. Pestuji, chovaji (=jidlo), z davek od statu poridi "zivotni minimum" (na to davky od statu staci...). Kdyby "nezadali o davky od statu", byli by hloupi, kdyz jim podle zakona patrej (ty davky...)...
Neprotirecim si v nicem. Nevime totiz, proc ani jeden z nich neni zamestnan... Ale kdyz "berou davky", zakonny duvod pro to existuje! Treba jsou invalidni, castecne invalidni, evidovani na pracaku, kterej neni schopnej jim zamestnani sehnat... duvodu, A ZAKONNYCH, muze byt spousta... Rozhodne si nemyslim, ze zrovna oni by byli typem "nemakacenko", tim nejrozsirenejsim u nas, co o davky od statu zada..., vis?

Není tady

#73 7. 2. 2010 14:28

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

"prebytkama" jsem myslela treba ovoce, zelenina, produkty z domacich zvirat a tak (to, co jim "zbyde", nebo co zamerne vypestuji za ucelem prodeje...), to nelze srovnat s tim, co se vyrabi treba v automobilce nebo kdekoliv...

proč ne?

Aleee!
Mluvila jsem o tom, jak jsi napsala, ze kdyz jsi zamestnana, taky vyrabis "prebytky"...
Rekla jsem, ze to, co vyrobis v nejake vyrobe, se neda nazvat "prebytky", pac je to planovana vyroba... Prebytkama jsem myslela, ze kdyz rodina s vice cleny systematicky pracuje na tom, aby se uzivila, je URCITE schopna "vyprodukovat" vic, nez spotrebuje... a tak vzniknou (mohou vzniknout, kdyz ona rodina tomu tak chce) "prebytky". Coz se neda srovnat prave s tou "planovanou vyrobou"...

Není tady

#74 7. 2. 2010 14:50

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

ViktorkaLove napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Hmm to je dobrá logika. Já to sice nepotřebuji, páč se sám dobře uživím, ale mám na to nárok, tak proč bych stát nepodojil. On má dost.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#75 7. 2. 2010 15:07

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Hmm to je dobrá logika. Já to sice nepotřebuji, páč se sám dobře uživím, ale mám na to nárok, tak proč bych stát nepodojil. On má dost.

Ba ne, to neni o "podojeni", to je o tom, ze "ja davam Cisari, Cisar mi dava, co mi patri"...  Pom, kdyz uz te to tolik zajima..., myslis, ze vsichni, co "maji dost", se svych zakonnych prav zrikaji? (napr. politici, nebo zrovna ti "nemakacenkove", kteri vydelavaj melouchama a na socialku si chodi, oveseni zlatem ve svych luxusnich autech pro "smesne kapesne"?) stolt

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Sklenářka a jiné možnosti tzv. alternativních způsobů života
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí