6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Blossom napsal(a):
mariposa napsal(a):
Zda se, Viky, ze ta rodina byla az moc sobestacna, nezavisla na state, na jeho zakonech. To se statu nelibi, to je jasny
Ti lidi meli odvahu, ze do toho sli a to se mi libiProč myslíš, že by státu vadilo, že by byli moc soběstační? Nezávislí?
Když to vezmu ze svého pohledu, mě spíš vadí lidi, co na státu příliš závislí jsou, jsou k němu přicuclí, ačkoli by se mohli o sebe postarat sami.
Obcane statu jsou danovymi poplatniky a proto stat sve obcany potrebuje. Co kdyby se pul millionu lidi rozhodlo, ze bude zit tak, ze si bude pestovat vlastni potraviny, bude ucit deti doma, bude si smenovat vlastni vyrobky se svymi sousedy... treba nejaky takovy sileny scenar (sci-fi), stat by o ty lidi prisel. Proto si myslim, ze se mu takovi sobestacni lide nemuzou zamlouvat. Treba se pletu, ale stat sve obcany potrebuje.
Není tady
mariposa napsal(a):
Zda se, Viky, ze ta rodina byla az moc sobestacna, nezavisla na state, na jeho zakonech. To se statu nelibi, to je jasny
Ti lidi meli odvahu, ze do toho sli a to se mi libi
pokud si dobře pamatuju, tak rodina na státě trochu závislá byla. sám otec řekl, že žijí s přidavků na děti a sociálních dávek. plus to , co vypěstují.
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
A ted k veci. Je to jiz dlouho, ukazovali v TV rodinu, ktera takhle nejak chtela zit. Domek, kolem zahrada, mozna pole, co ja vim... vice deti. Vsichni TADY pracovali spolecne, i male deti, spolu s rodici. Decka nechodily do skoly, rodice, myslim ze byli dokonce pedagogove, je ucili sami...
A jak jejich "alternativu" ohodnotil stat? Rodice byli tusim obvineni ze "zneuzivani detske prace" (smesne! Decka milujou pracu, kdyz jsou k ni spravne vedeny...), zanedbani povinne pece (neposilali deti do skoly, ale po prezkouseni bylo zjisteno, ze vseobecne vedomosti deti jsou na vyssi urovni, nez jejich skolu navstevujicich vrstevniku...
Agewo, v prispevku od Viky na ktery jsem reagovala neni o socialnich pridavcich ani slovo. Ja tu reportaz nevidela, reagovala jsem pouze na to co Viky tady napsala.
Není tady
mariposa napsal(a):
Blossom napsal(a):
mariposa napsal(a):
Ti lidi meli odvahu, ze do toho sli a to se mi libiProč myslíš, že by státu vadilo, že by byli moc soběstační? Nezávislí?
Když to vezmu ze svého pohledu, mě spíš vadí lidi, co na státu příliš závislí jsou, jsou k němu přicuclí, ačkoli by se mohli o sebe postarat sami.Obcane statu jsou danovymi poplatniky a proto stat sve obcany potrebuje. Co kdyby se pul millionu lidi rozhodlo, ze bude zit tak, ze si bude pestovat vlastni potraviny, bude ucit deti doma, bude si smenovat vlastni vyrobky se svymi sousedy... treba nejaky takovy sileny scenar (sci-fi), stat by o ty lidi prisel. Proto si myslim, ze se mu takovi sobestacni lide nemuzou zamlouvat. Treba se pletu, ale stat sve obcany potrebuje.
Zajímavá myšlenka. Ale stát ty vybrané daně těm občanům ty peníze různou formou vrací (bohužel přitom se část prožere a spotřebuje např. zbytečnou byrokracií, ale to bych teď nechala stranou). Vrací je, mimo jiné, ať se držíme příkladu, třeba ve školství.
A když někdo učí své děti doma,tak svým způsobem státu peníze šetří ( šetří za topení ve škole, plat učitelky, atd., atd) Jsou potřeba jen mzdové náklady na přezkoušení doma se učícího dítěte jednou za čas. Tak já si myslím, že třeba takovéto osamostatnění by státu mělo spíš přijít vhod....Já vím, že vše je v lidech, takže se občas setkáte s nepřátelsky naloženými úředníky, ale stát chápat jako nepřátelskou organizaci, co z nás chce jen tahat co nejvíc peněz, takto aspoň já nevnímám (i když fůra nepravostí a nespravedlností se občas děje)
Andromedo, já jsem vypíchla takové ty krajní polohy, pochopitelně to nevnímám jen jako 2 odlišné cesty a nic mezi tím.
Například že peníze mají jít do školství (ať je státní nebo alternativní) se mi zdá jako samozřejmá věc.
Ovšem třeba poskytovat nějaké skupině lidí granty a dotace, protože se chtějí stát nezávislými, to mi přijde jako protimluv. Když tak už je podporovat jen jako jsou podporovány jiné zájmové skupiny obyvatelstva - zahrádkáři, cvičenky aerobicu, ale nedotovat je neustále.
agewa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Ti lidi meli odvahu, ze do toho sli a to se mi libipokud si dobře pamatuju, tak rodina na státě trochu závislá byla. sám otec řekl, že žijí s přidavků na děti a sociálních dávek. plus to , co vypěstují.
Tak toto je přesně ta "nezávislost" kterou považuji za frašku.
A že na státu "trochu" závislí byli? No, odhaduju to, že 90 % všeho mají z peněz od státu, a těch 10 % co si vypěstují.
Bohužel, takto si "nezávislost" představuje kdekdo...
Blossom napsal(a):
mariposa napsal(a):
Obcane statu jsou danovymi poplatniky a proto stat sve obcany potrebuje. Co kdyby se pul millionu lidi rozhodlo, ze bude zit tak, ze si bude pestovat vlastni potraviny, bude ucit deti doma, bude si smenovat vlastni vyrobky se svymi sousedy... treba nejaky takovy sileny scenar (sci-fi), stat by o ty lidi prisel. Proto si myslim, ze se mu takovi sobestacni lide nemuzou zamlouvat. Treba se pletu, ale stat sve obcany potrebuje.
Zajímavá myšlenka. Ale stát ty vybrané daně těm občanům ty peníze různou formou vrací (bohužel přitom se část prožere a spotřebuje např. zbytečnou byrokracií, ale to bych teď nechala stranou). Vrací je, mimo jiné, ať se držíme příkladu, třeba ve školství.
A když někdo učí své děti doma,tak svým způsobem státu peníze šetří ( šetří za topení ve škole, plat učitelky, atd., atd) Jsou potřeba jen mzdové náklady na přezkoušení doma se učícího dítěte jednou za čas. Tak já si myslím, že třeba takovéto osamostatnění by státu mělo spíš přijít vhod....Já vím, že vše je v lidech, takže se občas setkáte s nepřátelsky naloženými úředníky, ale stát chápat jako nepřátelskou organizaci, co z nás chce jen tahat co nejvíc peněz, takto aspoň já nevnímám (i když fůra nepravostí a nespravedlností se občas děje).
To mas pravdu Bloss. Musi jim je nejakym zpusobem vratit, jak jinak by to mohlo fungovat? Kdyby stat obcanum nic nevratil, nedostal by brzy nic ani od obcanu, to by lidem skutecne zacalo byt divne. Je to neco za neco. Kdyz Ty das neco statu, stat da zase neco Tobe. Otazkou je jestli vsechno co on Ti nabizi potrebujes. Jestli je to pro Tebe vyhodne. To si podle me musi zodpovedet kazdy sam.
Chapu nektere lidi, ze se rozhodnou, ze to co jim stat nabizi nepotrebuji, a tak se rozhodnou resit to bez nej. Tech lidi zatim asi nebude hodne, protoze kdyby jich bylo vic, zacalo by to pro stat byt nebezpecny. Moje uvaha.
A jeste k tomu "neco za neco". Tohle funguje dost casto skoro vsude, je to takovy vseobecny lidsky zvyk. Kdyz chces napriklad aby bylo dite klidny, reknes mu treba: ted nezlob a ja ti pak koupim zmrzlinu. Dite Ti tedy udela sluzbu-je od nej klid a Ty si muzes udelat co potrebujes a Ty mu za to neco das naoplatku-zmrzlinu. Otazkou ale je jestli proste neni lepsi, aby se dite projevilo jak samo potrebuje-podle sve prirozenosti (preci jen klidne dite je dost zvlastni fenomen), prestoze Ty bys radeji klid.
A typ vzdelavani kdy deti sedi v lavici ani se nehnou a sleduji ucitele, ktery jim neco pise na tabuli, to je pro me osobne velmi smutny zpusob jak s detmi zachazet. Vzdyt ukazat detem co jak a proc funguje se da tolika uzasnymi zpusoby! Jen to chce trochu fantazie. Detske fantazie!
Není tady
mariposa napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
A ted k veci. Je to jiz dlouho, ukazovali v TV rodinu, ktera takhle nejak chtela zit. Domek, kolem zahrada, mozna pole, co ja vim... vice deti. Vsichni TADY pracovali spolecne, i male deti, spolu s rodici. Decka nechodily do skoly, rodice, myslim ze byli dokonce pedagogove, je ucili sami...
A jak jejich "alternativu" ohodnotil stat? Rodice byli tusim obvineni ze "zneuzivani detske prace" (smesne! Decka milujou pracu, kdyz jsou k ni spravne vedeny...), zanedbani povinne pece (neposilali deti do skoly, ale po prezkouseni bylo zjisteno, ze vseobecne vedomosti deti jsou na vyssi urovni, nez jejich skolu navstevujicich vrstevniku...Agewo, v prispevku od Viky na ktery jsem reagovala neni o socialnich pridavcich ani slovo. Ja tu reportaz nevidela, reagovala jsem pouze na to co Viky tady napsala.
já tu reportáž viděla.
Není tady
Jak jsem před pár dny psala dotaz přímo na mail Sklenářky, tak včera večer mi přišla odpověď. Paní psala, že zatím vše financují ze svého, a že oba mají svobodná povolání, ktará jim umožňují se také intenzivně věnovat Sklenářce, že to rekonstruují bez pomoci stavebních firem.
Dál psala, že diskusi tady na Babinetu sleduje, ale že nemá potřebu vyvracet spekulace a projekt obhajovat.
Myslím, že to co je psáno v poslední větě, je nedorozumění. Kdyby o tom projektu, který je deklarován jako otevřený všem zájemcům, byly k sehnání konkrétní, jasné a komplexní informace, k žádným dohadům by nemuselo docházet.
Vlastně jediné informace byly dosud buď z webovek, facebooku kde toho taky moc není a nebo zde na Babinetu z příspěvků Pandorryy, která nejprve psala, že se s autory zná a ke Sklenářce má blízko (jak asi geograficky, tak cítěním), pak občas nějakou kusou vizi napsala, avšak i ona v závěru svého vlákna sama píše, že : " já ani ty nevíme, podle jakého plánu vznikat bude, protože do všech záměrů provozovatele nevidíme." Takže i její příspěvky se dají brát jen jako domněnky, předpoklady (když nechci použít rovnou slvo spekulace).
Webovky Sklenářky, jak tu poznamenalo více lidí, jsou nepříliš jasné a obsahují velmi málo konkrétních informací. Na Babinet se autoři vyjadřovat nechtějí, což je jejich svaté právo, ale na druhou stranu myslím také jejich velká škoda. Domnívám se, že jasně formulovat vizi, cíle, způsoby dosažení a finančního krytí je úplným základem každého projektu.
Nezbývá než kouknout občas na ty webovky, paní mi psala, že vše tam údajně postupně bude. Takže jediné, co jsme se tímhle mailem dozvěděli o Sklenářce, je její současnost (viz výše), avšak o tom, jak a na čem to má fungovat, až to bude rozjeté, se paní nezmínila.
Blossom napsal(a):
Andromedo, já jsem vypíchla takové ty krajní polohy, pochopitelně to nevnímám jen jako 2 odlišné cesty a nic mezi tím.
Například že peníze mají jít do školství (ať je státní nebo alternativní) se mi zdá jako samozřejmá věc.
Ovšem třeba poskytovat nějaké skupině lidí granty a dotace, protože se chtějí stát nezávislými, to mi přijde jako protimluv. Když tak už je podporovat jen jako jsou podporovány jiné zájmové skupiny obyvatelstva - zahrádkáři, cvičenky aerobicu, ale nedotovat je neustále.
Tak pak jo, pochopila jsem to původně, že to pojímáš jako dvě různé cesty, tím pádem mi z toho vyplynulo, že tam chybí ten průsečík a je to buď - a nebo.
Nicméně nemyslím, že by stát chtěl dotovat někoho, aby se stal nezávislým, co si spíš dokážu představit je vidět to v rovině "zkusme něco dělat jinak, uvidíme, jestli ušetříme (atd.), pak to může být i cesta/projekt/návod pro další lidi" - v podstatě i něco jako výzkum nebo rozvojový projekt... Víš hodně věcí lze vidět z různých úhlů. V podstatě když víš, že dochází ropa a kdeco dalšího, tak jen stále jak trucovité děcko opakovat "já chci, chci, chci svůj životní standard (auto, ...)" není úplně ideální póza. Ono pak ten dopad na zadek může být pak časem o to tvrdší.
Tím chci jenom říct, že je fajn v takové situaci tu alternativu mít, ať už je to jakákoliv schůdná možnost, ale prostě ať JE Dojít na konec srázu a nemít s sebou lano je fakt belbý
Není tady
Blos,
podle toho, co píšeš, ti paní odpověděla vlastně totéž, co tu říkám já a její odpověď je naprosto korektní a vyčerpávající.
Možná by ti neuškodilo trochu se chytit za nos a zapřemýšlet, co bys asi za informace podávala ty, kdyby to bylo opačně - ty jsi vytvořila projekt, začala ho postupně uvádět v život a někdo by tě neustále otravoval dotazy, co uděláš ne zítra, ale tak za dva roky, jak máš promyšleno to a ono, bla bla. A pokud bys mu neodpověděla pro něj uspokojivým způsobem - představu o konkretních a jasných informacích máme totiž každý jinou, pro mnohé je vize prezentovaná na webovkách naprosto jasná, jiní potřebují asi minimálně finanční rozvahu a plán práce na příštích deset let - začal by o tvých krocích spekulovat a vymýšlet blbosti.
Trochu soudnosti by ti neuškodilo
Vykládáš tu o tom, jak máš o projekt zájem, přitom mu prokazuješ jen obyčejnou medvědí službu, protože nerespektuješ svobodu druhých lidí, prosazuješ jen tu svoji, myslně se domníváš, že máš právo na informace a NESLYŠÍŠ tu základní: projekt je živý, tvoří ho všichni lidé, kteří se do něj postupně zapojují
Pokud TOHLE neslyšíš a vztekáš se tu, že víš pořád málo, možná právě tenhle projekt prostě není právě pro tebe, kdo ví...
Nadivím se jim tedy, že nemají zájem s tebou diskutovat. Možná sis toho ještě nevšimla, ale ono opravdu není o čem.
A protože já to cítím zcela stejně, vlákno jsem uzavřela.
Že jsi to vytáhla zpět není ale vůbec o Sklenářce, ani příliš o alternatvě, ale především o tvé ješitnosti a neschopnosti přiznat si, že jsi přestřelila.
Doufám, že i tenhle můj příspěvek vezmeš jako studijní materiál a studovat budeš hlavně to, co ti přísluší - svoje vlastní chování.
Omlouvám se za "vpád" do vaší pokojné debaty - nicméně byl k věci, to jest ke Sklenářce - víc vám ji už nebudu "narušovat"
Není tady
Teda Pan....nebylo to naprosto zbytečný?
pokud mluvíte o nějakém projektu a plamenně ho obhajujete, je divné, že lidi chtějí vědět víc a naprosto konkrétně?
nevím, proč ses najednou tolik navezla do Blos. řekla bych, že to spíš vypovídá o tobě a ne o ní.
Trochu soudnosti by ti neuškodilo.
Není tady
Agewo, je jasné, že lidé chtějí vědět víc a konkrétně. Jenže některým nestačí ani to, když dostanou odpověď. Prostě pokud někoho ten projekt neoslovuje, protože o tom má malo informaci nebo informace nedostatečné, tak nechápu, proč se nevěnuje něčemu smysluplnějšímu.
Pro mě informace o Sklenářce taky nebyly úplné ale pochopila jsem, že se to s vývojem bude doplňovat. Teď mi stačí, co vím teď a dál nic, protože se stejně nic víc nedozvím. A z toho vycházím.
Mě to připadá, jak kdyby se mě někdo teď ptal, jak a na čemu bude za dvacet let fungovat můj vztah s přítelem. Fááákt netuším. Mám maximálně představu, jak je to teď ale víc ani ťuk.
Není tady
TAK TAHLE ZPRÁVA SI ZASLOUŽÍ SI TO VZÍT KOUSEK PO KOUSKU. A PROTOŽE TECHNICKY NEUMÍM ROZKOUSKOVAT CITACE, TAK SVŮJ KOMENTÁŘ VPISUJI PŘÍMO DO PANDORINA PŘÍSPĚVKU.
ABY SE V TOM DALO VYZNAT A BYLO PŘEHLEDNÉ KDO CO PÍŠE, MÉ KOMENTÁŘE JSEM PSALA TISKACÍM. POČTĚTE SI:
Pandorraa napsal(a):
Blos,
podle toho, co píšeš, ti paní odpověděla vlastně totéž, co tu říkám já a její odpověď je naprosto korektní a vyčerpávající.
ODPOVĚDĚLA MI MÁLO, ÚPLNÉ MINIMUM INFORMACÍ (= VLASTNĚ TOTÉŽ CO PŘEDTÍM TY ), ALE JEJÍ ODPOVĚĎ POVAŽUJI ZA KOREKTNÍ, NA ROZDÍL OD TVÝCH. O TVÝCH ODPOVĚDÍCH SE TO TOTIŽ ŘÍCT NEDÁ ).
OVŠEM VYČERPÁVAJÍCÍ NENÍ JEJÍ ODPOVĚĎ ANI NÁHODOU.
Možná by ti neuškodilo trochu se chytit za nos a zapřemýšlet, co bys asi za informace podávala ty, kdyby to bylo opačně - ty jsi vytvořila projekt, začala ho postupně uvádět v život a někdo by tě neustále otravoval dotazy, co uděláš ne zítra, ale tak za dva roky, jak máš promyšleno to a ono, bla bla. A pokud bys mu neodpověděla pro něj uspokojivým způsobem - představu o konkretních a jasných informacích máme totiž každý jinou, pro mnohé je vize prezentovaná na webovkách naprosto jasná, jiní potřebují asi minimálně finanční rozvahu a plán práce na příštích deset let - začal by o tvých krocích spekulovat a vymýšlet blbosti.
CO BYCH ZA INFORMACE PODÁVALA JÁ, VÍM NAPROSTO PŘESNĚ. NĚKOLIK PROJEKTŮ RŮZNÉHO TYPU JSEM VYMYSLELA, SAMA A NEBO VE SPOLUPRÁCI S OSTATNÍMI SUBJEKTY ZREALIZOVALA. TAKŽE VELMI DOBŘE VÍM, ŽE ZVLÁŠŤ KDYŽ PROJEKT NEDĚLÁM JEN SAMA, A ZVU DO NĚJ DALŠÍ SUBJEKTY A NÁVŠTĚVNÍKY, TAK MUSÍM BÝT SCHOPNÁ PODROBNĚ VYSVĚTLIT NEJEN VIZI, ALE I PRAKTICKÉ POSTUPY, FINANČNÍ ROZPOČET (ASPOŇ V HRUBÝCH RYSECH FUNGOVÁNÍ) A VŠECHNY OSTATNÍ DETAILY PROJEKTU. POKUD JE PROJEKT, PODOBNĚ JAKO TO SKLENÁŘKA AVIZUJE, OTEVŘENÝ VEŘEJNOSTI, JE S PODIVEM, ŽE ODPOVÍDAT LIDEM NA KONKRÉTNÍ DOTAZY AUTORY OTRAVUJE (ALE TO O TOM OTRAVOVÁNÍ JSOU SLOVA POUZE TVÁ, NE TÉ PANÍ Z MAILU, TAKŽE NERADA BYCH JÍ KŘIVDILA)
Trochu soudnosti by ti neuškodilo
TROCHU SOUDNOSTI BY TI NEUŠKODILO. TO ŘÍKÁM I JÁ TOBĚ A JAK VIDÍM, NEJSEM TU S TÍMTO NÁZOREM SAMA )
Vykládáš tu o tom, jak máš o projekt zájem, přitom mu prokazuješ jen obyčejnou medvědí službu, protože nerespektuješ svobodu druhých lidí, prosazuješ jen tu svoji, myslně se domníváš, že máš právo na informace a NESLYŠÍŠ tu základní: projekt je živý, tvoří ho všichni lidé, kteří se do něj postupně zapojují
Pokud TOHLE neslyšíš a vztekáš se tu, že víš pořád málo, možná právě tenhle projekt prostě není právě pro tebe, kdo ví...
O PROJEKT A PODOBNÉ AKTIVITY ZÁJEM MÁM, SAMA PODOBNÉ PROJEKTY DĚLÁM. MÁM V TOM UŽ DOST ZKUŠENOSTÍ A KUS DOBRÉ PRÁCE ZA SEBOU. JAK MŮŽEŠ TVRDIT, ŽE ZÁJEM NEMÁM? VIDÍŠ MI SNAD DO HLAVY? TAKŽE POUŽIJU TVÉ OBLÍBENÉ TO JSOU JEN TVÉ DOMNĚNKY, PŘEDPOKLADY A SPEKULACE .
JINAK KRÁSNĚ V TÉTO ČÁSTI NEVĚDOMKY POPISUJEŠ PRÁVĚ SAMA SEBE A SVÉ NITRO.
Nadivím se jim tedy, že nemají zájem s tebou diskutovat. Možná sis toho ještě nevšimla, ale ono opravdu není o čem.
KDOŽE NEMÁ ZÁJEM SE MNOU DISKUTOVAT? JÁ MYSLÍM, ŽE ZÁJEMCŮ JE DOST. A MIMO JINÉ, TÍMTO PŘÍSPĚVKEM SES K NIM PŘIŘADILA I TY SAMA . KDYBYS NEMĚLA ZÁJEM SE MNOU DISKUTOVAT, NEPSALA BYS PŘECI TENHLE PŘÍSPĚVEK .
A protože já to cítím zcela stejně, vlákno jsem uzavřela.
A PROTOŽE JÁ TO CÍTÍM JINAK , TAK JSEM NA PODOBNÉ TÉMA OTEVŘELA VLÁKNO NOVÉ.
Že jsi to vytáhla zpět není ale vůbec o Sklenářce, ani příliš o alternatvě, ale především o tvé ješitnosti a neschopnosti přiznat si, že jsi přestřelila.
TOTO VLÁKNO SE SKLENÁŘKY DRŽÍ MNOHEM VÍC, NEŽ TO TVÉ PŮVODNÍ.
A O TOM, KDO TU TRPÍ JEŠITNOSTÍ A NESCHOPNOSTÍ PŘIZNAT SI, ŽE PŘESTŘELIL, TO SI JISTĚ UDĚLAJÍ OBRÁZEK ČTENÁŘI BABINETU SAMI.
A NEVÍM, PROČ I SEM VSTUPUJEŠ NIKOLI S VĚCNÝMI ARGUMENTY, ALE S NEPŘÁTELSKY A OSOBNĚ LADĚNÝM
Doufám, že i tenhle můj příspěvek vezmeš jako studijní materiál a studovat budeš hlavně to, co ti přísluší - svoje vlastní chování.
ANO, TVŮJ PŘÍSPĚVEK JE JAKO STUDIJNÍ MATERIÁL SUPER OSTATNĚ UŽ DELŠÍ ČAS JSOU TVÉ PŘÍSPĚVKY PRO MĚ PRAKTICKÝM STUDIEM PSYCHOLOGIE, ZEJMÉNA V OBLASTI MANIPULÁTORSTVÍ A PŘEBUJELÉHO EGA. NAKONEC - OBOJÍ SKVĚLE ILUSTRUJE TVOJE VLASTNÍ VĚTA: JSEM VELMI DOBRÝ MANIPULÁTOR. TAHLE VĚTA JE, ŘEKLA BYCH TAKOVÉ "DVA V JEDNOM" - PROSTĚ V JEDNÉ JEDINÉ VĚTĚ NÁZORNĚ DOKLÁDÁ OBA NEPŘEHLÉDNUTELNÉ RYSY TVÉ POVAHY.
A K DRUHÉ PŮLCE TÉTO ČÁSTI - JÁ SI BUDU STUDOVAT CO CHCI JÁ, NIKOLI CO SE NĚKDO DOMNÍVÁ, ŽE MI "PŘÍSLUŠÍ"
Omlouvám se za "vpád" do vaší pokojné debaty - nicméně byl k věci, to jest ke Sklenářce - víc vám ji už nebudu "narušovat"
KLIDNĚ DÁL DEBATUJ, MĚ TO BAVÍ. A JAK UŽ JSEM PSALA JINDE, DEBATY S TEBOU JSOU PRO MĚ TAKOVÝM ZÁBAVNÝM UKAZATELEM A TRENAŽÉREM SCHOPNOSTI A NESCHOPNOSTI ( ARGUMENTOVAT .
ALE NAPŘÍŠTĚ TĚ ŽÁDÁM, ABY SES KONEČNĚ NAUČILA ARGUMENTOVAT K VĚCI, A NIKOLI OSOBNÍMI VÝPADY.
NA ZÁVĚR CHCI ŘÍCT, ŽE MEDVĚDÍ SLUŽBU ALTERNATIVNÍM ZPŮSOBŮM ŽIVOTA A SKLENÁŘCE SAMÉ DĚLÁŠ PODLE MĚ NEJVÍC TY SAMA, PRÁVĚ SVOJÍ NESCHOPNOSTÍ TOLEROVAT JINÝ NEŽ OSLAVNÝ A SE SVÝM SOUHLASNÝ NÁZOR.
ALE TO AŤ POSOUDÍ KAŽDÝ ČTENÁŘ SÁM.
Upravil(a) Blossom (5. 2. 2010 12:24)
taurus napsal(a):
Agewo, je jasné, že lidé chtějí vědět víc a konkrétně. Jenže některým nestačí ani to, když dostanou odpověď. Prostě pokud někoho ten projekt neoslovuje, protože o tom má malo informaci nebo informace nedostatečné, tak nechápu, proč se nevěnuje něčemu smysluplnějšímu.
Pro mě informace o Sklenářce taky nebyly úplné ale pochopila jsem, že se to s vývojem bude doplňovat. Teď mi stačí, co vím teď a dál nic, protože se stejně nic víc nedozvím. A z toho vycházím.
Mě to připadá, jak kdyby se mě někdo teď ptal, jak a na čemu bude za dvacet let fungovat můj vztah s přítelem. Fááákt netuším. Mám maximálně představu, jak je to teď ale víc ani ťuk.
Tady je nazorne videt jak kdo premysli a jak se kdo stavi k vecem. Taurus se od Pan nedozvedela nic moc informaci, stejne jako vsichni ostatni kdo se diskuse zucastnili a tyto informace od Pandory vyzadovali (kdyz uz si zalozila vlakno s tematem), a Taurus to tak stacilo a rekla si, ze se stejne nic jinyho nedozvi a tak, ze ji to proste staci.
No a Bloss mela take zajem o informace a jeji zajem se vyvinul az k tomu, ze si osobne zjistila informace primo u zdroje (autoru projektu Sklenarky), nehlede na to, ze se dozvedela i spoustu dalsich informaci okolo.
Co na tom, ze se Bloss nedozvedela vic nez Taurus, dulezity je jak se Bloss zachovala v momente kdy ji neco zajimalo, zaujalo. Necekala a jednala a sama zacala informace sbirat. Osobne to vidim tak, ze Bloss udelala maximum proto, aby se dozvedela co nejvic informaci tykajicich se projektu Sklenarky .
Bloss, moc krasny priklad
Upravil(a) mariposa (5. 2. 2010 15:44)
Není tady
Blossom napsal(a):
Jak jsem před pár dny psala dotaz přímo na mail Sklenářky, tak včera večer mi přišla odpověď. Paní psala, že zatím vše financují ze svého, a že oba mají svobodná povolání, ktará jim umožňují se také intenzivně věnovat Sklenářce, že to rekonstruují bez pomoci stavebních firem.
Dál psala, že diskusi tady na Babinetu sleduje, ale že nemá potřebu vyvracet spekulace a projekt obhajovat.
Myslím, že to co je psáno v poslední větě, je nedorozumění. Kdyby o tom projektu, který je deklarován jako otevřený všem zájemcům, byly k sehnání konkrétní, jasné a komplexní informace, k žádným dohadům by nemuselo docházet.
Vlastně jediné informace byly dosud buď z webovek, facebooku kde toho taky moc není a nebo zde na Babinetu z příspěvků Pandorryy, která nejprve psala, že se s autory zná a ke Sklenářce má blízko (jak asi geograficky, tak cítěním), pak občas nějakou kusou vizi napsala, avšak i ona v závěru svého vlákna sama píše, že : " já ani ty nevíme, podle jakého plánu vznikat bude, protože do všech záměrů provozovatele nevidíme." Takže i její příspěvky se dají brát jen jako domněnky, předpoklady (když nechci použít rovnou slvo spekulace).
Webovky Sklenářky, jak tu poznamenalo více lidí, jsou nepříliš jasné a obsahují velmi málo konkrétních informací. Na Babinet se autoři vyjadřovat nechtějí, což je jejich svaté právo, ale na druhou stranu myslím také jejich velká škoda. Domnívám se, že jasně formulovat vizi, cíle, způsoby dosažení a finančního krytí je úplným základem každého projektu.
Nezbývá než kouknout občas na ty webovky, paní mi psala, že vše tam údajně postupně bude. Takže jediné, co jsme se tímhle mailem dozvěděli o Sklenářce, je její současnost (viz výše), avšak o tom, jak a na čem to má fungovat, až to bude rozjeté, se paní nezmínila.
Blossom, napadlo ti niekedy, že ľudia môžu zmeniť vízie v priebehu smaotného budovania, prispôsobiť ich samotným obyvateľom a užívateľom...? Ty mi pripadáš, že by chcela vedieť aj značku toaletného papiera a jeho presné zloženie! Sorry, ale "alternatívny život" si tak trochu predstavujem ako alternatívu presne k tomuto typu uvažovania: Keď viem presne všetky čísla, tak viem, aký bude projekt... Keď viem vek, váhu, výšku a miery (príapdne IQ) človeka, tak ho dobre poznám... Myslím, že to tak nefunguje, hlavne nie v týchto prvých "priekopníckych" projektoch. Pr emňa by oblo dôležitejšie ísť sa tam osobne pzorieť, porozprávať sa s tými ľuďmi (keby boli ochotní) a zistiť, čo vyžazrujú a ako na mňa pôsobí genius loci.
Není tady
Zdravím
Chtěla jsme už napsat dřív, ale musela jsem jít máknout na svém písečku, takže jsem se k diskuzi dostala až teď a jak vidím, Bloos mi sebrala vítr z plachet - lépe bych to nenapsala, tak snad dodám ještě pár svých postřehů.
V případě, že někdo otevře nějaký projekt a hodlá do toho angažovat cizí lidi nejen materiálně, finančně ale i manuálně, měl by ten dotyčný tu svou vizi mít již tak nějak v kostce zabalenou. Jistě, že postupem času se něco může zdát být nerealizovatelné, tak se to konkrétní pozmění - ale předložit takovýto plán, veřejnost žádat o pomoc - finanční, materiální a manuální a nevědět, nebo neposkytnout jim důležité informace - kam, do čeho a na co vlastně budou svou energii nasměrovávat, tajk to je podle mého názoru opravdu velmi slabé a hodně naivní. Věřím, že známí, nebo podobně smýšlející osoby se přidají bez toho, aby věděli, do čeho jdou, ale totálně cizí osoba, nebo subjekt bude za svou investici jakéhokoliv rázu očekávat opravdu mnohem více dateilnější rozbor.
nehledě na to, pokud Sklenářka bude chtít dostat i nějaké dotace a granty.
Osobně tento projekt považuju jako osobní projekt na alternativní způsob života - a co tím chci říct - mnoho lidí takto alternativně se snaží žít a pozměňuje své žití k tomu alternativnímu...a nepožadují po nikom pomoc jakéhokoliv rázu. projekt na Sklenářce je prozatím osobním projektem nájemců - nejedná se o žádnou organizaci, sdružení apd. aby mohli požadovat finanční injekce od kohokoliv. To bych si mohla usmyslet i já - kupříkladu, že nebudu topit uhlím a budu topit teda dřevem a požadovat třeba od kohokoliv finanční injekci dejme tomu na kotel na dřevo, nebo piliny, či kýho výra.
A dále, pokud někdo přijde na diskuzní fórum s jasným úmyslem zviditelnit něčí projekt a pak nevědět, jak se z toho vyvlíknout, když se sesypou otázky zcela konkrétního charakteru, je to z jeho strany hodně bláhové a naivní. Ovšem, co jiného bych osobně já od Pandory mohla očekávat - její naivita se léty a zkušenostmi vůbec neposunula a ustrnula v jednom bodě. Zářným příkladem může být její naivní pomoc, a zejména volání o pomoc dalších lidí na její projekt pro HIV nemocnou zde na Babinetě a to dokonce pod záštitou jejího !!! občanského sdružení, na jehož základě se vybrala jakási suma peněz a co se s touto finanční částkou stalo je ve hvězdách. Dotazy na jejích stránkách již téměř rok leží bez povšimnutí a bez odpovědí. To opravdu nedělá dobrý dojem.
Osobně, ráda pomůžu, kde vidím šanci na životaschopnost - tzn. musím vědět, do čeho jdu, kam vložím svou energii a kapitál. Za sebe mohu říct, že projekt, týkající se byť jen okrajově Pandory je pro mě osobně zcela v negativním náhledu a do žádného takto nedokonalého projektu bych nevložila ani zlomenou grešli.
Není tady
Selima napsal(a):
Blossom napsal(a):
Nezbývá než kouknout občas na ty webovky, paní mi psala, že vše tam údajně postupně bude. Takže jediné, co jsme se tímhle mailem dozvěděli o Sklenářce, je její současnost (viz výše), avšak o tom, jak a na čem to má fungovat, až to bude rozjeté, se paní nezmínila.Blossom, napadlo ti niekedy, že ľudia môžu zmeniť vízie v priebehu smaotného budovania, prispôsobiť ich samotným obyvateľom a užívateľom...? Ty mi pripadáš, že by chcela vedieť aj značku toaletného papiera a jeho presné zloženie! Sorry, ale "alternatívny život" si tak trochu predstavujem ako alternatívu presne k tomuto typu uvažovania: Keď viem presne všetky čísla, tak viem, aký bude projekt... Keď viem vek, váhu, výšku a miery (príapdne IQ) človeka, tak ho dobre poznám... Myslím, že to tak nefunguje, hlavne nie v týchto prvých "priekopníckych" projektoch. Pr emňa by oblo dôležitejšie ísť sa tam osobne pzorieť, porozprávať sa s tými ľuďmi (keby boli ochotní) a zistiť, čo vyžazrujú a ako na mňa pôsobí genius loci.
Pokud chce být někdo průkopníkem a neumí vyjádřit svou vizi ani v kostce (promin, ale to, co se tam bude budovat jako alternativní, tak žije mnoho lidí - tzn - okopávají svou zahrádku, topí dřevem, prodávají své výpěstky, nebo výrobky ručního charakteru, pečou chleba apd.) - měl by si zvyknout na ten fakt, že jeho projekt bude neživotaschopný. Já si myslím, že Bloos nejde o to, aby vyjmenovali značku toale´táku (nebudou se alternativně utírat lopuchem? ) ale aby konkrétně nastínili, jak si představují především to odstřižení od energie zvenku a další...to, co zatím bylo řečeno , to leda tak možná zlevní část energií, ale úplné nebo dost velké odstřižení z toho nekouká...a to z jediného pohledu - neumí si to ekonomicky propočítat.
Není tady
Sel, samozřejmě, že asi každý máme k téže věci trochu odlišný přístup. Nakonec - to by byla i nuda, být všichni stejní .
Já jsem praktik, nikoli pouhý snílek. I když - snít umím, a nějaký sen či myšlenka bývá na začátku každého projektu. Ale pak se to prostě musí konkrétněji rozpracovat, už před zahájením vlastních prací, aspoň mě to tak v mých projektech fungovalo a všichni, co se na nich spolupodíleli, tak to konkrétnější rozpracování potřebovali znát, protože do nějaké mlhavé neurčité představy by prostě svou energii a čas nevkládali.
Popovídat s těmi lidmi, (pokud by byli ochotní) jsem se pokusila už přes mail. Paní sice byla korektní, nicméně ochota a zájem poskytnout více informací vypadá úplně jinak
Což je u autorů a propagátorů nové myšlenky myslím chyba a škoda.
Tím se dostávám k tomu, jak píšeš - zjistit co vyzařují a jak na mě působí genius loci. Základ toho vyzařování člověk většinou cítí už přes sklo monitoru. Na mě to vyzařuje jako projekt hodně mlhavý, rozporuplný, v mnoha věcech nepromyšlený až si odporující.
A velmi mě zaráží osobní podrážděný nepřátelský tón některých přispěvatelů diskuse tady, kteří se k projektu hlásí. Neschopnost normálně věcně vést diskusi, netolerance k odlišným názorům, až taková zaťatá zuřivost ve smyslu "kdo nejde s námi, jde proti nám".
Pokud by taková měla být atmosféra na Sklenářce, je pro mě naprostá ztráta času si tam cokoli ověřovat osobně.
I když - inspirovalo mě, že je tam cyklostezka . Hned jsem koukla do svého podrobného cykloatlasu, nedaleko je Pastvinská přehrada, tam jsem byla jen kdysi v dětství, takže třeba si tam někde v okolí uděláme s přítelem víkend na kole. Takže zas to tak úplně nevylučuju, pokud bychom se zdržovali někdy v téhle oblasti, ráda kouknu i tam. A třeba porozprávím s autory projektu a je i dost možné, že osobně budou vstřícnější a něco konkrétnějšího se konečně dozvím.
Tak pokud na to někdy dojde, tak pak vám sem dám každopádně vědět, jaké to tam je a jestli byli sdílnější .
Ale je dost možné, že se tam nedostanem a pojedem jinam, máme už těch hezkých koutů země naplánováno tolik...
Všem krásný víkend!
Selima napsal(a):
Blossom, napadlo ti niekedy, že ľudia môžu zmeniť vízie v priebehu smaotného budovania, prispôsobiť ich samotným obyvateľom a užívateľom...? Ty mi pripadáš, že by chcela vedieť aj značku toaletného papiera a jeho presné zloženie! Sorry, ale "alternatívny život" si tak trochu predstavujem ako alternatívu presne k tomuto typu uvažovania: Keď viem presne všetky čísla, tak viem, aký bude projekt... Keď viem vek, váhu, výšku a miery (príapdne IQ) človeka, tak ho dobre poznám... Myslím, že to tak nefunguje, hlavne nie v týchto prvých "priekopníckych" projektoch. Pr emňa by oblo dôležitejšie ísť sa tam osobne pzorieť, porozprávať sa s tými ľuďmi (keby boli ochotní) a zistiť, čo vyžazrujú a ako na mňa pôsobí genius loci.
Ano, o tomhle jsem psala v předchozím příspěvku o konkrétním projektu z vize Pandory.... jistě, účel se změnil...a dál bylo co ?
Na otázky nebylo odpovězeno. Takže vize se změnila - to by pochopil i blbec...odpoví tady Pandora? Za občanské sdružení Eva 21. století?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Selima napsal(a):
Ano, o tomhle jsem psala v předchozím příspěvku o konkrétním projektu z vize Pandory.... jistě, účel se změnil...a dál bylo co ?
Na otázky nebylo odpovězeno. Takže vize se změnila - to by pochopil i blbec...odpoví tady Pandora? Za občanské sdružení Eva 21. století?
Zklamčo a chceš to vědět DOOPRAVDY, nebo jenom rejpeš do Pan ?
Víš, pokud Tě zajímá co dál dělá sdružení, jak bylo naloženo s penězi atd, tak není nic jednoduššího, než se ptát přímo jich.Mají své stránky- k dohledání pomocí google zcela běžně, mají představenstvo, proč se nezeptáš tam jejich mluvčí třeba, pokud chceš NĚCO DOOPRAVDY VĚDĚT ? Proč to děláš tady na babinetu, který pokud vím, nemá se sdružením Eva 21 nic společného?
No rejpání je snazší že ?
Není tady
Amriana napsal(a):
Víš, pokud Tě zajímá co dál dělá sdružení, jak bylo naloženo s penězi atd, tak není nic jednoduššího, než se ptát přímo jich.Mají své stránky- k dohledání pomocí google zcela běžně, mají představenstvo, proč se nezeptáš tam jejich mluvčí třeba, pokud chceš NĚCO DOOPRAVDY VĚDĚT ? Proč to děláš tady na babinetu, který pokud vím, nemá se sdružením Eva 21 nic společného?
No rejpání je snazší že ?
Ano - chci to vědět doopravdy - a jelikož jejich stránky mám (bohužel, stejně chudé na informace), jediné, co je tam snad aktuální může být tak mail na Pandoru - jinak už 2 rokem se stále na stráchkách pracuje a čárka tam nepřibyla - joo, abych nekřivdila, zmizel (byl odstraněn právník ) a fotky Pandory za mlada a nyní...
No a vzhledem k tomu, že někdo z představenstva tam jednou za půl roku nahlédne do knihy hostů, aby napsal, že se stále pracuje....a abych byla konkrétní - právě na tom vyúčtování za sbírku pro HIV pozitivní, tak bylo tam i přislíbeno , že bude vydána výroční zpráva.... ostatně, výroční zpráva by měla být právě za občanské sdružení k nahlédnutí veřejně. No fajn, napíšu přímo Pandoře a budu požadpovat informace...měla by vědět, že je právně zodpovědná za toto sdružení a taktéž za podávání informací. S radostí se s její odpovědí tady ukážu - neboť nepovažuju občanské sdružení za soukromé, je možné její odpověď tady - nebo kdekoliv jinde - veřejně ukázat.
A neodkazuj mě na mluvčí - s mluvčí je stejná řeč, jako bych se na něco zeptala a bude jak ohraná deska stále dokola mluvit jedno a to samé. Nebo třeba taky - že není povinna odpovídat...
Myslíš že rejpu? Já si to nemyslím, já jen ukazuju konkrétní projekt a jak také může dopadnout a popřípadě, jak mohou dopadnout ti, co by vlezli do projektu, kde si neumí představit budoucnost. Sny a vize má snad každý, ne všqak každý je dokáže zrealizovat...a padne na hubu, někdy s tím pádem sebou stáhne i někoho dalšího.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Amriana napsal(a):
No rejpání je snazší že ?Ano - chci to vědět doopravdy - a jelikož jejich stránky mám (bohužel, stejně chudé na informace), jediné, co je tam snad aktuální může být tak mail na Pandoru - jinak už 2 rokem se stále na stráchkách pracuje a čárka tam nepřibyla - joo, abych nekřivdila, zmizel (byl odstraněn právník ) a fotky Pandory za mlada a nyní...
No a vzhledem k tomu, že někdo z představenstva tam jednou za půl roku nahlédne do knihy hostů, aby napsal, že se stále pracuje....a abych byla konkrétní - právě na tom vyúčtování za sbírku pro HIV pozitivní, tak bylo tam i přislíbeno , že bude vydána výroční zpráva.... ostatně, výroční zpráva by měla být právě za občanské sdružení k nahlédnutí veřejně. No fajn, napíšu přímo Pandoře a budu požadpovat informace...měla by vědět, že je právně zodpovědná za toto sdružení a taktéž za podávání informací. S radostí se s její odpovědí tady ukážu - neboť nepovažuju občanské sdružení za soukromé, je možné její odpověď tady - nebo kdekoliv jinde - veřejně ukázat.
A neodkazuj mě na mluvčí - s mluvčí je stejná řeč, jako bych se na něco zeptala a bude jak ohraná deska stále dokola mluvit jedno a to samé. Nebo třeba taky - že není povinna odpovídat...
Myslíš že rejpu? Já si to nemyslím, já jen ukazuju konkrétní projekt a jak také může dopadnout a popřípadě, jak mohou dopadnout ti, co by vlezli do projektu, kde si neumí představit budoucnost. Sny a vize má snad každý, ne všqak každý je dokáže zrealizovat...a padne na hubu, někdy s tím pádem sebou stáhne i někoho dalšího.
Zklamčo,
s tebou je fakt prča a jediné, co tu ukazuješ, je tvá vlastní zaslepenost
Kdybys nebyla totiž slepá jako krtek, tak si jistě při své schopnosti lustrovat druhé všimneš, že já NEJSEM členkou představenstva, takže PRÁVNĚ nejsem zodpovědná vůbec za nic a tobě už vůbec ničím
Pokud jde o mé fotky "za mlada a nyní", tak ty na stránkách sdružení nikdy nebyly, radši ty špionko zmatená mrkni do svých deníčků a vzpomeň si, že ty vždycky byly na mých osobních stránkách, které jsou zrušené, protože hostitelský server sampa.com ukončil svou činnost a já je zatím nikam jinam neumístila.
Nicméně těší mne, že se ti až tak líbily, že jsi z nich ztratila pojem o skutečnosti
Jo jo, takhle to dopadá, když je jeden chytrej jak rádio a myslí si, že se mu musí zodpovídat celej svět.
Nicméně tobě je zbytečné cokoliv vysvětlovat, protože lidi jako ty mají schopnost cokoliv překroutit kamkoliv až sami nakonec zapomenou, na kterou stranu se to původně vlastně vrtělo
Omlouvám se za off topick, ale jelikož jsem byla infantilně napadena veřejně, infantilně se veřejně bráním
Není tady
Zklamaná: ale aby konkrétně nastínili, jak si představují především to odstřižení od energie zvenku a další...
A nemysleli od duchovní?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Amriana napsal(a):
No rejpání je snazší že ?Ano - chci to vědět doopravdy - a jelikož jejich stránky mám (bohužel, stejně chudé na informace), jediné, co je tam snad aktuální může být tak mail na Pandoru - jinak už 2 rokem se stále na stráchkách pracuje a čárka tam nepřibyla - joo, abych nekřivdila, zmizel (byl odstraněn právník ) a fotky Pandory za mlada a nyní...
A Ty ses už na mluvčí obrátila že víš co BY udělala ?? Nebo jen honíš bychy ??? Já osobně mám za to, že pokud byly získané peníze z veřejné sbírky, pak se zeptat můžeš, když tě to zajímá a odbýt by ses neměla nechat ...ale otázka zní udělalas to ??
Není tady
Mohu mít dotaz na paní Zklamanou, co má společného projekt Sklenářka s úplně jiným seskupením?
Neměl by zde zasáhnout moderátor a sdělit paní Zklamené, že plevelit vlákna jiným tématem, útočit na diskutující, urážet a pod., je v rozporu s článkem 1.1. Pravidel a měl by následovat....
Není tady