Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 2. 2. 2010 10:09

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

jak osamostatnit prcka?

ahojky, potrebuju radu.
Pri  tehu, ktere jsem si prozila s Krystofem a se vsim, co mu prorokovali a cim nas strasili jsem si ted vlastne uvedomila, ze jsem asi zavarila na maler dumbom neni to nic vazneho, ale potrebovala bych to nejak vyresit.
Kdyz byl Kolombo v brisku, tak jsem vubec nechtela aby se narodil. Jedine u me byl totiz v bezpeci pred okolnim svetem, pred vsemi temi doktory a diagnosami a mela jsem pocit, ze jakmile opusti teple brisko, cely svet se na nej sesype a bude mu ublizovat a ja uz ho nebudu moct chranit. Pak se narodil o mesic driv a vzhledem k tomu, ze musel do inkubatoru, tak to rozdeleni nas dvou bylo asi vic jak "znasilneni" Teda alesppon pro me, zkusenejsi pochopi, ze nastaveny vzorec je jasny. dumbom
Ted Krystof beze me nemuze byt. Je ustraseny, boji se silnejsich zvuku, boji se strasne doktoru, boji se chodit protoze se me musi pustit, nemuzu ho posadit ani vedle sebe na gauc nebo na zem, hned place. (podotykam, ze nejsem matka ktera nosi, vozi, koliba a uspava, naopak, uvitala bych, kdyby se trochu osamostatnil)

Predpokladam, ze to ma souvislost s briskem. Taky se do briska k mame rada vracim a vim, jak mi bylo dobre.
Kdyby byl Chris vetsi, rekla bych ze reinkarnace to urcite napravi, co mam ale delat s tak malym chlapeckem? Nechci ho od sebe odervat nasilim ale zaroven nechci, aby byl na me takovy zavislacek. Ma uz vek na to, aby si dokazal hrat 20 minut sam a necpal se mi neustale na klin.

Napada vas nejake reseni? Prosim

Upravil(a) Dita.L (2. 2. 2010 10:10)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#2 2. 2. 2010 10:59

Johana50
♥♥♥♥♥--

Re: jak osamostatnit prcka?

Pokud nepomohlo začít u sebe a svého nastavení vůdči tvému synovi, což je asi nejdelší proces, který by vyžadoval více času a trpělivosti. Zkusila bych  postupně svěřovat  syna do péče jiných blízkých osob, pokud je to možné, nejdříve po chvilkách a pomalinku přidávat... V ten okamžik se pak od něj důsledně psychicky odpoutávat, tzn. nepřemýšlet, co TEĎ právě dělá, jestli mu není beze mě smutno, jestli se vše děje správně , podle mých představ a tak podobně. Další účinnou metodou mírnější než regrese je kineziologie . Takhle se nám podařilo rozuzlovat rychle a bezbolestně silnou vazbu já-dcera.

Upravil(a) Johana50 (2. 2. 2010 11:00)

Není tady

#3 2. 2. 2010 13:09

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Dito a neprochází si Kolombo ( to je dobrý lol ) prostě jenom obdobím toho největšího připoutání? Když jsem mluvila s psycholožkou, varovala mě, že to má většina dětí kolem 8. měsíce a pak někdy mezi rokem a rokem a půl. Prý si mamky nemůžou zajít ani na záchod...a je pravda, že jsem to i párkrát od známých slyšela big_smile
Ale tu kineziologii, jak radí Johana, by byla určitě fajn. Když nic jiného, dozvěděla by ses, jestli je to tak, jak myslíš, nebo je problém jinde wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#4 2. 2. 2010 13:46

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Dito, napada me jako odpoved na Tvoji otazku "jak osamostatnit prcka" reseni osamostatnit sebe smile. Klucina je na Tebe napojeny (kdyz jsi ho nosila, bylo to napojeni maximalni), pokud Ty sama si tohle v sobe vyresis a opustis, domnivam se, ze s nejvetsi pravdepodobnosti se osamostatni i Tvuj Kolombo. Podle me je treba jit k pricine toho proc jsi ho k sobe pripoutala, tam bych ja osobne zacala smile
To me napadlo, nevidim do toho ale tak jako Ty.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#5 3. 2. 2010 12:05

Blossom
Host

Lúthien napsal(a):

Dito a neprochází si Kolombo ( to je dobrý lol ) prostě jenom obdobím toho největšího připoutání? Když jsem mluvila s psycholožkou, varovala mě, že to má většina dětí kolem 8. měsíce a pak někdy mezi rokem a rokem a půl. Prý si mamky nemůžou zajít ani na záchod...a je pravda, že jsem to i párkrát od známých slyšela big_smile
Ale tu kineziologii, jak radí Johana, by byla určitě fajn. Když nic jiného, dozvěděla by ses, jestli je to tak, jak myslíš, nebo je problém jinde wink

Jo, tak to přesně sedí: Kolem 8 měsíců věku mého syna jsem opravdu nemohla ani na ten záchod,aby hned nebrečel a neprotestoval, že  s ním chvíli  nejsem...
No, a teď, po devatenácti letech, je odpoutaný až mě to někdy mrzí wink big_smile

Já bych to nějak zvlášť neřešila, jen jak tu píšou holky, zkoušela bych ho v kontaktu s ostatními lidmi postupně polehoučku "otužovat". Jinak si to spíš užívej, to období, kdy děti o rodiče hodně stojí, je až říliš krátké...

#6 3. 2. 2010 12:09

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Dito mě se teď zrovna nezobrazuje metřík, takže si nejsem jistá, jak je Kolombo starý, ale jak už psaly holky, od osmého měsíce až do roku a půl (tuším) je normální procházet stadiem, zvaným "separační úzkost". Zdravé je, když si tím tídě projde a pak ho to přejde, řešila bych to, kdyby ho to drželo výrazně déle, než je běžné...

Třeba ti pomůže toto: http://www.maminkam.cz/jak-zmirnit-separacni-uzkost/

Omlouvám se, že je to úplně neduchovní...možná ti šlo o něco úplně jiného, tak mě klidně ignoruj rodna

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#7 3. 2. 2010 12:37

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Napisu k tomu jeste tohle.
To co se pise v clanku od Ronji "Jak zmírnit separační úzkost", to je podle meho resenim dusledku, nasledku toho, ze je detatko svoji matkou tak pevne privlastneno k sobe. Nikomu nelze nic zazlivat, je to naprosto prirozeny, ze matka ma tuto tendenci dite "ochranovat".
Ovsem pokud se matka sama neosamostatni od toho pocatecniho "proc" (napr. strachu o jeho zivot), bude velmi tezke vubec osamostatnit matku a jeji detatko. Muzes ho samozrejme davat jinym lidem, aby se ono osamostatnilo. Ale taky bude urcite zajimavy pozorovat co to dela s Tebou, jak Ty sama to vnimas, jake pocity to vyvolava.
To o cem tu mluvim ja je vyreseni problemu jednou provzdy (zmizi spoustec problemu) tim ze ho poznam, pojmenuju a pak pustim. smile

Ale muzu se samozrejme taky mylit a muze to byt cele jinak, jen pisu jak to na me pusobi smile

Upravil(a) mariposa (3. 2. 2010 12:39)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#8 3. 2. 2010 13:39

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mariposo, určitě může být wink Ale přidám ještě vysvětlení naší psycholožky: Prochází si tím drtivá většina dětíí, je to přirozený vývoj. Dítě zpočátku nechápe, že věci existují, i když na ně zrovna nevidí a stejně tak to má i s lidmi. Během několika prvních měsíců si přivykne na matku, na její ochranu, teplo, pocit bezpečí...a taky má čím dál radši svoje hračky. Když mu časem nějaká zmizí, upadne, hodí ji za sebe...začne ji hledat. Když mu matka odejde do jiné místnosti, někam, kde na ní nevidí, začne jí taky hledat. Dítě ještě nechápe, že když něco zmizí, tak to stále existuje. Ale když zjistí, že se maminka zase objeví, hračku najde, když se otočí atd., překoná tohle období a je klidné.

Takže asi tak smile Protože se to nejspíš týká opravdu většiny dětí (i těch, které matka v těhotenství nechtěla), připadá mi tohle vysvětlení zajímavé a zas až tak hluboko do "duchovna" bych vždycky nechodila. Spíš vývoj, období poznávání, počátky logiky...

Ale co se týká Dity a jestli to tak sama cítí, nejspíš tam i to připoutání z těhotenství bude. Zvlášť, kdyby Kolombo takhle vyváděl ještě v roce a půl tongue Tady je asi nejlepší poslouchat svoje "srdíčko" hjarta

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#9 3. 2. 2010 13:40

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jako sama jsem zvědavá na svého darebáka,protože ho to začíná chytat taky big_smile

Není tady

#10 3. 2. 2010 14:48

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Protože se to nejspíš týká opravdu většiny dětí (i těch, které matka v těhotenství nechtěla), připadá mi tohle vysvětlení zajímavé a zas až tak hluboko do "duchovna" bych vždycky nechodila. Spíš vývoj, období poznávání, počátky logiky...

Ale co se týká Dity a jestli to tak sama cítí, nejspíš tam i to připoutání z těhotenství bude. Zvlášť, kdyby Kolombo takhle vyváděl ještě v roce a půl tongue Tady je asi nejlepší poslouchat svoje "srdíčko" hjarta

Luthien, ja nevim, jestli jsi mi rozumnela v tom, ze jsem nechtela aby se narodil. To neee proto, ze bych ho nechtela ale protoze jsem si uvedomovala, ze uz ho nebudu moct chranit a nechtela jsem ho "pustit z briska" asi jsem to spatne napsala....

Jinak s tebou ale potichu souhlasim v tom co rikas. Me slo ale asi spis o Krystofuf vzorec chovani, protoze kdyz ho dam do jeslicek / k babicce nebo ho necham doma s Pavcou, tak se citim svobodna, klidna a tech par hodin si uziju nejak, jak to s ditetem proste nejde. Me jde ale hodne o malinkeho. Mam pocit, ze to on ma problem se odpoutat a asi jsem potrebovala slyset, ze je to normalni protoze jsem se opravdu hodne zamyslela nad tim vepsanym vzorcem toho nebezpeci a hruzy mimo brisko, ze jsem spis chtela pomoct jemu.

Me nepripada, ze by to delal az ted  (Ronji, je mu 15 a pul mesice) on to dela prakticky porat. Snad od sestinedeli. Musela jsem ho stale nosit u sebe. Nechtel nikdy zustat s nekym jinym.

Taky jsem si rikala (a to je totalne neduchovni) ze za to muze satek. Ze je tak zvykly na to, ze se stale nosi se mnou, ze ted, kdyz je zima, mrzne, pod bundu se sice vejdeme ale vyhovuje to jen na kratsi dobu a navic jsem po urazu a mam problem se zady, tudiz nosit nemuzu. Rika se, ze mimi se v satku rozviji psychicky daleko lepe, osamostatni daleko rychleji.... Ja mam ovsem zcela opacny pocit.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#11 3. 2. 2010 15:33

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dita.L napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Protože se to nejspíš týká opravdu většiny dětí (i těch, které matka v těhotenství nechtěla), připadá mi tohle vysvětlení zajímavé a zas až tak hluboko do "duchovna" bych vždycky nechodila. Spíš vývoj, období poznávání, počátky logiky...

Luthien, ja nevim, jestli jsi mi rozumnela v tom, ze jsem nechtela aby se narodil. To neee proto, ze bych ho nechtela ale protoze jsem si uvedomovala, ze uz ho nebudu moct chranit a nechtela jsem ho "pustit z briska" asi jsem to spatne napsala....

Jinak s tebou ale potichu souhlasim v tom co rikas. Me slo ale asi spis o Krystofuf vzorec chovani, protoze kdyz ho dam do jeslicek / k babicce nebo ho necham doma s Pavcou, tak se citim svobodna, klidna a tech par hodin si uziju nejak, jak to s ditetem proste nejde. Me jde ale hodne o malinkeho. Mam pocit, ze to on ma problem se odpoutat a asi jsem potrebovala slyset, ze je to normalni protoze jsem se opravdu hodne zamyslela nad tim vepsanym vzorcem toho nebezpeci a hruzy mimo brisko, ze jsem spis chtela pomoct jemu.

Me nepripada, ze by to delal az ted  (Ronji, je mu 15 a pul mesice) on to dela prakticky porat. Snad od sestinedeli. Musela jsem ho stale nosit u sebe. Nechtel nikdy zustat s nekym jinym.

Taky jsem si rikala (a to je totalne neduchovni) ze za to muze satek. Ze je tak zvykly na to, ze se stale nosi se mnou, ze ted, kdyz je zima, mrzne, pod bundu se sice vejdeme ale vyhovuje to jen na kratsi dobu a navic jsem po urazu a mam problem se zady, tudiz nosit nemuzu. Rika se, ze mimi se v satku rozviji psychicky daleko lepe, osamostatni daleko rychleji.... Ja mam ovsem zcela opacny pocit.

No jasně, že jsem tě pochopila, Dito. To byl jen takový příklad s těmi nechtěnými dětmi, který se na tebe vůbec nevztahoval:)
S tím šátkem nevím. Taky jsem si ho koupila, ale moc nám nevyhovoval, tak jsem ho moc nepoužila...škoda sad Ale taky mi připadá spíš logické, že se dítě osamostatní pomaleji...big_smile

Není tady

#12 3. 2. 2010 16:54

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Dito, nedělej si s tím hlavu až zase tak smile. Je potřeba Kryštofovi dávat jistotu, že se nemusí bát,tozn kdykoliv projeví strach, hned ho vzít do náruče (představ si sama na sobě). Měl by získat jistotu, že kdykoliv(chápu, že to nejde 100%) bude mít strach, bude ochráněn, i když dospělému připadá, že se nemusí bát,co my víme jakou úzkost cítí. Jsi pro něj pevná půda pod nohama, vydrž, však on se zklidní. Stojí to za to. Malá rostlinka taky potřebuje ochranu a jakou ? každá jinou.
smile Dávat Tvému synovi bezpečí není ztracený čas, ale cenny dar smile

Není tady

#13 3. 2. 2010 17:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dito, také si myslím, že jsi svými obavami v těhotenství k sobě dítě připoutala.
Jsi jeho matka a ono ti věří, bojí se být "venku" samo.
Ty sama přece musíš věřit, že je v bezpečí, pak tomu uvěří i tvůj syn.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#14 4. 2. 2010 14:29

Nick3594
Host

Dito, procházela jsem něčím podobným, i když na dítko jsem se nesmírně těšila. První rok na mě Ondra doslova visel a chraň bůh, odešla-li jsme pryč. Prý to bylo jeho trhlinami v auře, a já ho svoji silou a přítomností chránila - jako matka chrání mládě před nezbepečím v divočině. Dělali jsme odblok v kinezce a nezměnilo se téměř nic. Tak jsem zkusila něco jiného. Chodili jsme do hodně do kolektivu - plavání, cvičení s kojenci, posléze batolaty. Nenápadně jsem ho nechávala "samotného" mezi dětmi a  stála tak metr od něj. Vykuleně pozoroval cvrkot a děti kolem sebe. Pomalu, pomaličku se to lepšilo. Zůstává stále "mamanem", ale v klidu můžu odejít do města nebo na jiné aktivity. Jsou dny, kdy je mu putna, že odcházím, dny, kdy občas fňuká u dveří, dny, kdy chytá hysteráky a není k utišení. Takže jsem prostě najela na metodu "krkavčí matky", protože se musí naučit, že máma nebude stále s ním 100 % času, musí se naučit být v kolektivu sám za sebe, bez mámy. Je to mnohem lepší než před půl rokem, ale čeká nás dlouhá cesta. Holt co jsem si vymodlila, to mám big_smile.

#15 4. 2. 2010 14:33

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Dito, procházela jsem něčím podobným, i když na dítko jsem se nesmírně těšila. První rok na mě Ondra doslova visel a chraň bůh, odešla-li jsme pryč. Prý to bylo jeho trhlinami v auře, a já ho svoji silou a přítomností chránila - jako matka chrání mládě před nezbepečím v divočině. Dělali jsme odblok v kinezce a nezměnilo se téměř nic. Tak jsem zkusila něco jiného. Chodili jsme do hodně do kolektivu - plavání, cvičení s kojenci, posléze batolaty. Nenápadně jsem ho nechávala "samotného" mezi dětmi a  stála tak metr od něj. Vykuleně pozoroval cvrkot a děti kolem sebe. Pomalu, pomaličku se to lepšilo. Zůstává stále "mamanem", ale v klidu můžu odejít do města nebo na jiné aktivity. Jsou dny, kdy je mu putna, že odcházím, dny, kdy občas fňuká u dveří, dny, kdy chytá hysteráky a není k utišení. Takže jsem prostě najela na metodu "krkavčí matky", protože se musí naučit, že máma nebude stále s ním 100 % času, musí se naučit být v kolektivu sám za sebe, bez mámy. Je to mnohem lepší než před půl rokem, ale čeká nás dlouhá cesta. Holt co jsem si vymodlila, to mám big_smile.

stolt

Není tady

#16 4. 2. 2010 21:51

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

Jak je starý, lvice, smile není ještě moc malý ?

Není tady

#17 5. 2. 2010 10:26

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Dito, moje mamka se mnou měla podobné potíže. A protože s tím nic nedělala v tom slova smyslu, abych se osamostanila, tak mi to občas zbytečně zkomplikuje život. Ona dělala to, že čím víc jsem se bála, tím víc mě ochraňovala a tím méně jsem byla schopná fugnovat mezi vrstevníky a ostatními lidmi až z toho vznikl začarovaný kruh. Plus v kombinaci s mojí vrozenou úzkostí to bylo maso.
Dneska vím, že spoustu věcí jsem přebrala od ní. Nevěřila, že to bez ní přežiju a zvládnu, takže při sebemenším problému se snažila tu překážku, která přede mnou stála, odstranit a ochránit mě.
Nejsem zastánce toho, když se na děcko tlačí a rodičové ho nechávají uřvat ale přílišná ochrana je taky na nic. Takže bych se malého Kolomba snažila svěřovat i dalším lidem a pomalounku ho zvykat na to, že máma tu prostě není furt a že některé věci bude muset zvládat sám a že je zvládne. Myslím si, že když na to půjdeš pomalu a s citem, tak to pro něj bude jen plus.
Jinak jsem se měla čest přesvědčit o tom, jak děti reagují na různé lidi. Když jsem hlídala jednoho klučíka, tak při každém odchodu mámy řval. Jak tur. V mometně, kdy se za ní zavřeli dveře, tak doslova a dopísmene přešel z huronského řevu do naprostého klidu a tahal mě za ruku, že si jdeme hrát. A na mámu si do konce dne ani nevzpomněl.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#18 5. 2. 2010 14:06

Nick3594
Host

Kaštanko, jukni na metřík big_smile. Ve věku to není, jasný pane wink......

#19 5. 2. 2010 15:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

taurus napsal(a):

Dito, moje mamka se mnou měla podobné potíže. A protože s tím nic nedělala v tom slova smyslu, abych se osamostanila, tak mi to občas zbytečně zkomplikuje život. Ona dělala to, že čím víc jsem se bála, tím víc mě ochraňovala a tím méně jsem byla schopná fugnovat mezi vrstevníky a ostatními lidmi až z toho vznikl začarovaný kruh. Plus v kombinaci s mojí vrozenou úzkostí to bylo maso.
Dneska vím, že spoustu věcí jsem přebrala od ní. Nevěřila, že to bez ní přežiju a zvládnu, takže při sebemenším problému se snažila tu překážku, která přede mnou stála, odstranit a ochránit mě. Nejsem zastánce toho, když se na děcko tlačí a rodičové ho nechávají uřvat ale přílišná ochrana je taky na nic. Takže bych se malého Kolomba snažila svěřovat i dalším lidem a pomalounku ho zvykat na to, že máma tu prostě není furt a že některé věci bude muset zvládat sám a že je zvládne. Myslím si, že když na to půjdeš pomalu a s citem, tak to pro něj bude jen plus.
Jinak jsem se měla čest přesvědčit o tom, jak děti reagují na různé lidi. Když jsem hlídala jednoho klučíka, tak při každém odchodu mámy řval. Jak tur. V mometně, kdy se za ní zavřeli dveře, tak doslova a dopísmene přešel z huronského řevu do naprostého klidu a tahal mě za ruku, že si jdeme hrát. A na mámu si do konce dne ani nevzpomněl.

Není tady

#20 5. 2. 2010 22:59

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

Kaštanko, jukni na metřík big_smile. Ve věku to není, jasný pane wink......

Díky, to jsem si nevšímla  smile rok a půl ? prcek malinkej, jen at Dita ochranuje, to neznamená, že nemůže otužovat, chodit mezi lidi atd, ale jakmile bude mít strach, šup do náručéééé tummenupp
Lvice, dyt je malej,wink  to bys tu uzkost jinak nacpala do duše ještě víc. Láska a pocit bezpečí patří mezi hlavní pilíře výchovyi.  Dito, drž se ! tummenupp

Není tady

#21 6. 2. 2010 20:23

Nick3594
Host

Kaštanko, obě mluvíme o tomtéž ale jinými slovy big_smile.

#22 7. 2. 2010 0:03

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

Kaštanko, obě mluvíme o tomtéž ale jinými slovy big_smile.

OK tummenupp

Není tady

#23 7. 2. 2010 19:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Dita.L napsal(a):

Ditko, šátkem to asi nebude. Dcera nosila malou v šátku cca do 7mi měsíců, protože nechtěla být v kočáře ani za nic a taky to bylo docela úzkostné dítě. A pak začly přecházet na kočár a docela bez problémů. Samosebou musely postupně, navíc z tohohle kočáru vidí; ale problém nebyl. Momentálně občas projevuje tuhletu separační úzkost (to je ale příšernej termín! roll ) občasně (je jí 9 měsíců), jenže dcera s ní chodí na všelijaké zpívánky a do matřeřského centra, s kamarády, kteří mají taky dětičky a tak - jak holky psaly, funguje to hezky na to postupné oddělování od maminky. A taky ji pořád pozoruje, co fungovat bude a jak....
Vzpomínala jsem, jak jsme to řešily my s vámi, dnešními maminkami -  to nebyly šátky, mateřská centra a hlavně žádné informace - tak jsme musely válčit jak se dalo lol O separační úzkosti tenkráte nikdo neslyšel - tak se muselo pozorovat a pozorovat a pozorovat a zkoušet.....je taky pravda, že jsme byly mnohem více doma, protože nebyla ani desetina možností někam vyrazit, co dnes, takže nevím, jestli to nebyl jistý..aspekt stability? Bůhví. (a to já jsem byla naprosto výjimečně neposedná matka lol) Možná, když o tom tak uvažuju, jsme to tak neřešily prostě proto, že se nedalo nic dělat - jinak to nešlo. Kočár se musel nechat před krámem - pochopitelně i s dítětem - když jsem šla zatápět, tak jsem to dítě prostě ssebou mít nemohla....tím chci říct, že jsme u toho netrpěly žádným pocitem provinění, protože tak to prostě bylo. A ten pocit provinilosti, to je velká mrcha!

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#24 8. 2. 2010 13:13

Nick3594
Host

Jo Lupi, to je teda mrcha rodna. Připomněla jsi mi mého bývalého kolegu, když jsme byli u něj na akci a já vyprávěla, jaké s prckem podnikám aktivity - kouknul na svoji ženu (něco málo přes 50 big_smile) a prohlásil: Mámo, jak my jsme mohli vůbec vychovat ty naše děti bez plavání, cvičení a mateřských center lol?

#25 8. 2. 2010 13:16

Nick3594
Host

Dituš, ještě jsem si vzpomněla, dávala jsem Ondrovi dlouhodobě Bachovky 39 - Rescue remedy.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí