|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Cassiopeio tak Excipial U Lipolotio nám nefungovalo vůbec. Používali jsme ho když byl Davídek hodně maličký, nezabíral, tak jsme od něho upustili a mazali jsme tím seba Medem a dobrý. Až teď má problémy s tou kůží, ale ty masti, co máme te%d fungují, já myslím, že je to přechodné období.
Není tady

teď čtu svůj příspěvek, jsem psala jak tatar, ve spěchu
Ališo: tak myslíš SebaMED? taky nevím, jestli je dobrý to střídat ... asi moc ne co
... Verunka už má na ramínkách takové jakoby krupičky, to by mě taky zajímalo, jestli je ekzém nebo co
- nelepší se to ... nakonec zkusím sehnat ten drahý Lipikar snad
Není tady
Cassi tak ty krupičky měl Davídek taky. Nám fakt teď pomáhají ty matičky, co jsem psala dole. Předepsala nám je doktorka, ale já si myslím, že je to dočasné a až se malej znovu vyloupne, tak se vrátíme k SebaMedu. Určitě není moc dobré to střídat, tedy myslím.
Není tady
Nečetla jsem to, takže možná někoho budu opakovat:
koupeme v koupelně (nejteplejší místnost v bytě)
koupeme v normální vaně (klečíme vedle ní)
koupeme na ruce (žádný lehátko, polohovátko, nic)
do vody dávám Bubchen Baby bad - příjemný a žádný problém
po koupeli sušíme mušelínovou plenkou
po usušení natíráme olivovým oleje, který prodávají rozlévaný v lékárně
Není tady
pro me bylo evidentne jasne, ze se bude koupat v koupelne, neee ze by byla nejteplejsi, ale byla nejpraktictejsi. Nez si zacal udrzovat sam telesnou teplotu, vzdy vecer jsem pred koupanim zapinala susicku na pradlo a po koupani jej osetrovala na susicce, jak si zacal udrzovat teplotu, uz jsem ho osetrovala normalne na pultu. Kupovali jsme pult se zabudovanou vanickou, coz bylo znacne neprakticke, takze jsem zacala asi ve 2 mesicich pokladat rovnou do velke vany a sprchovat. Vodu jsem vubec nenapoustela. Vzhledem k tomu, ze mel ekzem na koupel nedoporucovali, ale ja si zase neumim predstavit, ze by sel do postele neumyty a koupu opravdu denne, takze ta sprcha byl opravdu dobry kompromis.
Po koupani pouzivam kvalitni hydratacni krem (Mustella, nevim jestli je v Cr k sehnani) a nikdy olejicky, protoze olejicek sice omasti pokozku, ale nehydratuje. Naopak vysusuje

Není tady

Ališo, nám pomáhá na slabý ekzém, který začal kolem 3.měs. - krupička, hrubá kůže - Cutis help - tělový balzám, mycí gel a ekzém krém na to nejsilnější. Doktorka nám předepsala něco jiného, ale to nám nepomáhalo, tak jsem na doporučení známé zkusila po konzultaci s Mudrou toto a pomohlo a krásně funguje. Teď jsem koupila na zkoušku něco jiného, ale zase se k tomu vrátíme. Každý výrobek stojí těsně pod 200,- ale stojí za to, i to dlouho vydrží.
Není tady
Tak my jsme od začátku koupali v koupelně, přebalovací podložku jsem vždy dala na pračku a vaničku jsme měli ve vaně, používali jsme plastové lehátko
. Nijak jsme nepřitápěli, bylo tam stejně jako v celém bytě cca 22°. Jsem zastáncem toho, že dítě je třeba rozumně otužovat. Koupali jsme mýdlem Bubchen a po koupání jsem ničím nemazala, protože Erik měl krásnou nevysušenou kůži a jak už tu tuším psala Irik, zdálo se mi to zbytečné ho promašťovat "navíc". Jelikož se mu asi po prvním měsíci koupání přestalo líbit, koupali jsme jen 1x za 3 dny. Pak jsme se ke každodennímu koupání vrátili. Dnes jelikož se objevil ekzém už opět koupeme ob den nebo ob dva dny a dnes jsem zjistila že po dvou dnech nekoupání se ekzém zlepšil. Takže Cassi, zkus Verunku méně koupat. Ze začátku jsem stejně jak nám ukazovali v porodnici Erika mydlila žínkou na přebalovací podložce a pak ho teprve šoupla do vaničky omýt, od toho jsme ale časem upustili. Teď myjeme čistou vodou a jen pr... mýdlem. V případě nutnosti jsem mazala a teď mažu ekzém modrou indulónou. Opruzeniny u nás skoro nebyly, ale když už tak pomáhal Bepanthen a Rybilka - ta možná trochu líp
. Taky bych moc kosmetiky nenakupovala, vyzkoušíš vzorečky a uvidíš, navíc pro mimčo se toho spotřebuje opravdu malinko v prvních měsících.
Není tady
tak stále mám dilemu...či niečo do kúpeľa pridávať alebo nie...väčšina z vás dáva niečo do kúpeľa,ale bol tu názor, podľa mňa dobrý, že pokožku rozmaznáme a nebude sama mastiť. tak neviem 
Není tady
Adri já u druhého dítka udělám to, že nebudu kupovat žádnou kosmetiku, já jsem měla dopředu nakoupenou Niveu a malej na ní byl alergickej, prostě jsme pak vyzkoušeli vzorečky a uchýlili se k tomu, co nám vyhovovalo. Akorát teď mám problém s kůží, takže musíme víc promastit, ale jinak dobrý.
Kotrmelíno, moc Tě zdravím. Ty seš snad jediná, která mi mluví z duše co se týče otužování. Ve dne 20 v noci 18 stpňů.
Li.lik já se jdu mrknout na ten balzám.
Není tady
Adri přidávat něco do koupele asi není tak úplně od věci, my teď máme kvůli tomu ekzému Linolu a kůže se tolik nevysuší při koupání, no a mimi pak nemusíš mazat vůbec dle mého názoru - ale zase záleží jakou bude mít kůži samozřejmě. Zkrátka myslím že tím nic nezkazíš. Nejsem pro to opravdu maximální promazávání kdy dítě pomalu ani neudržíš v ruce jak je kluzké. Ale nechci se nikoho dotkounout, trošku jsem to nadsadila 
Není tady
Taky zdravím Ališo 
Není tady
Kotrmelíno moc zdravím, konečně si nepřipadám jako matka, na kterou by měli zavolat sociálku. Protože dítě otužuje.
Adri já souhlasím, vždyť taková chlorovaná voda vadí i dsopělému člověku nejen dítěti.
Není tady
Tak já jsem koupala Ondru v ložnici, na židle mi manžel připravil vaničku, pak jsem tam měla přebalovací komodu. V koupelně by se mi přebalovák nevešel a nechtělo se mi ho přebalovat na zemi. V ložnici jsme topili normálně jako ve všech místnostech a pak před spaním jsem tam pořádně vyvětrala, takže na spaní 18°C.
Do asi 4-6 měsíců (nepamatuji si přesně)jsem přidávala do vody olivový olej z lékárny, pak Ondru opatrně osušila a už ničím nemazala. Jen zadeček do plenky (Rybilka, občas Bepanthen a později třeba od Bubchen). Po půl roce jsem koupila SebaMed a pak později Bubchen. Nyní používáme Johnson Natural. Ještě než se Ondra narodil, tak jsem měla nakoupenou kompletní kosmetiku od Nivea Baby a v porodnici se mi po ní Ondra totálně osypal. Takže opravdu nemá cenu toto kupovat napřed. Chce to vyzkoušet nějaké vzorečky, pár jsme jich dostali v porodnici v takovém kufříku na památku.
S druhým prckem to budu dělat stejně, jen musím promyslet, kde budeme koupat, protože z ložnice má Ondra pokojík a my máme ložnici v podkroví.
Není tady

Ališo: na plavání jsem dostala další tipy
- prý Euceryn (mast z trávy - ehm konopí
) ... no a u nás spíme taky v 18 stupních ... na noc je to tak akorát ... i když je rýma, chladněji sliznicím jen prospívá (mylný názor a postup hodně lidí při rýmě ... že rozhicují a tím to akorát dětem ještě znepříjemní!)
přes den máme v obýváku, kde Verunka tráví nejvíc času, 22 stupňů - ono ale leze nebo sedí pořád na zemi (boty mívá zatím jen výjimečně, zatím se jen staví u nábytku - tj. sama nechodí) a u země je teplota až o 2 stupně nižší - takže podle mě pro teplotu přes den dost záleží na tom, zda je miminko ještě ležící, nebo už leze a vymetá atd.
Kotrmelí: Luci mi to myslím taky psala, ať nekoupem každý den, ale Verunka to asi nedá (a já taky ne) děsně ji to baví, mě taky (já teda osobně bych se nejradši sprchovala ráno i večer
= ale to bych na to musela mít čas
) a nedokážu si nějak představit, že jednou vynecháme ... a navíc Dr. se taky nezmňovala (i když to není směrodatný) - je to dost logický, když chlorovaná voda ekzém zhoršuje, tolik nemáchat, ale tohle je problém v našem případě
Upravil(a) Cassiopeia (3. 2. 2010 19:51)
Není tady
Cassi my používáme na prdku Robátko - kosmetika z konopí. To konopí je fakt fajn.
Není tady
Ahoj Adri, tak my sme kupavali tiez v najteplejsej miestnosti, kde sme si dali vanicku a vsetky potrebne drobnosti - plienka, krem na ritku, krem na telo. Najskor som malu len premastovala olejom od Hippu, to asi do veku jedneho roku, do kupela som nepouzivala nic, iba som ju umyvala sprchovacim samponom pre deti, tiez bol od Hippu. Od roku mala suchsiu pokozku, tak nam kozna odporucila Biodermu, ta je fakt super, ale je dost draha. Stoji okolo 15-16 eur. Takisto nam doporucila "pridavat" do kupela Oilatum, co mame na predpis, ale kedze nema S. "kupel", nakolko mame sprchac, tak ju tym vlastne len pretrem a potom oplachnem. No a natieram ju zarabanou kyselinou mliecnou. Velmi to nevonia, je to take bezpachove, ale fakt super. No, ale to az po odporucani lekarky, dava nam to na predpis. Inak by osm uz nepouzivala olej, ako to spominala Dita, lebo z toho je jednak dieta zbytocne mastne, vsetko to vsiakne do pyzamka a pokozke to nejako nepomoze. No a to nespominam to, ze ak sa ti niekde "obtre", mas vsade mastne flaky...
Takze tolko nasa skusenost. papa 
Není tady
Tak Eucerin používá moje sestra v létě jako mléko na opalování na citlivou a alergickou pokožku...mívá solární alergii...a pokud vím, tak látky z konopí neobsahuje.
Konopí obsahují přípravky Canaderm (pro dospělé) a Robátko pro děti...hodně si ho lidé chválí, že se používá i při ekzémech a lupénce.
Není tady
ahoj sunny, kyselinu mliečnu používam aj ja...
hofmanka, teba som sa ešte chcela spýtať na tie čerešňové kôstky vo vrecúšku...to si vyrábaš sama doma alebo sa dá niekde kúpiť už hotový balíček, akosi som to nikde nenašla, len zmienku, že sa to používa..
Není tady
ďakujem
, takže DM.
Není tady
Adri jak píše Luci27...koupila jsem je v DM drogerii.
Není tady
Já taky a můžu říct, že jsme je hodně využili a dodnes mu je nahřívám na bříško, když jde spinkat. Má tam takové teploučko pod peřinkou. Je to fajn.
Není tady