Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 31. 1. 2010 18:07

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Partner mladší o 16 let

PPavlaa napsal(a):

...a kocour se bál o byt a chatu, proto z toho vycouval ? winkvissla

Kocour vždycky uvažoval prakticky... big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#52 31. 1. 2010 18:57

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Holky, nic proti vám, ale chlapec mladší o 16 let? ... Není to už skoro pedofilie... ?
Žena ve čtyřiceti si ještě chvíli může namlouvat, že vypadá jako třicítka, jenže roky letí...
Asi bych si to chvíli užila,ale pak bych to asi nějak citlivě ukončila. kapitulation
A ne kvůli jemu, ale kvůli sobě. Nechtěla bych se stát stíhačkou...

Není tady

#53 31. 1. 2010 19:14

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

tříska napsal(a):

Holky, nic proti vám, ale chlapec mladší o 16 let? ... Není to už skoro pedofilie... ?
Žena ve čtyřiceti si ještě chvíli může namlouvat, že vypadá jako třicítka, jenže roky letí...
Asi bych si to chvíli užila,ale pak bych to asi nějak citlivě ukončila. kapitulation

Nemusí si nic namlouvat. Třeba byla jen dlouho sama a zamilovala se. Každý to máme nastavené jinak. Já bych se do mladšího zamilovat nemohla,mám pocit opory a jistoty v partnerovi o něco starším.Ale zase ne o moc,chlapi moc nevydrží,dříve odcházejí do věčných lovišť.dumbom

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#54 31. 1. 2010 19:15

Blossom
Host

tříska napsal(a):

A co takhle  to otočit:

tříska napsal(a):

Chlapi, nic proti vám, ale holka mladší o 16 let? ... Není to už skoro pedofilie... ?
Chlap ve čtyřiceti si ještě chvíli může namlouvat, že vypadá jako třicetiletý, jenže roky letí...
Asi bych si to chvíli užil,ale pak bych to asi nějak citlivě ukončil. kapitulation
A ne kvůli ní, ale kvůli sobě. Nechtěl bych se stát stíhačkou...

No?? Jestli věkový rozíl  když je ženská starší o 16 let, by měl být skoro pedofilie, tak by to tak mělo platit přeci i u chlapů, ne? A co takových párů. kdy je chlap o 16 let starší, (nebo i víc), po světě běhá, a mnoho i šťastných, a nikdo se nad tím nepozastavuje?

Pro mě osobně by mladší partner sice nebyl asi to pravé, ale pokud to autorce vlákna vyhovuje, její dcera ( která s nimi bydlí) je v pohodě a s mamčiným partnerem vychází, tak proč si takový hezký vztah neužít? Kdokoli ostatní jim do toho víceméně nemá co kecat.
A to, že to (možná) nevydrží navěky??  No a co? Kolik vztahů stejně starých partnerů vydrželo navěky??

Takže já bych v tom pokračovala, užívala si to, a pokud to skončí, tak aspoň bych měla hezký kus života za sebou a krásné vzpomínky. Ukončovat vztah proto, aby mě lidi náhodou nepomluvili, je úplná blbost. stolt

#55 31. 1. 2010 19:23

majkafa
Host

Blossom, hezký. godlike
Ta naše morálka, ta pravidla, ta pravidla. Mužům jiným metrem než ženám. Je přirozené, že některým ženám se líbí starší muži a stejně tak je přirozené, že nekterým mužům se líbí starší ženy. A naopak.

#56 31. 1. 2010 19:23

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Bloos, moc hezký příspěvek.......stolt

Seneca

Není tady

#57 31. 1. 2010 19:27

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Kdysi jsem četla přirovnání :
Muž,který má kromě manželky i dvě milenky je KANEC.
Žena,která má krom manžela milence je K..VA.
Muž na prahu 40-tky je v nejlepších letech,žena je stará bréca.
Bohužel, přestože mi to přijde hnusné, je to v naší společnosti "pravda".

Seneca

Není tady

#58 31. 1. 2010 19:54

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

S tou pedofilií mi tříska připadla, jako by si nechtíc pomýlila počty: nepsalo se tu o 16letém nebohém chlapci big_smile, nýbrž o 25letém mladém muži big_smile a Samantha nepsala nic o tom, že by byl slepý, a nepsala nic o tom, že mu svůj věk a stav zatajila, takže mladý muž je obeznámen a srozuměn s tím, koho má před sebou... big_smile a přesto ji chce jako partnerku, tak proč ne.

Není tady

#59 31. 1. 2010 20:05

Blossom
Host

Ještě k tomu věkovému rozdílu:
Kdysi jsem měla inzerát. Mimo jiné mi odpovědělo několik o hodně mladších mužů, což mě nesmírně překvapilo. Jeden byl asi o 20 let mladší. Odepsala jsem mu, že se obávám, že se přehlédl a že mě je tolik a tolik let. Odpověděl, že se nepřehlédl. Že má zájem. Tak jsem ho zdvořile odmítla.
Možná namítnete, že to byl mladíček, který chtěl "zaučit". Ale divné je, že odpovídal na inzerát na vážném seznámení, a že i naše zájmy (sporty, koníčky) opravdu hodně ladily...

A pak jsem se s tímto jevem, že jsou i chlapi, kterým starší (o dost) partnerka  vyhovuje, a že takovou dokonce cíleně vyhledávají, setkala vícekrát. A už se ničemu nedivím.
Sice je fakt, že velký věkový rozdíl je určitý rizikový faktor ve vztahu, ale těch rizikových faktorů je tolik....
Na život není žádný recept, nebo návod, život je pestrý a tak to má být. stolt

#60 31. 1. 2010 20:12

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Blos: jsou i chlapi, kterým starší (o dost) partnerka  vyhovuje, a že takovou dokonce cíleně vyhledávají,

Přesně tak. Taky znám jednoho, který nechce ani stejné staré kočky, natož mladší. Prostě je takový. A je fakt ,že pokec s ním je daleko lepší, než s mnoha mými monotématickými vrstevníky. smile Nedá se asi paušalizovat, ono těch rozvodů, kde jsou partnerky o ukázkové 2 roky mladší než partner, je taky dost... A s těmi kufry, jak psala Pavča, no - určitě by se u lecjakého 40níka taktéž nějaká 20letá přítelkyně s kufry před jeho dveřmi neuchytila  big_smile Ono jenom ten "pozitivní" věk to nezaručí.
Stejně nejvíc záleží na těch konkrétních dvojicích, jak si rozumí a co navzájem (od sebe i od života) chtějí.
Samantho, moc Ti držím palce - nemáš co ztratit.

Upravil(a) Tercila (31. 1. 2010 20:13)

Není tady

#61 31. 1. 2010 20:38

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Blos: jsou i chlapi, kterým starší (o dost) partnerka  vyhovuje, a že takovou dokonce cíleně vyhledávají
Přesně tak. Taky znám jednoho, který nechce ani stejné staré kočky, natož mladší. Prostě je takový.

My se známe? big_smile
Ale teď vážně: Ačkoli se mi celý život líbí starší ženy, do vztahu se ženou starší o 20 let než já, bych nešel. Dokážu si představit, že když mi bude 20, budu mít milenku 40, proč ne. Ale neumím si představit, že když mi bude 40, budu mít za milenku "babču důchodku" big_smile

Není tady

#62 31. 1. 2010 20:45

Blossom
Host

Mikeš napsal(a):

Tercila napsal(a):

Blos: jsou i chlapi, kterým starší (o dost) partnerka  vyhovuje, a že takovou dokonce cíleně vyhledávají
Přesně tak. Taky znám jednoho, který nechce ani stejné staré kočky, natož mladší. Prostě je takový.

My se známe? big_smile
Ale teď vážně: Ačkoli se mi celý život líbí starší ženy, do vztahu se ženou starší o 20 let než já, bych nešel. Dokážu si představit, že když mi bude 20, budu mít milenku 40, proč ne. Ale neumím si představit, že když mi bude 40, budu mít za milenku "babču důchodku" big_smile

Jen aby ses Mikeši nedivil. wink Jen abys takové šedesátileté "babče důchodce" ty ve čtyřiceti vůbec stačil...big_smile
Netvrdím, že by toto bylo zrovna pravidlo, ale může se i toto stát...

#63 31. 1. 2010 20:57

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Jen aby ses Mikeši nedivil. wink Jen abys takové šedesátileté "babče důchodce" ty ve čtyřiceti vůbec stačil...big_smile ...

Vzhledem k tomu, že za tři roky mi bude 50, tak to raději nepromýšlím dál... lol lol lol

Není tady

#64 31. 1. 2010 21:04

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Mikeši, mojí mamce bylo 63 a musím říct ( vzhledem k tomu,že jsem dost anonymní nevyzní to nadneseně nebo nějak namyšleně ), že vypadá opravdu skvěle. Velmi dobrá figura, skoro žádné vrásky,jen vějířky u očí, objektivně říkám,že vypadá sotva na 50. Má přítele,kterému těch 50 je a vypadá na ně a jí hádají tak o 2 roky méně než jemu. Ale ona je fakt vyjímka. Doufám,že jsem po ní ty "mladistvé geny" zdědila. tummenupp

Seneca

Není tady

#65 31. 1. 2010 21:07

Blossom
Host

To mě Mikeši napadlo proto, že zrovna nedávno u nás byla jedna zákaznice, mě přišla jako fešná šarmantní temperamentní čtyřicátnice, maximálně pětačtyřicátnice, a když se ona pak zmínila, že už je rok v důchodu (starobním, ne invalidním), koukala jsem na ni asi takhle: va va va

Uznávám, toto  jsou výjimky, šťastné výjimky.....hmm
Ale i takové občas jsou.

Upravil(a) Blossom (31. 1. 2010 21:08)

#66 31. 1. 2010 21:22

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

rejka napsal(a):

Mikeši, mojí mamce bylo 63 a musím říct ( vzhledem k tomu,že jsem dost anonymní nevyzní to nadneseně nebo nějak namyšleně ), že vypadá opravdu skvěle. Velmi dobrá figura, skoro žádné vrásky,jen vějířky u očí, objektivně říkám,že vypadá sotva na 50.

Však jo... já znám ze svého okolí taky jednu takovou paní... za dva roky jí bude 60, drobná, štíhlá... kdyby si mi řekla, asi bych neodmítnul... big_smile big_smile big_smile ... teda jako, odmítnul, samozřejmě, jsem ženatej... tummenupp tongue

Není tady

#67 31. 1. 2010 21:26

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Samantho, užívej si, užívej si a užívej si, vůbec si nemyslím, že by takový vztah nemohl vydržet. Můj brácha (40), již cca 20 let šťastně žije s partnerkou starší o 26 let, je jí tedy dnes 66. A klape jim to snad líp než mně s Munďákem, brácha jakoby o něco zestárl, ona jakoby o něco omládla, takže oba vypadají už od začátku vztahu tak na 50. Takže bych kašlala na okolí, když to nevadí nejbližší rodině, tak super, pusť se do toho!

Out from the dark into the light !

Není tady

#68 31. 1. 2010 21:44

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Z mého pohledu to nejlépe vyjádřila Blossom, když mluvila o "rizikovém faktoru". Takto velký věkový rozdíl mezi partnery určitě rizikovým faktorem je, tak jako je třeba rizikovým faktorem odlišný sociální původ, kulturní zázemí a podobně. Jak se s takovým faktorem vyrovnáte, je už na vás: může to  celkem klapat i tak, a může z toho být nakonec zlomový bod. Za sebe osobně nemůžu moc říct, nejsem ve věku, kdy by partnerství s o tolik mladším mužem hrozilo. Mám ale pocit, že by mi to hodně vadilo, pro mě je moc důležité partnera respektovat a nevím, do jaké míry bych byla schopná respektovat muže o generaci mladšího (možná jo, ale musela by to být výjimečně silná osobnost). Taky ale nevím, jak se moje postoje budou vyvíjet, až mi bude 40, třeba to budu vidět jinak - když zůstanete na příjmu, dám vám vědět big_smile wink

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#69 31. 1. 2010 22:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Môj brat má partnerku staršiu o 11 rokov, sú spolu už večnosť, asi 10 rokov ako manželia a majú 6-ročnú dcéru. Ona bola dosť dlho jeho učiteľka... big_smile Ale začali si, až keď bol plnoletý a ona ho už dávno neučila. U nás to najdlhšie predýchavala mama, ale po podozreniach na jeho homosexualitu(bracho ju vyrtrvalo a dlho tajil a oiciálne nemal žiadne vzťahy...) už brala s radosťou aj staršiu partnerku. Ona vyzerá mladšie, bracho staršie a ak sa raz rozídu(nevylučujem), tak som si skoro istá, že to nebude kvôli veku... wink

Upravil(a) Selima (31. 1. 2010 22:10)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#70 31. 1. 2010 22:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

já osobně bych do toho nešla, jsem spíš na starší, ale u jiných mi to nevadí. Kdybych viděla, že se o mě (37) uchází 20 letý kluk, myslela bych si, že si ze mně dělá srandu.
Mojí mamku kdysi dlouho balil kluk o 15 let mladší, ale odmítla ho s obavou "co by tomu řekli lidi"

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#71 31. 1. 2010 22:46

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Tak ja jsem zase na ty mladsi. Jen jednou jsem mela kluka starsiho.  Pritel je bohuzel jen o rok mladsi, ale kdyby byl vic, urcite bych to uvitala ;-))
Kdyby mi bylo 40 a balil me borec o 16 let mladsi, vnimala bych to jako pozehnani bozi ;-)))

Jo, ted jsou v me hitparade rocnici 87-89 na prvnim miste. Fuckt zejo!

Upravil(a) baba.jaga (31. 1. 2010 22:47)

42!

Není tady

#72 31. 1. 2010 23:02

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom:Jen aby ses Mikeši nedivil. wink Jen abys takové šedesátileté "babče důchodce" ty ve čtyřiceti vůbec stačil...big_smile

Jéje, teď jsi mi, Blos, připomněla, že jsem zrovna nedávno viděla nějaký článek, kde se popsiuje opomíjený fakt, že prý to právě mezi mladším mužem a starší ženou sexuálně klape daleko líp než když má 40tník dvacítku. smile
Jo, Mikeši, směješ se 70ce, což o to big_smile, ale já mám kamarádku, 74letou dámu, která byla zamlada modelka a já narovinu říkám, že ji obdivuji a je mi velkým vzorem; vypadá skvěle, nikdy neměla nenalakované nehty, oblékání jedinečné (značkové) a - ještě loni mi posílala fotky z lyžovačky z Kanady... Takže co se týká fyzičky, nemůže na tom být s chlapama zas tak špatně big_smile - tedy....její mladší přítel jí nedávno zemřel sad.

Laminko, jestli si z Tebe dělá sr.andu, to snad během pár týdnů lehce poznáš, ne? Toho bych se teda vůbec nebála.
Rizikového faktoru jsem si taky v příspěvku všimla, určitě je nutno ho brát v úvahu, ale myslím si, že daleko větším rizikem pro soužití než věk je určitě nesoulad povah - a že těch nesouladných povah mezi přibližně věkově blízkými lidmi je....

Teda, babinko, tímhle u mě fakt boduješ!!: tummenupp
Kdyby mi bylo 40 a balil me borec o 16 let mladsi, vnimala bych to jako pozehnani bozi ;-)))

Upravil(a) Tercila (31. 1. 2010 23:06)

Není tady

#73 1. 2. 2010 7:18

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Jdi do toho a užívej si. Švagr je o 14 let mladší než jeho družka a mají spolu 18 letou dceru.Měla ji asi v 36 letech.)Ona měla už tenkrát skoro dospělé děti a švagr je od cca 35 let "dědeček". Kdo nezná, nechápe. Pravda je, že mamka (jako tchyně) to nesla ze začátku hodně, ale hodně těžce. Nakonec jsme to přežili všichni ve zdraví a už se nad tím nikdo nepozastavuje. A to bydlíme v podstatě na vesnici, takže žádná anonymita.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#74 1. 2. 2010 12:30

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Moje milovaná teta má přítele zhruba o 20 let mladšího. A strašně moc jí to prospívá smile
Zhubla, úplně omládla a kdykoliv jí vidím, září jako sluníčko. Je moc šťastná. tummenupp
Ale aby to nebylo úplně růžové ..... jediný, kdo se s ní z rodiny ( jsem ze strany strýce, se kterým se rozvedla ) baví, jsem já. neutral
Já, být tebou, užívám si. wink Vždyť je to krásný, mít někoho rád, ne? smile

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#75 1. 2. 2010 13:14

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jestli jste oba v pohodě a zamilovaní, tak proč ne?
Pokud se vzájemně někam nestahujete a bude to příjemných pár dní nebo let pro oba, tak jo, tak si to užijte.

Skutečností je, že se setkáš s domněnkou okolí, že jde o tvého syna, s pohledy s otazníky, možná i nějaký řeči.
Pokud toto vezmeš úplně s nadhledem, nebudeš se tím trápit, ani se předem obávat a nervovat kdo co řekne, tak je to v pořádku. Navíc, dcera to vzala (jak píšeš)dobře, oba jste nezávislí...
Doplníš si "nádobku" lásky zvenčí a půjdeš zase dál...ne?

Já bych do takového vztahu osobně už nešla, měla jsem partnera o 10let mladšího.. (mně bylo myslím 30)Zpočátku - moje absence citu - zamilovanost, bláznění, dynamika, ale partner mě "stahoval" , držel, a byl po všech stránkách jinde, než já. Na zabláznění si ano, na spolužití ne.
A dnes už - vůbec..ani na zabláznění si.big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí