Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 31. 1. 2010 12:04

Barbra4
♥♥-----

Re: Partner mladší o 16 let

Tercila napsal(a):

Nojo, Barbro, ale to popisuješ (asi) spíš fyzický vzhled (což už tedy v 75 letech snad nehraje až takovou roli, že) smile. A co porozumění atd., to je u nich v pohodě?

No víš, porozumění - to je právě to. Je to tam moc špatné, ale zde nehraje roli věk, spíš neústupná a panovačná povaha moji matky a v tom nehraje roli věk jejího partnera. Stejně nesnesitelně se chovala i k mému tátovi. Jo co tím vlastně chci říct - že věk není podstatný pro porozumění lidí, protože tam kde není tolerance, snaha porozumět a milovat je vztah k ničemu bez ohledu na věkový rozdíl. Trošku jsem e do toho zamotala, ách jo rollva

Není tady

#27 31. 1. 2010 12:06

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tercila napsal(a):

Pavla: a už vůbec to není známkou toho, že musí být kočka roll

No jo, Pavli, ale on mladík by asi nešel do vztahu se strhanou zanedbanou ženskou, přece jen, že jo.... big_smile
Taky mám obdivovatele o tolik let mladší jako Samantha, pak o 9, o 6... a žádný z nich mi neřekl: ty vypadᚠtak strašně, ale je mi tě líto, tak proto bych s tebou rád byl big_smile big_smile.
Mᚠale pravdu v tom, že spousta lidí na tyto vztahy tady není připravená.

Mýlíš se Terci, stačí aby ta stará zanedbaná ženská měla něco co nemá on. Teď mám na mysli případ z okolí, kdy si jedna známá s bytem narazila mladého hocha, z kterého se vyklubal "bezdomovec" . Ale kdo chce kam, pomozme mu tam wink .

Není tady

#28 31. 1. 2010 12:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Barbro, děkuji Ti za vysvětlení. Taky si myslím, že spokojenost v partnerství vůbec není dána věkem. Nezamotala ses, chápu - no asi je to tak, jak se říká: že si vybíráme podvědomě "toho samého" - a není to lidmi kolem nás, ale naší povahou, takže pak je i to druhé, třetí a kdovíkolikáté manželství nespokojené...

Není tady

#29 31. 1. 2010 12:08

Barbra4
♥♥-----

Dneska mě to nějak mín myslí. Ctěla jsem jen říct  že je to hlavně věc těch dvou a pokud si rozumí a všechno klape tak proč ne? Věk je jen údaj v rodném listě:vissla:

Není tady

#30 31. 1. 2010 12:09

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

April: Teď mám na mysli případ z okolí, kdy si jedna známá s bytem narazila mladého hocha, z kterého se vyklubal "bezdomovec" . Ale kdo chce kam, pomozme mu tam wink .

Jojo, April, tomu taky rozumím, jasně, že takhle to být taky může,  ale já jsem teď nějak uvažovala pouze o inteligentních a slušných (a zajištěných) lidech... Ale je fakt, že ty motivace k soužití samozřejmě mohou být nejrůznějšího charakteru, to jo.

Upravil(a) Tercila (31. 1. 2010 12:09)

Není tady

#31 31. 1. 2010 12:10

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Barbra4: Dneska mě to nějak mín myslí.

To níííc, však je neděle tummenupp storstark

Není tady

#32 31. 1. 2010 12:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

April: Teď mám na mysli případ z okolí, kdy si jedna známá s bytem narazila mladého hocha, z kterého se vyklubal "bezdomovec" . Ale kdo chce kam, pomozme mu tam wink .

Jojo, April, tomu taky rozumím, jasně, že takhle to být taky může,  ale já jsem teď nějak uvažovala pouze o inteligentních a slušných lidech...

Do doby než si s ním začala byla inteligentní, teď se mu hodně přizpůsobila dumbom .

Není tady

#33 31. 1. 2010 12:15

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill: Do doby než si s ním začala byla inteligentní, teď se mu hodně přizpůsobila dumbom .

Hmmm sad, stává se to.

Není tady

#34 31. 1. 2010 12:16

Barbra4
♥♥-----

Tercila napsal(a):

No ono to jindy není lepší big_smilebig_smile ale víš co mě ted napadlo. Mám dva dospělé syny, oba už mají své rodiny. A tak se mě jen tak mihlo hlavou, jak bych se asi tvářila, kdyby měli partnerku o řadu let starší. Ono se to asi jinak hodnotí v případě, že se to netýká člověka ososbně. Opravdu nevím jak bycvh se ktomu postavila.

Není tady

#35 31. 1. 2010 12:20

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

barbra: Opravdu nevím jak bycvh se ktomu postavila.

Jak? jako správná přející matka. smile Byla bys ráda, že je jim s tou ženou hezky.
Tohle já už mám vyřešené. Kdyby dítě došlo, že bude žít s osobou stejného pohlaví, netvrdím, že bych jásala, ale byla bych ráda, že je jim spolu fajn - vždy o co jiného v životě jde, no ne?

Není tady

#36 31. 1. 2010 12:22

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

tvářila by ses třeba normálně. jako já. Něco jiného je, když si to představuješ a něco jiného, když to žiješ.
Já to u svého kluka neřeším, vím, že je přesvědčen o tom, že to není partnerka do budoucnosti. Tak a si užije, má nejmíň deset let čas...

Není tady

#37 31. 1. 2010 12:23

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Barbra4 napsal(a):

Tercila napsal(a):

No ono to jindy není lepší big_smilebig_smile ale víš co mě ted napadlo. Mám dva dospělé syny, oba už mají své rodiny. A tak se mě jen tak mihlo hlavou, jak bych se asi tvářila, kdyby měli partnerku o řadu let starší. Ono se to asi jinak hodnotí v případě, že se to netýká člověka ososbně. Opravdu nevím jak bycvh se ktomu postavila.

Taky mě to napadlo kapitulation .

Není tady

#38 31. 1. 2010 12:24

Barbra4
♥♥-----

Mᚠpravdu, je to tak.

Není tady

#39 31. 1. 2010 12:27

Barbra4
♥♥-----

No a nakonec v případě, že bych si eventuelně našla partnera já, taky bych od nich čekala pochopení a ne kritiku i když to ted myslím čistě teoreticky . . . . . . teda zatím. Člověk nikdy neví koho potká.

Není tady

#40 31. 1. 2010 13:07

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

To je fakt... já když jsem ještě za svobodna chodil se ženou, která byla o 8 let starší než já, tak mí rodiče zuřili... "nečekej, že ti půjdeme na svatbu", "na byt a chatu zapomeň", a tak podobně... smile ... holt prostě předsudky jsou předsudky...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#41 31. 1. 2010 16:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Pavla: a už vůbec to není známkou toho, že musí být kočka roll

No jo, Pavli, ale on mladík by asi nešel do vztahu se strhanou zanedbanou ženskou, přece jen, že jo.... big_smile
Taky mám obdivovatele o tolik let mladší jako Samantha, pak o 9, o 6... a žádný z nich mi neřekl: ty vypadᚠtak strašně, ale je mi tě líto, tak proto bych s tebou rád byl big_smile big_smile.

Terci, ono taky nikde není psáno, že i onen mladík musí být kdo ví co, že. klidně to může být někdo, kdo nemá moc úspěchů právě u svých vrstevnic, tak je rád i za přízeň starší ženský. tím proboha ale nechci nic říct.
já fakt nevím, kde jste přišli na to, že teda má mladýho, jooo, tak to musí být krásná baba. důvodů, proč si najde mladej kluk o dost starší ženskou může být několik (třeba jen blbě vidí winkbig_smile to byl fftip wink). ale neukazuje to na atraktivitu té baby. nehledě na to, že ona kolikrát i baba, na které je víc nic jak moc může být u chlapů daleko žádanější, jak ta kočka.
druhá věc je, kdy to toho mlaďocha přestane bavit, že jo.
a Terci, oni ti mlaďoši ti klidně můžou tokat, třeba tě svým způsobem i obdivovat, ale něják moc bych z toho nestřílela, oni dobře ví, že od manži odejít nehodláš, takže bych to brala tak něják - s rezervou, ne jako známku nějákých kvalit u sebe samotné. jak dalece jsou v tom obdivování by se asi vidělo, až bys jim zazvonila s kufry před jejich dveřma s tím, že od manži odcházíš, hodlᚠu nich složit hlavu a naplánuješ vaši společnou budoucnost. hádám, že by jim celkem spadla čelist. ono totiž ty lichotky chlapů směrem k nám je nic nestojí, že wink
a to neber prosím na tebe osobně, myslím to celkově všeobecně.

Upravil(a) PPavlaa (31. 1. 2010 16:43)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#42 31. 1. 2010 16:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Jojo, April, tomu taky rozumím, jasně, že takhle to být taky může,  ale já jsem teď nějak uvažovala pouze o inteligentních a slušných (a zajištěných) lidech... Ale je fakt, že ty motivace k soužití samozřejmě mohou být nejrůznějšího charakteru, to jo.

no, já nevím, ale že je někdo inteligentní ještě neznamená, že je slušný, stejně jako slušný člověk nemusí být závratně inteligentní a už vůbec to nemá co dělat se zajištěností. asi bych se tak nevznášela ve hvězdách, postavila se nohama na zem a uvědomila si, že mezi námi žijí Terci jak lidi nezajištění - (nebo kterej kluk ve dvaceti zajištěnej je ? oni kolikrát nejsou zajištění ani ti dospělí, víš. a buď paltí nájmy, nebo aspoň jsou zadlužení aby měli aspoň svoje bydlení) tak ti ostatní, takže přemýšlet, jak by tomu bylo v případech, co jsi uvedla, je prostě hloupost. nežiješ přece v nějáký bublině, ale mezi normálníma lidma, ne ?
mimochodem, co je podle tebe slušný člověk smile

Upravil(a) PPavlaa (31. 1. 2010 16:52)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#43 31. 1. 2010 16:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Tercila napsal(a):

To je fakt... já když jsem ještě za svobodna chodil se ženou, která byla o 8 let starší než já, tak mí rodiče zuřili... "nečekej, že ti půjdeme na svatbu", "na byt a chatu zapomeň", a tak podobně... smile ... holt prostě předsudky jsou předsudky...

a kocour se bál o byt a chatu, proto z toho vycouval ? winkvissla

Není tady

#44 31. 1. 2010 17:23

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

misha88 napsal(a):

rejka napsal(a):

Jestli ti to, Samantho, po všech stránkách vyhovuje,tak si to užívej a vykašli se na ostatní. Důležitá by pro mě byla rodina,jejich názory,ale jestli tam je to OK,tak bych to dál neřešila. Vždycky si řeknu: Živí mě? Neživí ! Tak a mi skočí na cara.........

Rejko já mám zase partnera o 12let staršího, a začala jsem s ním chodit těsně než mi bylo 18....názory rodiny pro mě tehdy důležité nebyly (a že byli dost negativní), protože kdybych se podle nich řídila..dnes bych s patrnerem nebyla,pač mi ho všichni rozmlouvali....a to by byla chyba,pač je to skvělej chlap!!! A i ty vztahy jsou už ted ok...díky bohu..Jen byly holt předsudky, že to se starším chlapem klapat prostě nemůže..a může a jak!

Misho,když je ti 18 mᚠvětšinou zodpovědnost jen sama za sebe a je to věk,kdy tě názory druhých nezajímají.I když jsou to rodiče a nejbližší. Na to mᚠprávo,je to dané mládím a nezkušeností. Jenomže Samantha je zralá žena s dítětem ( dcerou ),by už dospělým.Nejspíš spolu  bydlí v jedné domácnosti,takže její ( dcery) názor je důležitý. A také se nemohu zbavit pocitu,že když má starší muž mladší ženu považuje se to za více "normální" než,když je tomu naopak. A také tato partnerství mají větší naději na to,že vydrží,než když je o hodně mladší muž. Chlapi později dozrávají,déle jim trvá než se dostatečně vybouří a hlavně jsou více ješitní a chtějí se partnerkou chlubit. Ale,každý by si měl žít tak jak mu to vyhovuje. A jestliže je Samatha zamilovaní a šastná s mladším, tak a si to užije.......

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#45 31. 1. 2010 17:35

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 12:19)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#46 31. 1. 2010 17:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

misha88 napsal(a):

rejka napsal(a):

misha88 napsal(a):

Rejko já mám zase partnera o 12let staršího, a začala jsem s ním chodit těsně než mi bylo 18....názory rodiny pro mě tehdy důležité nebyly (a že byli dost negativní), protože kdybych se podle nich řídila..dnes bych s patrnerem nebyla,pač mi ho všichni rozmlouvali....a to by byla chyba,pač je to skvělej chlap!!! A i ty vztahy jsou už ted ok...díky bohu..Jen byly holt předsudky, že to se starším chlapem klapat prostě nemůže..a může a jak!

Misho,když je ti 18 mᚠvětšinou zodpovědnost jen sama za sebe a je to věk,kdy tě názory druhých nezajímají.I když jsou to rodiče a nejbližší. Na to mᚠprávo,je to dané mládím a nezkušeností. Jenomže Samantha je zralá žena s dítětem ( dcerou ),by už dospělým.Nejspíš spolu  bydlí v jedné domácnosti,takže její ( dcery) názor je důležitý. A také se nemohu zbavit pocitu,že když má starší muž mladší ženu považuje se to za více "normální" než,když je tomu naopak. A také tato partnerství mají větší naději na to,že vydrží,než když je o hodně mladší muž. Chlapi později dozrávají,déle jim trvá než se dostatečně vybouří a hlavně jsou více ješitní a chtějí se partnerkou chlubit. Ale,každý by si měl žít tak jak mu to vyhovuje. A jestliže je Samatha zamilovaní a šastná s mladším, tak a si to užije.......

To určitě ano, suhlas ve všem..já spíš narážela na ten souhlas rodiny co jsi psala...souhlas dcery - no dobře, ale taky už je dospělá..a nic moc s tím nenadělá.. Ale ostatní rodině to mylsím může být šumák..

Jo rodině to může být fuk, ale rodina občas vidí to co nevidí a nechce vidět zamilovaný kapitulation .

Není tady

#47 31. 1. 2010 17:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sam,
vykašli se na věk a už ji si to smile
Však časem sama poznáš, zda je třeba řešit nějakou budoucnost nebo zda jsi jen prožila příjemný vztah, který oběma z vás něco dal.
Vůbec bych si přítomnost nekazila myšlenkami na něco, co ještě není a užívala si to, co je smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#48 31. 1. 2010 17:48

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Misho,já spíš soudím podle sebe. Když mi bylo 18- 25 také mě tolik nezajímalo co si rodina myslí a jak se jim líbí co dělám.Byla jsem sobecká,prostě smiřte se......Dnes, po nějakých těch životních zkušeností,zklamání i tragédiích se na to dívám jinak. Zajímá mě co si rodina myslí,respektuji jejich názory. Mám 17-ti letého syna jsem po druhé vdaná. Bylo pro mě důležité jak on bere mého nového partnera,protože jinak by společné soužití mohlo být nesnesitelné. Tím nechce říct,že si do osobních věcí nechám mluvit,nebo se rozhoduji tak jak to chtějí ostatní. To určitě ne,ale nedělám všechno jen podle sebe,beru ohledy i na druhé. No,tak snad jsem to podala srozumitellně.big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Seneca

Není tady

#49 31. 1. 2010 17:52

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 12:19)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#50 31. 1. 2010 17:54

rejka
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

misha88 napsal(a):

rejka napsal(a):

To určitě ano, suhlas ve všem..já spíš narážela na ten souhlas rodiny co jsi psala...souhlas dcery - no dobře, ale taky už je dospělá..a nic moc s tím nenadělá.. Ale ostatní rodině to mylsím může být šumák..

Jo rodině to může být fuk, ale rodina občas vidí to co nevidí a nechce vidět zamilovaný kapitulation .

To mᚠvelkou pravdu,i zralá žena může " ztratit " hlavu.

Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí