6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím jestli jsem se zbláznila, ale asi před dvěmi měsíci jsem si ve svých 40 letech začala s 24 letým "chlapem".
Velice by mne zajímal názor ostatních ... občas se toti pořád zmítám v pochybnostech.
znám se u asi 3 roky a celou dobu mi dával najevo, e má o mne zájem. Kategoricky jsem ho, kvůli věkovému rozdílu, odmítala. I kdy jinak jsme byli dobří přátelé. Jsem rozvedené, dlouho bez partnera a na jedné akci jsem nakonec "podlehla". Bylo to fajn, tak jsme se nějak domluvili, e v tom budeme pokračovat. Brala jsem to jen jako zpestření mého dlouholetého celibátu. Hned na začátku jsem mu řekla, e od naeho "vztahu" neočekávám ádnou budoucnost. Dceru mám dospělou a dalí děti nechci. On samozřejmě ano.
Jene přítel se zamiloval, občas se zmíní, e by si se mnou dalí ivot dokázal představit ... Vdy to nějak zahraji do outu a nechci se o budoucnosti bavit.
Musím přiznat, e se ádný mu v mém ivotě ke mně nechoval tak pěkně a pozorně, jako nynějí přítel, s ádným muem jsem neměla tolik společných zájmů atd. Máme velké plány, chceme hodně cestovat. Rozumově je díky tomu, e u v ivotě proil dost těkých chvil, někde jinde ne jeho vrstevníci. Přesto se velký věkový rozdíl občas projeví a já si připadám spíe jako matka, ne partnerka. Je mi sním hodně fajn, ale nohama jsem pořád na zemi.
Naí společní známí se sice moc neprojevují, ale je mi jasné, e si myslí, e jsem se úplně zbláznila.
Dcera je v pohodě (má 18 let), přítelovi říká "strejdo"
A já se v tom pěkně plácám .... mám brát od ivota co mi dává a nic neřeit a spíe si jen uívat krásné chvilky nebo být ta "rozumná a seriozní" (za kterou mne mimochodem vdy mé okolí povaovalo) a nezahrávat si? A je to vůbec k němu fér?
Budu moc ráda za kadý vá názor.
Není tady
Vykasli se na okoli a uzivej si to! Fandim ti! Chyt prilezitost za pacesy. Stejne bys pak litovala, ze jsi to nezkusila. Jojo!
Spousta 40letych muzu ma 20+ lete pritelkyne, nikdo se nad tim nepozastavuje.
Upravil(a) baba.jaga (30. 1. 2010 21:03)
Není tady
Jo, přesně, proč by o 20 let i více mladí přítelkyně měli mít jen mui? Já bych si to taky uila a doufala, e to vydrí co nejdéle. Řekla bych, e důleité je, e s tím nemá problém dcera. Na cizí lidi se můe vykalat. Stejně to bude jenom bledá závist.
Není tady
Jestli je ti s ním dobře, neře a uívej tady a teď.
Jen tato tvá věta já si připadám spíe jako matka, ne partnerka mi v tom nějak neladí.
Uívala bych si. Nevidím nic neseriózního na tom, e má mladího partnera.
Jemu bych řekla svoje stanovisko ohledně budoucnosti a dítěte a je na něm, jak se k tomu postaví a rozhodne se. Do té doby bych si ten vztah hýčkala a uívala si ho.
Není tady
Moje kamarádka ve svých 39 právě čeká miminko s partnerem o 12 let mladím. Je moc astná, úplně omládla.
Je čerstvě rozvedená, má u dvě děti z prvního manelství, 17 a 13 let.
taurus ti to napsala pěkně
Není tady
No a co jako? Tak chodí s o estnáct let mladím chlapem. Nic patnýho, nebo nemorálního na tom přece není. Pokud vám to tak vyhovuje, není co řeit. Vak takových lidí je. Moje kamarádka, je jí taky 40 let, má osmadvacetiletýho chlapa, jsou spolu u pomalu 10 let a je jim fuk, co si kdo myslí. A si okolí trhne nohou
Není tady
majkafa napsal(a):
Jestli je ti s ním dobře, neře a uívej tady a teď.
Jen tato tvá věta já si připadám spíe jako matka, ne partnerka mi v tom nějak neladí.
Nebylo to myleno ve smyslu, e bych se k němu jako matka chovala a měla nějaké tendence ho vychovávat, ale přece jen jsou ivotní situace nebo názory na ně, kdy u nemám v sobě tolik elánu či naivity jako on. Má přece jen blí věkem k mé dceři a někdy, jsou jejich názory podobné. Ale větinou to tak není a jeho názory jsou spíe blií mým.
Někdy mne a překvapí, jak je na své roky zodpovědný, pracovitý atd. To jsem u svých některých vrstevníků nezaila
Není tady
Samantha40 napsal(a):
Nevím jestli jsem se zbláznila, ale asi před dvěmi měsíci jsem si ve svých 40 letech začala s 24 letým "chlapem".
Velice by mne zajímal názor ostatních ... občas se toti pořád zmítám v pochybnostech.
znám se u asi 3 roky a celou dobu mi dával najevo, e má o mne zájem. Kategoricky jsem ho, kvůli věkovému rozdílu, odmítala. I kdy jinak jsme byli dobří přátelé. Jsem rozvedené, dlouho bez partnera a na jedné akci jsem nakonec "podlehla". Bylo to fajn, tak jsme se nějak domluvili, e v tom budeme pokračovat. Brala jsem to jen jako zpestření mého dlouholetého celibátu. Hned na začátku jsem mu řekla, e od naeho "vztahu" neočekávám ádnou budoucnost. Dceru mám dospělou a dalí děti nechci. On samozřejmě ano.
Jene přítel se zamiloval, občas se zmíní, e by si se mnou dalí ivot dokázal představit ... Vdy to nějak zahraji do outu a nechci se o budoucnosti bavit.
Musím přiznat, e se ádný mu v mém ivotě ke mně nechoval tak pěkně a pozorně, jako nynějí přítel, s ádným muem jsem neměla tolik společných zájmů atd. Máme velké plány, chceme hodně cestovat. Rozumově je díky tomu, e u v ivotě proil dost těkých chvil, někde jinde ne jeho vrstevníci. Přesto se velký věkový rozdíl občas projeví a já si připadám spíe jako matka, ne partnerka. Je mi sním hodně fajn, ale nohama jsem pořád na zemi.
Naí společní známí se sice moc neprojevují, ale je mi jasné, e si myslí, e jsem se úplně zbláznila.
Dcera je v pohodě (má 18 let), přítelovi říká "strejdo"
A já se v tom pěkně plácám .... mám brát od ivota co mi dává a nic neřeit a spíe si jen uívat krásné chvilky nebo být ta "rozumná a seriozní" (za kterou mne mimochodem vdy mé okolí povaovalo) a nezahrávat si? A je to vůbec k němu fér?
Budu moc ráda za kadý vá názor.
Za sebe říkám ne .
Není tady
Samantho, nejsi v lehké situaci. Ale pokud neplánujete dítě, já bych do toho vztahu la. Moje mami ije s chlapem o generaci mladím, je mezi nimi větí věkový rozdíl, ne mezi vámi.
Napíu Ti SZ.
Upravil(a) Tercila (30. 1. 2010 21:54)
Není tady
Jestli ti to, Samantho, po vech stránkách vyhovuje,tak si to uívej a vykali se na ostatní. Důleitá by pro mě byla rodina,jejich názory,ale jestli tam je to OK,tak bych to dál neřeila. Vdycky si řeknu: iví mě? Neiví ! Tak a mi skočí na cara.........
Není tady
Nedá mě to abych ti nenapsala - mje matka má manela o 14 roků mladího. Navázali vztah, kdy jim bylo 40 a 26 roků. Máti se rozvedla a začali ít spolu, vechno v poho, jene . . . jak roky ubíhaly, rozdíl byl sakra vidět - dnes babička 75 roků a manel 61 roků, ona opravdu babička, on jetě skoro junák. Tím tě nechci nijak odrazovat, to opravdu ne ani ti to vymlouvat, jen tak jsem ti to napsala.
Není tady
Nojo, Barbro, ale to popisuje (asi) spí fyzický vzhled (co u tedy v 75 letech snad nehraje a takovou roli, e) . A co porozumění atd., to je u nich v pohodě?
Není tady
Pokud se umí bez problémů povznést nad některými pohledy okolí, tak ti nic nebrání si vztah uít se vím vudy :-)
Drím palce :-)
Není tady
Je to krásné (mít partnera o 16 let mladího)
je to krásné (mít partnera, s kterým si rozumí jako jetě s nikým)
je to krásné (mít někoho, kdo se o tebe tak pěkně stará).
Řekla jsi mu svůj současný názor na věc a to je fér. Je teď na něm, aby zhodnotil, jestli chce v tomto druhu vztahu (bez perspektivy dětí) pokračovat.
Osobně to vidím tak, e je to naprosto v pořádku (stejně jako kdy 40cátník ije s 24letou enou). A třeba za rok změní názor nebo jen tak z radosti otěhotní.
A pokud ne a stále nebude chtít dítě a on na tom bude trvat tak moc, e bude muset odejít, tak odejde.
Pěkně se rozloučíte a budete tastni za ten krásně strávený čas spolu.
Nebál bych se, e byste jeden nebo druhý nepřeili potenciální rozchod.
Take hodně těstí a hlavně si uívejte toho času, kdy jste spolu teď. Víc bych moc neřeil.
Není tady
No je asi tak, e uívej si a víc neře a neplánuj. Vzdálená přítelkyně se také tak zamilovala ve 40ti, po rozvodu se dvěma dětma v pubertě, a junák tehdy 26 si ji vzal a mají dítko. Kamarádka rozkvetla. O tom ádná. Junák také rozkvetl, akorát e v jeho 32, ho u 46letá nebrala...u tebe to bude, vím, e drsně řečeno, ale 48 letá...
Je třeba to brát opravdu s nadhledem a racionalitou a uít si tady a teď. Víc neře.
Upravil(a) BaraBara (31. 1. 2010 0:12)
Není tady
taky přispěju svou zkueností. Bývalý spoluák 28 let si vzal o 10 let starí enu. Ze začátku pohádka, láska a za hrob. Dnes jsou spolu 5-6 let(?), mají dítě on kouká po mladích a ona na něj chorobně árlí. On se chce bavit a ona chce, aby byl doma. Vypadá to, e to půjde do kytek. Ale to je případ od případu. Já osobně bych z toho ale měla strach....
Není tady
Není důleitý ani věk, ani vzhled, chovej se podle toho, co ti říká instinkt. Jestli je k tobě hodný, pozorný, milý. bě do toh! Snad jen, kdyby chtěl to dítě, tak fofrem...ale zas, kdyby utekl, aby jsi to dítě chtěla i ty sama. Na lidi nedávej, jestli si myslí, e jsi se zbláznila, to je jeich věc, ne tvoje !!! Já říkám - JO , ije jen jednou !
Není tady
Čei jsou v tomhle straně konzervativní... Vykali se na okolí a poslouchej svoje srdíčko
Není tady
Ja bych do toho sla, na okoli se vykasli (i kdyz vim, ze se to snadno rika).
Mam nyni partnera, ktery je naopak o dost starsi. Kdyz jsme spolu zacali chodit, pratele a znami nas nebrali moc vazne, myslim, ze i on k tomu pristupoval podobne jako Ty (nejspis si myslel, ze si spolu uzijeme nejake hezke chvile, nez mu utecu ). Neutekla jsem, jsme spolu uz nejaky patek a planujeme svatbu a spolecnou budoucnost. Nas vztah je stale skvely a nemenila bych.
Otazku deti bych videla do budoucna malinko jako problem - vetsina lidi chce vlastni deti a je to pro ne na prednim miste zebricku zivotnich hodnot. Muj partner ma jiz dve dospivajici deti a chceme si spolecne poridit jeste jedno, jestli to pujde. Ja jsem ale smirena i s alternativou, ze to nepujde a nijak se z toho nehroutim. Tvuj pritel ted zrejme na tyto veci vubec nepomysli, ale z vlastni zkusenosti vim, ze i muzi maji "biologicke hodiny" (mentalni, nikoli fyzicke). Coz pak muze skoncit pro Tebe bolestnym rozchodem. Ale myslim, ze je zbytecne se dopredu trapit tim co by mohlo byt za 10 let.
Jinak musim rict, ze takovym vztahum, kde je zena o dost starsi, hrozne fandim. Jsem totiz znechucena z nekterych muzu, ktere jsem poznala, a kteri maji trebas nemalo pres 40 (a nevypadaji nic moc), ale zastavaji nazor, ze zeny po tricitce jsou pro ne "stare".
Není tady
ahojky, jednoznačně si to uívej, také jsem měla mladí partnery, a hned několik, jeden byl o 11 let, bylo to fajn, ikdy u to skončilo, ale krásné vzpomínky zůstali :-)
A ten kdo se na tebe dívá jako e si se zbláznila, pouze závidí, jsi hold kočka, no, kdy se líbí mladím, tak ber co ti ivot nabízí a ostatní se nekoukej, hlavní je aby bylo fajn tobě a jemu, hodně těstí.....
Není tady
mona1 napsal(a):
ahojky, jednoznačně si to uívej, také jsem měla mladí partnery, a hned několik, jeden byl o 11 let, bylo to fajn, ikdy u to skončilo, ale krásné vzpomínky zůstali :-)
A ten kdo se na tebe dívá jako e si se zbláznila, pouze závidí, jsi hold kočka, no, kdy se líbí mladím, tak ber co ti ivot nabízí a ostatní se nekoukej, hlavní je aby bylo fajn tobě a jemu, hodně těstí.....
tohle je teda blbost na entou. to, e si někdo myslí, e se zbláznila, neznamená, e závidí. moná by bylo fajn přijmout fakt, e někdo na tyhle věkový rozdíly není prostě stavěnej a to, e si myslí, e ji přeskočilo vůbec neznamená, e něco závidí. prostě to jen nechápe, protoe sám by do toho neel. to ve. a u vůbec to není známkou toho, e musí být kočka
jinak za sebe říkám, e pokud to jim dvěma vyhovuje, tak a do toho jdou a nedívají se co ostatní.
Není tady
Pavla: a u vůbec to není známkou toho, e musí být kočka
No jo, Pavli, ale on mladík by asi neel do vztahu se strhanou zanedbanou enskou, přece jen, e jo....
Taky mám obdivovatele o tolik let mladí jako Samantha, pak o 9, o 6... a ádný z nich mi neřekl: ty vypadá tak straně, ale je mi tě líto, tak proto bych s tebou rád byl .
Má ale pravdu v tom, e spousta lidí na tyto vztahy tady není připravená.
Upravil(a) Tercila (31. 1. 2010 12:02)
Není tady