18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pikola napsal(a):
elena007 napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
No,to si vaz! To je uz "neobvykle dlouho"... (Bez rejpani)Dva roky dlouho? Minimalne tolik snad trva takove to prvotni extaticke nadseni ne? Pak uz to, aby to cloveka nepolozilo, trosinku polevi.
Jo, poleví to, ale zatím si uívám, dokud to jde Netvrdím, e to tak bude 50 let. A to jsem miluju tě slyela snad jen jednou a "omylem". Láska se dá vyjadřovat i jinak.
K poslední větě - s tím já přesně souhlasím. Jak,myslím Vanilka, psala - je víc jazyků lásky...
Pro mě -taková sms - "jeď prosím tě opatrně, kloue to..." mě pohladí víc nebo kdy mi dá tu "větí" polovinu třeba pomeranče...
Není tady
majkafa napsal(a):
Wiki, Blossom, mě teda dost okovalo, e Bloss tak vyjela. Ani jsem nepochopila, proč.
Wiki jsi moudrá ena. Moc ráda čtu tvé psaní. Protoe si myslím, e u opravdu hodně ví. A mě těí, e mě tvé psaní hladí a rozumím mu a cítím to stejně. Děkuji ti, e mi svým psaním předává moudrosti věků, e mi dovolí učit se od tebe.
No to jsi mě ZASE straně překvapila, vdycky se (prosím vem s nadsázkou)
troku bojím, kdy uvidím tvůj nick jakoe co to bude za ránu (ne ani tak pro mě, prostě pro kohokoliv- ..). A jetě jednou jsi mě překvapila - tvou odpovědí pro Bloss - někde dřív..., protoe jsem takovou reakci nečekala... Ve bylo myleno v dobrém a jako pozitivní překvápení - pokud jsem nebyla srozumitelná...
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Mike napsal(a):
majkafa napsal(a):
Wiki, Blossom, mě teda dost okovalo, e Bloss tak vyjela. Ani jsem nepochopila, proč.
Já taky ne.
Moná e Bloss vyjela, páč jí připadalo, e jí někdo nutí do svého názoru a kdy ona ten názor neakceptuje, tak je automaticky zařazena mezi "ty, kteří to jetě nebo u nevědí", co by mi asi taky dost vadilo, připomíná mi to právě ty zmiňované Jehovisty, ti jsou také "ti, kteří u vědí". Já mám ty pocity podobné jako Bloss, nemůu ít trvale sama, jsem párový typ, nedokáu být úplně astná sama, potřebuju k tomu "pomoc" toho druhého (ale zase néé za kadou cenu). Nedokáu "spustit" těstí sama od sebe, potřebuju k tomu impulz z venčí = "pomoc" toho druhého. Ne e bych prvoplánově očekávala, e někdo musí přijít, ale vztah rozhodně neberu jako bonus, ale jako normální součást běného ivota. Tak takhle to vidím já.
Jinak astné manelství či partnerství určitě existovat můe, mí a Munďákovi rodiče jsou toho důkazem a mám i několik kamarádů a kamarádek, kteří je taky mají. A já o to těstí v manelství tak nějak pořád bojuji a zatím to začalo vypadat, e chce i druhá strana, tak uvidíme.
Blossom psala co psala a psala to kvůli sobě, ne k vůli mně bo někomu jinému.., take to není ani potřeba řeit...myslím..
Představ si Ross, e já jsem také párový typ, ráda iju v páru, nechci ít sama. Vlastně kromě dvou let jsem tak ila vdy, moná od svých 17ti (..proboha - tak mladá!! - mi teď dochází..)- co toto i dokazuje.
Musela jsem ale přijít na to, e nemůu nikdy spoléhat na okolnosti,(jsem moc ráda kdy ty "přihrávky" přijdou), protoe ty mě činí závislou. A proto jsem jednoho krásného dne zavrhla čekání a spoléhání na okolnosti a vzala sebe se vím vudy do svých rukou. Moná pud sebezáchovy...
Ty jsi Ross bezvadná - ty miluje ( má ráda) - a to je myslím podstatné
Není tady
Wiki napsal(a):
... vdycky se (prosím vem s nadsázkou)
troku bojím, kdy uvidím tvůj nick jakoe co to bude za ránu (ne ani tak pro mě, prostě pro kohokoliv- ...)
Ja taky. Mne Majka prijde (taky prosim, Majko, bez jakekoliv urazky, pisu jen svuj nevinny nazor na tebe...), jako velmi, velmi naladova... a taky hooodne vztahovacna..., ac tusim o sobe tvrdi opak...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Wiki napsal(a):
... vdycky se (prosím vem s nadsázkou)
troku bojím, kdy uvidím tvůj nick jakoe co to bude za ránu (ne ani tak pro mě, prostě pro kohokoliv- ...)Ja taky. Mne Majka prijde (taky prosim, Majko, bez jakekoliv urazky, pisu jen svuj nevinny nazor na tebe...), jako velmi, velmi naladova... a taky hooodne vztahovacna..., ac tusim o sobe tvrdi opak...
Jéjda, to jsem nechtěla - rozpoutat bitvu proti Majce - chraň bůh - naopak jsem ji chválila..!!
Kdysi...kdesi...cosi...snad, ano, ale mě právě upoutala, e reagovala velmi statečně a řekla bych i pokorně (i na jiných vláknech)...
A up - zpátky pěkně k partnerství
Není tady
Wiki napsal(a):
Pikola napsal(a):
elena007 napsal(a):
Dva roky dlouho? Minimalne tolik snad trva takove to prvotni extaticke nadseni ne? Pak uz to, aby to cloveka nepolozilo, trosinku polevi.
Jo, poleví to, ale zatím si uívám, dokud to jde Netvrdím, e to tak bude 50 let. A to jsem miluju tě slyela snad jen jednou a "omylem". Láska se dá vyjadřovat i jinak.
K poslední větě - s tím já přesně souhlasím. Jak,myslím Vanilka, psala - je víc jazyků lásky...
Pro mě -taková sms - "jeď prosím tě opatrně, kloue to..." mě pohladí víc nebo kdy mi dá tu "větí" polovinu třeba pomeranče...
Neverbalni vyjadrovani lasky podle me predchazi jakoukoli verbalni deklaraci. Aspon ja jsem to vzdy vedela davno predtim, nez mi to nekdo rekl. Taky jsem uz nekde rikala, ze muj muz je romantik dle meho gusta, protoze mi rano chysta kafe, ac ho sam nepije, ale vi, ze me tim potesi. Neni to samozrejme jenom to kafe, jsou toho spousty. A je to pro mne velmi dulezite, protoze tim dava najevo svuj zajem. Kdyby nebyl schopny rict, ze me miluje, nikdy bych to z nej netahala a uspokojila se s neverbalnem. Jen mi prijde, ze lide maji cim dal vetsi problem s tim druhym o svych citech mluvit, ale mozna se mi to jen zda.
Upravil(a) elena007 (22. 2. 2010 16:01)
Není tady
Wiki napsal(a):
...mám tě rád- to vnímám jako klidnějí, vyrovnané, to druhé - jako takové a exaltované. U některých situací je to pro mě přijatelné, ale těchto situací je opravdu minimum. (přesto to "nedám" - slovy mého puboe)
U mne to nic exaltovaneho neni, je to klidny a setrvaly stav. Obcas si to uvedomim intenzivneji, vetsinou v situacich, kdybych to necekala. Ne vzdy to samozrejme reknu.
Není tady
myslím si, e jedním z návodů na astné manelství/partnerství je i shodný názor obou partnerů na to jak a čím si sdělovat, vzájemné city.
Bavila jsme se se svým muem na základě debaty tady, zd a a jak vnímá rozdíl mezi slovy "mám tě rád" a "miluju tě".
Natěstí to oba cítíme stejně, slova "mám tě rád" pro nás znamenají hodně, ale "miluji tě" víc a necítíme v nich nic exaltovaného.
V čem cítím mezi námi občas tření je právě jazyk lásky - já potřebuju slyet, jaké city ke mně cítí, on mi to dává najevo fyzickými kontakty, dárky a pozorností. Rozumově u to vím a počítám s tím, ale pocity mě někdy doenou. Naučili jsme se u o tom natěstí mluvit
Není tady
Wiki napsal(a):
...Jéjda, to jsem nechtěla - rozpoutat bitvu proti Majce - chraň bůh - naopak jsem ji chválila..!!
Kdysi...kdesi...cosi...snad, ano, ale mě právě upoutala, e reagovala velmi statečně a řekla bych i pokorně (i na jiných vláknech)...
A up - zpátky pěkně k partnerství
Tak promin, ja to musim upresnit, a to uz nebude o Majce, ale o mne a o tobe... Ja jsem byla jenom prekvapena tim, jak jsi v tu chvilu presne vystihla muj pocit z Majky: ha, Majka, to zas bude strelba... Zvlastni pro mne bylo obzvlast to, ze nekdy mi ty sama velmi "souznis" (to casteji) a obcas mam vuci tobe urcite vyhrady (ale nikdy me "nevyprovokovaly" k tomu, abych te nejak komentovala - ne ve smyslu "nezajmu", ale spis tak, ze "ok, tohle od ni (me milovane Wiki, mmch., nekteri mi rikaj podobne, "Viky"...) klidne snesu"), tak jsem jenom citila potrebu napsat, co jsem napsala...
Jo a k "partnerstvi" se klidne vratim.
Mam ted takove obdobi, ze jaksi "hodnotim", jaka byla ma tri manzelstvi (delam to i diky Babi, za coz dekuji...).
Jsem "sama = neprovdana" uz cca 14 let, takze na hodnoceni snad uz mam narok, jako aby bylo adekvatni, rozumne a smerodatne... a musim rict, rsp. dosla jsem k zaveru, ze jsem byla trikrat stastne vdana, celkem cca 16 let... (nektere vztahy trvaly dele, nez by mohl napovidat prumer, kvuli pravnim zalezitostem ohledne "rozvodu" predchoziho manzelstvi...), s ponekud nestastnymi konci.
Dnes, s odstupem casu, vnimam sva manzelstvi jako STASTNA A UZASNA..., (vzeslo z nich 5 "superdcer"), a VIM, ze bych nikdy nic nechtela menit!
Takze: Stastne manzelstvi existovat muze, a kdo po nem touzi, at do nej klidne vstoupi! Protoze podle mne, i dnes, kdy zrovna ja (trikrat rozvedena), muzu rict jen jedine: "Axi napsal(a):
...Ten slib, kdy říkáme, e při sobě stojíme v dobrém i ve zlém chápu jako něco archetypálně hlubokého a absolutního, ne jako pojistné podmínky, kde se malým písmem vyjmenovává co jo a co ne"...
To jsem si, prosim, dovolila "oslehnout" ze sousedniho vlakenka "Zijeme ve lzi"
Není tady
Vanilko to je právě ten koncept 5 jazyků lásky od Chapmana, mě to kdysi dost pomohlo. V podstatě tvrdí, e je pět základních způsobů, jak vyjadřovat lásku (tahám to z hlavy, tak moná opačné pořadí):
1. verbální - jak přímo "miluji tě", tak třeba slovní ujitění typu "tobě to sluí "je mi s tebou dobře" "jsem rád, e jsme dnes spolu".
2. tělesný - dotyky, objetí, samozřejmě i sex
3. sluby - jak tu někdo psal "kadé ráno mi uvaří kafe, take vím, e mě má rád", tak to je přesně ono: drobné i větí věci, které děláme jeden pro druhého.
4. dárky - by třeba drobnosti, nezáleí na ceně, ale na tom, e někdo chále maličkosti, které od druhého dostává, jako vyjádření lásky
5. soustředěná pozornost - čas trávený spolu, společné aktivity, výlety, vyslechnutí jeden druhého.
No a Chapman tvrdí, e větina lidí má jeden, max. 2 dominantní jazyky a je dobrý vědět, jaký jazyk má tvůj partner. Kdy máte kadý jiný, můete si navzájem vyjadřovat lásku jak chcete, ale nebudete si pořádně rozumět, jakoby kadý mluvil na toho druhého cizím jazykem. Musíte se cíleně učit pouívat jazyk toho druhého, abyste oba od druhého cítili lásku. Mě to třeba pomohlo v tom, e já mám (asi nějak od dětství) dárky jako jeden z primárních jazyků. Prostě mě straně dojme, kdy mi mu po cestě z práce utrhne u cesty kytku, bere mě to u srdce, vím, e na mě myslel. Sama kdy chci někomu udělat radost, tak taky první věc je, e mu něco dám...by nějakou blbost.
No a můj mu má sluby (ty já zase nemám vůbec). Fakt se o mě stará, vaří mi čaj, uklízí mi věci, chystá mi dokumenty do práce...ale ty dárky mu prostě ne a nejdou. Kdy jsme se vzali, vůbec jsem tyhle jeho sluby nebrala jako nějaký projev lásky, prostě jsem to brala tak, e je "hodnej". A vadilo mi, e mě nemá asi moc rád, e mu pořád něco nosím (a on chudák nevěděl co s těma krámama dělat) a on mi nikdy ani na valentýna blbou kytku. Kdy mi pořádně docvaklo, e to jeho vaření ranního čaje je zrovna tak stejný vyjádření lásky jako by byla koupě čokolády, jednak se mi ulevilo, a jednak jsem si začala dávat pozor, abych mu oplácela "jeho" jazykem. A fakt to funguje. Úplně vidím, jak se zatetelí, kdy přijde z práce a já mu udělám kakao a přinesu mu deku (asi jako mě jihne zrak, kdy mi někdy přinese tu kytku, taky u se naučil ) Tak se omlouvám e jsem se rozkecala, ale přilo mi to k tématu
Není tady
Ronja napsal(a):
...
Promin mi muj nedostatek casu.... az ho budu mit , napisu...
Upravil(a) ViktorkaLove (23. 2. 2010 18:25)
Není tady
Mne 5 jazykov lásky pomohlo uvedomi si, e moja mama, odjakiva bezdotyková, má jazyk "sluieb" a sčasti darčekov. Dovtedy ma tvalo, e ma vykrmuje a stará sa o mňa aj v dospelosti ako o hendikepovanú(ale aj o brata, to ma trochu ukžudňovalo, aj keď uňho pribrzdila, keď sa oenil, a trochu to rozírila na vagrinú a neter...), ale u som pochopila, e to jej je jazyk lásky, ktorý ja som proste buď nevnímala alebo zle interpretovala.
Upravil(a) Selima (23. 2. 2010 8:51)
Není tady
Přesně tak Seli - tohle je moje babička a trochu moje máma. Máma říká e babička jí nikdy nedala pusu, ani jako dítěti...mámu jsem naučila dret mě za ruku kdy spolu jdeme po venku a jako dospělá, nebo se jen tak obejmout...obě mají sluby, a do roztrhání těla.
Není tady
pencila napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vůbec netuí, jak to Sel myslela.
ViktorkaLove napsal(a):
pencila napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vůbec netuí, jak to Sel myslela.
Není tady
Ronja napsal(a):
Vanilko to je právě ten koncept 5 jazyků lásky od Chapmana, mě to kdysi dost pomohlo. V podstatě tvrdí, e je pět základních způsobů, jak vyjadřovat lásku (tahám to z hlavy, tak moná opačné pořadí):
1. verbální - jak přímo "miluji tě", tak třeba slovní ujitění typu "tobě to sluí "je mi s tebou dobře" "jsem rád, e jsme dnes spolu".
3. sluby - jak tu někdo psal "kadé ráno mi uvaří kafe, take vím, e mě má rád", tak to je přesně ono: drobné i větí věci, které děláme jeden pro druhého.
4. dárky - by třeba drobnosti, nezáleí na ceně, ale na tom, e někdo chále maličkosti, které od druhého dostává, jako vyjádření lásky
5. soustředěná pozornost - čas trávený spolu, společné aktivity, výlety, vyslechnutí jeden druhého.
No a Chapman tvrdí, e větina lidí má jeden, max. 2 dominantní jazyky a je dobrý vědět, jaký jazyk má tvůj partner. Kdy máte kadý jiný, můete si navzájem vyjadřovat lásku jak chcete, ale nebudete si pořádně rozumět, jakoby kadý mluvil na toho druhého cizím jazykem. Musíte se cíleně učit pouívat jazyk toho druhého, abyste oba od druhého cítili lásku. Mě to třeba pomohlo v tom, e já mám (asi nějak od dětství) dárky jako jeden z primárních jazyků. Prostě mě straně dojme, kdy mi mu po cestě z práce utrhne u cesty kytku, bere mě to u srdce, vím, e na mě myslel. Sama kdy chci někomu udělat radost, tak taky první věc je, e mu něco dám...by nějakou blbost.
No a můj mu má sluby (ty já zase nemám vůbec). Fakt se o mě stará, vaří mi čaj, uklízí mi věci, chystá mi dokumenty do práce...ale ty dárky mu prostě ne a nejdou. Kdy jsme se vzali, vůbec jsem tyhle jeho sluby nebrala jako nějaký projev lásky, prostě jsem to brala tak, e je "hodnej". A vadilo mi, e mě nemá asi moc rád, e mu pořád něco nosím (a on chudák nevěděl co s těma krámama dělat) a on mi nikdy ani na valentýna blbou kytku. Kdy mi pořádně docvaklo, e to jeho vaření ranního čaje je zrovna tak stejný vyjádření lásky jako by byla koupě čokolády, jednak se mi ulevilo, a jednak jsem si začala dávat pozor, abych mu oplácela "jeho" jazykem. A fakt to funguje. Úplně vidím, jak se zatetelí, kdy přijde z práce a já mu udělám kakao a přinesu mu deku (asi jako mě jihne zrak, kdy mi někdy přinese tu kytku, taky u se naučil ) Tak se omlouvám e jsem se rozkecala, ale přilo mi to k tématu
Ronjo, děkuji za tenhle příspěvek.
Je to dokonalé verbální shrnutí toho, co vnitřně cítím, ale asi bych to takto krásně popsat neuměla.
Take se neomlouvej, e ses rozkecala, a prosím, rozkecávej se častěji...
Tvé příspěvky nejen e hřejí na dui, ale jsou (podle mě) i neuvěřitelně moudré a pro mě velmi inspirující. Dík.
Wiki napsal(a):
majkafa napsal(a):
Wiki jsi moudrá ena. Moc ráda čtu tvé psaní. Protoe si myslím, e u opravdu hodně ví. A mě těí, e mě tvé psaní hladí a rozumím mu a cítím to stejně. Děkuji ti, e mi svým psaním předává moudrosti věků, e mi dovolí učit se od tebe.No to jsi mě ZASE straně překvapila, vdycky se (prosím vem s nadsázkou)
troku bojím, kdy uvidím tvůj nick jakoe co to bude za ránu (ne ani tak pro mě, prostě pro kohokoliv- ..). A jetě jednou jsi mě překvapila - tvou odpovědí pro Bloss - někde dřív..., protoe jsem takovou reakci nečekala... Ve bylo myleno v dobrém a jako pozitivní překvápení - pokud jsem nebyla srozumitelná...
Wiki, ty jsi spí srozumitelná a moc Taky tě moc ráda čtu.
A Blos nevyjela na tebe Tys to spí jen "odnesla"
Není tady
Ronja napsal(a):
Tohle je super návod, jak rozklíčovat některá manelská nedorozumění.
Jene bohuel jsou lidé, kteří i kdy si tu kníku přečtou zepředu dozadu a jetě dvakrát dokola, tak to stejně nepříjmou, protoe oni to chtějí TAKHLE a NE JINAK
Není tady
Ronjo, díky tvému příspěvku rozumím teď víc i mému synovi:
Je mu 19, je takový málomluvný pohodář...kdy ho nedávno přijali na jeho vysněnou kolu, chtěla jsem ho v radosti obejmout,on tak trochu títivě uhnul...mrzelo mě to, ale teď to líp chápu (jeho jazyk lásky směrem ke mě je u od puberty nekontaktní, ačkoli býval velmi mazlivé dítě).
Tak přizpůsobuju já svůj jazyk lásky směrem k němu - nejlépe tím, e mu uvařím dobrou večeři. Na to on řekne to své: "To byla nekutečná bata. Dík." A já vím, e tohle je zas jeho vyjádření lásky, i kdy vypadá značně materialisticky .Po přečtení tvého příspěvku si tohle jasně uvědomuji (dosud jsem to tak nějak intuitivně neurčitě cítila).
Pardon za , ale princip 5 jazyků lásky je tedy vlastně univerzální, nejen pro lásku partnerskou...
3. sluby - jak tu někdo psal "kadé ráno mi uvaří kafe,
Taky děkuji Ronje, za významné shrnutí a připomenutí.
Zrovna nedávno jsem na toto téma řeila konflikt s dcerou. Musela jsem jí v klidu vysvětlit, e jsem prostě takhle nastavená... e tím, e jí vykrmuji od rána do večera , kdy přijede na návtěvu, tak jí v podstatě říkám, e jí miluji.
Byl to docela zajímavý střet. Usmívám se, kdy si na to vzpomenu.
Jsem typ člověka , který by vechny problémy řeil horkou polívkou a voňavou postelí.
Není tady
Jejda holky díky, ale to já ne, to pan Chapman. e je to dobrý? Váně jednoduchý princip a přitom to hrozně pomůe. Ono je to trochu sloitějí, Chapman ty jazyky jetě rozděluje na "dialekty" a napsal o tom straně moc kníek v takovém tom velkolepém americkém stylu, ale mě, abych se přiznala, tenhle základní princip naprosto stačí: chápat, e láska se projevuje různě, a snait se ji vyjadřovat i přijímat v jazyce toho druhého.
Bloss já vím e u má děti velký, ale je třeba jetě kníka "5 jazyků lásky a děti", ze které jsem si odnesla největí poznatek, e jazyky se, jak děti rostou, mění a e je potřeba nezapadnout do nějakých kolejí typu "vím přesně co je jeho jazyk", protoe se ti můe stát, e ne se naděje, dítě u se nechce mazlit, ale chce teplý večeře
Johanko tys to krásně objevila empiricky s tou dcerou, tak doufám, e to pochopila Mě moc potěilo, kdy jsem se o tom jednou bavila s kamarádkou u kafe. Mají dvě malý děti, ona je takový ten spí pragmatický, racionální typ a doma to s těma prckama a velkým vytíením manela nebylo úplně ono. Tak jsem nadnesla 5 jazyků lásky a ona si tenkrát uvědomila, e její manel je výrazně dotykovej, zatímco ona vůbec. A rozhodla se na něho mluvit "jeho jazykem". Kdy jsme se potkaly za měsíc, tak hlásila, e si dala racionální úkol manelovi několikrát denně vyjádřit lásku dotekem, objetím, pohlazením...za dva týdny za ní přiel celej naměkko, jaké e to teď mají v manelství krásné období, e si připadá jakoby byli znova svobodní a straně zamilovaní...ona se tomu trochu usmívala kdy mi to říkala, připadalo jí to a veselý, jaká "maličkost" a jak ho to vzalo
Já neříkám e je to samospasitelný, ale jak říká Pan, hodně konfliktů v manelství by se řeilo líp, kdyby lidi chápali jazyk toho druhého. Vezmi si enu, která má sluby...celej den lítá kolem dětí, večer přijde manel utahanej z práce, dá jí pusu a obejme ji (má doteky) a přinese jí třeba kytku (má i dárky), pak se svalí na gauč a odpočívá: ona je nervní, e místo aby jí pomoc, tak se válí, on je frustrovanej, e dělá co můe (objímá, nosí kytky) a ona pořád prudí...
Není tady
Ronja napsal(a):
Johanko tys to krásně objevila empiricky s tou dcerou, tak doufám, e to pochopila
Určitě, hned jsem si na to jednoduché pravidlo o rozdílech ve vyjádřování citů vzpomněla.
Kdy mě docela drsně obvinila způsobem:
"Jsi jako tvoje matka, celý den jen otravuje s otázkou, jestli nemám na něco chu".
1. Mohla jsem se urazit a nemluvit s ní.
2. Mohla jsem zahořknout a přítě se na to ...... ( nenakupovat , nestát u plotny, nepíct, nevnucovat se s nabídkou ).
3. Mohla jsem se dál začít pěkně hádat a pouít jiná demagogická obvinění směrem k ní.
Tak jsem la pryč, do jiné místnosti. Docela to bolelo. Chvíli jsem to rozdýchávala. Zajímavé zjitění bylo, kdy jsem přila na to, e bod 2. pro mě vůbec nepřichází v úvahu! ( na rozdíl od ostatních) A tak jsem si poloila otázku proč....
Pak u to byl jen krok k tomu, e jsem to zasuté pravidlo, které jsem moná někde kdysi četla( jsem si jistá, e velmi zábavně i u Lindy Goodmanové, astroloky v její knize Znamení lásky) vytáhla intuitivně do vědomí.
Následně dolo k naprosto klidné výměně názorů, pak jsme se objaly.
Dnes jsi mi to připomněla a bylo to opravdu milé připomenutí, i kdy to na začátku rozhodně nevypadalo...
Upravil(a) Johana50 (23. 2. 2010 12:17)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
To tobě se stát Voktorko nemůe, viď
Jemine, to bylo skoro jako Vokurko..., a mas pravdu, nemuze. Nesmyslama sve synapsie nezatezuju...
Není tady
Ronja napsal(a):
jj Ronjo, přesně tohle jsem měla na mysli. Můj mu mi vyjadřuje lásku fyzickým kontaktem, dárky, chystá pro mne různá romantická překvápka, třeba mi do čerstvě napadaného sněhu vylape srdce, ale snídani do postele mi udělá jen pokud mi je na umření a o masá si musím říct. Pro mě je přirozené verbáplní sdělování pocitů, případně slubičky typu snídaně do vany atd.
Protoe tak mezi námi docházelo k nedorozumnění, vysvětlili jsme si to a snaíme se druhému vyhovět a počítat s tím, e druhý je v tomhle trochu odliný.
Ale nové pro mne bylo zjitění, e těch pět jazyků lásky platí i pro komunikaci s dětmi, díky za rozíření obzorů
Upravil(a) Vanilka69 (23. 2. 2010 19:28)
Není tady
Ronjo, mockrat jsem "tvuj a Chapmanuv" postreh cetla, zaujalo me to. Nikdy jsem o vyjadrovani lasky takovym ci makovym zpusobem nepremyslela... At je to jak chce, zda se mi, ze mam z kazdeho rozku trosku... Je to mozne?
Není tady