29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Selima napsal(a):
Mikeško, a ty to šťastie necítiš, alebo sa to len bojíš nahlas povedať...?
Ani jedno ani druhé: Já sám sobě neumím definovat pojem "šťastné manželství", takže nemohu posoudit, jestli ho mám nebo nemám (to šťastné manželství, samozřejmě
) Takže je klidně možné, že šťastné manželství mám, jen o tom nevím
Já myslím, že to ani není potřeba pitvat. Pokud má člověk kladné emoce a je mu příjemně, tak je to asi dostatečný ukazatel. A být šťastný pořád, 24 hodin denně a léta - myslím jako extaticky šťastný, kdy má člověk euforii, - to určitě nejde..
To som ani nemyslela, skôr také tie intenzívne okamihy uvedomenia - podľa mňa to ľudia vypúšťajú z úst vtedy. Druhá vec je, akú to má výpovednú hodnotu MIMO tento okamžik.
Upravil(a) Selima (18. 2. 2010 16:15)
Není tady
Blossom napsal(a):
Co dodat? Že tady vysvětlovat nic dál opravdu nemá cenu....
![]()
Klidně si nechte tu iluzi, že o tom, kde a jak mám já najít své štěstí víte nejlíp vy.
Já si zas nechávám volbu, že o tom jakým způsobem budu hledat své štěstí, si rozhodnu já.![]()
Nemůžu si pomoct, ale začíná mi to připomínat Jehovisty, kteří u nás čas od času zvoní u dveří: Sdělují mi vždy, že pro mě mají dobrou zprávu: Stačí, když se k nim přidám, když přijmu jimi nabízenou cestu, tu přeci jedinou správnou (jak oni upřímně věří), a budu spasena.
Jak jednoduché - stačí se jen rozhodnout a jít cestou, kterou mi předkládají...![]()
Takže jim vždycky slušně poděkuju, popřeju, aby jim věci vycházely podle jejich přesvědčení, které je evidentně posiluje, ale to, jak si zařídím svůj život a to, zda se nechám někým spasit nebo nenechám, o tom si dál budu rozhodovat jenom já....
Takže tímto děkuji i vám, co "už víte"za vaši snahu, přeji vám, ať vám to podle vašich pravidel vychází a jdu si svobodně po svém...
![]()
ano, přesně takhle to je, píšeme o tom samém
Není tady
Blossom napsal(a):
![]()
Klidně si nechte tu iluzi, že o tom, kde a jak mám já najít své štěstí víte nejlíp vy.
Já si zas nechávám volbu, že o tom jakým způsobem budu hledat své štěstí, si rozhodnu já.![]()
Nemůžu si pomoct, ale začíná mi to připomínat Jehovisty, kteří u nás čas od času zvoní u dveří: Sdělují mi vždy, že pro mě mají dobrou zprávu: Stačí, když se k nim přidám, když přijmu jimi nabízenou cestu, tu přeci jedinou správnou (jak oni upřímně věří), a budu spasena.
Jak jednoduché - stačí se jen rozhodnout a jít cestou, kterou mi předkládají...![]()
Takže jim vždycky slušně poděkuju, popřeju, aby jim věci vycházely podle jejich přesvědčení, které je evidentně posiluje, ale to, jak si zařídím svůj život a to, zda se nechám někým spasit nebo nenechám, o tom si dál budu rozhodovat jenom já....
Takže tímto děkuji i vám, co "už víte"za vaši snahu, přeji vám, ať vám to podle vašich pravidel vychází a jdu si svobodně po svém...
![]()
Ale Bloss, vždyť ti tvoje myšlenky nikdo nebere...nebo ano? Proč by to kdo dělal??
Vždyť každý máme svůj příběh, tak proč se zlobit na jiné, že mají ten "svůj"?
Já naprosto souhlasím s tím, co píšeš, že si každý rozhodne o svém štěstí sám (pokud to tak bylo myšleno..)
Vidíš Bloss, a já měla dokonce zato, že je "moje" teorie (jako ta teorie se kterou se ztotožňuji a o které píšu) součástí výuky základů psychologie - jenže - jak už jsem psala jinde, už si nic nepamatuju, tím méně to, kde byla obsažena tato informace, myslím tím, kde jsem se s ní prvně setkala...
Dodatek - já zde zaznamenala jen zdvořilou a regulerní výměnu názorů - diskuzi. Ty vnímáš skutečně nátlak s přirovnáním k SJ?
Upravil(a) Wiki (19. 2. 2010 11:04)
Není tady
pomněnka napsal(a):
Kruciš Bloss a Wiki vy jste narazily na něco společného, jen to nedokážu pojmenovat a zachytit. Každá máte pravdu jen jdete každá od jiné strany.
Když budu vyrovnaná a spokojená sama se sebou, tak přeci mi nebude jedno jestli chodí spát partner k sousedce (nadsázka). A zase na druhou stranu to, že budu mít milujícího partnera, tak mi to nezaručí štěstí, když mám mindrák třeba z nadváhy.
A taky každý človíček tu má naloženo ve svém životě jen ten svůj náklad a kam ho má donést ví jen on sám. A co člověk to jiný náklad.
No určitě, protože jen každý sám rozhodne (chce-li), jak s informací zvenku(okolnosti) naloží. A to s každou. Když se rozhodnu pro spokojenost - budu ji mít a to ať se děje, co se děje..
A můžu být štastná i snadváhou ne? (budu-li tedy chtít - já osobně bych raději zhubla )
Není tady
konstance napsal(a):
muzu se vas co mate stastne manzelstvi/partnerstvi, jestli jste vyrustali ve stastne rodine, a proto je to pro vas takhle prirozene ze vam to jde..
nebo naopak jste to doma nemeli lehky, a prave proto si vazite toho, ze mate nekoho komu zalezi na vas a na tom ten vztah budovat a udrzovat?
nebo to v tom vubec neni..?
No u nás manžel nebyl z harmonické rodiny,hlavně tím trpěly oni coby děti,nešlo tak ani o nesoulad rodičů spíš o něco jiného,ale rodiče byli spolu celý život. Já jsem z rozvedené rodiny a pak velmi bzy polosirotek. S manželem jsme 14 let (známe se 15). Ale u mně je to druhé manželství,u manžela první.
Upravil(a) REŇAS (19. 2. 2010 12:10)
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
![]()
Ale Bloss, vždyť ti tvoje myšlenky nikdo nebere...nebo ano?
Proč by to kdo dělal??
Já naprosto souhlasím s tím, co píšeš, že si každý rozhodne o svém štěstí sám (pokud to tak bylo myšleno..)
Vidíš Bloss, a já měla dokonce zato, že je "moje" teorie (jako ta teorie se kterou se ztotožňuji a o které píšu) součástí výuky základů psychologie - jenže - jak už jsem psala jinde, už si nic nepamatuju, tím méně to, kde byla obsažena tato informace, myslím tím, kde jsem se s ní prvně setkala...
Dodatek - já zde zaznamenala jen zdvořilou a regulerní výměnu názorů - diskuzi. Ty vnímáš skutečně nátlak s přirovnáním k SJ?
Na upřímnou otázku upřímnou odpověď: Ano, už mi to hodně zavánělo nátlakem (podobným třeba od SJ).
Ale neboj, já bych se stejně nedala...
Ne, že by mě moje myšlenky někdo bral, ale (asi v dobré víře - tedy u tebe) se snažil mermomocí jako jedinou univerzální správnou cestu podsunout a implantovat ty myšlenky své...
Ani trochu se nezlobím, že mají lidé různí lidé různé příběhy - nakonec vždyť o tom tady právě já celou dobu mluvím!
Vadí mi jen, když mi někdo říká, že on ví líp, jakou cestou mám já jít, a když mu odpovím, že toto si rozhodnu já sama, že mám cestu svou, tak je mi odpovězeno, že správně je stejně pouze jenom ta jejich cesta, jen, že já o tom prostě ještě nevím...
Toto mi už přijde velmi, velmi troufalé.
Vím Wiki, že na řadu věcí máme názory velmi blízké, cítím to. Ale prosím, už mi tu tvou cestu ke štěstí znovu nenuť, já mám svou. Nic víc, nic míň.
Upravil(a) Blossom (19. 2. 2010 12:04)
Vanilka69 napsal(a):
jo, vidíš to moc černě.
Třeba pro mne platí:
mám vztah, který oba chceme uchovat i po dvacetii letech ne proto, že by ten vztah byl bez poskvrny, ale prostě proto, že se milujeme (i s chybami) a chceme spolu být.
S tímhle bych i souhlasila. Nevím zda tu někdo psal to slovo odpouštění..to je dle mého velmi důležité. Podívat se dál než přes třeba momentálně zraněné ego. Vztah a soužití dvou různých lidí není jednoduchý. Musí se chtít natom pracovat. A neřekla bych,že je to vždy vyvážené. Ale určitě je důležité,aby chtěli OBA! Takže u nás je to tak,že chceme spolu být,jako manželé,partneři,milenci,protože prostě jednoduše se máme rádi a stále nás to spolu "baví." Možná se někdo bude divit tomu slovu baví,ale já mám názor,že nuda a nezájem o toho druhého,o cokoliv ve vztahu je hrozný zabiják. A né vždy je vše růžové,někdy má člověk pochyby,obzvlášť v nějakévypjaté situaci, člověk(právě proto,že je to člověk) někdy udělá kiks,kdy nevědomky zraní toho druhého(nemyslím teď nevěru-zatím jsme nemuseli řešit) a pak je velmi důležité,aby obě strany to chtěli řešit a ani tak nezáleží natom,kdo začne dřív.. Takže to je pak o komunikaci a o chtění,když by ten druhý nechtěl,tak to potom je asi konečná,přes to vlak nejede. Takže asi tak máme se rádi,ideál nehledáme a problémy po vychladnutí hlav(a že je máme dosti horké,oba)CHCEME ŘEŠIT NE OD TOHO UTÍKAT(jak říká můj manžel rozvést se umí každý). Takže takhle to zatím funguje u nás,14 let,co bude dál nikdo neví ani my.
(Podotýkám,že můj první manžel NECHTĚL se domluvit ani nic řešit ,pak,už i ta láska nebyla tak pevná ,žili jsme vedle sebe né spolu a natom to krachlo,poslední tečka byl fyzický útok).
Blossom napsal(a):
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
![]()
Ale Bloss, vždyť ti tvoje myšlenky nikdo nebere...nebo ano?
Proč by to kdo dělal??
Dodatek - já zde zaznamenala jen zdvořilou a regulerní výměnu názorů - diskuzi. Ty vnímáš skutečně nátlak s přirovnáním k SJ?Na upřímnou otázku upřímnou odpověď: Ano, už mi to hodně zavánělo nátlakem (podobným třeba od SJ).
Ale neboj, já bych se stejně nedala...![]()
![]()
Ne, že by mě moje myšlenky někdo bral, ale (asi v dobré víře - tedy u tebe) se snažil mermomocí jako jedinou univerzální správnou cestu podsunout a implantovat ty myšlenky své...
Ani trochu se nezlobím, že mají lidé různí lidé různé příběhy - nakonec vždyť o tom tady právě já celou dobu mluvím!
Vadí mi jen, když mi někdo říká, že on ví líp, jakou cestou mám já jít, a když mu odpovím, že toto si rozhodnu já sama, že mám cestu svou, tak je mi odpovězeno, že správně je stejně pouze jenom ta jejich cesta, jen, že já o tom prostě ještě nevím...
Vím Wiki, že na řadu věcí máme názory velmi blízké, cítím to. Ale prosím, už mi tu tvou cestu ke štěstí znovu nenuť, já mám svou. Nic víc, nic míň.![]()
![]()
Proboha svatýho - Blossom, CO KOMU KDE nutím??? Proč sis to tak vzala? ....až tak..jako moc..?Nepraktikuju donucovací metody, vyjma dětí a psů..
jsou kontraproduktivní.
Je to zase ta zakletá projekce..
Není tady
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
Wiki napsal(a):
Ale Bloss, vždyť ti tvoje myšlenky nikdo nebere...nebo ano?Proč by to kdo dělal??
Dodatek - já zde zaznamenala jen zdvořilou a regulerní výměnu názorů - diskuzi. Ty vnímáš skutečně nátlak s přirovnáním k SJ?Na upřímnou otázku upřímnou odpověď: Ano, už mi to hodně zavánělo nátlakem (podobným třeba od SJ).
![]()
Vím Wiki, že na řadu věcí máme názory velmi blízké, cítím to. Ale prosím, už mi tu tvou cestu ke štěstí znovu nenuť, já mám svou. Nic víc, nic míň.![]()
![]()
Proboha svatýho - Blossom, CO KOMU KDE nutím??? Proč sis to tak vzala? ....až tak..jako
moc..?Nepraktikuju donucovací metody, vyjma dětí a psů..
jsou kontraproduktivní.
Je to zase ta zakletá projekce..
Probůh, tady už chybí jen to na Duchovním oblíbené: A co ti to zrcadlí??
Oni i ti Jehovisti vlastně "nic nenutí":Jen neustále dokolečka nabízejí a nabízejí (promiň, ale podobně trochu jako ty) a tvrdí že je správná jen ta jejich cesta, žádná jiná (jako ty), univerzálně platná pro všechny (jako ty) a taky tvrdí, že stačí se přeci jen ROZHODNOUT (jako ty), že je to přeci tak snadné a osvobozující (jako ty), mají dobrou vůli mi pomoct (jako ty), protože tomu svému učení skutečně upřímně věří (jako ty) a jim to všechno podle té teorie v jejich životě funguje (jako tobě) a jediný rozdíl mezi mnou a jimi je ten, že jen já ještě nevím, to co už vědí oni (jako ty) , a že mi tak přinášejí vlastně dobrou zprávu (jako ty).
Pro připomenutí cituji tvůj příspěvek 108:
"Já si Bloss troufale myslím, že tak, jak jsem to popsala to mají všichni, jen někteří to ještě neví. Spouštěč je v nás a rozhodnutí o "spuštění" také.. Když to zjistíme, docela se člověku uleví, že není na ničem a nikom závislý.. Není to dobrá zpráva? Nicht wahr? "
Ale to bychom se skutečně mohly dohadovat donekonečna. A to nehodlám.
Takže toto je poslední můj příspěvek na toto téma.
Howgh. Ámen. Tím končím, tvá Máňa
V této souvislosti mě napadá paralelní otázka k hlavnímu tématu:
může existovat virtuální i normální šťastné přátelství mezi Blossom a Wiki?
Já myslím, že ano. Naprosto vážně.
Není tady
Nicolas napsal(a):
V této souvislosti mě napadá paralelní otázka k hlavnímu tématu:
může existovat virtuální i normální šťastné přátelství mezi Blossom a Wiki?
Já myslím, že ano. Naprosto vážně.
Ale my se s Wiki rády máme. Tedy-raděj ať raděj mluvím sama za sebe - já Wiki ráda mám.
(Cítila jsem potřebu na to Nicolasovi odpovědět, když už mě on přímo jmenuje. )
Ale už konečně opusťme tohle podtéma Wiki-Bloss a vraťme se k šťastným manželům, partnerům apod!!
Blossom napsal(a):
Wiki napsal(a):
Blossom napsal(a):
Na upřímnou otázku upřímnou odpověď: Ano, už mi to hodně zavánělo nátlakem (podobným třeba od SJ).
![]()
![]()
Proboha svatýho - Blossom, CO KOMU KDE nutím??? Proč sis to tak vzala? ....až tak..jako
moc..?Nepraktikuju donucovací metody, vyjma dětí a psů..
jsou kontraproduktivní.
Je to zase ta zakletá projekce..Probůh, tady už chybí jen to na Duchovním oblíbené: A co ti to zrcadlí??
![]()
![]()
![]()
Oni i ti Jehovisti vlastně "nic nenutí":Jen neustále dokolečka nabízejí a nabízejí (promiň, ale podobně trochu jako ty) a tvrdí že je správná jen ta jejich cesta, žádná jiná (jako ty), univerzálně platná pro všechny (jako ty) a taky tvrdí, že stačí se přeci jen ROZHODNOUT (jako ty), že je to přeci tak snadné a osvobozující (jako ty), mají dobrou vůli mi pomoct (jako ty), protože tomu svému učení skutečně upřímně věří (jako ty) a jim to všechno podle té teorie v jejich životě funguje (jako tobě) a jediný rozdíl mezi mnou a jimi je ten, že jen já ještě nevím, to co už vědí oni (jako ty) , a že mi tak přinášejí vlastně dobrou zprávu (jako ty).
Pro připomenutí cituji tvůj příspěvek 108:
"Já si Bloss troufale myslím, že tak, jak jsem to popsala to mají všichni, jen někteří to ještě neví. Spouštěč je v nás a rozhodnutí o "spuštění" také.. Když to zjistíme, docela se člověku uleví, že není na ničem a nikom závislý.. Není to dobrá zpráva? Nicht wahr? "
Ale to bychom se skutečně mohly dohadovat donekonečna. A to nehodlám.
Takže toto je poslední můj příspěvek na toto téma.
Howgh. Ámen. Tím končím, tvá Máňa![]()
Projekce je jev popsaný myslím p. Jungem - ten jsem nevymyslela já (bohužel.., byla bych slavná )
Bloss, myslím, že jsem nebyla osobní.
Nico - myslím, že výměna (bo obhajoba)dejme tomu názorů, pocitů, zkušeností s přítelstvím nijak nesouvisí..vyměňovat můžeme s kýmkoliv..ne? Takže ano.
Není tady
Wiki, Blossom, mě teda dost šokovalo, že Bloss tak vyjela. Ani jsem nepochopila, proč.
Wiki jsi moudrá žena. Moc ráda čtu tvé psaní. Protože si myslím, že už opravdu hodně víš. A mě těší, že mě tvé psaní hladí a rozumím mu a cítím to stejně. Děkuji ti, že mi svým psaním předáváš moudrosti věků, že mi dovolíš učit se od tebe.
Mikeš: Tobě, Terci, říká Tvůj muž, že Tě miluje?
Občas ano, ale častěji mi říká "jsi nejlepší" a s tímto jeho prohlášením jsem naprosto spokojená
. Větu "miluji tě" nějak nevyžaduji
. A ani neříkám.
Ptala jsem se Tě na to vysvětlení z důvodu, který jsem uvedla v jiném vlákně. Známý totiž říkal, že to "miluji tě" považuje za příliš závazné, tak jsem chtěla vědět, jak to vy, chlapi, vnímáte (průzkum)
.
Já osobně si víc vážím, když mi někdo řekne "mám tě rád". To pro mě znamená víc - je to jakoby vyjádření něčeho hlubšího "na delší dobu" . "miluji tě" mi připadne takové jenom... eroticky prchavé...
Není tady
Půjčila jsem si z jiného vlákna:
Selima napsal(a): No, ono je to o tom, že Miluji tě podľa mňa vyjadruje nejaký stav(aj keď možno nie úplne momentálne rozpoloženie) a nie prísľub "Na večné časy a nikdy inak"
Wiki napsala: Ano, já to vnímám přesně tak
A já taky.
Prohlášení - mám tě rád mi přijde takové vlažné. Něco jako - mám rád párek s hořčicí.
Můj BM mi vlastně nikdy neřekl, že mě miluje. Ale - mám tě rád - to říkal často. A slečně napsal - miluji tě.
V tom je mezi námi rozdíl.
Nu, já si taky nevzpomínám, že bych mu byla někdy řekla - miluji tě, nebo ľúbim ťa. Měla jsem ho jenom ráda.
Majko, já ten výraz "miluji tě" považuji za takový jako... průvodní k začátkům vztahu. Určitě Tě Tvůj BM kdysi taky miloval. Akorát nebyly mobily. Svou novou paní možná momentálně miluje, ale zdaleka ji po letech nemusí mít rád.
Když mě někdo přestane milovat, to snesu. To beru "krátkodobě" . Ale kdyby mě neměl rád, to bych nesla hůř, to bych viděla jako závažnější věc
Stejně je to hezké, jak si pod těmi výrazy každý představujeme něco jiného .
Není tady
Tercila napsal(a):
Majko, já ten výraz "miluji tě" považuji za takový jako... průvodní k začátkům vztahu. Určitě Tě Tvůj BM kdysi taky miloval. Akorát nebyly mobily. Svou novou paní možná momentálně miluje, ale zdaleka ji po letech nemusí mít rád.
Když mě někdo přestane milovat, to snesu. To beru "krátkodobě". Ale kdyby mě neměl rád, to bych nesla hůř, to bych viděla jako závažnější věc
Stejně je to hezké, jak si pod těmi výrazy každý představujeme něco jiného.
Nerozumím. Existence mobilů nemá nic společného s tím, jestli mě někdo miluje nebo ne.
Pro mě je milovat nejvíc.
Mám ráda spoustu lidí. Ale miluji jenom výjimečně. Když mě můj partner přestane milovat, jde vztah do háje. To už není vztah. To je jenom pouhé spolužití lidí, kteří se (možná) mají rádi. A takových je.
Mám ráda různé muže. Ale do postele s nimi fakt nechodím. To už musí být něco víc,než pouhé - mám tě rád. Mám rád párek s hořčicí.
A taky rozlišuju - jsem do tebe zamilovaná a miluji tě. To jsou dvě hodně odlišné kategorie, ale pořád na stupníku jaksí "výš" , než mít rád.
Upravil(a) majkafa (19. 2. 2010 20:12)
majkafa: ....kteří se (možná) mají rádi. A takových je.
Aha, tak to já vnímám opačně. Takových těch chvilkových "miluji tě" je...
Asi dávám slovům "mám tě rád" větší hloubku - doteď mě nenapadlo spojení s párkem a hořčicí
, ty mi totiž "chutnají", ale "nemám je ráda".
Tím mobilem jsem myslela to, že se text naťuká daleko snadněji, než kdyby to měl říct (obzvlášť asi muž) do očí. Aspoň to tak vidím u svých mladých neprovdaných kolegyň.
Ale porovnávání těchto výrazů vlastně není tématem tohoto vlákna .
Upravil(a) Tercila (19. 2. 2010 22:03)
Není tady
Připomíná mi to Jehovisty - tahle manipulace už u dlouho nebyla.
Není tady
Selima napsal(a):
Proste je fakt najjednoduchšie to prijať bez chápania alebo nechápania (hlavne ak sa ťa to osobne netýka).
Krásný.
Není tady
majkafa napsal(a):
Wiki, Blossom, mě teda dost šokovalo, že Bloss tak vyjela. Ani jsem nepochopila, proč.
Já taky ne.
Není tady
Tercila napsal(a):
Já osobně si víc vážím, když mi někdo řekne "mám tě rád". To pro mě znamená víc - je to jakoby vyjádření něčeho hlubšího "na delší dobu"
. "miluji tě" mi připadne takové jenom... eroticky prchavé...
Já to mám stejné. "Mám Tě rád" je pro mě vyšší stupeň, než "Miluji Tě", je to pro mě takové "trvalejší"...
Patří to spíš na vedlejší vlákno, ale když už jsme to tady nakousli...
Není tady
Mikeš napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já taky ne.
Možná že Bloss vyjela, páč jí připadalo, že jí někdo nutí do svého názoru a když ona ten názor neakceptuje, tak je automaticky zařazena mezi "ty, kteří to ještě nebo už nevědí", což by mi asi taky dost vadilo, připomíná mi to právě ty zmiňované Jehovisty, ti jsou také "ti, kteří už vědí". Já mám ty pocity podobné jako Bloss, nemůžu žít trvale sama, jsem párový typ, nedokážu být úplně šťastná sama, potřebuju k tomu "pomoc" toho druhého (ale zase néé za každou cenu). Nedokážu "spustit" štěstí sama od sebe, potřebuju k tomu impulz z venčí = "pomoc" toho druhého. Ne že bych prvoplánově očekávala, že někdo musí přijít, ale vztah rozhodně neberu jako bonus, ale jako normální součást běžného života. Tak takhle to vidím já.
Jinak šťastné manželství či partnerství určitě existovat může, mí a Munďákovi rodiče jsou toho důkazem a mám i několik kamarádů a kamarádek, kteří je taky mají. A já o to štěstí v manželství tak nějak pořád bojuji a zatím to začalo vypadat, že chce i druhá strana, tak uvidíme.
Není tady
Axi napsal(a):
Selima napsal(a):
Proste je fakt najjednoduchšie to prijať bez chápania alebo nechápania (hlavne ak sa ťa to osobne netýka).
Krásný.
Moudrý.
Není tady
Selima: Proste je fakt najjednoduchšie to prijať bez chápania alebo nechápania (hlavne ak sa ťa to osobne netýka).
Axi: Krásný.
Pandorraa: Moudrý.
Ne, že bych byla proti , nejjednodušší to opravdu je
, ale při těchto myšlenkových pochodech - existovala by dnes letadla? Auta? Znali bychom příčinu blesků? Svítili bychom doma elektřinou? Dalo by se vůbec mluvit o pokroku?
Kdybychom se na všecko, co se nás v průběhu života veškerého lidstva netýkalo, prostě vys..li ??
Není tady