18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Myslím si, e pokud nedokáu být spokojená sama se sebou, nebudu spokojená ani v páru či v manelství, třeba i s pozlaceným chlapem (babou)
Tudí bych řekla, e bychom neměly hledat cestu ke tatstnému manelství, ale ke spokojenosti a "astnosti" sebe samé.
Pak...kdy cestou se přidá ( sa to se teda přidá !)partner, stejný - kvalitativně - pak se spokojenost , řekla bych potencuje.
Ale asi by to podle mě neměl být hlavní cíl hledání.
Není tady
Wiki napsal(a):
Myslím si, e pokud nedokáu být spokojená sama se sebou, nebudu spokojená ani v páru či v manelství, třeba i s pozlaceným chlapem (babou)
Souhlasim.
Skutecne stesti lezi uvnitr sebe sama.
Není tady
Ano, souhlasím, e kdo není spokojený nebo spí lépe řečeno srovnaný sám se sebou, nebude spokojen ani v páru či manelství. To platí.
Ale nedá se to obrátit - e kdo je spokojený a srovnaný sám se sebou, je automaticky spokojen v páru či v manelství.
Znám kolem sebe poměrně dost fajn bab - hezkých, chytrých, příjemných, samy se sebou srovnaných a spokojených, ale ve vztazích jim to nevychází.
A k tomu úplnému těstí jim tedy právě hezký vztah chybí. Vlastně jim je samotným často smutno.
Vdy i tady na babinetu o tomto bylo nemálo vláken....
Ale kdy mám na otázku v záhlaví odpovědět přímo a osobně:
astné manelství / partnerství existuje. Můe existovat. Menina lidí - astlivců- ho zaije či zaívá po celý ivot. Větině lidí je dán jen po určitou ivotní etapu - řádově roky.
A jsou i lidi, kteří ho, bohuel, nezaili skoro nikdy. Sama několik takových znám, a nejsou to sami se sebou nespokojení karohlídi, naopak - jinak velmi fan lidi, ale nějak neměli těstí na partnery a astná vztahová údobí zaili tak maximálně po dobu týdnů či měsíců.
Já sama to mám tak, e naprosto astný vztah ( velmi astný - po vech stránkách) jsem zaívala celých 13 let, ne přila osudová výhybka, která vechno hezké pak smetla. Těchto 13 astných let povauji za velký dar, který mi byl dán, a ráda na ty roky vzpomínám. To, e se to těch 13 let povedlo, přisuzuji tomu, e jsme se astnou náhodou nali právě my dva - kteří jsme si neuvěřitelně "sedli", naprosto jsme si vzájemně vyhovovali. A v detailech jsme byli schopni se lehce jeden druhému přizpůsobit, protoe jsme byli tehdy mladí a tvární.
No a nyní, ve středním věku, si ivota dál hezky uívám, i vztahů.
Ale takového pocitu absolutního těstí, jako v tom vztahu manelském, u dosáhnu těko. Protoe pravděpodobnost, e potkám partnera se kterým bychom si vzájemně "sedli" tak jako kdysi s manelem, je celkem malá, mimo jiné i proto, e ve středním věku je valná větina chlapů, co za něco stojí, dávno rozebraných ( a do enáčů tedy já rozhodně jít nehodlám ).
A navíc - ta tolerance a přizpůsobivost se bohuel s věkem ztrácí - čím je člověk starí, tím víc má svých zvyků a zlozvyků, kterých se nehodlá sám vzdát, a které u protějku není ochoten tolerovat. To je pravda, ověřená praxí (nejen mou ).
Take to shrnu: astné manelství (partnerství) je velký dar, já ho 13 let zaila, a za to osudu děkuji.
A teď dál proívám různá partnerství SPOKOJENÁ, aspoň časově omezeně (ne zápory nepřeváí nad klady a já jdu o dům dál).
A i slovo SPOKOJENÁ je podle mě hodně. I kdy to není toté co naprosto a ve vech ohledech absolutně tastná.
Omlouvám se, e je ten příspěvek tak dlouhý, ale já to dvěma větami shrnout neumím.
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
Souhlasim.
Skutecne stesti lezi uvnitr sebe sama.
Já nejsem úplně spokojená sama se sebou, ale v partnerství ano
moná jsem k příteli tolerantnějí ne k sama k sobě
Upravil(a) pencila (15. 2. 2010 23:09)
Není tady
Blossom napsal(a):
Ano, souhlasím, e kdo není spokojený nebo spí lépe řečeno srovnaný sám se sebou, nebude spokojen ani v páru či manelství. To platí.
Ale nedá se to obrátit - e kdo je spokojený a srovnaný sám se sebou, je automaticky spokojen v páru či v manelství.
Znám kolem sebe poměrně dost fajn bab - hezkých, chytrých, příjemných, samy se sebou srovnaných a spokojených, ale ve vztazích jim to nevychází.
A k tomu úplnému těstí jim tedy právě hezký vztah chybí. Vlastně jim je samotným často smutno.
astné manelství / partnerství existuje. Můe existovat. Menina lidí - astlivců- ho zaije či zaívá po celý ivot. Větině lidí je dán jen po určitou ivotní etapu - řádově roky.
A jsou i lidi, kteří ho, bohuel, nezaili skoro nikdy. Sama několik takových znám, a nejsou to sami se sebou nespokojení karohlídi, naopak - jinak velmi fan lidi, ale nějak neměli těstí na partnery a astná vztahová údobí zaili tak maximálně po dobu týdnů či měsíců.
Já sama to mám tak, e naprosto astný vztah ( velmi astný - po vech stránkách) jsem zaívala celých 13 let, ne přila osudová výhybka, která vechno hezké pak smetla. Těchto 13 astných let povauji za velký dar, který mi byl dán, a ráda na ty roky vzpomínám. To, e se to těch 13 let povedlo, přisuzuji tomu, e jsme se astnou náhodou nali právě my dva - kteří jsme si neuvěřitelně "sedli", naprosto jsme si vzájemně vyhovovali. A v detailech jsme byli schopni se lehce jeden druhému přizpůsobit, protoe jsme byli tehdy mladí a tvární.
Ale takového pocitu absolutního těstí, jako v tom vztahu manelském, u dosáhnu těko. Protoe pravděpodobnost, e potkám partnera se kterým bychom si vzájemně "sedli" tak jako kdysi s manelem, je celkem malá, mimo jiné i proto, e ve středním věku je valná větina chlapů, co za něco stojí, dávno rozebraných ( a do enáčů tedy já rozhodně jít nehodlám ).
A navíc - ta tolerance a přizpůsobivost se bohuel s věkem ztrácí - čím je člověk starí, tím víc má svých zvyků a zlozvyků, kterých se nehodlá sám vzdát, a které u protějku není ochoten tolerovat. To je pravda, ověřená praxí (nejen mou ).
Take to shrnu: astné manelství (partnerství) je velký dar, já ho 13 let zaila, a za to osudu děkuji.
A teď dál proívám různá partnerství SPOKOJENÁ, aspoň časově omezeně (ne zápory nepřeváí nad klady a já jdu o dům dál).
A i slovo SPOKOJENÁ je podle mě hodně. I kdy to není toté co naprosto a ve vech ohledech absolutně tastná.
Omlouvám se, e je ten příspěvek tak dlouhý, ale já to dvěma větami shrnout neumím.
A pripustí, e to môe niekto ma aj inak? Napríklad nájs svoj náprotivok a v strednom veku? Aleob by astný sám/sama, prípadne vo vožnejom vzahu, lebo to je presne to, čo potrebuje/hžadá?
Upravil(a) Selima (15. 2. 2010 23:35)
Není tady
Selimo, samozřejmě e připustím e jiní to mohou mít jinak, proč bych neměla?
Jak tě vůbec tahle otázka napadla?
Vimni si jedné věci: Na rozdíl od mnohých přispěvatelů tady na babinetu nepíu své příspěvky jako obecně a pro vechny platné pravdy a jednoduché návody na ivot, ale větinou jako svůj osobní názor a nebo mnou oditou zkuenost.
Take např. ohledně mého posledního příspěvku jen pár připomenutí:
...Znám kolem sebe poměrně dost fajn bab....
...Ale kdy mám na otázku v záhlaví odpovědět přímo a osobně: ....
...Já sama to mám tak, e.....
Take já píu o pohledu ze své strany. A oceňuji, kdy někdo napíe pohled svůj, či svou oditou zkuenost.
To je - aspoň pro mě- tisíckrát cennějí, ne odněkud opsaná teorie.
Nic proti teorii, i tu je lépe znát, ale znáte to:
edá je teorie, zelený je strom ivota.
No, pokiaž ideo teba, tak oK, ale keď napíe "Znám dost bab, které"... tak u podža mňa nazančuje, e ide o pravidlo, a tak m inapadlo, či pripúa, e sú aj nejaké prípady, ktoré nepozná osobne a majú to inak ako tie baby, ktoré pozná... Aj Javena minule napísala niečo ako "Já neznám adné/ádnou..." a zaznelo mi to tak dos razantne, ako e čo nepozná Blosssom alebo Javena, tak to neexistuje. Ale ak si vyrovnaná s tým, e existujú aj prípady, ktoré to majú inak a ktoré ty osobne nepozná, tak . Bez irónie.
Není tady
Selima napsal(a):
No, pokiaž ideo teba, tak oK, ale keď napíe "Znám dost bab, které"... tak u podža mňa nazančuje, e ide o pravidlo, a tak m inapadlo, či pripúa, e sú aj nejaké prípady, ktoré nepozná osobne a majú to inak ako tie baby, ktoré pozná... Aj Javena minule napísala niečo ako "Já neznám adné/ádnou..." a zaznelo mi to tak dos razantne, ako e čo nepozná Blosssom alebo Javena, tak to neexistuje. Ale ak si vyrovnaná s tým, e existujú aj prípady, ktoré to majú inak a ktoré ty osobne nepozná, tak . Bez irónie.
Selimo, pokud to vnímá tak, e napsáním SVÉ OSOBNÍ zkuenosti naznačuju, e jde o pravidlo a e to jiní nemohou mít jinak, tak to sorry, to je tvůj problém, ne můj.
Nakonec, co ti brání napsat něco ve smyslu: "Vy to máte takhle? To zas já to mám úplně jinak, takhle: ...."
Já bych zrovna takový přístup a poznání cizí osobní zkuenosti uvítala. Protoe to je právě jeden z důvodů, proč na babinet chodím - poznat, jak tyté situace proívají různí lidé, přečíst si jejich osobní zkuenost, porovnávat a přemýlet....
Upravil(a) Blossom (16. 2. 2010 8:36)
Ano, můe existovat spokojené manelství.
Není tady
Blossom napsal(a):
Blossom to jsi pěkně napsala a jednoznačně jako svůj osobní pohled.
Není tady
Selima napsal(a):
No jo, Selimo, kdy já váně neznám ádnou enskou ijící v dlouhodobějím vztahu, která by se nechtěla vdát. Nicméně tam, odkud mě cituje, jsem jetě předtím Pavle napsala, e takové eny (které po svatbě neprahnou) jistě jsou a e jí věřím, e takové zná. Take vydávat to za můj razantní názor - co já neznám, neexistuje... je předevím tvoje interpretace mé věty... z jiného vlákna ovem a to se tu nedávno řeilo jako poruení pravidel, nebo co...
To, e neznám ádnýho jadernýho fyzika taky neznamená, e ádní jaderní fyzici nejsou... Vlůbec nechápu, jak tě takový hověziny napadaj a souhlasím s Blossom - je to tvůj problém, ne můj...
Upravil(a) javena (16. 2. 2010 9:28)
Není tady
Ja sa nehádam, ja len práve píem, ako to ja VNÍMAM, netvrdím, e to je VAE(a problémom by som to nenazvala, ako problém chápem iné veci ). Keď napíem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, e to je moje... A keď chce, tak ma navrhni na ban, Javena, ak sa ti užaví a bude ma rados z dodriavania pravidiel. Ja to preijem, verím tomu...
Není tady
Ale no tak eny, v klidu, ne? Takhle po ránu po sobě házet pravidlama
Seli mě osobně kdy někdo vyjádří "neznám nikoho, kdo..." to nezní nijak radikálně, spí to záleí na kontextu celého příspěvku, nebo celé osoby...někdo má opravdu těký problém e nedokáe nezeveobecňovat dvě nebo tři zkueností okolo sebe, ale co u no, kdy má někdo takto úzký pohled, těko mu vysvětlovat, e svět je barevnějí...
Není tady
Selima napsal(a):
Keď napíem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, e to je moje...
Selimo,dost mozna ze si prave tohle potrebujes v sobe poresit.
Není tady
pencila napsal(a):
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
Souhlasim.
Skutecne stesti lezi uvnitr sebe sama.Já nejsem úplně spokojená sama se sebou, ale v partnerství ano
moná jsem k příteli tolerantnějí ne k sama k sobě
Mozna.
Není tady
Já bych chtěla jetě "donést" jeden pohled na to partnerství a manelství.
Je to i ten model jak zmínila Blossom (ona vyrovnaná v pohodě - on ne = krach vztahu), který nepopírám
Mám 2 vzory, kde se jednalo(jedná ) o eny (ryby)hodné,pracovité citlivé, ale schopné, samostané atd, a vzaly si chlapy, kteří jsou (lev, beran) netolerantní, zabejčení, mají vdycky pravdu, omluva neexistuje..atd. A tyto dvě holky (eny) dokázaly ty svoje bambuly svou trpělivostí "vychovat". Pochopitelně, e nelo o výchovu v tom známém slova smyslu, ale výchovu vzorem, vstřícným a trpělivým způsobem, tolerancí..atp..
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkoný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manelkama, atd. Myslím, e pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...Asi holky pracovaly s kvalitním materiálem
To je pro mě báseň.
A tento model si cením asi nejvíc ze vech. Ano - pokud k nám(pohodovým) přijde pohodovej chlap, není co řeit, vznikne pohoda - a to bychom chtěly asi kadá..
Ale v opačném případě, je to na zváení, co s tím. Vykalat se na to a nebo se zapřít a máknout ?! Kadý udělá to, co je blií jeho naturelu a to , co v tu chvíli umí. Já tyhlety holky oceňuju moc. A taky nutno podotknout, e to nejsou ztrápené chudinky, ale sebevědomé enské, na kterých jsou ti jejich chlapi paradoxně úplně závislí (oni to samozřejmě netuí, a tuí-li nikdy nepřiznají )
Není tady
Selima napsal(a):
Ja sa nehádam, ja len práve píem, ako to ja VNÍMAM, netvrdím, e to je VAE(a problémom by som to nenazvala, ako problém chápem iné veci ). Keď napíem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, e to je moje... A keď chce, tak ma navrhni na ban, Javena, ak sa ti užaví a bude ma rados z dodriavania pravidiel. Ja to preijem, verím tomu...
Sel, mně to taky tak zaznělo, ale vůbec mě nenapadlo k to u něco psát...
Tys měla tu potřebu - a je. Co dál na tom rozvíjet
Ví jak to říkaj puberáci...nehro to..
A kdy to dcera říká mně (obden!) - tak mě jetě osloví "Bořku" - od Bořka stavitele. (stavili jsme dům). Tak vidí, jak jsem trýzněna já.
Není tady
hirondel napsal(a):
pencila napsal(a):
hirondel napsal(a):
Souhlasim.
Skutecne stesti lezi uvnitr sebe sama.Já nejsem úplně spokojená sama se sebou, ale v partnerství ano
moná jsem k příteli tolerantnějí ne k sama k soběMozna.
To je historicky první (asi ) příspěvek od Hirondel, se kterým souhlasím.
Pencilo, moná jde o nedorozumění ve slově "spokojená" sama se sebou. Nemyslím tím spokojenost s vlasy, se svými kily, s pletí... atd..tam chápu to tvoje slovo "tolerantnějí" k příteli, ale já myslela vnitřní ztotonění se sama se sebou, vyrovnanou, sebevědomí atd..Vydret sama se sebou- a ne jako za trest , ale ve spokojenosti. Jako vyrobit ze sebe samostatnou jednotku...
Není tady
Wiki napsal(a):
A tyto dvě holky (eny) dokázaly ty svoje bambuly svou trpělivostí "vychovat". Pochopitelně, e nelo o výchovu v tom známém slova smyslu, ale výchovu vzorem, vstřícným a trpělivým způsobem, tolerancí..atp..
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkoný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manelkama, atd. Myslím, e pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...
Peknej priklad.
Není tady
hirondel napsal(a):
Selima napsal(a):
Keď napíem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, e to je moje...
Selimo,dost mozna ze si prave tohle potrebujes v sobe poresit.
I moná tady, safra, .. souhlasím, ale Selima je moje velká oblíbenkyně a vím, e ví..
Není tady
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
A tyto dvě holky (eny) dokázaly ty svoje bambuly svou trpělivostí "vychovat". Pochopitelně, e nelo o výchovu v tom známém slova smyslu, ale výchovu vzorem, vstřícným a trpělivým způsobem, tolerancí..atp..
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkoný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manelkama, atd. Myslím, e pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...Peknej priklad.
Moná holky rozjely HoĄoponopono, ani by to tuily...troka nadsázky. Ale já začla věřit tomu, (ne kvůli bráchovi atd..), e opravdu člověk můe změnit svět, i druhé - láskou. Dříve bych tomu ani nevěřila.
Není tady
Selima napsal(a):
Ale prdlačku ban, Selimo, já sama kolikrát sázím plevel - jaký dodrování pravidel... to by tu byla děsná nuda...
Musela jsem hóodně zapátrat v paměti, co jsem psala do tohohle vlákna a zjistila, e sem nic, e je to odjinud. A překvapil mě tvůj pohled, e já to vidím takhle a přes to vlak nejede... I kdy na tebe to můe působit radikálně... to je tvůj pohled podepřený ovem citací ani ne celé věty odněkud...
Já nemám problém s dvojitými, trojitými nicky, ani s jinejma diskusema, diskusníma fórama a ani s jinejma vláknama - popravdě, kdy to tu poprvé někdo vytáhl - u nevím v jakým vlákně, přilo mi to střelený a nějak jsem to v pravidlech ani nenala... tak jsem si tak rejpla, no.
Není tady
Blossom napsal(a):
Ahoj Bloss,
nejdriv reknu ,ze jsem casto v lidech vyvolavala rekace ze to nemuze byt jinak nez tak jak pravi muj nazor.
Muj nazor a zivotni zkusenost je,ze jakmile je clovek skutecne stastny uvnitr sebe (neovlivnen okolnimi jevy),je rozhodnut zit stastne i v pratnereskem vztahu ten si zarovemn neklade do cesty pochybnosti ani zadne prekazky toho dosahnout.
Zeny ktere znas muzou byt na prvni pohled ci na oko temy ktere vnimas-tedy srovnane samy se sebou (otazkou take je co tenhle pojem obsahuje za myslenku) a pritom nevedet jak takovy vztah potkat ci vybudovat.
Je velice znamou veci a vypozorovala jsem ze jakmile si zacne kdokoli klast nejake podminky ve vztahu ktere nesplnuji ocekavani,je to pocatkem konce.
Ocekavani zpusobuje lpeni. Clovek lpi na nejakych ocekavani na pozadavcich a jakmile lpi zakonite prohrava ve spokojenem partnerstvi,manzelstvi.
Takove veci se pak stale cyklicky opakuji,lide stale opakuji totez ,automaticky. Z takoveho cyklu je nutne vystoupi,jinak to nevede jinam nez do zaniku a nasledne noveho vzniku toho sameho.
Lip to vyjadrit neumim.
Není tady
Wiki napsal(a):
hirondel napsal(a):
Wiki napsal(a):
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkoný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manelkama, atd. Myslím, e pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...Peknej priklad.
Moná holky rozjely HoĄoponopono, ani by to tuily...troka nadsázky. Ale já začla věřit tomu, (ne kvůli bráchovi atd..), e opravdu člověk můe změnit svět, i druhé - láskou. Dříve bych tomu ani nevěřila.
Laska dokaze rozbit i kamennne srdce.
Jeden clovek vsak nedokaze zmenit cely Svet. ....... ja vim zase jen baziruju na slovech.
Tvoji myslenku schovanou za slovy jsem vsak Wiki presto pochopila.
Není tady
Hir, proboha, co je to s tebou!?
Jasně ! Mám to ! A e mi zase moje láska k přispěvatelům B přinesla výsledek !! (vzpomínka na duchovno - chat )
Funguje to
Není tady