Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 15. 2. 2010 14:43

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Myslíte, že může existovat šastné manželství / partnerství?

Myslím si, že pokud nedokážu být spokojená sama se sebou, nebudu spokojená ani v páru či v manželství,  třeba i s pozlaceným chlapem (babou)

Tudíž bych řekla, že bychom neměly hledat cestu ke štatstnému manželství, ale ke spokojenosti a "šastnosti" sebe samé.
Pak...když cestou se přidá ( sa to se teda přidá !)partner, stejný - kvalitativně - pak se spokojenost , řekla bych potencuje.
Ale asi by to podle mě neměl být hlavní cíl hledání.

Není tady

#52 15. 2. 2010 14:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Myslím si, že pokud nedokážu být spokojená sama se sebou, nebudu spokojená ani v páru či v manželství,  třeba i s pozlaceným chlapem (babou)

Souhlasim.  smile

Skutecne stesti lezi uvnitr sebe sama.    smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#53 15. 2. 2010 15:44

Blossom
Host

Ano, souhlasím, že kdo není spokojený nebo spíš lépe řečeno srovnaný sám se sebou, nebude spokojen ani v páru či manželství. To platí. stolt

Ale nedá se to obrátit - Že kdo je spokojený a srovnaný  sám se sebou, je automaticky spokojen v páru či v manželství.
Znám kolem sebe poměrně dost fajn bab - hezkých, chytrých, příjemných, samy se sebou srovnaných a spokojených, ale ve vztazích jim to nevychází.
A k tomu úplnému štěstí jim tedy právě hezký vztah chybí. Vlastně jim je samotným často smutno.
Vždy i tady na babinetu o tomto bylo nemálo vláken....

Ale když mám na otázku v záhlaví odpovědět přímo a osobně:
Šastné manželství / partnerství existuje. Může existovat. Menšina lidí - šastlivců- ho zažije či zažívá po celý život. Většině lidí je dán jen po určitou životní etapu - řádově roky.
A jsou i lidi, kteří ho, bohužel, nezažili skoro nikdy. Sama několik takových znám, a nejsou to sami se sebou nespokojení škarohlídi, naopak - jinak velmi fan lidi, ale nějak neměli štěstí na partnery a šastná vztahová údobí zažili tak maximálně po dobu týdnů či měsíců.

Já sama to mám tak, že naprosto šastný vztah ( velmi šastný - po všech stránkách) jsem zažívala celých 13 let, než přišla osudová výhybka, která všechno hezké pak smetla. Těchto 13 šastných let považuji za velký dar, který mi byl dán, a ráda na ty roky vzpomínám. To, že se to těch 13 let povedlo, přisuzuji tomu, že jsme se šastnou náhodou našli právě my dva - kteří jsme si neuvěřitelně "sedli", naprosto jsme si vzájemně vyhovovali. A v detailech jsme byli schopni se lehce jeden druhému přizpůsobit, protože jsme byli tehdy mladí a tvární.

No a nyní, ve středním věku, si života dál hezky užívám, i vztahů.
Ale takového pocitu absolutního štěstí, jako v tom vztahu manželském, už dosáhnu těžko. Protože pravděpodobnost, že potkám partnera se kterým bychom si vzájemně "sedli" tak jako kdysi s manželem, je celkem malá, mimo jiné i proto, že ve středním věku je valná většina chlapů, co za něco stojí, dávno rozebraných ( a do ženáčů tedy já rozhodně jít nehodlám usch ).
A navíc - ta tolerance a přizpůsobivost se bohužel s věkem ztrácí - čím je člověk starší, tím víc má svých zvyků a zlozvyků, kterých se nehodlá sám vzdát, a které u protějšku není ochoten tolerovat. To je pravda, ověřená praxí (nejen mou stolt ).

Takže to shrnu: Šastné manželství (partnerství) je velký dar, já ho 13 let zažila, a za to osudu děkuji.
A teď dál prožívám různá partnerství SPOKOJENÁ, aspoň časově omezeně (než zápory nepřeváží nad klady a já jdu o dům dál).
A i slovo SPOKOJENÁ je podle mě hodně. I když to není totéž co naprosto a ve všech ohledech absolutně štastná.

Omlouvám se, že je ten příspěvek tak dlouhý, ale já to dvěma větami shrnout neumím.  smile kapitulation

#54 15. 2. 2010 23:08

pencila
♥♥♥----

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Souhlasim.  smile

Já nejsem úplně spokojená sama se sebou, ale v partnerství ano rodna
možná jsem k příteli tolerantnější než k sama k sobě big_smile

Upravil(a) pencila (15. 2. 2010 23:09)

Není tady

#55 15. 2. 2010 23:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Blossom napsal(a):

Ano, souhlasím, že kdo není spokojený nebo spíš lépe řečeno srovnaný sám se sebou, nebude spokojen ani v páru či manželství. To platí. stolt

Ale nedá se to obrátit - Že kdo je spokojený a srovnaný  sám se sebou, je automaticky spokojen v páru či v manželství.
Znám kolem sebe poměrně dost fajn bab - hezkých, chytrých, příjemných, samy se sebou srovnaných a spokojených, ale ve vztazích jim to nevychází.
A k tomu úplnému štěstí jim tedy právě hezký vztah chybí. Vlastně jim je samotným často smutno.

Šastné manželství / partnerství existuje. Může existovat. Menšina lidí - šastlivců- ho zažije či zažívá po celý život. Většině lidí je dán jen po určitou životní etapu - řádově roky.
A jsou i lidi, kteří ho, bohužel, nezažili skoro nikdy. Sama několik takových znám, a nejsou to sami se sebou nespokojení škarohlídi, naopak - jinak velmi fan lidi, ale nějak neměli štěstí na partnery a šastná vztahová údobí zažili tak maximálně po dobu týdnů či měsíců.

Já sama to mám tak, že naprosto šastný vztah ( velmi šastný - po všech stránkách) jsem zažívala celých 13 let, než přišla osudová výhybka, která všechno hezké pak smetla. Těchto 13 šastných let považuji za velký dar, který mi byl dán, a ráda na ty roky vzpomínám. To, že se to těch 13 let povedlo, přisuzuji tomu, že jsme se šastnou náhodou našli právě my dva - kteří jsme si neuvěřitelně "sedli", naprosto jsme si vzájemně vyhovovali. A v detailech jsme byli schopni se lehce jeden druhému přizpůsobit, protože jsme byli tehdy mladí a tvární.

Ale takového pocitu absolutního štěstí, jako v tom vztahu manželském, už dosáhnu těžko. Protože pravděpodobnost, že potkám partnera se kterým bychom si vzájemně "sedli" tak jako kdysi s manželem, je celkem malá, mimo jiné i proto, že ve středním věku je valná většina chlapů, co za něco stojí, dávno rozebraných ( a do ženáčů tedy já rozhodně jít nehodlám usch ).
A navíc - ta tolerance a přizpůsobivost se bohužel s věkem ztrácí - čím je člověk starší, tím víc má svých zvyků a zlozvyků, kterých se nehodlá sám vzdát, a které u protějšku není ochoten tolerovat. To je pravda, ověřená praxí (nejen mou stolt ).
Takže to shrnu: Šastné manželství (partnerství) je velký dar, já ho 13 let zažila, a za to osudu děkuji.
A teď dál prožívám různá partnerství SPOKOJENÁ, aspoň časově omezeně (než zápory nepřeváží nad klady a já jdu o dům dál).
A i slovo SPOKOJENÁ je podle mě hodně. I když to není totéž co naprosto a ve všech ohledech absolutně štastná.
Omlouvám se, že je ten příspěvek tak dlouhý, ale já to dvěma větami shrnout neumím.  smile kapitulation

A pripustíš, že to môže niekto ma aj inak? wink Napríklad nájs svoj náprotivok až v strednom veku? Aleob by šastný sám/sama, prípadne vo vožnejšom vzahu, lebo to je presne to, čo potrebuje/hžadá?

Upravil(a) Selima (15. 2. 2010 23:35)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 16. 2. 2010 8:12

Blossom
Host

Selimo, samozřejmě že připustím že jiní to mohou mít jinak, proč bych neměla? va   
Jak tě vůbec tahle otázka napadla?

Všimni si jedné věci: Na rozdíl od mnohých přispěvatelů tady na babinetu nepíšu své příspěvky jako obecně a pro všechny platné pravdy a jednoduché návody na život, ale většinou jako svůj osobní názor a nebo mnou odžitou zkušenost.

Takže např. ohledně mého posledního příspěvku jen pár připomenutí:

...Znám kolem sebe poměrně dost fajn bab....

...Ale když mám na otázku v záhlaví odpovědět přímo a osobně: ....

...Já sama to mám tak, že.....

Takže já píšu o pohledu ze své strany. A oceňuji, když někdo napíše pohled svůj, či svou odžitou zkušenost.
To je - aspoň pro mě- tisíckrát cennější, než odněkud opsaná teorie.
Nic proti teorii, i tu je lépe znát, ale znáte to:
Šedá je teorie, zelený je strom života. stolt  vissla

#57 16. 2. 2010 8:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, pokiaž ideo teba, tak oK, ale keď napíšeš "Znám dost bab, které"... tak už podža mňa nazančuješ, že ide o pravidlo, a tak m inapadlo, či pripúšaš, že sú aj nejaké prípady, ktoré nepoznᚠosobne a majú to inak ako tie baby, ktoré poznáš... wink Aj Javena minule napísala niečo ako "Já neznám žadné/žádnou..." a zaznelo mi to tak dos razantne, ako že čo nepozná Blosssom alebo Javena, tak to neexistuje. Ale ak si vyrovnaná s tým, že existujú aj prípady, ktoré to majú inak a ktoré ty osobne nepoznáš, tak tummenupp . Bez irónie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#58 16. 2. 2010 8:35

Blossom
Host

Selima napsal(a):

No, pokiaž ideo teba, tak oK, ale keď napíšeš "Znám dost bab, které"... tak už podža mňa nazančuješ, že ide o pravidlo, a tak m inapadlo, či pripúšaš, že sú aj nejaké prípady, ktoré nepoznᚠosobne a majú to inak ako tie baby, ktoré poznáš... wink Aj Javena minule napísala niečo ako "Já neznám žadné/žádnou..." a zaznelo mi to tak dos razantne, ako že čo nepozná Blosssom alebo Javena, tak to neexistuje. Ale ak si vyrovnaná s tým, že existujú aj prípady, ktoré to majú inak a ktoré ty osobne nepoznáš, tak tummenupp . Bez irónie.

Selimo, pokud to vnímᚠtak, že napsáním SVÉ OSOBNÍ zkušenosti naznačuju, že jde o pravidlo a že to jiní nemohou mít jinak, tak to sorry, to je tvůj problém, ne můj. kapitulation

Nakonec, co ti brání napsat něco ve smyslu: "Vy to máte takhle? To zas já to mám úplně jinak, takhle: ...."
Já bych zrovna takový přístup a poznání cizí osobní zkušenosti uvítala. Protože to je právě jeden z důvodů, proč na babinet chodím - poznat, jak tytéž situace prožívají různí lidé, přečíst si jejich osobní zkušenost, porovnávat a přemýšlet.... smile

Upravil(a) Blossom (16. 2. 2010 8:36)

#59 16. 2. 2010 8:39

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Ano, může existovat spokojené manželství. storstark

Není tady

#60 16. 2. 2010 8:47

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

Blossom to  jsi pěkně napsala smile a jednoznačně jako svůj osobní pohled. smile

Není tady

#61 16. 2. 2010 9:25

javena
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

offtopic
No jo, Selimo, když já vážně neznám žádnou ženskou žijící v dlouhodobějším vztahu, která by se nechtěla vdát. Nicméně tam, odkud mě cituješ, jsem ještě předtím Pavle napsala, že takové ženy (které po svatbě neprahnou) jistě jsou a že jí věřím, že takové zná. Takže vydávat to za můj razantní názor - co já neznám, neexistuje... je především tvoje interpretace mé věty... z jiného vlákna ovšem a to se tu nedávno řešilo jako porušení pravidel, nebo co... vissla
To, že neznám žádnýho jadernýho fyzika taky neznamená, že žádní jaderní fyzici nejsou... Vlůbec nechápu, jak tě takový hověziny napadaj hmm a souhlasím s Blossom - je to tvůj problém, ne můj... wink

Upravil(a) javena (16. 2. 2010 9:28)

Není tady

#62 16. 2. 2010 9:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja sa nehádam, ja len práve píšem, ako to ja VNÍMAM, netvrdím, že to je VAŠE(a problémom by som to nenazvala, ako problém chápem iné veci tongue ). Keď napíšem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, že to je moje... A keď chceš, tak ma navrhni na ban, Javena, ak sa ti užaví a budeš ma rados z dodržiavania pravidiel. vissla Ja to prežijem, verím tomu...

Brita

Není tady

#63 16. 2. 2010 10:07

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Ale no tak ženy, v klidu, ne? Takhle po ránu po sobě házet pravidlama smile

Seli mě osobně když někdo vyjádří "neznám nikoho, kdo..." to nezní nijak radikálně, spíš to záleží na kontextu celého příspěvku, nebo celé osoby...někdo má opravdu těžký problém že nedokáže nezevšeobecňovat dvě nebo tři zkušeností okolo sebe, ale co už no, když má někdo takto úzký pohled, těžko mu vysvětlovat, že svět je barevnější...

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#64 16. 2. 2010 10:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Keď napíšem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, že to je moje...

Selimo,dost mozna ze si prave tohle potrebujes v sobe poresit.   smile

Není tady

#65 16. 2. 2010 10:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

pencila napsal(a):

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Souhlasim.  smile

Mozna.  smile

Není tady

#66 16. 2. 2010 10:32

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já bych chtěla ještě "donést" jeden pohled na to partnerství a manželství.
Je to i ten model jak zmínila Blossom (ona vyrovnaná v pohodě - on ne = krach vztahu), který nepopírám

Mám 2 vzory, kde se jednalo(jedná ) o ženy (ryby)hodné,pracovité  citlivé, ale schopné, samostané atd, a vzaly si chlapy, kteří jsou (lev, beran) netolerantní, zabejčení, mají vždycky pravdu, omluva neexistuje..atd. A tyto dvě holky (ženy) dokázaly ty svoje bambuly svou trpělivostí "vychovat". Pochopitelně, že nešlo o výchovu v tom známém slova smyslu, ale výchovu vzorem, vstřícným a trpělivým způsobem, tolerancí..atp..
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je  nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkošný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manželkama, atd. Myslím, že pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...Asi holky pracovaly s kvalitním materiálem big_smile
To je pro mě báseň.

A tento model si cením asi nejvíc ze všech. Ano - pokud k nám(pohodovým) přijde pohodovej chlap, není co řešit, vznikne pohoda - a to bychom chtěly asi každá..smile

Ale v opačném případě, je to na zvážení, co s tím. Vykašlat se na to a nebo se zapřít a máknout ?! Každý udělá to, co je bližší jeho naturelu a to , co v tu chvíli umí. Já tyhlety holky oceňuju moc. A taky nutno podotknout, že to nejsou ztrápené chudinky, ale sebevědomé ženské, na kterých jsou ti jejich chlapi paradoxně úplně závislí (oni to samozřejmě netuší, a tuší-li nikdy nepřiznají big_smile )

Není tady

#67 16. 2. 2010 10:36

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja sa nehádam, ja len práve píšem, ako to ja VNÍMAM, netvrdím, že to je VAŠE(a problémom by som to nenazvala, ako problém chápem iné veci tongue ). Keď napíšem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, že to je moje... A keď chceš, tak ma navrhni na ban, Javena, ak sa ti užaví a budeš ma rados z dodržiavania pravidiel. vissla Ja to prežijem, verím tomu...

Sel, mně to taky tak zaznělo, ale vůbec mě nenapadlo k to u něco psát...
Tys měla tu potřebu - a je. Co dál na tom rozvíjet
Víš jak to říkaj puberáci...nehro to.. big_smile
A když to dcera říká mně (obden!) - tak mě ještě osloví "Bořku" - od Bořka stavitele. (stavili jsme dům). Tak vidíš, jak jsem trýzněna já. smile

Není tady

#68 16. 2. 2010 10:43

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

pencila napsal(a):

hirondel napsal(a):

Souhlasim.  smile

Mozna.  smile

To je historicky první (asi ) příspěvek od Hirondel, se kterým souhlasím. storstark big_smile

Pencilo, možná jde o nedorozumění ve slově "spokojená" sama se sebou. Nemyslím tím spokojenost s vlasy, se svými kily, s pletí... atd..tam chápu to tvoje slovo "tolerantnější" k příteli, ale já myslela vnitřní ztotožnění se sama se sebou, vyrovnanou, sebevědomí atd..Vydržet sama se sebou- a ne jako za trest , ale ve spokojenosti. Jako vyrobit ze sebe samostatnou jednotku...smile

Není tady

#69 16. 2. 2010 10:46

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

A tyto dvě holky (ženy) dokázaly ty svoje bambuly svou trpělivostí "vychovat". Pochopitelně, že nešlo o výchovu v tom známém slova smyslu, ale výchovu vzorem, vstřícným a trpělivým způsobem, tolerancí..atp..
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je  nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkošný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manželkama, atd. Myslím, že pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...

Peknej priklad.  smile

Není tady

#70 16. 2. 2010 10:48

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Selima napsal(a):

Keď napíšem PODźA MŇA a ZAZNELO MI to, tak je - myslím - jasné, že to je moje...

Selimo,dost mozna ze si prave tohle potrebujes v sobe poresit.   smile

I možná tady, safra, .. souhlasím, ale Selima je moje velká oblíbenkyně a vím, že  ví..big_smile

Není tady

#71 16. 2. 2010 10:53

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

A tyto dvě holky (ženy) dokázaly ty svoje bambuly svou trpělivostí "vychovat". Pochopitelně, že nešlo o výchovu v tom známém slova smyslu, ale výchovu vzorem, vstřícným a trpělivým způsobem, tolerancí..atp..
Po cca deseti letech, kdy bylo pánů opravdu "dost" (a znám je  nejen z vyprávění - jeden z nich je můj rozkošný bratr), se zklidnili, ustálili, neprůděj a souzní s manželkama, atd. Myslím, že pánové na vztahu vědomě vůbec "nepracovali", "odpracovaly to partnerky. Dnes jsou obě nadmíru spokojené. Úsilí se jim skutečně vyplatilo...

Peknej priklad.  smile

Možná holky rozjely HoĄoponopono, aniž by to tušily...troška nadsázky.smile  Ale já začla věřit tomu, (ne kvůli bráchovi atd..), že opravdu člověk může  změnit svět, i druhé - láskou. Dříve bych tomu ani nevěřila. smile

Není tady

#72 16. 2. 2010 10:56

javena
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ale prdlačku ban, Selimo, já sama kolikrát sázím plevel - jaký dodržování pravidel... to by tu byla děsná nuda... tongue
Musela jsem hóodně zapátrat v paměti, co jsem psala do tohohle vlákna a zjistila, že sem nic, že je to odjinud. A překvapil mě tvůj pohled, že já to vidím takhle a přes to vlak nejede...va I když na tebe to může působit radikálně... to je tvůj pohled podepřený ovšem citací  ani ne celé věty odněkud...
Já nemám problém s dvojitými, trojitými nicky, ani s jinejma diskusema, diskusníma fórama a ani s jinejma vláknama - popravdě, když to tu poprvé někdo vytáhl - už nevím v jakým vlákně, přišlo mi to střelený a nějak jsem to v pravidlech ani nenašla... tak jsem si tak rejpla, no. gloria

Není tady

#73 16. 2. 2010 11:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Ahoj Bloss,
nejdriv reknu ,ze jsem casto v lidech vyvolavala rekace ze to nemuze byt jinak nez tak jak pravi muj nazor. wink

Muj nazor a zivotni zkusenost je,ze jakmile je clovek skutecne stastny uvnitr sebe (neovlivnen okolnimi jevy),je rozhodnut zit stastne i v pratnereskem vztahu ten si zarovemn neklade do cesty pochybnosti ani zadne prekazky toho dosahnout.  wink 

Zeny ktere znas muzou byt na prvni pohled ci na oko temy ktere vnimas-tedy srovnane samy se sebou (otazkou take je co tenhle pojem obsahuje za myslenku) a pritom nevedet jak takovy vztah potkat ci vybudovat.

Je velice znamou veci a vypozorovala jsem ze jakmile si zacne kdokoli klast nejake podminky ve vztahu ktere nesplnuji ocekavani,je to pocatkem konce.
Ocekavani zpusobuje lpeni. Clovek lpi na nejakych ocekavani na pozadavcich a jakmile lpi zakonite prohrava ve spokojenem partnerstvi,manzelstvi.
Takove veci se pak stale cyklicky opakuji,lide stale opakuji totez ,automaticky. Z takoveho cyklu je nutne vystoupi,jinak to nevede jinam nez do zaniku a nasledne noveho vzniku toho sameho.

Lip to vyjadrit neumim. smile

Není tady

#74 16. 2. 2010 11:17

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

hirondel napsal(a):

Wiki napsal(a):

Peknej priklad.  smile

Možná holky rozjely HoĄoponopono, aniž by to tušily...troška nadsázky.smile  Ale já začla věřit tomu, (ne kvůli bráchovi atd..), že opravdu člověk může  změnit svět, i druhé - láskou. Dříve bych tomu ani nevěřila. smile

Laska dokaze rozbit i kamennne srdce.  smile
Jeden clovek vsak nedokaze zmenit cely Svet. ....... ja vim zase jen baziruju na slovech.

Tvoji myslenku schovanou za slovy jsem vsak Wiki presto pochopila.   smile

Není tady

#75 16. 2. 2010 12:45

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Hir, proboha, co je to s tebou!? smile
Jasně ! Mám to ! A že mi zase moje láska k přispěvatelům B přinesla výsledek !! (vzpomínka na duchovno - chat smile ) hjarta

Funguje to tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí