18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
u delí dobu mám pocit, e opravdu ´tastný vztah snad ani neexistuje. Kdy se dívám na partnerství či manelství v mém okolí, snad u 99% toho, co vidím a vím, si říkám, e ít v tom celý ivot se je skoro peklo. Napadá mně, jestli vůbec lze dosáhnout astného, vyrovnaného vztahu "na celý ivot".
Chápejte mně správně, nemám na mysli nereálnou pohádku, kde "pokud nezemřeli, ijí tam spolu dodnes", bez hádek nebo třeba i nevěr.. mám spíe na mysli vztah, který oba chtějí uchovat i třeba po deseti letech ne proto, e by ten vztah byl bez poskvrny, ale prostě proto, e se mají rádi (i s chybami) a chtějí spolu být.
Mám dojem, e valná větina dlouholetých manelství je spíe o zvyku, ne o opravdové touze být spolu.. jaké máte vy zkuenosti? Vidím to moc černě?
Není tady
jo, vidí to moc černě.
Třeba pro mne platí:
mám vztah, který oba chceme uchovat i po dvacetii letech ne proto, e by ten vztah byl bez poskvrny, ale prostě proto, e se milujeme (i s chybami) a chceme spolu být.
Není tady
Ale spí ne reakce nás tady by pro tebe mohlo být přínosnějí proč si to myslí, proč to řeí.
Pocit těstí si kadý musí najít sám v sobě. Někdo není astný ač by větina z nás na jeho místě astná byla a naopak.
Není tady
Znám manelství, která bych charakterizovala jako astná i po mnoha letech.
V jednom takovém iju, jestli u se 10 let počítá jako dlouhá doba.
Něco to ale chce...větinou oboustrannou snahu a investice, trochu moudrosti, trochu pokory a hodně porozumění
Není tady
Jsem také toho názoru, e kdo chce brát, musí umět dávat a to moc, hlavně co se partnerství týče. Tolerance, důvěra, iniciativa a KOMUNIKACE, to jsou jen některé z pilířů.
Já jsem na(ne)těstí typ člověka, který se nespokojí s málem a chce pořád víc, za něčím si jít, a tak jaksi neumím být pořád"astná" - v tom smyslu, e nebudu sedět s miláčkem na gauči a točit palečkama, take občas sklouzávám do stavu "začít řeit" a nimrat se v některém ze svých pocitů, aby se něco dělo.. nebo jestli se chci ujiovat... No to jsem já
Kolem sebe vidím hodně párů, kteří se 1) opravdu milují a působí tak i navenek a ve společnosti, 2) tváří, e se milují, aby vzbuzovali ve svém okolí pocit, e jsou "ta nejlepí dvojka" atd., 3) jsou spolu ze mně zcela nepochopitelného důvodu, protoe se hádají, co je znám
... můj přítel mi na to říká, e je astný, e máme tak hezký vztah a e jsem na něj tak hodná, co mě těí
Take si myslím, e vechno jde, kdy se chce, jen to chtění potřebuje nějaké ústupky a investice, které se ale mnohonásobně vrátí
Není tady
Teri, jsem čtvrt století vdaná. Dodnes v souvislosti se souitím s mým muem mluvím o svém! těstí. (jeho někdy lituji) A i po letech mluvím o těstí, i kdy mi někdy můj cho leze na nervy a i kdy mám spooooustu kamarádů .
ije se mi s ním hodně dobře - a nemám na mysli finance. I po letech jsme se ubezpečili, e chceme dál ít spolu.
Nevím, co Tě trápí, e pokládá takovou otázku, ale moná bych měla jedno malé doporučení - ber ivot se vím vudy, nečekej jen na "krásno". Karamboly se nevyhýbají nikomu. Je teda fakt, e pro dobré souití ty "chyby" jednoho nesmějí být nesnesitelné pro toho druhého.
Není tady
Teru, tak bydlí v té stověaté asi daleko ode mne,jinak bys to nenapsala
Jsem ve astném a vyrovnaném vztahu (pouívám tvá slova) ale jestli bude na celý ivot ti povím a za 50 let ( hodlám tu strait pekelně dlouho )....ale je fakt,e jeden takovej "celoivotní" u skončil a nyní jsme s manelem jetě jak bych tak řekla " V ZÁBĚHU "
Není tady
Tercila napsal(a):
Teri, jsem čtvrt století vdaná. Dodnes v souvislosti se souitím s mým muem mluvím o svém! těstí. (jeho někdy lituji) A i po letech mluvím o těstí, i kdy mi někdy můj cho leze na nervy a i kdy mám spooooustu kamarádů .
ije se mi s ním hodně dobře - a nemám na mysli finance. I po letech jsme se ubezpečili, e chceme dál ít spolu.
Nevím, co Tě trápí, e pokládá takovou otázku, ale moná bych měla jedno malé doporučení - ber ivot se vím vudy, nečekej jen na "krásno". Karamboly se nevyhýbají nikomu. Je teda fakt, e pro dobré souití ty "chyby" jednoho nesmějí být nesnesitelné pro toho druhého.
Ter, tak to ti moc přeju a gratuluji. To u se málokdy slyí,e vztah vydrel tak dlouho. A pokadé mám radost,kdy se to někomu povede.....tak hodně těstí do dalích splečných let
Není tady
Jsouc pod vlivem svých současných "nálad" chtělo se mi vykřiknout NE! (Tedy ne, nemůe!) Ale zaloením nejsem pesimista, pouze metodický skeptik, proto se domnívám, e jde pouze o úhel pohledu. Co je, u vech čertů, "astné manelství"? Pokud sem někdo hodí více méně slovníkovou definici, budeme moci diskutovat. Problém je, e kadý si pod zmíněným pojmem představí něco jiného. A protoe lidi jsou jen lidi, kadý si představí asi to, co zrovna sám nemá. Lidi obecně bývají nespokojení s tím, co mají, a já, zcela upřímně, nejsem výjimka
Není tady
berberko, za astné manelství povauji takové, v něm je mi prostě dobře.
V tomto případě mi slovník s definicemi nějak nechybí.
Slovo "těstí" taky moc nepouívám, ale kdy jsem tak jednou těch "přesdvacet" let souití bilancovala, musela jsem si přiznat, e - jsem měla při výběru partnera prostě těstí .
Co neznamená, e se třeba přítí rok nerozvedu. Nejedu toti na roky, ale na pohodu.
Není tady
Tercila napsal(a):
... za astné manelství povauji takové, v něm je mi prostě dobře.
V tomto případě mi slovník s definicemi nějak nechybí.
... Stastne manzelstvi? To, ve kterem je (prevazne - i boure mohou stesti budovat a upevnovat) dobre vsem, ne?
Není tady
Samosebou, ze muze. Proc ne.
Není tady
Myslim,ze muze ,meli jsme v sousedstvi par,ktery se bez sebe nikam nehnul a po dlouha leta se vodili za ruce.Ted,uz oba zemreli ,ona kratce po nem.Kriveho slova si myslim nerekli.
Ted vidim stastny par meho pritele rodice take ukazkovy par.Takze urcite muze,ale zalezi na tech dvou jak si spolu sednou.
Není tady
Já jsem vdaná u 30 let a toho svého bych nevyměnila ani za nic, i kdy má spoustu chyb. Vdycky kdy jsem na něj nazlobená, tak si v hlavě přeberu vechny chlapy co znám a zatím z toho srovnání vdycky vyjde vítězně manel. Ostatní mu nesahají ani po kotníky. Fakt jsem s ním ráda a doufám, e i on se mnou. Jak u psala děvčata výe - je to o toleranci a komunikaci.
Není tady
jsem vdaná 17 let a kdybych si dnes svého mue měla vzít znovu- udělám to ! A myslím, e to má stejně, asp.to říká..
Není tady
tastné - to nedokáu říct, ale spokojené ano. Spokojené se záblesky těstí. To znám - a to existuje.
A jsem si jista, e je to dáno i určitou kvalitou a vyspělostí těch zúčastněných. Těko takový vztah můe mít člověk sobecký, zlý, urálivý nebo nepřející..atd..Take zase - musíme začít u sebe, pak to půjde..
Upravil(a) Wiki (3. 2. 2010 12:09)
Není tady
Jsme spolu 21let a vůbec mi to nepřijde.Nějak moc rychle to vechno letí. Ano vztah je o vzájemné toleranci,důvěře a komunikaci. ..a jak se říká.Jaký si to udělá,takový to má!!
Není tady
rejka napsal(a):
Teru, tak bydlí v té stověaté asi daleko ode mne,jinak bys to nenapsala
ja taky bydlim ve stovezate a napsala bych to podobne..to je to tady o tolik horsi??
taky me napada ze vetsina lidi, co jsou o generaci vys nez ja, ziji vetsinou v dlouhobem vztahu a vice mene to klape, ale moje generace - to je bordel! - vsichni co znam jsou bud sami, nebo preletaji, nebo jsou jednou, dvakrat, trikrat rozvedeni...malokdo to dnes vydrzi nebo co..
Upravil(a) konstance (15. 2. 2010 2:56)
Není tady
Wiki napsal(a):
tastné - to nedokáu říct, ale spokojené ano. Spokojené se záblesky těstí. To znám - a to existuje.
A jsem si jista, e je to dáno i určitou kvalitou a vyspělostí těch zúčastněných. Těko takový vztah můe mít člověk sobecký, zlý, urálivý nebo nepřející..atd..Take zase - musíme začít u sebe, pak to půjde..
spravne tady z toho vlakna dycha takova pohodicka, opravdovej domaci krb.. dodava to klid a nadeji..vy se mate..
ja jsem asi nevyspela co mam delat kdyz to mam vzdy naopak - ten co se do nej zamiluju a chtela bych s nim sdilet vse a davat i brat, jsem ochotna tolerovat jeho chyby atd..tak to nevyjde, pre on nechce, resp. vidim ze neoplaci stejnou minci, takze se to skonci...
a kdyz se nekdo zamiluje do me, tak to zas neni ten s kym bych chtela vsechno sdilet a neoplacim ja jemu to co on by chtel, takze se to taky skonci..netusim kde delam chybu?? nebo jak to udelat abychom se zamilovali oba, stejne, oba chteli to same - vzajemne, aby to fungovalo?
Není tady
muzu se vas co mate stastne manzelstvi/partnerstvi, jestli jste vyrustali ve stastne rodine, a proto je to pro vas takhle prirozene ze vam to jde..
nebo naopak jste to doma nemeli lehky, a prave proto si vazite toho, ze mate nekoho komu zalezi na vas a na tom ten vztah budovat a udrzovat?
nebo to v tom vubec neni..?
Není tady
To má indi-vindi, ja som z dlhodobého manelstva(a nai vyzerajú aspoň spokojne, ak nie astne) a ja mám vahy rôzne, dlho-aj krátkodobé, ale jeden partner na celý ivot, to ne-e... A mám pocit, e ma tá predstava skôr desila, u s bývalým(asi nebol ten pravý - asi určite...).
Není tady
Tak já to beru asi takhle, s manelem jsme svoji deset let, celkem estnáct. Proíváme spolu hezké, ale i ty méně hezké chvilky, někdy je to super, někdy hůř. Někdy mu brnkám na nervy já, jindy on mě. Máme spolu dvě děti, které milujeme. Pár krizí máme za sebou, ale překonali jsme je . (nelo o nevěru)
Můu s klidnym srdcem říct, e se milujeme a e spolu nejsme jen tak ze zvyku .
K otázce konstance - vyrůstala jsem ve asné rodině, měla jsem hezké dětství a myslim, e manel taky.
Upravil(a) Tiffany (15. 2. 2010 12:24)
Není tady
Jsem vdaná 21 let, s manelem jsme spolu 25 let. Za tu dobu jsme si nezaili ádnou velkou krizi ve vztahu.Asi je to také tím, e jsem měla opravdu těstí na chlapa, vdycky to byla samostatná jednotka, ádný mamánek.
Je také pravda, e jsme se před navázáním vztahu znali dost dlouho,oba dva čundráci. Máme hodně společných přátel, i některé společné zájmy. Taky dva téměř dospělé syny.
Za nejdůleitějí povauji toleranci a dostatek prostoru pro seberealizaci protějku, neomezovat toho druhého v zájmech ani přátelích,ale mít také dost společného,tedy mimo děti. Myslím, e právě děti jsou v mnoha manelstvích,bohuel, jediným pojítkem ,a kdy vyletí z hnízda, je zle, chybí společné téma a někdy nastupuje nuda a lennost.To jsou spolehliví zabíječi vztahů.
Není tady
konstance napsal(a):
muzu se vas co mate stastne manzelstvi/partnerstvi, jestli jste vyrustali ve stastne rodine, a proto je to pro vas takhle prirozene ze vam to jde..
nebo naopak jste to doma nemeli lehky, a prave proto si vazite toho, ze mate nekoho komu zalezi na vas a na tom ten vztah budovat a udrzovat?
nebo to v tom vubec neni..?
Já jsem byla z rozvedené rodiny,manel byl poloviční sirotek.Je to s podivem,ale v manelství se nám od začátku dařilo,měli jsme a máme ve zvyku řeit zásadní věci společně po dohodě. A myslím si,e si jeden druhého i po těch 25 letech váíme a jsme spolu rádi.
Není tady
Judi napsal(a):
Jsem vdaná 21 let, s manelem jsme spolu 25 let. Za tu dobu jsme si nezaili ádnou velkou krizi ve vztahu.Asi je to také tím, e jsem měla opravdu těstí na chlapa, vdycky to byla samostatná jednotka, ádný mamánek.
Je také pravda, e jsme se před navázáním vztahu znali dost dlouho,oba dva čundráci. Máme hodně společných přátel, i některé společné zájmy. Taky dva téměř dospělé syny.
Za nejdůleitějí povauji toleranci a dostatek prostoru pro seberealizaci protějku, neomezovat toho druhého v zájmech ani přátelích,ale mít také dost společného,tedy mimo děti. Myslím, e právě děti jsou v mnoha manelstvích,bohuel, jediným pojítkem ,a kdy vyletí z hnízda, je zle, chybí společné téma a někdy nastupuje nuda a lennost.To jsou spolehliví zabíječi vztahů.
Omlouvám se za hrubku.
Není tady