Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 1. 2010 22:59

Allisskka
♥♥-----
Místo: Plzeň

Malá X Velká svatba?

Ahoj,

mam takovy malinkaty dilema:(.Pritel se konecne dohoupal,ze si me vezme.ted jsme mluvili o tom,jestli vlastne malou svatbu tzn.svedci a rodice.Nebo velkou se vsim vsudy(svedci,rodice,pratele,pribuzni). Ja bych chtela svatbu se satama a aby to bylo perfektni.Chtela bych se zeptat,co je lepsi?

Čeho se na nás dopustili druzí s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili my sami

Není tady

#2 29. 1. 2010 9:21

Aknella
♥♥♥----

Re: Malá X Velká svatba?

Allisskka napsal(a):

Ahoj,

mam takovy malinkaty dilema:(.Pritel se konecne dohoupal,ze si me vezme.ted jsme mluvili o tom,jestli vlastne malou svatbu tzn.svedci a rodice.Nebo velkou se vsim vsudy(svedci,rodice,pratele,pribuzni). Ja bych chtela svatbu se satama a aby to bylo perfektni.Chtela bych se zeptat,co je lepsi?

Myslím, že sis odpověděla sama, jaká svatba by byla pro vás lepší. dumbom Jen vy víte, co je pro vás právě to perfektní...

Upravil(a) Aknella (29. 1. 2010 9:22)

Není tady

#3 29. 1. 2010 13:35

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Jasně,je to vaše svatba,tak musí být podle vašich představ. Stačí se jen domluvit s partnerem. A to by neměl být problém,ne? big_smile

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#4 29. 1. 2010 17:15

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Kdyz mi bylo 21, jako autorce vlakna, tak jsem jeste nemela ani pritele. To je husty, ze se nekdo vdava v takovem veku.

42!

Není tady

#5 29. 1. 2010 17:28

rejka
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Kdyz mi bylo 21, jako autorce vlakna, tak jsem jeste nemela ani pritele. To je husty, ze se nekdo vdava v takovem veku.

No babo-jago,dnes je doba jiná,nikam se tolik ( až na vyjímky ) nepospíchá.Ale,když jsem rodila první dítě,byla jsem nejstarší prvorodička na pokoji ( bylo nás 12 ).Bylo mi 22. A když jsem pak rodila druhé dítě,byla jsem nejmladší druhorodička.A to mi bylo 29.dumbomdumbomdumbom

Seneca

Není tady

#6 29. 1. 2010 17:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Alisko, ono je to taky o penězích. Čím větší svatba, tím dražší.
Rozhodnutí samozřejmě musíš udělat ty a přítel, jak vám to bude vyhovovat.
My jsme měli "malou" svatbu, 14 lidí, my, svědci, úzká rodina... a dost. Na obřad přišlo i pár přátel, ale ti na hostinu nešli.
Jo a šaty jsem měla krásné, to neznamená, že když se rozhodneš pro malou svatbu, že nemůžeš mít princeznovský šaty :-)

Není tady

#7 30. 1. 2010 10:17

Allisskka
♥♥-----
Místo: Plzeň

baba.jaga napsal(a):

Ja tady nebudu rozsahle psat,jak to je.Proste jsme spolu jiz 6 let a ten vztah bychom chteli popostrcit nekam dal..

Jinak asi bude mala svatba,kterou si maximalne uzijeme:)

Čeho se na nás dopustili druzí s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili my sami

Není tady

#8 10. 2. 2010 20:31

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Ahoj,dcera má svatbu v červnu,malou nechtěli,na velkou nemáme.
Takže-obřad budou v parku u kašny v 16 hod a pak už jen rovnou tam nachystaný stoly +vyuzený kýty,bečky,vínečko,obložený mísy,cukroví atd.Ušetříme za pronájem,drahej oběd,večeřu-budou vlastně hned švédský stoly.Obsluhovat a chystat budou kámošky,chlebíčky,mísy,cukroví-vlastní výroba a příprava.Hudba -taky známí!
Jo --bude nás asi 60-70 + kamarádi!!Takže držte palce;)wink

Upravil(a) ctyr,listek (10. 2. 2010 20:33)

Není tady

#9 10. 2. 2010 21:29

javena
♥♥♥♥♥♥-

Allisskka napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Ja tady nebudu rozsahle psat,jak to je.Proste jsme spolu jiz 6 let a ten vztah bychom chteli popostrcit nekam dal..

Jinak asi bude mala svatba,kterou si maximalne uzijeme:)

Allisskko, na věku až tak nezáleží. wink
Když mě bylo 21 měla jsem svůj byt a taky chápu, že někteří ho nemají ani ve třiceti. Kvůli tomu nebudu čekat deset let - abych jako nevyčuhovala. big_smile
Kdybychom měli žít podle tabulek... vissla
Tak si tu svatbu užijte. smile

Není tady

#10 10. 2. 2010 21:44

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ctyr,listek napsal(a):

Ahoj,dcera má svatbu v červnu,malou nechtěli,na velkou nemáme.
Takže-obřad budou v parku u kašny v 16 hod a pak už jen rovnou tam nachystaný stoly +vyuzený kýty,bečky,vínečko,obložený mísy,cukroví atd.Ušetříme za pronájem,drahej oběd,večeřu-budou vlastně hned švédský stoly.Obsluhovat a chystat budou kámošky,chlebíčky,mísy,cukroví-vlastní výroba a příprava.Hudba -taky známí!
Jo --bude nás asi 60-70 + kamarádi!!Takže držte palce;)wink

to může být hezké, pod širým nebem...hlavně aby vyšlo počasí...
jinak, možná že to víš, ale v případě akce rodinného charakteru na volném prostranství je třeba zažádat o povolení na příslušném obecním úřadu. To jen, aby to proběhlo bez mráčku smile

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#11 11. 2. 2010 8:34

ctyr,listek
♥♥♥♥---

To už je starost mladejch:o))Ale je to malá vesnice a budou rádi,že tam něco takovýho někdo udělábig_smile. No a když nevyjde počasí-mají  možnost hned v tom  parku je pečovatelák a je tam obrovská místnost-nebo je tam hospoda(tu nechcou)a ještě sokolovna(tu bych brala já)
http://www.bohutice.cz/
ve fotog. jsou na začátku fotky,kde to budou mít.

Upravil(a) ctyr,listek (11. 2. 2010 8:39)

Není tady

#12 11. 2. 2010 10:56

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

ahoj, nas ceka taky svatba, ja bych rada malou(jsou to pro me vyhozene penize), a pritel je z rodiny kde resi kdo si co mysli a jak vsechyn musi pozvat, oni je taky zvali atd. takze jsem sice par uprav prosadila, bude obrad v pul 2, nato navaze rovnou rautova oslava, da se sedet venku, i uvnitr, coz je supr. bude kyta na grilu,ale i plno dalsiho jidla, piti je v te dane hospode(takze to malo nebude), a pocet osob 80:(
Na plno vecech jsem dokazala usetrit,ale na jidle a piti to moc nejde.

Není tady

#13 11. 2. 2010 12:15

ctyr,listek
♥♥♥♥---

U nás bude asi nejhorší sehnat svatební šaty-dcera je trošku širší smile a smile a taky -chce je mít jen na obřad a pak se převleče,protože tam by je zrušila!!Ale vyhodit za půjčení 5000Kč kvůli 1 hodině se nám nechce. Tak furt dumáme,jak to vyřešit!!

Není tady

#14 11. 2. 2010 12:18

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Kamchinka napsal(a):

ahoj, nas ceka taky svatba, ja bych rada malou(jsou to pro me vyhozene penize), a pritel je z rodiny kde resi kdo si co mysli a jak vsechyn musi pozvat, oni je taky zvali atd. takze jsem sice par uprav prosadila, bude obrad v pul 2, nato navaze rovnou rautova oslava, da se sedet venku, i uvnitr, coz je supr. bude kyta na grilu,ale i plno dalsiho jidla, piti je v te dane hospode(takze to malo nebude), a pocet osob 80:(
Na plno vecech jsem dokazala usetrit,ale na jidle a piti to moc nejde.

to je dost 80 lidí..my měli 40 a s ohledem na finance to úplně stačilo. Svatba to byla hezká, měli jsme i družbu, ten se staral o zábavu.Což byl fajn nápad a dodnes to oceňuji. Přece jen se sejdou lidi, kteří se tam vidí poprvé v životě.
Bohužel jsme měli obřad dopoledne, takže jsme měli v restauraci oběd a večeři. Dnes bych to posunula na později,aby to vyšlo jen na pozdní oběd a pak raut.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#15 11. 2. 2010 12:41

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ctyr,listek napsal(a):

U nás bude asi nejhorší sehnat svatební šaty-dcera je trošku širší smile a smile a taky -chce je mít jen na obřad a pak se převleče,protože tam by je zrušila!!Ale vyhodit za půjčení 5000Kč kvůli 1 hodině se nám nechce. Tak furt dumáme,jak to vyřešit!!

když to budete mít venku, co to pojmout netradičně a půjčit si kostýmy v divadle. U nás v Jihočeském chtějí 130kč, tak to u vás bude podobné.

co třeba tady http://www.pujcovna-kostymy.com/

Upravil(a) laminanonte (11. 2. 2010 12:49)

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#16 11. 2. 2010 13:28

ctyr,listek
♥♥♥♥---

To nás už taky napadlo,půjčovna je kousek,ale kostýmy možná na převlečení po obřadě.Ale to nechám na mladech.

Není tady

#17 11. 2. 2010 14:19

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Když jsem se vdávala po druhé,měli jsme svatbu také pod širým nebem.Přestože byla víc jak polovina září,počasí bylo nádherné,sluníčko a 25°C. Ale byl i plán B,kdyby pršelo.Vdávala jsem se v atriu MÚ,takže by to byl skok pod střechu.Kromě nás dvou,herců v hlavní roli retabig_smile,tam byly naše děti,svědci a fotograf.Ohromně jsem si to užila,i když mě pár lidí mělo za zlé,že tam nebyli rodiče,sourozenci....jenomže oni byli s naším přáním srozuměni a neměli s tím problém a o žranici a chlastačku taky nepřišli....big_smilevisslabig_smile
čtyřlístku a nechtěla by dcera si vzít "civilní" šaty? Kamarádka se vdávala v letních květovaných šatech a bylo to moc hezké,manžel měl plátěné kalhoty a bílou rozhalenou košili.....pohodlné,ležérní a vkusné.....

Seneca

Není tady

#18 11. 2. 2010 20:07

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

21 krásný věk. a to už svatbu??
je jedno jestli malá či velká.Záleží to jen na Vás!
Hlavně ti přeji ať vám to dlouho vydrží!!hjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#19 12. 2. 2010 9:33

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

čtyrlístku: odkud jste? ja jsem si nasla tady obchod se společ. a svat. saty, (prodej) a vyjdou me tak na 3-4 tisice koupene, takze je pak prodam nejake malinke neveste jako ja:) a pak mam variantu cislo dve, koupit saty v polsku, hodne holek si je tam sehnalo. jake maji nevim ale.

Lamin: no ja bych uprimne udelala svatbu fakt jen par lidi, ale to me neprojde doma, na takove ty veci koelm obradu(saty, dort, vyvazky, kytky, atd) mame usetreno, tj. asi 25 tis. ale oslava, jidlo, piti bude to nejdrazsi,ale to prislibili oboje rodice, ze vypomuzou, tata i sezene a zaplati kapelu, tak uvidime.

rejko: mam kamaradku co mela svatbu taky v peti lidech, ale co bylo divne na fotkach, ze nevesta krasna, saty, uces, perlicky, a zenich obycejne modre triko(ktere nosi muj pritel na zahradu) a dziny. byl to zvlastni kontrast.

Není tady

#20 12. 2. 2010 11:56

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

KAMCHINKO: naše původní verze byla, udělat svatbu jen my a svědci. Svatební oznámení se dokonce natisklo ve znění  "byli oddáni," jenže pak se doma řešilo,  že babičce to bude líto, že rodičům taky a když pozveme toho, tak na tamtoho nemůžeme zapomenout, takže se nakonec pozvala celá rodina. Jen oznámení zůstalo původní smile

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#21 12. 2. 2010 12:22

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Z Mor.Krumlova.Půjčoven je tady v okolí dost,ale spíš řeším,jestli půjčit(a mít strach,že se nějak poničí!!)nebo koupit někde za stejný peníze  a pak prodat.Nakonec to dopadne tak,že si je nechá ušít u švadleny u nás smile

Není tady

#22 12. 2. 2010 14:50

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Holky,když se vdáváte poprvé,tak je zcela pochopitelné,že vaši blízcí u toho chtějí být.Já to u mé první svatby také tak měla...rodiče,bratr se ženou a synovcem,švagr s přítelkyní,samodomo,že manželovi rodiče,babičky,tetičky....jenomže to je 18 let.Za tu dobu mi babičky zemřeli,bohužel i taťka a manželovi rodiče jsou nesmírně tolerantní lidi,respektující názor druhého. A jak jsem už psala,byla to pro nás s manžou druhá svatba a šlo nám o něco jiného.Ale dopřála jsem si překrásné šaty a i manžel měl velmi hezký světlý oblek.Skromností mě vlastní dodávám,že díky mé,dvěma porody skoro nedotčené postavy,jsem si ještě jednou chtěla užít ten krásný pocit v nádherných,bílých (panenských, o tom nikdo nepochyboval...dumbomdumbombig_smile )šatech. kapitulationbig_smilebig_smilebig_smilebig_smile
Svatební hostina byla jen pro zúčastněné obřadu,ale pro rodiče a ostatní příbuzný jsme udělali sólovku pěkně v klídku,bez nerváků a videem. Myslím,že všichni byli navýsost spokojeni...stoltstoltstolt

Seneca

Není tady

#23 12. 2. 2010 15:12

ctyr,listek
♥♥♥♥---

já měla svatbu před 27 rokama.Závidím nevěstám ty krásný šaty,hned bych si to s dcerou vyměnila!!Jenže na plastiku nemám big_smile  big_smile  big_smile

Upravil(a) ctyr,listek (12. 2. 2010 15:13)

Není tady

#24 12. 2. 2010 22:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

A co si na svatbu koupit prostě jen dlouhé bílé šaty, třeba krajkové nebo batikované? Já měla na svatbě dokonce fialové batikované, nevypadalo to tak špatně a byly origoš, občas je ještě nosím smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#25 12. 2. 2010 22:57

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Dneska tady byla dcera,tak jsem ju přeměřila:)
113-106-126/výška 172 cm
a teď co na ni!!??

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí