6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Holky, jste zlaticka, rano jsem vstala a dosla jsem na zachod. Mela jsem trosicku krve na papire. Tak jsem to oznamila partnerovi. Tak jsme rekli, ze pockame tak hodku jestli se to nejak rozjede ci co. Kontrolovala jsem se kazdych deset min, a kazdy utreny tak trosicku krve. Tak jsme se vydali do motola, a tam me bylo oznameno, ze je to afetalni plodove vejce. 4+4, mam byt podle ms 7+0. stale krvacim mirne vlastne od rana. Tak odpo jsem chtela druhy nazor tak jsme jeli do podoli a tam velice neprijemnej doktor, ktery teda oznamil, ze doslova rekl. Co otravuji v nedeli a ze zneuzivam zdravotnictvi a nemocnice. Ze co my matky o sebe se myslime. Tak z brekem jsem byla velice hnusne vysetrena a rek. Potracim. Naschle a odesel. Okamzite s maminko piseme ztiznost do podoli a na ceskou lekarskou komoru a budeme se dozadovat omluvy. Jeste mi oznamil co ocekavam, vydelavaji jenom 14000 mesicne!!! Zlaty motol. V zivote nevkrocim do podoli. Jsem velice smutna, ale chapu, ze priroda to nejak zaridil. Ale jeste resit takovy hyenismus od nase takzvane doktory. Je to hnusne. Zitra rano nastupuje na kyretaz
Není tady
Mary dr se holka ty doktoři-někteří jsou teda pěkní sprosáci!Muselo to být pro Vás hrozné!
Není tady
Mary dr se, vechny na tebe myslíme.
K tomu doktorovi nemám slov... hovado.
Není tady
Ahoj holky, tak ja jsem tu pres vikend nebyla. Tady na babinetu je toho celkem pozehnane. Tak prvne Mary - je mi to moc lito. Vim, ze je to velmi bolestne a kdyz se nekdo chova necitlive o to vic to cloveka trapi. Dr. byl zrejme mlady. Nicmene stiznost na CLK zrejme nic moc nezmuzes. Bude to tvrzeni proti tvrzeni. Muzu ti poradit jen obratit se na Ceskou gynekologickou a porodnickou spolecnost - prezident Dr. Dvorak.
Co se tyka Mocacinky. To, ze Dr. se k tobe chovala jistym zpusobem je otazkou osobnosti. Ono se taktez urcite vety vnimaji jinak, nez jsou mysleny a naopak. Mas pravo volby lekare, nicmene vyber si dobre. Psala jsem ti to minule.
Co se tyka nemocenske nebo pracovni neschopnosti a tehotenstvi. Nemuzu s tebou souhlasit, ze gynekolog ma povinnost ti vystavit nemocenskou, kdyz si mu postezujes na pracovni prostredi. NENI TO JEHO PROBLEM, ALE TVUJ A TVEHO ZAMESTNAVATELE. Ty mas podepsanou pracovni smlouvu, ktera se ridi zakonikem prace. V nem se pise - prafrazuji, ze pokud jsi tehotna a nejsi schopna vykonu prace, tak ma zamestnavatel povinnost te preradit za stejnych platovych podminek na jinou mene narocnou - vyhovujici praci. Pokud to neudela nebo nema na to prostory, tak to neni opet povinnost lekare. Nemuze to byt ani po nem pozadovano. On taktez se zodpovida komore, pojistovne atd.
Spravny zpusob v tvem pripade by mel byt nasledujici: 1) zajit za svym obvodnim lekarem s tehotenskou prukazkou, 2) ten ti vyda papir, kde napise, ze prace je pro tebe nevhodna a nasledne to gynekolog potvrdi. Napr. ze nesmis tahat bremena tezsi 6 kg.
Jinak holky, kamaradce se o vikendu narodil chlapecek, ktery mel skoro ctyri kila. Ona cele tehotenstvi mela rizikove, stale spinila, lezela doma - vychazky 8-18h,ascorutin, magnesko a dalsi podpory. A chlapecka skoro nakonec prenasela. Porod mela takovy, ze ji ho uprimne zavidim. Rano v sest si myslela, ze ma nejaka divoka streva, sla na zachod. Pak ze pujde spat. Pak opet krece.... ktere presly ve stahy, no a v osm si zavolala zachranku a v 9:00 byla maly na pate zatlaceni na svete. Takze holky, ktere mate problemy - bude to dobreeeee.
No a ja? Ja jsem byla na nt screeningu, ani jsem se nebala. Dopadlo to dobre, nosni kustka tam byla, sijove projasneni - bylo tenkte, obe komory taky. Takze goood a jedeme dal. Zaplatila jsem 1500, z cehoz 50 kc bylo za fotecku. Dr. mi rekl ze ty dalsi dve mam zdarma.....
V nedeli jsme byli u tchanu. Divali jsme se na utz a pak jsme jeli do ambulance si mrnouska prohlednout. Tchan mi udelala asi 20 fotecek z utz, kdyz spalo tak jsme si ho prohlizeli a pak se vzbudil a byl to rambajz. No a divali jsme se mu i mezi nozicky.... a asi uz vime co to bude. Fotecka to prozradila.
termin porodu mame 13.9.2010.
Není tady
Simono, ty má tchána gyndaře ? a to byl 3D Utz? e u bylo poznat pohlaví nebo má nějaký super citlivý? No asi to není moc věrohodné, e? Bavila jsem se s několik dr. a vichni se shodli, e pokud tam je "kávové zrnko", můe kdykoliv do pozdního těhu dorůst pinďas a naopak - pokud tam je "piňďas", můe to být klam, holčičky mívají dost zvětené pysky, tudí to vypadá jako pytlík..... no nevím. Prý je to potvrditelné na hodně % a kolem 25.tt, ale nikdy to neřeknou 100%....Co ti k tomu řekl?
Není tady
Ahoj holky. Jak jste se vyspaly?
Tak mě se taky nezdá, e by lo poznat pohlaví ve 13tt, vude píou minimálně od 16tt. Ale moná na 3D něco vidět jít můe, ale podle mě se to můe jetě změnit. Jinak já jdu na screeining u zítra, jsem nervózní, ani nevíte jak.
A copak máte dnes v plánu? A jaké je u vás počasí? Tady zatím krásně svítí sluníčko.
Upravil(a) Babucha (1. 3. 2010 11:19)
Není tady
Ahoj holky,
Kiki, čekám na zprávy od tebe, jak jsi pochodila na kontrole - předpokládám, e je ve jak má být a ok
Není tady
Ahoj holky, nakoukla jsem sem k vam a vidim, ze resite pohlavi. U nas na letnatkach ho sice Rustynce rekli uz ve 13.tt na prvnim velkem UZV, ovsem od te doby mela sridave holcicku a chlapecka a ted porad nevi, na cem tedy je. U nas vlastne holky vedi 100% bud z vysetreni plodove vody (nastesti vsechny s perfektnim vysledkem), neo z velkeho UZV ve 20. tydnu. Takze podle me na nejake zavery je ve 13. tydnu opravdu brzo. Ja jsem ted 21. tyden a zatim jeste nevim, ted ve CT jdu na ten velky UZV, tak jsem napnuta jk struna.
Není tady
Ahoj holky,
KIki, tak coo?
LILI, novy chlivecek, at nas nezavrou
Holky, ja vzdy chtela vedet pohlavi z takovych tech praktickych duvodu - jake obleceni, kocar atd...ale TED jsem ve fazi, kdy to vedet nechci...Prijde mi, ze uz neni zadne prekvapko - kazdy vi-datum porodu, jmeno, atd....Ja budu chtit mit nejake velke prekvapeni Hadry nakoupim neutralni a kocarek taky - stejne, az bude 2.prcek tak kvuli nemu urcite nebudu kupovat dalsi kocarek za 20 000, takze neco jak pro holku tak pro kluka. Co vy?
Není tady
Téma zavřeno