6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Ali dneska je jiná doba.U kluka před 14 lety dávali v porodce mimčům čaj a vůbec ve bylo jiný.Za 2,5 roku to bylo u holky zase jinak a teď se preferuje kojení.Kdy to půjde budu samozřejmě ráda,protoe ceny UV jsou neskutečné.
Není tady
Tak to vdycky není, moje mami mě kojila tři měsíce, ségru asi dva. A ségra nekojila vůbec. No a mrkni na mě. Já jenom klepu na vechno okolo sebe, hlavně aby to vydrelo co nejdýl a kdy ne, tak hold nutrilon, to se nedá hold nic dělat. Dobrou.
Není tady
Sissi, já byla nakonec ráda, e jsem jí měla, na estinedělí byla super odsávačka, ale na JIPce úplně na nic a navíc na ní bylo hodně holek, tak se mi ta moje ikla. Jednu noc jsem teda natajno chodila na estinedělí, ale pak u jsem nemohla a sestry mě dost nutily, abych měla pro Agátku svoje mlíko.
Není tady
Taky mám na skříni bebu, kdyby něco, e jo, ale zatím to ukám.
Není tady
Leni vo tom ádná. Hele v porodce to bylo tedy ukrutný. Tam preferovali kojení tak straně, e těm dětem nedali ani čaj, ani glukozu prostě nic. Děti řvaly hlady. Dej pokoj. Díky bohu, e mně se to povedlo, jináč nevím. Je to takovej trend, na druhou stranu si myslím, e je to dobře, prostě se ty děti donutí. A Sissi jsem to psala, prostě přilkádat kdy si to dítě řekne, ne jako před x lety, kojit max. 7x denně a pravidelně.
Mag stejně podle mého neodstříká pravé mnoství mlíčka, to miminko si najde mlíko podle mého i v palci u nohou. A jste fakt výborní, e se Vám to takhle krásně podařilo kojit.
Není tady
Mag já jsem měla odsávačku půjčenou od ségry, ta měla nakoupeno naprosto vechno a nakonec nekojila vůbec. A odsávala jsem asi 2x, kdy mi v noci malej vysál jedno prso a druhý u nechtěl a já ho měla nalitý jak dolly buster. To bylo v dobu, kdy jsem najíděla na systém kojit z obou prsou. Teď to tak dělám furt a u jsme si zvykli.
Není tady
Tak mně malou přikromovali, u kvůli loutence. Resp. já po stříkačce.
Ali, taky z toho mám radost a doufám, e to vydrí
Taky dobrou
Není tady
mag napsal(a):
Sissi, já byla nakonec ráda, e jsem jí měla, na estinedělí byla super odsávačka, ale na JIPce úplně na nic a navíc na ní bylo hodně holek, tak se mi ta moje ikla. Jednu noc jsem teda natajno chodila na estinedělí, ale pak u jsem nemohla a sestry mě dost nutily, abych měla pro Agátku svoje mlíko.
Vidí, tak to by mě nenapadlo, musím si ji dát na hromádku co mi bude můj brát
Tak já u prchám, brou
Není tady
Tak já se s vámi taky loučím,po koupeli se mi uvolnilo bříko,měla jsem k večeru sluný poslíky,u je zase klid a malej se taky přestal mlít,tak si jdu natáhnout noky k telce.Přeci jen musím jetě počkat na Clari s Perlou
Tak vám přeji klidnou noc,a mimča moc nezlobí
Upravil(a) Leninka41 (28. 1. 2010 21:30)
Není tady
Jo, mně teď Dr. taky říkala, a kojím jenom z jednoho a malá mi přijde hladová, take taky si to jedu prozatím po svým
Není tady
Holky dobrou,
Mag já jsem to začala praktikovat po té krizi, takhle se mi prsa plní oba stejně, nemám ádné nalité tak, aby se malej dávil, nemusí tolik hltat a pije krásně.
Není tady
jetě jsem chtěla řict, e mi to odsávání pomohlo v zahojení mých dorasovaných prsů, přikládala jsem jen dvakrát denně a pak odsávala,
Není tady
Mag já jsem tedy měla odsávačku manuální od Aventu a přilo mi to příerný. Já měla prsa z porodky taky zrasovaný. Bolelo mě kadé přiloení, ale jakmile mi po pár dnech prsa povolila, tak se to samo spravilo a dneska u nemusím ani mazat bradavky, je tedy fakt, e ne se malej naučil správně sát, tak mu to trvalo.
Není tady
já taky a spokojenost taky u nemau, ale jeden čas to byl fakt horor
Není tady
Ahoj babizny, vy u jste zase pryč
Marluk, já to tvrdila u před porodem, e končíme Ale fakt končíme, bo by mě manel hnal
Siss, my jsme na UV a čaj dáváme, u kojených se nedává, ikdy moje kamarádka kojila a dávala i nějaký čaj na prdy, měla to schálený doktorkou
No a ne jsem to dočetla, tak nevím, co jsem chtěla
Koukám, e se tu řeio kojení a odsávání .
Já jsem odsávala jak vzteklá pro Danečka, kdy byl v inkubátoru. Vak jste si to tady se mnou pěkně proily
A pak jak byl malinký a málo sál, tak jsem měla mlíka víc, ne spotřeboval a tak jsem ho odstříkávala a dávala do skleniček do mrazáku. Skleničky jsem měla samozřejmě vyvařený.
A jak se mi teď to mlíčko hodilo, kdy Danymu nestíhám večer s mlíkem. Rozmrazila jsem vdycky skleničku a dala mu jí lahvičkou. A pak jetě přikládám k prsu, aby se uklidnil a krásně usnul.
Jene teď moje mraené MM dolo a dneska u jsem musela dát Nutrilon A já Danymu večer pořád nestíhám Přes den jo, ale večer ani náhodou. To si dá ode mě, obě prsa vytáhne, pak dá 120 ml z lahvičky a pak si jetě cucne ode mě. A pak jde teprve spát
Není tady
Dobré ráno
Clarince přeji úspěnou kontrolu,a u se něco začne dít
Těhulkám přeji hezké vstávání s hroím bříkem (a na Markeet -ta ho nemá )
Maminkám přeji a jsou miminka hodná po celý den.A Petru ádné bulení dělá co můe.
Není tady
Krásné zasněené ráno přeji
Hlásím se z kontroly... Danielek má 60 cm a 4,6 kg ... take prospíváme Jediné co musíme vyléčit je moučnivka v pusince...nemá jí moc,jen pár flíčků,tak by to melo být v pořádku. Maeme genciánou a tak mám bradavky fialové jak kdybych měla modřiny
Holky vím e s tím kojením to není lehké. Ale nevzdávejte to a já vím e to nevzdáte. A pokud budete muset přikrmovat..tak přikrmujte a nedělejte si z toho hlavu. Hlavní je e má od vás alespoň nějaké mléčko (kdy dokrmujete jen na noc) a taky to e vám miminka prospívají a jsou spokojený
Také jsme museli přikrmovat a teď teprve týden plně kojíme.
Jo a novým maminkám gratuluji...pěkně se rozrůstáme
Není tady
ahoj raiem, tak to gratuluji.
píu jak tatar, bo mám na ruce agátku, zkouela jsem átek, ale nějak se mi nelíbilo, jak v něm má hlavičku, take dalí pokus odpoledne.
Není tady
Raiem tak to u je pěknej chlapák
Mag tak ty u taky zkouí átkovat?
Není tady
Dobré ráno,
Leni já vím Děkuju
Riem, to je ale ikula A to kojení nevzdám. Ale u jsem ve stadiu, kdy se laktece srovnává, take u se s tím nedá nic moc dělat Uklidňuju se, e po takovým porodu můu být ráda, e vůbec kojím. Sousta holek se po takhle nepřirozeném a brzkém porodu vůbec nerozkojila. Ale stejně je mi to líto
Mag ... to vázání hned nejde. Nejlépe se váe před zrcadlem, jestli má tu monost.
Není tady
Ahojky,
Peti, psala jsem ti to u na podzimní, jsi bojovnice a zvládne to
Raiem, pěkně přibíráte
Mag, můj první pokus se átkem byl děs, běs. No teda teď to není o moc lepí, ale chce to trénovat.
Já doma zrcadlo nemám
Takhle se mnou Sofinka ehlila
pajtaek napsal(a):
A nabizela nam jestli nechcem vstoupit do nejakeho programu,kde by maleho ockovali proti nejakym bebechum(ted to nevim z hlavy,pak pisnu presneji)a ze se jedna o 4 ockovani a 2 odbery krve.A ja cekala jakou sumu ze nas to bude stat,a ona rekla ze jeste my zato dostanem 5tisic!!!Jde o to ze oni tu krev dale testujou-a za to vam zaplati a jeste mate mimi ockovane.Ze si mame rozmyslet jestli to chcem....musime to stihnout do 3mes.
MAMINY-nabizela vam to taky Dr???A slysely jste o tom?
Na tohle jsem ctěla reagovat, ale ten večer mě tak rozhodil, e jsem na to zapomněla. Tak teď....
Pajti nikdo mi to nenabízel.
A teď budu mluvit jen a jen za sebe. NIKDY bych do toho nela. Mám problémy i s očkováním Hexou. Nato rvát do mimíska nějaké bordely úplně zbytečně a jetě si za to nechat platit. Vdy je to vlastně jako pokusný dítě Jak jsem to tu četla, tak se mi úplně otvírala kudla v kapse!
Je to samozřejmě na kadé mamince, ale mě osobně takováhle nabídka přijde hrozná. Ani za milion bych do toho nela. Jak můu vědět, e to u malého nevyvolá nějaké nemoci? Epilepsie, alergie, astma, otoky, ...... a hromadu dalích. A to ti neřeknou. Moná, a vyzkoumají tu nabranou krev.A to u bude pozdě .
A to mi taky vadí. Za celí ivot si bolestí uije a a. Proč ho tomu vystavovat zbytečně? Kdy to není nezbytně nutné??
Můj názor....
Není tady
Téma zavřeno