|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno
Ališ dneska je jiná doba.U kluka před 14 lety dávali v porodce mimčům čaj a vůbec vše bylo jiný.Za 2,5 roku to bylo u holky zase jinak a teď se preferuje kojení.Když to půjde budu samozřejmě ráda,protože ceny UV jsou neskutečné.
Není tady
Tak to vždycky není, moje mami mě kojila tři měsíce, ségru asi dva. A ségra nekojila vůbec. No a mrkni na mě. Já jenom klepu na všechno okolo sebe, hlavně aby to vydrželo co nejdýl a když ne, tak hold nutrilon, to se nedá hold nic dělat. Dobrou.
Není tady
Sissi, já byla nakonec ráda, že jsem jí měla, na šestinedělí byla super odsávačka, ale na JIPce úplně na nic a navíc na ní bylo hodně holek, tak se mi ta moje šikla. Jednu noc jsem teda natajno chodila na šestinedělí, ale pak už jsem nemohla a sestry mě dost nutily, abych měla pro Agátku svoje mlíko.
Není tady
Taky mám na skříni bebu, kdyby něco, že jo, ale zatím to ťukám.
Není tady
Leni vo tom žádná. Hele v porodce to bylo tedy ukrutný. Tam preferovali kojení tak strašně, že těm dětem nedali ani čaj, ani glukozu prostě nic. Děti řvaly hlady. Dej pokoj. Díky bohu, že mně se to povedlo, jináč nevím. Je to takovej trend, na druhou stranu si myslím, že je to dobře, prostě se ty děti donutí. A Sissi jsem to psala, prostě přilkádat když si to dítě řekne, ne jako před x lety, kojit max. 7x denně a pravidelně.
Mag stejně podle mého neodstříkáš pravé množství mlíčka, to miminko si najde mlíko podle mého i v palci u nohou. A jste fakt výborní, že se Vám to takhle krásně podařilo kojit.
Není tady
Mag já jsem měla odsávačku půjčenou od ségry, ta měla nakoupeno naprosto všechno a nakonec nekojila vůbec. A odsávala jsem asi 2x, když mi v noci malej vysál jedno prso a druhý už nechtěl a já ho měla nalitý jak dolly buster. To bylo v dobu, kdy jsem najížděla na systém kojit z obou prsou. Teď to tak dělám furt a už jsme si zvykli.
Není tady
Tak mně malou přikromovali, už kvůli žloutence. Resp. já po stříkačce.
Ališ, taky z toho mám radost a doufám, že to vydrží 
Taky dobrou 
Není tady
mag napsal(a):
Sissi, já byla nakonec ráda, že jsem jí měla, na šestinedělí byla super odsávačka, ale na JIPce úplně na nic a navíc na ní bylo hodně holek, tak se mi ta moje šikla. Jednu noc jsem teda natajno chodila na šestinedělí, ale pak už jsem nemohla a sestry mě dost nutily, abych měla pro Agátku svoje mlíko.
Vidíš, tak to by mě nenapadlo, musím si ji dát na hromádku co mi bude můj brát 
Tak já už prchám, brou 
Není tady
Tak já se s vámi taky loučím,po koupeli se mi uvolnilo bříško,měla jsem k večeru slušný poslíky,už je zase klid a malej se taky přestal mlít,tak si jdu natáhnout nožky k telce.Přeci jen musím ještě počkat na Clari s Perlou 
Tak vám přeji klidnou noc,ať mimča moc nezlobí 
Upravil(a) Leninka41 (28. 1. 2010 21:30)
Není tady
Jo, mně teď Dr. taky říkala, ať kojím jenom z jednoho a malá mi přijde hladová, takže taky si to jedu prozatím po svým 
Není tady
Holky dobrou,
Mag já jsem to začala praktikovat po té krizi, takhle se mi prsa plní oba stejně, nemám žádné nalité tak, aby se malej dávil, nemusí tolik hltat a pije krásně.
Není tady
ještě jsem chtěla řict, že mi to odsávání pomohlo v zahojení mých dorasovaných prsů, přikládala jsem jen dvakrát denně a pak odsávala,
Není tady
Mag já jsem tedy měla odsávačku manuální od Aventu a přišlo mi to příšerný. Já měla prsa z porodky taky zrasovaný. Bolelo mě každé přiložení, ale jakmile mi po pár dnech prsa povolila, tak se to samo spravilo a dneska už nemusím ani mazat bradavky, je tedy fakt, že než se malej naučil správně sát, tak mu to trvalo.
Není tady
já taky a spokojenost
taky už nemažu, ale jeden čas to byl fakt horor 
Není tady
Ahoj babizny, vy už jste zase pryč 
Marluk, já to tvrdila už před porodem, že končíme
Ale fakt končíme, bo by mě manžel hnal 
Siss, my jsme na UV a čaj dáváme, u kojených se nedává, ikdyž moje kamarádka kojila a dávala i nějaký čaj na prdy, měla to schálený doktorkou 
No a než jsem to dočetla, tak nevím, co jsem chtěla 

Koukám, že se tu řešio kojení a odsávání .
Já jsem odsávala jak vzteklá pro Danečka, když byl v inkubátoru. Však jste si to tady se mnou pěkně prožily 
A pak jak byl malinký a málo sál, tak jsem měla mlíka víc, než spotřeboval a tak jsem ho odstříkávala a dávala do skleniček do mrazáku. Skleničky jsem měla samozřejmě vyvařený.
A jak se mi teď to mlíčko hodilo, když Danymu nestíhám večer s mlíkem. Rozmrazila jsem vždycky skleničku a dala mu jí lahvičkou. A pak ještě přikládám k prsu, aby se uklidnil a krásně usnul.
Jenže teď moje mražené MM došlo a dneska už jsem musela dát Nutrilon
A já Danymu večer pořád nestíhám
Přes den jo, ale večer ani náhodou. To si dá ode mě, obě prsa vytáhne, pak dá 120 ml z lahvičky a pak si ještě cucne ode mě. A pak jde teprve spát 
Není tady
Dobré ráno 
Clarince přeji úspěšnou kontrolu,ať už se něco začne dít 
Těhulkám přeji hezké vstávání s hroším bříškem
(až na Markeet -ta ho nemá
)
Maminkám přeji ať jsou miminka hodná po celý den.A Petruš žádné bulení
děláš co můžeš.
Není tady
Krásné zasněžené ráno přeji 
Hlásím se z kontroly... Danielek má 60 cm a 4,6 kg ... takže prospíváme
Jediné co musíme vyléčit je moučnivka v pusince...nemá jí moc,jen pár flíčků,tak by to melo být v pořádku. Mažeme genciánou a tak mám bradavky fialové jak kdybych měla modřiny 
Holky vím že s tím kojením to není lehké. Ale nevzdávejte to a já vím že to nevzdáte. A pokud budete muset přikrmovat..tak přikrmujte a nedělejte si z toho hlavu. Hlavní je že má od vás alespoň nějaké mléčko (když dokrmujete jen na noc) 

a taky to že vám miminka prospívají a jsou spokojený 
Také jsme museli přikrmovat a teď teprve týden plně kojíme.
Jo a novým maminkám gratuluji...pěkně se rozrůstáme 
Není tady
ahoj raiem, tak to gratuluji.
píšu jak tatar, bo mám na ruce agátku, zkoušela jsem šátek, ale nějak se mi nelíbilo, jak v něm má hlavičku, takže další pokus odpoledne.
Není tady
Raiem tak to už je pěknej chlapák
Mag tak ty už taky zkoušíš šátkovat?
Není tady

Dobré ráno,
Leni já vím
Děkuju
Riem, to je ale šikula
A to kojení nevzdám. Ale už jsem ve stadiu, kdy se laktece srovnává, takže už se s tím nedá nic moc dělat
Uklidňuju se, že po takovým porodu můžu být ráda, že vůbec kojím. Sousta holek se po takhle nepřirozeném a brzkém porodu vůbec nerozkojila. Ale stejně je mi to líto 
Mag ... to vázání hned nejde. Nejlépe se váže před zrcadlem, jestli máš tu možnost.
Není tady
Ahojky,
Peti, psala jsem ti to už na podzimní, jsi bojovnice a zvládneš to 
Raiem, pěkně přibíráte 
Mag, můj první pokus se šátkem byl děs, běs. No teda teď to není o moc lepší, ale chce to trénovat.
Já doma zrcadlo nemám 
Takhle se mnou Sofinka žehlila 

pajtašek napsal(a):
A nabizela nam jestli nechcem vstoupit do nejakeho programu,kde by maleho ockovali proti nejakym bebechum(ted to nevim z hlavy,pak pisnu presneji)a ze se jedna o 4 ockovani a 2 odbery krve.A ja cekala jakou sumu ze nas to bude stat,a ona rekla ze jeste my zato dostanem 5tisic!!!Jde o to ze oni tu krev dale testujou-a za to vam zaplati a jeste mate mimi ockovane.Ze si mame rozmyslet jestli to chcem....musime to stihnout do 3mes.
MAMINY-nabizela vam to taky Dr???A slysely jste o tom?
Na tohle jsem ctěla reagovat, ale ten večer mě tak rozhodil, že jsem na to zapomněla. Tak teď....
Pajti nikdo mi to nenabízel.
A teď budu mluvit jen a jen za sebe. NIKDY bych do toho nešla. Mám problémy i s očkováním Hexou. Natož rvát do mimíska nějaké bordely úplně zbytečně a ještě si za to nechat platit. Vždyť je to vlastně jako pokusný dítě
Jak jsem to tu četla, tak se mi úplně otvírala kudla v kapse!
Je to samozřejmě na každé mamince, ale mě osobně takováhle nabídka přijde hrozná. Ani za milion bych do toho nešla. Jak můžu vědět, že to u malého nevyvolá nějaké nemoci? Epilepsie, alergie, astma, otoky, ...... a hromadu dalších. A to ti neřeknou. Možná, až vyzkoumají tu nabranou krev.A to už bude pozdě . 
A to mi taky vadí. Za celí život si bolestí užije až až. Proč ho tomu vystavovat zbytečně? Když to není nezbytně nutné??
Můj názor....
Není tady
Téma zavřeno