6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Ty jo 80 Agátka dala po 14ti dnech v porodce max 60
Marluk, ahoj. Kolik má prďola bilirubin? Malá byla lutá jak vietnamec A NA SVÍCENÍ NEBYLA, VECHNO VYČŮRALA.
Není tady
Já od koupání do teď chovala Teda chvilku se staral taka. To jsem zvědavá, jestli se vzbudí na kojení.
Není tady
Zatím holky klepu, klepu, ale je fakt zlatíčko, občas zapláče, ale dá se uklidnit v pohodě.Dneska taky vypil poprvé 80 a tím pádem i déle spinká
Není tady
Mag jak vietnamec jo? Malej byl jak mandarinka. POřád jsem mu říkala, no boe, asi bude letoním hitem oranová.
No jo, normálka 80 vytáhnul třetí den v porodnici. Hodně batil. Tchýně říkala, e to má po D. ten prý v porodnici vyahnul i 100, to je tedy fakt dost. A ví proč to tak je? Páč klucí jsou prostě líní, kvůli 30 by ani nevstával, takhle se nabatil do foroty, aby pak mohl chrundit dýl ví?
Není tady
mag napsal(a):
Já od koupání do teď chovala Teda chvilku se staral taka. To jsem zvědavá, jestli se vzbudí na kojení.
Mag měl 260, včera měl 240 a prý úplně v pohodě, ale já mám z těch doktorů pocit, e kadý má jiný názor na věc.
Není tady
Holky mě by zajímalo...kdy mám ty sáčky na uskladnění mléka. Bud do lednice nebo do mrazáku e?? Jak teda připravit z toho sáčku mlíko??
Není tady
A dalí dotaz....pokud se kojí nebo je sunar... Tak se mimču nedává na ízen nic?? Vím e jsem blbá Ale máma mi kolikrát vykládá takové bludy co za jejich let se dělaly...
Není tady
Sissi to tedy vůbec netuím. Já jsem snad neodsávala nikdy. No vlastně fakt nikdy. Jak to tak pozoruju, ty se připravená na milion procent a na milion moností, to tedy koukám. Mně by něco takového ani nenapadlo.
Není tady
Sissi ani náhodou. Nedává se vůbec nic. A to do půl roka. Tedy při plném kojení. Jak to dělají holky s UV, to nevím, ale při plném kojení jenom mlíčko. Mamku bych moc neposlouchala, páč stará kola propagovala to, e se musí kojit pravidelně po třech hodinách v noci dýl. Take tak max. 7x kojení denně. Jene houby. V současné době dítě přikládat kdykoliv si řekne, take kolikrát Dádulka měl prso i 12x denně, a to u byl velikej. Prostě na hlad, ízeň, uklidnění.
Není tady
Ali tesco mělo akci Tak je mám..kdy u tam na mě koukaly... No a kdy jdete na procházku...co kdy mimi dostane hlad??? Ted v zimě To mi není jasné..mlíčko v lahvi by bylo studené... A kojit venku asi e e.
Není tady
Alia napsal(a):
Sissi ani náhodou. Nedává se vůbec nic. A to do půl roka. Tedy při plném kojení. Jak to dělají holky s UV, to nevím, ale při plném kojení jenom mlíčko. Mamku bych moc neposlouchala, páč stará kola propagovala to, e se musí kojit pravidelně po třech hodinách v noci dýl. Take tak max. 7x kojení denně. Jene houby. V současné době dítě přikládat kdykoliv si řekne, take kolikrát Dádulka měl prso i 12x denně, a to u byl velikej. Prostě na hlad, ízeň, uklidnění.
No právě dřív dávali i na prdíky čaj e...proto se ptám..tak jooo, zas něco vím
Není tady
Sissi já malému mlíko do lahve nikdy nedávám. Prostě zastávám názor, e pokud plně kojím, tak flaku prostě nedávám. Ta dítka by si fakt rychle zvykla. A na prochajdu chodíme vdycky po jídle a věř tomu, e v kočárku Ti kadé miminko vydrí spinkat poměrně dlouho. Take třeba vím, e od jídla k jídlu vydrí klidně tři hodiny, take na prochajdu vyrazím tak, abych se vrátila do dalího jídla. V kočárku se Ti hlady nevzbudí ádné miminko, tedy nikdy jsem se st akovým případem nesetkala.
Není tady
No s takovým názorem jsem se taky setkala. Znám holčinu, která dávala kojenému dítěti fenyklový čaj v lahvi a jak to dopadlo? Malej si prostě na tu flaku zvykl a prso začal odmítat. Take fenyklový čaj si dávám já a jemu se to promítne v mlíčku, no a pak taky dávám ty kapičky na prdíky. Proto se ta dítka přikládají tak často, aby si tím hasili ízeń a samozřejmě se tím zvyuje produktivita mlíčka. Čím častěji, tím víc. Davídek jí třeba celý den po dvou hoďkách, a to u je velikej. Kolikrát si říkám, e jetě hlad nemá takový, ale prostě se chce jenom napít nebo uklidnit.
Není tady
A cokdy jdu něka na dýl na návtěvu...??? Tak kojit i tam?? Nemá třeba pro takové situace mlíčko v lahvičce...jednou za čas??
Není tady
Ne, nemám. Kdy jdu na návtěvu a malej se vzbudí a je nevrlej, tak ho nakojím tam. Ono pak pozná, e kdy bys jedno kojení vynechala a místo toho mu dala lahvičku, tak se Ti ta prsa nalejou tak, e je to dost bolestivé. Jsou například holky, které říkají, e se jim prsa nalévají i po třech hodinách. Já tedy takový problém nemám, stává se mi to jenom v noci, kdy má pauzu 5 hodin, ale některé to mají. Na tý návtěvě bys tu lahev stejně musela ohřát ne? Takhle mu dá prso a hotovo. Těm dětem je to jedno a ty si taky zvykne. Já to tedy řeím tak, e s ním jdu do jiné místnosti, abychom měli klid. V restauraci nebo v krámu samo nekojím, to raději zalezu do auta.
Není tady
Sissi tak na návtěvě můe přeci nakojit,i u doktorky tě nechají,kolikrát tam maminy kojily.A kdy chodím ke kamarádkám co mají mimča,tak taky přede mnou kojí.
Není tady
Leni přesně tak, ze začátku se mi to taky moc nezdálo, ale teď u tu kozu vyndám naprosto vude. Nedávno u nás byli na návtěvě kamarádi a já malýho normálka nakojila a povídám jim, jo chlapci, pro mě u prso není erotogenní zona, nýbr zdroj jídla pro moje dítě. No a hotovka. Ale je fakt, při raději si zalezu někam, kde budeme sami, přece jen je to takový rituál, který máme s Davídkem sami pro sebe.
Není tady
Hmmm, tak jo.. Co mají rodina mimčo, tak taky kojí, jdou do místnosti...
No a na co jsou teda ty sáčky na uskladnění????
Není tady
Tak to je kdyby si měla extrémně moc mlíka,tak by sis dělala zásoby nebo třeba já Nikče mlíko 3 měsíce odstříkávala,protoe nechtěla sát.
Není tady
Leni mě tedy taky nic jiného nenapadá. Kdy jsem se vrátila z porodky domů, tak jsem neměla ani odsávačku a kozy jako vozy. To jsem si myslela, e mě klepne a budu si jí muset koupit, jene během dvou dnů prsa splaskla a ve se srovnalo. Opravdu jsou nalité jenom chvilku. Dneska je mám jak sloní ui a mlíčko se vytváří asi jenom podle potřeba Davídka. Leni a dokonce jsem četla nějaký přípsěvek, kde paní kojila a jetě k tomu odsávala 900 denně a straně se divila, e se jí pořád tvoří ukrutně mlíka. No to je jasný, čím víc bude odsáívat, tím víc se Ti to mlíko bude tvořit, take já osobně bych neodsávala, pokud by to nebylo nutné.
Není tady
Tak já u syna kojila 2 měs,byl to hroznej hladovec a pořád brečel,Nikče jsem 3 měs odstříkávala a pak se mi ztratilo mléko a teď bych chtěla kojit co nejdýl.
Není tady
Sloní ui dobrý
Asi to tak bude..čím víc mlíka se vypije..odstříká, tím víc se začne tvořit mnoství e...
Co bych se tak jetě zeptala....jo, při přípravě UV tady na videu je, e pouít kojeneckou vodu a v hrnci převařit. Proč ne v konvici rychlo???
Není tady
a taky to odstříkávání je pěknej hnus, není to tedy vůbec nic příjemnýho.
No Sissi, páč v rychlo konvici je kámen a velijakej hnus. Tedy alespoň tak si to myslím.
Leninko já jsem se tedy na kojení připravovala jak magor straně dopředu. Studovala jsem vechno moný. Nakonec se mi to opravdu podařilo. Koncem esti neděl jsem měla krizi jak blázen, malej plakal, to jsem fakt kojila 24 hodin v kuse, nakonec jsme mu museli dát UV, ale měl 2x příkrm a hotovka. Od té doby kojím opět plně.
Není tady
Mám odsávačku pro případ
No, taky mě napadl ten kámen v konvici..a tak..
No a jestli budu po mámě, tak sunar to jistí
Tak berule, nadupaná infem, jdu do pelechu. Dobrou noc vem
Není tady
Já odstříkavala v porodce, připadala jsem si jak dojná kráva :dumbom:Stejně jsem nikdy neodstříkala víc jak padesát z jednoho prsa, take dolo i na UV, ale asi od desátého dne u jenom kojíme.
Není tady
Téma zavřeno