|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
amely napsal(a):
KALIK napsal(a):
Každopádně i jako soukromá osoba mohu dát "dar" a čekat vděčnost, blahoslavení a tak podobně, pak to rovněž není tak úplně dar.
Na co jsem narážel u Def, že v podstatě uplatňuje dvojí měřítka na něco, na co by měla být brána stejná (dle mého), protože i firma je seskupení jednotlivců. Tady ta schizofrenie. Jednou jako za sebe dám nezištný dar a podruhé za sebe a ostatní dám zištný darMně to tak prostě přijde.
Kaliku, je to jeden úhel pohledu zištnost a nezištnost.
Já jako příjemce daru bych viděla i druhou stranu - užitečnost daru. Když třeba nemocnice dostane drahý přístroj, na který by neměla a který zachrání mnoho životů, - já bych viděla ty zachráněné životy a úsilí těch dárců, úsilí, které je stálo to vydělání peněz.
Kdyby mi umíralo dítě a mohl je zachránit ten přístroj, tak bych byla moc vděčná těm zištným dárcům, kteří na něj dali ty velké peníze. kdyby nebylo těch zištných dárců, ale nemocnice brala jen ty nezištné dary z čistého srdce, určitě mnohem menší částky, tak by přístroj nebyl a ditě by mi zemřelo.
proč sem pletete nemocnice? tady určitě nejde o zachranování životů, nebo snad ano?
Není tady
Alternativní = jiný, záložní , jiný možný, nabízející možnosti, které nejsou obvyklé nebo oficiálně uznávané.
Alternativní je jen slovo - význam mu dáme my, ať pozitivní nebo negativní. Pro mě je třeba takovou alternativou žití život poslanců ve vládě .. čímž tohle slovo dostává negativní nádech. Pánové a dámy do parlamentu občas docházejí, za práci zodpovědni nejsou, nejsou ani postižitelní, když udělají něco špatně a co je nejlepší sami sobě určují, kolik za to nicnedělání dostanou ... to si schválí a my jim to zaplatíme ... není to nádhera ? A nikomu to nevadí a nikdo není proti a nebrblá, že nebude platit paní poslankyni letadlo, když by mohla stejnou cestu vykonat třeba vlakem.
Kdyby stát uzákonil, že je třeba nutno, aby bylo vybudováno v republice 20 takových středisek jako Sklenářka, třeba jako místo hledání jiných možností a způsobů ... tak bychom to všichni platili z daní a drželi bysme pusu a krok.
Ale jakmile se někdo dobrovolně rozhodne, že se odloupne a naruší stojaté vody v rybníce už jsou tu křičící davy, vykřikující cosi o sektách a využívání a nesolidnosti. A přitom jen dobrovolník jim něco dá a nebo pomůže. Pokud někdo nechce, nemusí se tím vůbec zabývat a mrhat energií....
Tak proč tolika negativní energie na neco, co vás v podstatě nezajímá a nebere ? Nechápu .... 
Není tady

Amely, všimni si, že v předchozím příspěvku píšu, že je lepší aspoň nějaký "dar" než žádný 
Není tady
Tak si to jdu dočíst, abych zjistila, o co tu vlastně jde... 
Aha, takže většinou pořád o totéž....
Nevím, k čemu je spřádání různých domněnek a spekulací těm, kteří tam ani nehodlají žít dokonce ani vkročit, ani je to z jejich daní nebude nic stát, ani tam nemusejí posílat žádné dary nebo chodit povinně odpracovat brigádnické hodiny.... vlastně klidně mohou zapomenout, že takové místo vůbec existuje a ani je nemusí znepokojovat, že jich je a nejspíš i bude víc a víc...
Snažím se to pochopit 
Upravil(a) Pandorraa (28. 1. 2010 17:45)
Není tady
amely napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Amely,
rozhodování pronajmout si Sklenářku trvalo týden.
Právní formou bude OS a to založit prostě trvá trochu déle
Věci vznikají za pochodu.
UvidímeAle oni už něco podobného provozovali v jiné budově- to taky neměli žádné občanské sdružení založeno? Jedno občanské sdružení jsem zakládala, a zase tolik práce to nebylo. Rozhodně mnohem méně než vytvoření těch jejich webovek.
Z tohoto pohledu mi ten projekt připadá jako ten biblický dům stavěný na písku.
Amely jsi na omylu.
Neprovozovali.
Na písku stavíš ty, protože nemáš informace. A ty, které máš, si propojeješ pouze spekulativně.
Nenapadlo tě, že lidé se rozcházejí a scházejí?
A když jsi zakládala OS, tak jistě víš, že k tomu musejí být minimálně tři, nikoliv dva lidé.
Kdežto webovky může stvořit za pár dní, pokud to umí, klidně pouze jeden 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Nevím, k čemu je spřádání různých domněnek a spekulací těm, kteří tam ani nehodlají žít dokonce ani vkročit, ani je to z jejich daní nebude nic stát, ani tam nemusejí posílat žádné dary nebo chodit povinně odpracovat brigádnické hodiny.... vlastně klidně mohou zapomenout, že takové místo vůbec existuje a ani je nemusí znepokojovat, že jich je a nejspíš i bude víc a víc...
Snažím se to pochopit
Nevíš k čemu je spřádání různých domněnek a spekulací, Pan ? Asi reagují na Tvůj odkaz a hlavně dotaz Co tomu říkáte?
Líbilo by se vám takto žít? z příspěvku č. 1
zdá se mi 
Není tady
Blossom napsal(a):
Myslíte, že peníze firmou darované třeba dětské onkologii i s tím, že budou uvedeni v jejich seznamu sponzorů jsou nějaké horší, nebo špinavější? Za ty peníze se nakoupí přístroje, které těm dětem pomůžou. A myslím, že těm dětem je úplně fuk, zda sponzor je někde uveden a tedy má z toho i reklamu, hlavně když to těm dětem pomáhá.
Pokud byste chtěli nějak uzákonit, že všechny dary musí být absolutně darovány čistě jenom z dobročinnosti, tím odbouráte příspěvky firem a zůstanou jen drobní dárci - občané. A částky vybrané třeba tady na potřebné lékařské přístroje klesnou na minimum.
Komu to jako tohle prospěje? ?
O tomhle mluvím. Když mě kdokoliv uvede v seznamu sponzorů, je to má reklama.
Já mluvím o darech, kde mě NIKDO NIKDE neuvede. Kde dar dávám bez jakékoliv zpětné vazby. Prostě proto, že chci. Nejlépe anonymně. To je pro mě DAR.
Bloss, jsou i firmy, které dávají stamilionové dary. Některé dary jsou dańově uznatelné, jiné ne. Ale u žádného z nich NEEXISTUJE nic, kromě písemné darovací smlouvy u daňově uznatelných, o které vím já, obdarovaný a možná finančák, když přijde na kontrolu. NIKDO JINÝ. Jestli mě někdo uvede v seznamu sponzorů, no, nic moc. Může to být při kontrole překlasifikováno na reklamu a žádáno o doložení, jaké zakázky byly touto reklamou získány. To je praxe, to jsem si nevymyslela.
Btw nechci nic uzákoňovat. Ale Dar je dáván z čistého srdce a není třeba se tím nikde holedbat. Pro kohokoliv, soukromou osobu, podnikatele nebo právnickou osobu. Je mnohem jednodušší zaplatit za reklamu třeba v dětském domově, nebo být uveden v jakémsi seznamu, který je také reklamou. Pak není žádný problém s účtováním.
Darem z čistého srdce můžou být i dary občanským sdružením, která se snaží o takovou krásnou věc, jakou
popisuje na tomto vlákně Pan.
Btw tvá poslední věta mě rozesmála. Okamžitě mi naskočily Pelíšky. 

Upravil(a) majkafa (28. 1. 2010 18:11)
Kaštanka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Snažím se to pochopitNevíš k čemu je spřádání různých domněnek a spekulací, Pan ? Asi reagují na Tvůj odkaz a hlavně dotaz Co tomu říkáte?
Líbilo by se vám takto žít? z příspěvku č. 1zdá se mi
Ty kaštanko považuješ za běžné na otázky reagovat spřádáním doměnek a spekulací?
Nu už začínám chápat, že i tohle někdo může považovat za názor.
Já to vnímám spíš jako diagnozu, ale OK, pokud je to pro něḱoho názor, beru to na vědomí
Fakt jo 
Nu a to bych považovala za poslední své vyjádření k tomu, čemu jsem nerozuměla, už jsem to pochopila, je to pro mne uzavřená věc.
Pokud někdo něčemu v souvislosti se Sklenáčkou nerozumí, budu mu vděčná, když nebude spekulovat a zeptá se přímo.
Pokud to budu vědět, přímo odpovím.
Vědět to vždycky ale nemusím, protože ten projekt není můj.
Nicméně tak určitě předejdeme právě oněm dohadům a spekulacím, nedorozuměním a zbytečným hádkám a bude možné si vyměňovat názory 
Díky.
Upravil(a) Pandorraa (28. 1. 2010 18:24)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...
Snažím se to pochopit
Neverim Ti Pandoro ani slovo
. Pokud by ses to snazila pochopit, nemela bys potrebu to komentovat. Chape clovek uvnitr sebe, ne vne
Stale to same dokola, vsimas si?
Není tady
majkafa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Myslíte, že peníze firmou darované třeba dětské onkologii i s tím, že budou uvedeni v jejich seznamu sponzorů jsou nějaké horší, nebo špinavější? Za ty peníze se nakoupí přístroje, které těm dětem pomůžou. A myslím, že těm dětem je úplně fuk, zda sponzor je někde uveden a tedy má z toho i reklamu, hlavně když to těm dětem pomáhá.
Pokud byste chtěli nějak uzákonit, že všechny dary musí být absolutně darovány čistě jenom z dobročinnosti, tím odbouráte příspěvky firem a zůstanou jen drobní dárci - občané. A částky vybrané třeba tady na potřebné lékařské přístroje klesnou na minimum.
Komu to jako tohle prospěje? ?O tomhle mluvím. Když mě kdokoliv uvede v seznamu sponzorů, je to má reklama.
Já mluvím o darech, kde mě NIKDO NIKDE neuvede. Kde dar dávám bez jakékoliv zpětné vazby. Prostě proto, že chci. Nejlépe anonymně. To je pro mě DAR.
Bloss, jsou i firmy, které dávají stamilionové dary. Některé dary jsou dańově uznatelné, jiné ne. Ale u žádného z nich NEEXISTUJE nic, kromě písemné darovací smlouvy u daňově uznatelných, o které vím já, obdarovaný a možná finančák, když přijde na kontrolu. NIKDO JINÝ. Jestli mě někdo uvede v seznamu sponzorů, no, nic moc. Může to být při kontrole překlasifikováno na reklamu a žádáno o doložení, jaké zakázky byly touto reklamou získány. To je praxe, to jsem si nevymyslela.
Btw nechci nic uzákoňovat. Ale Dar je dáván z čistého srdce a není třeba se tím nikde holedbat. Pro kohokoliv, soukromou osobu, podnikatele nebo právnickou osobu. Je mnohem jednodušší zaplatit za reklamu třeba v dětském domově, nebo být uveden v jakémsi seznamu, který je také reklamou. Pak není žádný problém s účtováním.
Darem z čistého srdce můžou být i dary občanským sdružením, která se snaží o takovou krásnou věc, jakou
popisuje na tomto vlákně Pan.
Btw tvá poslední věta mě rozesmála. Okamžitě mi naskočily Pelíšky.
Majko, učetnická řeč je pro mě často nesrozumitelná, přiznávám (proto takymám na účetnictví lidi). Například vytučněnou větu jsem četla asi 6*, ale smysl mi prostě nedává.
Určit, co je dar z čistého srdce a co je z jiných důvodů , je takřka nemožné. Do hlavy nikomu nevidíš. Takže ani u jednotlivce (natož u firmy) nikdy stoprocentně nevíš, zda jejich dar je z čisté a nezištné lásky, a nebo třeba je za něj něco očekáváno.
Názorně to bylo vidět nedávno na jednom vlákně, kde se dotyčná rozčilovala Ten můj blbec mi daroval k vánocům ubohej kosmetickej balíček!! A já jemu přitom koupila rychlovarnou konvici v mnohem vyšší ceně!! A to já jsem samoživotelka a on vydělává třikrát víc než já!!! Urazil mě! Měl mi přeci dát něcov odpovídající hodnotě!!!
Takže hodnotit dary podle nezištnosti a čistoty srdce mi přijde nejen nemožné, ale úplně zbytečné.
Mimochodem - když budu třeba výrobce rákosových střech na jurty, a jednu daruji takové alternativní komunitě žijící v hliněných jurtách, a ani nebudu chtít být uvedená v seznamu sponzorů, protože vím, že se prostě obyvatelé jurt návštěvníkům a dalším případným stavitelům jurt o mě zmíní, darovala jsem to z čistého srdce, a nebo mám i reklamní úmysl? A taková reklama nemusí být vůbec nikde účetnicky zanesená... 
Podstatné je hlavně to, že dar pomůže obdarovanému. 
Takže ohledně darů - mě teď naskočil další dobrý film: Musíme si pomáhat. 
Pandorraa napsal(a):
Pokud někdo něčemu v souvislosti se Sklenáčkou nerozumí, budu mu vděčná, když nebude spekulovat a zeptá se přímo.
Nicméně tak určitě předejdeme právě oněm dohadům a spekulacím, nedorozuměním a zbytečným hádkám a bude možné si vyměňovat názory
Díky.
Pan, tak dobre, mam dotaz a zajima me Tva odpoved, nechci ani spekulovat ani se domnivat, takze se Te ptam 
Proc tady za ten projekt Sklenarky tak bojujes? Proc Ti o to tolik jde? 
Není tady
" Já to vnímám spíš jako diagnozu, ale OK, pokud je to pro něḱoho názor, beru to na vědomí Fakt jo "
Ta deformace ma ale spad. 
Není tady
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...
Snažím se to pochopitNeverim Ti Pandoro ani slovo
. Pokud by ses to snazila pochopit, nemela bys potrebu to komentovat. Chape clovek uvnitr sebe, ne vne
Seš
mariposo.
Všímáš si?
Už jednou tu moderátorka diskutující upozornila, že tohle vlákno není o zakladatelce. A pochopitelně ani o tobě, takže si svoji potřebu komentovat moje snahy řeš sama se sebou a nezahlcuj mi tu vlákno svým "když musíštakmusíš"
Díky.
Není tady
"Proc tady za ten projekt Sklenarky tak bojujes? Proc Ti o to tolik jde?
"
Pridavam se . 
Ted necht se ukaze jak je clovek schopen komunikovat se vsemi stejne-"at uz je zlutej ,cernej nebo bilej." 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Snažím se to pochopitNevíš k čemu je spřádání různých domněnek a spekulací, Pan ? Asi reagují na Tvůj odkaz a hlavně dotaz Co tomu říkáte?
Líbilo by se vám takto žít? z příspěvku č. 1zdá se mi
Ty kaštanko považuješ za běžné na otázky reagovat spřádáním doměnek a spekulací?
Nu už začínám chápat, že i tohle někdo může považovat za názor.
Já to vnímám spíš jako diagnozu, ale OK, pokud je to pro něḱoho názor, beru to na vědomíFakt jo
Nu a to bych považovala za poslední své vyjádření k tomu, čemu jsem nerozuměla, už jsem to pochopila, je to pro mne uzavřená věc.
Nicméně tak určitě předejdeme právě oněm dohadům a spekulacím, nedorozuměním a zbytečným hádkám a bude možné si vyměňovat názoryDíky.
No já si myslím, že vyměňování názorů se tady normálně od začátku děje, nakonec, je to diskusní vlákno, že?
Jen to, že je někdo zkouší dělit na názory (= ty souhlasné) a spřádání domněnek a spekulací (= ty ostatní) mi právě připadá už právě na tu diagnózu.
Mimochodem, formulace "spřádání domněnek a spekulací " ta se moc povedla, je kouzelná.
Už tu chybí jen podvratné živly, republiku si rozvracet nedáme, a hlavně Kdo nejde s námi, jde proti nám.

Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...
Snažím se to pochopitNeverim Ti Pandoro ani slovo
Seš
mariposo.
Všímáš si?
Už jednou tu moderátorka diskutující upozornila, že tohle vlákno není o zakladatelce. A pochopitelně ani o tobě, takže si svoji potřebu komentovat moje snahy řeš sama se sebou a nezahlcuj mi tu vlákno svým "když musíštakmusíš"
Díky.
Prave ted jsi v tomhle prispevku
. Vsimla sis nebo nevsimla? To Te na to musim upozornovat ja? 
Není tady
hirondel napsal(a):
" Já to vnímám spíš jako diagnozu, ale OK, pokud je to pro něḱoho názor, beru to na vědomí Fakt jo "
![]()
Ta deformace ma ale spad.
Profesni i profesionalni... 
Není tady
hirondel napsal(a):
"Proc tady za ten projekt Sklenarky tak bojujes? Proc Ti o to tolik jde?
"
Pridavam se .
Ted necht se ukaze jak je clovek schopen komunikovat se vsemi stejne-"at uz je zlutej ,cernej nebo bilej."
Protože tvůj příspěvek se týká Sklenářky, tak ti na něj odpovím. A to tvojí řečí, abys mi dobře rozuměla: proč si myslíš, že bojuji? Jak jsi na to přišla a proč mi tohle píšeš? O co ti vlastně tolik jde?
Není tady
mariposa napsal(a):
Pan, tak dobre, mam dotaz a zajima me Tva odpoved, nechci ani spekulovat ani se domnivat, takze se Te ptam
Proc tady za ten projekt Sklenarky tak bojujes? Proc Ti o to tolik jde?
Protože i ty se ptáš v souvislosti se Skelnářkou, odpovím i tobě, ale zcela jinak:
Pokud jsi získala dojem, že bojuji za Sklenářku, zamysli se nad tím, kde jsi k tomu přišla.
Na projektu nejsem nijak osobně ani finančně ani jakkoliv jinak zainteresovaná.
Považuji to za dobrý a zajímavý nápad lidí, které osobně znám a jen mne překvapilo, co se taky za tím dá všechno vidět.
Tenhle pohled sama neznám, nenapadlo by mne to.
Pokud můj údiv považuješ za boj, je to pro tebe tak.
Protože věci jsou vždy takové, jaké si myslíš, že jsou.
Nu a já se prostě jen musím srovnat s tím, že v myslích některých lidí je pořád ještě tolik .... dosaď si podle svého.
Není tady
Taky jsem pro návrat k tématu.
Mimochodem, pokud jde o plevelení vlákna a příspěvky
, navrhuji tedy aby moderátorky daly pozor na příspěvky, kde o Sklenářce není ani slovo a jsou takovou názornou ukázkou kdyžmusíštakmusíš
.
Jsou to příspěvky číslo: 33, 40, 47, 52, 56, 62, 65, 80, 84, 129, 133, 138. Docela zdatný plevelitel, a to vše v jedné osobě!!

Ale jak už jsem řekla - zpátky k tématu:
Žil jste tady skutečně někdy někdo už v nějaké komunitě? Máte vlastní osobní zkušenost?
Pandorraa napsal(a):
amely napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Amely,
rozhodování pronajmout si Sklenářku trvalo týden.
Právní formou bude OS a to založit prostě trvá trochu déle
Věci vznikají za pochodu.
UvidímeAle oni už něco podobného provozovali v jiné budově- to taky neměli žádné občanské sdružení založeno? Jedno občanské sdružení jsem zakládala, a zase tolik práce to nebylo. Rozhodně mnohem méně než vytvoření těch jejich webovek.
Z tohoto pohledu mi ten projekt připadá jako ten biblický dům stavěný na písku.Amely jsi na omylu.
Neprovozovali.
Na písku stavíš ty, protože nemáš informace. A ty, které máš, si propojeješ pouze spekulativně.
A když jsi zakládala OS, tak jistě víš, že k tomu musejí být minimálně tři, nikoliv dva lidé.
Kdežto webovky může stvořit za pár dní, pokud to umí, klidně pouze jeden
vycházela jsem z toho, co ten pan Zdeněk tvrdí v článku na Osudu
cituji třeba......prošli jsme jednoroční testovací verzí...... .....za dobu fungování v areálu zámku v Domoradicích nás navštívilo skoro 200 lidí.....
....práci na projektu věnujeme veškerý svůj čas, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce...
Tak jsem myslela, že něco podobného provozovali v těch Domoradicích - Ty píšeš že neprovozovali.
taky jsem si myslela, že je to skupina více lidí, Ty píšeš že jsou jen dva, tak nemůžou ani založit to občanské sdružení. To nejsou schopni najít ani tu třetí duši, která by s nimi trochu souhlasila?
Píšeš, že všichni mají svá zaměstnání, kromě tohoto projektu, ale tu jejich větu o práci jsem pochopila jinak.
Pan, já jinak alternativní projekty podporuji a vím o hodně zajímavých projektech. Jen různých občanských sdružení je u nás asi 75 000. Nikdo nezná všechno, tak mne zajímalo, co je to za projekt.
Tady jsem jen napsala pár postřehů.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Proc tady za ten projekt Sklenarky tak bojujes? Proc Ti o to tolik jde?Protože i ty se ptáš v souvislosti se Skelnářkou, odpovím i tobě, ale zcela jinak:
Pokud jsi získala dojem, že bojuji za Sklenářku, zamysli se nad tím, kde jsi k tomu přišla.
Považuji to za dobrý a zajímavý nápad lidí, které osobně znám a jen mne překvapilo, co se taky za tím dá všechno vidět.
Nu a já se prostě jen musím srovnat s tím, že v myslích některých lidí je pořád ještě tolik .... dosaď si podle svého.
Dekuju (opravdu uprimne) za Tvoji odpoved
. Tva odpoved je to vytucnene, pouze tech par slov k tematu
. To ostatni je to co sis nedokazala odpustit k tomu pridat. Vsimas si?
Není tady
amely napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
amely napsal(a):
Ale oni už něco podobného provozovali v jiné budově- to taky neměli žádné občanské sdružení založeno? Jedno občanské sdružení jsem zakládala, a zase tolik práce to nebylo. Rozhodně mnohem méně než vytvoření těch jejich webovek.
Z tohoto pohledu mi ten projekt připadá jako ten biblický dům stavěný na písku.Amely jsi na omylu.
Neprovozovali.
Kdežto webovky může stvořit za pár dní, pokud to umí, klidně pouze jedenvycházela jsem z toho, co ten pan Zdeněk tvrdí v článku na Osudu
cituji třeba......prošli jsme jednoroční testovací verzí...... .....za dobu fungování v areálu zámku v Domoradicích nás navštívilo skoro 200 lidí.....
....práci na projektu věnujeme veškerý svůj čas, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce...
Tak jsem myslela, že něco podobného provozovali v těch Domoradicích - Ty píšeš že neprovozovali.
taky jsem si myslela, že je to skupina více lidí, Ty píšeš že jsou jen dva, tak nemůžou ani založit to občanské sdružení. To nejsou schopni najít ani tu třetí duši, která by s nimi trochu souhlasila?
Píšeš, že všichni mají svá zaměstnání, kromě tohoto projektu, ale tu jejich větu o práci jsem pochopila jinak.
Pan, já jinak alternativní projekty podporuji a vím o hodně zajímavých projektech. Jen různých občanských sdružení je u nás asi 75 000. Nikdo nezná všechno, tak mne zajímalo, co je to za projekt.
Tady jsem jen napsala pár postřehů.
Amely,
Tady jde jen o nepochopení souvislostí.
Zdeněk byl na Domoradicích sám, tehdy svou současnou partnerku, se kterou je na Sklenářce, ještě neznal.
Důvody, pro které tamější projekt opustil přesně neznám, pouze tuším a chápu, ale nerada bych spekulovala.
Sklenářka je jejich první společný projekt.
Víš sama, že do jakéhokoliv projektu a to ani do založení OS nemůžeš jít jen tak s někým. Musí to být člověk, který má stejnou vizi, kterému můžeš důvěřovat. Toho našli až po pronajmutí Sklenářky. Takže na založení sdružení se pracuje.
Na Sklenářce v současné době ještě žijí i lidé, kteří tam měli pronajaté byty za bývalého nájemce. Osazenstvo se obměňuje, staří obyvatelé odcházejí, noví přicházejí a je otázkou času, kdo skutečně zůstane a kdo zase odejde, to jistě chápeš. Ne každý hned ví, co chce a musí si to nejprve v praxi ověřit.
Objekty také nutně potřebují opravy, než budou moci naplno fungovat a pochopitelně na sebe vydělávat.
Oba partneři zatím vše financují ze své kapsy a částečně snad už i z pronájmů obsazených bytů, protože oba mají svobodná povolání, která jim to časově i finančně umožňují.
Není tady
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Proc tady za ten projekt Sklenarky tak bojujes? Proc Ti o to tolik jde?Protože i ty se ptáš v souvislosti se Skelnářkou, odpovím i tobě, ale zcela jinak:
Nu a já se prostě jen musím srovnat s tím, že v myslích některých lidí je pořád ještě tolik .... dosaď si podle svého.Dekuju (opravdu uprimne) za Tvoji odpoved
. Tva odpoved je to vytucnene, pouze tech par slov k tematu
. To ostatni je to co sis nedokazala odpustit k tomu pridat. Vsimas si?
Nevšimla.
Nicméně teď už vím, že nedovedeš přijmout upřímnou odpověď a o co ti vlastně jde.
Žádná změna.
A nezapomeň, že tvoje případné upozornění na off topic bude off topic.
Jako celá tahle naše konverzace je zbytečné off topic.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
...Objekty také nutně potřebují opravy, než budou moci naplno fungovat a pochopitelně na sebe vydělávat.
Tak konkretne tuhle situaci jsem zazila na vlastni kuzi... prihlasila jsem se "varit na letni detsky tabor" do "noveho projektu". Po prijezdu jsem zazila prvni sok: 45 deti prijelo k veceru do "nedodelane" byvale skolky, kde jeste nebyly poskladane palandy, na kterych se melo spat..., funkcni byl jenom jeden zachod... kuchyne pro pripravu jidla "se dodelavala" v noci, a to tak, ze mi rekli: Mate tady skrinky, sporak (ctyrplotynkovy) a jakousi pec, kde se topilo drevem, (vsecko to stalo uprostred neuklizene, zrejme po malovani, snad byvale kuchyne), ve vydejne je mycka a mikrovlnka (1 ks), udelejte si to, jak vam vyhovuje... priboru a taliru bylo dostatek, ale! Tri hrnce o velikosti cca 25 l, 15 l a mozna 4-5 l, dve (!) zufane, asi 4 varechy, 1 nuz (tupy), rucni krajec...
dal nebudu jmenovat. Mne by to vybaveni nestacilo ani pro 4 clennou domacnost... "Vedouci" ty postele do deseti doskladali, ja jsem kuchyn taky do ctyr rana udelala... aj snidani jsem jaksi... uklohnila..., ale, varit 50 jidel na ctyrplotynce, z pytliku, konzerv a polotovaru... no, i tak se da "doopravovat a dodelat"... Vsak "dotace" musela byt tucna: 45 deti po 3.500 Kc/os...
Není tady