Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#501 2. 2. 2010 17:17

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Re: Alternativní způsoby života

Pandorraa napsal(a):

Crabat napsal(a):

Inu, Def, o tom jsem právě mluvil. Ty v tom vidíš svého oponenta. Jiní ovšem mohou vidět jinak. wink

Každý prostě vidí, co jeho jest stolt
A tak píše a píše a píše.... o sobě a o sobě a zase o sobě smile

Dodám: pro stromy nevidí les, pro vlastní uspokojení mi tu zas... vlákno, protože se vždycky nějaká ta potrefená husa ozve, aby mi držela kázání o tom, jak se sama chová va
To jsou věci, to jsou věci.
Nu, taky ALTERNATIVNÍ big_smile

Pandoro - jistě že píšu o sobě tummenupp Kdybych si troufla psát něco o jiných, tak bych přece do toho míchala ty svoje doměnky, ne?
Měla by sis ujastnit, co do lidí očekáváš:
-jejich názor?  - pak se nesmíš divit, že píší o sobě
- diskuzi? - pak nesmíš být překvapená, že ti všichni nepoklonkují
- jen a jen jejich souhlas? - tak ten si tady nevynutíš.

Klidně si mě nazvi potrefenou husou, od tebe se mě to naštěstí nemůže dotknout.
Co jsem postřehla, tak tvůj názor na alternativno má dvě části - jednak zlikvidovat nutričně nevyvážené potraviny z trhu, (možná zavést jen jednu šunku a jen jeden typ rohlíků? big_smile) a následně realizovat projekty typu sklenářka, kde budou šťastní alternativní umělci likvidovat les (mmch, na kořenovou čističku ej potřeba hooodně místa), realizovat se za pomocí workshopů, na které jim budou nechutní konzumenti platit 300 Kč za noc.
Ideál - v tom případě bych ty hnusný konzumenty zas až tak nezavrhovala, páč jinak nebude mít Sklenářka kde brát peníze wink
Ad potraviny - skutečně se to tady snažím osvětli co to dá. Tobě je málo, že si přečteš složení an obale? Neřeknu, kdyby tam byla napsána šunka a byly v tom namletý cvičky a spojený to bylo moukou. Ale v dnešní době je na etiketně uvedeno složení vcelku přesně. Pokud se zjímáš o Éčka, nastuduj si Víme co jíme (pokud by ses o to mimochodem zajímala, určitě bys to už dávno měla nastudovaný - nevidím to s tvojí obavou o zdravý potraviny zas až tak zle wink) a eliminuješ tak i riziko v podobě oklamání spotřebitele tím, že se určité věci schovají za pojem E.
Pokud něco neodovídá složení na obale - šup na čojku wink

Já jsem z tebe vždycky měla pocit, že jsi ta, která stojí v čele změn. Že ty jsi ta, která bude mávat praporem a drát se dopředu, aby u toho byla první. Teď už na mě bohužel působíš tak, že jsi ta, která mluví, mluví, mluví a když dojde na věc, tak rychle nastrčí dopředu někoho jinýho, aby sama nemusela jednat. Jasně - moje doměnky wink

Zklamčo - S tím lesem máš naprostou pravdu stolt Tuším, že to bylo 8ha pozemku, ne? I kdyby to bylo celý les, tak ej to málo na vytopení tolika (předpokládaných) místností. Mám strach, že ať jsou umělci jakkoliv alternativní, tak 14°C jim k pohodlnému životu stačit nebude. A že ty kamna žerou hmm Tipla bych, že soušky dojdou za první zimu a na druhou už bude potřeba porážet stromy. Upříjmě, pokud to nedělá někdo, kdo tomu vážně rozumí, nadělá v tom lese takovou paseku, že už se to dohromady nedá. A tak místo pěknýho lesa vznikne polovymýcený, křovinami zarostlý chudáček.
Nemluvě o tom, že narvat tam dobytek, obilí pro něj i pro lidi, sad a ovoce, zahradu na zeleninu.... No, pokud tam zůstanou dva, tak by se jim to podařit mohlo wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#502 2. 2. 2010 17:21

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Ronja napsal(a):

Pan píšeš, že lidé ze Sklenářky se chtějí od "systému" co nejvíce odpojit. Jak to bude vypadat, v čem budou "odpojení"?

Jde především o odpojení od energií.
Na pozemku je vlastní voda, topí dřevem z vlastního lesa a v plánují i alterntivní zdroj elektřiny, aby nemuseli být závislí na veřejné síti.
Jak je to s čističkou odpadních vod, to zatím nevím.

Také se počítá s částečným samozásobením potravinami, měla by tam vzniknout i vlastní pekárna.
Já si myslím, že tohle všechno je otázkou několika let, víš sama, že informace a zkušenosti je třeba shánět všude možné, žádná jednoznačná kuchařka neexistuje a pak je taky třeba zkoušet, co je a co není pro danou oblast vhodné a žádoucí. Musí přijít ti správní lidé, aby je například práce se zvířaty a nebo v zahradě bavila a naplňovala.

Přímo na Sklenářce pak taky časem vznikne i omezený počet pracovních míst (čajovna, ubytování ap.) takže i v tom bude určitá smostatnost.

Myslím, že až se osazenstvo ustálí a až si to všechno správně "sedne", bude to fungovat.

Prohlédla jsem si ještě jednou a důkladně webové stránky Sklenářky, nyní v souvislosti s tím, co zde už na tomto vlákně bylo řečeno.
Musím říct, že kulturní program (viz program akcí) mě zaujal.

Ale dál mě napadá mnoho praktických otázek ohledně provozu, které se mi zdají přinejmenším nedomyšlené.:

Sklenářka stojí na samotě v lese, nevím přesně kolik km od Kostelce nad Orlicí (to jsem přesně nevyčetla), ale pár km to je. Z toho vyplývá, že zamýšlená čajovna a ubytování bude sloužit pouze samotným obyvatelům Sklenářky a jejich návštěvníkům. Je fakt, že přímo na nějaké kulturní akci může těch návštěvníků přijet jednorázově i hodně, takže po dobu těchto akcí bude ubytovací kapacita a kapacita čajovny plná, ale to bude, zdá se mi, pár dní do roka. Takže počítat s tím, že vzniknou nová pracovní místa v souvislosti s čajovnou a ubyt.prostorami, mi přijde - nezlobte se, trochu jako Hospoda na mýtince z Cimrmana. prostě - kdyby byla čajovna a ubytování třeba někde ve městě, věřím, že by se to samo uživilo, dalo to nějaká pracovní místa a finanční zdroj,ale takto se mi to zdá víc než bláhové.

Dále bylo řečeno, že bude snaha odpojit se od zdrojů a být soběstační. Klíčová je elektřina, tedy bylo řečeno z obnovitelných zdrojů. To tedy asi přicházejí v úvahu buď větrné elektrárny a nebo solární kolektory. Obojí je hodně vysoká vstupní investice - desítky až stovky tisíc. Kdo to zaplatí?
Odhaduji, že elektřina z těchto zdrojů (pokud vím, alternativní zdroje nebývají příliš účinné) by možná mohla stačit na svícení + třeba internet. Určitě by však nestačila na provoz zamýšlené pekárny (to je energeticky velmi náročné). Takže pekárna by musela být jedině na dřevo. Tím pádem by těžko mohla být výdělečná, spíš bude jen pro samozásobení obyvatel Sklenářky).

Dále předpokládejme, že by elektřina snad stačila i na vodní čerpadlo do vlastní studny, protože jinak by ta vlastní voda musela být vytahována ze studny rumpálem ručně a roznášena ve kbelících na místa spotřeby.

Topení dřevem z vlastního lesa - nejsem si jistá, ale uváděných 8 ha pozemku (předpokládejme, že 7 ha z toho je les) se mi nezdá na dlouhodobé a obnovitelné možnosti vytápění dřevem.
Kromě toho - s lesy to není tak, že i když jste jejich majiteli, kácíte si je jak chcete - to podléhá různým souhlasům lesní správy nebo čeho ( známí mají vlastní les, a vím, že na každý zásah do něj potřebují od lesáků souhlas).

Samozásobení potravinami - no, dejme tomu, předpokládejme, že by obyvatelé byli o bramborách, zelenině a sem tam nějakém vajíčku, svátečně nějaký králík. Ale když podle fotky (letecký pohled) je velká většina z těch 8 ha les, kde chtějí ty potraviny pěstovat? A pást větší zvířata než králíky tu taky není kde...  Takže bez mléka? Bez masa?

Velmi zajímavý a lákavý se mi zdá kulturní program. To by mohlo přivésti několik set lidí najednou, i když vždy jen po těch pár dní akce. Ovšem - při shromáždění takového množství lidí to musí schalovat např. hygiena a další úřady (vzpomeňte si např.na schvalování různých technopárty). Jak zajistíte hygienické podmínky (záchody, možnost sprchování) řádově stovkám lidí najednou? A jejich ubytování? To by musel vyrůst improvizovaný kemp, uvnitř by ubytování předpokládám nestačilo. A opět - schvalování hygienou...

Zdá se mi, že přímo na Sklenářce pracovní místa z výše uvedených důvodů trvale vzniknout nemohou. Obyvatelé budou tedy muset za obživou jinam. Ptám se - budou denně chodit těch několik km pěšky nebo na kole? To aby nepotřebovali být závislí na benzínu....

Mě z toho všeho vychází závěr: Sklenářka by mohla být zajímavým místem setkávání stejně smýšlejících lidí na různých kulturních akcích. Ty by však musely být organizovány víceméně na dobrovolnické bázi obyvateli v jejich volném čase (protože do práce budou muset jinam - Sklenářka nemá šanci "uživit" dát práci trvale více než jednomu člověku). Tuto část projektu za uvedených podmínek považuji za životaschopnou.

Ale na jakýkoli vznik pracovních míst to nevidím. Tedy na nezávislost na jiných zdrojích finančně taky ne - obživu si obyvatelé musejí sehnat jinde.
Také  to "odpojení se od zdrojů " je nereálné.Možná si budou moct ČÁST energií sami vyrobit, ČÁST potravin sami vypěstovat, ale VĚTŠINU zdrojů  budou muset vždy brát z "konzumní společnosti". Tuto část projektu vidím jako neproveditelnou, nereálnou.

Dost věcí se mi zdá tedy předem jasných, jednoduše spočitatelných. A asi bude nejlepší, aby si to ti lidé sami na vlastní kůži zkusili. Pak zjistí, že tudy cesta prostě nevede. Životaschopná je jen část záměru, zbytek je sice krásné, ale naprosto nereálné snění.

#503 2. 2. 2010 17:29

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Naštěstí to já nejsem smile
Jen mne pravda neskutečně unavuje překlikávat ty věčné monokecy.
Ale na nešťatníky, kteří se vyžívají v samomluvě, já jsem zvyklá big_smile
Pokud se ale objeví zase něco zajímavého k tématu, ráda si popovídám

Tak to bylo neco velice zajimaveho k tematu lol.

Pandora si totiz rada povida sama se sebou a proto je idealni si zalozit tema ktere ji (brutalne nemilosrdnou a vetsinove respektovanou Zzzzzakladatelku vlakna) vubec nezajima. Protoze jak sama napsala, na Sklenarce nema v planu bydlet, nebot ma rada vsechny vydobytky civilizovaneho sveta a nemini se jich vzdat (!), ktery by vylepsila predevsim tim, ze by ke vsem vyrobkum pridala vysvetlujici cedulky s varovanim co vse muze jejich koupe kupujicimu zpusobit. A hle, cary mary fuk svet je ve vterine fofrem vrzen do blazeneho raje za coz vsichni dekuji...Paaandoooreee

Tohle ale je k tematu a ne ze neeee lol

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#504 2. 2. 2010 17:40

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

BB napsal(a):

Víš, ono stokrát nic umořilo ....

tummenupp
Naštěstí to já nejsem smile
Jen mne pravda neskutečně unavuje překlikávat ty věčné monokecy.
Ale na nešťatníky, kteří se vyžívají v samomluvě, já jsem zvyklá big_smile
Pokud se ale objeví zase něco zajímavého k tématu, ráda si popovídám

Pandorroo, opravdu jsi to tady na tom vlákně především TY SAMA, která k věci nemluví a píše největší počet offtopic .

Ale zase jsi vymyslela krásný pojem "monokecy", tak to godlike  Ale jeslikož tady každý z nás vlastně píše monokecy (= každý samozřejmě sám za sebe, jak jinak smile ), tak dohromady celé vlákno jsou tím pádem multikecy, to dá logika... smile

Ovšem držme se tématu - když si o něm chceš tedy popovídat, prosím, vem postupně můj předchozí příspěvek a odstavec po odstavci mi prosím napiš detailnější představu o Sklenážce v téči oné oblasti. A prosím prakticky - toto se bude financovat z toho az toho,odpojíme se od těch a těch zdrojů, ale tyto a tyto budeme využívat z tolika procent...
Doufám, že mi neodpovíš jen svým nekonkrétním "všechno je v myšlení lidí" a podobnými řečmi. Ty mě opravdu připadají jako plané snění nebo spíš mlácení prázdné slámy.

Takže - vem hozenou rukavici a napiš svůj názor na praktické věci, které jsem zmínila v mém předchozím příspěvku. A už přestaň prosím s těmi tvými věčnými offtopic , nebo vážně budu muset požádat moderátory, ať na to dohlídnou...

#505 2. 2. 2010 17:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

(brutalne nemilosrdnou a vetsinove respektovanou Zzzzzakladatelku vlakna)

A pod tou maskou brutalne nemilosrdne zeny,nekym respektovane je presto vsechno ( dusledky dolehaji) nekde velice hluboko preci jen ta cista zarici podstata. Ono takzvane TO. smile
Jeste to vsak neni ani citit. A ja verim ze to co neni citit neni ani videt.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#506 2. 2. 2010 18:07

Blossom
Host

Protože mě opravdu zajímá téma a ráda bych se dočkala konkrétních a kvalifikovaných odpovědí na mé otázky v mém příspěvku, našla jsem si e-mailovou adresu na Sklenářku a poslala tam mail tohoto znění:

Dobrý den,
na webovkách www.babinet.cz, na diskusním vlákně v sekci Duchovní založila žena píšící pod přezdívkou Pandorraa diskusi nazvanou Alternativní způsoby života, a v úvodním příspěvku se opírá o Vaše webové stránky, o Vás projekt Sklenářka  a vznesla otázku Co vy na to? Chtěli byste tam žít?

To téma zaujalo docela dost lidí, ovšem mnoha z nich (např. mě) chybí konkrétnější informace o praktickém fungování projektu. Pandorraa má o tom představu velmi mlhavou (tak se mi to jeví), proto nejdu ke kovaříčkovi, ale ptám se přímo u kováře:
Prosím, mohli byste nám k Vašemu projektu říct vy sami - autoři více? Mohli byste konkrétně a prakticky popsat fungování a financování projektu?

Předem Vám děkuji.

Přispěvatelka na Babinetu zvaná Blossom

Doufám a věřím, že se tedy zapojí sami autoři projektu a že se (konečně!!) o něm dozvíme něco více z úst nejpovolanějších. stolt

#507 2. 2. 2010 18:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blos,
je docela zajímavé sledovat, kolik energie a času věnuješ tomu, abys PŘEDPOKLÁDALA.

Sklenářka leží na frekventované cyklostezce v v turisticky atraktivní oblasti.
Co teď uděláš s některými svými předpoklady?

Já opravdu nechápu, proč máš takovou potřebu cupovat něco, co ještě ani nevzniklo a já ani ty nevíme, podle jakého plánu vznikat bude, protože do všech záměrů provozovatele nevidíme.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#508 2. 2. 2010 18:17

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Protože mě opravdu zajímá téma a ráda bych se dočkala konkrétních a kvalifikovaných odpovědí na mé otázky v mém příspěvku, našla jsem si e-mailovou adresu na Sklenářku a poslala tam mail tohoto znění:

Dobrý den,
na webovkách www.babinet.cz, na diskusním vlákně v sekci Duchovní založila žena píšící pod přezdívkou Pandorraa diskusi nazvanou Alternativní způsoby života, a v úvodním příspěvku se opírá o Vaše webové stránky, o Vás projekt Sklenářka  a vznesla otázku Co vy na to? Chtěli byste tam žít?

To téma zaujalo docela dost lidí, ovšem mnoha z nich (např. mě) chybí konkrétnější informace o praktickém fungování projektu. Pandorraa má o tom představu velmi mlhavou (tak se mi to jeví), proto nejdu ke kovaříčkovi, ale ptám se přímo u kováře:
Prosím, mohli byste nám k Vašemu projektu říct vy sami - autoři více? Mohli byste konkrétně a prakticky popsat fungování a financování projektu?

Předem Vám děkuji.

Přispěvatelka na Babinetu zvaná Blossom

Doufám a věřím, že se tedy zapojí sami autoři projektu a že se (konečně!!) o něm dozvíme něco více z úst nejpovolanějších. stolt

No vidíš!
Konečně tě to napadlo smile

Není tady

#509 2. 2. 2010 18:26

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

No vidíš!
Konečně tě to napadlo smile

Ovšem kdyby tebe napadlo něco podobného, nedělala bys tu tajnosti a rovnou odkázala na Facebook, kde přímo autor a nájemce Sklenářkyl hovoří a zdá se, že na těchto stránkách i dost často pobývá. A jelikož ty jsi fanouškem této stránky, partnerka nájemce je tvá kamarádka - nevěřím, že nevíš něco bližšího, neb se sama do činnosti hodláš zapojit a pořádat tam své semináře.

http://www.facebook.com/search/?q=Sklen … 3804108..1

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#510 2. 2. 2010 19:41

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Blos,
je docela zajímavé sledovat, kolik energie a času věnuješ tomu, abys PŘEDPOKLÁDALA.

Já opravdu nechápu, proč máš takovou potřebu cupovat něco, co ještě ani nevzniklo a já ani ty nevíme, podle jakého plánu vznikat bude, protože do všech záměrů provozovatele nevidíme.

Věnuji čas a energii tomu, co mě zajímá. smile Klidně to ber tak, že mě to prostě baví.
Já se tady snažím přerušit monokecy, a navázat dialog,diskusi. Uvítala bych, kdybys byla schopna diskuse a to čemu říkáš mé PŘEDPOKLADY doplnila fakty. Opravdu by mě zajímala (ta fakta, ne ty tvé neustálé monokecy hmm )

Jinak fakt, že Sklenářka leží na cyklostezce nic moc na věci nemění. V létě tam tedy bude určitý provoz (červenec-srpen), pak květen, červen a září sem tam projede někdo kolem o víkendu, ale to je tak vše... A co po zbytek roku??

Moc mě pobavil slovní obrat "cupovat něco, co ještě ani nevzniklo". Kde jsi přišla na to, že "cupuji"? big_smile Já to jen promýšlím prakticky.Já jsem už pár projektů do konce dotáhla. A tak si umím některé věci prakticky a  leccos dopředu  spočítat.Já svým předešlým příspěvkem podrobně,konkrétně a k věci reaguji na tvůj úvodní dotaz "Co tomu říkáte?"
Nějak mi připadá, že vzletně rádobyduchovně hovořit, to ti problém nedělá, ale odpovědět k věci ano. A velmi.

#511 2. 2. 2010 19:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

... "No tak ja jen doufam, ze Ti co Sklenarku zakladaji maji o fous jasnejsi vizi nez Pandora. Zatim to vypada, ze se bude cekat, az si vsechno sedne, az se ukaze ze lidi co budou pracovat se zvirata, to bude bavit, ze se vubec ocekavaji "ti spravni lide"! Tak to je docela bomba!!! To je VIZE jak BRNO!..."

Tak Mari bacha! To je MOJE BRNECKO!, a nedam na nej dopustit! dumbom Ty, ty, ty!

Není tady

#512 2. 2. 2010 20:07

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Blos,

Opravdu mě baví tohle vlákno jak obsahově, tak po stránce rétoriky. smile
Pandorroo, tady v jednom jediném příspěvku píšeš, že já PŘEDPOKLÁDÁM, ale o tři věty dodáš, že já ani ty nevíme, podle jakého plánu bude vznikat.
Takže podle zákonů logiky, PŘEDPOKLÁDÁŠ úplně stejně jako já. big_smile
Proto  tě prosím, přestaň tedy předpokládat, k autorům projektu máš blízko (dle tvých vlastníchg slov), tak doplň tohle vlákno konečně o fakta.
A nebo věřím, že je doplní tedy oni sami autoři, to by bylo nejlepší. stolt

Mimochodem, nevíte, jak se dostat na Facebook, když tam nejste registrovaní (a ani se registrovat nechcete, jako já, jen bych si chtěla přečíst co o Sklenářce je tedy na Facebooku).

#513 2. 2. 2010 20:13

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Bloss ...

prosím napiš detailnější představu o Sklenážce v téči oné oblasti. A prosím prakticky - toto se bude financovat z toho az toho,odpojíme se od těch a těch zdrojů, ale tyto a tyto budeme využívat z tolika procent...

Myslim, ze jsem na to pravje prisla! Pro tu detailnejsi predstavu (a dokonce i presne navody na jeji realizaci) je tady podkladu az-az!!! Kdo to sesumarizuje a "proda" jako svuj podnikatelsky zamer, bude v baliku... godlike godlike godlike
Vsetko je jasne, ked zutekat smieme...

Není tady

#514 2. 2. 2010 20:16

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Bloss pokud nejsi zaregistrovaná, tak se, obávám se, k informacím na FB nedostaneš. Jinak tam o Sklenářce žádné další faktické informace nejsou, je tam odkaz na webovky a skupina fanoušků (téměř 200 lidí), která vypadá dost živě - v podstatě průběžná diskuze, majitel vypadá komunikativně, bylo by uričtě zajímavé, kdyby přišel i sem - ovšem bude-li mu to přiapdat smysluplné, to si netroufám posoudit.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#515 2. 2. 2010 22:38

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

... "No tak ja jen doufam, ze Ti co Sklenarku zakladaji maji o fous jasnejsi vizi nez Pandora. Zatim to vypada, ze se bude cekat, az si vsechno sedne, az se ukaze ze lidi co budou pracovat se zvirata, to bude bavit, ze se vubec ocekavaji "ti spravni lide"! Tak to je docela bomba!!! To je VIZE jak BRNO!..."

Tak Mari bacha! To je MOJE BRNECKO!, a nedam na nej dopustit! dumbom Ty, ty, ty!

Dyt ja taky ne, Viki! big_smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#516 2. 2. 2010 22:41

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Mimochodem, nevíte, jak se dostat na Facebook, když tam nejste registrovaní (a ani se registrovat nechcete, jako já, jen bych si chtěla přečíst co o Sklenářce je tedy na Facebooku).

Bloss, dej si do vyhledavace googlu slovo facebook sklenarka a vyjede ti primy pristup bez registrace.

Není tady

#517 2. 2. 2010 22:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Dyt ja taky ne, Viki! big_smile

Tak ho prosim nesrovnavej s nejakou ...hm...vizi, ok? kapitulation

Není tady

#518 3. 2. 2010 10:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak si to shrňme:
založilajsem vlákno a položila otázku: jak vám se to líbí, chtěli byste tak žít?

- dostala jsem několik upřímných odpovědí, kterých si cením

- dostala jsem spoustu odpovědí typu: kdo ví, co je to za lidi, kdo ví, jak JIM, to bude fungovat, kdo ví, co všechno BUDOU ONI muset udělat/neudělat bla bla...
Tyhle odpovědi pro mne nemají vůbec žádnou výpovědní hodnotu, protože spekulují o tom, co by kdyby dělali ti DRUZÍ. A na to jsem se neptala, takže vzhledem k tématu jsou pro mne tyhle odpovědi bezcenné.

- pak je tu hora odpovědí, které neříkají k mé otázce vůbec nic, zato toho hodně říkají o svých autorech. Vzhledem k tématu jsou pro mne naprosto bezcenné, jinak docela cool hitparáda stolt

Jasně jsem hned na počátku řekla, že projekt není můj, vložila jsem odkaz na webovky, takže každý průměrně zdatný uživatel internetu si může kdykoliv vyhledat nejen všechno, co ho zajímá, ale také se přímo spojit s tvůrci projektu a komunikovat přímo s nimi.
Sklenářku jsem uvedla jako příklad alternativního způsobu života, protože k ní mám nejblíž, dala jsem sem ale i další odkazy na jiné stránky.

Takže v podstatě nechápu, o co třebas konkretně tobě Blos jde. Pokud máš tak upřímný zájem, komunikuj přimo s těmi, co vědí o projektu nejvíc. Nechápu, proč tu ze mně "lámeš" info, které můžeš získat v té nejčistší podobě přímo u pramene.

O co jde těm ostatním, to naopak chápu velmi dobře, takže si myslím, že bude nejlepší právě z toho Sklenářku vynechat. Tohle vlákno je pro mne už dlouho off topick, takže žádám o jeho uzavření.

Není tady

#519 3. 2. 2010 10:22

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Na přání autorky vlákno uzavírám.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí