Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#251 30. 1. 2010 17:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Alternativní způsoby života

Tercila napsal(a):

Pandorraa: kaštanko, víš, co je to komparativ?

A TY??? big_smile
Ses trošku sekla, ne? big_smile

Ne.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#252 30. 1. 2010 17:42

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A už jste slyšeli o Amiších, nebo se používá  výraz Amenité?

Je to dobrovolný způsob, jak zkusit žít po staru- jen žel nemám reflexi někoho z nich, který by  "konvertoval" zpět ke současnému konzumnímu způsobu života.

Řídím se starým Budhovým moudrem: příliš napjatá struna praskne a ta málo napjatá  vůbec nezní. Tak nějak to zní v mé lingvisticky zpackané verzi rodna

Básník tím chtěl říci, že je život volba, rozhodnutí- jestli žít na Sklenářce a zkusit  žít "jinak" a nebo žít tady i se složenkama a strašákem nezaměstnanosti.

Jsou lidi, kteří to zvládají a jsou tací, co jim to nejde ani alternativně ani standardně.
Je přeci na každém z nás, co nám momentálně rezonuje, duchovní vývoj nebo pragmatický a reailistický přístup.

Jde o to, aby nám v tom alternativnu a nebo realistično-konzumnu bylo fajn, nic víc bych v tom nehledala.

Tetička Kateřina by řekla: někdo má rád holky, někdo vdolky. Všechno ostatní je jen naše momentální  emoční rozpoložení a promiňte- plané filozofování.

Upravil(a) Regina (30. 1. 2010 17:44)

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#253 30. 1. 2010 17:46

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Tulipánka napsal(a):

Pan,
já to celé nečetla, mám teď zajímavější práci smile .
Ty chceš do Sklenářky?

Dobra otazka, podruhe (zde!) Chcu Pan nastvat (to za prve) a taky vyjadrit svuj nazor na existenci tohoto vlakna (oboje mi mozna prinese ban, s cimz odzacatku pocitam...)
Krasna Pan se zde takhle angazuje z meho pohledu pouze ze dvou duvodu: Bud je zaintersovana (financne, dusevne, jakkoliv...), nebo to chce udelat (a nevi, nezna "navratnost investice",... toz si ji tady, na "hromadce lidi, co resej svy aktualni prolemy", muze dost "zamaskovane" grater  o v e r i t...! Smutne, ale pruhledne...!)

Není tady

#254 30. 1. 2010 17:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

"Definitiv, je mi líto,  že máš pocit, že ti tvůj názor beru. Klidně si ho nech."

Ojojoj...  Tak uz jen nejen ja ale i Defi?! 

Pokud otviras diskusi v ktere mas pak sve tendence= projektovat si na druhe Tve vlastni pocity ,pak Ti tady odpovidam na tuhle Tvoji otazku,cituji=   "Kde jsem vyjádřila nějakou DOMNENKU o komkoliv? Tedy zcela přesně: kde nevycházím z toho, co dotyčný SÁM napsal, ale ze svých domněnek? A jakých?"

A jeste k tehle Tvoji vete,cituji = "Nicméně tak určitě předejdeme právě oněm dohadům a spekulacím, nedorozuměním a zbytečným hádkám a bude možné si vyměňovat názory"

Jen pro poradek Pandoro. Predchazej temhle Tvym tendencim a zkus se podivat trochu jinak pokud to vsak dokazes.  Pak pro Tebe bude mozne diskutovat v duchu vymeny nasich spolecnych nazoru na verejnem foru.
Diky.

Víš co hirondel, až ty se dokážeš oprostit od svého mindráku jménem pandorra, bude ti mnohem líp.
A já zase nebudu mít zas... vlákno nejen tvými OSOBNÍMI výlevy a nebudu muset žádat moderátora o promazání.

Pokud máš tak neskutečnou potřebu svůj vztah ke mně omílat, založ si třebas vlákno s názvem (teď si vypujčím větu ze SZ, kterou jsem dostala):
Motart se učí od Sallieriho a Sallieri má z Mozarta radost.
Budeš tam mít tutově narváno smile

Není tady

#255 30. 1. 2010 18:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Definitiv napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Kaštanko, všechno má své "mouchy" a vždycky mít bude. Jen pro každého jiné.

A to, že nás systém žene do nesmyslné spotřeby, tak to je třeba "moucha". kterou vidím já.
Nám konkretně se už pomalu celá Evropa směje, že za chvíli budeme mít na každou rodinu vlastní supermárket. Je jich u nás na kilometr čtvereční snad nejvíc ve světě a nové stále vznikají.

Pokud cestuješ a to nejen po dálnicích, tak sis možná všimla, že za našimi hranicemi není vůbec běžné to, co u nás: aby městečko s cca desítkou tisíc obyvatel mělo tři čtyři márkety a navíc ještě v centru.

Zato jsou tam mnohem víc běžnější takové projekty, o kterém tu mluvím.
Lidé začínají mít konzumu dost a chtějí se od něj odstřihnout. A mnozí začínají tím, že třebas vyhodí z bytu televizi.
Když jsem byla ve Francii v rodině, překvapilo mne, že nákupy berou jako nutné zlo a ne bezva zábavu a večery tráví spolu, nikoliv VEDLE sebe.

Mám dojem, že nás to po devětaosmdesátém trochu semlelo...
Chceme víc a víc toho, co svět už pomalu opouští a obrací se jinam...
No asi jsme si toho ještě dostatečně neužili stolt

Reaguji na vytučněnou část (jen jí nechci vytrhávat z kontextu).
Ano, tak to skutečně je, ale není to dáno zeměpisnou šířkou či délkou, není to dáno tím, že by Franci (Itálie, Norsko, Švýcarsko) byly jinde než jsme my. Je to tím, KDO jsou ti lidé, u kterých jsi byla.
A lidí, kteří žíjí tímto způsobem je i v čechách dost. Není jich většina, ale najdou se jich spousty. Netřeba kvůli tomu pořádat nějaké projekty a stěhovat se do lesů či žádat o finanční příspěvky wink

Každopádně si neodpustím rýpnutí lol Pokud tě ve francouzské rodině překvapilo, že nemají televizi, neberou nákupy jako zábavu a dokonce si po večerech povídají, znamená to, že ty televizi máš, nákupy tě baví a večer trávíš ve svitu obrazovky (monitoru)? Jinak by tě to přeci nepřekvapilo, ne? wink

Můj názor mi naštěstí nebereš, to je jedna z věcí, která se sebrat nedá. Kdybys byla diskuzi přístupná, třeba bys můj názor dokázala ovlivnit, ale nedaří se ti to.

Definitiv, jak už jsem řekla: tvůj názor ti neberu, klidně si ho nech.
Pokud ti stačí jedna kostička z celé stavebnice, klidně si hrej jen s ní stolt

Není tady

#256 30. 1. 2010 18:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Pan,
já to celé nečetla, mám teď zajímavější práci smile .
Ty chceš do Sklenářky?

Ne, nemám to v plánu smile
Jen mne ten projekt zaujal, líbí se mi a hodlám se do něho zapojit i přesto, že tam nebudu bydlet.
Na Sklenářce nevzniká žádná sekta, ale otevřené společenství lidí, které bude mít co nabídnout a to se mi líbí smile

Není tady

#257 30. 1. 2010 18:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Regina napsal(a):

Je to dobrovolný způsob, jak zkusit žít po staru- jen žel nemám reflexi někoho z nich, který by  "konvertoval" zpět ke současnému konzumnímu způsobu života.

Řídím se starým Budhovým moudrem: příliš napjatá struna praskne a ta málo napjatá  vůbec nezní. Tak nějak to zní v mé lingvisticky zpackané verzi rodna

Básník tím chtěl říci, že je život volba, rozhodnutí- jestli žít na Sklenářce a zkusit  žít "jinak" a nebo žít tady i se složenkama a strašákem nezaměstnanosti.

Jsou lidi, kteří to zvládají a jsou tací, co jim to nejde ani alternativně ani standardně.
Je přeci na každém z nás, co nám momentálně rezonuje, duchovní vývoj nebo pragmatický a reailistický přístup.

Jde o to, aby nám v tom alternativnu a nebo realistično-konzumnu bylo fajn, nic víc bych v tom nehledala.

Tetička Kateřina by řekla: někdo má rád holky, někdo vdolky. Všechno ostatní je jen naše momentální  emoční rozpoložení a promiňte- plané filozofování.

Přesně tak to vidím i já. Každému, co jeho jest smile

Není tady

#258 30. 1. 2010 18:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Pan,
jde také hodně o to, jací lidé do Sklenářky přijdou a podle toho se uvidí, co bude moci nabídnout. Vše je o lidech. Až to bude komplet, tak pak dej vědět, třeba se tam někdy přijedu podívat smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#259 30. 1. 2010 18:34

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Pandorraa napsal(a):

Definitiv, jak už jsem řekla: tvůj názor ti neberu, klidně si ho nech.
Pokud ti stačí jedna kostička z celé stavebnice, klidně si hrej jen s ní stolt

Já narozdíl od tebe ty ostatní kostičky alespoň vidím, když už si s nimi nechci hrát wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#260 30. 1. 2010 18:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Tak jestli se tu ještě může něco říct k tématu big_smile :
Alternativní způsoby života se mi moc líbí, jsou mi blízké, ALE obávám se, že by mě nic nedonutilo, abych chodila na záchod na hnůj, svítila večer svíčkou, prádlo prala v ruce na valše a máchala v neckách. Na to už jsem si moc zvykla na výdobytky moderní civilizace.
Takže pokud alternativní způsoby života, tak s elektřinou (která ale může být klidně získávána z větrné elektrárny), splachovací záchod (který samozřejmě může vést na hnůj smile ) a tampóny za staré hadry také neměním big_smile .

Jeee Tuli, tak to me by nikdo nemusel ani nutit, ja bych do toho sla klidne dobrovolne. Nemam totiz nic ani proti pracce ani proti valse. Pokud bych se dostala do situace (mela treba prilezitost), kdy bych vecer svitila svickou a prala pradlo v rece, urcite bych si to uzila big_smile.
Pred nedavnou dobou jsem travila nejaky cas na arabskem venkove, kde se spalo na strese pod hvezdami (kvuli skorpionum big_smile), chleba se pekl v hlinene peci, chodilo se na provizorni zachod a par metru od kuchyne se ochomejtala ruzna domaci zvirata a byl to jeden z nejkrasnejsich a nejintenzivnjsich zazitku v mem zivote. smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#261 30. 1. 2010 18:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Pan,
jde také hodně o to, jací lidé do Sklenářky přijdou a podle toho se uvidí, co bude moci nabídnout. Vše je o lidech. Až to bude komplet, tak pak dej vědět, třeba se tam někdy přijedu podívat smile

Tulip,
všechny akce pořádané na Sklenářce budou jistě anoncované na jejich stránkách. Myslím, že bude stačit sem tam juknout.

Není tady

#262 30. 1. 2010 18:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Nevim, co je to "cizi" slovo... a k me exitenci mi nechybi..., coz me nikterak nenuti zadat ho guglovi..., ale DOOOST me s.er.e snaha Pan nekoho (minimalne) uvest do rozpaku...
U ni mi to primo prijde jako snaha "shodit ho, degradovat"..., ac ji silne studuju, nemuzu na "jeji" duvod k tomuhle jednani prijit!... va

Viki, taky tohle u Pandory pozoruju. Myslim si, ze ani Pandora ten duvod (zatim) nezna = coz me jako velice zvidavemu cloveku je nepochopitelny-ze nekoho nezajima puvod jeho potreb, ze tomu nechce prijit na kloub roll

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#263 30. 1. 2010 19:17

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Nevim, co je to "cizi" slovo... a k me exitenci mi nechybi..., coz me nikterak nenuti zadat ho guglovi..., ale DOOOST me s.er.e snaha Pan nekoho (minimalne) uvest do rozpaku...
U ni mi to primo prijde jako snaha "shodit ho, degradovat"..., ac ji silne studuju, nemuzu na "jeji" duvod k tomuhle jednani prijit!... va

Viki, taky tohle u Pandory pozoruju. Myslim si, ze ani Pandora ten duvod (zatim) nezna = coz me jako velice zvidavemu cloveku je nepochopitelny-ze nekoho nezajima puvod jeho potreb, ze tomu nechce prijit na kloub roll

Milá děvčata, toto vlákno není ani chat ani místo, kde můžete rozebírat moji osobu. Myslím, že vás na to upozornila už moderátorka. Klidně si to dělejte, je mi to jedno, ale jinde.
Pravidla babinetu jsou jasně daná a na vlákně, které já založím, je budete prostě dodržovat. Ať se vám to už líbí a nebo nelíbí.

Není tady

#264 30. 1. 2010 20:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Milá děvčata, toto vlákno není ani chat ani místo, kde můžete rozebírat moji osobu. Myslím, že vás na to upozornila už moderátorka. Klidně si to dělejte, je mi to jedno, ale jinde.
Pravidla babinetu jsou jasně daná a na vlákně, které já založím, je budete prostě dodržovat. Ať se vám to už líbí a nebo nelíbí.

Ty jsi komik, Ty bojovnice jedna! lol

Vcetne toho predchoziho prispevku, jsi (pro tuto chvili) mela jen na teto strance 7 offtopic. Proc mi to nenapises pres SZ? Mas moznost, tak proc ji nevyuzijes a sama sobe si tu plevelis? Jdi prosim prikladem wink

Upravil(a) mariposa (30. 1. 2010 20:30)

Není tady

#265 30. 1. 2010 20:29

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

kaštanko, víš, co je to komparativ?

to nevim

Není tady

#266 30. 1. 2010 20:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

O laaaaalaaaaa   lol

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#267 30. 1. 2010 20:34

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Regina napsal(a):

jo někdo má rád holky a někd zase vdolky, já bych to ale neviděla jako plané filo....,ale přínosné (pro mne třáá) filozofování wink

Není tady

#268 30. 1. 2010 20:35

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Malé zopakování pravidel pro všechny účastníky tohoto vlákna:

1.3. Chat. Fórum není chat. Nemáte-li k příspěvku konstruktivní reakci, neodpovídejte.

1.7. Off Topic. Nesprávně umístěné příspěvky, příspěvky mimo téma (off topic) budou přesunuty do dopovídajících fór nebo smazány.

Naposledy žádám všechny, kteří se této diskuse účastní, aby se v rozumné míře drželi tématu. Opakované zasílání off topic příspěvků je porušením pravidel, a v krajním případě za ně může být udělen ban. Povinnost držet se tématu se samozřejmě týká všech uživatelů bez rozdílu. Děkuji za pochopení.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#269 30. 1. 2010 20:40

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Regino o Amenitech jsem četla moc zajímavou knížku. Dost mě tento směr fascinuje. Sama jsem žila několik let v domě bez teplé vody, s kamny v jedné místnosti, s omezeným přísunem elektřiny, což je asi nejblíž, jak jsem se kdy k "alternativnímu" životnímu stylu dostala.  Na všechno se dá zvyknout, ale přiznám se, že svého současného komfortu si teď mnohem víc vážím smile

Mám ale třeba spolužačku z vysoké, američanku. Udělala si tu v ČR Ph.D. v molekulární biologii a pak se i s manželem vrátili domů, na ranč do Montany. Žijí tam s jejími rodiči, nejbližší sousedé 40 mil, chovají koně, krávy. Bez elektřiny, studna na dvoře. Každý den vstávání v 5 ráno, práce s dobytkem, okolo domu atd...až do setmění. Miluje to a říká, že v porovnání s "normálním" životním stylem je to sice fyzicky náročné, ale duševně hrozně osvobozující. Upřímně jí to závidím.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#270 31. 1. 2010 12:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Abych byla v obraze, nasla jsem si neco co Amenitech-Amisich:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Amenit%C3%A9

Proc lide neustale vytvareji pravidla, zakazy a zakony jak zit? Copak to jinak neumeji? Copak sami nevedi jak chteji zit, to potrebuji nekoho aby jim dal pravidla jak na to? roll

Není tady

#271 31. 1. 2010 12:37

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ronja: ale duševně hrozně osvobozující

Tak tomu věřím... taky jsem "přírodní typ", jen si nejsem  jistá, zda by to třeba u mně bylo takhle na celý život. Pokud si to spolužačka občas zpestří návštěvou opery, divadla, kina, dovolenou kdekoliv jinde atd... to ano, ale jinak by mi to připadalo ubíjející...

Není tady

#272 31. 1. 2010 14:01

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Abych byla v obraze, nasla jsem si neco co Amenitech-Amisich:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Amenit%C3%A9

Proc lide neustale vytvareji pravidla, zakazy a zakony jak zit? Copak to jinak neumeji? Copak sami nevedi jak chteji zit, to potrebuji nekoho aby jim dal pravidla jak na to? roll

tak dík, celé jsem to ještě nepřečetla o Amenitech, ale je to dost extrém na dnešní dobu smile
proč jsou pravidla? Každý má jinou představu o žití a je třeba to nějak skloubit, aby nebyl chaos lol a feudalismus už je mimo

Není tady

#273 31. 1. 2010 14:51

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Kaštanka napsal(a):

... proč jsou pravidla? Každý má jinou představu o žití a je třeba to nějak skloubit, aby nebyl chaos...

Presne tak. A zakony zde byly daleko drive, nezli my... tak je spis hloupe se jim tak vehementne branit...

Není tady

#274 31. 1. 2010 15:06

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

proč jsou pravidla? Každý má jinou představu o žití a je třeba to nějak skloubit, aby nebyl chaos lol a feudalismus už je mimo

Proc by se ale melo neco co je odlisne skloubit? To "proc", k cemu, komu to bude dobre?, je ma otazka. Proc delat z originality univerzalnost? Kdo po tom touzi? Ztratit vse co ho charakterizuje a byt "sklouben"?
Chaos nastava podle me v momente, kdy clovek nezije v souladu sam se sebou. Na to neni potreba zadne pravidlo. Jen bdelost a odvaha k tomu, aby clovek hledal svoji vlastni cestu, svuj zpusob zivota. Aby skutecne zil a ne je prezival podle pravidel, ktere vyhovuji mozna prave tomu kdo je vymyslel.
Jsem pro to, aby si kazdy clovek sam pro sebe a za sebe nasel VLASTNI originalni, jedinecna pravidla jak zit. To je ta nejvetsi alternativa ke ktere se muze clovek rozhodnout. smile

Není tady

#275 31. 1. 2010 15:13

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Tak jsem to celé pročetl. "Páni, to byl tedy nářez!"

Každopádně se k tomu moc rád vyjádřím, ale jelikož za chvíli odjíždím do svých milovaných hor, bude to nejdříve až večer. Tedy prosím o poshovění wink Mezitím ovšem všechny pozdravuji a vítám. (Opět jsem tu pár týdnů nebyl a moc se mi stýskalo po rozhovorech s vámi.) Pokoj, Lásku i Naději do vašich myslí a srdcí. pussa

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí